» »

Formula 1 2025

Formula 1 2025

««
37 / 49
»»

BT52 ::

Aleluja.

codeMonkey ::

Naj delajo tiktok posnetke od sim racinga, ce hocejo. Imajo raznih dirk vsak dan vec kot dovolj za material.

xD Ferrari gre na vse ali nič. LOL

Skyman ::

90% dobijo nič

Ahh loterija je še vedno dobra 9 : 1. Bolje ko to zdaj v sezoni. :P

Po vsej logiki bi mogli biti zanič. Ker letos nimajo dobrega low speeda, učinkovitost dna je relativno v karavani v kur**u. Trakcija ni med vodilnimi v karavani. No bomo videli mogoče je low low speed vrgel druge ekipe iz okna bolj kot Ferrari. Monako je pokazal, da čista mehanska trakcija ni tak slaba. To pomeni ko ne rabijo delat kompromisa za bolj stabilno aero platformo je ta dobra / odlična pravzaprav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

skyform ::

Ferrari bi moral kar ta livery obdržati. Sprednje in zadnje krilce v črni barvi je odosti lepše kot pa belo in tudi več bele okrog HP loga je lepše kot pa modra od prej.

Odkrito je tudi stara poslikava ok. Folk pozablja, da je ferrari že do 70ih imel noter belo, in FIATov modri logo gor.

Zgodovina sprememb…

Jaz nisem pozabil, se spomnim Ferrarija večinoma z belim krilci ampak sta 2022, 2023 livery bila tak svetovna z črnimi krilci in skoraj brez bele barve, da mi je vse ostalo grdo. In sedaj tole v Monzi je tudi dosti bolj kul magari je dosti bele, samo krilca ne smejo biti bela, nekak mi ne sede.

Seveda ona črna z Ferrari old shool FONTom je bil svetovna in bi mogla biti standard. Samo Ferrari mora financirat svojo ekipo in polome... HAHHA In krilca, ter zgornji del pokrova motraj, ter trikotnik pri stranicah so PRIMARNI reklamni pano. :D

Ali ni lepo ko ti drugi plačujejo, da se brukaš pred 40mil ljudmi. :D Ultimate cuck simulator haha

Zgodovina sprememb…

Ganon ::

Norris preizkuša srečo.

Noro kako male so razlike.

Ferrari je najbolj prizadeta ekipa ever.

retar**i majkemi

Zgodovina sprememb…

Tocke se delijo jutri :P

mihajlo19885 ::

Ah tale formula 1 je letos bolj med dolgocasnimi sezonami, ker so prevelike razlike v tockah med ekipami, ni tako kot kaksnih 20 in vec let nazaj, ko je bilo do konca sezone blizu med ekipami in dirkaci. F1 je samo peskovnik kamor proizvajalci vozil vlagajo svoje milijone, kdo bo naredil hitrejsi dirkalnik, kdo bo imel boljsega inzenirja, dirkaci niti niso toliko pomembni in tudi malo jih je dirkacev letos, ki imajo karizmo kot so jo imeli prejsnji prvaki. Ce ze spreminjajo pravila vsakih nekaj let, naj spremenijo, da bo vsaj zanimivo za gledalce, je pa to tezje izvesti kot povedati. Naj se znebijo ground effect stranskega ucinka, ko se avto zatrese in izgubi oprijem. Letos se samo ekipe peljejo na dirke, mostva pocakajo tisto urico in pol, da dirkaci odpeljejo svoje in v 90% primerov bosta med prvimi dvemi McLarna. Ampak ok, ne gledajo vsi gledalci ta sport zato, ker bi hoteli, da je dirkanje zanimivo, bolj gledajo za zabavo za konec tedna ob sobotnem/nedeljskem kosilu. Kdor hoce videt zanimive sezone, se da na spletu najti posnetke prejsnjih sezon. Jaz spremljam f1 zadnja leta bolj iz tradicije, ne toliko kdo bo zmagal ampak mi je bolj zanimivo zakulisje in inzenirstvo, itd... Ce bi ze primerjali voznike med sabo, bi morali ustanoviti alternativo f1, spec formulo, kjer so vso avti isto zmogljivi, mogoce to ze obstaja. Ampak f1 ni namenjena temu, je bolj sov kot samo motosport. Vsako leto pa je ta pojav, ko fani upamo, da bo naslednja sezona bolj zanimiva, ker bojo novi dirkalniki, zamenjave voznikov in ucasih nova pravila. Zanimivo je takrat februarja po koncu zime, ko se zacnejo testiranja. In potem tradicionalno marca zacetek sezone v avstraliji, ko smo poslusali Mirana Alisica ob 6ih ali 7oh zjutraj po Slovenskem casu. Malo je tudi to nostalgija, v 1990ih sem bil se otrok/najstnik in je bilo zanimivo spremljati f1 ob vikendih doma, potem ko si naredil vse domace naloge in seminarske ? Kaksne imate vi kaj spomine o f1 na Slovenski tv iz recimo 80ih, 90ih, 2000ih ?

Selektivni spomin te daje. :P V zadnjih letih je bilo kar nekaj zelo zanimivih in tesnih sezon. Če si res gledal, bi moral vedeti. Velike točkovne razlike so se dogajale tudi v preteklosti. Število prehitevanj na dirko je primerljivo s tistim izpred 40 let. Da je večji šov? Seveda je, šport je skozi leta postajal marketinško zanimivejši. Včasih se je praskalo denar iz dirke v dirko, danes to ni več potrebno. Zasluge gredo pionirju Bernieju Ecclestoneu.

Ze Alisic je v tistem casu razlagal o Bernijevih idejah z bliznjicami za prehitevanje.

Jaz se spomnim v devetdesetih nekaj dogodkov v F1, ampak se naceloma doma ni gledalo. Vse dokler nisem od l. 97 zacel igrati Grand Prix igrice. To je imelo tak vpliv, da sem zacel spremljati tudi tisto sezono ter zacel navijati za Schumacherja. Precej hitro sem lepil posterje po sobi, solske knjige zavijal v ovitke s Ferrarijem itd. :) Od takrat, pa mislim da do nekje 2009, sem zamudil vse skupaj dirk manj kot je prstov na eni roki. Doma se je vse prilagodilo temu. Tako smo tudi na plazah iskali kafice, ce je blo treba. Ko pa nekoliko odrastes pa pocasi zacnes spremljati kakor pac lahko. Ni isto kot v letih, ko se najbolj formiras kot oseba, isces idole ipd. Ce te takrat prime, je F1 cisto druga stvar. Je pa res, da je bila F1 v tem casu (97-09) tudi dejansko zanimiva, z izjemo kaksnih dveh sezon, ko je bil npr. MSC nepremagljiv.

Zgodovina sprememb…

mancslo ::

Ja, k Baričelo ni smel :|:)):|

endelin ::

Uf dobri stari časi igrati vrhunsko Grand Prix na pc in spremljati formulo 1 na tv z miheličem8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Ko se McLarnovca zbijeta ven, bo zanimivo videti kako bo Leclerc lahko sledil :))

Zgodovina sprememb…

jz dal na landota :P max mislim da bo 1/3 ali 1/2 dirke sledil potem mislim da bo z rabljenimi pnevmatikam mclarn bolsi..bomo videli

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Jaz upam že na čudežno napako na štartu in Norrisovo prvo mesto. :P Na dolgi rok bi znala mclarna prevladati.

Mi je useeno za eno cocacolo se bo poznalo :) lahko pa me se hamilton zajebe :P

Zgodovina sprememb…

Skyman je izjavil:

jz dal na landota :P max mislim da bo 1/3 ali 1/2 dirke sledil potem mislim da bo z rabljenimi pnevmatikam mclarn bolsi..bomo videli

Precej verjeten scenarij, ja.

ze na startu :) akcija

Norris zaprl Leclerca... Zaenkrat super za njega.

Zgodovina sprememb…

Pravilno, da ga je moral spustiti naprej! ;(( Tipično obnašanje Maxa.

Tilen88 ::

Ferrari od Leclerca je pa nekam širok danes lol

tako kot od maxa..zaenkrat gre lando pa hamilton/alonso

Zgodovina sprememb…

Zdaj pa Russel.. so mu ta vikend Italijani dajal sliko s prejsnje dirke za podpisovat. Tako da motivacija je :)

rusel bo hotu vrniti za nizozemsko :P samo mislim da mu manjka dowforca na ravninah.

Zgodovina sprememb…

Ta bo imel se dolgo travme..tako kot jih ima za dezne kaplje :P

codeMonkey je izjavil:

Skyman je izjavil:

Precej verjeten scenarij, ja.

Zaenkrat lepo nadzira tole Verstappen.

sem mislil da bo unicil gume pa zgleda kar gre še vedno

Zdaj bo VSC da spucajo tisti pesek, samo da Leclerc zavije v bokse :) oz. zapelje nazaj ven...

Zgodovina sprememb…

ta pesek bodo pustili tam kjer je evo Ham/alo win :)

Zgodovina sprememb…

Sainz pa ze spet uradno no. 2 driver. Na enak nacin je prosil pri Ferrariju, samo tam so mu popustili.

Upam da ne bo kaksna kazen za LEC v boxih

Ta logika Landota z obratno taktiko od Maxa je res cudna. Kot da bo razmerje na drugih gumah zagotovo enako, da bi moral iti v drugacen pristop.

OMg mclarn.... sedaj bo pa crash 1 ovinek haha

Zgodovina sprememb…

To je res skoda. Odpovedi in take fore... bi rajsi videl, da odloci voznja.

No, evo. Da vidimo..

Zgodovina sprememb…

Zakaj je Ferrari pustil Hamiltona tako dolgo zunaj, da mu potem dajo hard gor, wtf, brezveze je izgubil 6sec na Russlla in Leclerca, 14 krogov pred koncu hard wtf namesto soft, eh ti nimajo nič v glavi.

SE max se jim smeji :P

Vsaj vemo kaj bi Max naredil v tem primeru :) ceprav nimas kaj dvomiti v to

Fastest lap :) no risk, full push

Zgodovina sprememb…

Skyman je izjavil:

SE max se jim smeji :P

Ma ne vem. :D Imajo srečo, da je PIA dobre volje. Ker drugače od zdaj naprej bo jim on to vrno definitvno.

billy ::

Tule pa je max lepo poownal...najhitrejši krog v qualy rekord, potem pa še najhitrejša dirka v zgodovini...ufff.

ZveeZ ::

So kj upgradeali dirkalnik al je bil to sam Max faktor?

billy ::

Red Bull has introduced an upgrades package for the Italian GP, featuring a new floor and front wing.

Ampak MAX faktor je tu tisto, zaradi česa je lahko ves čas vozi na 100%....

Max pravi da ima prvic Monza wing
««
37 / 49
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Na cesti
1680121566 (27846) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507146151 (47489) Skyman
»

Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 496 97 98 99 )

4925368357 (151530) ripmork
»

Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4136 137 138 139 )

6916496336 (264335) BT52
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

1616206011 (140571)          

Več podobnih tem