Forum » Elektrotehnika in elektronika » Izklop števca za elektriko
Izklop števca za elektriko
MadMax ::
Tapo je 3x večji od shelly plug s. Primerljivo s shelly plug ki je obsolete že par let (se ga pa še dobi).
Google shelly plug s meltdown
Če ima naprava CE certifikat in jo uporabljaš v skladu z navodili proizvajalca potem je tvoj strah odveč. Za rabo mimo navodil pa ni naprave na zemeljski obli, katera se ne bi mogla poškodovati. Omenjena vtičnica omogoča obremenitev 16 A oz. 3,7 kW. Če nanjo priključiš en (s številko 1.) kateri koli gospodinjski aparat bo njegova moč nižja od nazivne moči.
PS sam imam na Shelly 3PM že več kot leto dni priključeno parno pečico, katera ob pospešenem segrevanju kakšnih 15...20 min vleče tudi 3,7 kW moči. Pa se še nič ni stalilo. In nič ne kaže, da se namerava.
Lej, tudi sam imam kup shellyjev.
Ampak slepo zaupat nekim certifikatom ni niti po ZKP dobro, kaj šele kaj več. Tudi če imaš nevem kako dobro zavarovano bajto, na drugi strani pa bolgarski certifikat za kitajski šrot, v najmilejšem primeru riskiraš sitnosti, v najhujšem pa?
In koliko uporabnikov sploh prebere navodila, kaj šele razume potencialne nevarnosti "zlorab"? Shelly je izdelek za neznalce, kar vidiš že po vezalnih shemah. Pa še teh marsikdo ne razume...
Pa ni problem 5 minut obremenitve prvič, drugič, 30-ič.
Marsikdo ima doma neko vtičnico za močnejši likalnik (tisti 1.2kW nekako ne štejejo) ali 2kW kalorifer, ki ga redno uporablja po več ur v kosu. Če sta vtikač in/ali vtičnica bele barve, bo vedel o čem govorim. Pa gre za robustne direktne spoje, ni zraven še relejčka ki ga komaj vidiš s 0.25mm^2 kontaktne površine, pa bleifrei spajkanega SMD upora prek katerega leti 10÷15A, pa nekega switching napajalnika s kitajskimi elkoti (znano za shelije) ob katerem bo rele začel hitro preklapljat...
Industrijski Shrack RT314024 je dimenzijsko 6x večji od tistih v shelly plug s, pa ga 2÷3kW zna preluknjat.
Ne pozabit na skriti point statistike: tudi če je 1:1000000 možnosti da gre kaj narobe, za "srečneža" bo to v tistem trenutku gladkih 100.0%.
Koliko kdo ljubi adrenalinske izzive pa vsak sam zase najbolje ve.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
titin ::
Zanimivi odgovori iz katerih sem zaključil, da je bolje, da nabavim 1PM Gen3 (16A)in ga vgradim, kot pa Plug S MTR Gen3 (12A) za vsak slučaj.
V prmeru https://www.reddit.com/r/homeassistant/... je šlo glede na sliko za slab spoj.
V mojem primeru se bodo vklapljali/izklapljali uporovni grelci
Zanima me, če je kdo že pogledal kakšni releji so vgrajeni v te naprave in zanesljivost preklapljanja.
V prmeru https://www.reddit.com/r/homeassistant/... je šlo glede na sliko za slab spoj.
V mojem primeru se bodo vklapljali/izklapljali uporovni grelci
Zanima me, če je kdo že pogledal kakšni releji so vgrajeni v te naprave in zanesljivost preklapljanja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: titin ()
titin ::
Sem že našel, kakšen je rele v 1PM, če še koga zanima:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: titin ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katere varovalke za hišo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 35528 (2971) | joez7 |
| » | Pancerke (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 17668 (10576) | starfotr |
| » | Toplotna črpalka in težave z glavnimi varovalkami (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 32985 (14441) | energetik |
| » | Glavne varovalke in odklopnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4781 (4054) | Baja |
| » | Težave z glavnimi varovalkami zaradi preobremenitveOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11605 (10627) | anzy4 |