» »

Optični kabel

Optični kabel

skol10 ::

Zdravo. Malo sem že iz računalništva in te tematike in me zanima naslednje. Prej smo imeli v hiši spodaj pripeljan optični kabel ki je bil konektan v nek box in modem (zelena in modra konektorja). Zdaj sem si uredil stanovanje in sem optiko pripeljal v zgornje nadstropje. Moder konektor sem vključil v modem, zanima me kaj pa je ta zeleni konektor? hvala!

Gapi ::

Zeleni je za pretvornik če naročiš kablsko TV. Tako je v mojem primeru. Sem na Telekomu. V nekaterih primerih je pa za upload. Ker ima Telekom bidirectional ali obojesmerno optiko na enem vlaknu imaš samo eno vlakno v modem.

Pri optiki ponavadi uporabljamo oba vlakna. En je prejemanje drugi oddajanje. TX/RX

V začetku optike pri telekomu so nekateri dobili celo 3 vlakna. Dva za internet, tretji za kablsko.
No person is rich enough,to buy back his past.

tony1 ::

"Zeleni je za pretvornik če naročiš kablsko TV. Tako je v mojem primeru. Sem na Telekomu. "

Tudi moja blokovska napeljava je takšna.

skol10 ::

Gapi je izjavil:

Zeleni je za pretvornik če naročiš kablsko TV. Tako je v mojem primeru. Sem na Telekomu. V nekaterih primerih je pa za upload. Ker ima Telekom bidirectional ali obojesmerno optiko na enem vlaknu imaš samo eno vlakno v modem.

Pri optiki ponavadi uporabljamo oba vlakna. En je prejemanje drugi oddajanje. TX/RX

V začetku optike pri telekomu so nekateri dobili celo 3 vlakna. Dva za internet, tretji za kablsko.

Hvala za odgovor! Se pravi če prav razumem, zelena niti ne rabi biti vključena?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
14915684 (2677) Furbo
»

GPON z enim ali dvema vlaknoma? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
577540 (4769) Lonsarg
»

Telemach, boj proti višjemu UPLOADU NA KABLU! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5121836 (20172) MacGyver141
»

Hitrost optike

Oddelek: Pomoč in nasveti
4215393 (13991) Dr_M
»

Siol TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
164488 (3999) AaBoy

Več podobnih tem