» »

VIRUSi-kako se jih lotiti?

VIRUSi-kako se jih lotiti?

dexter ::

Hello!

Kako se vi lotevate virusov?
Zdej je sekal MAgistr (v firmi smo imeli 3 dni izpada). Kako je bilo drugje?
Kolega je rekel,da je najbolj dobit nov virus list narediti boot cd in bootat s cd-ja in ostraniti viruse.Sam pravi da je problem pri NT masinah.
A kdo ve ce se da kako narediti boot cd da zna se ntfs dostopat ( ke skener (MCAFEE) zna kao iz prompta delat tudi v win2000 kar ne stekam,ke win2000 tega nimajo (lahko pa se seveda motim kot Pečenko!).

Ce je pa kak strokovnjak naj pove se boljse pristope,prosim?

Zdej pa se: `Kateri Antivirusni software je najmocnejsi glede updatov in ucinkovitosti?` (vprasas dve rac. podjetji eni forsirajo Sophos drugi Norman,tretjega nisem hotel vec sprasevati--verjetno trzni pristop nasih specialistov!).

LP
*be avere Chernobil is here in 2 weeks*

whatson ::

Jaz redno uporabljam na vseh računalnikih AVX ... avpjev izdelek... updati so redni.. vsakih nekaj dni (3-10.. odvisno)... ima dober shield ki deluje v backu... dobro nadzoruje fileje iz neta.. e-maile,... skratkaq.. rula
www.avp.com

Loki ::

En izmed najboljsih je definitivno F-Secure, seveda verzija 5.x. (4.x ni vredna pocenega grosa).

Jest mam Antiviral Toolkit Pro, ki tudi rula.

Whatson a ta antivir pozna inkrementalno downloadanje p-filov (ko sem ga jest instaliral, je sel z neta vlect ~8 mb veliko datoteko, nakar je na sredi prenosa ( !!!!) izgubil povezavo z serverjem in zacel od zacetka.
Tista stvar, ki nadzoruje download datoteke smrdi do neba!
I left my wallet in El Segundo

Mr.B ::

Eh jaz najraje uporabljam nortona , pa ti še outook ter oulook express čekera , preden odpreš e-mail. Sam se ti tudi updejtera , ko si na netu.:D
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

borutzi ::

Sam se v firmi kjer delam težav lotevam z sophos antivirusom.....updejti so ažurni....vse skupaj deluje na principu minimalne push tehnologije...klientom program lahko tudi prvic remote instaliras....v vsakem trenutku imas pregled azurnosti nad vsemi prizganimi racunalniki v mrezi...v dveh letih odkar sem tukaj zaposlen ni bilo zaradi virusa se nobenega izpada ali okuzenosti racunalnika....sophos zelo dobro deluje z mail sweeperji (npr Sybari Atigen for Exchange ali Mime sweeper) skratka....thums up:)

dexter ::

Hello!



to francelj



mi smo tud imel Sophos poj pa niso po enem letu podaljsal licence za update. Glede izpadov pa takole:

-v sredo norton ni zaznal Magistra, vse je delovalo ok

-cetrtek pa je zacel delovati, fajli so lahko sli samo v karanteno ker ni bilo se moznosti odstranitve, model je razposlal se vsem masinam emaile z okuzbo, spravil se je se na server,tisti dan sem sprobal Normana-nic,Nortona-nic,Pando-nic...konec dneva (najbolj se je slo v racunovodstvu ker so place v petek obljubili,delalo se je lahko normalno ko je pa zacel po rac. programih na serverju se zajebavat je blo pa konec)

-petek pridejo iz rac. firme (nic reklame!!!) zacnejo cistit z boot cd-jem,pravi da bo na nt masinah problem, aja dela pa z F-SAV-om,eden mi je govoril o nekih makrotih ki jih lahko kao virus pusti in da bi blo najbolj vse okuzene .exe zbrisat, si ja nor tega je bilo 200 fajlov.

Glede azurnosti virus list pa tole,pri nortonu so imel 2 krat na dan,ampak kaj ce virusa nisi mogel brisat sam v karanteno dat,se v petek ni blo nic.

V teh 2 dneh sem imel virusov cez gvavo dost.

Aja glede backupov odjemalcev,kako to resujete,ce kje to delate,pa kaj je to mail sweeper,kak dod software....explain.



LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Anti-virus programi (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Informacijska varnost
2491621682 (20420) mat xxl
»

McAfee ne mara Excela

Oddelek: Novice / Varnost
113389 (2962) Pyr0Beast
»

antivirus (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10711302 (8665) frikihamster
»

XP massive problems

Oddelek: Operacijski sistemi
151313 (959) ql000
»

Kompletna antivirusna zaščita

Oddelek: Programska oprema
272239 (1738) Paramedic

Več podobnih tem