» »

Podaljšanje pogodbe

Podaljšanje pogodbe

Maia8 ::

Pozdravljeni,

recimo, da podjetje zaposli osebo za določen čas treh mesecev, do vključno 29.12. (petek). Nato pa ponudi podaljšanje pogodbe za nedoločen čas, ki se začne z 3.1.(sreda). Torej v bistvu ne gre za podaljšanje, saj je pogodba vmes prekinjena (vikend in praznika). Hkrati to pomeni tudi, da oseba v tistem obdobju nima urejenega zavarovanja.
Želi podjetje s tem zgolj sebi prihraniti par eur (podjetje, ki plačuje 600eur plače plus dodatek do minimalne) in oškodovati delavca za tiste 4 dni plače, ali je lahko za tem še kakšen drug, mogoče manj nizkoten razlog?

Hvala!
  • spremenilo: Maia8 ()

Bizkit45 ::

Prikazati konec leta da je manj zaposlenih v podjetju (ne vem pa kaj imajo od tega)? Edino to mi pade na pamet..drugace pa ja, jaz bi isto sklepal, to je prekinitev pogodbe.

kriptobog ::

Bizkit45 je izjavil:

Prikazati konec leta da je manj zaposlenih v podjetju (ne vem pa kaj imajo od tega)? Edino to mi pade na pamet..drugace pa ja, jaz bi isto sklepal, to je prekinitev pogodbe.

Samo to. Pa izbijte si iz glave, da drzava doplacuje do minimalke. To firma placa.

Magic1 ::

Verjetno si hočejo zagotovit dodatnih 6 mesecev poskusne dobe. Kar lahko seveda tudi sam koristiš (pomeni, da lahko v enem tednu zamenjaš službo)...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Maia8 ::

kriptobog je izjavil:

Bizkit45 je izjavil:

Samo to. Pa izbijte si iz glave, da drzava doplacuje do minimalke. To firma placa.

Drži, moja napaka, popravljeno🙂

TrumpDonald ::

Pravzaprav je delavec v taki situaciji trojno na slabsem:
-zgubi polni december (vazno za kalkulacijo dopusta, regresa, morda bozicnnice [odvisno od podjetja])
-potem januar spet ne zacnes s 1.1. ampak 3.1. kar spet ni polni mesec in spet zgubis dvanajstino
-ja, tudi drzi da ni vmes zdr in socialnega zavarovanja, saj ni podlage za to (M2 obrazec velja po datumih na pogodbi)

Ni pa nic nelegalnega v tem pocetju podjetja ...

MadMicka ::

Kaj hočejo s tem doseči, če sploh kaj, moraš vprašati njih. Recimo v tem primeru ne bi bili dolžni plačati regresa za letni dopust za mesec december in januar, lahko pa da bodo plačali, ne vem (poleg nadomestila plače za par dni).

Je pa tudi pomembno, ali je v novi pogodbi povsem isto delovno mesto in ali sploh obstaja dejanski razlog za zaposlitev za določen čas.

Predlagam, da jim pač rečeš, naj ti dajo drugo pogodbo od 30.12. dalje, da je tako pošteno.

p.s.: magic1, pomoje tisto glede poskusne dobe ne more veljati, če gre za isto delovno mesto, pa čeprav je par dni razlike vmes
in TrumpDonald, še zdaleč ne moreš na pamet reči, da ni to nič nelegalnega, odvisno od okoliščin

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MadMicka ()

TrumpDonald ::

Ja je odvisno od okoliscin, vendar iz posta ni jasno (bere se kot da je prva PoZ za dc in potem ndc).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Konkurenčna klavzula (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17146465 (8423) Beli_Zajcek
»

Ni plače (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10416355 (11083) Daliborg
»