» »

Zakaj ljudje zavračajo znanost?

Zakaj ljudje zavračajo znanost?

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3
...
5

Retardiran12 ::

Kako je to mogoče? Nekdo recimo s komaj dokončano OŠ bo pogledal 2 YT videa in zavrgel vso znanost in trud inteligentnih predanih ljudi. Ne razumem od kje ti ljudje črpajo svoj ego?

Nisem ravno neumen a še vedno me življenje na vsake toliko opomni, da pameten pa tudi nisem oziroma vseved..

Zakaj ti ljudje ne premorejo niti kančka samorefleksije?

Kam to vodi?
  • zaklenil: bluefish ()

PacificBlue ::

Ponavadi se gibajo ali komunicirajo v krogu ljudi, ki so na podobnem nivoju.
I’m out.
:3

HolyFuck1 ::

Čas prve prijave
07.11.2023 16:08:41

Kam to vodi? V posameznike, ki ste migrirali iz med.over.net in konstantno ustvarjate nove teme.

Vidim, da si poslušal Studio ob 17:00. Še enkrat ga poslušaj. https://prvi.rtvslo.si/podkast/studio-o...

Pithlit ::

Ker nekateri ljudje ki imajo končano kaj več od OŠ so imuni na to? Hkrati so pa valda vsi ki nimajo več kot OŠ kar glupi.

Se med corrono nismo čisto nič naučili, kajne.
Life is as complicated as we make it...

Pithlit je izjavil:

Ker nekateri ljudje ki imajo končano kaj več od OŠ so imuni na to? Hkrati so pa valda vsi ki nimajo več kot OŠ kar glupi.

Se med corrono nismo čisto nič naučili, kajne.

Ja žal ljudje s komaj dokončano OŠ so glupi, ker ne razumejo angleško in so omejeni na SLO in balkan. Vsaj po mojih izkušnjah. In ja od korone dalje je vse fejk in zarota za te ljudi. Od korone dalje znanost ne obstaja oziroma je plačana od ne vem koga že.

Za njih je znanost vera in jih ne premakneš niti za milimeter od svojih stališč. Čeprav jih postaviš pred dejstva in ob tem obmolknejo. To jih samo še bolj razjezi in se distancirajo od tebe, ker po njihovo si "oprana ovca".

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Žal tole nima veze z izobrazbo, ker imaš izobražene ljudi, ki ne zaupajo znanosti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Scaramouche3 ::

Lahko si visoko izobražen in verski fanatik, verjameš da je zemlja,6000 let stara...

Scaramouche3 je izjavil:

Lahko si visoko izobražen in verski fanatik, verjameš da je zemlja,6000 let stara...

Kako je to mogoče? Danes, leta 2023, ob vseh informacijah ki so na voljo?

Leta 2023 imamo verske vojne ljudje.. Se pojavi aurora in ljudje verjamejo, da je to delo jeznega boga. To je faking wacko shit imho.

Kdo jih je tako močno opral?

Zakaj so tako dovzetni manipulacijam mi nikoli ne bo jasno. Kot zombiji sledijo nekim pravljicam.

Je tako težko razumeti, da si samo košček mesa, ki bo zgnil v zemlji in si nepomemben delček kozmosa?

Je to ego? Boli ker si nepomeben?

Vsak misli, da je nekaj posebnega in poslan od samega boga.

Zgodovina sprememb…

sparklyslo ::

mtosev je izjavil:

Žal tole nima veze z izobrazbo, ker imaš izobražene ljudi, ki ne zaupajo znanosti.

Največkrat te ljudje sebe predstavljajo kot človeka, ki zna (širše/globje) razmišljati, ne naseda MSM (raje frizerkam na facebooku) in kvazi (kapitalističnim) znanstvenikom, ki se jim gre samo za dobiček.

Verjetno bi tako tudi matematični faks naredili, ker pač oni vse znajo ==> kar pa na izpitu ne bi razumeli ali znali, pa bi itak razglasili za nepotrebno in neumno (za rešitev bi zapisali, da tako pač je, ker oni tako pravijo)

otago ::

Ted Kaczyinski je bil zelo izobražen...

Sicer pa smo se v času kovida naučili, da se znanost lahko spremeni čez noč. O negativnih posledicah ukrepov, dejanj, cepljenj, ki niso v interesu politike, pa se aktivno ukrepa, da to ne pride na javnost, ne dobijo pozornosti oz. se govorce diskreditira.

pegasus ::

"Zakaj ljudje zavračajo znanost?" ... Raje se vprašaj, kaj s tem pridobijo, na kakšen način je to zanje pozitivno. Torej kaj jim je motivacija za bluzit po svoje. Razmišljanje v to smer je lahko kar strašljivo ...

otago je izjavil:

Ted Kaczyinski je bil zelo izobražen...

Sicer pa smo se v času kovida naučili, da se znanost lahko spremeni čez noč. O negativnih posledicah ukrepov, dejanj, cepljenj, ki niso v interesu politike, pa se aktivno ukrepa, da to ne pride na javnost, ne dobijo pozornosti oz. se govorce diskreditira.

Seveda vse vam pride prav, tudi nek neprišteven serijski morilec. Spet iščete neke ekstreme oz. anomalije za dokazovanje svojih stališč. Ni meje v vaših glavah.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Retardiran12 je izjavil:

Kako je to mogoče? Nekdo recimo s komaj dokončano OŠ bo pogledal 2 YT videa in zavrgel vso znanost in trud inteligentnih predanih ljudi.

Zelo podobno kot vprašanje:
Kako to, da človek, ki je magister znanosti, verjame v boga?

To se meni zdi, kot da je vse šolanje vrgel stran.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

AtaŠtumf ::

Temeljno pravilo znanosti je, da si skepticen do vsega, ne pa, da kot ovcka poziras vse kar ti mediji servirajo in znanstveniki trdijo.

Ko je WHO napisal, da se covid ne prenasa iz ljudi na ljudi, si verjel ali bil skepticen?

Ko so znanstveniki razlagali, da cepivo 100% preprecuje okuzbo s Covid, si bil skepticem ali si verjel?

Ko so znanstveniki cca 30 let nazaj razlagali, da bo ves svet 2010 pod ledeno odejo, si verjel ali si bil skepticen?

...
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

Menda na zahodu veliko ljudi ne zaupa v znanost. V Afriki, kjer je izobrazba slaba, vecina zaupa znanosti. Ocitno to ni vezano na izobrazbo.

AtaŠtumf je izjavil:

Temeljno pravilo znanosti je, da si skepticen do vsega, ne pa, da kot ovcka poziras vse kar ti mediji servirajo in znanstveniki trdijo.

Ko je WHO napisal, da se covid ne prenasa iz ljudi na ljudi, si verjel ali bil skepticen?

Ko so znanstveniki razlagali, da cepivo 100% preprecuje okuzbo s Covid, si bil skepticem ali si verjel?

Ko so znanstveniki cca 30 let nazaj razlagali, da bo ves svet 2010 pod ledeno odejo, si verjel ali si bil skepticen?

...

Kako naj bom skeptičen o nečem katerim nimam blage veze? Kaj mi daje to dovoljenje, da kontriram ljudem kateri so predali svoje življenje temu? Katr pa seveda še ne pomeni, da imajo prav.. Ampak če njih ne bi bilo, kdo bi vedel kdo ima prav? Sigurno pa nisem jaz tisti, ki bo sodil in zavrgel in se norčeval iz njihovega altruističnega dela za vse ljudi.

Hej, vsi ti znanstveniki bi lahko v trenutku rekli fuck it in šli za tekoči trak. Kaj bomo potem?

Saj vem, kupiš Biblijo in upaš.

A upanje je hrana norcev.

Zgodovina sprememb…

Lahko samo recem, da si vreden svojega nicka.

Sicer pa, ljudje, ki 100% verjamejo v nekaj niso skeptiki, neznalci, znanstveniki, ampak religionozni fanataki.

Noben znanstvenik ali intelektualec ne bo nikoli slepo verjel v neko zadevo, verski fanatik pa bo!

Zgodovina sprememb…

IL_DIAVOLO ::

Ti ki ne znas ovrect neumne teze iz YouTubea, nisi veliko pametnejši, pač samo bolj zaupas znanosti, ceprav se sam ne ves zakaj. Kot verski fanatiki.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

AtaŠtumf je izjavil:

Lahko samo recem, da si vreden svojega nicka.

Sicer pa, ljudje, ki 100% verjamejo v nekaj niso skeptiki, neznalci, znanstveniki, ampak religionozni fanataki.

Noben znanstvenik ali intelektualec ne bo nikoli slepo verjel v neko zadevo, verski fanatik pa bo!

Znanost nikoli ni slepa in ravno ti dokazuješ to kar je point te teme. Ti si na slepo skeptičen, brez znanja na podlagi trust me bro.

Kaj ste skeptiki COVIDA dokazali do danes? Ničesar, ker ničesar nimate, le neke pravljice. Podobno kot biblija, koran in zgodbice za lahko noč.

In točno to vas pelje vštric z verskimi fanatiki. Seveda se potem zatečeš na adhominem napade, ker si jezen in zmeden.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: AtaŠtumf ()

Kalibri ::

Retardiran12 je izjavil:

You have to be smart for that.

tikitoki je izjavil:

Menda na zahodu veliko ljudi ne zaupa v znanost. V Afriki, kjer je izobrazba slaba, vecina zaupa znanosti. Ocitno to ni vezano na izobrazbo.

Očitno na zahodu ni veliko izobraženih ljudi. Zdi se mi, da domnevaš, da so. Očitno niso. In za Afriko tudi dvomim, da večina zaupa. Imaš kakšno raziskavo, ki to potrjuje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kalibri ()

kuglvinkl ::

Prekompleksno je za njih, ne znajedjo se in uberejo bližnjice.
Your focus determines your reallity

WizzardOfOZ je izjavil:

Meni pa ne, ker to dvoje ni nujno povezano med sabo in se ne izključuje. Ni črno bela zadeva.

Šolski primer znanosti. Vir facebook, youtube & vaška gostilna in znanstvena metoda. Jp, 100% verujemo v to bedarijo in novo religijo!

fulk ::

kuglvinkl je izjavil:

Prekompleksno je za njih, ne znajedjo se in uberejo bližnjice.

Eh, saj 6 miljonov je tudi bližnica, pa vas to ne ustavlja, da še vedno vrjameti laži in nočete preštudirati resnico.

Še ko vam normi v normiestanu pokaže resnico (na moj velik šok),
https://damijan.org/2023/11/06/zakaj-si...
nočete razumeti.

Retardiran12 je izjavil:

In točno to vas pelje vštric z verskimi fanatiki. Seveda se potem zatečeš na adhominem napade, ker si jezen in zmeden.

Ti slepo verjames v nekaj in potem mene obtozujes trust me bro logike?

Utk ::

Nekateri res zavračajo znanost, ampak takih je morda 1% in o njih je brez veze odpirat temo, kaj šele kaj drugega.
Imaš pa potem nek delež ljudi, ki NE zavračajo znanosti, ne sprejmejo pa kar vsega avtomatsko to kar nam politika ali pa neka druga "avtoriteta" predstavlja kot da je znanost. In to morate priznati, ni vedno zares znanost.
Recimo vpliv človeka na podnebne spremembe za začetek.

Utk je izjavil:

Nekateri res zavračajo znanost, ampak takih je morda 1% in o njih je brez veze odpirat temo, kaj šele kaj drugega.
Imaš pa potem nek delež ljudi, ki NE zavračajo znanosti, ne sprejmejo pa kar vsega avtomatsko to kar nam politika ali pa neka druga "avtoriteta" predstavlja kot da je znanost. In to morate priznati, ni vedno zares znanost.

+1

primoz4p ::

Retardiran12 je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

...

Kako naj bom skeptičen o nečem katerim nimam blage veze? Kaj mi daje to dovoljenje, da kontriram ljudem kateri so predali svoje življenje temu? Katr pa seveda še ne pomeni, da imajo prav.. Ampak če njih ne bi bilo, kdo bi vedel kdo ima prav? Sigurno pa nisem jaz tisti, ki bo sodil in zavrgel in se norčeval iz njihovega altruističnega dela za vse ljudi.

Hej, vsi ti znanstveniki bi lahko v trenutku rekli fuck it in šli za tekoči trak. Kaj bomo potem?

Saj vem, kupiš Biblijo in upaš.

A upanje je hrana norcev.

Znanos zahteva dokaze.
Fanatizem pa na podlagi enega (lahko posrednega) dokaza (ali "dokaza") ustvari fanatično prepričanje v neko teorijo.

Jezus in Tomaž
Tomaža, enega izmed dvanajsterih, ki se je imenoval Dvojček, pa ni bilo med njimi, ko je prišel Jezus. Drugi učenci so mu torej pripovedovali: »Gospoda smo videli.« On pa jim je rekel: »Če ne vidim na njegovih rokah rane od žebljev in ne vtaknem prsta v rane od žebljev in ne položim roke v njegovo stran, nikakor ne bom veroval.«
Čez osem dni so bili njegovi učenci spet notri in Tomaž z njimi. Jezus je prišel pri zaprtih vratih, stopil mednje in jim rekel: »Mir vam bodi!« Potem je rekel Tomažu: »Položi svoj prst sem in poglej moje roke! Daj svojo roko in jo položi v mojo stran in ne bodi neveren, ampak veren.« Tomaž mu je odgovoril in rekel: »Moj Gospod in moj Bog!« Jezus mu je rekel: »Ker si me videl, veruješ? Blagor tistim, ki niso videli, pa so začeli verovati!«

Da se dogovorimo:
* kar povejo na RTV je znanost in resnica
* vsi politiki vedno lažejo in zavajajo
* korona facebook doktorji pa so verniki
...

Utk je izjavil:

In koliko let že preučuješ vpliv človeka na podnebje? Na podlagi česa si skeptičen? Koliko % svojega življenja si predal temu in do kakšnega spoznanja si prišel?

Nabijaš v trikrasne medtem ko delaš 7-15, ostalo preprdiš na kavču. Žal nimaš referenc, da bi zavračal karkoli.

Si le nepomemben pleb, ki hoče bit pomemben. Če si tako prepričan v zmoto znanosti, zakaj ne pustiš vsega in to dokažeš?

Ker nimaš jajc, niti znanja..

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Kalibri je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Meni pa ne, ker to dvoje ni nujno povezano med sabo in se ne izključuje. Ni črno bela zadeva.

Ko magister znanosti trdi, da je bog ustvaril zemljo? :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

WizzardOfOZ je izjavil:

Kalibri je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ko magister znanosti trdi, da je bog ustvaril zemljo? :))

Ajde, glitch in the matrix.

Retardiran12 je izjavil:

Utk je izjavil:

In koliko let že preučuješ vpliv človeka na podnebje? Na podlagi česa si skeptičen? Koliko % svojega življenja si predal temu in do kakšnega spoznanja si prišel?

Nabijaš v trikrasne medtem ko delaš 7-15, ostalo preprdiš na kavču. Žal nimaš referenc, da bi zavračal karkoli.

Si le nepomemben pleb, ki hoče bit pomemben. Če si tako prepričan v zmoto znanosti, zakaj ne pusyiš vsega in to dokažeš?

Ker nimaš jajc, niti znanja.

Vidim da ti username kar ustreza. Me lahko citiraš kjer trdim, da človek ima ali nima vpliv na podnebne spremembe? Retardi kot si ti so najboljša reklama za antiznanost. Preberejo na rtv kaj je bojda večina znanstvenikov rekla, to ponavljajo do onemoglosti in vse druge žalijo. Pri tem se ne pozanimajo kdo je to reku, s čim je dokazal, pa tudi če je sploh to zares reku, ali si je pa samo nekdo vmes to tako razložil.
Znanost, če nekaj trdi, mora tudi napovedat kaj se bo zgodilo, to je ena od definicij znanosti. Gremo brat 20 let stare članke kaj so napovedali in kaj se je uresničilo?

Pithlit ::

Retardiran12 je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Kako je to mogoče?

Zato ker za faks narest je dost da se Mal napiflaš. Narejen faks ne pomeni avtomatsko da ima človek kaj dosti omembe vrednega med uhlji. Prav tako narejena samo OŠ ne pomeni da je človek avtomatsko butast.

Sicer pa je datum registracije pa odprta tematika ponavadi precej dober pokazatelj tega kam pes taco moli.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Kononenko. Za vse, ki so kdaj hodili na FRI, je to nuff said.

Utk je izjavil:

Retardiran12 je izjavil:

Utk je izjavil:

Si le nepomemben pleb, ki hoče bit pomemben. Če si tako prepričan v zmoto znanosti, zakaj ne pusyiš vsega in to dokažeš?

Ker nimaš jajc, niti znanja.

Vidim da ti username kar ustreza. Me lahko citiraš kjer trdim, da človek ima ali nima vpliv na podnebne spremembe? Retardi kot si ti so najboljša reklama za antiznanost. Preberejo na rtv kaj je bojda večina znanstvenikov rekla, to ponavljajo do onemoglosti in vse druge žalijo. Pri tem se ne pozanimajo kdo je to reku, s čim je dokazal, pa tudi če je sploh to zares reku, ali si je pa samo nekdo vmes to tako razložil.
Znanost, če nekaj trdi, mora tudi napovedat kaj se bo zgodilo, to je ena od definicij znanosti. Gremo brat 20 let stare članke kaj so napovedali in kaj se je uresničilo?

Aha spet osebni napadi, ne skrbi me ne gane. Če hočeš kontrirati znanosti si vzemi čas, vse preuči, predaj svoje življenje temu namenu in nam predstavi tehtne dokaze, da temu ni tako in ti bom verjel tudi jaz(nepomemben prdec).

Znanstveniki so investirali CELO ŽIVLJENJE v nekaj karkoli že je pa še vedno ne trdijo da je nekaj 100%, vedno lahko nekdo ovrže tezo in tega se tudi zavedajo. Seveda ti tudi ni jasna razlika med znanostjo in vero, znanost se da ponoviti, vere pač ne.

In ti boš vehimentno zavrgel ves njihov trud na podlagi česa???

Zgodovina sprememb…

Od kod ti ideja, da jaz čutim potrebo tebi ali pa nekomu nekaj dokazat?

Ne bom pa kupil vsega kar nekdo izdavi, če smem. Sploh če je ta nekdo v resnici xerox mašina, kot je 90% "pravih" znanstvenikov in 99% internetnih.

starfotr ::

Stvar kr sila preprosta.

Vsega je preveč in je dolgčas.

Ker hrane imamo dovolj. Zdravil je dovolj za vse živo. Vode je dovolj. Avtov in nafte je dovolj
Informacij je ogromno.

Ljudem je dolgčas in potem malo kontrirajo znanosti.

Takoj, ko je nekaj narobe pa takoj k zdravniku (znanost) in popravijo zadeve. Ko je spet vse ok pa se vrnit na stara pota kontriranju znanosti.

Utk je izjavil:

Ne bom pa kupil vsega kar nekdo izdavi, če smem. Sploh če je ta nekdo v resnici xerox mašina, kot je 90% "pravih" znanstvenikov in 99% internetnih.

Potem zavračaš znanost?

starfotr je izjavil:

Stvar kr sila preprosta.

Ker hrane imamo dovolj. Zdravil je dovolj za vse živo. Vode je dovolj. Avtov in nafte je dovolj
Informacij je ogromno.

Takoj, ko je nekaj narobe pa takoj k zdravniku (znanost) in popravijo zadeve. Ko je spet vse ok pa se vrnit na stara pota kontriranju znanosti.

Od uma, ki v drugi temi zavrača sončne elektrarne in električne avte. Lej, imaš pravico, samo da se ve...

Retardiran12 je izjavil:

Utk je izjavil:

Potem zavračaš znanost?

Ne. Ne vem od kod ti ta ideja. Najbrž nisi dovolj brihten, da bi razumel nekaj osnovnih stvari, zato ponavljaš za "avtoritetami", tako se idioti najlažje skrijete.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

tikitoki ::

Kalibri je izjavil:

Retardiran12 je izjavil:

You have to be smart for that.

tikitoki je izjavil:

Očitno na zahodu ni veliko izobraženih ljudi. Zdi se mi, da domnevaš, da so. Očitno niso. In za Afriko tudi dvomim, da večina zaupa. Imaš kakšno raziskavo, ki to potrjuje?

Verjames, da so slabse izobrazeni, kot v Afriki? Resno?

Po podatkih, ki sem jih videl, veliko vec africanov zaupa v znanost.

PersonaRuda ::

AtaŠtumf je izjavil:

Utk je izjavil:

+1

+2

Da dodam, tudi včasih so ljudje dvomili v znanost in rekli, da se sonce ne vrti okoli Zemlje in da Zemlja ni v središču osončja, pa so jih takrat (isti osebki kot danes oz. njihovi predniki) zmerjali z teoretiki zarot in označevali za nešolane ljudi, ker so podvomili v znanost. Čas pa je pokazal kdo je imel prav. In tudi danes se zgodovina ponavlja, ko podvomiš v Pfizer in njihovo čudežno pecivo si takoj označen za teoretika zarot, ravno Zemljaša, 5G alufolijaša, za nešolanega, samo zato ker si podvomil v učinkovitost cepiva in "znanost". ;)

Utk je izjavil:

starfotr je izjavil:

Stvar kr sila preprosta.

Informacij je ogromno.

Od uma, ki v drugi temi zavrača sončne elektrarne in električne avte. Lej, imaš pravico, samo da se ve...

Retardiran12 je izjavil:

Utk je izjavil:

Potem zavračaš znanost?

Ne. Ne vem od kod ti ta ideja. Najbrž nisi dovolj brihten, da bi razumel nekaj osnovnih stvari, zato ponavljaš za "avtoritetami", tako se idioti najlažje skrijete.

Glej meni je deep down jasno, da nimam pojma. Tebi pač ni in ravno to je POINT te teme.

Zgodovina sprememb…

Lahko si najdete novico na slotechu kak procent člankov in tudi znanstvenikov ne doprinese absolutno ničesar k znanosti, ampak samo kopira že znano. Če je 90% stvari samo kopija, potem zlahka teh 90% kopira 1% napačne znanosti, pa bo to zmeraj prevladalo nad ostalimi 9%. To je čista logika. Kopira se pa tisto kar se prodaja, ne tisto kar je bolj res. Tudi to je osnovna logika. Tako da takoj ko slišim "90% znanstvenikov se strinja", dobim alergijo...to ne pomeni absolutno ničesar. Odvisno je kaj pravi tistih 10%.

Glej meni je deep down jasno, da nimam pojma. Tebi pač ni in ravno to je POINT te teme.

To si si ti zapičil v glavo in ponavljal boš do onemoglosti, čeprav nisem popolnoma nič takega napisal iz česa bi ti lahko to sklepal. Ni čudno da nisi znanstvenik, če bi bil, bi bil prekleto slab.

Zgodovina sprememb…

alternative ::

Treba je ločiti znanost in uradno znanost.

Znanost uporablja znanstveno metodo, ki temelji na skrbnem opazovanju in preizkušanju teorij s poskusi.

Uradna znanost je del znanosti, ki je v službi kapitala in politike.

Ljudje ne zaupajo uradni znanosti. To se vleče že dlje časa, zelo se je pa pokazalo pri kitajskem virusu, kjer je uradna znanost zavoljo denarja zavrnila učinkovita zdravila (ne vsepovsod), pridobljeno imunost (ko preboliš, si bolje zaščiten od cepljenega), propagirala maske, čeprav je znanost dokazala, da niso učinkovite, uvedla lockdown, čeprav se je vedelo, da bo to povzročilo 10x večjo škodo od virusa, in skrivala stranske učinke cepljenja.

PersonaRuda ::

alternative je izjavil:

Znanost uporablja znanstveno metodo, ki temelji na skrbnem opazovanju in preizkušanju teorij s poskusi.

Ljudje ne zaupajo uradni znanosti. To se vleče že dlje časa, zelo se je pa pokazalo pri kitajskem virusu, kjer je uradna znanost zavoljo denarja zavrnila učinkovita zdravila (ne vsepovsod), pridobljeno imunost (ko preboliš, si bolje zaščiten od cepljenega), propagirala maske, čeprav je znanost dokazala, da niso učinkovite, uvedla lockdown, čeprav se je vedelo, da bo to povzročilo 10x večjo škodo od virusa, in skrivala stranske učinke cepljenja.

+1

Amen!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: tony1 ()

PersonaRuda je izjavil:

AtaŠtumf je izjavil:

Utk je izjavil:

+1

+2

Da dodam, tudi včasih so ljudje dvomili v znanost in rekli, da se sonce ne vrti okoli Zemlje in da Zemlja ni v središču osončja, pa so jih takrat (isti osebki kot danes oz. njihovi predniki) zmerjali z teoretiki zarot in označevali za nešolane ljudi, ker so podvomili v znanost. Čas pa je pokazal kdo je imel prav. In tudi danes se zgodovina ponavlja, ko podvomiš v Pfizer in njihovo čudežno pecivo si takoj označen za teoretika zarot, ravno Zemljaša, 5G alufolijaša, za nešolanega, samo zato ker si podvomil v učinkovitost cepiva in "znanost". ;)

V tistih časih o katerih ti govoriš je šlo za VERO. No naj te opomnim, da smo šli čez renesanso in je skrajni čas, da stopiš v 21 stoletje. Đizs...

Zgodovina sprememb…

Ni šlo za vero, ampak za agendo avtoritet. Oni so hoteli obdržat oblast in mislili so, da jim bo to lažje uspelo če ljudje mislijo to kar so mislili že 1000 let. V resnici je seveda vseeno kaj raja misli, ker itak nič ne misli, ampak verjame avtoritetam. Ki jih pa nekdo kontrolira.
Tako kot je super napisal zgoraj, to je uradna znanost, bila je tudi v srednjem veku, in tej sledijo tudi ovce kot je OP. Prava znanost je pa nekaj drugega. Prava znanost razišče katera rasa je bolj inteligentna, uradna pa to skriva. Na primer.

alternative je izjavil:

Če preboliš... See what i did there?

Kr neki res...

Pa hitro en oče naš, baje pomaga...

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Pazljivo, kadar je beseda "znanost" v antromorfizirani, neosebni obliki. Kao ona. "Znanost pravi", "znanost se razvija" in predvsem "VERJETI v znanost".

To so vse znaki sientizma in recept za pizdarije.

Miki N je izjavil:

Pazljivo, kadar je beseda "znanost" v antromorfizirani, neosebni obliki. Kao ona. "Znanost pravi", "znanost se razvija" in predvsem "VERJETI v znanost".

To so vse znaki sientizma in recept za pizdarije.

Tako je. To je vera, ne pa znanost.

Relativnostna teorija je dokazana. Bigbang je dokazan. Še zmeraj se raziskuje levo in desno, ampak do neke točke je dokazano. Marsikaj pa ni, pa se vseeno prodaja pod edino pravo znanost. Normalno, težko je pa ločit do katere točke je stvar zares dokazana, do katere se pa stvar predvideva in se lahko nekoč tudi spremeni.

Zgodovina sprememb…

«
1
2 3
...
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znanost in javnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17817018 (12279) nirburu
»

Večina stranskih učinkov po cepljenju proti covidu-19 je plod uma (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
40040500 (31113) PrihajaNodi
»

Nature: V naslednjem desetletju bodo na Facebooku prevladali proticepilci (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10421860 (12456) zmaugy
»

Facebook ne bo dovoljeval proticepilskih reklam (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10521752 (17823) imagodei

Več podobnih tem