Forum » Na cesti » kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?
Temo vidijo: vsi
sbawe64 ::
Za vse macgyver-je:
če nimaš stojala moped nekam privežeš (drevo?) + heavy duty mizarska spona, važno da je relevanten del mopeda v zraku
če nimaš stojala moped nekam privežeš (drevo?) + heavy duty mizarska spona, važno da je relevanten del mopeda v zraku
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Buggy
Če si 2x na isti cesti imel 'polne hlače':
- te je kamenje presenetilo
- voziš kot budala skozi nepregledne ovinke
- problem s pogledom (vision- skeniranje ceste pred sabo in hkrati 100-200-300m naprej ves čas) ali dioptrijo (ne vidiš dobro)
razlogi2:
ne znaš sredi ovinka reagirati, to je zavirati/dvigniti moped
In zapeljati čez 'oviro' oz. spremeniti smer da se izogneš kamenju (če ni kamenje ravno čez cel vozni pas).
Če je pred ovinkom tabla 50/70/90/... to ne pomeni , da moraš toliko peljati, temveč da se lahko, če vse okoliščine dopuščajo (cestišče, moped, voznik).
Vožnja skozi ovinke je najlepši in hkrati tudi najbolj nevaren del motoristične vožnje.
Na prvi pogled se zdi, da ima motor proti avtu v tem primeru veliko prednost, a fizika pravi drugače, je ravno nasprotno.
4*4 turbo opelica gre skozi ovinke boljše in bolj varno kot skoraj vsak moped.
Best of, kaj lahko vsak od svetov ponudi
30s razlike **na krog**, f1 vs moto gp, Mugello
26s razlike, Austin Texas
moto gp serija ima menjalnik obrnjen na glavo, da lahko iz ovinka lažje predstavljajo v višjo prestavo (ročica navzdol), voznik visi kot opica skozi ovinke, nikjer nobenega peska/jam/flik, a vse skupaj enostavno ni dovolj, 4 gume vedno zmagajo.
Če si 2x na isti cesti imel 'polne hlače':
- te je kamenje presenetilo
- voziš kot budala skozi nepregledne ovinke
- problem s pogledom (vision- skeniranje ceste pred sabo in hkrati 100-200-300m naprej ves čas) ali dioptrijo (ne vidiš dobro)
razlogi2:
ne znaš sredi ovinka reagirati, to je zavirati/dvigniti moped
In zapeljati čez 'oviro' oz. spremeniti smer da se izogneš kamenju (če ni kamenje ravno čez cel vozni pas).
Če je pred ovinkom tabla 50/70/90/... to ne pomeni , da moraš toliko peljati, temveč da se lahko, če vse okoliščine dopuščajo (cestišče, moped, voznik).
Vožnja skozi ovinke je najlepši in hkrati tudi najbolj nevaren del motoristične vožnje.
Na prvi pogled se zdi, da ima motor proti avtu v tem primeru veliko prednost, a fizika pravi drugače, je ravno nasprotno.
4*4 turbo opelica gre skozi ovinke boljše in bolj varno kot skoraj vsak moped.
Best of, kaj lahko vsak od svetov ponudi
30s razlike **na krog**, f1 vs moto gp, Mugello
26s razlike, Austin Texas
moto gp serija ima menjalnik obrnjen na glavo, da lahko iz ovinka lažje predstavljajo v višjo prestavo (ročica navzdol), voznik visi kot opica skozi ovinke, nikjer nobenega peska/jam/flik, a vse skupaj enostavno ni dovolj, 4 gume vedno zmagajo.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…

Pithlit ::
moto gp serija ima menjalnik obrnjen na glavo
Samo ročica, ne cel menjalnik. Ampak to lahko enostavno tud doma obrneš. Vsaj pri večini novih motorjev.
Life is as complicated as we make it...
twom ::
Če je pred ovinkom tabla 50/70/90/... to ne pomeni , da moraš toliko peljati, temveč da se lahko, če vse okoliščine dopuščajo (cestišče, moped, voznik).Na Hrvaškem so znaki bolj realni, tam jih je kar za upoštevat. Pri nas je več rezerve navzgor. Večina ovinkov se pa da speljat z dvojno hitrostjo omejitve brez kakšne drame.
Na prvi pogled se zdi, da ima motor proti avtu v tem primeru veliko prednost, a fizika pravi drugače, je ravno nasprotno.Motor ima pri zaviranju in ovinkih nekje 10 procentov slabše performance. Na mokrem še več. Zverziran in (pre)pogumen motorist bo peljal in zaviral bolje kot večina povprečnih voznikov, samo to ni the point.
Best of, kaj lahko vsak od svetov ponudiZa realno primerjavo stanja je bolje vzeti povprečna vozila s povprečnimi vozniki, ne kako se da peljat na Isle of Man TT...
Buggy ::
Dost teoretikov kot opazam, ko pa prides na ovinke kot sem omenjal, te pa seveda presenetijo.
Tole je en, kjer se peska ne vidi, te pa posekla
tole je se en, ki pa je saj viden, a vseeno problematicen
Druzgac pa prvi problemi s Huskyjom.
Dam kontakt in motorcek starta sam od sebe, brez da bi pritisnil start gumb.
Kladivo po belanci na hard, zadevo resilo, zaenkrat..itaq hocjo nek vpoklic za rezrvoar, bom videl, ce se se hocem na uradni servis sprijavit
Tole je en, kjer se peska ne vidi, te pa posekla
tole je se en, ki pa je saj viden, a vseeno problematicen
Druzgac pa prvi problemi s Huskyjom.
Dam kontakt in motorcek starta sam od sebe, brez da bi pritisnil start gumb.
Kladivo po belanci na hard, zadevo resilo, zaenkrat..itaq hocjo nek vpoklic za rezrvoar, bom videl, ce se se hocem na uradni servis sprijavit
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
Povprecje pa laze kot bi Stevanovica imel integriranega v infotainment
. Laze kot pes in kot mu pase brit ovce 
Zgodovina sprememb…

Kretencr ::
Tale Buggyeva malo večja skirca mi je všeč. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kretencr ()
val46 ::
Itak da je tempomat, kaj druzga pa. Edino da ma kak elektronski omejilec hitrosti, sam to skoraj da dvomim.

Glih to je, baje. Throttle limiter. Dela sicer (tudi) kot tempomat ampak baje če to nastaviš bo pač šel max toliko. Ne glede na to kolk gas naviješ.
Ne vem pa če je treba ročko držat al ne.
Ne vem pa če je treba ročko držat al ne.
Aha zanimivo...To je pol uno, da stari mulcu nastavi kolk lohk gre maksimalno, sploh če je nekje skrito v menujih, pa mulc ne pogrunta
Ene vrste "blokada"...
aytim ::
V nobenem primeru pa ni nobene garancije za nic, ce pa do cesa pride je pa verjetno terminalno. Manj moznosti imas, da te premami moc pod rocico (prehitevanja) vec moznosti imas da se to ne zgodi. Periferni vid in predikcijo smo pa zvezbali ze kot dolgoletni vozniki avtomobilov, kjer vedno vsako sekundo ocenjujes voznike pred sabo (2 naprej), voznike za sabo ter okolico ter vse mozne scenarije ob predidevanju, da so vsi na cesti totalni idioti na kvadrat. Pol si nekako kakor toliko safe, pa se zmer te lahko s stranske kaksen spregleda. Ce ti je usojeno, pa naj bo tako!
Sem sel pa danes v LJ gledat neke zadeve za projekt ki me caka. Ma jebemubogara..dvakrat me je orenk poseklalo na ovinkih, ker so sred ceste kamncki/pesek, ki ga vozniki zmecejo iz bankin.
Magic1 ::
Dejte mal pazit po nevihtah(lahko tudi dlje časa), dostikrat lahko voda nanosi pesek po cestišču.
Magic

Da ne bo kdo rekel da sam divjam... Mimogrede. Kar zabavno nenapovedano srečat nekoga poznanega 100km od doma.
aytim ::
Zverziran in (pre)pogumen motorist bo peljal in zaviral bolje kot večina povprečnih voznikov, samo to ni the point.
Pa vendar fizika pomaga aavtomobilom.
Vsa zabava je sicer v pospeških, pozitivnih ali negativnih. Električarji premorejo tudi to. Ogromni tega.
Si predstavljam, da ima zabavno nabiti gas v ovinku, a vseeno je to bolj varno z avtomobilom, kjer se nabliska par lučk in je to to.
Pa vendar fizika pomaga aavtomobilom.
Vsa zabava je sicer v pospeških, pozitivnih ali negativnih. Električarji premorejo tudi to. Ogromni tega.
Si predstavljam, da ima zabavno nabiti gas v ovinku, a vseeno je to bolj varno z avtomobilom, kjer se nabliska par lučk in je to to.

...Kakšno dimenzijo zadnje gume imaš?
Ožja guma zahteva precej manjši naklon, kot širša, da je masno težišče motorja z voznikom pod enakim naklonom...
Klasika. 180/55/17. Sej sem šla počasi bolj zaradi ubitačnega prometa. Moja običajna potovalna je nekje med 100 pa 110. Kar je več odpade na prehitevanja. Kar je manj, predpisi in prometna situacija.
To je bolj običajna slika.

To je bolj običajna slika.Lepo. Jest sem bolj pussy. Z isto dimenzijo gum redko pridem čez 35... Mi je škoda prsta, al pa jurja ali dva dat za plastiko![]()
![]()
Verjamem. Pa ni poanta bit pussy al ne. Poanta je v tem da voziš (al ti, al js, al val... Buggy...) tko kot se ti v redu počutiš. Js še na nove gume počakam pa grem svojo mini turo odvozit da vidim kolk je ta kot dejansko... Ker ta je bil na neznani cesti, z dost znucanimi gumami. V resnici upam da ni kaj dosti več kot 40.
Me pa mal bolj fascinira un 7,22g vertikalni pospešek (x je lateralni, y je longitudinalni).
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Zanimivo branje
the-risk-of-dying-doing-what-we-love
in
a-reply-to-clemens-ciepek-the-risk-of-dying-doing-what-we-love
Vprašanje ni "ali", temveč "kdaj". Recimo... preživetje pri base jumpingu se šteje v minutah...
Prijetno branje (priporočam)
že sam graf je nazoren...
Eno je tvoje počutje, drugo je pa realnost. Je malo razlike, al voziš redno do 40 stopinj, al redno do 30.
Ravno tako nekatere pesek na cesti preseneti večkrat dnevno, druge nas pa parkrat letno. Pač ni isto...
in
Vprašanje ni "ali", temveč "kdaj". Recimo... preživetje pri base jumpingu se šteje v minutah...
Eno je tvoje počutje, drugo je pa realnost. Je malo razlike, al voziš redno do 40 stopinj, al redno do 30.
Ravno tako nekatere pesek na cesti preseneti večkrat dnevno, druge nas pa parkrat letno. Pač ni isto...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: twom ()
alajlgja ::
Mislm, na tehničnem forumu smo in nihče še ni vprašal, katera aplikacija je to. Pithlit?
Verjetno je to direkt APP od CFMoto, ki mapira podatke. Ze motor ima na samem displayu polno informacij.

Mislm, na tehničnem forumu smo in nihče še ni vprašal, katera aplikacija je to. Pithlit?
Pirelli Diablo super biker.

Zanimivo branje
in
Redno sem med 30 in 40. Ne vozim dovolj hitro da bi morala polagat za vsak ovinek zvozit. Vem da lahko z malo tehnike tudi počasi polagam ampak tega nekako ne iščemo v kontekstu.
Ti screenshoti sicer izgledajo dost grozno ker prikazujejo maksimalne vrednosti. 168km/h ni ravno nekaj s čimer se hvalit v prometu (prehitevala sem 3 avte in pol znižala na tistih mojih ~105). 7g vertikalnega pospeška je tud kar mind blowing. In ja, 40 naklon... 3 180° ovinki, v enem sem si dala mal duška, v ostalih dveh ni blo kaj ker sem ujela promet.
Dying for what we love? Priznam, nisem brala dotičnih člankov (al kar se že za linki skriva) ampak... I'm cool with that. Od mene ni nihče odvisen. To ne pomeni da mam death wish, daleč od tega. Pomeni sam to da nimam problemov s tem. Sem že napisala da imam veljaven DNR.
Mimogrede. To ni moj edini high risk 'hobi'. Je le najnovejši v kar dolgi vrsti. In enkrat sem že bila razglašena za mrtvo (tko, čist korektno, v bolnici - dost da so obupal, pa sem nazaj prišla). Moja odločitev je da bom, če se le da, umrla 'vesela' (srečna? Anyway: happy).
Anyway, delajte to kar vas veseli, na način ki vas veseli. Ne delat stvari na silo. Brezveze je motor nagibat 50, če se ga pol ne zna nazaj dvignit. Niti 40. Za se fajn imet niti 30 ni treba. Pa tud ni treba 160 vozit. Al pa 200. Kot je nekdo nekje zapisal (parafraziram): "zakaj dajat par 100 jurjev za en supercar da gre 300, če lahko daš dva jurja za en abarth 600 pa doživiš enake občutke pri 80". Perspektiva.
125ke pri 15konjih in enem oslu znajo bit hudo zabavne. Buggy ve. Znajo bit (z vidika marsikoga) bolj zabavne od povprečno vožene 1250GS s 140konji.
Zdej si pa najbrž zbodla vse GS-ovce
in lahko pričakuješ kontra napade, sam dvomim da je kdo od njih sploh tu gor, ker sej veš, GS je status...ne motor
Vsaj če njih vprašaš...Isto kot HD. Jaz si sebe niti predstavljam ne na taki "kravi". Pa me je neki skupej. Ampak resnično raje uživam na kakem lažjem in manjšem motorju, kot pa da se s tistim okrog prevažam. Verjetno mi je to ostalo v podzavesti še iz mlajših dni, ko smo divjali po okoliških gozdnih poteh, prvo na raznih tomosih, pol pa na raznih motokrosih.
Drugače ja, takih člankov kot je twom dal gor, tudi sam nočem brat- Preprosto zato, ker nimam potrebe po "strašenju" samega sebe in raje razmišljam s svojo glavo, tako med vožnjo kot tudi drugače, ne da mi nekaj se v podzavest usede in bi potem sam še o tem razmišljal. Če bi kdaj do tega prišlo, lahko prodam motor, avto pa še kaj, ker se itak ne bi več počutil dobro v nobeni od teh zadev, in če se nekje ne počutiš dobro, pol tudi uživat ne moreš. In meni je motor v prvi vrsti užitek. Prepuščam pa izbiro vsakemu da se sam odloči kaj bo prebral/pogledal na youtube in kako se bo vozil potem naokrog. Jaz zase vem, da je še najboljši približek mojemu opisu..."zmerni divjak"
...pač tak, ki spoštuje predpise tam kjer so smiselni(naselja in podobno), kjer s svojimi dolgoletnimi izkušnjami v vožnji raznoraznih prevoznih sredstev zna in zmore predvidevati razne neprilike, kot je kaka divjad, pesek na cesti in podobno, si pa tudi da duška tam, kjer je za take zadeve še najmanj možnosti. Vem, vedno obstaja možnost za karkoli, ampak smo spet tam...če bi sam na to gledal in se tega resnično bal, pol motorja ne bi niti pogledal, kaj šele kupil in užival v vožnji z njim.
Evo, zdej me pa "linčajte" če vam kaj ni všeč...jst za temi mojimi besedami in opisom stojim in ga mislim tudi zagovarjati v nedogled.
Drugače ja, takih člankov kot je twom dal gor, tudi sam nočem brat- Preprosto zato, ker nimam potrebe po "strašenju" samega sebe in raje razmišljam s svojo glavo, tako med vožnjo kot tudi drugače, ne da mi nekaj se v podzavest usede in bi potem sam še o tem razmišljal. Če bi kdaj do tega prišlo, lahko prodam motor, avto pa še kaj, ker se itak ne bi več počutil dobro v nobeni od teh zadev, in če se nekje ne počutiš dobro, pol tudi uživat ne moreš. In meni je motor v prvi vrsti užitek. Prepuščam pa izbiro vsakemu da se sam odloči kaj bo prebral/pogledal na youtube in kako se bo vozil potem naokrog. Jaz zase vem, da je še najboljši približek mojemu opisu..."zmerni divjak"
Evo, zdej me pa "linčajte" če vam kaj ni všeč...jst za temi mojimi besedami in opisom stojim in ga mislim tudi zagovarjati v nedogled.

Tam kjer se jaz vozim so največji problem ravno te 'krave' ki se skozi ovinke peljejo po sredi ceste. Z Mangrta dol, recimo, sta mi dva tko po sredi ovinka nasproti peljala... ker je ozko pa ostri ovinki so, a veš.
Boli mene koga sem zbodla. Vsak zase ve kako vozi. Če se v tem zapisu najdejo, tudi prav. Sej če smo že s tem začeli... Lahko pri kanyar-u preverimo kakšen je povprečen motor k nardi štalo v unem ovinku.
Boli mene koga sem zbodla. Vsak zase ve kako vozi. Če se v tem zapisu najdejo, tudi prav. Sej če smo že s tem začeli... Lahko pri kanyar-u preverimo kakšen je povprečen motor k nardi štalo v unem ovinku.
Sorry, kje je to? Pridem, veš da...:) Sploh zdej k mam app :D
In ja, po teh ozkih cestah, kot je cesta na Mangrt so te "krave" kar problem ja...prvič, ker jih vozijo večinoma starejši možakarji k majo neki pod palcem, obvladovanje motorja to ponavadi žal ni, kot drugič, k vozijo zadaj še svojo predrago, po možnosti s tremi kovčki, ki so širši kot en Y10 na cesti recimo
Tisto da si koga "zbodla" pa sej veš da je blo v hecu napisano...nič druzga :D
Sicer pa, k si omenla Mangrt...kako je zdej gor? Je še zaprto zaradi tistega plazu in se da sam do unega parkirišča pridt, al se da pridt do vrha z motorjem?
In ja, po teh ozkih cestah, kot je cesta na Mangrt so te "krave" kar problem ja...prvič, ker jih vozijo večinoma starejši možakarji k majo neki pod palcem, obvladovanje motorja to ponavadi žal ni, kot drugič, k vozijo zadaj še svojo predrago, po možnosti s tremi kovčki, ki so širši kot en Y10 na cesti recimo
Sicer pa, k si omenla Mangrt...kako je zdej gor? Je še zaprto zaradi tistega plazu in se da sam do unega parkirišča pridt, al se da pridt do vrha z motorjem?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: val46 ()

Sorry, kje je to? Pridem, veš da...:)
Sej si vidu video
Do vrha ne gre. In verjetno nikoli več ne bo šlo. Ker gre za "prevelik poseg v naravo".
Zgodovina sprememb…
Ja, sam kaj mi meni pomaga video, če ne vem kateri ovink naj gledam 
Aha ok...pol pa nič...bomo pa sam gledali vrh, k v opremi se mi pa lih ne da še hodt tistih par 100m navzgor
Aha ok...pol pa nič...bomo pa sam gledali vrh, k v opremi se mi pa lih ne da še hodt tistih par 100m navzgor
Itak. Sam zment se bo treba. Ampak spomladi verjetno...letos dvomim da bo več vreme za to, pa tudi dopust zna bit težava. Vsaj pr meni. Ampak ja, mej "zacahnano" itak ;)
No, zdej mi pa vseeno povej še kje je tisti ovink, da pridem...k za tisto ne rabi najbrž čakat pomladi
No, zdej mi pa vseeno povej še kje je tisti ovink, da pridem...k za tisto ne rabi najbrž čakat pomladi
To si napisala, pa sm pač vprašal, kater ovink : Lahko pri kanyar-u preverimo kakšen je povprečen motor k nardi štalo v unem ovinku.
Pojemkov (zaviranje) ne meri ?
Telefon mora biti na balanci?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…

Pojemkov (zaviranje) ne meri ?
Telefon mora biti na balanci?
Seveda jih. Za najbolj natančne rezultat more telefon bit fiksiran nekje na motorju, ja. Če ga imaš v žepu valda ne bo glih najbolje.
Zgodovina sprememb…
My bad. Sem predvideval, da imas to nek extension od original dashborda motorja. Kot si mi kazala, imas na motorju pregled tudi nad temperaturo pnevmatik in pritiskom, kar se mi zdi epic. Se posipam s pepelom..predvidevanje je mati zajebov. Sem pa tudi sam ruknil ta APP gor, sicer motorcka v 125ccm v wizardu ni, je pa 399ccm isti model in leto ter pnevmatike, verjetno bo kazal prav. Grem jutri na en trip, pa bom tudi sam mal meril. TNX!
Zgodovina sprememb…
Sej to si lahko tudi ti naknadno vgradiš Buggy veš. TPMS senzor se to imenuje in pri kitajcih dobiš to za enih 15,20€. Pr naših je malo dražje, dobiš pa čist isto zadevo. Jaz jih imam iz Temu-ja že kake 3 leta in še kar dela. Sem pa dal dobrih 20€ takrat za njih, če me spomin ne vara. Evo, še ceneje je,kot je blo takrat :
https://www.temu.com/si/sistem-za-nadzo...
https://www.temu.com/si/sistem-za-nadzo...
Jaz nimam tubless gum. Zracnica je notri tako da no-go, prjatu. Sej ni panike, temperatura gum za moj motorcek niti ni problem, sem bolj jaz

Jaz nimam tubless gum. Zracnica je notri tako da no-go, prjatu. Sej ni panike, temperatura gum za moj motorcek niti ni problem, sem bolj jaz![]()
Tud tubeless gume bi si lahko zrihtal. Spokes and all.
https://www.bikehps.com/kineo/
Recimo.
Ne rabiš. Sam povem. Mogoče pa koga drugega zanima.
...cim manj kompliciranja. Samo veter v laseh cez vizir, vonjave ki osvobajajo in dobra muska v celadi ter uzivancija na kvadrat, ko se pocutis ziv vsako sekundo s tem, ko vpijas okolico na vsakem trenutku in si pozoren na vse okoli sebe.
@Pithlit: Strma Reber. Tukaj bos tacke drsala, pa splaca se ti ce bos nekak kdaj v blizini obiskat zadevo. Priporocam, da ne bos samo po Italiji iskala jarkov

@Pithlit: Strma Reber. Tukaj bos tacke drsala, pa splaca se ti ce bos nekak kdaj v blizini obiskat zadevo. Priporocam, da ne bos samo po Italiji iskala jarkov![]()
Lušna. Ampak 3 ure stran.
Pa nimam glih namena tačk drsat. Če me bo kdaj prijelo... Bom šla na pisto to delat. Še prej pa, seveda, usnje.
@Pithlit: ko/ce bos v blizini no pressure.
Ej, gledam mal tele faile od motoristov FFS. Tole res dost scrapajo kozo pri nizkih hitrostih. Se motorcka ne rabis z mojih max 110kmh po ravnini in 125kmh na dol...ko vidis posledice padca pri 60kmh te srat prime. Oprema res steje!
Sam je vseen lepo, ko v kraktkih hlacah sam mal raztegnes noge in ti jajcka ohladi...celo mal eroticno je
Res je malce za balasirat zadeve. Vzet full body armor al freelance supergice in kratke hlace pa bo kar bo. Verjetno se bom spraseval dokler ne bom najebal. Imam pa itaq ze bojne rane. Sem imel kot mulc moped, ki sva ga s kolegom slepala v njegovo delavnico (T12 trojka po domace...heavy modified). Tip me slepa s CTX 80 Tomos v hrib, nakar se vrv zaplete v sprednje kolo mojega mopeda. Seveda nisem spustil in me je vlekel naprej ROFL...se zdej po 40 letih se vidi na kolenu in roki...slo je pa do kosti..bela kost se je videla, seveda starsem nisem smel povedat ker sem imel moped na ilegalo iz zepnine, shranjen pod smreko. Fotr bi me fental, ker je sam fuknil kot norc z njim.
Ej, gledam mal tele faile od motoristov FFS. Tole res dost scrapajo kozo pri nizkih hitrostih. Se motorcka ne rabis z mojih max 110kmh po ravnini in 125kmh na dol...ko vidis posledice padca pri 60kmh te srat prime. Oprema res steje!
Sam je vseen lepo, ko v kraktkih hlacah sam mal raztegnes noge in ti jajcka ohladi...celo mal eroticno je
Zgodovina sprememb…

Tko no... Glede cunj.
Baje je usnje najbolj, ampak je vroče, ni tolk prilagodljivo, težko, etc etc... Največja prednost je odpornost proti trganju. Če se fajn poslajdaš je usnje najbolj.
Also ni vsako usnje enako. Načeloma je tukaj dražje tudi boljše. In za dober fit bo treba do krojača, razen če imaš srečo.
Cordura je next best thing in je nekaj kar bi jaz preferirala. Diha, lahka je, prilagodljiva, imaš na voljo nebroj krojev... Za neke normalne hitrosti je načeloma dovolj, ponavadi je tudi AAA rated (tko kot je ponavadi usnje - kar spet ni ravno isto).
Trenutno mam jaz adv cunje, s tremi layerji. Samo zunanji layer (v tem so seveda vsi ščitniki - v mojem primeru lvl2) je namenjen poletnem cruzanju z dovolj perforacijami da veter kar konkretno prepiha. Dokler se človek ne ustavi, seveda.
Layer 2 je vodo in veter odporen, ampak še vedno diha. Do zdaj še ni prišlo nič skozi. Fajn za jesni/spomladi in trenutna jutra ko štartam pri 13°C (al pa ko se gre čez kak prelaz na 2+km).
Tretji layer je termo. Baje zimski. Še nisem sprobala, ker je pač prevroče.
Zdaj za poleti bi jaz rekla da ne zanemarit podobleke. Te hudiči zgleda jo tko kontraintuitivni ampak dejansko delujejo. Kakšen coolmax al kaj podobnega... Bonus je to da se dejanska obleka ne zalima name od vsega švica (podobleka pa tudi ne). Za pozimi pa tud imamo termo variante. Če drugače ne gre, ogrevane.
Osebno pač brez teh cunj ne grem na motor.
Kot je Twom povedal, ti nobena cunja ne bo pomagala če se okol drevesa zaviješ. Al pa okol količka od ograje.
Buggy, moj čevelj si pa tudi videl.
Mimogrede, kdor se hoče pozimi vozit: po mojem je zlo fajn če se da jakno pa hlače skup zapet. Firme ponavadi ponujajo kompatibilne kose (moja jakna in hlače se skup zapeta z zadrgo... Ista firma, drug model).
Aja pa za poleti: en sintetičnen buff iz kik-a za 3€, ga fajn namočiš pa okol vratu natakneš in imaš mir pred vročino za urco. Pa podkapo se tud lahko tko zmoči. Poletna podobleka pa že sama dela na ta princip.
Baje je usnje najbolj, ampak je vroče, ni tolk prilagodljivo, težko, etc etc... Največja prednost je odpornost proti trganju. Če se fajn poslajdaš je usnje najbolj.
Also ni vsako usnje enako. Načeloma je tukaj dražje tudi boljše. In za dober fit bo treba do krojača, razen če imaš srečo.
Cordura je next best thing in je nekaj kar bi jaz preferirala. Diha, lahka je, prilagodljiva, imaš na voljo nebroj krojev... Za neke normalne hitrosti je načeloma dovolj, ponavadi je tudi AAA rated (tko kot je ponavadi usnje - kar spet ni ravno isto).
Trenutno mam jaz adv cunje, s tremi layerji. Samo zunanji layer (v tem so seveda vsi ščitniki - v mojem primeru lvl2) je namenjen poletnem cruzanju z dovolj perforacijami da veter kar konkretno prepiha. Dokler se človek ne ustavi, seveda.
Layer 2 je vodo in veter odporen, ampak še vedno diha. Do zdaj še ni prišlo nič skozi. Fajn za jesni/spomladi in trenutna jutra ko štartam pri 13°C (al pa ko se gre čez kak prelaz na 2+km).
Tretji layer je termo. Baje zimski. Še nisem sprobala, ker je pač prevroče.
Zdaj za poleti bi jaz rekla da ne zanemarit podobleke. Te hudiči zgleda jo tko kontraintuitivni ampak dejansko delujejo. Kakšen coolmax al kaj podobnega... Bonus je to da se dejanska obleka ne zalima name od vsega švica (podobleka pa tudi ne). Za pozimi pa tud imamo termo variante. Če drugače ne gre, ogrevane.
Osebno pač brez teh cunj ne grem na motor.
Kot je Twom povedal, ti nobena cunja ne bo pomagala če se okol drevesa zaviješ. Al pa okol količka od ograje.
Buggy, moj čevelj si pa tudi videl.
Mimogrede, kdor se hoče pozimi vozit: po mojem je zlo fajn če se da jakno pa hlače skup zapet. Firme ponavadi ponujajo kompatibilne kose (moja jakna in hlače se skup zapeta z zadrgo... Ista firma, drug model).
Aja pa za poleti: en sintetičnen buff iz kik-a za 3€, ga fajn namočiš pa okol vratu natakneš in imaš mir pred vročino za urco. Pa podkapo se tud lahko tko zmoči. Poletna podobleka pa že sama dela na ta princip.

Gre jutri kdo z mano? Vajont, Fedaia, Pordoi, Valparola, Falzarego, Tolmezzo, Učja.
455km, od meje do meje. Cca 9,5ur (s kosilom)... ajde, 10 (še za kavico, tankat, lulat).
455km, od meje do meje. Cca 9,5ur (s kosilom)... ajde, 10 (še za kavico, tankat, lulat).
Uuu lepa. Malo dolga zame vseeno za en dan, ne toliko po km, bolj po času, ma nima veze. Itak ne bi mogu it, ker imam druge opravke žal. Bova pa šla enkrat nekam tko ja, sem ti obljubil
Srečno pot, pa kako slikco pričakujem