Forum » Na cesti » kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
Temo vidijo: vsi
jest10 ::

Pithlit ::
Evo, očitno sem letno fentala ker sem jo redno čistila. Bomo vedeli za drugič, itak jo bo treba še letos menjat.
Life is as complicated as we make it...
sbawe64 ::
Kupi moped s kardanon ali jermenom.
Ali raje bosanski kramp, tega mogoče ne boš uničila.
Veriga se čisti z nafto, obriše s staro krpo in doda malo maže za verigo, ki je lahko tudi wd40, če vas toliko žuli, da morate nekaj mazati.
Veriga se čisti z nafto, obriše s staro krpo in doda malo maže za verigo, ki je lahko tudi wd40, če vas toliko žuli, da morate nekaj mazati.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Ne meni verjeti
6:16
Samo redno čisti z Gt85, nafta oz. petrolej ter krpa metoda bo isto tako dobra, je pa res, da gor potem ne piše Motul.
Si že natrenirala počasno vožnjo po vseh razmerah (osnova) ? Ali še vedno velja v tvojem univerzumu, da moraš po klancu divjati skozi ovinke, drugače greš v maline ?
6:16
Samo redno čisti z Gt85, nafta oz. petrolej ter krpa metoda bo isto tako dobra, je pa res, da gor potem ne piše Motul.
Si že natrenirala počasno vožnjo po vseh razmerah (osnova) ? Ali še vedno velja v tvojem univerzumu, da moraš po klancu divjati skozi ovinke, drugače greš v maline ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Alfa Dog ::
Čiščenje verige z nafto je pa najslabša možna opcija - razen če imaš motor letnik 1950 ali podobno.
Novejše verige imajo na sornikih gumijaste O-ringe, ki zadržujejo mast v pušah. Z nafto te O-ringe uničiš in mast steče ven, veriga pa ostane brez mazanja tam kjer je to najpomembnejše. Seveda jo ti potem našpricaš z mazivom v spreju, vendar to ne prodre v puše.
Za čiščenje se uporablja petrolej ali namenska čistilna sredstva.
Nafta, bencin, nitro razredčilo so NO GO.

Ketno fentala s čišcenjem? S čim pa si čistila??
Motulov chain cleaner. So mi danes razložili da se tega ne dela. Ni panike... So tud razložili da naj pač še naprej to dela pa bo glih tko verjetno prilezla do 20k.
Novo bom pa pr miru pustila.
Kupi moped s kardanon ali jermenom.
Ti si, seveda, tolk pameten da niti opaziš ne kakšne budališ.
Čiščenje verige z nafto je pa najslabša možna opcija - razen če imaš motor letnik 1950 ali podobno.
Novejše verige imajo na sornikih gumijaste O-ringe, ki zadržujejo mast v pušah. Z nafto te O-ringe uničiš in mast steče ven, veriga pa ostane brez mazanja tam kjer je to najpomembnejše. Seveda jo ti potem našpricaš z mazivom v spreju, vendar to ne prodre v puše.
V bistvu je šefe servisa povedal da se verigo enostavno pusti pri miru. Oziroma se jo po dežju obriše pa mal našprica za mazivom. In to je to. Če se rabi da se šajna se jo z wd40 malo spuca.
Un gornji genij sbawe bi pa kar s topilom (wd40) ketno mazal. Verjetno kaj druzga k avtomatika še videl ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()

Musashi ::
tole je mal preoštro, bi ti tudi rabla kak naziv... Je pač mal preveč poslušal staro šolo. Včasih se je res tako delalo. Je pa že Alfa dog pravilno napisal razen WD40 - ta tudi ni fajn za verigo. Petrolej je najcenej pa ok možnost za čiščenje, za namazat pa kaj namenskega. Se pa ne strinjam da se verige ne čisti, še posebej če jo potem mažeš. Samo z brisanjem prahu+maziva ne spraviš dol in to ti pol fajn razira ketno/zobnike. Recimo na biciklu pa verigo samo brišem, ker jo tudi mažem samo z voskom.

tole je mal preoštro, bi ti tudi rabla kak naziv... Je pač mal preveč poslušal staro šolo. Včasih se je res tako delalo. Je pa že Alfa dog pravilno napisal razen WD40 - ta tudi ni fajn za verigo. Petrolej je najcenej pa ok možnost za čiščenje, za namazat pa kaj namenskega. Se pa ne strinjam da se verige ne čisti, še posebej če jo potem mažeš. Samo z brisanjem prahu+maziva ne spraviš dol in to ti pol fajn razira ketno/zobnike. Recimo na biciklu pa verigo samo brišem, ker jo tudi mažem samo z voskom.
Lej. Js bom kar serviserjem verjela. Ker forumski znalci (ne sicer tukaj) so mi predlagali chain cleaner, jaz sem pa brez o-ringov ostala.
A naziv rabim? Zato ker povem da nekdo tukaj konstantno budalo špila (al si mogoče komu res zdi pametno z wd40 mazat ketno)? Prav. Aja, ga že imam.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
fikus_ ::
Če O ringi prenesejo mast v pušah, potem prenesejo tudi nafto, bencin,...
Razna top šit čistila osnova je podobna nafti oz. so derivat nafte, čistijo pa tudi denarnico.
WD40 je v osnovi namenjen za odstranjevanje vlage, učinek mazanja je minimalen.
WD-40 @ Wikipedia
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
val46 ::
Pithlit, ti kar normalno uporabljaj kar si do sedaj, verigo pa menjaj, ko bo potreba. Skoraj da dvomim, da bi jo z namenskimi čistili tolk uničila že po teh par tisoč kilometrih, da bi bla potrebna menjave. Se bolj bojim, da je bila kaka slaba serija verige montirana že v štartu na novem motorju, če se je res to zgodilo, pa bi te na servisu sedaj radi "nasrali", kot da si ti kriva za uničenje oringov, kot pa da bi ti na lastne stroške menjali verigo. Če je veriga kolkr tolk dobra(da ni neka "čunga lunga"), bi vsaka morala zdržati vsaj tam nekje 20000km, tudi če je ne bi čistila in mazala. Da pa to počneš, in to z dejanskimi namenskimi sredstvi, kot motulov chain cleaner je, mi je pa malodane nemogoče. Mislim da en motul že ve kaj počne in kaj prodaja in če bi blo res kak problem z uničevanjem oringov v njihovih kemikalijah, tega ne bi zmogli prodajat že tolk vrst let. In ne bi teh zadev uporabljali ljudje po vsem svetu že tolk in tolk časa. Valda je pa tle en kup enih pametnih, k mislijo da so bolj pametni kot vsi strokovnjaki na tem svetu in če en pacient da videjo, kako je WD 40 ultimativno mazalno sredstvo za mazanje ketne, je potem to sveto??? WD40 je ČISTILO, ne MAZILO!!! In ena najslabših stvari za te O-ringe na ketnah.
Sam uporabljam raznorazne cleanerje že vrsto let, pa raznorazna mazila tudi, še nikdar problema s ketnami. Pa imam motorje od malega...in do sedaj še nisem menjal ketne prej kot na 20,25kkm. Pa nisem ravno vešč v čiščenju in mazanju, kot nekateri zagovarjajo na 500, 800km...sam jo morda očistim na nekje 1500 do 2000km in še nisem imel težav s tem. Se pa po dežju če se le da ne vozim, to je pa res ja.
Sam uporabljam raznorazne cleanerje že vrsto let, pa raznorazna mazila tudi, še nikdar problema s ketnami. Pa imam motorje od malega...in do sedaj še nisem menjal ketne prej kot na 20,25kkm. Pa nisem ravno vešč v čiščenju in mazanju, kot nekateri zagovarjajo na 500, 800km...sam jo morda očistim na nekje 1500 do 2000km in še nisem imel težav s tem. Se pa po dežju če se le da ne vozim, to je pa res ja.

Pithlit, ti kar normalno uporabljaj kar si do sedaj, verigo pa menjaj, ko bo potreba. Skoraj da dvomim, da bi jo z namenskimi čistili tolk uničila že po teh par tisoč kilometrih, da bi bla potrebna menjave.
Sej ni. Veriga je čisto v redu. Fentana je pač zato ker je sedaj brez parih tesnil. Pomeni sam to da jo pač moram vzdrževat točno tako kot sem jo do sedaj. Pa bo delala tko kot je treba lepo še naprej.
Sam če je ne bi tko vzdrževala kot sem jo (ker pač forumski znalci) mi je tudi nadalje ne bi blo treba. Ker bi tesnila še kar opravljala svoje delo. Efektivno nisem nič na slabšem kot če bi imela običajno verigo.
Zdej kar je pač je. Ko bo veriga dovolj zjebana da bo treba menjat, jo bomo pač menjali. A bo to pri 10kkm, 20kkm al pa 30kkm je brezpredmetno. Jaz sam prenašam naprej info iz servisa, da je moderne verige (s tesnili) pač najbolje pustiti relativno pri miru. Ni nobene potrebe jih ribat pa mazat vsake 1000km.
val46 ::
No, sej pole je še dobro, da sm preveč len, da bi jo pucal na vsakih 500km, kot eni trdijo da jo je potrebno
Drugače pa tisto da jo pa sploh ne bi čistila nikdar, je pa vseeno pretirano, ker se nabira prah, umazanija in še kaj med vožnjo in tudi če ostaja mast v členih na verigi, je potrebno vsake tolk tudi površino spucat, drugače ti hitro začne člene zategovati...iz "zunanje" strani, če zastopiš kaj mislim.
No, ti kar delaj tko kot si do sedaj in verjemi da ti jo vsaj še kako leto ne bo rablo menjat. Ko jo boš pa mogla, jo pač menjaš...sej motor ni ravno "zastojn" zadeva in občasno je potrebno pač tudi kaj vložit nanj...če tega ne misliš počet, pol pač motorja ne kupiš. Enostavno...
No, ti kar delaj tko kot si do sedaj in verjemi da ti jo vsaj še kako leto ne bo rablo menjat. Ko jo boš pa mogla, jo pač menjaš...sej motor ni ravno "zastojn" zadeva in občasno je potrebno pač tudi kaj vložit nanj...če tega ne misliš počet, pol pač motorja ne kupiš. Enostavno...
twom ::

Musashi ::
V manualu že piše da čistiš verigo in mažeš na 500km ali če voziš po dežju, ampak če pithlip pravi vodja servisa da ni treba, že ni treba ;)

...
Če sem (tokrat) prav razbral, je uničenih par o-ringov. Na kakšen način se opazi da je veriga uničena?
Kako pogosto, oziroma kako si čistila verigo? Čistila si pa z nekim namenskim čistilom.
Ponovno, veriga sama po sebi deluje tako kot je treba. Ni panike. Ne deluje pa tko kot je bilo namenjeno, ja. Ker so tesnila poškodovana, nekaterih sploh ni več. Čistila sem kar s čistilom za verige od Motul-a. Ne vem, meni je logično da če je čistilo namensko nima kaj bit... Guess I was wrong.
Servis je povedal da se verigo vsake toliko s krpo obriše, če je treba še mal z wd40 špricne da se zglanca (baje je to d best topilo) in namaže z lubom za ketno (valda motul). To je če se veriga ne zmoči. Če se zmoči (te kak dež kje ujame) je pa to obvezno čimprej za narest. Je pa tud reku da če je skoz suha ni treba žokat, ker jo itak oni na vsakem servisu (ki ga imam js vsake 5kkm - se mi zdi kr legit).
Ko bo nova gor bom tko delala, dok mam tole jo bom pa pač vsake jurja spucala pa namazala... živela bo dokler bo.

Če O ringi prenesejo mast v pušah, potem prenesejo tudi nafto, bencin,...
Razna top šit čistila osnova je podobna nafti oz. so derivat nafte, čistijo pa tudi denarnico.
WD40 je v osnovi namenjen za odstranjevanje vlage, učinek mazanja je minimalen.
WD-40 @ Wikipedia
Pusti zmešano babo naj laja po svoje, šef servisa ve bolje.
Si je glede na podpis življenje zelo zakomplcirala.
Krpa namočena v navadno nafto, obrišeš verigo do čistega. Redno počneš.To je to.
In če mažete, dajte kdaj stran pokrov, da pridete do prvega verižnika.Če je tam en kup svinjarije na kupu, mažete preveč.Kot tudi je preveč namazana veriga magnet za vso cestno svinjarijo, bolj mažeš, bolj imaš svinjsko verigo.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
mat11 ::
Ob menjavi preglej zobnike, ponavadi se je menjalo isto kot ketno ali pa vsaj na drugo menjavo.
mat

Ob menjavi preglej zobnike, ponavadi se je menjalo isto kot ketno ali pa vsaj na drugo menjavo.
Pri 10k se bodo drugi s tem ubadali. Dok je v garanciji pač. Oziroma dok bom jaz imela potrpljenje na uradni servis vozit.
https://www.revzilla.com/common-tread/h...
Verižnik
Zobnik
Verižni seti
https://motomaxx.net/servis-in-vzdrzeva...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Da bi se kdo prepočasi peljal, tale mi je nova, z mopedom se lahko pelješ 5 km/h in te ne bo nikamor vrglo (ravnina/hrib), tako da tale kolega ti govori bele laži.
Si jih naklepal enih neumnosti zdaj...
Očitno še nikoli nisi vozil kaj težjega od 50 kil, še manj pa bil s kaj težjim po serpentinah. Ja, z mopedom se lahko pelješ 5km/h. Tudi z motorjem (v ta hrib je to sicer tak recept za katastrofo - ampak ti tega itak ne veš). Ampak veš kaj? Vzemi en motor, tud 125 bo vrh glave, pa pajdi kosmiče delat v pravokotnik 4x8 metrov. Pridi nazaj poročat kako to zgleda pri 5km/h.
Ker ko sem jih jaz delala je bilo povedano "rabiš najmanj 13km/h,drugače te teža prekucne". Sem poizkusila manj, in pogruntala da to kar drži. Nekje 16/17 sem se počutila najbolj udobno.
No, ko pa greš takole v kucelj, pa vseeno rabiš mal več hitrosti... Kaj ti na motorju v prvi brini delaš (zaviraš) veš pa dejansko sam ti.
Sicer kot vedno ima folk kar neke svoje ideje in predpostavke. Ja, kolega me je snemal - očitno sem zato tam pol ure v jarku čepela pa si sama prst iz prve pomoči povijala. Dejte vsaj mal razmislit preden pametujete no. Žive duše ni bilo. Po celotni poti navzgor sem srečala 1 avto (ki je šel mimo mene medtem ko sem se s povojem drsala) in dva motorista v nasprotno smer (kake 20s za tem ko sem se iz jarka odpeljala).
Pa da vam dam še mal za glodat kako sem nesposobna. Na poti s kuclja sem se v teh desnih serpentinah ene 3 krat skoraj spet prekucnila, od tega sem 2 krat skoraj v jarek zapeljala - ker sem iz strahu in zaradi poškodbe (z desno roko ne morem pesti narest, zaviranje s prvo zavoro je praktično nemogoče) te ovinke jemala prepočasi. Dokler pač nisem z glavo stresla, si dala ene tri imaginarne pleske okol kepe pa mal bolj po gasu.
Ajmo keyboard warriorji, pa youtube znalci (pa "mi smo včasih tomose vozil" geniji - k da jih jaz nisem). Poznam čist dovolj za resnih motoristov k mal bolj vejo za kaj se gre. Lohk pa tud jutr gremo nazaj na ta kucelj (jaz bi sicer raje počakala da se mi prst vsaj približno začeli, ampak načeloma ga problema ne vidim - jaz bom definitivno šla še enkrat... scene of the crime pa te fore. Strah je treba zbrcat preden zares zaživi.
Samo zate
1:51
moped je r1250 gs
249 kg prazna masa, 268 poln
4:47 je Roglič
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
...jest mam tut ful dolzga pa debelga, sicer ne tolk k ti, je pa moja vseen ful zadovoljna
zdej se pa nehite prepucavat z e-penisi...
Wow. Ziher ma ketno z wd40 podmazano.+1
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
Še moje mnenje, izkušnja z mazanjem ketne...
Zanimivo, sem vprašal chatgpt kaj meni o tem, pa pravi da je treba verigo čistiti in mazati med 500 in 1000 kilometri, še večkrat če se vozi v dežju ali prahu. Verjetno je pod vplivom množic
Eni uporabljajo celo oilerje, da jim ves čas kaplja na verigo. Domnevam, da ji škoduje ravno ne, zna pa umazat feltne, gume, sam motor, asfalt in praznit denarnico. Ne vem pa, ali je to še popularno. Verjetno svinjarijo odnese s ketne skupaj z odvečnim oljem.
Moja izkušnja... jaz sem čistil in mazal ketno na 1000 do 3000 kilometrov. Ko sem se spomnil. Čistil sem jo s staro mikico, brez tekočin, par krogov ketne da je postala mikica čista. Našprical sem jo s teflonskim sprejem, dva kroga z notranje strani.
Po desetih letih in prevoženih 55.000 kilometrih je bila veriga še original. Ravno tako tudi zobniki (verižnik
), ki ni kazal znakov obrabe, čeprav se je uradni serviser trudil najti razlog za menjavo. No... en členek je bil rahlo otrdel, pa se na roko ni več pustil zravnat.
Sem bil pa na koncu malo malomaren, ko sem že imel drug motor. Jeseni nisem očistil verige. Spomladi je imela pa patino (kot da bi hotela rjaveti, črno rajvi madeži), česar nisem uspel več odstraniti niti z drotpiršno.
Moje mnenje... da pretirano čiščenje s tekočinami pronica prah in čistilo mimo o/x ringov, in oslabi mast in vnese dodaten prah. Mazanje je pa zato, da se zaščiti verigo pred korozijo, ne zaradi obrabe zobnikov ali členkov. Prav tako menim, da verigo in zobnike uničuje predvsem agresiven slog vožnje, gas do konca in sunkovita vožnja.
Moja izkušnja in mnenje se nekako dopolnjuje z mnenjem Pithlitinega serviserja...
Sicer pa morda nisem referenčni voznik motorja, glede na to da je imel motor pri 55 tisoč kilometrih še taprve sprednje zavorne ploščice, pa da čez zimo pustim akumulatorje pri miru, pa da menim da stara guma še ni nujno zanič, lahko je pa zanič nova iz trgovine (ravno tako moje izkušnje)
Verjamem pa, da večina meni da je njihovo mnenje bolj pravilno kot izkušnje nekoga (čeprav lahko ta tudi dela napačne sklepe)

ajd, uživajte...
Zanimivo, sem vprašal chatgpt kaj meni o tem, pa pravi da je treba verigo čistiti in mazati med 500 in 1000 kilometri, še večkrat če se vozi v dežju ali prahu. Verjetno je pod vplivom množic
Eni uporabljajo celo oilerje, da jim ves čas kaplja na verigo. Domnevam, da ji škoduje ravno ne, zna pa umazat feltne, gume, sam motor, asfalt in praznit denarnico. Ne vem pa, ali je to še popularno. Verjetno svinjarijo odnese s ketne skupaj z odvečnim oljem.
Moja izkušnja... jaz sem čistil in mazal ketno na 1000 do 3000 kilometrov. Ko sem se spomnil. Čistil sem jo s staro mikico, brez tekočin, par krogov ketne da je postala mikica čista. Našprical sem jo s teflonskim sprejem, dva kroga z notranje strani.
Po desetih letih in prevoženih 55.000 kilometrih je bila veriga še original. Ravno tako tudi zobniki (verižnik
Sem bil pa na koncu malo malomaren, ko sem že imel drug motor. Jeseni nisem očistil verige. Spomladi je imela pa patino (kot da bi hotela rjaveti, črno rajvi madeži), česar nisem uspel več odstraniti niti z drotpiršno.
Moje mnenje... da pretirano čiščenje s tekočinami pronica prah in čistilo mimo o/x ringov, in oslabi mast in vnese dodaten prah. Mazanje je pa zato, da se zaščiti verigo pred korozijo, ne zaradi obrabe zobnikov ali členkov. Prav tako menim, da verigo in zobnike uničuje predvsem agresiven slog vožnje, gas do konca in sunkovita vožnja.
Moja izkušnja in mnenje se nekako dopolnjuje z mnenjem Pithlitinega serviserja...
Sicer pa morda nisem referenčni voznik motorja, glede na to da je imel motor pri 55 tisoč kilometrih še taprve sprednje zavorne ploščice, pa da čez zimo pustim akumulatorje pri miru, pa da menim da stara guma še ni nujno zanič, lahko je pa zanič nova iz trgovine (ravno tako moje izkušnje)
Verjamem pa, da večina meni da je njihovo mnenje bolj pravilno kot izkušnje nekoga (čeprav lahko ta tudi dela napačne sklepe)
ajd, uživajte...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
Kar se pa ovinkov tiče, sploh na serpentinah, gor ali dol, počasneje kot gre motor, težje ga je nadzirat. Prepočasi se hitreje zvrneš, prehitro greš pa naravnost v maline. Umetnost je imeti ravno pravo hitrost in se znat (ali upat) dovolj nagnit (tudi s countersteeringom pri 10-20 kmh), da spelješ zelo oster ovinek. Če še ne znaš ali pa še ne upaš nagnit (ja, vsi smo bili enkrat začetniki) pa gre edino počasneje. Hitreje gre samo naravnost (večkrat videno).
Baje redna vadba osmic dela čudeže za ostre ovinke in manevriranja. Jaz imam pa fetiš pred semaforjem ali stoječi koloni čim dlje lovit ravnotežje, preden sestopim.
Za Pithill bi pa rekel da ima še malo premalo kilometrov (no, jih je imela, glede na to koliko se vozi). Sicer pa tudi sebe ne smatram za prav zelo izkušenega.
Baje redna vadba osmic dela čudeže za ostre ovinke in manevriranja. Jaz imam pa fetiš pred semaforjem ali stoječi koloni čim dlje lovit ravnotežje, preden sestopim.
Za Pithill bi pa rekel da ima še malo premalo kilometrov (no, jih je imela, glede na to koliko se vozi). Sicer pa tudi sebe ne smatram za prav zelo izkušenega.
...Kar se pa tistega BMW-ja tiče (LT, če se ne motim), ki se je na 4:00 zvrnil, ker ga je presenetil avtobus in se je ustavil sredi ovinka... sem se na ta način tudi že jaz zvrnil na Vršič, ko sem se sredi ovinka pri nizki hitrosti ustvil, in nisem več dosegel z nogo do tal (cesta v ostrem gorskem ovinku zelo visi navznoter) in te prevaga. Me je prevagalo tudi že na parkirišču z ugasnjenim motorjem, tako da...
Počasi se z izušnjami naučiš biti pozoren na take stvari, tudi na gladek asfalt v križišču, al pa kamenčke, olje na petrolih, in tako dalje v nedogled.
Buggy ::
@Pithlit: Tnx za prijeten cvek in nedeljsko sonckanje. Sem picil potem proti LJ, ti si si kej ogledala ribnik?
Ketno sem jaz imel zaradi voznje pozimi in deponiranju motorcka direkt v supo cisto popolnoma zarjavelo in trdo
Sem jo nekak resu (ce sploh) z WD40, da sem ga nasprical na tiste blazinice s smirgel papirjem in jo predrgnil. Pol sem pa se silikonsko mast nasprical po notranji strani in to je to kar je dobila nege v 10Kkm...vem svinja sem
Ketno sem jaz imel zaradi voznje pozimi in deponiranju motorcka direkt v supo cisto popolnoma zarjavelo in trdo
Sem jo nekak resu (ce sploh) z WD40, da sem ga nasprical na tiste blazinice s smirgel papirjem in jo predrgnil. Pol sem pa se silikonsko mast nasprical po notranji strani in to je to kar je dobila nege v 10Kkm...vem svinja sem

@Pithlit: Tnx za prijeten cvek in nedeljsko sonckanje. Sem picil potem proti LJ, ti si si kej ogledala ribnik?
Sem jo nekak resu (ce sploh) z WD40, da sem ga nasprical na tiste blazinice s smirgel papirjem in jo predrgnil. Pol sem pa se silikonsko mast nasprical po notranji strani in to je to kar je dobila nege v 10Kkm...vem svinja sem![]()
Sem šla ene pol minute za tabo v isto smer pa na Log-Dragomer.
aha kewl. Sem slisal nekaj grmenja mimo mene, ko sem se ustavil da sem nastimal musko 
BTW: a vi uporabljate usesne vlozke proti hrupu v celadi? Sva na to temo nekaj govorila, pa si res ne znam predstavljat da motorja nebi slisal + muzika v celadi je zame sestavni del takega potepanja po Sloveniji.
Moram pa pohvalit motor od Pithlit, ker je kar konkretno modificiran in z veliko uporabnih ter prakticnih dodatkov + osebna nota, po kateri bom motor prepoznal v mnozici
Jaz bi tud mel nekaj takega, ce bi bil zadost velik in zadost pameten. Z mojim motorckom vsaj po zadnji iz ovinke ne morem it pa po cestah ne morem prehitevat. Ce bi bilo kej bol mocnejsga, bi bil pomoje kmalu game over zame
BTW: a vi uporabljate usesne vlozke proti hrupu v celadi? Sva na to temo nekaj govorila, pa si res ne znam predstavljat da motorja nebi slisal + muzika v celadi je zame sestavni del takega potepanja po Sloveniji.
Moram pa pohvalit motor od Pithlit, ker je kar konkretno modificiran in z veliko uporabnih ter prakticnih dodatkov + osebna nota, po kateri bom motor prepoznal v mnozici
Jaz bi tud mel nekaj takega, ce bi bil zadost velik in zadost pameten. Z mojim motorckom vsaj po zadnji iz ovinke ne morem it pa po cestah ne morem prehitevat. Ce bi bilo kej bol mocnejsga, bi bil pomoje kmalu game over zame
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Ušesne čepke uporabljam občasno, predvsem zaradi hrupa ki ga povzroča piš vetra (pa imam dobro čelado, naked motor pač).
Edina muzika pa je grom Ducatijevega dvovaljnika
Edina muzika pa je grom Ducatijevega dvovaljnika

aha kewl. Sem slisal nekaj grmenja mimo mene, ko sem se ustavil da sem nastimal musko
Jaz bi tud mel nekaj takega, ce bi bil zadost velik in zadost pameten. Z mojim motorckom vsaj po zadnji iz ovinke ne morem it pa po cestah ne morem prehitevat. Ce bi bilo kej bol mocnejsga, bi bil pomoje kmalu game over zame![]()
Sej ti čepki ne dušijo vsega živega.
Js mam Alpine Tune. Kaki Loops Experience so tudi fajn. Lahko pa seveda kupiš karkoli kar duši bolj, ali pa manj. Z mojimi (in loops experience) se lahko načeloma normalno pogovarjam.
https://www.alpineprotectionauditive.fr...
https://www.loopearplugs.com/
Ni treba da si une penice tlačimo v ušesa, čeprav zna to biti še najboljše. Sej teh firm ki delajo te čepke je kar nekaj. Obstajajo tudi namenske BT slušalke v tem stilu (torej mehke). Meni se gre sam zato ker postane veter hudo nadležen.

Ni treba da si une penice tlačimo v ušesa
Jaz pa ravno to delam. Kake drage namenske čepke bi zagotovo izgubil, kje pozabil, ... Teh penic pa imam vedno nekaj po žepih
Vsakomur svoje. Ne vidim problema s tem. Poznam nekoga ki si toaletni tlači v ušesa. Jaz jih še nisem izgubila (visijo na ključu). Dragi pa tudi niso ravno bili. 23€.
fikus_ ::
To kar je Pithlit linkala je zelo uporabno, tudi pri delu s kakšnimi stroji.
Neuroth dela po ušesu, samo so dražji.
https://www.neuroth.com/sl-SI/zascita-s...
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

To kar je Pithlit linkala je zelo uporabno, tudi pri delu s kakšnimi stroji.
Sej jih je kar nekaj k nudijo te custom rešitve. Na takem nivoju kot hočeš.
Men je to drugač pripravno tud ko se nočem s folkom pogovarjat. Da v ušesa pa glumim da ne slišim.
Asfalt je lepo ogret in klice...ajde gremo stran od tipkovnic (sluzbenih in domacih) pa malce spucat glavo od celega tedna...uzivat in vonjat naravo
Super, vsak ima pac svoje prioritete in casovne luknje, kar je prav, vazno pa je da se v zivljenju poleg dela tudi uziva
Sem sel danes do ene lokalne staroste, ki je vcasih dirkal na Grobniku. Sedaj ima neko relativno novo Yamaho in je rekel tocno to kar Pithlit. Original ketna mu je sla po 7Kkm in tocno na isti nacin, da so O-ringi baje kar ven padal in si jih videl na uc
Pac slaba serija/material.Pa je ketno mogoce enkrat ocistil.
Kupil neko drugo (povedal katero pa sem pozabil - cca 200€) in jo ima z istim vzdrzevanjem zdej ze 50Kkm.
Cisti pa na par 1000km samo z nafto in pol nasprica z namenskim sprejem. Ketna se pa shina, ne tako kot moja
O-ringi so tam med clenom ob robu
Pac slaba serija/material.Pa je ketno mogoce enkrat ocistil.
Kupil neko drugo (povedal katero pa sem pozabil - cca 200€) in jo ima z istim vzdrzevanjem zdej ze 50Kkm.
Cisti pa na par 1000km samo z nafto in pol nasprica z namenskim sprejem. Ketna se pa shina, ne tako kot moja
O-ringi so tam med clenom ob robu

Mislim, jaz niti ne razumem tega ravno. Ker na kanticah čistila kar lepo piše "o/x/z-ring compatible (al pa safe)". Ampak glede na to kaj se je zgodilo bom pač verjela ljudem ki imajo malo več pojma kot jaz (in sbawe) ter nove ketne ne bom s tem špricala.
Lahko pa pofotkam te o-ring kako zdej iz ketne vn štrlijo. Nova bo pa verjetno DID Vx3
Lahko pa pofotkam te o-ring kako zdej iz ketne vn štrlijo. Nova bo pa verjetno DID Vx3
Mene tudi to malo bega, sploh ker Motul naj bi bil nekaj na kar bi se lahko zanasal. Je pa tudi on rekel, da je nekaj okoli cistilca Motul slisal in je Motorex kao boljsi NWM.
On pac uporablja samo se nafto.
On pac uporablja samo se nafto.
Pithlit
Imela si priložnost biti tiho in ne izpasti glupa a si ponovno začela s svojimi resni.ca-mi.
Se strinjam!
Kot kaže sem podkupil tega možakarja (ali samo buggyja), ali oba ? ! Čeprav sploh ne vem, kdo/kje je.
Vi samo naprej kupujte najdražjo mazivo, ki ga trgovci prodajajo, ovce je potrebno striči.Verigo bo pač čistil Sv. Nikoli na 30 februar.
Imela si priložnost biti tiho in ne izpasti glupa a si ponovno začela s svojimi resni.ca-mi.
Mislim, jaz niti ne razumem tega ravno.
Se strinjam!
Buggy
Cisti pa na par 1000km samo z nafto in pol nasprica z namenskim sprejem.
Kot kaže sem podkupil tega možakarja (ali samo buggyja), ali oba ? ! Čeprav sploh ne vem, kdo/kje je.
Vi samo naprej kupujte najdražjo mazivo, ki ga trgovci prodajajo, ovce je potrebno striči.Verigo bo pač čistil Sv. Nikoli na 30 februar.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Prva vgradnja recimo gum je ponavadi pofl.
Sedaj se je to razširilo na ostale komponente, odkar so ekonomisti prevzeli krmilo.
Veriga/verižnika, zavorne ploščice/diske, izpuh, stranska tačka, krmilne ročke, kjerkoli se pač da prihraniti kakšen cent.
Čakam da začno camshaft tensioner verige kupovati na temuju.
Sedaj se je to razširilo na ostale komponente, odkar so ekonomisti prevzeli krmilo.
Veriga/verižnika, zavorne ploščice/diske, izpuh, stranska tačka, krmilne ročke, kjerkoli se pač da prihraniti kakšen cent.
Čakam da začno camshaft tensioner verige kupovati na temuju.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
...tole bo pa kar drzalo vodo, glede na to kam se svet vrti.
Zato mi je bilo pa zanimivo da je ista scena pri japoncu kot kitajcu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

Point je bil v tem, da original ketna ocitno ni vedno top shit. Ne se zdej kregat no
Original ketna je DID Vx3. Na mojem.
...tole bo pa kar drzalo vodo, glede na to kam se svet vrti.
Voge in bmw motorje delajo v isti tovarni v CN
Tudi ponaredki so možni, did verige sploh.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Koda 125cc - izpit za motor, motorji 125Oddelek: Na cesti | 2466 (2088) | Buggy |
| » | Nakup novega 125 motorja - kasko in zaščitna opremaOddelek: Na cesti | 4371 (2988) | twom |
| » | Kateri skuter 125 za B vozniško? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 51189 (25534) | demogill |
| » | Izpit Za Motor (A) (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22767 (14326) | Twixz |
| » | AMZS raziskava: Vsi na (motorno) kolo za zdravo okolje?Oddelek: Na cesti | 6625 (5815) | splatman |