» »

Jbl xtreme 4 težava na srednjih in visokih

Jbl xtreme 4 težava na srednjih in visokih

nokia6310 ::

>Pozdravljeni, pred 15 dnevi sem kupil ta zvočnik čisto za ven, za na vikend, skratka za okoli. Sam dizajn mi je všeč nimam pripomb. Basi so odlični, če se igram z equilizerjem celo precej predimenzionirani. Ne morem verjet da tak majhen zvočnik lahko igra tako nizke frekvence. Problem je na srednjih in visokih. Srednji so tako potisnjeni v ozadje, bas vedno prevladuje kar meni osebno ni všeč. Visoki pa, kot da jih ni. Plitki, temni, zadušeni, kar je katastrofa za zvočnik tega cenovnega razreda. Nekje sem prebral, da nad 250 hz začne frekvenčni odziv padat. Čudim se, da do zdaj še nihče ni tega opazil. Mogoče sem pa samo jaz tako zahteven poslušalec. Še na telefonu so srednji in visoki bistveno boljši, za moj okus celo pretirani. Drugače glede baterije nimam pripomb. Tudi to da deluje zvočnik kot powerbank je velik plus. Mogoče je pa s tem kaj narobe pa bi moral še enega sprobat, čeprav dvomim da je težava v tem. Mogoče ima kdo za primerjat xtreme 3? Mogoče bi ga zamenjal če bi se pokazalo da je boljši na srednjih in visokih četudi nima toliko basa kot 4-ka.

nokia6310 ::

Poskusil sem se igrat z equilizerjem na visokih pa je minimalna razlika. Pri basih pa je ogromna! Za nabijanje je ta zvočnik več kot odličen. Nima pa definicije, širine, in globine mislim na srednjih in visokih. Če probam to najbolj po domače opisat kar znam se sliši tako, kot bi poslušal tranzistor priključen na subvufer. Basi so odlični, še mene so inpresionirali. Srednji so zamegljeni, v ozadju. Visoki pa, kot da jih skoraj ni. Nimajo nobene ostrine, po čemer so včasih sloveli ravno Jbl.

Scorpy84 ::

Ne vem kaj pričakuješ od zvočnikov, ki ima radiatorje, katerih je namen poganjati, kot si sam ugotovil. Pa še prenosni zvočnik je in še ta nima visokotoncev, tisti nad 200€ jih ponavadi imajo. Menda si testiral, preden si kupil? Bi pa kupil flip-a, ki ima boljše srednje tone. Sicer pa nisi nič novega ugotovil/povedal, je že od prešnjih generacij to poznano. Sicer pa imaš toliko jbl v ponudbi, pa si kupi encore, s tem ne boš zgrešil. Sam problem je manjša prenosljivost. Tudi druge znamke niso na boljšem, ker je pri prenosljivosti treba jemati kompromise, lahko si vzameš tišjega, za boljšo kvaliteto, slabši basi itn... pa equlizer pusti pri miru, to sam deluje na računalniku, telefon duši ostale frekvence, ko ojačaš željeno. Pa nasploh ne pričakuj kvalitete od teh prenosnih, vsak prenosni zvočnik v plastičnem ohišju, z minimalno volumna, ima izpad frekvenčnega spektra.

nokia6310 ::

Po pravici povedano pred nakupom nisem testiral. Sem pa le pričakoval malo več. Hvala za predlog. Bom probal kje stestirat encore. Drugače me zanima Dali katch g2. Po specifikacijah je daleč najboljši prenosni bluetooth zvočnik, ki se ga da v tem trenutku kupit. Sicer je res malce dražji od ostalih, ampak kvaliteta se plača.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen bluetooth zvočnik? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
18647678 (5365) Pithlit
»

Močan mini stolp? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
1016845 (4428) streki
»

Dobri 2.0 zvočniki do 50€

Oddelek: Zvok in slika
242234 (1369) Meizu
»

Bluetooth zvočnik

Oddelek: Zvok in slika
257614 (5717) exp3rt
»

[2.1] Katere Zvočnike? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Zvok in slika
44189516 (41991) staher

Več podobnih tem