Forum » Mobilne tehnologije » SMS prejem na telefon brez SIM
SMS prejem na telefon brez SIM
bakus ::
Pozdravljeni,
Malce čudno vprašanje, ampak sam si ne znam razložiti, kaj se mi dogaja.
Pred kratkim sem zamenjal telefon, iz Androida sem prešel na iPhone, seveda sem prenesel tudi SIM kartico.
Zdaj se mi pa dogajajo "čudne" stvari, in sicer SMS-e še vedno prejemam na svoj stari Android, pošiljanje pa seveda s tistega telefona ni možno, le z novega iPhona.
Stari telefon imam še vedno prižgan brez SIM (tamali občasno igrajo kak špil na njemu), s prižganim WI-FI-jem.
Mi lahko kdo razloži kako je to sploh možno, da dobivam vse SMSe še vedno na stari telefon in zakaj? Kako jih lahko preusmerim na novega?
Malce čudno vprašanje, ampak sam si ne znam razložiti, kaj se mi dogaja.
Pred kratkim sem zamenjal telefon, iz Androida sem prešel na iPhone, seveda sem prenesel tudi SIM kartico.
Zdaj se mi pa dogajajo "čudne" stvari, in sicer SMS-e še vedno prejemam na svoj stari Android, pošiljanje pa seveda s tistega telefona ni možno, le z novega iPhona.
Stari telefon imam še vedno prižgan brez SIM (tamali občasno igrajo kak špil na njemu), s prižganim WI-FI-jem.
Mi lahko kdo razloži kako je to sploh možno, da dobivam vse SMSe še vedno na stari telefon in zakaj? Kako jih lahko preusmerim na novega?
d4vid ::
Izklopi RCS na starem telefonu? Druge ideje nimam...
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
Han ::
Gugl: Some mobile devices and carriers support Wi-Fi calling, which enables you to make and receive calls and text messages over a Wi-Fi network. If your device and carrier support Wi-Fi calling, you can receive text messages as long as you have a Wi-Fi connection.
bakus ::
Ah kaka bedarija. OK sem izklopil funkcijo klepeta. Tole sem tudi našel - če slučajno telefona nimaš pri sebi: https://messages.google.com/disable-chat
Upam da je to to.
Upam da je to to.
Ales ::
Gugl: Some mobile devices and carriers support Wi-Fi calling, which enables you to make and receive calls and text messages over a Wi-Fi network. If your device and carrier support Wi-Fi calling, you can receive text messages as long as you have a Wi-Fi connection.
To se pri nas trži kor VoWiFi.
Ampak mislim, da je SIM kartica v telefonu vseeno pogoj za to storitev, četudi ni povezana na mobilno omrežje.
Sklepam, da se uporabi za identifikacijo in avtorizacijo, saj VoWiFi nima uporabniku vidnega orodja za to. Prijava ob vklopu storitve je samodejna, brez interakcije.
Da bi prijava na VoWiFi ostala aktivna ko se odstrani SIM... do zdaj bi rekel, da to ni možno, a morda se motim.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Pixel (strani: 1 2 3 4 … 73 74 75 76 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 796617 (981) | Božo Tolče |
» | Dual SIM: VoWifi preko LTE?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2963 (460) | D3m |
» | VoLTE v Sloveniji? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 34610 (2783) | sinalko |
» | Telemach VoLTEOddelek: Mobilne tehnologije | 11843 (2610) | Ales |
» | LTE signal boosterOddelek: Omrežja in internet | 2634 (1485) | ToniT |