» »

Samsung qled problem z zaslonom!

Samsung qled problem z zaslonom!

Primož15 ::

Pozdravljeni!
Gre se za Samsung qled tv 55inch star nekje 3-4 let in sicer zadnji teden se mi je začelo pojavljati na zaslonu po pol ure gledanja tvja 2 tanki črti vodoravno čez zaslon, ki ne zgineta razen, če tv izklopim pustim malce ugasnjenga prižgem ponovno izgineta ampak čez pov ure spet ista pesem!.
Bi mogoče kdo vedel kaj bi lahko to bilo? Se splača to popravljati ali ne?!
Hvala za pomoč

Han ::

Verjetno crkuje specifično vezje (čipovje) - ko se zagreje, začne odpovedovati. Ali se splača popravit, vprašaj na servis, npr. Tepeh v MB.

Nikonja ::

Sej razen samega zaslona ti nimajo kaj zamenjat, ta pa stane polovico cene novega - zdaj pa ali se splača je odvisno od tebe. Če se odločiš za menjavo predlagam da počakaš do akcije z podaljšano garancijo kakšnega proizvajalca ker dostkrat ponujajo vsaj 2+3, ali pa kupiš na Amazonu in dokupiš dodatne 2 leti garancije (precej cenejše kot BB "se zgodi"). Dost jih bo zdaj na CES-u predstavilo nove modele kaj pomeni da bodo lanski z popusti.

ReRMh ::

če 3 leta (in 1 leto izven garancije) star samsung tv se vklopi za minuto in vedno manj, potem pa v nekaj poskusih ne da več slike, ga ugasneš v celoti za kakšno minuto, odklopiš vse kable ven in ne pomaga nič niti, če vklopiš z gumbom pod tv, utripa lučka pod sredino po 2x na vsakih nekaj sekund...

vso precenjeno to kramo pač naložiš in pelješ k serviserju čimprej in potem (zelo verjetno) kar v keson in s kladivom po njej, ker bo popravilo najbrž nesorazmeren strošek, ne?

torej je boljše vzet neke lowest-end voxe, ki te ne presenetijo, če crknejo malo izven garancije in jih pač menjavaš na 2 leti, teh samsungov pa se izogibati?

puginho ::

To so vse kitajci al pa turki, isti drek, vzami raje sony, verjetno najbolj kvalitetni tv-ji kar se tiče vzdržljivosti, lahko pa tudi naletiš na slab primerek, samo je manj možnosti kot pri ostalih

ReRMh ::

počakaj do popoldneva, da povem, kako se bo izšlo pri serviserju ampak nimam dobrega občutka...

že zaradi slabega občutka bomo verjetno vse samsung tv sčasoma zamenjali za nek dirt-cheap trash, daga bomo ob poteku garancije že kar postavili k e-odpadu, četudi bo morda še slučajno delal.

ampak tega posranega in nezanesljivega samsunga pač ne več, vsaj glede tv...

DR0N ::

Vse se da popravit, meni je tudi pri 3 leta starem samsungu nekaj crknilo. Gorela je samo rdeča lučka. Prižgal pa se ni. Servis mi ga je popravil za celih 20€

PacificBlue ::

Verjetno je problem v kablih, ki so pritrjeni na panel. Nesi enmu serviserju, da jih preveri. Panel je imo ok, zato se splača popraviti.
Edit: odgovarjal sem ne OP post:D
I’m out.
:3

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15357896 (2496) Invictus
»

Pralni stroj Beko - izkušnje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6225815 (4065) MIHAc27
»

Pralni stroj (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7320284 (2945) darkolord
»

Ram 2 servis (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
35081180 (9090) Twixz
»

Evropski parlament za izdelke z daljšo življenjsko dobo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
20277007 (71637) nurmaln

Več podobnih tem