Forum » Na cesti » Avto za dolge razdalje - omejen budget
Avto za dolge razdalje - omejen budget
WhiteAngel ::
Jaz bi vzel nov i30 karavan, 1.6 T-GDI in avtomatski menjalnik. Style verzija te pride 23.750 eur. Stroškov in problemov boš imel zagotovo manj kot pri Francozih ali Nemcih. Ni pa udoben kot nek Audi ali MB.
stara mama ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
https://www.avto.net/Ads/details.asp?id...
Tankaj in vozi.
saj ves kaj pravijo za prodajalce iz celja kajne.....
Saj veš kaj pravijo za neumne, kajne?
Da ne ločijo med pooblaščenci in cigani iz Mariborske
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
RatedR ::
Predlogi raznih 1.5 mlinčkov za dlje časa pa na avtocesto so mi res smešni...človek potrebuje 2.0 dizla, tak da enga nemca pa ne rabiš novega.
pa še v kopru je ;)
pa še v kopru je ;)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: RatedR ()
gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
feryz ::
Zato da ne dobiš pik, ko je ac prazna.
Zadnjič so me zahaklali na lopati. Je policajček vprašal, če vem koliko sem vozil. Sem rekel da ja, do kilometra točno.
Potem pa mi reče, da je čisto malo manjkalo, da bi še pike fasal. Jaz pa sem ga vprašal, če misli, da je naključje, da sem točno toliko vozil.
Zadnjič so me zahaklali na lopati. Je policajček vprašal, če vem koliko sem vozil. Sem rekel da ja, do kilometra točno.
Potem pa mi reče, da je čisto malo manjkalo, da bi še pike fasal. Jaz pa sem ga vprašal, če misli, da je naključje, da sem točno toliko vozil.
a_borlak ::
Ah, nisem edini :).
Utk ::
A to si glihkar iz priključka prišel, da si šel samo 170?
Sparkxl ::
Še vedno mi je misterij, kje v slo se ti podnevi lahko voziš 174 ob zabasanih cestah vsepovsod
feryz ::
Štajerka je skoraj prazna, ko se dnevni vozači skidajo z nje.
In preden drugi pridejo.
In ko se drugi poberejo z nje, je spet prazna.
Jaz nisem vezan na uro in skoraj vse ture splaniram tako, da ne zaglavim.
In preden drugi pridejo.
In ko se drugi poberejo z nje, je spet prazna.
Jaz nisem vezan na uro in skoraj vse ture splaniram tako, da ne zaglavim.
sbawe64 ::
gruntfürmich je izjavil:
Radarski tempomat obvezna oprema.
zakaj?
Tam iz nadvoza pred Grosupljem?, kjer se potem začne predor (smer NM proti LJ) dostikrat merijo razdaljo med vozili.
Celo v nedeljo popoldne ob 14ti uri.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
neverjetni99 ::
WhiteAngel je izjavil:
Jaz bi vzel nov i30 karavan, 1.6 T-GDI in avtomatski menjalnik. Style verzija te pride 23.750 eur. Stroškov in problemov boš imel zagotovo manj kot pri Francozih ali Nemcih. Ni pa udoben kot nek Audi ali MB.
Ni res! Že odkar se spomnim so pri hiši bolj ali manj francozi. Od Renault katrce, 5, 19, Safrane, Lagune, Twingo, Citroen C-elysee, C4, C5, Peugeot 508 in pri vseh je bilo manj problemov, kot pri novem Hyundai i30. Avto je v 4 letih, kar smo ga imeli bil ne vem koliko krat na servisu pod garancijo. Semering na menjalniku je spustil, pri manj kot 15 tisoč km. Iz motorja je teklo olje, senzor za temperaturo je crknil. Vrata in sprednja maska sta se povesli. Sistem za nalet je zajebaval. USB priklop ni delal. Avto je pa bil zelo trd in neudoben. Ne vem no, ker je en kafanski Joža imel problem z 20 let starim ne servisiranim Cliotom, so vsi francozi problematični? Manj problemov sem imel z njimi, kot z švabi.
WhiteAngel ::
neverjetni99 je izjavil:
WhiteAngel je izjavil:
Ni res! Že odkar se spomnim so pri hiši bolj ali manj francozi. Od Renault katrce, 5, 19, Safrane, Lagune, Twingo, Citroen C-elysee, C4, C5, Peugeot 508 in pri vseh je bilo manj problemov, kot pri novem Hyundai i30. Avto je v 4 letih, kar smo ga imeli bil ne vem koliko krat na servisu pod garancijo. Semering na menjalniku je spustil, pri manj kot 15 tisoč km. Iz motorja je teklo olje, senzor za temperaturo je crknil. Vrata in sprednja maska sta se povesli. Sistem za nalet je zajebaval. USB priklop ni delal. Avto je pa bil zelo trd in neudoben. Ne vem no, ker je en kafanski Joža imel problem z 20 let starim ne servisiranim Cliotom, so vsi francozi problematični? Manj problemov sem imel z njimi, kot z švabi.
Tisto s semeringi je bila očitno fabriška napaka in so jo takoj odpravili? Olje teklo iz motorja huh? Nekdo ni dobro pričvrstil čepa?
Skratka nič takega, zaradi česa bi OP ostal na AC ali imel velike stroške.
IL_DIAVOLO ::
Francozi delajo itak najboljše dizelske motorje, 1.5 dci, 2.0 hdi ftw.
Ne bi pa vzel avtomata, ne pri francozih, se manj pri korejcih. Čeprav hvalijo avtomat v kombinaciji z 1.33 tce bencinarjem. Seveda je eno performance, drugo pa dolgozivost.
Ne bi pa vzel avtomata, ne pri francozih, se manj pri korejcih. Čeprav hvalijo avtomat v kombinaciji z 1.33 tce bencinarjem. Seveda je eno performance, drugo pa dolgozivost.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
delavec44 ::
To lahko narediš tudi z navadnim tempomatom, ki je skoraj že serijska oprema.
pegasus ::
nejc_nejc ::
Ah, nisem edini :).
ja samo ne v štromarju.........:), posebej, če se ne voziš v konicah
neverjetni99 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Francozi delajo itak najboljše dizelske motorje, 1.5 dci, 2.0 hdi ftw.
Res je, sploh starejši 2.0 HDI motorji, pred bluehdi serijo.
Zakaj ne? Saj je noter zanesljiv japonski Aisin torque converter, ki ga uporablja dosti ostalih znamk. Govorim seveda za 2.0 hdi. 1.6hdi-e ima neke robotizirane menjalnike, ki so shit.
krho ::
Landscapes1 je izjavil:
Corollo za ta denar dobiš samo bencinca 1.5 npr. ipd....Corolla: Tule imaš 2 leti staro z 26.000km za dobrih 23k€ - hatchback
Ali Karavana, tudi 2 leti starega ~50.000km za dobrih 24k, pa se ziher da še kakšnega jurja dol od cene, ki jo je postavil model....
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Utk ::
Landscapes1 je izjavil:
Corollo za ta denar dobiš samo bencinca 1.5 npr. ipd....Corolla: Tule imaš 2 leti staro z 26.000km za dobrih 23kEUR - hatchback
Ali Karavana, tudi 2 leti starega ~50.000km za dobrih 24k, pa se ziher da še kakšnega jurja dol od cene, ki jo je postavil model....
Kaj če bi pogledli uradni cenik? Osnovna verzija hibrida je 25 jurjev. Nima vse od opreme, ima pa več kot vsi drugi za ta denar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Landscapes1 ::
Nekdo je dal link 6let stare Octavie z 29k km za 15 jurjev.
Tole je al tiskarska ali prevrteno, v nasprotnem kupim takoj.
Kar pa se tiče opreme in radarskega tempomata.
To mi ni pomembno. Do leta 2017 sem se dnevno vozil v 28 let stari bemfi, tako da sem neudobja, hrupa in pomanjkanja opreme vajen.
Gre se mi bolj ali manj za to, da kupim avto, ki lahko pride do 400 jurjev km in ga pač lahko pelješ 150-160 kph brez da razpade motor.
Torej avto, ki je daily driver in pri 150 na uro zdrži do 400km brez da 2x menjaš motor in podvozje.
Vse ostalo, kar je več, je bonus.
To mi ni pomembno. Do leta 2017 sem se dnevno vozil v 28 let stari bemfi, tako da sem neudobja, hrupa in pomanjkanja opreme vajen.
Gre se mi bolj ali manj za to, da kupim avto, ki lahko pride do 400 jurjev km in ga pač lahko pelješ 150-160 kph brez da razpade motor.
Torej avto, ki je daily driver in pri 150 na uro zdrži do 400km brez da 2x menjaš motor in podvozje.
IL_DIAVOLO ::
Kupi raje 2 leti staro karjolo za 22k. Ne kupuj starih jajc vozeno na obroke.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Motion ::
Landscapes1 je izjavil:
Nekdo je dal link 6let stare Octavie z 29k km za 15 jurjev.
Za take hitrosti bo pa 2.0 150 ali 180 konjev boljša izbira.
Prednost 1.6 motorja v oktaviji, golfu, leonu je glih zelo poceni vzdrževanje, zavarovanje,.. itd.
ž
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()
matobeli ::
180KM? Stara 105KM 1.9tdi je 150 vlekla po celi avtocesti z naloženim prtljažnikom orodja in dvemi desci, če bi imela še 6 prestavo bi blo pa sploh uredu čeprav tudi tako ni bila zelo glasen avto.
Navadna 1.6 ali 2.0 Octavia je še vedno čisto soliden avto. Na avto.net se pa dobijo take za 15k in 80kkm, stare cca 6let, ni ravno 30, ampak ni kle razlike hude.
Pa 300kkm bo še vedno avto naredil ker govorimo o AC.
Navadna 1.6 ali 2.0 Octavia je še vedno čisto soliden avto. Na avto.net se pa dobijo take za 15k in 80kkm, stare cca 6let, ni ravno 30, ampak ni kle razlike hude.
Pa 300kkm bo še vedno avto naredil ker govorimo o AC.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj avto izgubi na ceni? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 8437 (3904) | Utk |
» | Avto za 200km na dan (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 10002 (6912) | SloKin |
» | Avto za avtocesto 100km dnevno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 20531 (14117) | BoredMarvin |
» | Kateri avto? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 12199 (10607) | zez |
» | Mnenja/Predlogi: Novo vozilo do cca. 20k EUR (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 28645 (19895) | Superboyy |