Forum » Loža » Stropna in stenska svetila
Stropna in stenska svetila
Avenger ::
Zaradi trajnosti, zelenega premika, ekologije in še česa, se je uveljavila LED razsvetljava. 90% svetilk na trgu je takih, kjer svetila ne moreš zamenjat, ampak ga je potrebo, ko ne deluje več, v celoti zamenjati. Ker imam izkušnje s tem, da pri npr. pisarniških stropnih svetilkah ena crkne in moraš zamenjat celo, ni šans da boš dobil popolnoma isto, niti če je vgradna, kaj šele če je nadgradna. Pri stanovanjskih je seveda ista zgodba. Ko crkne moraš izbirat novo svetilko. S tem da, če na škatli piše 3000K, ne pomeni, da ima točno 3000K, oziroma ne pomeni, da je odtenek barve enak. Potem se zgodi, da imaš v kuhinji malce drugačno svetlobo kot v jedilnici. A ni to zoprno? Plafonjere na E27 pa so nekako v odhajanju, ker se je folk zagnal v LED plafonjere, ker so bolj elegantne in so bolj ploščate. Ampak potem moraš celo menjat. Pa sploh ni nujno, da bojo izvrtane luknje kar pasale, boš moral ponovno vrtat... Opremljam pisarno za oddajo in se sprašujem kaj je bolje not dat, nekaj na E27 in najemnik sam menja pregorele sijalke ali LED plafonjere in potem... kaj, pokliče vsakič, ko ena pregori??
Zaenkrat ni videti, da bi se kaj premikalo v smeri izmenljivih svetil, tako da ohišje ostane.
Kako gledate na to?
Zaenkrat ni videti, da bi se kaj premikalo v smeri izmenljivih svetil, tako da ohišje ostane.
Kako gledate na to?
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Furbo ::
Jaz sem menjal luči v garaži in je bila komplet led luč cenejša, kot če bi menjal staro neon žarnico. In nekajkrat svetlejša.
Jaz ne vidim težav pri menjavi cele zadeve.
Pa imam tudi leta izkušenj iz gradbeništva, folk v pisarnah je 99% slep in glup za take reči, kot so stropne svetilke itd. Cel dan itak zijajo v monitor in to je to.
Jaz ne vidim težav pri menjavi cele zadeve.
Pa imam tudi leta izkušenj iz gradbeništva, folk v pisarnah je 99% slep in glup za take reči, kot so stropne svetilke itd. Cel dan itak zijajo v monitor in to je to.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
koyotee ::
E27, ni se za bat da bi ukinili najbolj razširjeno žarnico.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
dela ::
Direkt s kitajske dobiš ene LED plafonjere, ki se dajo enostavno zamenjat, na steno montiraš samo univerzalni nosilec, ki ma 2 kontakta, vse ostalo pa je v plafonjeri, ki se samo natakne gor (različne velikosti in moči dobiš in vse pašejo na isti nosilec). Ne vem edino, če so skladne z EU standardi, mogoče jo lahko kdo ponesreči dol butne, potem pa ostneta 2 razgaljena kontakta za 220 V, ampak za na strop ne bi smelo bit nekega realnega problema, če ni na dosegu roke. Tam nekje od 6 € se začnejo
Dobiš torej dobro hlajenje in veliko svetilnost, kar je prednost plafonjer (na E27 je to težko z LED) + enostavno zamenljivost. Pa dolgo jih majo že v ponudbi, kakih 5 let, tako da zmanjkalo jih tud še ne bo hitro verjetno.
Dobiš torej dobro hlajenje in veliko svetilnost, kar je prednost plafonjer (na E27 je to težko z LED) + enostavno zamenljivost. Pa dolgo jih majo že v ponudbi, kakih 5 let, tako da zmanjkalo jih tud še ne bo hitro verjetno.
kuglvinkl ::
Zaradi trajnosti, zelenega premika, ekologije in še česa, se je uveljavila LED razsvetljava. 90% svetilk na trgu je takih, kjer svetila ne moreš zamenjat, ampak ga je potrebo, ko ne deluje več, v celoti zamenjati. Ker imam izkušnje s tem, da pri npr. pisarniških stropnih svetilkah ena crkne in moraš zamenjat celo, ni šans da boš dobil popolnoma isto, niti če je vgradna, kaj šele če je nadgradna. Pri stanovanjskih je seveda ista zgodba. Ko crkne moraš izbirat novo svetilko. S tem da, če na škatli piše 3000K, ne pomeni, da ima točno 3000K, oziroma ne pomeni, da je odtenek barve enak. Potem se zgodi, da imaš v kuhinji malce drugačno svetlobo kot v jedilnici. A ni to zoprno? Plafonjere na E27 pa so nekako v odhajanju, ker se je folk zagnal v LED plafonjere, ker so bolj elegantne in so bolj ploščate. Ampak potem moraš celo menjat. Pa sploh ni nujno, da bojo izvrtane luknje kar pasale, boš moral ponovno vrtat... Opremljam pisarno za oddajo in se sprašujem kaj je bolje not dat, nekaj na E27 in najemnik sam menja pregorele sijalke ali LED plafonjere in potem... kaj, pokliče vsakič, ko ena pregori??
Kako gledate na to?
Opcija je se GU10, to imam v svoji pisarni. Jih je pa treba kar nekaj, da dobis dovolj lumnov.
Your focus determines your reallity
matobeli ::
Osebno sicer furam še vedno vse (razen ene stropne na 3x GU10) na e27, ker je možno dobit od enakega proizvajalca žarnice.
Ampak tudi pri teh je problem ker ko crkne vržeš vseeno vse skupaj stran, ohišje, napajalc in ledice, samo manj vržeš stran kot pri integrirani platfonjeri, ki so imho zločin proti ekologiji.
Prava opcija je trenutno še vedno samo samogradnja z led trakovi, tam vržeš stran (ali popraviš) res samo tisto kar crkne.
Ampak tudi pri teh je problem ker ko crkne vržeš vseeno vse skupaj stran, ohišje, napajalc in ledice, samo manj vržeš stran kot pri integrirani platfonjeri, ki so imho zločin proti ekologiji.
Prava opcija je trenutno še vedno samo samogradnja z led trakovi, tam vržeš stran (ali popraviš) res samo tisto kar crkne.
starfotr ::
Vzameš https://www.intra-lighting.com/
Pa ne crkne. Ampak panel ni 30 eur ampak je večkratnik te cene.
Ganon ::
Vzameš https://www.intra-lighting.com/
Jaz jih imam po celotnem stanovanju. Velikost in osvetlitev sta bili prilagojeni glede na prostor. Ni poceni.
Lonsarg ::
Jah kaj čmo, lepše oblike so mogoče z LED trakovi kot z žarnicami in luč pač kupujemo na obliko :) Skratka zeleni prehod nima nič s tem, gre pač za to da je pri luči oblika velik faktor. Tak da jaz sem za 3 luči na E27, drugje so pa pač razne z vgrajenimi LED. Ampak so povečini bile zelo poceni, tak da mi bo vseeno če pač menjamo komplete.
Aja ena lepa poceni luč z vgrajenimi LED za 20EUR v kopalnici mi je crknila, pa sem rešil z spakjalnikom in 20 centi za kondenzator da sem ga menjal ;) Kaj čmo proizvajalci šparajo cente in vgrajujejo šrot elektroniko.
Aja ena lepa poceni luč z vgrajenimi LED za 20EUR v kopalnici mi je crknila, pa sem rešil z spakjalnikom in 20 centi za kondenzator da sem ga menjal ;) Kaj čmo proizvajalci šparajo cente in vgrajujejo šrot elektroniko.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
starfotr ::
Kupci pa kupujete poceni šrot, da se lahko potem hvalite kako poceni ste prišli skozi. In vsi iščete najceneje možno. Potem pa čudenje, da crkuje.
Men gre tut na oné built in led, tko da imam vse al e27 al pa gu10, led seveda.
Ce je kdo nedavno videl kje plafonjero z 2xe27, se priporocam.
Ce je kdo nedavno videl kje plafonjero z 2xe27, se priporocam.
A tega res ni več za dobit? Ena še "lepa" (nikol ni bila ravno miss svetil) in uporabna se mi valja v kleti ker nisem fan plafonjer, če rabiš... :))
A. Smith ::
Plafonjere se še dobijo.
Načeloma je ok če je built-in led lamp, če lahko celo luč enostvano in poceni zamenjam. To je še dopustno. Problem so tista polja manjših ledic, ki so jih včasih posuli po mavčnih ploščah v kuhinjah, naprimer.
In ko so te luči začele enkrat crkavat. Pa ko se je ugotovilo, da od zunaj ne moreš nič narediti on da je treba cel strop odmontirat!
No, to so pa bili ževčni zlomi. Večkratni. Te vgradne zadeve naj bodo na žarnice, ki se jih lahko zamenja OD ZUNAJ. Če si hočete dobro.
Načeloma je ok če je built-in led lamp, če lahko celo luč enostvano in poceni zamenjam. To je še dopustno. Problem so tista polja manjših ledic, ki so jih včasih posuli po mavčnih ploščah v kuhinjah, naprimer.
In ko so te luči začele enkrat crkavat. Pa ko se je ugotovilo, da od zunaj ne moreš nič narediti on da je treba cel strop odmontirat!
No, to so pa bili ževčni zlomi. Večkratni. Te vgradne zadeve naj bodo na žarnice, ki se jih lahko zamenja OD ZUNAJ. Če si hočete dobro.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A. Smith ()
Tocno. Gu4 imam na stropu, vzames ven in das drugo notr.
Mato, ce si iz Ljubljane, zs pls :)
Mato, ce si iz Ljubljane, zs pls :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Nisem iz Lj, tudi dnevno ne migriram tja :)
Lahk ti pa sliko pošljem če ti bo sploh všeč. Stran mi jo je škoda vršt, se pa nekak ne vidim da bi jo kdaj še montiral.
Lahk ti pa sliko pošljem če ti bo sploh všeč. Stran mi jo je škoda vršt, se pa nekak ne vidim da bi jo kdaj še montiral.
dela ::
Direkt s kitajske dobiš ene LED plafonjere, ki se dajo enostavno zamenjat, na steno montiraš samo univerzalni nosilec, ki ma 2 kontakta, vse ostalo pa je v plafonjeri, ki se samo natakne gor (različne velikosti in moči dobiš in vse pašejo na isti nosilec). Ne vem edino, če so skladne z EU standardi, mogoče jo lahko kdo ponesreči dol butne, potem pa ostneta 2 razgaljena kontakta za 220 V, ampak za na strop ne bi smelo bit nekega realnega problema, če ni na dosegu roke. Tam nekje od 6 € se začnejo
O tekihle sem pisal, če bi jih kdo poskusil (poglejte še pri drugih prodajalcih na aliju, jaz sem prvi link prilepil, na katerem zgledajo enake). Sem nabavil pred kakimi 5 leti na ebayu, ker so enostavne za zamenat, sem vzel eno za rezervo, ampak še niti prva ni crknila. Pri moči ne lažejo, men se zdijo solidne, LEDice niso gnane do limita, alu PCB je not, dobiš tudi večji krš od tega v slovenskih trgovinah po višjih cenah. Sklepam po slikah in po močeh v ponudbi, da so še iste kot takrat. Ko sem kupoval, so še v tistem oglasu še za vsako moč navedli, koliko LEDic je notri in slikana je bila tudi notranjost, to se mi je zdelo fino, ker dostikrat ne veš pri teh plafonjerah, kaj je dejansko not.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | LED žarnice, domača uporaba (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 65181 (9423) | dela |
» | led-ice nateg!Oddelek: Loža | 1881 (989) | Gagatronix |
» | 10 žarnic za 2 EURAOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9205 (7180) | sočan |
» | Gospodinjske žarnice (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 126921 (95845) | BigWhale |