» »

Ponudnik storitev (A1) briše router na tovarniške nastavitve

Ponudnik storitev (A1) briše router na tovarniške nastavitve

mojca ::

Živijo. A je normalno, da se A1 vseke toliko spomni tovarniško resetirati vse nastavitve na routerju? Pobrišejo imen in nastavitve wifi omrežja (tako da starši kurijo mobilne podatke namesto WIFI-ja, ne da bi se tega sploh zavedali), vse nastavitve lokalnega omrežja in pravila dodeljevanja IP-jev po omrežju ... Jasno takrat, ko mene zelo dolgo ni domov, da bi lahko karkoli popravila. To se mi je zdaj zgodilo že vsaj dvakrat.

Tokrat so najprej so potrebovali tri tedne, da so končno poslali nov box za televizijo (prej so trikrat obljubili tehnika, pa tehnika nikoli ni bilo; samo nove kable so pošiljali in skušali staršem dopovedati, da imajo pokvarjeno televizijo oz. HDMI kabel). Starša sta bila tri tedne brez televizije, ker A1 očitno na vse pretege špara tako z ljudmi kot z opremo (pokvarjen je bil očitno tv box). Ampak očitno tudi brez interneta.

Ali ne bi bilo primerno, da bi ponudnik, če že briše nastavitve, naredil vsaj backup, preden vse pobriše? In te med drugim obvesti, da bo zbrisal vse nastavitve?

sbawe64 ::

Mogoče je samo a1 modem pokvarjen.
Meni se že par let na njem nič ne spreminja.

Itak imam svoj router, a1 modem je v bridge mode.
2020 is new 1984
Corona World order

MadMax ::

Kolegu občasno poadministriram A1 modem, pa razen spremembe ob menjavi modema v cca 5 letih ni bilo nič samovoljno spreminjano.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

OutOfTheBox ::

Verjetno je kakšna hardware zadeva na tvoji strani, ker močno dvomim da bi oni imeli kakšen tehten razlog da bi to delali.

mojca ::

Starši so tri tedne nazaj prijavili problem, da jim ne dela televizija. TV box se je zagnal in takoj za tem javil napako, da resolucija ni podprta. Trikrat so jim obljubili tehnika, pa so si do naslednjega dne premislili in namesto tehnika po pošti poslali nov SCART(!!!!????) kabel (mislila sem, da bodo poslali nov tv box, pa so poslali samo kabel). Šele po treh tednih so namesto tehnika končno poslali nov TV box in zdaj končno dela.

Moja edina interpretacija je, da so v obupu pač poskušali vse možno, preden bi na lokacijo poslali tehnika, da v parih minutah reši problem, ali pač nov delujoč kos opreme.

Vmes so jim tudi nekako uspeli zamenjati telefonske številke (priključena sta dva stacionarna telefona; kablov ni nihče preklapljal; očitno so softversko zamenjali mapiranje med telefonskimi številkami in fizičnimi priključki na routerju).

psychoshorty ::

Ze dozivel.

Kolegu so A1 LTE modem resetirali na tovarniske nastavitve, ker se jim ni dalo jebat s troubleshootingom. Tako je izgubil network settingse, printerji vec niso delali, wifi, skratka vse lol.

Oni kao o tem nic ne vejo.

Faking salabajzeri.

mojca ::

Modem ni pokvarjen. Modem dela. Njihov TV box ni delal.

Zakaj točno bi pošiljali nov TV box, ko stari očitno ne dela, ali pošiljali tehnika, če je pa lažje samo resetirati ruter in upati, da bodo vse težave magično izginile???

blackbfm ::

A je normalno, da se A1 vseke toliko spomni tovarniško resetirati vse nastavitve na routerju? Pobrišejo imen in nastavitve wifi omrežja


po vsej zdravi logiki, ne, ni normalno... sicer meni se je a1 modem 1x resetiral na tovarniške.. morda so naredili kakšen remote firmware update? nevem

Senitel ::

Meni so tudi na vsake tolko resetirali to njihovo škatlo. V mojem primeru me sicer ni kaj hudo brigalo, ker imam svoj router, ki postavi svoj PPPoE session itd. Se je pa vsake tolk na novo pojavil SSID od njihove škatle in ko sem se logiral gor je tudi svoj PPPoE session imel na novo vklopljen (poleg jasno WiFI-ja). Ročno kvačkat gor ni pomagalo, helpdesk je naredil isto kar sem lahko sam.
Kar je pomagalo je, da so pred nekaj časa te opcije dodal v njihov mobilni app. Od takrat, ko sem tam naklikal kaj hočem od te njihove škatle, se še ni spozabila.

delavec44 ::

Je normalno. Njihova oprema, lahko delajo kar želijo. Odpravljanje napak, nadgradnja FW.

Če želiš nadzor, se da njihovo opremo v bridge in priklopi svoj ruter. Kjer tega nimam, ne vnašam port forward in wifi pustim na privzetih nastavitvah in geslu, ki piše na modemu. Tako da, tudi če mi ga remote resetirajo, še vedno zadeve delujejo dokler se ne uspem logirati.

Frgazor ::

Pred parimi dnevi se mi je čudežno sam od sebe vklopil wifi na routerju od a1 in povzročil izpad cele verige kamer in drugih naprav. Preden mi je padlo na pamet pogledat še na a1 škatlo sta že minili 2 uri razbijanja glave. Smola je pa ta, da sem enkrat testiral wifi na tej a1 škatli in nastavil enake ssidje kot so na mojemu ruterju in se je vse začelo priklapljat gor na to škatlo...

No zdaj sem neuporaben ruter od a1 popolnoma odstranil in vse uspešno handla samo moj ruter.

tony1 ::

"Živijo. A je normalno, da se A1 vseke toliko spomni tovarniško resetirati vse nastavitve na routerju? Pobrišejo imen in nastavitve wifi omrežja (tako da starši kurijo mobilne podatke namesto WIFI-ja, ne da bi se tega sploh zavedali), vse nastavitve lokalnega omrežja in pravila dodeljevanja IP-jev po omrežju ... Jasno takrat, ko mene zelo dolgo ni domov, da bi lahko karkoli popravila. To se mi je zdaj zgodilo že vsaj dvakrat."

Tudi drugi ISPji si to privoščijo. Bekapov nihče niti slučajno ne dela, tako da na to ne gre računati... Najbolje je, da si narediš bekap konfiguracije sama, morda pa še screenshote nastavljenega, teoretično bi lahko naredili tudi upgrade softvera in tvoj bekap konfiguracije ne bi več deloval (možnosti za to je majhna, ker so modemi sicer precej enostavne naprave, vendar vseeno obstaja)...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 ULTRA (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Omrežja in internet
692130098 (86) DjTonic
»

A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

Oddelek: Omrežja in internet
1176215854 (1396) polde66
»

Čudna težava na WiFi

Oddelek: Omrežja in internet
352826 (815) anlju
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7621417 (9773) Ghost007
»

ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7814632 (13221) styled

Več podobnih tem