Forum » Na cesti » Formula 1 2024
Formula 1 2024
z3ro ::
Sainz je podpisal za 1 leto ali več? Ker tole mu je lahko jasno da se bo vozil v ozadju..čeprav že sedaj je Ferrari recimo 4. moštvo. Perez ni za nikamor, pri Redbullu se baje vsi bojijo Maxa ker imajo trenutno samo njega. Jaz bi dal Liama v Redbull zraven Maxa, Tsunoda mi ne deluje ravno nadpovprečen, Ric je pa že v letih in malo izgubljen.
T440 ::
Ferrari ugotavlja, da je edini način, da spet pridejo do naslova, ta, da podpišejo s sinom Kimija Raikonnena.
Skyman ::
Sainz je podpisal za 1 leto ali več? Ker tole mu je lahko jasno da se bo vozil v ozadju..čeprav že sedaj je Ferrari recimo 4. moštvo. Perez ni za nikamor, pri Redbullu se baje vsi bojijo Maxa ker imajo trenutno samo njega. Jaz bi dal Liama v Redbull zraven Maxa, Tsunoda mi ne deluje ravno nadpovprečen, Ric je pa že v letih in malo izgubljen.
Baje dobi 10mio na leto...ter ima klavzulo da gre v merc oz redbull.
Neuradno pa glede pereza:
Red Bull Racing has made a decision on whether or not Sergio Perez will stay on. According to De Telegraaf, the Mexican can finish the rest of the season. The news has not yet been confirmed by the Austrian racing team.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Skyman ()
billy ::
"can finish", pomeni kak se sam odloči? wtf?
Letos je mogoče zadnja šansa, da rbr še dobi konstruktorja, pa se delajo kot da to ni važno oz mislijo, da bodo s perezom lahko?
Mogoče so perezovi miljoni vseeno več vredni, kot konstruktor, ker če gre, verjetno zgubijo nek del denarja? Pa še pridobijo nekaj vetrovnika...mogoče bi jim to celo pasalo, max WC, konstruktorsko pa ciljajo na 3. mesto :D
Letos je mogoče zadnja šansa, da rbr še dobi konstruktorja, pa se delajo kot da to ni važno oz mislijo, da bodo s perezom lahko?
Mogoče so perezovi miljoni vseeno več vredni, kot konstruktor, ker če gre, verjetno zgubijo nek del denarja? Pa še pridobijo nekaj vetrovnika...mogoče bi jim to celo pasalo, max WC, konstruktorsko pa ciljajo na 3. mesto :D
DamijanD ::
Glede na članek je bil "edini" pogoj Williamsa, da je pogodba večletna, tako da je verjetno Sainz podpisal za več let.
codeMonkey ::
,,Can finish" sem jaz razumel, da ga ne menjajo po poletnem odmoru. Vsaj tako so pisali pri autosport.com. Torej za naslednje leto nima vec sedeza.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()
Isti k potem...samo zaradi njega bodo letos izgubili konstruktorja, pa je še zdaj dovolj časa, da ga menjajo in rešijo...
ampak očitno prinese sam on več denarja, kot konstruktor...tako da zgleda jim ni tako to pomembno?
ampak očitno prinese sam on več denarja, kot konstruktor...tako da zgleda jim ni tako to pomembno?
ZveeZ ::
Očitno ja, ali zakaj bi pereza tako dolgo "trpeli"?
Nimam pojma zkj. Ampak ce ti nekdo res nosi vec denarja kakor bi ga dobil z zmagami, ga obdrzis dozivljenjsko ne glede na rezultate.
Pa seveda mu das navodilo: "just don't crash" :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
no comment ::
Nehajte fantazirat o tem koliko denarja "prinese" Perez v moštvo...
Koga pa bi naj dali v trenutni dirkalnik? Kateri je ta faker, ki trenutno brezposelen leži doma in je preverjeno sposoben nosit domov takšne pike kot Verstappen?
Koga pa bi naj dali v trenutni dirkalnik? Kateri je ta faker, ki trenutno brezposelen leži doma in je preverjeno sposoben nosit domov takšne pike kot Verstappen?
broken/link ::
sam res, ker dnar je nepomemben v F1, right? Seveda je denar tudi eden od faktorjev. ni pa edini.
mislim če imaš 2 dirkača, primerljiva, en ti s sponzorji prinese 100m, drugi nič, koga boš izbral?
Tako da imho si zgrešil obe poanti. Ker tudi pogovor ne teče o tem, da se Pereza zamenja z nekom, ki bo na nivoju Verstappena, ker takih je za preštet na prste ene roke, ampak nekoga, ki bo prinesel več točk, kot jih prinese Perez. in v tem bazenu je kar nekaj izbire. Pereza je še extra na tnalu , ker če primerjamo razliko med moštvenimi kolegi v drugih moštvih z RBjem vidimo, da je razlika največja ravno v RBju. Začetek sezone je še nekako držal priključek, ampak sedaj je pa iz dirke v dirko slabše.
Head-to-head team-mate qualifying score (comparable sessions) Time gap
vir: https://www.motorsportmagazine.com/arti...
in če vzamemo argument in nehamo fantazirat o denarju - zakaj potem iskat nekoga, ki doma leži na kavču? zakaj potem RB ne vrže denarja recimo v piastrija/norrisa/leclerca, pa majo problem rešen? ja, oba imata pogodbo, sam denar itq ni pomemben.
mislim če imaš 2 dirkača, primerljiva, en ti s sponzorji prinese 100m, drugi nič, koga boš izbral?
Tako da imho si zgrešil obe poanti. Ker tudi pogovor ne teče o tem, da se Pereza zamenja z nekom, ki bo na nivoju Verstappena, ker takih je za preštet na prste ene roke, ampak nekoga, ki bo prinesel več točk, kot jih prinese Perez. in v tem bazenu je kar nekaj izbire. Pereza je še extra na tnalu , ker če primerjamo razliko med moštvenimi kolegi v drugih moštvih z RBjem vidimo, da je razlika največja ravno v RBju. Začetek sezone je še nekako držal priključek, ampak sedaj je pa iz dirke v dirko slabše.
Head-to-head team-mate qualifying score (comparable sessions) Time gap
Verstappen 13 0 Perez 0.568% (0.486sec)
Bottas 11 1 Zhou 0.471% (0.403sec)
Albon 8 1 Sargeant 0.300% (0.257sec)
Alonso 12 3 Stroll 0.233% (0.199sec)
Hulkenberg 10 5 Magnussen 0.187% (0.159sec)
Norris 9 4 Piastri 0.142% (0.121sec)
Russell 11 4 Hamilton 0.115% (0.098sec)
Tsunoda 10 5 Ricciardo 0.095% (0.081sec)
Ocon 8 4 Gasly 0.074% (0.063sec)
Leclerc 9 6 Sainz 0.047% (0.040sec)
vir: https://www.motorsportmagazine.com/arti...
in če vzamemo argument in nehamo fantazirat o denarju - zakaj potem iskat nekoga, ki doma leži na kavču? zakaj potem RB ne vrže denarja recimo v piastrija/norrisa/leclerca, pa majo problem rešen? ja, oba imata pogodbo, sam denar itq ni pomemben.
Moj point je bil, da Perez ni noben bankomat.
Sedaj bo sicer spet prijadral nekdo, ki bo trdil koliko sto milijonov denarja generira en jebeni Perez... No, bomo videli koliko ti fantazijski milijoni zanimajo Williamse, Haase in Alpine, ko/če bo Perez ostal brez sedeža pri RBR.
Sedaj bo sicer spet prijadral nekdo, ki bo trdil koliko sto milijonov denarja generira en jebeni Perez... No, bomo videli koliko ti fantazijski milijoni zanimajo Williamse, Haase in Alpine, ko/če bo Perez ostal brez sedeža pri RBR.
Scorpy84 ::
Sam perez ne prinese toliko denarja, sem ze prej pisal, da ocitno ima prste vmes ameriski sponzor, ki krasi red bull, ker je letos zacel z ogromnim vlaganjem v mehiki.
Kako perez ne prinese, če pa ima polno sponzorjev "zadaj"...
Perez boasts sponsorship deals with the likes of Disney, Telcel, Mobil, Claro, Nescafé and KitKat.
Liam Lawson
Perez boasts sponsorship deals with the likes of Disney, Telcel, Mobil, Claro, Nescafé and KitKat.
no comment je izjavil:
Liam Lawson
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: billy ()
Liam Lawson
Z veseljem bi ga gledal kako je samo desetinko ali dve za (še boljše, če bi bil pred) Verstappnom. Realnost je pa verjetno takšna kot smo jo gledali pri Gaslyju, Albonu in Perezu. Verjetno je to jasno tudi RBR. In pa, miljarde, ki jih služijo s Perezom... ;)
Jaz navijam za Sainza v RBR za 2025, ker bi potem imeli lepo navzkrižno primerjavo med top dirkači, če že ne morejo vsi sedeti hkrati v istem moštvu.
Niti ne. No, zadnje čase je malo predober v primerjavi z Leclercom...
Ampak, mislil sem predvsem na to, da imamo precej dobro primerjavo LEC - SAI. Drugo leto dobimo primerjavo LEC - HAM. Primerjavo HAM - RUS že imamo. Če bi imeli še VER - SAI*, bi imeli vsaj posredne primerjave med praktično vsemi top dirkači.
* vem, da sta že bila v istem moštvu, ampak zanima me ali je tudi SAI v teh letih napredoval toliko kot VER
Ampak, mislil sem predvsem na to, da imamo precej dobro primerjavo LEC - SAI. Drugo leto dobimo primerjavo LEC - HAM. Primerjavo HAM - RUS že imamo. Če bi imeli še VER - SAI*, bi imeli vsaj posredne primerjave med praktično vsemi top dirkači.
* vem, da sta že bila v istem moštvu, ampak zanima me ali je tudi SAI v teh letih napredoval toliko kot VER
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
AvtoR ::
V Toro rossu sta bila Sainz in Verstappen dokaj izenačena.
Lahko pa da se je Verstappen dodatno razvil napram Sainzu, lahko pa tudi ne. Zaenkrat Sainz kar dobro parira Leclercu. Vsi so top dirkači. Na koncu odločajo malenkosti, npr ego.
Lahko pa da se je Verstappen dodatno razvil napram Sainzu, lahko pa tudi ne. Zaenkrat Sainz kar dobro parira Leclercu. Vsi so top dirkači. Na koncu odločajo malenkosti, npr ego.
Scorpy84 ::
Pa treba je upošetvati, da so primerjave tako tako, ker vsak dirkač ima svoj stil vožnje in mu dirkalnik leži, drugemu ne. Pač psiha dela svoje.
AvtoR ::
V Toro rossu sta bila Sainz in Verstappen dokaj izenačena.
Sem šel pogledat statistiko, v sezoni 2015 in 2016 je bil Verstappen kar konkretno boljši kot Sainz.
Ampak takrat je bil max še zelo puhast pod nosom... ne moremo pričakovati, da je dirkač peak pri 15 letih in potem drži isti nivo do konca kariere, ni vse "raw talent".
RBR pocasi razpada...se max v merc pa bo
Jonathan Wheatley to leave Red Bull and become Audi's new F1 Team Principal
Jonathan Wheatley to leave Red Bull and become Audi's new F1 Team Principal
BT52 ::
:D Verjemi ali ne se je zdelo čudno, da RB ostal v takem stanju tako dolgo. Tole je kar spoštovanja vredno. Od začetka Marko, Horner, Adrian, Jonathan, Paul Monaghan
so vzpostavili monsterja. Omembe vredni so še odhodi Wachea, Prodromouja, ter Fallowsa. Samo dolgo je zdržala skupaj tale omenjena sveta peterica. Spoštovanja vredno. Se vidi je Dietrich posredno preko Marka dobro tole držal skupi z Hornerjem na čelu. Zdaj pa se gre za investitorske bitke destabilizacije znotraj RB kot koncerna tudi, kar pravgotovo vpliva na motive vseh vodilnih v F1 moštvu. Možno celo vpliv salary capa, ter konec koncev tudi želja novim izzivom naproti.
so vzpostavili monsterja. Omembe vredni so še odhodi Wachea, Prodromouja, ter Fallowsa. Samo dolgo je zdržala skupaj tale omenjena sveta peterica. Spoštovanja vredno. Se vidi je Dietrich posredno preko Marka dobro tole držal skupi z Hornerjem na čelu. Zdaj pa se gre za investitorske bitke destabilizacije znotraj RB kot koncerna tudi, kar pravgotovo vpliva na motive vseh vodilnih v F1 moštvu. Možno celo vpliv salary capa, ter konec koncev tudi želja novim izzivom naproti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BT52 ()
pirlo ::
Še ma kdo občutek da je nek trickery z zavorami? RB je mel težave že na testiranjih, pol Ferrari konkretne težave na prvi dirki. Zdaj Max odstopil zarad zavor. Nekam veliko težav se mi zdi.
Aha, pa še Leclerc lani v Braziliji, skoraj pozabil to.
Heh, stari quote iz konec marca :). V F1 je malo naključij.
ripmork ::
Scarbs je naredil nekaj simpl skic, kaj bi lahko RB uporabljal
Zadeva naj bi predvsem bila koristna za manjšo obrabo zadnjih gum...
Zadeva naj bi predvsem bila koristna za manjšo obrabo zadnjih gum...
Ganon ::
Sem vedel, da bo tako po prvem ovinku. Že tako je bil na zunanji strani, kar ni idealno. Upam na boljši razplet.
Ferari kar dobro naredil z LEC
Tole bo dvojna zmaga za MCL
Tole bo dvojna zmaga za MCL
Zgodovina sprememb…
meni ne.. ker 3 izrine.. Mi je pa vsec zmagovalec katerega sem danes vplacal :)
Zgodovina sprememb…
V monzo naj bi pripeljali posodobitve oz singapur...vrjetno ze kaksna priprava za 2025
Zgodovina sprememb…
scythe ::
Kje je zdaj tisti Max, ki dela razlike tudi če je počasnejši dirkalnik?
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
roCkY ::
Saj dela razlike. Negativne kot vsak drug v počasnejšem avtu. Tole danes je bila dokaj velika razlika. Je pa ? ali je MAX peljal na polno ali je pač udobno držal drugo mesto. V rit mu ni nihče skakal.
Kje je zdaj tisti Max, ki dela razlike tudi če je počasnejši dirkalnik?
V bistvu je naredil razliko in zato dosegel P2. Lahko bi se boril kot v starih casih in zlizal gume 20 krogov prej.
Sedaj, ko je ogrozen WDC, se zaveda, da vsaka tocka steje in ce bo konsistentno P2/P3, ga lahko komot osvoji.
Zakaj bi si unicil dirko in lovil prehitrega McLarna?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Na cesti | 124452 (25790) | Skyman |
» | Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 4 … 96 97 98 99 )Oddelek: Na cesti | 321244 (104417) | ripmork |
» | Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4 … 136 137 138 139 )Oddelek: Na cesti | 438938 (206937) | BT52 |
» | Formula 1 2020 (strani: 1 2 3 4 … 45 46 47 48 )Oddelek: Na cesti | 205046 (125438) | ripmork |
» | Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 4 … 30 31 32 33 )Oddelek: Na cesti | 184157 (118717) |