» »

Splošno vrednotenje nepremičnin / e-prostor

Splošno vrednotenje nepremičnin / e-prostor

1
2
3

Telbanc ::

Narobe je to, da je bila prej vrednost zemljišča okoli bajte skoraj trikrat manjša, kolikor sem ga zastopu je šlo iz 7 na 10. Vrednostne cone.

Itak mi ni jasno, zakaj so to napumpali, ker itak ne moreš prodat zemljišča okol hiše, ker majo občine mejo, na kateri kvadraturi se še lahko gradi. Tko da to ni jebeno zazidljivo. Če nimaš vsaj 1000 m. Čisti nateg.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

nejc_nejc ::

zakaj je to narobe, ne štekam....

Itak da ni narobe. Sam zemljišče okol bajte ma zaj trikrat več vredno, kot po zadnji cenitvi.

otago ::

Telbanc je izjavil:

Narobe je to, da je bila prej vrednost zemljišča okoli bajte skoraj trikrat manjša, kolikor sem ga zastopu je šlo iz 7 na 10.

Potem je tvoj oz. njegov problem določitev vrednostnih con. Pa veš, da se te določijo po nekem ključu glede na zabeležene transakcije. In to mora biti opisano. Morda je bila nepremičnina prej v 7. coni od 20ih. Zdaj pa je v 10. coni od 23ih. Pojdi jih vprašat na javne prestavitve.

Dodam še dva razloga: nepremičnine so postale zelo zanimive za širši trg->dražje, ker so se odselili zadnji cigani. Ali pa sotujci pokupili po bajnih vsotah nepremičnine in te dvigajo vašemu mikrokozmusu ocenjeno vrednost.

Boš keyboard warrior ali boš šel jim v živo povedat?

link: https://www.e-prostor.gov.si/podrocja/t...
JAVNA PREDSTAVITEV MODELOV VREDNOTENJA od 14. 10. 2024 do 18. 10. 2024
V sodelovanju z občinami izvaja Geodetska uprava na območjih 12 Območnih geodetskih uprav javno predstavitev predlaganih modelov vrednotenja za širšo javnost. Na teh predstavitvah bo odgovorjeno na vsa vprašanja, povezana tako s podatki o nepremičninah, modeli vrednotenja in možnostjo ukrepanja.

Lokacije in čas javnih predstavitev najdete v dokumentu Razpored-Javna predstavitev.docx

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

Mene boli k, ker je to njegova zadeva. Nej si sam zrihta če če, ampak prav da tud njem dol visi. :))

Telbanc je izjavil:

Mene boli k, ker je to njegova zadeva. Nej si sam zrihta če če, ampak prav da tud njem dol visi. :))

problem teh "imaginarnih" cifer je samo višina bodočega davka ter recimo osnova za neke državne odkupe ostalo je škoda denarja

mogoče videnje za kupca o statusu lastnikov, s term okolice....., če kupuje preko neta in ne pozna stanja

Niso to imaginarne cifre. Za okol 1 evro neizdanega raćuna so pred leti spravili ob hišo branjevko ki je prodala mal peteršila brez računa, obesli so ji 3000 evrov kazni....ki jih ni zmogla plačat. Če se gremo, da mora vse štimat pri malih ljudeh. Nej vse štima tud tle. Ali pač...

Ok, tle se pogovarjamo o imaginarnih tisočih evrov.

Zgodovina sprememb…

očitno ne razumeš zgodbe

cene so dvignili glede na zabeleženo preteklo prodajo v razmerju oziroma po nekem novem izračunu s popravljenimi faktorji, pika

kaj ima neizdan račun in kazen veze z vrednostjo nepremičnine
res te ne razumem

Vrednosti ne morejo zrasti za trikrat v 4 letih. Pika.

zakaj pa ne?
nekomu je očitno v interesu

ene ali drugi strani, da se hebeta med sabo (ne politično)

ne govorim, da je pošteno in OK, samo takle mamo, če plansko ocenjujemo..:))

Ja no sej če pogledamo, je vse skup brez veze.

to sem že napisal
v veliki meri zaradi bodočega davka....
ostalo so posledice....take in drugačne

delavec44 ::

Parcela na kateri stoji objekt ne more biti ocenjena z enako vrednostjo kot prazna zazidljiva parcela. V prejšnjem vrednotenju je imela vrednost 0, sedaj ima vrednost par 100k€. Poleg nepremičnine s svojo vrednostjo seveda, ki je x2 prejšnje.

Opozicija bi lahko, recimo skupina poslencev sprožila ustavni spor in zahtevala ustavno presojo zakona, ko bo sprejet. Nekej bojo že najdli, kako zadevo, 8-), sploh če bojo predčasne volitve, se bo splačalo mal pomešat po temle.

Zgodovina sprememb…

jan_g ::

Davek se planira nekoliko pozneje: Golob: V tem mandatu premoženjski davek še ne bo uveljavljen

Ni Golob priplaval po juhi. S kakšnimi manjšimi skupinami kot so normiranci se je lahko igrati, s tem davkom pa bi skoraj zagotovo gladko izgubil volitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jan_g ()

BCSman ::

Ni nujno, lahko se zmanipulira zabito ljudstvo tako kot z novim načinom obračunavanja elektrike, kjer sploh ni prišlo do nobenih uporov. Češ kako je to dobro, potrebno, in da z davkom na nepremičnine boste še privarčevali ipd.

Samo pri elektriki, kolikor je že idiotski sistem, je povprečno gospodinjstvo nekje na istem. Pri teh vrednostih nepremičnin bo pa davek 5x kot je sedaj nusz.

Zgodovina sprememb…

celje ::

se da kje pogledati koliko je bila prejsnja cenitev istega objekta?

Pithlit ::

celje je izjavil:

se da kje pogledati koliko je bila prejsnja cenitev istega objekta?

Oh nice... Iz 110k je šla na 180k. Pa parcela je čarobno zrasla. In klet tudi. Še dobro da imam tako uradno cenitev pa kupoprodajno pogodbo.
Life is as complicated as we make it...

celje ::

omni-vor ::

Gkedam izračun za svojo hišo in mi ni jasno kje so oni dobili "Velikost iz vrednostne tabele" ? Ker ta številka, ki so jo uporabili za osnovo ni nikjer zapisana, nasploh mi ni jasno od kje jim ta podatek.

Potem pa tudi ali je Nerazporejen prostor ocenjen "dražje", kot nedokončan prostor?

krho ::

Ne vem no, naša je ocenjena 10% manj, kot je bila uradna cenitev.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Utk ::

In?

To ni "cenitev", ampak "Posplošene vrednosti so modelske ocene tržnih vrednosti nepremičnin".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Sklepam, da so nekje precej povprečili, ali pa ni bilo dovolj prodaj, pol pa padejo ven anomalije.

Utk ::

10% razlike ni anomalija, ampak bi se reklo, da so zadeli praktično v nulo. Anomalija bi bila sosednja hiša, isto velika, isti letnik, pa z bazenom in savno, druga sosedova pa isto velika isti letnik v katero 40 let ni nihče dal evra. Razlika v tržni vrednosti takih dveh hiš je lahko 100 jurjev, posplošeno vrednost bi imele pa enako.

m0LN4r ::

Torej se v Sloveniji tudi vse pripravlja na zahodni nepremicninski turbo kapitalizem?
Bo treba pokupit zemlo, dokler je se "poceni" ker bo cez 10 let x3 pa bo sam se smetana kupovala?
Pac vse v prid preprodajalcem in z vsakim nakupom in prodajo, se bo cena pumpala visje in visje, ker nihce ne bo prodajal z minusom?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Furbo ::

Ne, treba bo prodati, ker ne boš zmogel plačevati davkov na vse parcele.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

feryz ::

Moj novi flat ima navedeno vrednost 189k.
Zdaj sem plačal januarja 350k.
Mi je pa cenitev zelo všeč, priznam. Kmalu mi bo zelo prav prišla.

Kanban ::

Bajta za katero sem pred meseci plačal 350k pa je po GURSu ocenjena na 450k. Bo treba probat s kakšno pritožbo, ali pa sem samo naredil res dober deal :))

k4vz0024 ::

Ali vrednost nepremičnine narašča linearno z velikostjo bivalnega prostora, če ostale parametre zanemarimo?

Kanban je izjavil:

Bajta za katero sem pred meseci plačal 350k pa je po GURSu ocenjena na 450k. Bo treba probat s kakšno pritožbo, ali pa sem samo naredil res dober deal :))

Potem imaš uradno cenitev in AFAIK lahko podaš pritožbo.

nokken ::

Pritozbo na kaj? Informativno oceno, ki ne vpliva na nic? Aja nepremicninski davek (tisti, ki ga vse vlade verjetno se od SFRJ dalje, uvajajo pa se vedno ni nic uvedenega) bo visji? No za tisto bodo najprej morali davek seveda sprejeti, potem pa namesto informativne ocene narediti pravo.

Misliš da ne bo vplivala na obstoječ davek na premoženje?

Najkasneje, ko zmanjka GNARA, davek na nepremičnine BO.

GURS gor al dol, z njihovimi ocenemi vred.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

LeQuack ::

Levica bo najbrž hotla, da je davek progresivni, v smislu bolj bogat si večji bo davek v procentih. Enako kot pri dohodnini.
Quack !

Kako, če sedaj govorijo, da ne računati na povečanje sredstev v proračunu iz naslova tega davka in sanjati o masovni gradnjih nekih neprofitnih stanovanj. Zadnja ideja je, da naj prva (ne prevelika) nepremičnina sploh ne bi bila obdavčena. Pač optimiziraš eno nase, eno na ženo, eno hčerki, eno sinu...

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Furbo je izjavil:

Ne, treba bo prodati, ker ne boš zmogel plačevati davkov na vse parcele.

Kdaj, koliko?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

LeQuack je izjavil:

Levica bo najbrž hotla, da je davek progresivni, v smislu bolj bogat si večji bo davek v procentih. Enako kot pri dohodnini.

Sem bral da sam 1 nepremičnina ne bo obdavčena, pol pa bo kr navito. Na nek način je to sicer pošteno, na nek pa ni. Problema ne bi blo, če ne bi blo zadev z ukradenimi delnicami in obveznicami se ve kire banke. No, problem bi bil nekoliko majnši. Ker ne bi vsi dnar vtikali v cegle.

Sem ravno pogledal, v Ljublajni je navoljo kr dost 4 in 5 sobnih stanovanj. Ki so že nekak nasedla naložba.

Zgodovina sprememb…

Telbanc je izjavil:

Sem ravno pogledal, v Ljublajni je navoljo kr dost 4 in 5 sobnih stanovanj. Ki so že nekak nasedla naložba.

Ja ker jih hočejo prodati po isti ceni na kvadrat kot garsonjere.
Quack !

Ja tud se lepo vidi, da so udarili v cenovni zid. Poleg tega so švabi totalno u buli, ....... Tko da avstrijci in nemci so že zunaj teh cen.

Mogoče bodo pa lahko kriptomiljonarjem prodali zdaj ko je Bitcoin spet zrasel.
Quack !

Dobitki zaj niso več veliki kot prej. Tko da to se ne bo več poznalo. Ta veter se je izpihal. Nepremičnine, Cene so začele padati. Po mojih inf. tam okoli 10% ne več.

nokken ::

Telbanc je izjavil:

Sem bral da sam 1 nepremičnina ne bo obdavčena, pol pa bo kr navito. Na nek način je to sicer pošteno, na nek pa ni. Problema ne bi blo, če ne bi blo zadev z ukradenimi delnicami in obveznicami se ve kire banke. No, problem bi bil nekoliko majnši. Ker ne bi vsi dnar vtikali v cegle.

In to bodo sprejeli ljudje, ki imajo vsi po vrsti nekajkrat vec nepremicnin kot povprecen Slovencek, katerega naj bi ti zakoni zadevali? Ce je kdo dovolj naiven da verjame, da bodo ljudje, ki zares imajo nepremicnine in ki bi jih tak zakon zares udaril po zepu, sami sprejeli tak zakon zaradi katerega bi trpeli.... no ja pac zivi v taksnih oblakih se naprej :)
Ce komu ni jasno, ravno zaradi tega se nepremicninski davek "sprejema" ze 30 let... pa se bo se naslednjih (vsaj) 30.

Lonsarg ::

Hm ma elita sicer ima ekstra stanovanja, ampak glavnina premoženja imajo drugje, to imajo samo malo za zraven.

Davek na podjetja je tisto kar elita res noče, davek ne nepremičnine pomoje rpedvsem zaradi populizma ne gre skozi.

Ampak po drugi strani pa vejo da če ne rešijo nepremičninskega problema je prihodnost država izgubljena.
Quack !

nekikr ::

Kakšnega problema? A da vsi ne moremo biti v centru Ljubljane za drobiž?

Rešitev je povsem na drugem koncu, pa je zaslepljeni levičarji, ki ne vidijo dlje od dodatnega davka, ne vidijo.

Povečati je treba število novogradenj na trgu. Hitrejši postopki od OPNja pa do gradbenega in uporabnega dovoljenja. Posledično bi se tudi starejšim nepremičninam cena ustrezno spustila in bi jih bilo na voljo še več.

feryz ::

Če bo nov zakon, bodo opalili prvo, osnovno nepremičnino. Le tako lahko pridejo do opazno večje vsote za krajo.
Tistih par, ki ima omembe vredno število nepremičnin, ne moreš obrati v neskončnost. Pa četudi jih, ne gre za nek znesek, bolj drobiž.

Ta vlada ne. Tako bojo dobili podporo široko komunistično usmerjenih množic. Drgač bo treba ko u Titovih časih gradit in bodo cene spet sprejemljive.

Zgodovina sprememb…

Furbo ::

nekikr je izjavil:

Kakšnega problema? A da vsi ne moremo biti v centru Ljubljane za drobiž?

Rešitev je povsem na drugem koncu, pa je zaslepljeni levičarji, ki ne vidijo dlje od dodatnega davka, ne vidijo.

Povečati je treba število novogradenj na trgu. Hitrejši postopki od OPNja pa do gradbenega in uporabnega dovoljenja. Posledično bi se tudi starejšim nepremičninam cena ustrezno spustila in bi jih bilo na voljo še več.

Ja samo tu bi morali birokrati dejansko mal delat, to pa ne gre.

Lažje je obdavčiti narod z izgovorom, da bodo s tem gradili stanovanja, v resnici se pa seveda nič ne bo spremenilo, samo en davek več.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Davek na premozenje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
928104 (1070) Tine93
»

Davek na nepremičnine (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1114199260 (26405) MrStein
»

Cena nepremičnine - FURS ocenjuje drugače kot GURS

274619 (3495) solatko
»

a so te GURS ocene nepremičnin realne

255458 (4353) shintaro

Nov davek na nepremičnine. Ali bom obdavčen s 0,5%?? (strani: 1 2 )

5312327 (11313) Mavrik

Več podobnih tem