» »

kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?

kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?

Temo vidijo: vsi
««
17 / 17
»
»»

Pithlit ::

Life is as complicated as we make it...

Aja, mal sem se zlagala. 10ur 16min je blo od meje do meje. Pa 6 km ekstra k sm šla mal sightseeing.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

val46 ::

Ti je oproščeno...k tistih 16 min si zapravla na whatsapp :D

val46 je izjavil:

Ti je oproščeno...k tistih 16 min si zapravla na whatsapp :D

Ja, pa na semaforju pri jezu Vajont (9 min), pa Mauriji, (k sm na dokaj neprijeten način bila opomnjena da bi blo mogoče pametno kaj pojest in popit po 6ih urah).

No vidiš...teh 16 min "viška" je potemtakem odveč omenjat in se jezit na njih. Važno da si nazaj, cela in zdrava in z eno novo izkušnjo in zgodbo več.

Buggy ::

@Pithlit: sej imas vse prav kar pravis, isto kot val46. Se cist strinjam z vsem napisanim...a kaj cmo, vsaj val46 sem upostevalk glede rokavic za hladnejse dni in sem mu hvalezen, ker so me s kratkimi zapestja bolela z dolgimi vec ne.

Sem pa za vikend tud jaz mal prizgal ta tvoj APP za hec. G sile so smeh napram tvojim :))

Z-os je mal huda pri tebi, to je v bistvu gor-dol al kaj.... kako si ti dobila 5G ...prletela v udarno jamo na cesti al si sla po zadnji gumi ROFL ?!

Let's not talk about z-axis... ;)

Sem pa do 54° zlezla.

Sem pa do 54° zlezla.

vazicka, ne nas zdej provocirat, ker bomo res rabili tisto ta pravo opremo, ce se bomo sli "how_low_can_you_go" :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Buggy je izjavil:

Sem pa do 54° zlezla.

vazicka, ne nas zdej provocirat, ker bomo res rabili tisto ta pravo opremo, ce se bomo sli "how_low_can_you_go" :P

Jaz se ne trudim...

Jaz pa se manj, ker sem na motorcku da exploram, si pa posteno povedano mal podrazla s to app ...lej mal nas bos mela pa vseen na vesti, ce ti bomo pihal na njo :P

Danes pade z motorckom spet Kolpa. Dol oklol Modronica, ce ne bo idotskih in pijanih LJ colnarjev vsake 5 minut z boomboxi na colnih zna bit kewl. Sem si pac zazelel ene frisne postrvice!

Ima fotr parcelo tam v hribih, staro pozgano vas od italjanov med svetovno vojno z vodnjakom. Ne vlece me to, vlece me tista se vedno neomadezevana pristnost soteske in mir, ki ga lahko dobis zgolj in samo tam. Jebena vukojebina, prsu sem gor s hroscem, zdej pa z motorckom! Temu se rece charging point, ki ga marsikdo isce in nikoli ne najde! Ce kdo ne ve kako lahko tisina boli v usesis, je pac zamudil dolocene stvari. Se jih pa najde tam!

Zgodovina sprememb…

@Pithlit...ti ki si po vetru, ce bos kje blizu, pingaj. Castim proper postrv!

Jaz bom tam, ko zacne slap pocasi izgublat svetlobo

Zgodovina sprememb…

Danes vedet za proper izvire in vodnjake je zgolj golden!

Buggy je izjavil:

@Pithlit...ti ki si po vetru, ce bos kje blizu, pingaj. Castim proper postrv!

Jaz bom tam, ko zacne slap pocasi izgublat svetlobo

Ful dvomim da bom tam okoli. Ne vem zakaj me v Avstrijo vleče trenutno.

Ko smo že pri postrvih... Kak milijon sem jih vzgojla. Fun fact, they like being petted.

mailer ::

Ima kdo terenske gume 120/70-12 na 125-ki? Upam, da kmalu dobim svojega pa bi ga za drugo leto obul bolj terensko. Najbolj priporočajo Maxxis M6024, Kenda K784 Big Block ali Shinko Mobber.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Čaki, zakaj? To maš oziroma boš imel nek skuter varianto? In se z njim misliš vozit po makadamih in gozdnih poteh al zakaj bi mel gor gume za po terenu izven asfalta? Če hočeš gozdne poti vozit, si nabavi neki druzga, ne skuter dej.

twom ::

Pithlit je izjavil:

Sem pa do 54° zlezla.
Sporoči naslednjič ko boš na 90...

twom je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Sem pa do 54° zlezla.
Sporoči naslednjič ko boš na 90...

Sir yes sir!

Alfa Dog ::

Ima kdo kak nasvet na kaj naj bom pozoren pri nakupu Aprilie SX 125? Gledam stare do 4 leta, max 20.000 km. Imajo kake znane hibe?

D3m ::

Imajo kake znane hibe?

Ja.....bencin.

|HP EliteBook|R7 8840U|

To je bonus.
Preseli se v temo o elektricnih avtih8-O

Ti pa nisi za hece :D

Anyway kakšne posebne hibe niti nima.....samo vozi se z njo pa naj ne stoji predolgo, ker to ni Tomos APN6 :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

jest10 ::

Alfa Dog je izjavil:

Ima kdo kak nasvet na kaj naj bom pozoren pri nakupu Aprilie SX 125? Gledam stare do 4 leta, max 20.000 km. Imajo kake znane hibe?

Dosti se jih pritožuje nad sedežem, da zadeva ni za daljše vožnje

Kok dolge bi pa radi?
|HP EliteBook|R7 8840U|

twom ::

Glede na ceno rabljenih (in dodaten riziko), se ti bolj splača novega. Tako sem jaz vzel novo Hondo CBR-650A in jo 10 let staro prodal preprodajalcu za 4 jurje, on jo je prodajal za 5, nova je bila pa 8. Takrat, kot začetnik, bi lahko dobil tako drvarnco, da sploh stala nebi, pa nebi vedel.

Če je oa budget problem (sej kdaj pa ni), pa 125 CFMoto, baje p/p best buy

twom je izjavil:

Glede na ceno rabljenih (in dodaten riziko), se ti bolj splača novega. Tako sem jaz vzel novo Hondo CBR-650A in jo 10 let staro prodal preprodajalcu za 4 jurje, on jo je prodajal za 5, nova je bila pa 8. Takrat, kot začetnik, bi lahko dobil tako drvarnco, da sploh stala nebi, pa nebi vedel.

Če je oa budget problem (sej kdaj pa ni), pa 125 CFMoto, baje p/p best buy

Cfmoto ni motard.

Tako je, CF Moto bi gledal namesto KTM Duke, recimo.
To glede trdega sedeža na Aprilii sem že slišal, vendar bo namenjena za krajše fure in lokalne prevoze.
Gledam rabljene, ker bo prihiši dve leti in verjetno ne bo nardila več kot 5-8 tisoč km.

Kolikor sem brala je ta Aprillia kar best bang for buck.

Si pa ne predstavljam nekih dolgih tur delat. Pač v stilu to je fun bike za izven asfalta neumnosti zganjat.

Za kratke fure in za se preganjat po lokalnih cestah in okolici je ta aprilia super zadeva. In ja, sedež ni najbolj udoben, ker je to dejansko motokros na cestnih gumah in z malo drugačnim prestavnim razmerjem. Tako zvani segment "supermoto". Drugače pa vem za nekaj njih, ki tak motor imajo in so zadovoljni. Nenazadnje jih majo tudi v dosti avtošolah za mladino, k delajo prvič izpit pri 16ih letih, tako da verjamem da so tudi vzdržlivi in ne bo potrebno delat lih generalke po par tisoč km.

@Pithlit: kako zaboga si ti prisla do 52%. Sem sel prejsni vikend cez Strma reber na Kolpo, brusil tacke na polno pa se vedno samo 44% FFS. A je ta moj motorcek tolk nizji al mas ti tacke pofleksane al kaj zamujam?

Tudi na grafu je se zlo mal placa, tam kjer kaze rdece...al je to sam tko za leps? To kalkulacijo dela kako, morda ves?

Zgodovina sprememb…

Buggy je izjavil:

@Pithlit: kako zaboga si ti prisla do 52%. Sem sel prejsni vikend cez Strma reber na Kolpo, brusil tacke na polno pa se vedno samo 44% FFS. A je ta moj motorcek tolk nizji al mas ti tacke pofleksane al kaj zamujam?

Tudi na grafu je se zlo mal placa, tam kjer kaze rdece...al je to sam tko za leps? To kalkulacijo dela kako, morda ves?

Pojma nimam kako to računa. Moja prva ideja je bila da pač fon to dela na horizont, in da je bil un 'moj' ovinek pač nagnjen k v Zandvoortu (posledično se motor lahko bolj nagne)... In ko sem prvič na 54 zlezla je to dejansko tudi štimalo ker je bil dotični ovinek res kar nagnjen. Ampak na vseh teh daljših turicah mi nekako 'uspe'. Tko da ne vem. Moja working teorija je taka... Po tej teoriji je tud 90 možen btw.

Momgrede... Sej veš da tud tko lahko obrneš:

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

To kot pravi Pithlit bi morda bla ena teorija ja, pač, da računa na ravno podlago, s tem da če je ovinek nagnjen, pol lažje dosežeš take naklone.

Pa še moja...

ššš ::

https://www.youtube.com/@DomasPaketuris

Tega gledam zadnje cajte. Tip fura 125cbf in dela reklamo zanjo.

@val46...190kmh in taksen nagib. PAzi se kolega, tudi podaljsana rokavica ne bo pomagala ce se kej zgodi. Drugac pa epic!

tega hudica sem odkril med orodjem pod sedezem. A kdo nastavlja trdoto vzmetenja in na kaksen nacin? Pri eMTB fully mi je jasno. Se pac vsedes gor, gledas do kje pride merilni obroc in potem ustrezno napumpas amortizerje. Kako pa to naredis na motocku da dobis optimum?

Pa sej ni bil tak nagib pr 190kmh...ne bodi nor, sej nism bil na pisti 8-). Kar se pa tiče vzmetenje, je pa malo bolj zakomplicirano kar neki po svoje počet. Če ti obrablja gume dokaj enakomerno, pusti kot je. Jaz pri svojem vem da bi bil optimum, če bi dal za pol obrata na bolj trdo vzmetenje, ampak mi ne paša da me bi zabilo na vsaki luknji. Za neko divjanje po pisti bi pa definitvno imel bolj na trdo vzmetenje nastavljeno.

V glavnem, pri vseh kilometrih, ki si jih že prevozil, bi opazil, če bi imel premehko(skozi ovinke bi motor ti poplesaval, oziroma "plaval"), če bi blo pretrdo, bi pa tudi verjetno se že čudil, ko se pelješ tudi izven asvalta in bi te vse bolelo, pa motor najbrž tudi. Tko da pomoje maš tam tam, kot mora bit. Če ne pa vprašaj ko boš na servisu.

TNX @Val46. Sicer se vedno prilagajam glede na motorcek, kar mi ponuja in res je ni tezav s trenutnim setupom...o dirkaliscu in s tem povezanim provokacijah pa nebi :))

Ja gume mi itaq pobira, sumim bolj na mojo vozjo, ker grem hard pred ovinkom na bremzo in iz ovinka zelim tud mal akcije ce se le da. Zdej ze nekako vem kje je meja zdrsa in jo seveda hvatam, ce je le mozno. 11Kkm gume so za stran in so nove ze narocene, ker se bom vozil (se najraje) takrat, ko ni nobenega motorista na cesti :))

Gume Pirelli Scorpion SRT Rally so rangirane kot M+S gume, zato tudi nobene bojazni, ko se zapeljem na novega leta dan v Postojno in letos sproveden zadevo se naprej do morja - tak je plan.

Kretencr ::

val46 je izjavil:

Pa sej ni bil tak nagib pr 190kmh...ne bodi nor, sej nism bil na pisti 8-). Kar se pa tiče vzmetenje, je pa malo bolj zakomplicirano kar neki po svoje počet. Če ti obrablja gume dokaj enakomerno, pusti kot je. Jaz pri svojem vem da bi bil optimum, če bi dal za pol obrata na bolj trdo vzmetenje, ampak mi ne paša da me bi zabilo na vsaki luknji. Za neko divjanje po pisti bi pa definitvno imel bolj na trdo vzmetenje nastavljeno.

V glavnem, pri vseh kilometrih, ki si jih že prevozil, bi opazil, če bi imel premehko(skozi ovinke bi motor ti poplesaval, oziroma "plaval"), če bi blo pretrdo, bi pa tudi verjetno se že čudil, ko se pelješ tudi izven asvalta in bi te vse bolelo, pa motor najbrž tudi. Tko da pomoje maš tam tam, kot mora bit. Če ne pa vprašaj ko boš na servisu.

Lmfao umiram...:))

Petek je!!1

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

ajd spizdi v lukno nazaj...no homo! WTF..katera jebene reinkernacija BendOverja si ti ze? Dost zalostno? Mogoce bi se moral s spinel majstrom in tower defenderjem, karkol je ze zdej v tej reinkernaciji Forda Focusa dobit, pa se bosta mela fajn?

Kretencr ::

In kako kaj moralni mucek? *sips coffee*

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()
««
17 / 17
»
»»