» »

Najnovejši ChatGPT stane 200 dolarjev na mesec

Najnovejši ChatGPT stane 200 dolarjev na mesec

Slo-Tech - OpenAI je predstavil nov naročniški paket ChatGPT Pro, ki stane osupljivih 200 dolarjev na mesec. Gre za najzmogljivejši paket, ki vključuje neomejeno uporabo vseh orodij iz družine ChatGPT (o1, o1 mini, GPT-4o in advanced voice), torej tudi najnovejši model o1. Ta je še zmogljivejši od dosedanje verzije o1-preview, je dejal Sam Altman. Ob tem je želel pomiriti strasti s pojasnilom, da bo velika večina ljudi povsem zadovoljna z desetkrat cenejšim paketom, ki zmore enake stvari, a nekoliko manj obilno. Edina izjema je novi model o1pro. Prav tako nudijo dva tedna preizkusa, v tem času pa lahko nezadovoljni uporabniki kupnino dobijo povrnjeno.

Ključna razlika je v računski moči, ki je na voljo uporabnikom posameznih paketov. Z najdražjim omejitev ne bo, a še vedno veljajo pogoji uporabe. Ti na primer prepovedujejo deljenje gesel med več uporabniki. Cenejšim variantam ostajajo nespremenjene cene, prav tako še vedno ostaja na voljo tudi brezplačna inačica za občasne in nezahtevne uporabnike. Tudi ta verzija postaja čedalje zmogljivejša, a je često omejena s številom poizvedb in podobno.

Od OpenAI pričakujemo še več novosti, saj so v četrtek dejali, da bodo naslednjih 12 dni vsak dan pokazali kaj novega. Med novostmi so na primer orodje Sora za ustvarjanje videoposnetkov iz besedilnih pozivov. Nekatere novosti bodo izdali, druge bodo le predstavili. Seveda vse ne bodo tako prelomne kot novi model o1, bodo pa vsaj zabavne, kot na primer Božičkov glas za ChatGPT.

27 komentarjev

Tero ::

Zaenkrat ostajam na GPT-4o :) Zadošča potrebam
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

˙janezvalva ::

ali lahko s tem paketom zlomimo bitcoin ključe?

error7891 ::

Seveda lahko. Zato so pa že vse denarnice prazne.

darkotri ::

a ne misliš, da bi to oni prvi stestirali?

˙janezvalva je izjavil:

ali lahko s tem paketom zlomimo bitcoin ključe?
darko

˙janezvalva ::

mogoče nimajo časa.

Endorino ::

ko bo chat gpt doma pomagal zlagat drva in pokosit travo potem bo ok. tole sedaj pa je zapravljanje denarja

OutOfTheBox ::

S pomočjo ChatGPT-ja lahko zaslužiš dovolj, da najameš nekoga ki bo to delal zate.

Think OutOfTheBox

NuMaN ::

Ja, in kaj si potem dosegel. Spet imaš z nekom opravka, kar bi lahko brezosebno naredil cgpt.

FrRoSt ::

OutOfTheBox je izjavil:

S pomočjo ChatGPT-ja lahko zaslužiš dovolj, da najameš nekoga ki bo to delal zate.

Think OutOfTheBox

:)):)):))

Da, tole je pa res izven škatle!! 8-)

Izven škatle je marsikaj! V škatli pa samo ničvredna krama. ;)

Še malo bodo kasirali za tako poalovno priložnost!!:))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Miki N ::

Tole so pa tehno-židi kar navili cene. :|

kow ::

Tero je izjavil:

It does not work like that. Moral bi napisati "Zadosca trenutnim potrebam, ki si jih znam namisliti".

Bi pa bilo zanimivo videti, kdo bo placal teh 200$ in zakaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

sbawe64 ::

Endorino je izjavil:

ko bo chat gpt doma pomagal zlagat drva in pokosit travo potem bo ok. tole sedaj pa je zapravljanje denarja

Za kositi travo je robot (neumen, se vozi od ovire do ovire), dela tudi brez interneta.

Za zlaganje drv boš moral pojasniti, kaj točno bi počel.
Zlaganje drv iz traktorske prikolice v boks ?
2020 is new 1984
Corona World order

Blinder ::

To bodo kupovali scammerji, da lahko predelujejo videe
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

MikeRotch ::

Jaz :)

Zakaj? Ker mi ChatGPT pomaga ustvariti cca. 15k mesečnih prihodkov. Cena je pri vsem skupaj še najmanjši problem, če se bo zadeva izkazala za uporabno.

Zaenkrat težko sodim, ker še nisem kaj dosti testiral.

Kaj proizvajaš za teh 15k? Si ne predstavljam, da bi bilo kej toliko denarja vredno, izjema so xxx vsebine.

Pomaga mi pri delu, da lahko delam za več firm hkrati, zelo različne stvari. Dela kvartalne plane, budgete, projekcije, pomaga pri analizi podatkov (SQL queriji, excel formule), dela povzetke analiz, piše reporte, piše python skripte za kakšne specifične zadeve, dela povzetke video klicev, da mi ni treba use in ure viseti na sestankih...

Aja, pa zadnji projekt, na tem bom verjetno testiral o1 pro, da vidim kako se obnese. Kot sidehustle imam par produktov, ki jih prodajam na Amazonu in Etsyju. Ravno te dni delam na enem novem produktu (fashion accessory). Projekt, ki bi sicer trajal tedne ali mesece sem naredil čez vikend. ChatGPT je naredil keyword research in napisal ustrezne opise, testne produktne slike je naredil Grok.

Bravo :)

bm1973 ::

Blinder je izjavil:

Kaj proizvajaš za teh 15k? Si ne predstavljam, da bi bilo kej toliko denarja vredno, izjema so xxx vsebine.

Jaz mesečno služim 20k, 15k je neka čisto normalna cifra na mesec za zunanje stručkote.

Zimonem ::

Ja sam delaŽ sam mesec pa pol na leto.

NuMaN je izjavil:

Ja, in kaj si potem dosegel. Spet imaš z nekom opravka, kar bi lahko brezosebno naredil cgpt.

Tega je precej. Samo poganjati moraš. Sam chat gpt je pa precej boxan.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

bm1973 je izjavil:

Blinder je izjavil:

Jaz mesečno služim 20k, 15k je neka čisto normalna cifra na mesec za zunanje stručkote.

SEVEDA! 8-) Vse to je čisto res!! :))

Samo, sedaj je odvisno, med kazere zunanje stručkote sodiš!! ;) Med tistih 5%, ki se bodo s tem okoristili; ali med tistih 95% zunanjih stručkotov, ki jim bo to konkurenca!? :)
komu zvoni; zvoni tebi.

kow je izjavil:

Tero je izjavil:

It does not work like that. Moral bi napisati "Zadosca trenutnim potrebam, ki si jih znam namisliti".

Saj 200$ pravzaprav ni neka taka cifra!??

Se je tudi meni zdelo kar veliko in drago, vendar moraš razumeti, da gre za najsodobnejšo, se pravi zadnjo in najzmogljivejšo ("najinteligentnejšo") različico UI, če že tako imenujejo to zadevo!? 8-) Praktično gre za samo "konico noža"!! :))

Stvar je potrebno spraviti v promet, tržiti, po domače: MONETIZIRATI!! :)) Že nekoliko nestrpni vlagatelji pričakujejo rezultate!! :))

Ima sodelavec neko plačljivo verzijo, 20 ali 40€ na mesec!? Poslovna skrivnost! :))

Meni se zdi drago! Predvsem zato, ker ne vem, za kaj bi jo uporabljal!? Morda jo kdaj bom, ko me bo čas (še) bolj povozil. Za enkrat pa se mi zdi, da je to meni samo prodajanje megle...

Bodo pa imeli druge odjemalce, morda ne za najboljšo verzijo, pa za tiste nekoliko cenejše! Vsak učenec bi bil zainteresiran, da mu piše domače naloge, referate, eseje,... In to je najhvaležnejša uporabniška publika, ki jo bo posvosila in osvojila in brez nje si ne bodo mogli predstavljati življenja, tako kakor sedaj ne brez pametnega telefona!! :))

Seveda bo se marsikateremu strokovnjaku prišla prav, npr profesionalnim roparjem bank, morda pa tudi amaterjem!? Kdo bi vedel!? :))

Študentka, ki je med poletjem delala v ZDA, v nekem turističnem letovišču naravnega parka, nekaj bungalov in hotel ali dva, je rekla, da so cene NOČITVE najema, se pravi 4 sebe, od najcenejšega bungalova 500$ pa do najdražjega apartmaja na vrhu hotela s teraso 1500$ na noč oz dan! ;)

Pa kdo hodi tja!?? :)
komu zvoni; zvoni tebi.

bysaRD ::

MikeRotch je izjavil:

Zakaj? Ker mi ChatGPT pomaga ustvariti cca. 15k mesečnih prihodkov. Cena je pri vsem skupaj še najmanjši problem, če se bo zadeva izkazala za uporabno.

Jp. Danes je potrebno znati samo vprašati in prebrati odgovor. Danes je lahko vsak uspešen.

Res je. Še nikoli ni bilo lažje. Živimo v svetu s hitrim in poceni internetom v vsakem kotičku sveta, generativnim AI, odprtimi mejami. Nikoli še ni bilo lažje.

FrRoSt je izjavil:

SEVEDA! 8-) Vse to je čisto res!! :))

Samo, sedaj je odvisno, med kazere zunanje stručkote sodiš!! ;) Med tistih 5%, ki se bodo s tem okoristili; ali med tistih 95% zunanjih stručkotov, ki jim bo to konkurenca!? :)

Saj lahko prideš pogledat moje račune in nakazila, če ne verjameš...

Zaenkrat sodim med tiste, ki si jih ne morejo privoščiti zamenjati :)).

Ni pa nujno, seveda, da je to trajno stanje...

tikitoki ::

bysaRD je izjavil:

MikeRotch je izjavil:

Jp. Danes je potrebno znati samo vprašati in prebrati odgovor. Danes je lahko vsak uspešen.

Kako na to vplivajo halucinacije😆

bysaRD je izjavil:

MikeRotch je izjavil:

Predvsem moraš znat ocenit, ali bo odgovor dober za tvojo stranko.

Preveč zanašanja na ChatGPT vodi v precejšnje sranje...

Bo pa dovolj folka, ki bodo AI slepo verjeli, večina bo prišla nekako skozi, vsake toliko časa se bo pa kdo precej opekel,...

Ampak ker ima na splošno danes družba spomin zlate ribice, se čez pol leta tega incidenta ne bo nihče spomnil.

Miki N ::

bm1973 je izjavil:

Bo pa dovolj folka, ki bodo AI slepo verjeli,

T.i. chattardi - ta Časovnica bo mučna. :'(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj pripravlja Apple v letu 2024 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
586437 (3261) MrStein
»

Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15235164 (6044) dronyx
»

OpenAI prenovil in pocenil GPT-3.5 Turbo in GPT-4 Turbo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
134805 (1549) 111111111111
»

Ustvarili bomo lahko lastne verzije ChatGPT

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
125522 (1956) pegasus
»

Prva tožba zoper OpenAI zaradi obrekovanja v ChatGPT