Forum » Omrežja in internet » Telekom - NEO TV težave
Telekom - NEO TV težave
Kooper ::
Do prejšnjega tedna sem imel na liniji 40MBit (ni optika) 2x NEO TV Box, ki sta delala brez problema, tudi internet je delal v redu. 20MBit je zasedla TV, 20MBit pa je bilo stabilnega interneta. Sedaj smo pojačali linijo na 80Mbit (še vedno baker) in smo dodali še 4 TV Neo boxe.
V obstoječo mrežo smo sedaj vključili (neumno) 1GBit Linksys (8-Port Gigabit Ethernet Switch SE3008) stikalo (ki je povezano direktno s Fritz-em) in na njega dali vseh 6 tv boxov. In sedaj vse šteka, tudi internet, ki gre iz drugega Fritz porta. Ko so 4+ boksi vžgani vse zmrzuje in internet dela na škrge. Probali smo tudi z drugimi (poceni) stikali in vse je isto.
Telekom se zagovarja, da je linija perfektna, da mora biti nekaj z našim stikalom narobe. Sedaj sem naročil profesionalno stikalo za 400eur, pa da vidimo. A je imel kdo podobne izkušnje in kako je rešil?
V obstoječo mrežo smo sedaj vključili (neumno) 1GBit Linksys (8-Port Gigabit Ethernet Switch SE3008) stikalo (ki je povezano direktno s Fritz-em) in na njega dali vseh 6 tv boxov. In sedaj vse šteka, tudi internet, ki gre iz drugega Fritz porta. Ko so 4+ boksi vžgani vse zmrzuje in internet dela na škrge. Probali smo tudi z drugimi (poceni) stikali in vse je isto.
Telekom se zagovarja, da je linija perfektna, da mora biti nekaj z našim stikalom narobe. Sedaj sem naročil profesionalno stikalo za 400eur, pa da vidimo. A je imel kdo podobne izkušnje in kako je rešil?
- spremenil: Kooper ()
sitriani ::
Men je na TP-Link 5-port Gigabit Smart mrežno stikalo TL-SG105E delalo top preden sem šel k drugemu ponudniku. Cca 20€
piksnaz ::
Predlagam spodnji switch, mora biti čimbolj "glup", kot je bilo napisano zgoraj.
https://anni.si/usmerjevalniki-stikala-...
https://anni.si/usmerjevalniki-stikala-...
Daniel ::
Čisto možno je, da boš s tem stikalom za 400 eur imel več težav kot s kakšnim neumnim za 20 eur. Najbolje je, če nima nobenih funkcij IGMP snoopinga (če jih ne veš nastaviti) in kakršnegakoli prioritiziranja prometa. Speedtest brez vključenih tvjev pride do 80 Mbps?
Hm..zanimivo, jaz sem pa mislil, da je ravno glupost switcha problem :/
Da, speedtest pride do 80 MBit, ko pa vključim 3 Boxe pa kljub temu, da so nastavljeni na SD porabijo 25Mbit. Speedtest pa pade na 8-10 MBit.
Poleg tega se včasih povezava kar nekaj resetira (ne dela ne internet ne box), in rabi par sekund da pride nazaj, čeprav v log-ih Friza ne vidim nobenih prekinitev.
Speedtest brez vključenih tvjev pride do 80 Mbps?
Da, speedtest pride do 80 MBit, ko pa vključim 3 Boxe pa kljub temu, da so nastavljeni na SD porabijo 25Mbit. Speedtest pa pade na 8-10 MBit.
Poleg tega se včasih povezava kar nekaj resetira (ne dela ne internet ne box), in rabi par sekund da pride nazaj, čeprav v log-ih Friza ne vidim nobenih prekinitev.
Nekaj ne štima s temi nastavitvami, ne more trojni stream za baker porabiti 25 Mbps. Bi bilo možno, da je Fritz enostavno prešvoh za to obremenitev?
2dark ::
Sem prepočasi videl, da ni optično omrežje. Da, je na bakru takšno ozko grlo si pa nisem mislil.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()
2dark ::
Nekaj ne štima s temi nastavitvami, ne more trojni stream za baker porabiti 25 Mbps. Bi bilo možno, da je Fritz enostavno prešvoh za to obremenitev?
Verjetno lahko. Sem šel ravno sedaj preverjat , ker imam telekom optiko 100/50 Mbps , prižganega Neota in mi kaže ul samo 88 Mbps oz. Neo mi očitni porablaj 12 Mbps..
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
bemfa ::
Da na bakru sploh delajo 4 tv-ji (40mbps) je že čudež. Za 6 telk si boš pač moral dva priključka omislit.
Verjetno lahko. Sem šel ravno sedaj preverjat , ker imam telekom optiko 100/50 Mbps , prižganega Neota in mi kaže ul samo 88 Mbps oz. Neo mi očitni porablaj 12 Mbps..
Ti imaš optične streame, ki so tam nekje 12 - 13 Mbps. On ima pa bakrene, ki so tam med 3 - 4 Mbps. Razen, če so mu narobe nastavili.
Je pa zanimivo, da tebi na optiki pada hitrost interneta s prižganimi TVji. Načeloma so modemi sinhronizirani s centralo gigabitno in potem se hitrost interneta omeji samo na PPPoE, TV pa se ne zajeda v to hitrost.
Da na bakru sploh delajo 4 tv-ji (40mbps) je že čudež. Za 6 telk si boš pač moral dva priključka omislit.
Če je pasovne širine 80 Mbps bi moralo BP delati toliko sprejemnikov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Sem sicer zelo blizu centrali - cca 100m, ampak se mi zdi kot da linija ne daje konstantno hitrost. Mi pa kaže Fritz, da se je povezal z 86 Mbps s centralo. Kako sploh enostavno ugotovit, če pada linija oz. je konstantna, razen da vklopim prenos legalnih torrentov z veliko seedov? Na Telekomu mi pravijo, da na njihovi strani ni nič narobe in da je vsa težava pri nas.
eEdbM ::
Kako se ta greznica od Neo boxa nastavi, da nimaš v letu 2024 jebenih 10 metrov kablov napeljanih po dnevni sobi od modema na hodniku kot Fred Flintstone? Je edina normalna rešitev več Neo tv lite app aktivacij in to črno škatlo skriti v klet med miši, da imajo gnezdo not, da je vsaj neka uporaba? Prva aktivacija ni že slučajno del paketa samega po sebi?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: eEdbM ()
telexdell ::
Kako se ta greznica od Neo boxa nastavi, da nimaš v letu 2024 jebenih 10 metrov kablov napeljanih po dnevni sobi od modema na hodniku kot Fred Flintstone? Je edina normalna rešitev več Neo tv lite app aktivacij in to črno škatlo skriti v klet med miši, da imajo gnezdo not, da je vsaj neka uporaba? Prva aktivacija ni že slučajno del paketa samega po sebi?
Niso stari ljudje zastonj pravili- kdor ne dela z glavo mu trpi telo. Od tam kje imaš modem pa me mesta, kjer stoji TV daš kabel v steno podobno kot se pod omet dajo kabli za elektriko. Pol pa nimaš nobenega kabla po dnevni sobi
PS- obstajajo tudi tehnične rešitve, katere pa dolgoročne niti približno niso konkurtenčne kablu v steni.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()
eEdbM ::
Telekom je daleč najslabša izkušnja in jutri prekinem po manj kot 14 dnevih naročnine!
Nobena podobna storitev nima težav niti s 4k preko wifija in to za manjšo mesečno naročnino.
Ne glede na neka 'svetovarjenja' glede pametne hiše!
Nobena podobna storitev nima težav niti s 4k preko wifija in to za manjšo mesečno naročnino.
Ne glede na neka 'svetovarjenja' glede pametne hiše!
Branek21 ::
Pozdravljeni,
stikalo za 400 ERU je sigurno rešilo problem.
Da bo delovalo več NEO-boxov na enem stikalu zadostuje da ima stikalo IGMP protokol (paket se vrne točno na isti port na katerem je bila podana zahteva)
Ponavadi so 8 portna stikala s tem protokolom okrog 30 EUR (primer je TP-Link gigabit mrežno stikalo TL-SG108E)
stikalo za 400 ERU je sigurno rešilo problem.
Da bo delovalo več NEO-boxov na enem stikalu zadostuje da ima stikalo IGMP protokol (paket se vrne točno na isti port na katerem je bila podana zahteva)
Ponavadi so 8 portna stikala s tem protokolom okrog 30 EUR (primer je TP-Link gigabit mrežno stikalo TL-SG108E)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NEO Telekoma Slovenije (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 429506 (104) | cekr |
» | Neo TV Lite aplikacijaOddelek: Omrežja in internet | 3676 (1037) | rogerg |
» | Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 66243 (8128) | Ulixes |
» | Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jevOddelek: Omrežja in internet | 1504 (1139) | krepki |
» | AP in router na FRITZ!Box se ne vidita, potreben static routing?Oddelek: Omrežja in internet | 2086 (1718) | SeMiNeSanja |