Forum » Na cesti » kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
Temo vidijo: vsi

Pithlit ::
...tole bo pa kar drzalo vodo, glede na to kam se svet vrti.
Zato mi je bilo pa zanimivo da je ista scena pri japoncu kot kitajcu
Seveda je ista scena, sej Japonci tud morajo šparat. Sploh če hočejo konkurirat. Ime se plačuje le še tolk pa tolk cajta.
Po mojem bom tut nk125 kupila.
Life is as complicated as we make it...

Po mojem bom tut nk125 kupila.
sej ves da ne bos, sta se s tvojim nk675 cist lepo povohala![]()
Nisem edina pri bajti.
Buggy ::
Ok stekam, kolk pa vas je tukaj takih ki imate vec motorjev za razlicne priloznosti?
Recimo adveture, sportak in bobber, a obstaja kaksen tak al je to no-go?
Harley snobi so itaq klasa zase, baje (glede na YT v US) imajo celo velke ego probleme, ce jih prehitis
Recimo adveture, sportak in bobber, a obstaja kaksen tak al je to no-go?
Harley snobi so itaq klasa zase, baje (glede na YT v US) imajo celo velke ego probleme, ce jih prehitis
twom ::
Kaj je narobe s staro mikico vsakih 2 ali 3 kkm za čiščenje ketne?
A se ne sliši dovolj fensi?
A se ne sliši dovolj fensi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
...sej smo ugotovili, manj slatas boljs je 
Motorcek sluzi nam, ne mi njemu, agregat je pa srce, tam pa ni sparanja. OK pa gume in bremze. Sej to je pa pol tud vse
Jaz celo music ne perem dol iz vizirja...bolj mad-max scena zgleda, ker to nas baje caka zdej glede goriv
Motorcek sluzi nam, ne mi njemu, agregat je pa srce, tam pa ni sparanja. OK pa gume in bremze. Sej to je pa pol tud vse
Jaz celo music ne perem dol iz vizirja...bolj mad-max scena zgleda, ker to nas baje caka zdej glede goriv
Pocas prehajam ze iz chicken mode-a in ze brusim stopalke, nekje na pol pozrte so ze. Se mal pa se bom zvrnu
sbawe64 ::
Da ne bo potem v črni kroniki 'desni ovinek sindrom'
https://slovenskenovice.delo.si/novice/...
V zadnjem motostars video je tak primer prvi klip, a se je na srečo dobro izšlo (samo zahvaljujoč vozniku avta).
https://slovenskenovice.delo.si/novice/...
V zadnjem motostars video je tak primer prvi klip, a se je na srečo dobro izšlo (samo zahvaljujoč vozniku avta).
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()

Ne it na cesto... Da te medved ne zbije (pa pobegne s kraja nesreče).
Res je.
https://www.zurnal24.si/slovenija/prome...
RL ni tako rožnata, kot so nekateri predstavljate.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
val46 ::
Ja, ampak še vedno raje se vozim in živim po kolikor toliko svojih željah in pravilih, kot da bi cele dneve sedel za računalnikom in iskal raznorazne youtube filmčke, da bi pol lahko izpadel "pameten". Sicer ne vem komu, ampak tvoje življensko poslanstvo je najbrž ravno temu namenjeno.

Res je.
Zato imam jaz veljaven DNR. Če se tolk razkantam da me je treba oživljat, me lahko tud pri miru pustite. Sem se že en cajt nazaj odločila da se bom fajn imela, navkljub YT strokovnjakom ki bi mi radi wd40 prodali kot vrhunsko mazivo.

Pomah. Polno ovinkov. Tud 180. Pa noben hrib se mi ni na pot postavil... ziher bo kdo rekel da na žalost. Ker pač baje pojma nimam.
Pomah nazaj. Kje pa je tako lepo?
A zdej nalasc sama sebe izzivas s cimbolj zajebanimi cestami?
A zdej nalasc sama sebe izzivas s cimbolj zajebanimi cestami?

Nič ne izzivam. Jaz se sam peljem.
Falzarego je bil tokrat. Naslednjo nedeljo pa ne vem. Namreč...
To so ture iz Google maps. Une k imajo svoje ikonce so že obdelane (edina izjema je Stelvio, ker je dvodnevna tura in se nočem zajebat). Tiste ikonce z avtekom pa gmaps badgom... No, ko se zjutraj na motor vsedem kliknem na eno od njih in grem. Ne vem kam, vem le da mi bo vzelo nekje med 4 pa 9 ur. In da bom na koncu pristala doma. Po tem pa dobi svojo ikonco in izgubi badge. Pa se komot da tud s 125 to delat.
Falzarego je bil tokrat. Naslednjo nedeljo pa ne vem. Namreč...
To so ture iz Google maps. Une k imajo svoje ikonce so že obdelane (edina izjema je Stelvio, ker je dvodnevna tura in se nočem zajebat). Tiste ikonce z avtekom pa gmaps badgom... No, ko se zjutraj na motor vsedem kliknem na eno od njih in grem. Ne vem kam, vem le da mi bo vzelo nekje med 4 pa 9 ur. In da bom na koncu pristala doma. Po tem pa dobi svojo ikonco in izgubi badge. Pa se komot da tud s 125 to delat.
bajsibajsi ::
Da bi se kdo prepočasi peljal, tale mi je nova, z mopedom se lahko pelješ 5 km/h in te ne bo nikamor vrglo (ravnina/hrib), tako da tale kolega ti govori bele laži.
Si jih naklepal enih neumnosti zdaj...
Očitno še nikoli nisi vozil kaj težjega od 50 kil, še manj pa bil s kaj težjim po serpentinah. Ja, z mopedom se lahko pelješ 5km/h. Tudi z motorjem (v ta hrib je to sicer tak recept za katastrofo - ampak ti tega itak ne veš). Ampak veš kaj? Vzemi en motor, tud 125 bo vrh glave, pa pajdi kosmiče delat v pravokotnik 4x8 metrov. Pridi nazaj poročat kako to zgleda pri 5km/h.
Ker ko sem jih jaz delala je bilo povedano "rabiš najmanj 13km/h,drugače te teža prekucne". Sem poizkusila manj, in pogruntala da to kar drži. Nekje 16/17 sem se počutila najbolj udobno.
...
V bistvu ima sbawe64 kar prav, ceprav je pocasna voznja z motorjem pogosto tezja in zahteva vec znanja.
Da bi te pri 5 km/h kar prevrnilo, ni dobesedno res. Motor se ne prevrne samo zato, ker vozi 5 km/h. Izkuseni motoristi (npr. policisti na treningih, instruktorji ali tekmovalci v slow ride disciplinah) lahko vozijo tudi precej pocasneje. Kljucno je obvladovanje sklopke, gasa, zadnje zavore in ravnotezja.
Tudi 13 km/h ni neko univerzalno pravilo. Na izpitu ni predpisane minimalne hitrosti, poleg tega je lahko 13 km/h za majhno osmico na nekaterih motorjih ze precej hitro in zahteva vecji radij zavoja.
Ce ne verjames, pridi danes na poligon Jezica. Povej uro, pa ti pokazem, da se da osmico z okoli 250 kilskim motorjem voziti tudi pri priblizno 6-8 km/h.
edit/
Vsem, tako starim kot frisnim, motoristom svetujem https://emka.si/products/magisterij-voz...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bajsibajsi ()
ManDriver ::
Falzarego je bil tokrat..
A to ponavadi sama kruzaš, ali gre še kdo zraven?
--
If all the world is a stage, where is the audience sitting?
If all the world is a stage, where is the audience sitting?

bajsibajsi je izjavil:
Da bi se kdo prepočasi peljal, tale mi je nova, z mopedom se lahko pelješ 5 km/h in te ne bo nikamor vrglo (ravnina/hrib), tako da tale kolega ti govori bele laži.
Si jih naklepal enih neumnosti zdaj...
Očitno še nikoli nisi vozil kaj težjega od 50 kil, še manj pa bil s kaj težjim po serpentinah. Ja, z mopedom se lahko pelješ 5km/h. Tudi z motorjem (v ta hrib je to sicer tak recept za katastrofo - ampak ti tega itak ne veš). Ampak veš kaj? Vzemi en motor, tud 125 bo vrh glave, pa pajdi kosmiče delat v pravokotnik 4x8 metrov. Pridi nazaj poročat kako to zgleda pri 5km/h.
Ker ko sem jih jaz delala je bilo povedano "rabiš najmanj 13km/h,drugače te teža prekucne". Sem poizkusila manj, in pogruntala da to kar drži. Nekje 16/17 sem se počutila najbolj udobno.
...
V bistvu ima sbawe64 kar prav, ceprav je pocasna voznja z motorjem pogosto tezja in zahteva vec znanja.
Da bi te pri 5 km/h kar prevrnilo, ni dobesedno res. Motor se ne prevrne samo zato, ker vozi 5 km/h. Izkuseni motoristi (npr. policisti na treningih, instruktorji ali tekmovalci v slow ride disciplinah) lahko vozijo tudi precej pocasneje. Kljucno je obvladovanje sklopke, gasa, zadnje zavore in ravnotezja.
Tudi 13 km/h ni neko univerzalno pravilo. Na izpitu ni predpisane minimalne hitrosti, poleg tega je lahko 13 km/h za majhno osmico na nekaterih motorjih ze precej hitro in zahteva vecji radij zavoja.
Ce ne verjames, pridi danes na poligon Jezica. Povej uro, pa ti pokazem, da se da osmico z okoli 250 kilskim motorjem voziti tudi pri priblizno 6-8 km/h.
edit/
Vsem, tako starim kot frisnim, motoristom svetujem https://emka.si/products/magisterij-voz...
Ja, pri 5km/h se ne bo kar prevrnil. Dokler po ravnem voziš ravno (celo vajo imaš to na izpitu). Ko pa greš skozi en prekleto zategnjen 190 stopinjski ovinek, z ene 15-20km/h, v 15stopinjski klanec... je pa zgodba hudo drugačna. Jih ima kanyar kar precej takih zgodbic na lagerju.
Brez skrbi. Jaz sem se naučila lekcije.
Falzarego je bil tokrat..
A to ponavadi sama kruzaš, ali gre še kdo zraven?
Kar sama. Ne vem če ma kdo dost živcev se z mano preganjat.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
@Pithlit: Super ideja, spontanosti nam vsem manjka se strinjam. A ture si zgeneriras sama al dobis kje kaksne namige. Se pravi, ko kliknes na turo zjutraj ko se odpravljas se ti se sanja ne kam bo slo? EPIC! Srecno.

Mah najdem si nek 'cilj', recimo v tem primeru Falzarego. Pol se v Google maps mal igram kam bi še zavila da ne grem sam tja pa nazaj. Tolk da najdem eno kolikor toliko zanimivo krožno. In si to shranim. Pol pa pač kar bo, bo.
'Prelazi' ki jih je ta turca prečkala... Učja, Carnizza, Mauria, Falzarego, Staulanza, Sant Osvaldo.
Pa od Longarone do Barcis sva se z nekim random italijanom preganjala. Je pičil mimo ko sem čist lepo čilirala pri 55km/h (kamere pač) pa sem si rekla - ker so fajn ovinki tm - fuck it. In sem ga ujela, pa se mal za njim vozila, pa je on na eni ravnini mal počakal in sem jaz pičila mimo pa on za mano (ko se je kje zataknil sem ga počakala). Pa spet on mimo (in je počakal če sem se jaz kje zataknila). In tko teh 35km. Karabinjerji so tud bli kar chill k sva mimo njih letela.
'Prelazi' ki jih je ta turca prečkala... Učja, Carnizza, Mauria, Falzarego, Staulanza, Sant Osvaldo.
Pa od Longarone do Barcis sva se z nekim random italijanom preganjala. Je pičil mimo ko sem čist lepo čilirala pri 55km/h (kamere pač) pa sem si rekla - ker so fajn ovinki tm - fuck it. In sem ga ujela, pa se mal za njim vozila, pa je on na eni ravnini mal počakal in sem jaz pičila mimo pa on za mano (ko se je kje zataknil sem ga počakala). Pa spet on mimo (in je počakal če sem se jaz kje zataknila). In tko teh 35km. Karabinjerji so tud bli kar chill k sva mimo njih letela.
Kar pogresam trenutno na dopustu je moj Husky, da bi sel raziskovat po otoku Rab in sirse.
To je edino kar me matra, ker imam zgolj Koda 125 izpit in sem obsojen na voznjo samo v Sloveniji.
Se tam sem ze skoraj vse ze prevozil, ostaja mi zgolj severo vzhodni del in ostale vukojebine
Ptuj imam nekako v lepem spominu, ko smo s tamalimi del dopusta preziveli v termah...kamp in mobilne hisice.
Bom ukradel tvoj recept, ce dovolis in ga limitiral na ta del nase lepe drzave, itaq je Slovenija tako vsestranska in lepa da ne bom nic zamudil.
To je edino kar me matra, ker imam zgolj Koda 125 izpit in sem obsojen na voznjo samo v Sloveniji.
Se tam sem ze skoraj vse ze prevozil, ostaja mi zgolj severo vzhodni del in ostale vukojebine
Ptuj imam nekako v lepem spominu, ko smo s tamalimi del dopusta preziveli v termah...kamp in mobilne hisice.
Bom ukradel tvoj recept, ce dovolis in ga limitiral na ta del nase lepe drzave, itaq je Slovenija tako vsestranska in lepa da ne bom nic zamudil.
bajsibajsi je izjavil:
Drzi, zlasti ce je desni ovinek.
To sem ze enkrat slisal da desni ovink nismo tolk sigurni, a to je kej splosnega al zgolj naucenega?
Jaz sem osmice delal perfekt v eno in drugo stran na poligonu.
jest10 ::
bajsibajsi je izjavil:
To sem ze enkrat slisal da desni ovink nismo tolk sigurni, a to je kej splosnega al zgolj naucenega?
Pomisli no, sej je čist simpl-na desno bolj ostro zaviješ, levi ovinek je pa vedno bolj naokoli.

Sej lahko narediš za neomejeno. Meni je vzelo ~10 mesecev. S tem da sem 4 mesece enostavno sam čakala ker 'moja' avtošola pozimi ne dela praktičnih voženj z motorji. Malo južneje tega problema verjetno ni.
Vmes se pač s huskijem zabavaš.
Ubou se pa tud ne boš ker nisi tak norec k misliš da si... In je to sam tvoj izgovor.
Ja, izpit stane. V grobem 1500. Oprema stane (ker ja, recimo da teniski na huskiju še nekako gredo ampak... na kaki mal večji zverini ki gre 160 preden do 5 prešteješ pa rabiš nekaj bolj konkretnega). V grobem 1000. Plus motor, valda. Odvisno kaj kupuješ ampak neki mid cc (500-1000) so tam 6-12k.
Nekje se da mal šparat, drugje ne. Najbolj se da (in najbolj se splača) šparat v glavi. Ne divjat za brezveze, ne prehitevat tam kjer se ne da. Na cesti ti ni treba s koleni po tleh drsat da si 'cool'... In ni treba gume do konca znucat (kar ve vsak ki ve kako je guma narejena).

bajsibajsi je izjavil:
Pomisli no, sej je čist simpl-na desno bolj ostro zaviješ, levi ovinek je pa vedno bolj naokoli.
Ne vem če je to to. Bolj bo nekaj na tem da v desni roki gas držiš. Kar pomeni da je ta roka dost manj sproščena kot leva. In ko greš v desno imaš v roki manj manevrskega prostora (ker je pokrčena in napeta) kot če greš v levo.
To da so bolj ostro zaviješ velja sam za vsak posamezni ovinek a ga zvoziš v eno stran, ali v drugo. Ker nekateri levi ovinki so lahko hudo bolj ostri kot nekateri desni ovinki.
bajsibajsi je izjavil:
Pomisli no, sej je čist simpl-na desno bolj ostro zaviješ, levi ovinek je pa vedno bolj naokoli.WTF?
Splošno znano in zelo pogosto. Psiha deluje podzavestno. V levi ovinek vidiš cesto veliko dlje naprej, kot v desni ovinek, ker je na tvoji levi strani še cel vozni pas, in zato pelješ hitreje.
Tudi če delaš enake nagibe na obe strani, boš zelo zelo verjetno imel različno obrabljeni polovici gume. Leva polovica (gledano v smeri vožnje) je obrabljena lepo na okroglo, desna pa stopničasto.
Jaz opažam, da dobesedno vsako vožnjo dosežem enake nagibe (po mestu, gorskih cestah, zaprtih ali odprtih cestah). Včasih pridem do 25 stopinj, včasih do 30, gre tudi proti 40, je pa skoraj vedno na obe strani enako velika cifra. Sprednja guma je bila na desni strani stopničasto obrabljena, na levi strani pa lepo okroglo obrabljena, ko sem menjal gume.
a, izpit stane. V grobem 1500. Oprema stane (ker ja, recimo da teniski na huskiju še nekako gredo ampak... na kaki mal večji zverini ki gre 160 preden do 5 prešteješ pa rabiš nekaj bolj konkretnega). V grobem 1000. Plus motor, valda. Odvisno kaj kupuješ ampak neki mid cc (500-1000) so tam 6-12k.Pri 160 je čisto vseeno kaj imaš na sebi. Pravzaprav tudi pri 100 in manj. Šteje edino v kaj priletiš, v skale, drevo, avto nasproti. Na navadnih cestah imaš zelo redko izletno cono, ki bi te rešila. Zaščita te rešuje pred odrgninam, nič pa pred udarcem v količek ali drevo
Zgodovina sprememb…

bajsibajsi je izjavil:
Pomisli no, sej je čist simpl-na desno bolj ostro zaviješ, levi ovinek je pa vedno bolj naokoli.WTF?
Splošno znano in zelo pogosto. Psiha deluje podzavestno. V levi ovinek vidiš cesto veliko dlje naprej, kot v desni ovinek, ker je na tvoji levi strani še cel vozni pas, in zato pelješ hitreje.
Tudi če delaš enake nagibe na obe strani, boš zelo zelo verjetno imel različno obrabljeni polovici gume. Leva polovica (gledano v smeri vožnje) je obrabljena lepo na okroglo, desna pa stopničasto.
Jaz opažam, da dobesedno vsako vožnjo dosežem enake nagibe (po mestu, gorskih cestah, zaprtih ali odprtih cestah). Včasih pridem do 25 stopinj, včasih do 30, gre tudi proti 40, je pa skoraj vedno na obe strani enako velika cifra. Sprednja guma je bila na desni strani stopničasto obrabljena, na levi strani pa lepo okroglo obrabljena, ko sem menjal gume.
a, izpit stane. V grobem 1500. Oprema stane (ker ja, recimo da teniski na huskiju še nekako gredo ampak... na kaki mal večji zverini ki gre 160 preden do 5 prešteješ pa rabiš nekaj bolj konkretnega). V grobem 1000. Plus motor, valda. Odvisno kaj kupuješ ampak neki mid cc (500-1000) so tam 6-12k.Pri 160 je čisto vseeno kaj imaš na sebi. Pravzaprav tudi pri 100 in manj. Šteje edino v kaj priletiš, v skale, drevo, avto nasproti. Na navadnih cestah imaš zelo redko izletno cono, ki bi te rešila. Zaščita te rešuje pred odrgninam, nič pa pred udarcem v količek ali drevo
To je seveda res. Je pa vseeno mal razlike a maš obut motoristični škorenj certificiran na 2-2-2-2, al pa imaš navaden tenisk.
Moja poanta je sicer bla da je kljub vsemu razlika med motorjem ki rabi 10s do 100 (sile med pospeševanjem so dosti manjše) ter motorjem ki rabi 3s do 100. Vseeno imam med asfaltom in mano nekaj kar zdrži tiste 6 sekund drsanja, kot pa nekaj kar zdrži 0,2s. Pomeni da bom jaz drsala 5,8s manj, in ko bom dejansko jaz začela drsat bo tudi hitrost tolk manjša da bo posledično škoda manjša.
Če se v zid ali drevo pribiješ je pa več ali manj vseeno. Tm je dost da greš precej počasi in bo kr dost škode. Vem, k sem objavila par strani nazaj. Če odmislim zjeban prst k še zdej boli... 200€ jakna, 200€ hlače, 30€ žmigavec, 40€ je original ročka prednje zavore. Še škornje moram ob priliki zamenjat. Pa nisem šla več k 40. Aja pa frame slider je odtrgalo z motorja. Sam tega ne bom novega kupovala.
Moja poanta je sicer bla da je kljub vsemu razlika med motorjem ki rabi 10s do 100 (sile med pospeševanjem so dosti manjše) ter motorjem ki rabi 3s do 100.Ne vidim povezave med pospeški in opremo.
125 kategorija je narejena za mularijo, da se ne pobije, ker še nima razvitih možganov in občutka za oceno nevarnosti. Tam nekje pri 21 letih možgani dozorijo. Dobra knjiga o možganih, npr Zakaj spimo (toplo priporočam vsem da jo preberete, pa ne zaradi motoriranja).
Malo v razmislek...
Vsem predlagam en test, pojdite na eno samotno cesto, pa probajte zavirat iz 100 na 0, in potem še iz 70 na 0. Pri stotki sem nameril cca 35 metrov, pri 70 pa cca 17. Brez upoštevanja reakcjskega časa, sem se na točki kjer sem se pri zaviranju s 70 že ustavil, peljal še 70 pri začetni hitrosti 100. S tem da ko sem se po korakanju do začetne točke zaviranja obrnil nazaj k motorju, da je bil motor fucking daleč stran...
Ko sem naredil izpit, sem prebral vse živo. Magisterij vožnje motocikla štirikrat. Takrat še ni bilo AI.
Razlika med 60 kmh in 65 kmh je 32 kmh, glede na parametre, ki jih uporabljajo izvedenci za rekonstrukcijo nesreč. Če se pelješ 60 in te v neki točki preseneti ovira in se do te ovire ravno ustaviš, se v istih pogojih, če se pelješ 65 v to oviro zabiješ z 32 kmh.
ABS podaljša zavorno pot, kot brez ABS. Po drugi strani pa pri zaviranu dosežejo krajšo zavorno pot samo vrhunski vozniki, ki se pred tem na pisti s parimi poizkusi natjunajo. Nekateri povprečni vozniki pa brez ABS-a izkoristijo tudi samo 60 procentov zavorne moči (glede na raziskave, ki jih delajo). Če te pa nekaj res preseneti, in refleksno stisneš zavoro na polno, te pa reši samo ABS.
Pithill...Vseeno imam med asfaltom in mano nekaj kar zdrži tiste 6 sekund drsanja, kot pa nekaj kar zdrži 0,2s. Pomeni da bom jaz drsala 5,8s manj, in ko bom dejansko jaz začela drsat bo tudi hitrost tolk manjša da bo posledično škoda manjša.Motor dobro zavira dokler je pokonci. Ko motor ali motorist(ka) drsi, je trenje veliko manjše. 6 sekund drsenja pomeni začetno hitrost 130 kmh in 108 metrov razdalje. Ne vem če veš koliko je 100 metrov razdalje. Jaz vem, ker smo pred osnovno šolo tekali na 100 metrov...
Pa zakaj jaz z motorjem (sicer tudi z avtom ne) ne vozim prav blizu vozilom pred seboj? Ker rabim razdaljo avtomobila ali dveh, da opazim predmet na cesti, in potem še razdaljo ali dve avtomobila, da mi motor odreagira na moje odvijanje. Z motorjem si ne želim povoziti udarne jame, povožene živali, polena, ki je nekomu padel iz prikolice, kamna ki me lahko spodnese, plastičnega koloteka od tovornjaka (na sredini voznega pasu ponoči na avtocesti - za las sem ga obvozil), ali pa šravfa. Sem pa obvozil že tudi celoten komplet orodja za menjavo gume (v Domžalah takoj za glavnim križiščem v smeri Ljubljane)...
Uživajte na motrju, dan je lep...
Zgodovina sprememb…
Prav. Ni nobene razlike. Gotcha.
Dejta se vidva s twomom ze enkrat dobit, bi si znala marsikaj povedat. Mater sta kot dva stara zakonca
Sej oba mislita dobronamerno vse, samo vsak na zadevo gleda iz drugega zornega kota. En kot preventivo drug pa kurativo. Jaz pac ne mislim padt niti se ubit na motorcku in ja, ce bi imel karkoli mocnejsega sem gotof zagarnt. Nisem jaz tako preudaren in zrel voznik (v glavi predvsem) kot vidva.
Sem sel pa danes v LJ gledat neke zadeve za projekt ki me caka. Ma jebemubogara..dvakrat me je orenk poseklalo na ovinkih, ker so sred ceste kamncki/pesek, ki ga vozniki zmecejo iz bankin. Ene se vidi (ze prepozno) a se da ukrepat, ene pa glede na barvo asfalta ki je sprana sploh ne vidis ...driftat z motorckom pa ni ravno dober filing. Me je mrazilo po hrbtenicki se lep cas ko sem se lovil.
Nove gume bi verjetno tud kej pomagale bi clovk reku.
Ker imam namen vozit celo leto tudi pozimi, me zanima kje vi to kupujete in ali vsak vulkanizer to tudi zamenja? Imam namrec tudi zracnico.
Zadnjic sva s Pithlit na meetu-u govorila o tem. Kaj ce imas gumidefekt nekje v tri-p-materne. Kaj naredite. Fiksate sami, ce imate tubless (Pithlit ima s seboj tiste tesnilne sraufke, kar se mi zdi epic) kaj pa ce imas zracnico? A je to pnevmatiko z nekim osnovnim orodjem sploh mozno dobiti dol (ko enkrat snames kolo) pa da zaflikas zracnico na mestu al je boljs kar AMZS poklicat pa gasa?
Kake imate kej izkusnje s tem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Najbolj enostavno je valda AMZS.
Tako za tem pa kupiš rezervno zračnico pa set ključev za gumo snet. In enostavno zračnico zamenjaš. Podobno kot na biciklu. Ko enkrat znaš je verjetno s tem prej mimo kot pa če AMZS čakaš.
Tako za tem pa kupiš rezervno zračnico pa set ključev za gumo snet. In enostavno zračnico zamenjaš. Podobno kot na biciklu. Ko enkrat znaš je verjetno s tem prej mimo kot pa če AMZS čakaš.
Ma jaz sem bolj lene sorte, pa zivcev nimam za to rihtat sred neke vukojebine, kjer se vozim. Bo verjetno res v mojem primeru AMZS. Zate, ko sibas pa izven SI pa zna biti zadeva s sraufki zelo kewl in smiseln gadget v osnovni opremi.
Drugac pa kje se splaca kupovat pnevmatike, ker bi letos se zamenjal obe. A vsak vulkanizer, ki dela avtopnevmatike dela tudi motoristicne menjave in centriranje (ce je to potrebno).
Nimam pojma zato vprasam, ne se zdej smejat.
Drugac pa kje se splaca kupovat pnevmatike, ker bi letos se zamenjal obe. A vsak vulkanizer, ki dela avtopnevmatike dela tudi motoristicne menjave in centriranje (ce je to potrebno).
Nimam pojma zato vprasam, ne se zdej smejat.
Zgodovina sprememb…

Mislim da ne glih vsak. Vsak sicer lahko, ampak enostavno nočejo.
Jaz jih na gripmoto.it... ker jih dobim z dostavo in montažo vred za približno enako ceno kot pri nas samo gume. Mi jih pa direkt v delavnico dostavijo... Je pa ta ene 20minut od mene, takoj čez mejo.
Zna pa bit da si bom orodje nabavila pa to sama delala.
Jaz jih na gripmoto.it... ker jih dobim z dostavo in montažo vred za približno enako ceno kot pri nas samo gume. Mi jih pa direkt v delavnico dostavijo... Je pa ta ene 20minut od mene, takoj čez mejo.
Zna pa bit da si bom orodje nabavila pa to sama delala.
OK noted. TNX. Torej kdo pol? Ne mi rect da moram na uradni servis peljat pnevmatike menjat. Spet bi me odrli ko prasicka 
Recmo vulkanizer v okolici LJ. Pnevmatike dam okol sebe in se odpeljem, pa posljem en selfi michelinkota na poti
Recmo vulkanizer v okolici LJ. Pnevmatike dam okol sebe in se odpeljem, pa posljem en selfi michelinkota na poti
Zgodovina sprememb…
Motoristi imajo zavarovan motor, ker se lahko kaj zgodi. Vozijo pa tako, kot da se ne more nič zgoditi.
V nobenem primeru pa ni nobene garancije za nic, ce pa do cesa pride je pa verjetno terminalno. Manj moznosti imas, da te premami moc pod rocico (prehitevanja) vec moznosti imas da se to ne zgodi. Periferni vid in predikcijo smo pa zvezbali ze kot dolgoletni vozniki avtomobilov, kjer vedno vsako sekundo ocenjujes voznike pred sabo (2 naprej), voznike za sabo ter okolico ter vse mozne scenarije ob predidevanju, da so vsi na cesti totalni idioti na kvadrat. Pol si nekako kakor toliko safe, pa se zmer te lahko s stranske kaksen spregleda. Ce ti je usojeno, pa naj bo tako!
Razlika je ali se pelješ 60 ali 100. Pri višji hitrosti je verjetnost da te spregledajo in napačno ocenijo višja, možnost da odreagiraš pa nižja. No, tudi na posledice je vpliv kar občuten.
Moja izkušnja z bremzanja, če sem se pri 70 na neki točki ustavil, sem se pri 100 na tisti točki še peljal 70. Zanimivo a ne? Samo tega večina folka ne ve, noče vedet, ali pa ne razume fizike.
p.s. moj post prej pa je bolj kot ne misel, ki se mi je utrnila pred leti, morda tudi odraz razmišljanja določenega folka...
Moja izkušnja z bremzanja, če sem se pri 70 na neki točki ustavil, sem se pri 100 na tisti točki še peljal 70. Zanimivo a ne? Samo tega večina folka ne ve, noče vedet, ali pa ne razume fizike.
p.s. moj post prej pa je bolj kot ne misel, ki se mi je utrnila pred leti, morda tudi odraz razmišljanja določenega folka...

OK noted. TNX. Torej kdo pol? Ne mi rect da moram na uradni servis peljat pnevmatike menjat. Spet bi me odrli ko prasicka
Ne vem, google maps pa začni klicat. Al pa če kakšnega lokalca poznaš.
Ne vem, google maps pa začni klicat. Al pa če kakšnega lokalca poznaš.
Ok javim ko uredim. Sem vseen mislil da bo kaksen info iz prve roke za nas noobe
val46 ::
Ja, jeba k smo vsi bolj iz "vukojebine", pa ne poznamo tam okrog Ljubljane
Sicer sem prepričan da Špan na Brezovici tudi motorje dela, sam kako je tam, ti pa iz prve roke ne morem povedat. Jaz imam soseda v moji vasi, k je imel mototrgovino, servis in vulkanizerstvo v Solkanu, pa od kar je zaprl, dela servise in vulkanizira kar doma v garaži. Tako da to je to od mene glede teh zadev. Gume pa kar menjaj ja, k tisto ni več podobno gumi, po sliki sodeč
Ja kje pa vi menjate, sej to me zanima. Ne mi rect da ste vsi majstri in delate sami? Al gum ne menjate al se tolk mal vozte kot fajrsnejk? Zdej se pac prvic srecujem s tem.

Hja, js sm v bistvu tko nardila kot sm ti napisala. Oziroma, bolj natančno:
Na IG je en tipček (Italijan) povedu kje gume kupuje, me je zanimalo, sem videla da so ene 20% cenej kot pr nas. Pol sem pogruntala da imajo zastonj dostavo do nekaterih vulkanizerjev dost blizu mene, poiskala tri najbližje, se usedla na motor pa nardila en krog in te tri mal povprašala kako in kaj. Tko da zdej dobim Diablo Rosso II, 'Ključ v roke' za 300€.
Tko da, moj nasvet? Google maps, en krog, pa mal pripravljenosti za kak čvek... Ti vsaj Italijanov nimaš. Pa večina vulkanizerjev ima 'svoje' dobavitelje, tko da se ti ni treba ubadat s tem kako gume od doma do tja spravit. Sam poveš kaj hočeš, ti naročijo, čez dan/dva greš montirat.
Na IG je en tipček (Italijan) povedu kje gume kupuje, me je zanimalo, sem videla da so ene 20% cenej kot pr nas. Pol sem pogruntala da imajo zastonj dostavo do nekaterih vulkanizerjev dost blizu mene, poiskala tri najbližje, se usedla na motor pa nardila en krog in te tri mal povprašala kako in kaj. Tko da zdej dobim Diablo Rosso II, 'Ključ v roke' za 300€.
Tko da, moj nasvet? Google maps, en krog, pa mal pripravljenosti za kak čvek... Ti vsaj Italijanov nimaš. Pa večina vulkanizerjev ima 'svoje' dobavitelje, tko da se ti ni treba ubadat s tem kako gume od doma do tja spravit. Sam poveš kaj hočeš, ti naročijo, čez dan/dva greš montirat.

Ja kje pa vi menjate, sej to me zanima. Ne mi rect da ste vsi majstri in delate sami? Al gum ne menjate al se tolk mal vozte kot fajrsnejk? Zdej se pac prvic srecujem s tem.
Za gumo menjat pa res ni treba bit nek grozen majstr. Je pa to ljubiteljska dejavnost. Jaz sem to sicer z avtom probala ampak mi je vzelo po cca 1 uro na gumo. Pa na koncu niso ble kalibrirane. Sej tut to znam ampak se mi ni več dalo. Pač, znam gume menjat, znam jih kalibrirat... ampak vulkanizerji niso tolk dragi da bi se mi to dejansko dalo počet. Mogoče je motor bolj enostaven projekt, ampak dvomim.
To sicer velja če imaš na voljo le ročno orodje. Se pravi une palice za katere pojma nimam kako se jim reče. Lahko se izprsiš za eno stojalo za gume menjat (nekih 100-200€) - o čemer jaz razmišljam. Lahko greš pa redneck style pa z vezicami gumo gor daš. Težko ni, sam cajt vzame.
Hvalijo Pit stop v Logatcu in VIP motocenter Šmarca pri Kamniku. Verjetno tudi druge, samo premalokrat menjam gume, da bi me to zanimalo. Do sedaj sem menjal kar pri menjavi olja na uradnih servisih, in enkrat v Šmarci (gumi defekt). Možakar centrira gume na roke, ker pravi da je tako bolj natančno in zanesljivo.
Jaz doma spomladi in jeseni samo previjačim letni in zimski komplet na avtu.
Jaz doma spomladi in jeseni samo previjačim letni in zimski komplet na avtu.
alajlgja ::
Vsak moto mehanik ima tudi servis za menjavo gum. Tako da priporočam, da greš nekam, kjer si kupil motor. Guma pa na kaki platformi (gume na dom, lider pnevmatik...) ali ti jih mehanik naroči. Prej preveriš ceno in to je to.
Za sam se lotit je verjetno cenovno ne najbolj ugodno, saj to ne delaš dovolj pogosto. V Slo je verjetno asistenca še vedno prva izbira, sam moraš ga porinit do do neke dostopne ceste, če si v kakem gozdu.
Za sam se lotit je verjetno cenovno ne najbolj ugodno, saj to ne delaš dovolj pogosto. V Slo je verjetno asistenca še vedno prva izbira, sam moraš ga porinit do do neke dostopne ceste, če si v kakem gozdu.

Možakar centrira gume na roke, ker pravi da je tako bolj natančno in zanesljivo
Kolikor sem jaz o tem informacije iskala je to zato ker une centrirne mašine delajo za široke, avto, gume. In centrirajo tudi glede na zunanjo/notranjo stran. In ker so moto gume preozke za to, zna mašina izpljunit napačen rezultat (redko). Tako da ja, na roke is the way.
Kakšne so pa kaj cene menjave pr nas? Men je Čiro rekel 45EUR za obe gumi... Vem sam to da so kosi (raznorazni) kar po zlatarskih cenah. K moj uradni servis hoče nekaj čez 200EUR sam za ketno. Pa za litijev baterijo so hotl met ~220EUR, k sem jo pol pr louisu vzela za 90.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Prav. Ni nobene razlike. Gotcha.
Dejta se vidva s twomom ze enkrat dobit, bi si znala marsikaj povedat. Mater sta kot dva stara zakonca
Sej oba mislita dobronamerno vse, samo vsak na zadevo gleda iz drugega zornega kota. En kot preventivo drug pa kurativo. Jaz pac ne mislim padt niti se ubit na motorcku in ja, ce bi imel karkoli mocnejsega sem gotof zagarnt. Nisem jaz tako preudaren in zrel voznik (v glavi predvsem) kot vidva.
Sem sel pa danes v LJ gledat neke zadeve za projekt ki me caka. Ma jebemubogara..dvakrat me je orenk poseklalo na ovinkih, ker so sred ceste kamncki/pesek, ki ga vozniki zmecejo iz bankin. Ene se vidi (ze prepozno) a se da ukrepat, ene pa glede na barvo asfalta ki je sprana sploh ne vidis ...driftat z motorckom pa ni ravno dober filing. Me je mrazilo po hrbtenicki se lep cas ko sem se lovil.
Nove gume bi verjetno tud kej pomagale bi clovk reku.
Ker imam namen vozit celo leto tudi pozimi, me zanima kje vi to kupujete in ali vsak vulkanizer to tudi zamenja? Imam namrec tudi zracnico.
Zadnjic sva s Pithlit na meetu-u govorila o tem. Kaj ce imas gumidefekt nekje v tri-p-materne. Kaj naredite. Fiksate sami, ce imate tubless (Pithlit ima s seboj tiste tesnilne sraufke, kar se mi zdi epic) kaj pa ce imas zracnico? A je to pnevmatiko z nekim osnovnim orodjem sploh mozno dobiti dol (ko enkrat snames kolo) pa da zaflikas zracnico na mestu al je boljs kar AMZS poklicat pa gasa?
Kake imate kej izkusnje s tem?
Če imaš centralno stojalo na mopedu in orodje s sabo, se da tudi zračnico zakrpati.Najbolj zoprno je na terenu odstraniti pnevmatiko iz platišča in potem nazaj.
Drugače raje asistenca ali mobilni mehanik s kombijem
, ki ima vse s sabo.
Npr.
https://www.tiktok.com/@mmr.mobilni.meh...
+386 70 238 436
Zračnico imaš dodatno notri ?
Pri tubeless gumah se prodaja kit, https://kmc.si/dodatna-oprema/po-vsebin...
, da se lahko brez razdiranje gume odpelješ do prvega vulkanizerja.
Tudi s 125 ccm se da spraviti na drugo stran mavrice.
Joey Dunlop recimo, ni bil ravno nek zelenec (dirkal na otoku Man z večjimi kubaturami).
Gume menjava lj, Čarman, Jerman.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Menjava zadnje gume doma (brez zračnice)
Kaj uporabiti namesto lopate štihače ?
Kaj uporabiti namesto lopate štihače ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Koda 125cc - izpit za motor, motorji 125Oddelek: Na cesti | 2671 (2293) | Buggy |
| » | Nakup novega 125 motorja - kasko in zaščitna opremaOddelek: Na cesti | 4478 (3095) | twom |
| » | Kateri skuter 125 za B vozniško? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 51787 (26132) | demogill |
| » | Izpit Za Motor (A) (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22942 (14501) | Twixz |
| » | AMZS raziskava: Vsi na (motorno) kolo za zdravo okolje?Oddelek: Na cesti | 6751 (5941) | splatman |