Forum » Loža » Zacetna placa IT
Zacetna placa IT
delavec44 ::
Samo ne se pustit nategnit kot enkrat jaz, na razgovoru rečeno prve pol leta 1500, potem se pa ful zviša... še danes čakam na to ful zvišanje, moral šiht menjat da se je poznalo. Take stvari vse v pogodbo napisat.
Pri meni je to izrecno pisalo v pogodbi - začetna plača x, po opravljeni 6 mesečni poskusni dobi y, in tako je tudi bilo. Na lepe oči se ne bi šel tega.
Pri meni je bilo podobno, je bila pa poskusna doba 3 mesece, ker nisem bil junior. Je bila pa začetna daleč nad minimalno, po 3 mesecih pa x2.
Invictus ::
Če je tako enostavno pol pa še minimalca ne rabi... resnica med dobrim 1st level supportom (ali supportom in general) in med tem kar ti pišeš je svetlobna leta narazen...
PS: Zelo malo firm kar jih poznam jaz ima 2 + support lvls... večinoma si (sploh manjše firme) želijo da si support za oba lvla + technical vsaj basic tech stuff...
Dober support recimo ko dobi napako, napiše ticket defect, ponovi napako, včasih odkrije že kje je napaka to objasni v ticketu in da ticket programerju kateri je to programiral da odpravi defect...
Dober support tudi s stranko gre skozi vse da je 99,999% da je defect ne pa samo spiše ticket in ajde...
Da niti ne začenjam komunikacijskih sposobnostih in zmožnost pomiriti poslovne stranke ko nekaj ne dela... tega se ne naučiš v 3 dneh uvajanja ampak ti ziher veš bolje.
Še nisem videl dobrega 1st level supporta. Ker tam je res krš od folka.
Dobri zdrtžijo tam 3-6 mesece, potem, jih že dajo na boljša, bolj zahtevna delovna mesta.
Si pač delal za malo firm. In samo v malih firmah. Sam v takih ne delam. Trnutno sem v eni z 600k zaposlenimi... Sam sem trenutno 3rd level support. Pač trenutno, ker je treba spucat sranje 1st level supporta, ki ni naredil nič v pol leta...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
dexterboy ::
Ne vem, ali je @Eduardo samo preimenovana starina od uporabnika na STju, ali pa je na sveže, ampak moram pohvaliti njegove poste, lepo opisuje odnose me delodajalcem in delojemalcem. NE RAZUMEM, ampak RES ne razumem filozofije razmišljanja, da se NE SME dati več kot minimalca od plače začetnikom... ste vsi narcisoidni psihiči ali kaj?
Če ima firma denar, če je finančno dobro situirana, ima redne prihodke, ne vidim nikjer ovire pri tem, da naj ima 2000 bruto osnove. Ker se bojim, da jih tukaj kar nekaj ni nikoli delalo za minimalca, ker v nasprotnem ne bi pisalo nebuloz, ki same sebi postavljajo diagnozo za psihoterapevta.
Če dobi punca, teoretično 2 čuka bruto osnove, bo z veliko večjo voljo in veseljem hodila v službo ter osvajala nova znanja in izkušnje, pa tudi delodajalec se ne bo tresel, ali bo dala čez eno leto odpoved...
Fak, še enkrat, res ne štekam enih... minimalca... pa vi ste za odstrel. Še enkrat: v delovno populacijo dobivamo punco, ki je gulila klopi, da je naredila faks, ima voljo, da se uči še dalje, vi bi jo pa postavili "na realna tla" z 1230 bruto? Mogoče je treba prej koga postaviti "pred strelski vod", da se situacija obrne. Kar nas zgleda migracija delovne sile čez severno mejo ter beg medicinskih sester v Hofer štacune ni še nič naučil? Če že hočete punci povedati "kdo je glavni Šerif v mestu", se da to povedati brez "verbalnega nasilja".
Zgleda, da se človek nauči tega samo na način, da to doživi na lastni koži, ker sem podobno situacijo živel sam. In je ne privoščim nikomur. Obljube in nategi delodajalca, ki so zreli za kazensko ovadbo, da bo povišica, če še to pokriješ, pa pol še to pokriješ... ne me hebat. Na lastni koži sem doživel več sociopatov od delodajalce in vodstvenega kadra kot pa delojemalcev, ki so "vatali krivine" in "mešali meglo". Vsaj v okoljih, kjer sem jaz delal, ni bilo zabušavaja. So pa bile neupravičene povišice in delitev dobička...
Če ima firma denar, če je finančno dobro situirana, ima redne prihodke, ne vidim nikjer ovire pri tem, da naj ima 2000 bruto osnove. Ker se bojim, da jih tukaj kar nekaj ni nikoli delalo za minimalca, ker v nasprotnem ne bi pisalo nebuloz, ki same sebi postavljajo diagnozo za psihoterapevta.
Če dobi punca, teoretično 2 čuka bruto osnove, bo z veliko večjo voljo in veseljem hodila v službo ter osvajala nova znanja in izkušnje, pa tudi delodajalec se ne bo tresel, ali bo dala čez eno leto odpoved...
Fak, še enkrat, res ne štekam enih... minimalca... pa vi ste za odstrel. Še enkrat: v delovno populacijo dobivamo punco, ki je gulila klopi, da je naredila faks, ima voljo, da se uči še dalje, vi bi jo pa postavili "na realna tla" z 1230 bruto? Mogoče je treba prej koga postaviti "pred strelski vod", da se situacija obrne. Kar nas zgleda migracija delovne sile čez severno mejo ter beg medicinskih sester v Hofer štacune ni še nič naučil? Če že hočete punci povedati "kdo je glavni Šerif v mestu", se da to povedati brez "verbalnega nasilja".
Zgleda, da se človek nauči tega samo na način, da to doživi na lastni koži, ker sem podobno situacijo živel sam. In je ne privoščim nikomur. Obljube in nategi delodajalca, ki so zreli za kazensko ovadbo, da bo povišica, če še to pokriješ, pa pol še to pokriješ... ne me hebat. Na lastni koži sem doživel več sociopatov od delodajalce in vodstvenega kadra kot pa delojemalcev, ki so "vatali krivine" in "mešali meglo". Vsaj v okoljih, kjer sem jaz delal, ni bilo zabušavaja. So pa bile neupravičene povišice in delitev dobička...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
karafeka ::
Še nisem videl dobrega 1st level supporta. Ker tam je res krš od folka.
Dobri zdrtžijo tam 3-6 mesece, potem, jih že dajo na boljša, bolj zahtevna delovna mesta.
Si pač delal za malo firm. In samo v malih firmah. Sam v takih ne delam. Trnutno sem v eni z 600k zaposlenimi... Sam sem trenutno 3rd level support. Pač trenutno, ker je treba spucat sranje 1st level supporta, ki ni naredil nič v pol leta...
Nikoli nisem delal v 1st level support (verjetno mišljeno servicedesk), ampak dokler to, gospodje, od blizu ne vidijo, nimajo pojma kake vse klice in tickete dobivajo tja. Tam morajo imeti tako široko znanje o različnih procesih in poznati organizacijo podjetja v nulo, da pride ticket na pravo mesto oz. da lahko morda ticket že sami rešijo. Večje kot je podjetje, bolj zahtevno je to.
Tisti "eksperti", ki pokrivajo samo neko malo področje in nekaj procesov, se pa imajo za neke stare bogove, v resnici bi pa pregoreli že prvi dan na prvem nivoju, še posebej ko dobiš VIP ticket, da tovarna nekje stoji.
kriptognoj ::
Poznam enega, ki s slušalko v ušesu na supportu vleče 3000EUR bruto. Drugače pa okoli 1500EUR na začetku, oziroma okoli minimalca, kot radi rečejo delavci za tekočim trakom.
Za Baško en teden dobiš še en minimalni regres in je to to.
Za Baško en teden dobiš še en minimalni regres in je to to.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kriptognoj ()
dexterboy ::
"" Še nisem videl dobrega 1st level supporta. Ker tam je res krš od folka.
Si pač delal za malo firm. In samo v malih firmah. Sam v takih ne delam. Trnutno sem v eni z 600k zaposlenimi... Sam sem trenutno 3rd level support. Pač trenutno, ker je treba spucat sranje 1st level supporta, ki ni naredil nič v pol leta... ""
Z vsem spoštovanjem, ampak osebno poznam 1st level tehnike, ki lahko učijo 2nd level admine, ker admini mislijo, da so oni bogovi. Je pa res, da to ni mednarodna firma, pišem za prostor kokoške. Tu, kjer sem sedaj, pa nas je par tisoč, v Slo nas je manjši delež tega.
Si pač delal za malo firm. In samo v malih firmah. Sam v takih ne delam. Trnutno sem v eni z 600k zaposlenimi... Sam sem trenutno 3rd level support. Pač trenutno, ker je treba spucat sranje 1st level supporta, ki ni naredil nič v pol leta... ""
Z vsem spoštovanjem, ampak osebno poznam 1st level tehnike, ki lahko učijo 2nd level admine, ker admini mislijo, da so oni bogovi. Je pa res, da to ni mednarodna firma, pišem za prostor kokoške. Tu, kjer sem sedaj, pa nas je par tisoč, v Slo nas je manjši delež tega.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
Invictus ::
Vedno se dobijo izjeme.
Sam, ko greš na globalni nivo, je situacija taka kot je.
In če so res dobri na 1st level supportu, je res kretenska firma, da jih ne ponucajo kje drugje...
Kot na Telemachu, kjer ne network 1st level support delal certificiran CCIE... Kretenizem prve klase...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
mn ::
@OP sicer nima veze neposredno s tvojimn vprasanjem ampak mogoce te bo zanimalo Webinar: Spoznajte, kako je biti QA tester v praksi:
https://coderslab.si/si/webinar-gabrije...
Ce sem prav prebral opis je namenjem ravno osebam, ki bi rade vstopile v svet IT.
Kar se tice originalnega vprasanja, glede zacetne place ti ne znam pomagati. Ce premisljujes o slabsi placi v zameno za izkusnje, premisli kaksne izkusnje bos sploh dobila z doticno sluzbo.
Iz zelo skopega opisa, kot si ga dala, o samem razvojnem delu ne bos kaj dosti vedela vendar IT ni samo programiranje. Jaz bi se na tvojem mestu vprasal kaj se bom sploh naucil na danem delovnem mestu.
Po drugi strani je pa tudi slabo placana sluzba bolje kot brez sluzbe in to da imas sluzbo ti ne onemogoca iskanja boljse.
https://coderslab.si/si/webinar-gabrije...
Ce sem prav prebral opis je namenjem ravno osebam, ki bi rade vstopile v svet IT.
Kar se tice originalnega vprasanja, glede zacetne place ti ne znam pomagati. Ce premisljujes o slabsi placi v zameno za izkusnje, premisli kaksne izkusnje bos sploh dobila z doticno sluzbo.
Iz zelo skopega opisa, kot si ga dala, o samem razvojnem delu ne bos kaj dosti vedela vendar IT ni samo programiranje. Jaz bi se na tvojem mestu vprasal kaj se bom sploh naucil na danem delovnem mestu.
Po drugi strani je pa tudi slabo placana sluzba bolje kot brez sluzbe in to da imas sluzbo ti ne onemogoca iskanja boljse.
redtech ::
Za začetnika je zelo dobro, da najde dva bedna šihta, kjer je potrebna samo prisotnost. V enem si zaposlen, varnostnik, vratar, posluževalec števca... smena 12/24, da lahko spiš. Vzporedno si najdeš delovno mesto začetnika, da lahko delaš remote.. nabiraš znanja.
Lahko si kelnar v eno beznici, da imaš dosti časa vmes biti še zavarovalni agent, daješ maksimalne popuste, da si nabereš veliko bazo strank, prostor imaš, plačo imaš... potem ne potrebuješ več velikih provizij, da dobivaš solidno plačilo, delo kelnarja opustiš.
Lahko si kelnar v eno beznici, da imaš dosti časa vmes biti še zavarovalni agent, daješ maksimalne popuste, da si nabereš veliko bazo strank, prostor imaš, plačo imaš... potem ne potrebuješ več velikih provizij, da dobivaš solidno plačilo, delo kelnarja opustiš.
Kayzon ::
Za začetnika je zelo dobro, da najde dva bedna šihta, kjer je potrebna samo prisotnost. V enem si zaposlen, varnostnik, vratar, posluževalec števca... smena 12/24, da lahko spiš. Vzporedno si najdeš delovno mesto začetnika, da lahko delaš remote.. nabiraš znanja.
Remote IT delo ne dobis brez izkusenj,tudi ce se gre za beginner pozicijo.
Mato989 ::
Ne vem, ali je @Eduardo samo preimenovana starina od uporabnika na STju, ali pa je na sveže, ampak moram pohvaliti njegove poste, lepo opisuje odnose me delodajalcem in delojemalcem. NE RAZUMEM, ampak RES ne razumem filozofije razmišljanja, da se NE SME dati več kot minimalca od plače začetnikom... ste vsi narcisoidni psihiči ali kaj?
Ustavi konje majster... nihče tukaj ji ne privošči nič slabega, samo povemo kaj je realnost... Punca je frišna diplomantka brez nekega znanja na področju supporta (oz. izkušenj) in cilja na plačo ki je "blizu" povprečne oz. preko mediane (torej več kot zasluži 50% delovno aktivne SLO)
Mi ji vsi privoščimo 100k bruto ali pa 10k bruto, ampak realnost pa je da SLO delodajalci pač običajno ne ponujajo tako "visokih" cifer za nekoga z faksa ki gre delat še na čist drugo branžo
Ti samo ne dojameš da mi povemo bolj realno stanje, ker imamo več izkušenj... ona pa lahko zahteva zaradi mene tudi 100k, samo eni smo jo posvarili da bo karkoli bo nad 1.600 bruto za popolnega začetnika kar velik uspeh.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
kriptognoj ::
Tako kot pravi Mato. Minimalac je najbolj verjeten na začetku. Minimalac je že tudi relativno visoko pri 1380€. Povprečna po zvišanju minimalne bo 2680€, povprečna v IT branži se pomika na 3340€.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Primankljaj IT delavcev (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Problemi človeštva | 61934 (3181) | Eduardo |
» | Kitajski študenti med prakso izdelovali Amazonove Alexe? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 8537 (5751) | MrStein |
» | Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 26482 (14774) | Steinkauz |
» | So sys admini "mrtvi"? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 30240 (24222) | spegli |
» | Preobremenjenost delovnega tima (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11339 (7980) | Mato989 |