» »

Kazenska ovadba proti policistu, ki je preko spleta grozil predsedniku vlade

1
2
»

Keyser Soze ::

P. S. Imam pa občutek, da bi nekateri tukaj zadevo presojali v bistveno drugačni luči, če bi recimo nekemu policistu, ki bi preiskoval raboto rdečih direktorjev grozil recimo Janšev osebni tajnik... Dajmo bit pošteni in na stvari gledat nepristransko!

Ne bi, ker do "medijskih obračunov" ne bi prišlo. Pravna država all the way, pa naj stane kar hoče. Ane.
OM, F, G!

poweroff ::

Keyser - jaz razumem, da si se ti kot policaj oz. nekdo, ki se bo potencialno zaposlil na policiji precej čustveno odzal na to novico. Ampak prosim te, da na zadevo pogledaš racionalno.

I'll keep that on my mind. Sploh ko pride do kakšnega primera "Pirate Bay, "Supernova", ipd. Zanimiva verzija dvojnih meril.

Preberi si ZEPT. Resno. Poglavje - odgovornost ponudnikov gostiteljstva.

Ergo, če to ni storjeno z namenom ogroziti! ali uničiti .... temelje RS, je tale člen bolj kot ne floskula. Policist je pač bolj živo izražal svoja negativna mnenja proti Janši, ker je le ta vodil njemu nesprejemljivo politiko.

Čakaj malo. Uboj predsednika vlade ne more ogroziti temeljev RS?
Se strinjam. Policist je morda res bolj živo izražal svoja negativna mnenja proti Janši. Morda pa ne. To je stvar - preiskave. Zato je bila tudi uvedena, ne?

Tako je! Ne pozabimo, da NI BIL OBSOJEN, in da JE nedolžen, dokler se mu ne dokaže krivda! Zakaj je ostal potemtakem brez službe? A to je višja sila, ki ukrepa, ko nekdo pokaže prst Janši?

Nisem seznanjen s podrobnostmi disciplinskega postopka, verjamem pa, da na policiji znajo vodit take postopke v skladu z zakonom.

Preden postaneš še bolj žaljiv mi odgovori samo na dve vprašanji.

1. Iz službenih prostorov v službenem času se domnevno zgodi "pizdarija". Je to dovolj za uvedbo disciplinskega postopka ali ne?

2. Je omenjeni zapis dovolj za uvedbo kazenske preiskave ali ne (ne govorim za obsodbo, govorim za preiskavo)?
sudo poweroff

Keyser Soze ::

1. Iz službenih prostorov v službenem času se domnevno zgodi "pizdarija". Je to dovolj za uvedbo disciplinskega postopka ali ne?

Odvisno, kakšna je pizdarija. IMO, če nekdo izraža osebno mnenje, pa naj bo to v službenem času, iz službenih prostorov, preko medija, kjer ga normalni državljani ne morejo povezati z organizacijo kjer je zaposlen, tu ne vidim razloga za disciplinski postopek. V kolikor je ta pizdarij metek iz prostorov policije v glavo mimoidočega, je pa to popolnoma druga stvar.

Kar me opozori na še eno stvar. Kako hudiča, malo pobrskaj koliko gneva je bilo izlitega na Janšo, tudi s konkretnimi grožnjami, na medmrežju, so se obesili ravno na tega človeka? Zaposlenega na policiji? Malo smrdi po naključnem preverjanju prometnih podatkov pri ISPjih, ipd. Takšnem, brez ustrezne pravne podlage. Bi veljalo malo pobrskat po zadevi v malček večje globine.

2. Je omenjeni zapis dovolj za uvedbo kazenske preiskave ali ne (ne govorim za obsodbo, govorim za preiskavo)?


Če je dovolj? Ne vem. Mi ga lahko natančno citiraš. Oz. pardon. Mi kar lepo cel tisti thread nalimaš tule?


P.S.: Ni noben žaljiv. Kisavost možganov je hud problem, ki me skrbi pri tem primeru. Sploh če pogledam ŽE izvedene ukrepe, napram potencialno storjenem dejanju. Ne moreš reč, da ni kislo, brez da bi bil pri tem konkretno pristranski.
Kar se tiče pa policije. Sem delal tam, pa tudi zavrnjen sem bil na razgovoru za drugo delo pri policiji, ker sem jasno izrazil kritiko na delo policije. Uradno sicer iz zdravniških razlogov. Tako da nimam želje biti pristranski v korist policista. Le dvojnih meril ne maram in vem da imajo tudi oni pravice, pa naj si bodo še taki "butli" na čase. In črtim takšno "gonjo za majhnimi kostmi" kot se je zgodila v tem primeru.
OM, F, G!

poweroff ::

Odvisno, kakšna je pizdarija. IMO, če nekdo izraža osebno mnenje, pa naj bo to v službenem času, iz službenih prostorov, preko medija, kjer ga normalni državljani ne morejo povezati z organizacijo kjer je zaposlen, tu ne vidim razloga za disciplinski postopek. V kolikor je ta pizdarij metek iz prostorov policije v glavo mimoidočega, je pa to popolnoma druga stvar.

Kaj pa če je to sovražni govor ali kaznivo dejanje grožnje? To dvoje presega svobodo govora, ne?

Kar me opozori na še eno stvar. Kako hudiča, malo pobrskaj koliko gneva je bilo izlitega na Janšo, tudi s konkretnimi grožnjami, na medmrežju, so se obesili ravno na tega človeka? Zaposlenega na policiji?

Aha! Pa poslušam ves čas da sem jaz paranoik in da se pošteni državljani itak nimajo česa bati... :D
Kolikor se spomnem, so na Večerovemu forumu beležili in javno objavili IPje neregistriranih uporabnikov. Če je bilo temu tako, so kakšni goreči SDS-jevci gotovo preverjali IP poole. In ko se je izkazalo, da zadeva pade v IP pool MNZja, so seveda zagnali akcijo.

Če je dovolj? Ne vem. Mi ga lahko natančno citiraš. Oz. pardon. Mi kar lepo cel tisti thread nalimaš tule?

Če nisi opazil zadeva ni več javno dosegljiva...

In črtim takšno "gonjo za majhnimi kostmi" kot se je zgodila v tem primeru.

Tukaj se strinjava. Je pa verjetno gonja posledica tega, da je zadeva prišla v javnost. Seveda, politiki se v javnosti radi predstavljajo kot žrtve... Zadevo bi lahko uredili brez velikega pompa - in to celo z enakimi rezultati.
sudo poweroff

Pyr0Beast ::

Vsaj skrbelo nas ne bo, da smo imeli možnost a smo jo zapravili.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Yossarian ::

Imam občutek, da bi eni tipa obsodli zato, ker so za Janšo, drugi pa zmanjšujejo pomen njegovega dejanja zato, ker so proti Janši. Izhodišče je seveda povsem napačno, zato pa imamo sodstvo, ki mora biti imuno na takšna razmišljanja in tudi je imuno, kar je že nekajkrat dokazalo.

Nimam kaj dosti pojma o kazenskem pravu, vendar bi pa rad opozoril na nekatera dejstva. Če je tip rekel, da se lahko Janši zgodi nekaj takega, kot se je Krambergerju, je zelo jasno, da mu je grozil s smrtjo; vsi vemo, kaj je bilo s Krambergerjem. Ni nujno, da bo grožnjo sam izvršil, lahko bo le pomagal.

Nikomur ni prijetno, če mu nekdo grozi s smrtjo, pa čeprav samo po forumu. Če bi meni nekdo grozil, bi mi bilo zelo neprijetno, ker ne vem, kdo mi grozi, predvsem pa ne vem, če on ve, kdo sem jaz v realnosti. Brrrr, grozen občutek. Če pa bi zvedel, da mi je grozil policist, pa bi bil triplo bolj prestrašen. Zakaj? Ker on ni navadna oseba, kar se tiče nasilja, temveč oseba, ki se lahko celo dnevna sooča z nasiljem, kakršnega jaz nisem navajen (ali pa pozna ustrezne osebe). Zadeva ni tako simpl.

Vsi tisti pa, ki zmanjšujete pomen funkcije predsednika vlade (morda zato, ker pač gre za Janšo), češ, "kdo pa je on, hudiča", se seveda zelo motite. Dejansko gre za eno najpomembnejših osebnosti v državi (govorim za funkcijo predsednika vlade), ker ima v rokah vzvode, katerih se verjetno niti ne zavedamo v celoti. Navsezadnje je seznanjen z ogromno državnimi skrivnostmi, katerih mi navadni smrtniki ne bomo nikoli izvedeli. Nadalje je na vrhu represivnih organov, na vrhu glede vzvodv ekonomske politike... Eh, sapienti sat.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Zgodovina sprememb…

Balandeque ::

Če malo v hecu rečem: ja, res ga je treba odpustiti. Kot policaj bi pa lahko vsaj malo vedel, kako izsledljiv si na netu. Tisti, ki kdaj zaidete na vecer.com, veste, da se ob komentarju izpiše tvoj IP.
Involvement and commitment is like an eggs-and-ham:
the chicken was involved - the pig was committed.

Utk ::


Ko je to pisal, je bil na dopustu...V glavnem, spet ena mimo s strani pametnjakovičev, ki so na MNZ ustanovili celo posebno skupino za obravnavo kaznivih dejanj, ki naj bi jih storili policisti. Pred zakonom iz tega gledišča lahko ocenim, da policisti niso enakopravni z navadnimi državljani( da ne govorimo o določbi, da ne smejo biti člani političnih strank). Zato pa tudi pade večina postopkov, ker so nestrokovno pripravljeni(s strani silnih strokovnjakov, ki vlečejo mastne plače s strani države, v privatnem sektorju pa jih še pes ne bi poscal) in na trhlih nogah. Lahko vam 100% zatrdim, da je gospod pred zakonom čist; edini prekršek je uporaba službenega računalnika v neslužbene namene, kar pa je lažja kršitev delovnih obveznosti.

Na dopustu je bil, ko je bil na policijski postaji? Kaj je pa delal tam? Malo surfal po netu? Policisti pa seveda niso enakopravni pred zakonom. Njim ni treba prometnih kazni plačevat, kaj šele kaj drugega. Tudi predsedniku države lahko grozijo kolk hočejo. Btw, če grozi nekdo, ki ima pištolo in uniformo s katero lahko pride skoraj kamorkoli, je že to dost drugače, kot če nekdo, ki nima nič od tega. Recimo jaz.
Če je to lažja kršitev delovnih obveznosti, se sploh ne čudite, da imamo tako spoštovanja vredno policijo, kot je imamo, in da jo primerno spoštujemo. Kako bo kdo spoštoval bedake, ki pustijo podpis pod grožnjo? Sej ni čudno, da se še 12 letni otroci norce delajo iz njih. Potem bi pa radi večje plače.

Tomi ::

Moje osebno mnenje je, da gre za pretiravanje, ker bi se dalo veliko zapisov o JJ razumeti kot grožnje s smrtjo. Prepričan sem, da je veliko ljudi, ki želijo, da bi se bivšemu premierju zgodilo karkoli strašnega.

Zanimiv koncept, glede na to, da še nisem zasledil, da bi grozili recimo sedanjemu predsedniku vlade ali države. Moje mnenje je, da je radikalna Janševa politika ter njegov zaničevalen odnos do dela volilnega telesa tudi v racionalnih ljudeh sprožila zelo negativne in neracionalne emocije. Zato tudi želja po takšni ali drugačni odstranitvi. In ker je očitno, da mehanizma samoodstranitve v primernih trenutkih ne pozna, je logična miselna posledica naslednji korak. Kdo pa je največkrat dejansko končal po metodi lastne politike, pa nas je naučila zgodovina.
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Utk ::

Ja, ponavadi so po teh metodah končali tisti, ki so imeli kaj proti komunistom, fašistom in podobnim. Morda so se pa ljudje naučili komu se sme grozit in komu ne, in morda zato novi vladi "nihče" ne grozi.

Thomas ::

Tako neumnega posta kot ga je napisal Tomi - od njega ne bi pričakoval.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tomi ::

Tako neumnega posta kot ga je napisal Tomi - od njega ne bi pričakoval.


Mislim, da sem poleg Matthaija največji nasprotnik Janeza Janše, tako politično, kot karakterno. Glej zapis v tej luči.
metrodusa.blogspot.com

Yossarian ::

Ne poznam tvojih predhodnih razmišljanj, ampak to, kar si ti napisal, Tomi, pa je zelo, zelo nevarno, še posebej v povezavi z zadnjim postom. Jaz sem v tvojem postu razbral (kar precej neposredno), da je politično drugače mislečim dovoljeno grozit, ker so to sami izzvali. To pa je še hujše kot Janševa radikalna politika in zaničevalen odnos do volilnega telesa. Kar kocine se mi dvignejo, ko preberem kaj takega.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Tomi ::

Yossarian: moj zapis samo pravi, da ni čudno, da je politika Janeza Janše marsikoga privedla do ekstremnega razmišljanja. Nič pa ne pove o tem, da bi grožnje tudi justificiral - in jih tudi ne. In, če se navežem na lanske volitve, poznam veliko ljudi, ki niso volili glede na program ali preference, ampak pragmatično tistega, ki je imel največ možnosti, da Janšo premaga. To pa ni običajen odziv volilnega telesa, posebej ne, če gre za intelektualni srednji sloj, bolj na levici kot desnici, ki se načeloma volitev ne udeležuje.

Me pa res zanima, kaj je narobe v tem, da mi Janša politično kot karekterno ne ustreza.
metrodusa.blogspot.com

Utk ::

Ja, to je mogu bit strašno intelektualen sloj, ki je volil komuniste, da so premagali belobranca.
Janša je izgubil zarad požrešnih javnih uslužbencev, ki jih je prvi, skupaj z Virantom, skušal spravit pod kontrolo. Za to bi treba obema postavit spomenik in se jim klanjat do smrti, ker je to več kot je naredil kdorkoli do zdaj koristnega. Čeprav jim je zmanjkalo časa za še kaj več. To ni intelktualni srednji sloj, ampak požrešni zajedalski sloj, ki živi na račun oderuških davkov, ki jih plačujemo vsi drugi. Pa še bolj oderuški bi bli, če jih ne bi Janša vsaj malo zmanjšal.

Tomi ::

CrniE: žalostno je, da se leta 2009 še vedno pogovarjamo o rdečih in belih. Vsak sistem je imel napake, in kakor je recimo bil Broz diktator, je naredil še vedno kaj dobrega. In ne glede na to, da je bil tudi Janša radikalen konzervativni cinik in demagog, je imel okoli sebe še vedno ljudi, ki so naredili dobre zadeve. Recimo Virant, katerega delo cenim, ker menim, da je bil pošten in kompetenten (recimo moja plača se je resda malo, ampak realno popravila z reformo).

Glede javnih uslužbencev pa samo tole. Povprečni javni uslužbenec, ki ni ravno visoko ali pa nima dobrih vez s svojimi nadrejenimi, še vedno ni preplačan. Ne morete gledati samo zdravniških plač, plačil upravnih odborov državnih podjetij ali outsourcinga. Še vedno deluje v Sloveniji sistem vez in poznanstvev, ki je edina dobra referenca.

Se strinjam, da gre v Sloveniji veliko davkov za socialo in zdravstvo. Samo je pa ta sistem precej bolj prijazen do tistih, ki pomoč potrebujejo. Saj lahko začnejo podjetja plačevati bruto plače, samo me zanima, od kod bi 90% ljudi plačalo realne cene zdravstvenih storitev, če ne bi imeli zavarovanja, ko bi jih potrebovali.
metrodusa.blogspot.com

Utk ::

Seveda je žalostno, da se še zmeraj menimo o rdečih in belih, to sem tudi sam napisal. Niti Janša niti Pahor še rojena nista bla takrat, pa ju povezujejo s tem. Nekateri jih celo volijo zarad tega. To je res žalostno.
Vsak, ki je na delovnem mestu, za katerega čaka v vrsti 15 ljudi, je preplačan. V javni upravi so to prav razni uslužbenci s srednjo ali morda višjo šolo, ki dobijo 800-1000 evrov. Čaka pa 15 ljudi s ekonomsko in podobnimi šolami, ki zdaj delajo po tovarnah in bi z veseljem 8 ur sedeli v pisarni tudi za 600 evrov.
Za dohtarjevo delovno mesto nihče ne čaka v vrsti.

Tomi ::

Vidim, da si se precej elegantno izognil nekaterim postavkam. Kakorkoli.

Da ti malo odprem oči. 1000 € realno dobijo v javni upravi ljudje s VII. stopnjo izobrazbe, ki ponavadi po diplomi potrebujejo še strokovni izpit in, vsaj v zdravstvu, nosijo še precej odgovornosti. Vsaj na začetku je tako, se potem izboljša z leti in napredovanji (če seveda nimajo preveč agresivnih nadrejenih).

In, čeprav mogoče nihče ne čaka v vrsti za zdravniška mesta, ljudje vseeno najprej vidijo njihove plače. Vsaj moje mnenje je tako.
metrodusa.blogspot.com

Utk ::

800 evrov pa dobijo tisti s srednjo šolo. "Delajo" na občini ali upravni enoti po 8 ur na dan, garantirana služba do penzije. Čeprav jih čaka 15 na njihovo službo.
Mene ne motijo plače v zdravstvu, vojski, policiji, kjerkoli, niti na občini me ne bi motle, samo naj se pogleda kolk ljudi pride na razgovor, in se naj tudi glede na to določa plača. Pri službah, kjer ni potrebna neka strokovnost. Direktorja nečesa res ne moreš tako izbirat, njegovo tajnico pa komot.
Dohtarji, sodniki in podobni pa naj tist čas ko so v službi res delajo, in to dobro, in naj bojo potem tudi dobro plačani. Janša in Virant sta prva, ki sta se kaj takega upala javno povedat. Tudi nedotakljivim.

Yossarian ::

Treba je prebrat vse, kar si napisal, Tomi. Tvoj zapis najprej pravi, da gre po tvojem mnenju za pretiravanje glede grožnje s smrtjo, nato pa povzame po tvojem mnenju splošno ljudsko razmišljanje (ki je seveda samo tvoje), da ni čudno, da je politika Janeza Janše marsikoga privedla do ekstremnega razmišljanja. Iz teh dveh trditev sem jaz pač zapisal to, kar sem zapisal in še naprej vztrajam, da zelo nevarno razmišljaš.

Sicer pa ni prav nič narobe v tem, da ti Janša politično kot karakterno ne ustreza. Do tega imaš vso pravico in prav je tako. Ampak zdaj mi ne hodi več s temi obstranskimi fintami.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Tomi ::

Če že ti dlakocepiš, bom pa še jaz:

-kako lahko trdiš, da dejansko politika Janeza Janše ni nikogar privedla do ekstremnega razmišljanja?
-kako lahko trdiš, da je to samo moje razmišljanje?

Ampak zdaj mi ne hodi več s temi obstranskimi fintami.

Tole lahko smatram kot žalitev, ker je tvoja želja, da ne uveljaljam ustavne pravice po svobodi izražanja.

In, če bi dejansko prebral vse zapise, spremljal volilno telo in se mogoče pogovarjal z ljudmi, bi verjetno opazil, da je lanska predvolilna kampanija vključila ljudi, ki navadno ne volijo z enim samim namenom, preprečiti Janši zmago. To za moje pojme ni normalno obnašanje.

Da te pa pomirim še glede mojega "zelo nevarnega razmišljanja". Janšo bi najraje videl tam, kjer je že bil. Za rešetkami, potem, ko bi se mu sodno dokazalo, ali je bil vpleten v trgovanje z orožjem ali ne.
metrodusa.blogspot.com

Yossarian ::

Glede na to, da ti ni jasno, kaj sem mislil s temi obstranskimi fintami in začneš kar takoj bluzit o moji želji, da ti ne uveljavljaš svoje ustavne pravice po svobodi izražanja, ti ne mislim več odgovarjat in se ne bom spuščal na tvoj nivo. In še naprej dokazuješ, da imam prav, ko hočeš imet Janšo za rešetkami, pa če je bil vpleten v trgovanje z orožjem ali ne.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

drvo ::

"Za rešetkami, potem, ko bi se mu sodno dokazalo, ali je bil vpleten v trgovanje z orožjem ali ne."

Ravno v tem se kaže revnost tvojega razmišljanja, kriv ali ne(zaenkrat se mu že 18 let podtika razne afere pa do zdaj nismo videli še nobenega dokaza) pa bi ga ti kar preventivno malo dal za rešetke. Zaenkrat se mu že cca. 18 LET OČITA NEKAJ ZA KAR NISMO VIDELI ŠE nobenega dokaza.

Pa še o grožnjah. Grožnja bodisi , Pahorju, Janši, Drnovšku, Peterletu, Kučanu, Turku je v času njihovega mandata grožnja državni varnosti, pa če se nekateri postavijo na glavo in kot tako jo je potrebno ustrezno obravnavati, še posebno, če jo izreče oseba ki je del del represivnega državnega organa, kar takšni grožnji da še dodatno težo.

drvo ::

Glede na to, da ti ni jasno, kaj sem mislil s temi obstranskimi fintami in začneš kar takoj bluzit o moji želji, da ti ne uveljavljaš svoje ustavne pravice po svobodi izražanja, ti ne mislim več odgovarjat in se ne bom spuščal na tvoj nivo. In še naprej dokazuješ, da imam prav, ko hočeš imet Janšo za rešetkami, pa če je bil vpleten v trgovanje z orožjem ali ne.

+1 si me prehitel

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: drvo ()

Thomas ::

Meni ne pride na misel, da bi Pahorju grozil, ali pa da bi odobraval grožnje nekoga drugega Pahorju. Ali Janši.

Trdim pač, da sta oba kljukca, ampak kljukci s(m)o tudi vsi drugi, nima veze.

Tomi se pa niti ne zaveda, kako nizko je pravzaprav padel s svojim "diskurzom". Slep.

Enako bi bilo, če bi tako razpravljal o Pahorju. Samo ni, je pač o Janši, za katerega misli ... kar pač misli.

V glavnem - čudne maš Tomi, zelo. Grozljivo je pa samo to, da tega ne doumeš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tomi ::

Res mi je žal, da ne vidita dlje od svojega nosu. Je tako težko razumeti: " Če se na sodišču pokaže, da je kriv - kar po moje je - potem naj dobi pošteno kazen"?

Yossarian: ne glede na to, kako smatraš moje zapise, še vedno je dvakrat citiran stavek zelo nevljuden in bi se ga dalo formulirati veliko lepše.

Se pa zastavlja drugo vprašanje. Zakaj je do ovadbe prišlo šele sedaj, če se je dogodek zgodil že toliko časa nazaj?
metrodusa.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tomi ()

Thomas ::

Se pa zastavlja drugo vprašanje. Zakaj je do ovadbe prišlo šele sedaj, če se je dogodek zgodil že toliko časa nazaj?


Neumnega vprašanja. Ker pravosodje ni lih promptno.

Ampak tako se samo izvijaš.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Tomi ::

Thomas: mi je skoraj žal, da sem sploh prispeval karkoli v debato. Kajti več kot očitno je, da je vsaka tematika, ki vsebuje najbolj kontraverzno osebo zadnjih 20 let, obsojena na propad.
metrodusa.blogspot.com

Utk ::

Kaj je pa delal zadnjih 20 let? Zadnja 4 leta je bil predsednik vlade in je res imel malo več moči, prej je bil pa en navaden minister, pa tisto kar je bil med vojno...skoraj nič, proti Peterletu, Kučanu in Drnovšku. In on naj bi imel vse pod kontrolo, vso orožje prešvercal in ne vem kaj. Ma lepo vas prosim. Če je, so za to vedeli vsi od naštetih. In najbrž je nekaj ja, vprašanje kolk je tega pospravil v svoj žep, ampak najbrž je res nekaj. Glih tako kot vsi drugi našteti.
Je pa vseeno Janša, morda takoj za Drnovškom, najbolj pameten človek v slovenski politiki. To kar imamo zdaj za predsednika vlade, ne seže niti enemu niti drugemu niti do gležnjev. Dostikrat se nisem strinjal z njim, dostikrat ga nism mogu niti prenešat, ampak da je neumen, nisem mislil nikdar. Za Pahorja nisem tako siguren. Za druge še manj. In raje imam pametnega predsednika vlade, ki pove včasih kaj kar mi ne paše, kot pa neumnega, ki samo rožice sadi. Kot jih je znal tudi Drnovšek.

Yossarian ::

Mar cikaš na obstransko finto in še vedno ne razumeš, kaj sem pod tem mislil?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Keyser Soze ::

I'll keep that on my mind. Sploh ko pride do kakšnega primera "Pirate Bay, "Supernova", ipd. Zanimiva verzija dvojnih meril.

Preberi si ZEPT. Resno. Poglavje - odgovornost ponudnikov gostiteljstva.

...POD POGOJEM, da ponudnik ne ve za protipravno dejavnost ali podatek in mu v zvezi z odškodninsko odgovornostjo niso znana dejstva ali okoliščine, iz katerih izhaja protipravnost... - Tole jaz poudarjam. Ne moreš odgovarjati v pravnem smislu v tem primeru, če ne veš za vsebino. Kaj pa če si vedel?!?

Zgolj izjava, da ne vemo kaj se piše na našem forumu pa menda ni dovolj, da se ogneš pravnim posledicam. Ali pač? Ker potem, kot sem rekel, "keep that on your mind" kot pride mmimo kakšen "Pirate Bay".


Odvisno, kakšna je pizdarija. IMO, če nekdo izraža osebno mnenje, pa naj bo to v službenem času, iz službenih prostorov, preko medija, kjer ga normalni državljani ne morejo povezati z organizacijo kjer je zaposlen, tu ne vidim razloga za disciplinski postopek. V kolikor je ta pizdarij metek iz prostorov policije v glavo mimoidočega, je pa to popolnoma druga stvar.


Kaj pa če je to sovražni govor ali kaznivo dejanje grožnje? To dvoje presega svobodo govora, ne?

Kaj pa če, kaj pa če... Kaj pa če Janša laže, večerovci podtikajo, policaj pa le sodeluje v temi o novih spodnjih hlačkah Paris Hilton? Prosim no... Če bova šla na kaj pa če, se lahko vrtiva v krogu miljon let.
Ne glede na to, kaj je napisal, ne moreš anulirat presumpcije nedolžnosti. Kaj pa je podlaga za disciplinski postopek v tem primeru? "Rekla kazala" koncept? Ni mi všeč, ker je lev, desn oz. celo neopredeljen, hudič?
Ljudje božji. Če bi bili disciplinski postopki tako lahki, bi jih videli veliko več. V tem primeru, boljše da se izkaže, da je bila izjava kaj več kot "upam, da bo še kakšen lovec streljal na prireditvi, kjer je Janša glavni govorec", ker bo drugače odškodnina precej zajetna. Ovaditelji, skupaj z policijskimi "kadroviki" pa ena velika gruča prepotentnih "kretenov", zaradi katerih se plačuje mastne denarje za brezveze.
Upam, da dojameš, da se ne gre toliko za težo KD, kot to, da so bile sankcije ŽE izvedene. V slogu vojaških sodišč, brez tehtanja dejanja, okoliščin in dokazov.

Aha! Pa poslušam ves čas da sem jaz paranoik in da se pošteni državljani itak nimajo česa bati... :D
Kolikor se spomnem, so na Večerovemu forumu beležili in javno objavili IPje neregistriranih uporabnikov. Če je bilo temu tako, so kakšni goreči SDS-jevci gotovo preverjali IP poole. In ko se je izkazalo, da zadeva pade v IP pool MNZja, so seveda zagnali akcijo.

Ah, to je pač en joke. Nič več. Ki pa je lahko resničen. Glede na "eksplozivnost" celotne zadeve. Ter precej zaskrbljujoč, če izvzamemo zajebancijo.

Če nisi opazil zadeva ni več javno dosegljiva...

Eeee... Jah, glede na to kako suvereno je napisana novica, bi pričakoval, da ima avtor več kot jasen vpogled v zadevo. Ali pač? IMO, je tole tudi tanko sprehajanje po meji okusnega, glede na to, da lahko o osebi, ki je v kazenskem postopku, glede na negativen prizvok o njej v celotni novici, še dodatno poslabša njen ugled in "nedolžnost".

P.S.: Levo, desno, gor dol. Tisti, ki v tej temi vidi obračunavanje z Janezom Janša se pa res lahko vpraša po... Trhla municija, če nimaš konkretnih protiargumentov. Najlažje je pač vpit o "usmerjenosti" oz. preferencah, ker zmagovalca, ni.
OM, F, G!

Vajenc ::

Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zatemnitev prenosa tekem SP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10021585 (10167) Master_Yoda
»

Kazenska ovadba proti policistu, ki je preko spleta grozil predsedniku vlade (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
818133 (5519) Vajenc
»

OMG kaj dela Manchester... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696717 (4579) Alexius Heristalski
»

Ukinitev tujih programov med prenosom SP 2006 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20420532 (15271) lufthammer
»

Tech Ed 2006

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
293160 (2221) Microsoft

Več podobnih tem