Forum » Omrežja in internet » Samodejni preklop - WIFI omrežje
Samodejni preklop - WIFI omrežje
Robert ::
Zanima me ali je možno, da se mi samodejno preklopi WiFi omrežje (oziroma kako to nastaviti) iz modema (Innbox v60U) na Power Line adapter v kleti (WiFi ojačevalec, TP-Link device), ki ga imam povezanega preko elektrike na oddajnik TP-Link PLC in nazaj. Slednjega imam povezanega na modem Innbox V60U na enega izmed portov. Sem na Telekomu, paket NEO C. Povezava: Innbox V60U (port) --- TP-Link oddajnik (power line) --- TP Link sprejemnik (ojačevalec WiFi signala, power line).
socialec ::
Telefon ima verjetno kakšne Modes and Routines (ali podobno) in tam je možno, uporabljajoč kakšne triggerje (jakost signala, če ne kar gps lokacijo, recimo) za avtomatiko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()
hojnikb ::
Vsem wifi točkam nastavi isto ime/geslo in bo naprava sama preklopla na tistega z boljšim signalom...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vsem wifi točkam nastavi isto ime/geslo in bo naprava sama preklopla na tistega z boljšim signalom...
Se pravi, če prav razumem, moram tako na TP-Link oddajniku (PowerLine) kot TP Link sprejemniku (PowerLine, ojačevalnik Wifi signala) dodati isti naziv za Wifi omrežje in geslo kot ga imam na modemu Innbox V60U za nastavitve Wifi.
DamijanD ::
V teoriji ja - v praksi bo pa (žal verjetno) telefon poskušal ostati na isti točki dokler bo le nekaj signala (kljub temu, da ima na voljo že boljšo točko)...
gregor_m ::
Po mojih izkušnjah pri raznih extenderjih in Plug-n-Play ruterjih to ne deluje najbolje. Pogosto naprava ne preklopi sama, če tudi ima samo "eno črtico" in stojiš zraven ruterja s polnim signalom. Če v tem primeru narediš on/off wifi se pa poveže na najboljši signal.
Kakšen mesh sistem ali naprednejši access point-i (ubiquiti npr. ) zna bolje upravljati z wifi roaming in zadeva deulje tako kot mora.
hojnikb ::
seveda deluje kot mora, ampak potem rabis tut opremo, k taksne hece podpira.
#brezpodpisa
Po mojih izkušnjah pri raznih extenderjih in Plug-n-Play ruterjih to ne deluje najbolje. Pogosto naprava ne preklopi sama, če tudi ima samo "eno črtico" in stojiš zraven ruterja s polnim signalom. Če v tem primeru narediš on/off wifi se pa poveže na najboljši signal.
Kakšen mesh sistem ali naprednejši access point-i (ubiquiti npr. ) zna bolje upravljati z wifi roaming in zadeva deulje tako kot mora.
Ali bi tole bilo v redu za samodejno preklapljanje med wifi točkami in za NEO TV (Telekom):
https://www.tp-link.com/uk/home-network...
Klemen86 ::
Kot je že nekdo povedal, vsi AP, ki jih imaš v omrežju, morajo imeti isto ime omrežja/geslo/varnostne nastavitve (npr. WPA2, WPA3), morajo biti v istem subnetu (npr. 192.168.1.X) in drugačen wifi kanal (npr. ena točka 36 in druga 64 za AC/AX omrežja ali ena 1 in druga 11 za N omrežje). Ko to urediš, bo telefon sam avtomatsko preklopil na najboljši AP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri Mesh sistem? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16644 (2964) | dvihtelic |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 22213 (10569) | Ghost007 |
» | innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 33534 (12442) | Lonsarg |
» | Več routerjev, isto omrežje - SSIDOddelek: Omrežja in internet | 3010 (2125) | darkolord |
» | Moč wifi signalaOddelek: Pomoč in nasveti | 2812 (2444) | noob96 |