» »

Zakaj ljudje zavračajo znanost?

Zakaj ljudje zavračajo znanost?

Temo vidijo: vsi
1
2
3 4 5

PacificBlue ::

@retardiran
Je tako težko razumeti, da si samo košček mesa, ki bo zgnil v zemlji in si nepomemben delček kozmosa?

Tako preprosto "žal" ni:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Quantum...
I’m out.
:3

darkolord ::

alternative je izjavil:

Treba je ločiti znanost in uradno znanost.

Znanost uporablja znanstveno metodo, ki temelji na skrbnem opazovanju in preizkušanju teorij s poskusi.

Uradna znanost je del znanosti, ki je v službi kapitala in politike.

Ljudje ne zaupajo uradni znanosti. To se vleče že dlje časa, zelo se je pa pokazalo pri kitajskem virusu, kjer je uradna znanost zavoljo denarja zavrnila učinkovita zdravila (ne vsepovsod), pridobljeno imunost (ko preboliš, si bolje zaščiten od cepljenega), propagirala maske, čeprav je znanost dokazala, da niso učinkovite, uvedla lockdown, čeprav se je vedelo, da bo to povzročilo 10x večjo škodo od virusa, in skrivala stranske učinke cepljenja.
"Uradna znanost" ne obstaja.

Ali je znanost ali ni.

PersonaRuda ::

Če si leta 1950 ali 1960 rekel, da cigareti škodijo zdravju si bil označen za teoretika zarot in neizobraženca. "Stroka" (doktorji) so priporočali kajenje in trdili, da ni škodljivo zdravju (niti nosečnicam). Zmes so se ti isti doktorji tudi pojavljali v raznih reklamah za cigarete (vsaka povezava z današnjimi doktorji in pojavljanji v reklamah za Pfizer cepiva je zgolj naključna).

In potem človek nikoli ne bi smel podvomiti v znanost? ;((

gozdar1 ::

Koliko ljudi danes še pomni posledice otroške paralize, ergo za njih taniti ne obstajain je življenje brez strahu od te bolezni nekaj samounemvega.
Če bi se zopet pojavila bi bili največji anticepilci s svojimi otroci rvi v vrstah za cepljenje.

Podobno velja za velik del ostalih teorij zarot k temu dodajno še zapiranje v informacijske mehurčke in interneno šrjenje zarot in dobimo del populacije, ki živi v svojem svetu zarot..kemirajlsov,ravne zemlje, dvomijo v pristanek na luni..

Zraven pa veselo koristijo vse dosežke znanosti. Ironično sevenje mobilnih telefonov od njihove uporabe ne odvrae niti največjih vernikov v teorije zarot.

darkolord ::

PersonaRuda je izjavil:

Če si leta 1950 ali 1960 rekel, da cigareti škodijo zdravju si bil označen za teoretika zarot in neizobraženca. "Stroka" (doktorji) so priporočali kajenje in trdili, da ni škodljivo zdravju (niti nosečnicam). Zmes so se ti isti doktorji tudi pojavljali v raznih reklamah za cigarete (vsaka povezava z današnjimi doktorji in pojavljanji v reklamah za Pfizer cepiva je zgolj naključna).

In potem človek nikoli ne bi smel podvomiti v znanost?
Tisti doktorji pač niso bili znanost.

Zgodovina sprememb…

dt711 ::

gozdar1 je izjavil:

Koliko ljudi danes še pomni posledice otroške paralize, ergo za njih taniti ne obstajain je življenje brez strahu od te bolezni nekaj samounemvega.
Če bi se zopet pojavila bi bili največji anticepilci s svojimi otroci rvi v vrstah za cepljenje.

Podobno velja za velik del ostalih teorij zarot k temu dodajno še zapiranje v informacijske mehurčke in interneno šrjenje zarot in dobimo del populacije, ki živi v svojem svetu zarot..kemirajlsov,ravne zemlje, dvomijo v pristanek na luni..

Zraven pa veselo koristijo vse dosežke znanosti. Ironično sevenje mobilnih telefonov od njihove uporabe ne odvrae niti največjih vernikov v teorije zarot.

Otroške bolezni so bile zaradi izboljšanih življenjskih pogojev že precej v upadanju še preden se je začelo cepljenje proti otroškim boleznim.

gozdar1 je izjavil:

Kako prepoznaš idiota? Idiot je tisti, ki dvomljivce proti covid cepivom takoj etiketira zraven še, da so proti vsem cepivom, da so teoretiki zarot, da verjamejo v ravno Zemljo... Nič od tega pa ne drži.

Sam verjamem v preizkušena cepiva (Pfizer covid cepivo bo to postalo komaj čez 15-20 let, ko bo vse teste dalo skozi kot vsa prejšnja cepiva). In poizkusni zajčki so vedno morali biti, ponavadi so to takšni, ki nimajo kaj za izgubiti ali pa vzamejo to kot dobro plačano službo. Covid cepivo pa je bilo testirano brezplačno na več kot 5 milijardah ljudeh. Samo to bom rekel: adijo pamet!

In ker verjamem v znanost in preizkušena cepiva in ker sem v preteklosti imel zdravstvene težave sem po dolgem posvetu z doktorjrem, kateri je znal odgovoriti na vsa moja vprašanja in kateri mi je dal vpogled v vse stranske učinke, sem na koncu pristal na zdravljenje s hiposenzibilizacijo oz. imuno terapijo. Trajalo je 5+ let in v tem času sem dobil 50+ šusov v ramo (injekcij). In če ne bi verjel v znanost ne bi pristal na to terapijo. Na koncu me je ta terapija pozdravila (uspešnost te terapije je zelo visoka). Ampak na tem forumu sem označen za antivaxxerja in nekoga, ki se boji igel (pikice v ramo). Toliko samo, kako so ljudje retardirani, ko kar vse povprek mečejo v isti koš.

Ne verjamem pa v covid cepivo. Bom pa verjel, ko bo dalo vse teste skozi, kateri trajajo ponavadi 15-20 let. Recimo tudi cepivo za gripo me ni prepričalo in ne vidim neke koristi, da bi se cepil in se zatorej ne bom cepil (kdor pa želi pa se naj, samo ne druge siliti, da se tudi morajo). Bi pa še enkrat z lahko dal skozi hiposenzibilizacijo, če bi to bilo potrebno (noben še ni umrl od te imuno terapije niti ni imel nekih hujših stranskih učinkov, najhujše kaj se ti lahko zgodi je to, da ti ne pozdravi imunskega sistema oz. ne dvigne imunski sistem na nivo višje).

sparklyslo ::

dt711 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Otroške bolezni so bile zaradi izboljšanih življenjskih pogojev že precej v upadanju še preden se je začelo cepljenje proti otroškim boleznim.

Izboljsanje življenskih pogojev pa niso zagotovile frizerke in kavč strokovnjaki, pač pa nekdo z malo več znanja, ane?

dt711 je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Zato je bilo cepivo proti paralizi tako težko pričakovano. Argument, ki ga uporabljajo anticepilci, zanemarja hude posledice te bolezni tudi pri tistih, ki so preživeli.

PersonaRuda je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Kako prepoznaš idiota? Idiot je tisti, ki dvomljivce proti covid cepivom takoj etiketira zraven še, da so proti vsem cepivom, da so teoretiki zarot, da verjamejo v ravno Zemljo... Nič od tega pa ne drži.

Sam verjamem v preizkušena cepiva (Pfizer covid cepivo bo to postalo komaj čez 15-20 let, ko bo vse teste dalo skozi kot vsa prejšnja cepiva). In poizkusni zajčki so vedno morali biti, ponavadi so to takšni, ki nimajo kaj za izgubiti ali pa vzamejo to kot dobro plačano službo. Covid cepivo pa je bilo testirano brezplačno na več kot 5 milijardah ljudeh. Samo to bom rekel: adijo pamet!

In ker verjamem v znanost in preizkušena cepiva in ker sem v preteklosti imel zdravstvene težave sem po dolgem posvetu z doktorjrem, kateri je znal odgovoriti na vsa moja vprašanja in kateri mi je dal vpogled v vse stranske učinke, sem na koncu pristal na zdravljenje s hiposenzibilizacijo oz. imuno terapijo. Trajalo je 5+ let in v tem času sem dobil 50+ šusov v ramo (injekcij). In če ne bi verjel v znanost ne bi pristal na to terapijo. Na koncu me je ta terapija pozdravila (uspešnost te terapije je zelo visoka). Ampak na tem forumu sem označen za antivaxxerja in nekoga, ki se boji igel (pikice v ramo). Toliko samo, kako so ljudje retardirani, ko kar vse povprek mečejo v isti koš.

Ne verjamem pa v covid cepivo. Bom pa verjel, ko bo dalo vse teste skozi, kateri trajajo ponavadi 15-20 let. Recimo tudi cepivo za gripo me ni prepričalo in ne vidim neke koristi, da bi se cepil in se zatorej ne bom cepil (kdor pa želi pa se naj, samo ne druge siliti, da se tudi morajo). Bi pa še enkrat z lahko dal skozi hiposenzibilizacijo, če bi to bilo potrebno (noben še ni umrl od te imuno terapije niti ni imel nekih hujših stranskih učinkov, najhujše kaj se ti lahko zgodi je to, da ti ne pozdravi imunskega sistema oz. ne dvigne imunski sistem na nivo višje).

Zanimivo kako nejakateri še kar pogrevajo dogodke iz Covid krize. V druzbi in na delovnem mestu o tem sploh ni več debate, "bilo i prošlo" - življenje gre naprej. Poznam pa enega samskega zateženega tipa, ki še vedno sanja o tem kako je bil bogi, ker je bil zaprt v svoji občini in kako ni mogel kajženevemkaj. Tip je samski in cele dneve visi na PCu. :))

Ljudje, ki vsak dan uporabljajo mobilni telefon in internet ter jim delajo težave že newtonovi zakoni. Pišejo poste v katerih debunkajo kvantno mehaniko in relativnostno teorijo.

gozdar1 je izjavil:

Ljudje, ki vsak dan uporabljajo mobilni telefon in internet ter jim delajo težave že newtonovi zakoni. Pišejo poste v katerih debunkajo kvantno mehaniko in relativnostno teorijo.

Prosim najdi mi poste na Slo-tech ali na slo portalih ali facebooku, kjer ljudje debunkajo kvantno mehaniko in relativnostno teorijo? Hvala.

111111111111 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Zelo podobno kot vprašanje:
Kako to, da človek, ki je magister znanosti, verjame v boga?

To se meni zdi, kot da je vse šolanje vrgel stran.

Veliko jih verjame v determinizem in stvarnika, daleč od krščanskega, muslimanskega ali kakšnega drugega boga.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

tikitoki je izjavil:

Menda na zahodu veliko ljudi ne zaupa v znanost. V Afriki, kjer je izobrazba slaba, vecina zaupa znanosti. Ocitno to ni vezano na izobrazbo.

Bolj na breizhodnost položaja. Znanost ni nezmotljiva, je pa ena redkih, ki se popravlja nadgrajuje in raziskuje. Trenutno je to najboljše kar imamo.

PacificBlue ::

Znanost ne vleče zaključke iz riti.
Meni je tudi kolega umrl en teden po cepljenju v avtu pred Hoferjem.
Vem pa tudi, da ni ravn zdravo zivel+plus kreš z motorjem leto dni prej.
I’m out.
:3

PersonaRuda je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Prosim najdi mi poste na Slo-tech ali na slo portalih ali facebooku, kjer ljudje debunkajo kvantno mehaniko in relativnostno teorijo? Hvala.

Ne dvomim, da tudi obstajajo, vsaj pred časom so, šolajo se pa pri takih "strokovnjakih".

https://www.youtube.com/@itsbs/videos

In kjer je ena teorija zarote , ni daleč naslednja.

sparklyslo je izjavil:

Zanimivo kako nejakateri še kar pogrevajo dogodke iz Covid krize. V druzbi in na delovnem mestu o tem sploh ni več debate, "bilo i prošlo" - življenje gre naprej. Poznam pa enega samskega zateženega tipa, ki še vedno sanja o tem kako je bil bogi, ker je bil zaprt v svoji občini in kako ni mogel kajženevemkaj. Tip je samski in cele dneve visi na PCu. :))

+1 :D

redtech ::

To boš zvedel čez čas, ko bo znanost napredovala.

Primer napredka:
Slo-Tech - V prestižni reviji Nature so umaknili še tretji članek skupine, ki jo na Univerzi v Rochestru vodi Ranga Dias in raziskuje superprevodnost. Da bo članek umaknjen, je bilo jasno že septembra, ko je osem izmed enajstih soavtorjev članka izrazilo skepso in predlagalo njegov umik. Dias poziva ni želel komentirati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

mirator ::

Ljudje ne zavračajo znanosti, samo so zaradi obilice informacij, povsem zbegani in ne znajo ločiti plev od zrnja. In internet preko svojih socialnih omrežij ponuja ogromno plev in zelo malo zrnja.
Drugi problem pa je, da je znanost ugrabljena s strani politike.

Lonsarg ::

Problem je nezanesljivost virov ki javnosti razlagajo znanost in nikoli znanost sama po sebi. Oziroma je problem da so ljudje nasploh slabi iskalci dobrih virov. Tako tisti ki verjamejo vsemu na RTV kot tisti ki verjamejo vsemu na FB.

Čeprav vsak z kančkom zdrave pameti bi moral vedit da je random FB post manj zanesljiva informacija od oddaje na TV. Tv je pa še vedno manj zanesljiva od tega da greš googlat zadeve ki imajo zadaj znanstvend članke za vire.

Covid je dober primer kjer imaš v grobem te tri:
- verjame slepo obljuban na TV glede Covid cepiva
- skeptik ki gre sam iskat vire in ugotovi da pač obstaja nek procent zaščite, ki pa ni lih pretirano visok da bi upravičil vso paranojo ki so jo zganjal z delno obveznim cepljenjem, sploh za mlajše od 50 let
- FB teoretik in zavračalec znanosti, ki misli da je cepivo bolj škodlivo kot okužbe lol

Samo druga alineja je ok, žal nas je v drugi alineji pomoje komaj polovica prebivalcev. Eni so v tretji alineji ker se teoretiki zarot, drugi so v tretji alineji ker ne znajo zgooglat normalnih virov in si ustvarjajo mnenje z random FB posti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Utk ::

Ja, samo da tisti iz prve točke zmerjajo te iz druge s flateartherji in zanikovalci znanosti. Najbrž so sami precej zabiti zato morajo to zabitost prekrivat s ponavljanjem "uradnih" virov.

Mato989 ::

darkolord je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

In potem človek nikoli ne bi smel podvomiti v znanost?
Tisti doktorji pač niso bili znanost.

Kaj pa so bili, vešči? Takrat so bili znanost... potem pa se je spremenilo, in kdo pravi da se ne bo spet z novimi odkritji?

111111111111 je izjavil:

tikitoki je izjavil:

Menda na zahodu veliko ljudi ne zaupa v znanost. V Afriki, kjer je izobrazba slaba, vecina zaupa znanosti. Ocitno to ni vezano na izobrazbo.

Bolj na breizhodnost položaja. Znanost ni nezmotljiva, je pa ena redkih, ki se popravlja nadgrajuje in raziskuje. Trenutno je to najboljše kar imamo.

To je vse lepo in prav, če potem ne bi prišli eni ki pravijo da moramo brezpogojno zaupat znanosti ker če oni tako najdejo tako je... pozabijo pa ravno to kar si pisal, da bo čez X časa lahko znanost odkrila da se je pred leti motila... mi pa bi morali slepo verjeti tej znanosti zakaj že?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Težava nastane, ko se ljudje ukvarjajo s stvarmi o katerih pojma nimajo. Danes je že vsakdo strokovnjak za vse,kar niti ne bi bila težava če ne bi to potem negativno vplivalo na celotno družbo, sploh ko se enkrat nabere kritična masa podobno mislečih.

Nekoč so se z znanostjo večinoma ukvarjali višji sloji večina ostalih je zanimalo predvsem preživetje. Danes ima vse preveč ljudi vse preveč časa za ukvarjanje z neumnostmi.

gozdar1 je izjavil:

Težava nastane, ko se ljudje ukvarjajo s stvarmi o katerih pojma nimajo. Danes je že vsakdo strokovnjak za vse,kar niti ne bi bila težava če ne bi to potem negativno vplivalo na celotno družbo, sploh ko se enkrat nabere kritična masa podobno mislečih.

Nekoč so se z znanostjo večinoma ukvarjali višji sloji večina ostalih je zanimalo predvsem preživetje. Danes ima vse preveč ljudi vse preveč časa za ukvarjanje z neumnostmi.

Torej trdiš, da je bila "modra" oz. pravilna odločitev za vse pod 50 let stare brez pridruženih boleznih, ki ste se cepili s covid zvarki? Taki ste res pametni, da vam ven tuče ta pamet, ko požerete vse kar vam MSM servira s podkupljeno znanostjo. ;)

gozdar1 je izjavil:

Tudi če se ukvarjajo s stvarmi tisti kateri bi naj imeli POJMA ne pomeni da bodo imeli prav in tu je napaka v mišljenju da če nekaj glede zdravja reče dohtar da je to avtomatsko prav... ne ni...

Sicer pa zakaj zavračajo znansot imaš na prvi strani Slo techa

https://slo-tech.com/novice/t822393#crta

Torej članek znanosti so umaknili, po tvoje ko je prišel ven bi mu morali 100% verjetni da je tako kot piše... no tisti ki so to zavračali so po tvoje flat eartherji ali kako? Zdaj se je izkazalo da je fail in so umaknili kaj pa zdaj? Čem uverjamemo? Znanosti ki je prvo rekla da je, potem pa znanosti ki reče da ni... zakaj se ni počakalo in preverilo če je to takšna znanost.

PersonaRuda je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Torej trdiš, da je bila "modra" oz. pravilna odločitev za vse pod 50 let stare brez pridruženih boleznih, ki ste se cepili s covid zvarki? Taki ste res pametni, da vam ven tuče ta pamet, ko požerete vse kar vam MSM servira s podkupljeno znanostjo. ;)

NEkateri ste res obsedeni s tem covidom, med tem ko se mamice pogovarjajo o avijonih ki povzočajo nivihte ter nočejo cepit otrok proti otroškim boleznim. Težava je prav v vas, ki poćirate vse kar vam servirajo "alternativni" mediji. Teorije zarot, zavračanje osnovnih principov v znanosti, ..... dejansko pa z vami manipulirajo pa se tega sploh ne zavedate. Nimajo države, kot je rusija, kitajska,.. celih farm botov zato, ker jim je dolgčas.

135063 ::

Mato989 je izjavil:

da če nekaj glede zdravja reče dohtar da je to avtomatsko prav... ne ni...

seveda ni, je ravno tako zmotljiv kot vsak drug človek, žal so pa posledice na človeškem materialu... verjetnost da se moti v diagnozi in zdravljenju, je vseeno precej zmanjšana...

135063 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

da če nekaj glede zdravja reče dohtar da je to avtomatsko prav... ne ni...

seveda ni, je ravno tako zmotljiv kot vsak drug človek, žal so pa posledice na človeškem materialu... verjetnost da se moti v diagnozi in zdravljenju, je vseeno precej zmanjšana...

Seveda je, ampak to tebi nič ne pomaga če ti takrat nekaj narediš ali vbrizgaš v sebe in potem čez 3 tedne ugotovijo da ni ok ne? Takrat ne moreš več ti vzet nazaj in odbrizgat (če smo že pri cepivu) zato pa je NORMALNO da znanost potrebuje nekaj let ali desetletij da se preko testiranja na live subjektih zadeve potrdijo...

In če nekdo reče da ne verjame znanosti dokelr ni potrjeno in testirano ni zato flat earther niti nek degeneriranec avtomatsko... samo skeptičen državljan ki ima preko zgodovine NIČKOLIKO primerov motljive znanosti... In ja prav imaš je verjetnost da se zmotijo manjša, ampak to tebi nič ne pomaga če nekaj ni reverzibilno kar si na podlagi te zmotljive znanosti naredil kajne?

Miki N ::

Ma dostikrat to kar "v javnosti" vidiš kot podporo znanosti je navaden našivaši krožni drk približno podobno razgledanih ljudi. Ni neke bistvene razlike med team Znanost vs team FB v inteligenci. Viole vs. Dragonsi scena. Saj zato se pa folk zaslišuje drug drugega v stilu "Komu pa ti ZAUPAŠ,a?" - ni nekega kritičnega razmišljanja in raziskav zadaj v nobeni skupini, večinoma.

Pa saj po svoje razumljivo - ne more en Povprečko zdaj izvajati nek "peer review" znanstvenih izjav ... vraga, saj še pravi znanstveniki v tem procesu pogosto šušmarijo. :))

Kar bi morali v trenirati je pravi pragmatizem. Pravi. To je koristno in se da naučiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Mato989 je izjavil:

Seveda je, ampak to tebi nič ne pomaga če ti takrat nekaj narediš ali vbrizgaš v sebe in potem čez 3 tedne ugotovijo da ni ok ne? Takrat ne moreš več ti vzet nazaj in odbrizgat (če smo že pri cepivu) zato pa je NORMALNO da znanost potrebuje nekaj let ali desetletij da se preko testiranja na live subjektih zadeve potrdijo...

In če nekdo reče da ne verjame znanosti dokelr ni potrjeno in testirano ni zato flat earther niti nek degeneriranec avtomatsko... samo skeptičen državljan ki ima preko zgodovine NIČKOLIKO primerov motljive znanosti... In ja prav imaš je verjetnost da se zmotijo manjša, ampak to tebi nič ne pomaga če nekaj ni reverzibilno kar si na podlagi te zmotljive znanosti naredil kajne?

ja, se še res spomnim, kako je bilo govora, da je plan cepljenja proti covidu (kot da drugače se ne bi dalo takšnega cilja doseči) depopulacija nekaj milijard ljudi v smislu nekega globalnega reset 2030, ja, da who laže s svojimi cepilnimi zemljevidi in da bo samo elita ostala ob tem, da je karantena hujša kot holokavst.

z edinim, čemer se res strinjam, je, da je bilo s strani politike (RS, EU in ostalo) in zdravstva slabo in vprašljivo vodeno, marsikaj je bilo neupravičeno oteženo tudi v zdravstvenih ustanovah, med občinami in v gozdovih...

lahko bi sicer bilo še strožje in slabše - da bi res milijarde ljudi že pomrle zaradi covid cepiva, me zanima, kako bi šele to bilo sprejeto med preživelimi do leta 2030 :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 135063 ()

z edinim, čemer se res strinjam, je, da je bilo s strani politike (RS, EU in ostalo) in zdravstva slabo in vprašljivo vodeno, marsikaj je bilo neupravičeno oteženo tudi v zdravstvenih ustanovah, med občinami in v gozdovih...

In to vsakemu normalnemu vrže slabo luč na smiselnost tudi ostalih ukrepov, ker če neka "znanost" bi naj bila neka avtoriteta na takem področju bi od nje pripčakoval smiselne logične in racionalne ukrepe, ne pa panično birokratsko iracionalnih...

Sploh pa bi od znanosti pričakoval javno izpostavitev debilnih ukrepov vlade, pa v celem Covidu nisem 1x slišal da bi en kao znanstvenik rekel da je pa tak ukrep vlade popolnoma NEUMEN in v nasprotju z znanostjo in predvsem logiko... (maske v gozdu????)

pozabil si še cb in zavajanje glede (začasnosti in benignosti) inflacije.

sicer pa, ena vlada je odstopila/razpadla, druga pa je zgodovinsko izgubila naslednje volitve, bi rekel, da so se stvari primerno poračunale.

zato je pa zdaj toliko boljše in srečnejše.
saj je?

Seveda, zato pa pač nihče več nikomur ne verjame, ravno zaradi takih zadev kot so prepovedani prehodi občin, maske v gozdu, centralne banke in bluzenje o inflaciji itd... in ko to vidiš ko naslednjič nekaj rečejo samo zamahneš z roko z mislijo na zadnje debilizme in rečeš kontra... ker zdaj so izgubili zaupanje in pot nazaj je dolga in trnova...

pozabil si še na brezpametne injekcije cb in zavajanje glede (začasnosti in benignosti) posledične inflacije.

sicer pa, ena vlada je odstopila/razpadla, druga pa je zgodovinsko izgubila naslednje volitve, bi rekel, da so se stvari primerno poračunale. pa tudi ena specialna vojaška operacija v Ukrajini se je začela in druga v Gazi.

saj je?

Mato989 je izjavil:

pozabil si še cb in zavajanje glede (začasnosti in benignosti) inflacije.

sicer pa, ena vlada je odstopila/razpadla, druga pa je zgodovinsko izgubila naslednje volitve, bi rekel, da so se stvari primerno poračunale.

saj je?

Seveda, zato pa pač nihče več nikomur ne verjame, ravno zaradi takih zadev kot so prepovedani prehodi občin, maske v gozdu, centralne banke in bluzenje o inflaciji itd... in ko to vidiš ko naslednjič nekaj rečejo samo zamahneš z roko z mislijo na zadnje debilizme in rečeš kontra... ker zdaj so izgubili zaupanje in pot nazaj je dolga in trnova...

ni videti, da več nihče ne bi nikomur verjel :-) svet je bolj ali manj pozabil na covid, zdaj so specialne vojaške operacije v ospredju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 135063 ()

Ta "stroka" mi je bila legendarna. Par ljudi je zaradi te stroke pristala v bolnišnici (ker so med tekom skup padli oz. omedleli) in mislim, da so celo bile smrtne žrtve po svetu, ker so eni upoštevali to neumnost "znanosti", ker se je to od začetka propagiralo preko vseh MSM s podporo znanosti.

Zdravnica "stroka in znanost" med covidom Tina Bregant: "Masko nosim tudi, ko tečem."

Kak ruknjen moreš bit v glavo, da si daš masko med tekom gor, ko imaš pospešeno vdihovanje zraka in izdihovanje CO2 in vse to počneš pod masko? ;((

In takšni stroki oz. znanosti naj človek sledi? 8-O

Bregantova: "Masko nosim tudi, ko tečem."
https://www.24ur.com/novice/korona/mask...

Kje so kakšne študije in peer review, da maske koristijo med aktivnim športom? In potem beremo od idiotov, da smo vsi, ki ne nosimo maske med tekom teoretiki zarot in verniki v ploščato zemljo, ker ne zaupamo znanosti, katera priporoča masko med tekom. 8-O:))

Kdo je torej tu idiot? :D

nokken ::

Utk je izjavil:

Nekateri res zavračajo znanost, ampak takih je morda 1% in o njih je brez veze odpirat temo, kaj šele kaj drugega.

Ce bi vzel ST za reprezentativen vzorec, potem je taksnih cca. 50%... vecina se jih je pofockala tudi tu, seveda s svojimi opravicevanji zakaj raje verjamejo v reptiliance kot "podkupljivemu znanstveniku" ter kako oni kot "znanstveniki" dvomijo v vse ne pa slepo verjamejo kot ovce. Tisto sekundo ko nekdo potegne ven ovce in MSM ves o kaksnem "znanstveniku" je govora. :))

nokken je izjavil:

Utk je izjavil:

Nekateri res zavračajo znanost, ampak takih je morda 1% in o njih je brez veze odpirat temo, kaj šele kaj drugega.

Ce bi vzel ST za reprezentativen vzorec, potem je taksnih cca. 50%... vecina se jih je pofockala tudi tu, seveda s svojimi opravicevanji zakaj raje verjamejo v reptiliance kot "podkupljivemu znanstveniku" ter kako oni kot "znanstveniki" dvomijo v vse ne pa slepo verjamejo kot ovce. Tisto sekundo ko nekdo potegne ven ovce in MSM ves o kaksnem "znanstveniku" je govora. :))

Si že razložil zakaj naj verjamemo v ono znanost gori od Bergantove strokovnjakinje glede nošnje maske ko tečem v gozdu sam?

PersonaRuda je izjavil:

Ta "stroka" mi je bila legendarna. Par ljudi je zaradi te stroke pristala v bolnišnici (ker so med tekom skup padli oz. omedleli) in mislim, da so celo bile smrtne žrtve po svetu, ker so eni upoštevali to neumnost "znanosti", ker se je to od začetka propagiralo preko vseh MSM s podporo znanosti.

Zdravnica "stroka in znanost" med covidom Tina Bregant: "Masko nosim tudi, ko tečem."

Kak ruknjen moreš bit v glavo, da si daš masko med tekom gor, ko imaš pospešeno vdihovanje zraka in izdihovanje CO2 in vse to počneš pod masko? ;((

Kje so kakšne študije in peer review, da maske koristijo med aktivnim športom? In potem beremo od idiotov, da smo vsi, ki ne nosimo maske med tekom teoretiki zarot in verniki v ploščato zemljo, ker ne zaupamo znanosti, katera priporoča masko med tekom. 8-O:))

Pa ti človek res sploh ne razumeš kaj je znanost. O tem kar ti pišeš zgoraj je osebno mnenje neke zdravnice.

Mato989 je izjavil:

nokken je izjavil:

Utk je izjavil:

Α
Si že razložil zakaj naj verjamemo v ono znanost gori od Bergantove strokovnjakinje glede nošnje maske ko tečem v gozdu sam?

Veš to je ono, ko pride "nokken" na forum pisati, da kdor ne nosi maske med tekom je vernik v reptiljance, teoretik zarot, ravno zemljaš, ker dvomi v stroko Tine Bregant, katera ima absolutno prav, da se more nositi masko med tekom v gozdu, ko si čisto sam in da to koristi zdravju, a se ta oseba hkrati ne zave, da ravno ona izpade največji bučko na forumu. :)):D

Včasih so ljudje s kmečko pametjo rekli: "Pojdi ven na sveži zrak" (v smislu, da to najbolj koristi zdravju). Danes pa si vernik v reptiljance in ploščato zemljo, če si ne daš maske gor, ko se greš ven nadihat "svežega zraka". :)):)

Kdo tukaj izpade idiot, naj vsak sam presodi? :)

@nokken - počasi bo čas, da si odpreš novi profil. Ta tvoj je že 2 meseca star in si spet izpadel ven največji bučko. :P

sparklyslo je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Pa ti človek res sploh ne razumeš kaj je znanost. O tem kar ti pišeš zgoraj je osebno mnenje neke zdravnice.

Ok potem pa nam razloži kaj je znanost? Vedno sem pričakoval da visoki strokovnjaki sledijo znanosti pri svojih izjavah in tudi mnenjih... A ni zdravnik neka avtoriteta na področju medicinske znanosti napram tebi laiku in civilistu?

A se ne odločijo zdravniki kakšne poseg opravit na podlagi znanstvenih metod in logike, ali pač kar tako na osebnem prepričanju?

A ne pričakuješ od glavnega epidemiologa v državi znanstven pristop k epidemiji?

sparklyslo je izjavil:

WTF?? ;((

To ni neko mnenje zdravnice, ampak to je bila stroka in znanost med korono, ker drugače se ne bi sprejemali ukrepi na podlagi te stroke in znanosti.

Če bi to bilo samo "mnenje neke zdravnice", potem ne bi imeli prav teh ukrepov. Se ti to ne zdi logično, bučko? :D

Miki N ::

Ampak če se vrnemo za trenutek k naslovnemu vprašanju ... OP je dobro zastavil zadevo.ZAKAJ?

Dokončnega odgovora znanstveno ne moremo dati, lahko pa damo na mizo nekaj idej.

Osebno sumim, da je za slab sloves Znanosti (z veliko začetnico, malo, v 3. osebi.. ni važno) kriva v prvi vrsti .... Akademija in njihova scena prerivanja za točk, ritolizništva in kruhoborstva ter politične prostitucije. Akademija je v resnici ta "uradna znanost" v spregi s Politiko, ki je pravo dobro znanost ugrabila, zaprla v klet fakultete, kjer jo spolno zlorablja - če že vztrajamo pri antropomorfizmih.

Tukaj si nekateri še vedno romantično predstavljate znanstvenike kot ne vem.. kakega Lorda Kelvina s svojimi broji v rustikalnem salonu kako s pipicami ob dobrem portovcu s svojimi big-ass mozgi odkrivajo in porivajo meje znanega.
... v resnici je "znanost" pogosto ostarel asistent v fevdalnem odnosu s svojim profesorjem za katerega upa, da čimprej stakne kak rak na jajcih in da ga ta ista Znanost ne bo mogla rešiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

jan_g ::

Je pa potrebno ločiti znanost od stroke in oboje od politike. Del covidnega obdobja sem preživel v tujini (Danska), del v Sloveniji. Bistvena razlika, ki sem jo opazil je ta, da so tam vse te stvari (samoizolacija, maske, minimalno transporta, izogibanje obiskov babic in dedkov, itd.) bile _priporočila_ in so se jih ljudje držali skoraj kot religijo, pri nas pa kaj hitro vladne uredbe in inšpekcije ter kaznovanja. Tudi tista neumnost s preverjanjem cepilnega statusa oz. testiranja pred trgovinami. Tega na Danskem ni bilo. Hočem reči, da lahko na podlagi ugotovitev znanosti ukrepaš tako ali drugače. In to je posledica kulture naroda, politike, ki iz tega izhaja, itd.

jan_g je izjavil:

Je pa potrebno ločiti znanost od stroke in oboje od politike. Del covidnega obdobja sem preživel v tujini (Danska), del v Sloveniji. Bistvena razlika, ki sem jo opazil je ta, da so tam vse te stvari (samoizolacija, maske, minimalno transporta, izogibanje obiskov babic in dedkov, itd.) bile _priporočila_ in so se jih ljudje držali skoraj kot religijo, pri nas pa kaj hitro vladne uredbe in inšpekcije ter kaznovanja. Tudi tista neumnost s preverjanjem cepilnega statusa oz. testiranja pred trgovinami. Tega na Danskem ni bilo. Hočem reči, da lahko na podlagi ugotovitev znanosti ukrepaš tako ali drugače. In to je posledica kulture naroda, politike, ki iz tega izhaja, itd.

Ok dajmo potem tu prvo razčistit, glede stroke in znanosti?

Za mene je vedno bilo tako da se stroka(strokovnjaki) na nekih področjih ZMERAJ opira na znanost (torej metode, raziskave, empirične izsledke in logiko)

Če se stroka ne more opirat na znanost je sploh še stroka?

Znanost. Načrtno odkrivanje novih spoznanj ;
Veda. Vse znanje o nekem tematsko zaokroženem področju ;
Stroka. Uporabno znanje s področja neke vede

Kako lahko stroka deluje brez vede in znanosti boš pa razložil ti...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

ZAkaj se je tale tema zopet razvila v še eno covid temo?

Mato989 je izjavil:

sparklyslo je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Ok potem pa nam razloži kaj je znanost? Vedno sem pričakoval da visoki strokovnjaki sledijo znanosti pri svojih izjavah in tudi mnenjih... A ni zdravnik neka avtoriteta na področju medicinske znanosti napram tebi laiku in civilistu?

A se ne odločijo zdravniki kakšne poseg opravit na podlagi znanstvenih metod in logike, ali pač kar tako na osebnem prepričanju?

A ne pričakuješ od glavnega epidemiologa v državi znanstven pristop k epidemiji?

Če bi se malo več izobraževal, bi gotovo razumel kako nastajajo znanstvene raziskave. V delo je potrebno vložiti veliko časa, znanja, izobraževanja, usklajevanja z mentorji/sodelavci, dokazovanja in testiranja.
Ni to baba kazala. Ker če zajebeš, se ti bo ostala strokovna znanost posmehovala.

Zgodovina sprememb…

jan_g ::

@Mato989
Ne dlakocepi. Imaš na tisoče zdravnikov, ki so specializirani v n smeri in NE opravljajo raziskav, temveč se ukvarjajo z zdravljenjem. In kot vsi drugi ljudje, imajo določene poglede na svoje delo. Metode zdravljenja, katera zdravila uporabiti, kdaj je bolje en pristop od drugega in tako dalje. Kar je rekla neka Tina Bergant ni za vzeti kot suho zlato. Pomembneje je gledati, kaj reče 10 ali 100 takih Tin in kako na to reagira politika. Da ne omenjam niti tega, da že v samih raziskavah lahko pridemo do dcoumnih zaključkov zaradi xy razlogov.

A si izobražen in razgledan človek ali nisi? Malo razmisli o stvareh.

kow ::

otago je izjavil:

Ted Kaczyinski je bil zelo izobražen...

Sicer pa smo se v času kovida naučili, da se znanost lahko spremeni čez noč. O negativnih posledicah ukrepov, dejanj, cepljenj, ki niso v interesu politike, pa se aktivno ukrepa, da to ne pride na javnost, ne dobijo pozornosti oz. se govorce diskreditira.

Ted Kaczynski ni zavracal znanost. V bistvu je bil zelo racionalen.

Po mojih izkusnjah vsaj 95% ljudi zavraca znanost. Ker, ce jo sprejmes 100%, so zakljucki neznosni za vecino ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

primoz4p ::

gozdar1 je izjavil:

ZAkaj se je tale tema zopet razvila v še eno covid temo?

OP jo je usmeril v to smer.
Glej njegov drugi zapis v tej temi, začela je pa @Philt prispevek prej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: primoz4p ()

kow ::

Saj covid je lep primer zavracanja znanosti. Oblast se je dejansko obnasala kot, da je epidemija IZKLJUCNO zdravstveni problem. Ceprav je bil seveda tudi ekonomski, socialni itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()
1
2
3 4 5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znanost in javnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17817019 (12280) nirburu
»

Večina stranskih učinkov po cepljenju proti covidu-19 je plod uma (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
40040501 (31114) PrihajaNodi
»

Nature: V naslednjem desetletju bodo na Facebooku prevladali proticepilci (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10421860 (12456) zmaugy
»

Facebook ne bo dovoljeval proticepilskih reklam (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10521752 (17823) imagodei

Več podobnih tem