» »

Samodejni preklop - WIFI omrežje

Samodejni preklop - WIFI omrežje

Robert ::

Zanima me ali je možno, da se mi samodejno preklopi WiFi omrežje (oziroma kako to nastaviti) iz modema (Innbox v60U) na Power Line adapter v kleti (WiFi ojačevalec, TP-Link device), ki ga imam povezanega preko elektrike na oddajnik TP-Link PLC in nazaj. Slednjega imam povezanega na modem Innbox V60U na enega izmed portov. Sem na Telekomu, paket NEO C. Povezava: Innbox V60U (port) --- TP-Link oddajnik (power line) --- TP Link sprejemnik (ojačevalec WiFi signala, power line).

socialec ::

Telefon ima verjetno kakšne Modes and Routines (ali podobno) in tam je možno, uporabljajoč kakšne triggerje (jakost signala, če ne kar gps lokacijo, recimo) za avtomatiko.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

hojnikb ::

Vsem wifi točkam nastavi isto ime/geslo in bo naprava sama preklopla na tistega z boljšim signalom...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

Vsem wifi točkam nastavi isto ime/geslo in bo naprava sama preklopla na tistega z boljšim signalom...

Se pravi, če prav razumem, moram tako na TP-Link oddajniku (PowerLine) kot TP Link sprejemniku (PowerLine, ojačevalnik Wifi signala) dodati isti naziv za Wifi omrežje in geslo kot ga imam na modemu Innbox V60U za nastavitve Wifi.

DamijanD ::

V teoriji ja - v praksi bo pa (žal verjetno) telefon poskušal ostati na isti točki dokler bo le nekaj signala (kljub temu, da ima na voljo že boljšo točko)...

gregor_m ::

hojnikb je izjavil:

Po mojih izkušnjah pri raznih extenderjih in Plug-n-Play ruterjih to ne deluje najbolje. Pogosto naprava ne preklopi sama, če tudi ima samo "eno črtico" in stojiš zraven ruterja s polnim signalom. Če v tem primeru narediš on/off wifi se pa poveže na najboljši signal.

Kakšen mesh sistem ali naprednejši access point-i (ubiquiti npr. ) zna bolje upravljati z wifi roaming in zadeva deulje tako kot mora.

hojnikb ::

seveda deluje kot mora, ampak potem rabis tut opremo, k taksne hece podpira.
#brezpodpisa

gregor_m je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Po mojih izkušnjah pri raznih extenderjih in Plug-n-Play ruterjih to ne deluje najbolje. Pogosto naprava ne preklopi sama, če tudi ima samo "eno črtico" in stojiš zraven ruterja s polnim signalom. Če v tem primeru narediš on/off wifi se pa poveže na najboljši signal.

Kakšen mesh sistem ali naprednejši access point-i (ubiquiti npr. ) zna bolje upravljati z wifi roaming in zadeva deulje tako kot mora.

Ali bi tole bilo v redu za samodejno preklapljanje med wifi točkami in za NEO TV (Telekom):
https://www.tp-link.com/uk/home-network...

Klemen86 ::

Kot je že nekdo povedal, vsi AP, ki jih imaš v omrežju, morajo imeti isto ime omrežja/geslo/varnostne nastavitve (npr. WPA2, WPA3), morajo biti v istem subnetu (npr. 192.168.1.X) in drugačen wifi kanal (npr. ena točka 36 in druga 64 za AC/AX omrežja ali ena 1 in druga 11 za N omrežje). Ko to urediš, bo telefon sam avtomatsko preklopil na najboljši AP.

Zvezdica27 ::

daj ti raje investiraj v mesh sistem, ki je točno to, kar ti hočeš.

zz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri Mesh sistem? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10116649 (2969) dvihtelic
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7622214 (10570) Ghost007
»

innbox v60u nastavitve (strani: 1 2 )

8933545 (12453) Lonsarg
»

Več routerjev, isto omrežje - SSID

233010 (2125) darkolord
»

Moč wifi signala