» »

Slovenec zaradi e-maila Bushu obsojen na 4 mesece zapora?????

Slovenec zaradi e-maila Bushu obsojen na 4 mesece zapora?????

1
2
»

undefined ::

'Bowling for Columbine' je šele vrh ledene gore. Verjemi. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

Thomas ::

Ne, pa ni ravno vrh ledene gore. Je kar večji del stupidnosti avtorja Michaela Moora dobro viden.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Ne, pa ni ravno vrh ledene gore. Je kar večji del stupidnosti avtorja Michaela Moora dobro viden.

Thomas, ne bomo se tukaj zdej kregal, kdo je bolj stupiden, Moore al Bush (ker mislim, da je že itak vsem jasno). Za to ustvari svojo temo, al pa pridem jest še v tvojo kej o tem napisat. :)

Barakuda1 ::

Dajte se držat teme prosim.

Hvala

Gandalfar ::

Morda bi bilo potem umestno vprašanje..

kakšna kazen bi se pa vam zdela primerna za grožnjo, podano v pisni obliki?

Torej sploh ni pomembno v kakšen stanju si itd.. Napišeš, da boš nekoga ubil in mu to pošlješ. Kasneje tega tudi ne prekličeš.

Je to dejanje, kjer bi te morali samo malo po prstkih (Sodnik: naj se to ne ponovi več (grožnje s smrtjo) ali še huje kaznovati?

undefined ::

> kakšna kazen bi se pa vam zdela primerna za grožnjo, podano v pisni obliki?

Vinjeno stanje: 1 leto zapora + obvezni program za odvajanje od alkohola.

Trezno stanje: minimalno 2 leti zapora. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

BigWhale ::

Dokler se groznja ne zacne ponavljati ali dokler ne pride do poizkusa uresnicitve...

... nja... Ce nekdo grozi se ne pomeni, da bo to tudi v resnici naredil...

Nekaj v stilu Minority Report...

Sims ::

Se tukaj strinjam z IceMan-om. Bi še pa dodal pregled psihičnega stanja in ustrezen ukrep. Ker človek ne napiše kr tak za "šalo" ubil te bom. Če pa že, pa naj nosi posledice. In zakaj bi moral čakati, da nekdo uresniči grožnjo, takrat bo prepozno. s tem se ni za hecat.

Sem imel primer grožnje z ubojom, ki je letela na mojo mamo(ne samo enkrat). Smo klicail na policijo ... Skratka končalo se je mirno in brez zapletov. Samo povem vam, ker se eni tukaj smejite temu. Ni tako smešno, ko enkrat sam to doživiš.


LP,

Sims

_sas_ ::

rahla je razlika med bushem in tvojo mamo, a ne? do nekoga sploh ne morš prit, do drugega brez problema ... torej zakaj bi bilo prvega kaj preveč strah? med tem ko tvoja mama ni varovana (verjetno) ... pa tudi, če bi bila, nikdar tako kot predsednik zda.

pa še razlika je v grožnji ... namen, ali je sploh uresničljiva in kdo jo izreče. razlika je če grozi nek pijan hipi iz prekmurja ali vodja kakšne teroristične celice.

sploh pa: bush še verjetno zdaj ne ve za to ...

Gandalfar ::

_sas_: zakaj bi moral razlikovati med osebami po funkciji? Mar nismo pred zakonom vsi enaki?

Ali je pomembno kako zelo ogrozen sem? Zato, ker me vsak dan skusa ubiti 10 ljudi in rabim zato hordo telesnih strazarjev pa to pomeni, da sem neke vrste raca, ki ji je dovoljeno groziti ne da bi zato bil kaznovan? (oz. ne dovoljeno vendar manj kaznovano od groznje s smrtjo neki drugi manj pomembni osebi)

Kar se pa tice pijanih hipijev. Mislim, da sem z dopolnitvijo 18 leta polno odgovoren za vsa moja dejanja. Ce se torej ne morem obvladovati pijaci se vedno ne pomeni, da lahko grozim s smrtjo. Za taksne bi se kar strinjal z Icemanovim predlogom.

Barakuda1 ::

zakaj bi moral razlikovati med osebami po funkciji? Mar nismo pred zakonom vsi enaki?

:\

Pravzaprav si ta pojem ljudje malce napak razlagajo.
Ne, nismo. Razlikujemo se pred zakonom točno po tem kar si zapisal, PO FUNKCIJI.

Tako tudi poznamo (ravno zaradi funkcije) razne vrst imunitet in podobno. V konkretnem primeru pa zakon posebej ščiti določene osebe ravno zaradi funkcije, ki jo opravlja.

Bolj strokovno gledano, pa grožnja v konkretnem primeru sploh ni bila (s pravno kazenskega vidika) naperjena zoper Busha kot Busha, pač pa Busha kot nosilca funkcije, terej kot predsednika ZDA.

Predmet kazenskopravnega varstva tako ni Bush, pač pa funkcija, simbol, (kakorkoli že temu rečete) torej predsednik, v personificirani obliki torej nosilec te funkcije neglede na to kdo bi to bil.

Pod enako pravno zaščito je mimogrede tudi Sadam (bil) pa Miloševič itd.

Teh stvari zato ni, ne za enačiti in ne za primerjati, z grožnjami naperjenimi zoper fizične osebe oziroma državljane, ki niso nosilci pomembnih javnih funkcij.


Poleg tega, pa sem že ravno v tej rubriki obrazlagal, v čem je razlika med GROŽNJO in OGROŽANJEM.

Morda se zdi komu ta razlika nepomembna, pa ni. Razlika je ravno toliko pomembna kot je razlika med nosilcem javne funkcije in med navadnim državljanom.

Dejanje gospoda Sluge, je kot sem že zapisal v prejšnjih prispevkih milo rečeno neokusno in vsaj z moralnega vidika vredno vseh obsodb.

Enako nestrinjanje kot z njegovim dejanjem izražam tudi z dejanjem njegovega očeta, ki je sedaj kot sodnik porotnik "užaljeno protestno odstopil" in to na sami obravnavi.

Takšna dejanja in takšna razmišljanja nekoga, ki je v našem pravnem redu vendarle nosilec sodne funkcije, so milo rečeno še bolj neokusna kot je bilo dejanje njegovega sina.

Ne, da ne bi smel odstopiti s funkcije, sploh ne.

To kar mu očitam je neprimeren populizem, ki spominja na pravtako neprimeren ravnanje treh odvetnikov, ki so sredi obravnave pravtako "protestno" zapustili sojenje.

S pravnega vidika pa se (kar je edino prav in pravilno) nekoga lahko obsodi, le če ima njegovo početje v naprej predpisane vse znake kaznivega dejanja tako v objektivnem kot subjektivnem pogledu.

V konkretnem primeru po mnenju mnogih pravnih strokovnjakov (tudi in predvsem iz področja kazenskega prava), ti znaki niso bili podani.

Zakaj znaki očitanega kaznivega dejanja v konkretnem primeru niso bili podani, pa sem med drugim pisal tudi v tej rubriki že 18.11.2003 14:54:29

Diskusije pravnih strokovnjakov , ki se sedaj pojavljajo praktično v vseh medijih, očitno kažejo, da sem imel prav. :)

Barakuda

p.s.

Vsem, ki pa menite, da bi veljalo diskutirati o tem, zakaj grožnja kot grožnja naslovnjena na kogarkoli (tudi navadnega državljana) ni kaznivo dejanje (trenutno pri nas še ni) in ali bi morala biti, pa predlagam, da se na to temo odpre nova debata.
Ta pa naj ostane odprta le za konkreten primer

Hvala

Keyser Soze ::

Tako kot je napisal Barakuda. Niti približno nismo pred zakonom enaki.

CD je že en lep primer, ki ga lahko srečaš na vsakem koraku.

Pretiravanja, ki jih izjavlja IceMan, pa... Upam, da nimaš dvojnih meril. In upam, da na cesti, ko voziš prehitro in te ustavi policija tudi rečeš maksimalno kazen prosim. Ker če ne, je to samo ena uboga oblika ........

Kajti v tem primeru je varnostno ogrožanje udeležencev prometa mnogo resnejše kot je bilo v primeru Sluga.
Sem že rekel in bom še enkrat. Mislim, da je vse skupaj ena velika farsa ter močno pretiravanje v želji pokazati se kako "pravna" in "mednarodno ozaveščena" država smo.
OM, F, G!

MadMicka ::

Mal mešate stvari. Pod geslom: "Vsi smo pred zakonom enaki" se skriva dvoje: Podobne situacije mora zakon obravnavati podobno. Različne situacije mora zakon obravnavati različno. Torej ne vse metati v en in isti koš, sicer kršite temeljno pravilo enakosti pred zakonom.

p.s.: Barakuda1, na to, ali si imel prav, boš moral še malo počakati in sicer tja do pravnomočne sodbe :) Pravnomočnost med drugim predpostavlja tudi pravilnost in zakonitost sodbe.

Keyser Soze ::

Ne Mici.

Mislim, da bi morala biti kaznovalna politika na vseh področjih enako ostra. Sicer pa je ogrožanje v prometu zaradi prehitre vožnje neprimerno večje kot pa pisanje "grozilnih" pisem brez repa in glave.
OM, F, G!

Barakuda1 ::

MadMicka :)

na to, ali si imel prav, boš moral še malo počakati in sicer tja do pravnomočne sodbe Pravnomočnost med drugim predpostavlja tudi pravilnost in zakonitost sodbe.


:\

Ja absolutno, da bo potrebno počakati do pravnomočnosti. Zato pa sem zadevo postavil kot pogojnik.

Je pa tudi res, da ni nujno, da pravnomočna sodba pomeni pravilnost in zakonitost.
Ampak to že ni več stvar te teme, zato o tem ne bi polemiziral v tej temi. o.k. :)

Barakuda

MadMicka ::

Keyser Soze, zavest je še kako pomembna. V avtomobilskih nesrečah nobenega ne ubiješ naklepoma, ampak kvečjemu zaradi malomarnosti ali pa zaradi naključja oz. nesreče. Če pa komu groziš s smrtjo, pa to običajno storiš naklepoma. Se pravi, še zdaleč ni pomembna samo posledica, sploh pa ne v kazenskem pravu.

Barakuda1, da je pravnomočna sodba pravilna in zakonita, to je neizpodbojna domneva, razen v izjemnih primerih (izredna pravna sredstva). Če temu ne bi bilo tako, potem o vladavini prava, kot temelju sodobne in demokratične države, ne bi mogli govoriti.

Avenger ::

Jaz se vsekakor strinjam, da si naš e-terorist zasluži primerno kazen. 20 udarcev s palico po njegovi senci.


Iceman, tisti tvoji izpadi o zdravljenju od alkoholizma ne spadajo v resno debato, ker bi za tak upravičen predlog moral dotični biti alkoholik in alkoholik ne pomeni, da imaš okoli dvakrat na leto več kot 0,5 v krvi. In po tvoje sem verjetno jaz čisti kronik, ker vsak vikend ruknem kaki 2 alkohol vsebujoči pijači. Očitno še nisi videl pijanca od blizu.... :\ In da bizarno visokih kazni sploh ne omenjam. Verjemi mi, da višina kazni v zelo veliki večini strašansko malo vpliva na število kaznivih dejanj. Morda bi, če bi za vsak prekršek streljali v tilnik - vsaj povratnikov ne bi bilo.

Mladinina zadnja (oz predpredzadnja) stran me je čist fascinirala, saj so dojeli bistvo sporočila našega velekriminalca. In mimogrede, če na drugi stopnji ne bo popolnoma oproščen, bom blazno razočaran nad tole našo dolino Šentflorjansko.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

undefined ::

Avenger, ti očitno ne opaziš razlike med navadnim pijancem in nekom, ki je vinjen pa to uporabi v izgovor na sodišču, ko ga obtožijo grožnje. Dobro, upoštevano je bil vinjen in zato manj priseben, zato pa je nujno zdravljenje od alkohola. Če mu to ne paše, pa lahko še vedno izbere običajen, zgoraj predlagan 2 letni ali več, zapor, ki je predpisan za trezne. V vsakem primeru, ukrep mora bit, takšen ali drugačen. Čeprav po tvoji logiki, Avenger, nekdo, ki ga le občasno malo spije, pa nekoga ubije, ne sme biti obtožen na zapor. Na zdravljenje pa tudi ne, saj ni "pravi" pijanec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

Avenger ::

>>>Avenger, nekdo, ki ga le občasno malo spije, pa nekoga ubije
Ta, tu nikogar ni ubil. Dejstvo je, da je grozil in baje je ta mail poslal pod vplivom alkohola, kar je lahko pravi vzrok ali pa ne, ne glede na to, pa njegova grožnja ni mogla biti resna in zato kazniva, tako da takemu dejanju manjkajo elementi, ki so jih že zgoraj pisali, tako da ne bi ponavljal ad nausea. Po tvoji logiki, bi pa samo nekoga grdo pogledal in bi že šel ali v zapor za smešno dolgo dobo, ali pa k okulistu. :D
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

undefined ::

> Ta, tu nikogar ni ubil.

Če ne razumeš primerjave s hipotetično situacijo, ti jest tu ne morem pomagat. Grožnja pa ponavadi, ne boš verjel, napeljuje na ubijanje (umor).

> Po tvoji logiki, bi pa samo nekoga grdo pogledal in bi že šel ali v zapor za smešno dolgo dobo, ali pa k okulistu.

Po tvoji logiki pa bi moral nekdo umreti, preden bi se lahko nekoga obsodilo na kakršnokoli kazen ali ukrep. Res odlična logika, vendar se je potem za vprašat, zakaj sploh obsodba, ko je žrtev že enkrat mrtva? Saj to mrtvega nazaj ne bo obudilo, za državo pa je tudi bolje, da dajo takemu človeku raje kakšno zaposlitev. Če vmes še kakšnega ubije, pa kaj, ljudje itak umirajo vsako sekundo. Za enega manj se pa ja ne bomo sekiral. ;)

Avenger ::

Ok, zdej si samo še pozabil postavit mejo glede groženj, saj menda ne misliš, da si za vsak izrečen 'ubil te bom' le-ta zasluži kazen? Jaz sem čisto dojel tvojo hipotetično situacijo, evo ti eno mojo: recimo, da ima sošolec bolj slab smisel za humor in ti v čevlje strese mačji kakec, ti si obuješ čevlje, on se začne rolat k zmešan, sezuješ čevelj in rečeš "aaargh, ubov te bom!!!". 2 leti zapora?

Iceman, problem je v tem, da ti še vedno verjameš, da bi ta človeček, ako ga ne bi dobili, tako grožnjo tudi uresničil. Dejstvo pa je, da je ni imel namena, poleg dejstev, da je mail poslal z domačega računalnika in s siolovega e-mail naslova (in ne s kakega hotmailovega prek 345 anonimnih proxy serverjev). Kot da bi poslal pismo, zadaj pa napisal kdo je pošiljatelj. Kolikor vem, se tisti, ki resno mislijo z grožnjami, skrivajo kolikor se le da. To je eno. Drugo je, da za tak podvig (ja, dejansko je asasinacija predsednika (še posebno ameriškega) precej velik podvig, ki zahteva veliko denarja in veliko inteligence in oboje je pri našem zločincu precej pomankljivo, poleg tega ne bi bilo odveč če bi atentator znal ravnati z orožjem (namesto da je služil civilni vojaški rok). Zdaj ni več tako, da ga lahko kokne vsak Gavrilo Princip. Če res misliš da si zasluži zapor, moraš najprej dokazati, da je imel resen namen in dejanske možnosti, drugače smo še vedno pri kozlovski sodbi.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

JanezC ::

Saj niti ne bi komentiral, ampak...
Revše je blo malo pijano pa se je igralo z outlokom, mu očitno chat ni delal ob tisti pozni uri. Mislim, tipček v gostilni ni najdu nobenega za na gobec al kaj? Ja pa dejmo mal okol grozit - saj mi e-mail provider itak ne dela dobro, pa noben ne bo dobil mojega mejla. E, pa ga je dobil. Pa čist prav je tako, da so ga malo po prstih. Saj je dobil pogojno in je vse skupaj samo neke vrste nauk, "daj no, drugič pejd raj spat".
Pa kam pa pridemo, da bomo zdej pa pisal grožnje vsakemu. Tip je zamenjal pijančke pred gostilno, ki jim lahko grozi, z Bušem. Ej, saj vemo, vsake tolk cajta potolčejo kakšnega njihovega predsednika, saj je prav, da vse grožnje resno vzamejo.
Jaz pravim, prav so naredili!!!!

Pa ne strinjam se z Buševo politiko, pa z US way of life!!!

Lep se mejte.

MadMicka ::

Avenger, jaz bi sam dodal, da noben ni dobu dve leti zapora!

undefined ::

Avenger, kot jest vem, Bush temu vinjenemu osebku ni povzročil nikakršne materialne škode, kot je recimo tvoj primer z mačjim kakcem v čevlju. Drugič, tudi če bi kaj takega res naredil, je še vedno zelo bolana reakcija "ubov te bom!" Lahk bi reku "jebi se" ali kaj v tem smislu, al pa ga tam na mestu mahnil na gobec... grožnja z ubojem pa je v vsakem primeru na nek način znak umske motnje. Tretjič, ni noben problem v tem kaj jest verjamem, problem je le v tem, da če nekdo grozi, ni nikjer garantirano, da grožnja ni resnična, to bi pokazal lahko le čas in če bi bila resnična, bi bilo potem že prepozno ukrepat, pa čeprav bi mu potem prišteli 20 let namesto 2 po umoru. Četrtič, če si ti malo dlje za računalnikom kot povprečni Janez, to še vedno ne pomeni, da bo zdaj ta Janez vedel kaj je ISP, IP, proxy in podobne zadeve. On nikamor ne napiše povratnega naslova, tako da ni nujno, da se tudi zaveda, da je to storjeno avtomatsko, če ne drugače pa preko IPja. Očitno se tudi sam nisi rodil in prvi dan, ko si se usedel za računalnik, že vedel kaj so IPji in proxyji, če pa že si, si pa genijalec.

> Če res misliš da si zasluži zapor, moraš najprej dokazati, da je imel resen namen in dejanske možnosti, drugače smo še vedno pri kozlovski sodbi.

Evo, zaradi takšnih izjav pa je pri nas sistem tako gnil, kot je. In ko boš poročal pristojnemu policistu o določeni grožnji, ti bo ta arogantno odvrnil: "Mi nič ne moremo pri tem, dokler ni zakon dejansko kršen, fizično nasilje ali večja škoda dejansko povzročena."

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

Avenger ::

Pa kdo je rekel da mora biti škoda dejansko povzročena???? Da mora nekdo grožnje uresničiti, kar bi bila predispozicija za sankcijo? Dej najdi mi to v mojem postu. Hotel sem ti prikazati, da je bil tisti e-mail po mojem mnenju in po mnenju velike večine pravnih strokovnjakov pod mejo, ki jo določa zakon. Zdaj, če se ne strinjaš s tem, torej, da bi po obstoječih zakonih moral biti obsojen oz. da je prvostopenjsko sodišče prav razsodilo, povej in bomo debato nadaljevali po tej strani; če pa se ne strinjaš z zakonom samim, je pa stvar debate rahlo drugačna.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

undefined ::

Mislil sem, da sem bil jasen. Prav dam sodniku, ki je omenjenemu osebku prisodil 4 mesece. Jest bi mu sicer več. To je vse. :)

_sas_ ::

IceMan a se ti ne zdi, da v svoji trmi že rahlo pretiravaš?;)

Zakon je jasen, po mnenju večine pravnih strokovnjakov delikta sploh ni bilo ... pa če se ti na glavo postavljaš pa groziš kaj bi, če bi ti bil to pa to.

undefined ::

> IceMan a se ti ne zdi, da v svoji trmi že rahlo pretiravaš?

Al pa ti v svoji ignoranci?

> Zakon je jasen, po mnenju večine pravnih strokovnjakov delikta sploh ni bilo ...

Saj zato je pa bil obsojen, edino prav.

> pa če se ti na glavo postavljaš pa groziš kaj bi, če bi ti bil to pa to.

Ni treba bit nekaj posebnega, da nekoga ubiješ. Lahko si že en navaden klošar, ki pride v cybercafe stipkat grožnjo. :)

MadMicka ::

_sas_, tole, da po mnenju večine pravnih strokovnjakov ni bilo delikta... to je seveda zlagano...pravni strokovnjaki so za moje pojme vsi kazenski sodniki, tožilci, odvetniki, ki se ukvarjajo s kazenskim pravom, profesorji kazenskega prava in še bi se kdo najdu....

zdej pa povej, če je bil kak referendum med temi ljudmi na to temo, da veš, kaj večina misli? Pa ne, da bi jaz trdil, ali je prvostopenjska sodba pravilna in zakonita ali ni, samo takšen način argumentacije se mi ne zdi primeren.

_sas_ ::

po mnenju večine tistih, ki so menje podali;) . ok? ni potrebe da smo dlakocepski.

kolikor sem razumel bi morala biti s to grožnjo ogrožena varnost busha in grožnja bi morala biti resna. pa ne mi rečt, da verjameš, da sta bila ta pogoja izpolnjena?

koliko pa je tisti mail moralno sporen in okusen ... pa je druga zgodba.:) Dejstvo je, da ta primer doživlja VELIKO preveliko medijsko pozornost, si je pa definitivno ne zasluži.

undefined ::

> Dejstvo je, da ta primer doživlja VELIKO preveliko medijsko pozornost, si je pa definitivno ne zasluži.

Zakaj torej sploh še govorimo o tem? Aja, Avenger je kriv. Lock the topic! :)

franc3e ::

Avenger - kaj misliš bi se zgodilo s tem odklanjalcem orožja, če bi busha v sloveniji slučajno ubili!

Zgodovina sprememb…

iration ::

MI bi v vsakem primeru zagnal vik in krik - kršitev anarhističnih pravic!
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Avenger ::

Ahem, pes ki laja ne grize?

Ob tako groteskni situaciji se še vedno najdejo taki, ki se ob zamahu metuljevih kril prestrašijo, da bo zaradi tega 1000 kilometrov stran nastal tornado.

Itak da se bom zdaj tako ali drugače ponavljal, ampak:
-nekdo, ki bi imel resen namen ubiti tako pomembnega človeka kot je Bush, tega ne bi obešal na veliki zvon = čisto jebivetrsko poslal e-mail z naslova ime.priimek@siol.net z domačega računalnika inne govort da ni mogel vedet, da se da to izsledit.. če kdo tega ne bi vedel, je nadbizgec, saj je v njegovem e-mail naslovu IME IN PRIIMEK. You do the math.
-nekdo, ki bi imel resen namen, bi bil na to že pripravljen, ali bi se pripravljal, vraga, vsaj nož bi brusil, en načrt bi moral met, zbirat denar, novačit strelce, kupovat orožje se trenirat, ali je atentat v sodobnem svetu veliko lažji? Ali ne bi bil potemtakem Bush, ki ima prav gotovo veliko zagrizenih sovražnikov, že zdavnaj mrtev? You do the math.
-če bi VSAKO grožnjo vzeli 100% resno, bi za preventivo/preiskavo potrebovali koliko policistov in sodnikov? You do the math.
-močno dvomim, da je bila to prva grožnja poslana po e-mailu, ali se tukaj mogoče ne strinjate? In zakaj potem nič ne vemo o drugih takih grožnjah? You do the math.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Gandalfar ::

-če bi VSAKO grožnjo vzeli 100% resno, bi za preventivo/preiskavo potrebovali koliko policistov in sodnikov? You do the math.


Kako pa ves, da americani ne jemljejo vseh grozenj resno? Sicer pa sta v tem trenutku znana dva taksna primera. Ta o katerem govorimo in se eden se je zgodil tudi iste dni. Ocitno pac iz slovenije ni veliko taksnih grozenj osebi na drugi strani oceana. Kaj pravis?

Sicer pa, jaz mocno upam, da so vse groznje resno preiskane, ker ce bi meni nekdo grozil bi pricakoval vso zavzetost in profesionalnost za to dolocenih organov.

poweroff ::

Naj opozorim na dejstvo, da je v ZDA za grožnjo presdsedniku predpisana federalna zaporna kazen. Ampak problem je še vedno, da so po mnenju kar nekaj pravnih strokovnjakov trenutno veljavni slovenski zakoni drugačni in Sluge ne bi smeli obsoditi.

MadMicka ::

Treba je jasno povedat, da dejstvo, da se vsi pravni strokovnjaki s sodbo ne strinjajo, samo po sebi nič ne pomeni. Namreč v vsaki "novi zadevi" je pogosto stroka razdeljena. Nič takega. Predvsem pa nič skrb vzbujajočega!

undefined ::

> Naj opozorim na dejstvo, da je v ZDA za grožnjo presdsedniku predpisana federalna zaporna kazen. Ampak problem je še vedno, da so po mnenju kar nekaj pravnih strokovnjakov trenutno veljavni slovenski zakoni drugačni in Sluge ne bi smeli obsoditi.

Če bi radi ohranili dobre odnose z Ameriko (kar je vsekakor pametno), potem bomo pa tud enga bedaka zaprli za nekaj mesecev, če se ne zna kontrolirat, da ne bi šel grozit nekomu preko mejla. Neumno pa bi se bilo skregat s komurkoli, magar z Irakom, zaradi takšnega vinjenega kozla. :)

MadMicka ::

IceMan, še bolj neumno bi blo, če bi mislu, da je predsednik države ali "kaj" podobnega naroču konkretnemu sodniku, da mora tako in tako razsoditi.

undefined ::

> IceMan, še bolj neumno bi blo, če bi mislu, da je predsednik države ali "kaj" podobnega naroču konkretnemu sodniku, da mora tako in tako razsoditi.

Dvomim, da je do tega prišlo in da Bush osebno sploh kaj ve o tem dogodku. Verjetno je vmes posegla le ameriška varnostna služba in podala zahtevek, da Slovenija primerno ukrepa. Naši pa so tudi ukrepal, kar je povsem prav. :)

Thomas ::

Žal je tako, da in naše in ameriške obveščevalne službe ne smemo jemati povsem resno. Američani filtrirajo Internet in polovijo vse neumne krape, zvitih ščuk pa komaj ene pol.

Zdej bodo morda Slugo oboji zapisali kot uspeh pri protiteroristični dejavnosti. V resnici so dobili enega tipčka z najnižjega klina, kakršne bi bilo pametno ignorirat. Tudi če je agent sove ali cie, dlje kot do Mirovnega Inštituta ne bo prišel. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

IceMan, narobe si razumu. Mislm, valjda, da Bush ne bo telefoniral našemu sodniku. Mislm, a ti je kamen na glavo padu al kaj :D . Govoril sem seveda o našem predsedniku tj. Drnovšku ali komu drugemu, ki je zelo vpliven (npr. predsednik vlade, zunanji minister, predsednik sodišča).

Praviš, naši so ukrepal. OK. In, kdo misliš, da je naročil sodniku, da je razsodil tako in tako?

undefined ::

> Praviš, naši so ukrepal. OK. In, kdo misliš, da je naročil sodniku, da je razsodil tako in tako?

Ukrep se mi zdi pošten, ostalo ozadje je brezpredmetno, pa čeprav je recimo veliki D o tem razsodil osebno. :)

MadMicka ::

No, kar dejmo razčistiti tole zadevo. Praviš, recimo da je Drnovšek obrnu telefon. Če bi v resnici poklical sodnika in mu "svetoval", kako naj sodi, bi se zgodilo naslednje: če bi sodnik slučajno preživel srčni napad zaradi razburjenja, bi prvič iz inata sodil ravno nasprotno in drugič o zadevi obvestil javnost. Mislm, sej ne živimo v Afriki.

undefined ::

MadMicka, ti si o tem namigoval, da je nekdo vpliven sodniku "svetoval" razsodbo, ne jest. Jest sem le podal mnenje, da mene to prav nič ne moti, ker je bila razsodba po mojem še premalo poštena. Jest bi mu dal vsaj 1 leto zapora, ne pa 4 mesece. :)
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazenska ovadba proti policistu, ki je preko spleta grozil predsedniku vlade (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
818188 (5574) Vajenc
»

Pobeg iz zapora NI kaznivo dejanje?

Oddelek: Problemi človeštva
244321 (3239) Mercier
»

Samoobramba ali maščevanje

Oddelek: Problemi človeštva
284137 (3388) Saladin
»

[pravni nasvet] Ali lahko zadržim osebo... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11210878 (8693) hruske
»

Še dobro, da Bush ne bere e-pošte ... (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
726710 (6710) undefined

Več podobnih tem