Forum » Šola » Matematika pomoč 1.l sr. šole
Matematika pomoč 1.l sr. šole
stroy ::
naloga za 1.letnik gimnazije.
a. Dokažite. Razlika kvadratov dveh poljubnih lihih števil je deljiva s štiri.
b. Naj bo a poljubno naravno število, ki pri deljenju s 15 da ostanek 3 in b poljubno naravno število ki pri deljenju z 20 da ostanek 16. Kolikšen je ostanek števila 4a + 3b, če ga delimo s 60?
upam da je tu kak matematik ki zna tole rešit. pomagam sinu pri učemju ampak tole je preko mojih zmožnosti.
hvala
a. Dokažite. Razlika kvadratov dveh poljubnih lihih števil je deljiva s štiri.
b. Naj bo a poljubno naravno število, ki pri deljenju s 15 da ostanek 3 in b poljubno naravno število ki pri deljenju z 20 da ostanek 16. Kolikšen je ostanek števila 4a + 3b, če ga delimo s 60?
upam da je tu kak matematik ki zna tole rešit. pomagam sinu pri učemju ampak tole je preko mojih zmožnosti.
hvala
tomlin ::
Redko me chatGPT navduši, tokrat me je, pa še nostalgičen spomin na prvi letnik gimnazije "intenzivne matematike". S takimi in podobnimi problemčki smo se zabavali s pomočjo takrat najzahtevnejšega učbenika Križanič I.
Svoboda in enakost ni isto kot svoboda.
M. Friedman
M. Friedman
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 35931 (6811) | dronyx |
» | Prijava v ChatGPTOddelek: Pomoč in nasveti | 2853 (778) | OutOfTheBox |
» | Štetje vrstic v ExcelOddelek: Pomoč in nasveti | 1775 (1094) | Argonavt |
» | ChatGPT lahko piše prepričljive povzetke znanstvenih člankov (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 13211 (7580) | phnj90 |
» | New York v šolah prepovedal ChatGPT (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 16629 (9327) | G0zdar |