Forum » Omrežja in internet » Optični kabel
Optični kabel
skol10 ::
Zdravo. Malo sem že iz računalništva in te tematike in me zanima naslednje. Prej smo imeli v hiši spodaj pripeljan optični kabel ki je bil konektan v nek box in modem (zelena in modra konektorja). Zdaj sem si uredil stanovanje in sem optiko pripeljal v zgornje nadstropje. Moder konektor sem vključil v modem, zanima me kaj pa je ta zeleni konektor? hvala!
Gapi ::
Zeleni je za pretvornik če naročiš kablsko TV. Tako je v mojem primeru. Sem na Telekomu. V nekaterih primerih je pa za upload. Ker ima Telekom bidirectional ali obojesmerno optiko na enem vlaknu imaš samo eno vlakno v modem.
Pri optiki ponavadi uporabljamo oba vlakna. En je prejemanje drugi oddajanje. TX/RX
V začetku optike pri telekomu so nekateri dobili celo 3 vlakna. Dva za internet, tretji za kablsko.
Pri optiki ponavadi uporabljamo oba vlakna. En je prejemanje drugi oddajanje. TX/RX
V začetku optike pri telekomu so nekateri dobili celo 3 vlakna. Dva za internet, tretji za kablsko.
No person is rich enough,to buy back his past.
tony1 ::
"Zeleni je za pretvornik če naročiš kablsko TV. Tako je v mojem primeru. Sem na Telekomu. "
Tudi moja blokovska napeljava je takšna.
Tudi moja blokovska napeljava je takšna.
skol10 ::
Zeleni je za pretvornik če naročiš kablsko TV. Tako je v mojem primeru. Sem na Telekomu. V nekaterih primerih je pa za upload. Ker ima Telekom bidirectional ali obojesmerno optiko na enem vlaknu imaš samo eno vlakno v modem.
Hvala za odgovor! Se pravi če prav razumem, zelena niti ne rabi biti vključena?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Komplikacija z optiko (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 15684 (2677) | Furbo |
» | GPON z enim ali dvema vlaknoma? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7540 (4769) | Lonsarg |
» | Telemach, boj proti višjemu UPLOADU NA KABLU! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21836 (20172) | MacGyver141 |
» | Hitrost optikeOddelek: Pomoč in nasveti | 15393 (13991) | Dr_M |
» | Siol TVOddelek: Pomoč in nasveti | 4488 (3999) | AaBoy |