» »

Zakaj ljudje zavračajo znanost?

Zakaj ljudje zavračajo znanost?

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
5

Mato989 ::

energetik je izjavil:

kow je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Beseda verjeti je sicer malo tak tak... morali bi napisati ZAUPATI...

Katera entiteta pa je "znanost". Kje se lahko pogovorim z njo? Ce te prav razumem, ljudje ne zaupajo institucijam. Kar je seveda racionalno. Menda ja ne bos 100% slepo zaupal institucijam.
Problem je nato v tem, da imajo tisti bolj omejeni, 100% samozaupanje. To je sele norost!
Problem je, da se kar počez opleta z besedo "znanost". Znanost je zame edina metoda, s katero se da ugotoviti resnico o naši okolici. Ne more biti prava ali neprava, ali je ali pa je ni.

Druga stvar pa je zloraba "znanosti" s strani avtoritet. V avtoriteto je jasno potrebno dvomiti. Ampak povprečen folk potem dvomi tudi v znanstveno metodo, kar je povsem sfaljeno.

Ampak znanost oz metoda se lahko spremeni in nekaj kar JE nekoč bilo da JE, je lahko danes da NI...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

energetik ::

Mato989 je izjavil:

Ampak znanost oz metoda se lahko spremeni in nekaj kar JE nekoč bilo da JE, je lahko danes da NI...
Očitno si ti med tistimi, ki ne vedo kaj je znanstvena metoda.
vires in numeris

Utk ::

energetik je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Očitno si ti med tistimi, ki ne vedo kaj je znanstvena metoda.

Ne, tisti, ki zmerjajo vse naokoli ne vejo kaj je znanstvena metoda. Debili tu so prepričani v veliko več stvari kot pa pravi znanstveniki. Vseeno bojo pa zmerjali vse naokoli, če kdo samo malo podvomi v kaj od tistega. Če nekdo reče, da ni ravno čist ziher, da je vesolje staro 13,8 milijard let, bo takoj katoliban, ki misli da je staro 6000 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

solatko ::

Čemu ravno lekadol?
https://www.taichi-qigong.si/glavobol-o...

Kako naj ne bom skeptičen na slovensko znanost, ko poslušam boje med psihiatri in kliničnimi psihologi na področju psihoterapij s psihoterapevti, ki so ravno tako končali univerzitetni program iz psihoterapij, vendar niso iz medicinske stroke, ki naj bi bila na psihoterapevtskem področju zveličavna pa tega dela sploh ne opravlja ali v tako skrčenem obsegu, da tisti, ki bi to dejansko potrebovali, ne pridejo do tega in jih samo futrajo z zdravili, ki pa niso ravno uspešna in imamo posledično samomorilnost med najvišjo v svetu. V drugih državah pa učinek psihoterapevtov priznavajo. V igri pa je samo denar in nobene druge pametne razlage. Podobno je z alternativno medicinsko stroko akapunkturo, kiropraktiko,....

Lonsarg - Realnost je taka, da se zanika in poizkuša omilit vse pojave, ki se dogajajo morda tudi zaradi delovanj cepiva.

Mato989 - V času covid-a so bili nasprotniki, ravno tako znanstveniki izključeni iz objav, če so le pokazali kanček dvoma v to, kar je bila uradna razlaga. Kakšen je bil namen tega izključevanja, tako kot se izključuje drugačna mnenja v spopadih UK proti RU in Izrael proti Palestincem. Tudi na tem forumu se je zapiralo teme vsem, ki so uradni agendi nasprotovali.
Delo krepa človeka

Lonsarg ::

solatko je izjavil:

Lonsarg - Realnost je taka, da se zanika in poizkuša omilit vse pojave, ki se dogajajo morda tudi zaradi delovanj cepiva.
Ja ampak pazi tole zgodbo. Moja jemlje kontracepcijske in so imeli pogovore in se je moja strinjala, da ni dobro da se v medijih strasi da so kontracepcijske za par faktorjev bolj nevarne od covid cepiva za krvne strdke, kljub temu da to JE res. Vseeno so bli mnenja da ljudje se bodo ustrasili in ne bodo jemali in bos pol imel nezazeljene nosecnosti, endometrioze itd.

Pac folk je prestrasen kar ne razume in meni je povsem normalno da nocemo masovno pisat o nekih stranskih ucinkih in s tem strasit. Kogar zanima so podatki jasni, za covid cepivo mislim da je blo par primerov (ne smrti ampak sama pojavnost) na miljon cepitev al nekaj takega, kontracepcijske imajo pa precej vec.

Hvalabogu je to za kontracepcijske bilo zgolj mimogrede omenjeno, drgac bi anticepeilske zenske ze masovno nehale kontracepcijske jemat, ker so par faktorjev bolj nevarne od covid cepiva ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Pithlit ::

PersonaRuda je izjavil:

Pithlit je izjavil:

Ej, sam vprašanje (ne mislim se prerekat): a nisi ti nekaj obljubljal da se boš nazaj držal glede vsega tega?

Ne. Jaz sem obljubil, da več ne bom odpiral novih tem (v kolikor se mi spet dovoli odpirati "nove teme") kot so korona, WEF, Bill Gates, Great Reset, NWO in global warming (in tega se bom tudi držal). Nikjer pa nisem napisal (obljubil), da ne bom sodeloval v njih. ;)

Vidim pa, da te peče, ko bereš moje komentarje. :)):D

Hvala za relativno normalen odgovor.
Life is as complicated as we make it...

PersonaRuda ::

Lonsarg je izjavil:

za covid cepivo mislim da je blo par primerov (ne smrti ampak sama pojavnost) na miljon cepitev

Družina 20-letne Katje, ki je dokazano umrla zaradi posledic cepljenja proti covidu-19, še ni prejela obljubljene odškodnine.
https://www.rtvslo.si/zdravje/katjina-d...

nokken ::

PersonaRuda je izjavil:

jan_g je izjavil:

Kar je rekla neka Tina Bergant ni za vzeti kot suho zlato. Pomembneje je gledati, kaj reče 10 ali 100 takih Tin in kako na to reagira politika.

Ampak mi smo na podlagi te ene Tine, katera je med korono predstavljala znanost, stroko in na podlagi njene visoke izobrazbe (zdravnica) je predstavljala tisto najvišjo avtoriteto, katero moramo poslušati za vsako ceno in smo potem imeli prav te ukrepe (maske v gozdu, ko si sam, maske med tekom, maske na prostem...).

Zato ne moreš reči "neka Tina", če pa smo ravno zaradi nje uvedli vse te ukrepe. Ona ni bila "neka Tina" ampak stroka in znanost v eni osebi, se ti to ne zdi logično? ;)

Ce si ti delal zakljucke na podlagi "ene Tine" ter na podlagi priporocil nabildanega delno pismenega tv voditelja, ki je v tistih casih postal glavni strokovnjak za cisto vsa podrocja, je to zares tvoj problem. In ce je edini primer, ki vas pri vsem tem moti mogoce zgolj ena stvar, ki vem da vas ne bo omajala v vasem prepricanju kako je YT boljsi vir kot znanstveni clanki in raziskave... Takrat ko je ta "ena Tina", ki je v resnici pediatrinja in nima veze niti kaksnih posebnih znanj ali referenc s podrocja virologije, epidemiologije itd. in je bolj kot znanstvenik nastopala kot politik, se ni prav veliko vedelo o tem virusu. In ja stvar se spreminjajo in znanstveniki dobivajo nove informacije in nove dokaze. Ampak ti si se zapicil v en njen stavek in sedaj je vsa znanost brez veze, medtem ko ni problema brez vsakrsnega dokaza verjeti pravljicam o reptiljancih, ravni zemlji in ne vem se cem. Ampak kot sem rekel, vecina teh "pametnih" se vas je ze pofockala tu in zares vas je precej vec kot 1% kar je trdil Utk.

darkolord ::

solatko je izjavil:

Čemu ravno lekadol?
https://www.taichi-qigong.si/glavobol-o...

Kako naj ne bom skeptičen na slovensko znanost, ko poslušam boje med psihiatri in kliničnimi psihologi na področju psihoterapij s psihoterapevti, ki so ravno tako končali univerzitetni program iz psihoterapij, vendar niso iz medicinske stroke, ki naj bi bila na psihoterapevtskem področju zveličavna pa tega dela sploh ne opravlja ali v tako skrčenem obsegu, da tisti, ki bi to dejansko potrebovali, ne pridejo do tega in jih samo futrajo z zdravili, ki pa niso ravno uspešna in imamo posledično samomorilnost med najvišjo v svetu. V drugih državah pa učinek psihoterapevtov priznavajo. V igri pa je samo denar in nobene druge pametne razlage. Podobno je z alternativno medicinsko stroko akapunkturo, kiropraktiko,....

Mato989 - V času covid-a so bili nasprotniki, ravno tako znanstveniki izključeni iz objav, če so le pokazali kanček dvoma v to, kar je bila uradna razlaga. Kakšen je bil namen tega izključevanja, tako kot se izključuje drugačna mnenja v spopadih UK proti RU in Izrael proti Palestincem. Tudi na tem forumu se je zapiralo teme vsem, ki so uradni agendi nasprotovali.
Nič od tega, kar trobiš, nima veze z znanostjo in zavračanjem znanosti.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Mato989 je izjavil:

Ker zdravi mladostnik pa se sezonsko cepi za gripo mi povej? Tam pri 18tih, 25tih, 30tih, jaz ne poznam nobenga...

V bistvu se jih kar dosti cepi

nokken je izjavil:

...medtem ko ni problema brez vsakrsnega dokaza verjeti pravljicam o reptiljancih, ravni zemlji in ne vem se cem. Ampak kot sem rekel, vecina teh "pametnih" se vas je ze pofockala tu in zares vas je precej vec kot 1% kar je trdil Utk.

Kje si ti umsko prizadet razbral iz mojih vpisov, da jaz verjamem v reptiljance in ravno Zemljo??? 8-O;((

V nič od tega ne verjamem in več kot očitno si me zamenjal za nekoga drugega. Ti pa je oproščeno, ker si umsko prizadet, tako, da se ti ni potrebno opravičevati, ker si si na splošno bogi. In čas je že, da si odpreš novi račun na Slo-tech. Tega že predolgo uporabljaš. Cela meseca je že star.

Hahah ja ko ne gre so pa ostali umsko prizadeti in najpomembnejsi podatek je, koliko je star account. Toplo ti priporocam, da preden obkladas ostale z umsko prizadetimi, da pogledas po svojih postih in se vprasas, zakaj vecina ostalih misli ravno to o tebi ;)

nokken je izjavil:

Hahah ja ko ne gre so pa ostali umsko prizadeti in najpomembnejsi podatek je, koliko je star account. Toplo ti priporocam, da preden obkladas ostale z umsko prizadetimi, da pogledas po svojih postih in se vprasas, zakaj vecina ostalih misli ravno to o tebi ;)

Jaz sem ti obrazložil z argumenti, da mi podtikaš, da sem vernik v reptiljance in ploščato zemljo. Nič od tega ne drži. In hkrati sem te prosil, da mi pokažeš te moje vpise, kjer jaz pišem o verovanju v ravno zemljo in reptiljance. In ker teh vpisov ni je logičen argument, da si umsko prizadet, ko pišeš in podtikaš takšne vpise drugim.

Takšne vpise lahko spravi skupaj samo umsko prizadeta glava, lahko pa me demantiraš in pokažeš te moje vpise o verovanju v reptiljance in ploščato zemljo in se ti bom tudi opravičil. ;)

Lonsarg je izjavil:

solatko je izjavil:

Ja ampak pazi tole zgodbo. Moja jemlje kontracepcijske in so imeli pogovore in se je moja strinjala, da ni dobro da se v medijih strasi da so kontracepcijske za par faktorjev bolj nevarne od covid cepiva za krvne strdke, kljub temu da to JE res. Vseeno so bli mnenja da ljudje se bodo ustrasili in ne bodo jemali in bos pol imel nezazeljene nosecnosti, endometrioze itd.

Pac folk je prestrasen kar ne razume in meni je povsem normalno da nocemo masovno pisat o nekih stranskih ucinkih in s tem strasit. Kogar zanima so podatki jasni, za covid cepivo mislim da je blo par primerov (ne smrti ampak sama pojavnost) na miljon cepitev al nekaj takega, kontracepcijske imajo pa precej vec.

Hvalabogu je to za kontracepcijske bilo zgolj mimogrede omenjeno, drgac bi anticepeilske zenske ze masovno nehale kontracepcijske jemat, ker so par faktorjev bolj nevarne od covid cepiva ;)

Prav, ampak kontracepcijskih ti nihče ne vsiljuje razumeš razliko, tu je bistvo... nihče ti ne OTEŽUJE lajfa če ne jemlješ kontracepcijskih, nihče ne zahteva od tebe da jemlješ kontracepcijske ali pa imaš 2 dni star test negativen nosečniški DA LAHKO GREŠ V TRGOVINO... se ti ne zdi da je to malo druga dimenzija?

Če nas nihče ne bi silil v cepljenje kot me za gripo ne bi bilo vse ok, če mi ne bi oteževal lajfa ker nisem cepljen ali testiran

jest10 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ker zdravi mladostnik pa se sezonsko cepi za gripo mi povej? Tam pri 18tih, 25tih, 30tih, jaz ne poznam nobenga...

V bistvu se jih kar dosti cepi

Daj podatek koliko 18, 25 in 30 letnikov ali vsaj teh med 18-30 se cepi vsako leto za gripo sezonsko... pa da so zdravi torej da nimajo bolezenskih stanj ali težave z imunostjo da je to zelo priporočljivo

nokken je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

jan_g je izjavil:

Kar je rekla neka Tina Bergant ni za vzeti kot suho zlato. Pomembneje je gledati, kaj reče 10 ali 100 takih Tin in kako na to reagira politika.

Ampak mi smo na podlagi te ene Tine, katera je med korono predstavljala znanost, stroko in na podlagi njene visoke izobrazbe (zdravnica) je predstavljala tisto najvišjo avtoriteto, katero moramo poslušati za vsako ceno in smo potem imeli prav te ukrepe (maske v gozdu, ko si sam, maske med tekom, maske na prostem...).

Zato ne moreš reči "neka Tina", če pa smo ravno zaradi nje uvedli vse te ukrepe. Ona ni bila "neka Tina" ampak stroka in znanost v eni osebi, se ti to ne zdi logično? ;)

Ce si ti delal zakljucke na podlagi "ene Tine" ter na podlagi priporocil nabildanega delno pismenega tv voditelja, ki je v tistih casih postal glavni strokovnjak za cisto vsa podrocja, je to zares tvoj problem. In ce je edini primer, ki vas pri vsem tem moti mogoce zgolj ena stvar, ki vem da vas ne bo omajala v vasem prepricanju kako je YT boljsi vir kot znanstveni clanki in raziskave... Takrat ko je ta "ena Tina", ki je v resnici pediatrinja in nima veze niti kaksnih posebnih znanj ali referenc s podrocja virologije, epidemiologije itd. in je bolj kot znanstvenik nastopala kot politik, se ni prav veliko vedelo o tem virusu. In ja stvar se spreminjajo in znanstveniki dobivajo nove informacije in nove dokaze. Ampak ti si se zapicil v en njen stavek in sedaj je vsa znanost brez veze, medtem ko ni problema brez vsakrsnega dokaza verjeti pravljicam o reptiljancih, ravni zemlji in ne vem se cem. Ampak kot sem rekel, vecina teh "pametnih" se vas je ze pofockala tu in zares vas je precej vec kot 1% kar je trdil Utk.

Ne mi delamo zaključke na podlagi UREDBE ki so jo EPIDEMIOLOGI potrdili in vlada spravila na papir skupaj z KAZENSKIM predpisom oz sankcijo...

Tudi če nič nismo vedeli o virusu je uporaba maske ko si sam v gozdu in laufaš NEUMNOST BREZ PRIMERE...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Ne mi delamo zaključke na podlagi UREDBE ki so jo EPIDEMIOLOGI potrdili in vlada spravila na papir skupaj z KAZENSKIM predpisom oz sankcijo...
Ampak tema je o znanosti, ne o UREDBAH, o VLADAH in KAZENSKIH sankcijah

darkolord je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak tema je o znanosti, ne o UREDBAH, o VLADAH in KAZENSKIH sankcijah

Ampak UREDBO so sprejeli na podlagi EPIDEMIOLOŠKE STROKE ki je bojda ali vsaj NAJ BI imela podlago v znanosti epidemijskih ravnanj!!!!

Mato989 je izjavil:

Daj podatek koliko 18, 25 in 30 letnikov ali vsaj teh med 18-30 se cepi vsako leto za gripo sezonsko... pa da so zdravi torej da nimajo bolezenskih stanj ali težave z imunostjo da je to zelo priporočljivo

Na splošno se jih zelo malo cepi (3% - 5% prebivalcev letno) in to večinoma starejših s pridruženimi boleznimi in močno dvomim, da se dosti mladih cepi, kot to trola @jest10 lahko pa da kakšen vir. Letno se jih cepi proti gripi manj kot 5% in toliko se bi jih tudi proti covidu cepilo, če ne bi bilo omejitev (predvsem dopusta v tujini). Recimo, da bi ljudi prestrašili do te mere in bi se jih cepilo največ 10%. Sedaj pa se je skoraj 75% prebivalcev sveta cepilo s tem čudežnim cepivom (5,55 milijarde ljudi oz. 72,3% prebivalcev sveta).

Še malo statistike koliko se jih letno cepi proti gripi. Iskat sem šel podatke za pred korona paniko.

2016 - 62.830 cepljenih proti gripi - 3,03% prebivalcev

2017 - 84.551 cepljenih proti gripi - 4,07% prebivalcev

2018 - 94.049 cepljenih proti gripi - 4,53% prebivalcev

Vir povzeto poročilo iz NIJZ: https://www.zurnal24.si/zdravje/aktualn...

Mato989 je izjavil:

Te si se odlocil da ne verjames znanosti zaradi neke politicne odlocitve in neke uredbe, ki jo je sprejela vlada? Good for you, kaj naj recem. Noben znanstvenik ni bil podpisan pod to ali katerokoli drugo uredbo. Pa ce je se vedno edini point ta jebeni covid, kolikor imam v spominu tudi v tisti posvetovalni skupini ni bilo prav veliko znanstvenikov iz podrocja o katerem se je stvar sla. In ti (ja Kamikaza ti tudi) potem naredis iz tega zakljucek, da je znanost brezpredmetna in da nabuildan pol pismen TV voditelj ze ve kaj in kako.

nokken je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Te si se odlocil da ne verjames znanosti zaradi neke politicne odlocitve in neke uredbe, ki jo je sprejela vlada? Good for you, kaj naj recem. Noben znanstvenik ni bil podpisan pod to ali katerokoli drugo uredbo. Pa ce je se vedno edini point ta jebeni covid, kolikor imam v spominu tudi v tisti posvetovalni skupini ni bilo prav veliko znanstvenikov iz podrocja o katerem se je stvar sla. In ti (ja Kamikaza ti tudi) potem naredis iz tega zakljucek, da je znanost brezpredmetna in da nabuildan pol pismen TV voditelj ze ve kaj in kako.

Ne, ni covid splho faktor je samo lep primer

Ampak to uredbo je požegnala EPIDEMIOLOŠKA STROKA DRŽAVE (baje) vsaj zbunili se niso nič kaj... to je problematično.

Torej trdiš da v skupini ni bilo nobenega EPIDEMIOLOGA ki karkoli ve o epidemiji in bi mroal se lotit svetovanja znanstveno in javno povedat da je to bullshit če so ga preglasovali?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

kow ::

Lonsarg je izjavil:

Vseeno so bli mnenja da ljudje se bodo ustrasili in ne bodo jemali in bos pol imel nezazeljene nosecnosti, endometrioze itd.

Ja, samo ljudje potem vedo, da "jim lazejo". Kako bos razlocil kdaj ti govorijo resnico, kdaj prikrivajo v tvoje dobro, kdaj prikrivajo v tvoj slabo itd.
Neizogibno bos dobil bos nizko zaupanje v sistem.

sbawe64 ::

Evo zakaj
https://slo-tech.com/forum/t804160/p806...

Podobno je 7:52 hokejska krivulja ; Stephen Mcintyre & Ross Mckitric

9:46, CO2 učinek tople grede/steklenika in povsem napačen output
itd itd

In takih zadev je mnogo, tako da tudi najbolj optimistični postanejo skeptiki v 'znanost'.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

solatko ::

darkolord - Nihče tega ne trdi, gre samo zato, da smo ljudje bolj skeptični do tega, kar nam nekateri servirajo kot znanost in v resnici politično stojijo za svojmi trditvami, ker se to splača ali jim je tako ukazano.
Delo krepa človeka

Kvatebrigic ::

Krovni problem vsega tega je denar. Follow the money oz follow the agenda.
In če malo bolj pogledate je to vidno povsod. To je bilo vidno v času koronoe, ko je Tina na Tv streljala nebuloze, pa se 100 drugih znanstvenikov ni oglasilo, čeprav so vedeli da se moti. tina je takrat bila pri koritu, tino je ščitil sam vrhovni poveljnik ker je bila "njihova". zato se ni noben oglasil, ker bi zanj to pomenilo poklicno smrt. Zapre se mu pipico - vemo da akademska znanost ceplja na hlape že leta in leta in za karkoli pametnega početi danes potrebuješ sredstva.
Enako je glede teorije spolov (vstavi bilokatero agendo) - follow the money oz follow the agenda. trenutno je agenda da imamo N spolov in to je trenutno splošno sprejeta resnica in se o tem nihče ne upa javno kontrirat. Ker ve da zanj to pomeni zapiranje pipice...
Pač ne živimo več v 16. stoletju, ko so bili ljudje za svoje znanstveno dognanje pripravljeni goreti na grmadi. Eppur si muove!

Zgodovina sprememb…

c23po ::

Lonsarg je izjavil:

Problem je nezanesljivost virov ki javnosti razlagajo znanost in nikoli znanost sama po sebi. Oziroma je problem da so ljudje nasploh slabi iskalci dobrih virov. Tako tisti ki verjamejo vsemu na RTV kot tisti ki verjamejo vsemu na FB.

Čeprav vsak z kančkom zdrave pameti bi moral vedit da je random FB post manj zanesljiva informacija od oddaje na TV. Tv je pa še vedno manj zanesljiva od tega da greš googlat zadeve ki imajo zadaj znanstvend članke za vire.

Covid je dober primer kjer imaš v grobem te tri:
- verjame slepo obljuban na TV glede Covid cepiva
- skeptik ki gre sam iskat vire in ugotovi da pač obstaja nek procent zaščite, ki pa ni lih pretirano visok da bi upravičil vso paranojo ki so jo zganjal z delno obveznim cepljenjem, sploh za mlajše od 50 let
- FB teoretik in zavračalec znanosti, ki misli da je cepivo bolj škodlivo kot okužbe lol

Samo druga alineja je ok, žal nas je v drugi alineji pomoje komaj polovica prebivalcev. Eni so v tretji alineji ker se teoretiki zarot, drugi so v tretji alineji ker ne znajo zgooglat normalnih virov in si ustvarjajo mnenje z random FB posti

Z dvemi se ne strinjam.

Menim, da novinar na TV naredi veliko več "znanosti" v primerjavi s povprečnežem, ki gre nekaj odguglat. Če je novinar.

Menim tudi, da je v analizo zaupanja družbe do znanosti pri aferi Covid treba resno upoštevati tudi (največjo) skupino prebivalcev, ki je pragmatično ocenila, da lahko kar verjame znanosti, saj je potencialna škoda zaradi "špika" sprejemljiva, glede na koristi, ki jih "špik" prinaša.

Sem pa tudi prepričan, da se zgodovina znanosti ni začela (in, bognedaj, končala) s covidom.
Računalniki nimajo spominov.

sbawe64 ::

Kvatebrigic je izjavil:

Krovni problem vsega tega je denar. Follow the money oz follow the agenda.
In če malo bolj pogledate je to vidno povsod. To je bilo vidno v času koronoe, ko je Tina na Tv streljala nebuloze, pa se 100 drugih znanstvenikov ni oglasilo, čeprav so vedeli da se moti. tina je takrat bila pri koritu, tino je ščitil sam vrhovni poveljnik ker je bila "njihova". zato se ni noben oglasil, ker bi zanj to pomenilo poklicno smrt. Zapre se mu pipico - vemo da akademska znanost ceplja na hlape že leta in leta in za karkoli pametnega početi danes potrebuješ sredstva.
Enako je glede teorije spolov (vstavi bilokatero agendo) - follow the money oz follow the agenda. trenutno je agenda da imamo N spolov in to je trenutno splošno sprejeta resnica in se o tem nihče ne upa javno kontrirat. Ker ve da zanj to pomeni zapiranje pipice...
Pač ne živimo več v 16. stoletju, ko so bili ljudje za svoje znanstveno dognanje pripravljeni goreti na grmadi. Eppur si muove!

Ta problem financiranja velja tudi pri drugih znanost ali področjih...
Ni naključje da recimo ukr-ru spopad najbolj brez zadržkov komentirajo upokojeni vojaški uslužbenci.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

3_borut4 ::

Zakaj ljudje zavračajo znanost? Short answer: Dunning Kruger efekt.

Why Do Stupid People Not Realize They Are Stupid?

solatko je izjavil:

darkolord - Nihče tega ne trdi, gre samo zato, da smo ljudje bolj skeptični do tega, kar nam nekateri servirajo kot znanost in v resnici politično stojijo za svojmi trditvami, ker se to splača ali jim je tako ukazano.
To je neumnost.

Znanost je ali ni. "Servirajo kot znanost" je isto kot da rečeš, da ti nekdo makarone servira kot zrezke in zaradi tega meso ni dobro.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Mato989 je izjavil:

To je vse lepo in prav, če potem ne bi prišli eni ki pravijo da moramo brezpogojno zaupat znanosti ker če oni tako najdejo tako je... pozabijo pa ravno to kar si pisal, da bo čez X časa lahko znanost odkrila da se je pred leti motila... mi pa bi morali slepo verjeti tej znanosti zakaj že?

Kdo pa pravi da morate slepo verjeti? Statistike, raziskave, itd... Je najbližje temu, da os neki relevantni podatki, natolcevanja po FB to pač niso.

Pri nas si itak imel izbiro, kar podpiram, sem bil proti obveznemu cepljenju. Testiranje ali cepivo ali Dansko.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Znanost je ali ni. "Servirajo kot znanost" je isto kot da rečeš, da ti nekdo makarone servira kot zrezke in zaradi tega meso ni dobro.

Sej točno tako je. Fejk znanost nam servirajo kot znanost in potem rečejo, da ne verjamemo znanosti. Ni res, samo fejk znanosti ne verjamemo. Makaronom pač ne verjamemo, da so zrezki, in točno tako, zarad tega nismo proti zrezkom, ampak proti "chefom", ki ne ločijo makaronov od zrezka.

Pravi znanosti po definiciji ne moreš ne verjet, ker je dokazano, da je res kar je res. Kar ni čist ziher, da je res, pa nekdo ne more trdit za zihr, da je res, in v to pač lahko dvomiš.

Zgodovina sprememb…

PersonaRuda je izjavil:

Torej trdiš, da je bila "modra" oz. pravilna odločitev za vse pod 50 let stare brez pridruženih boleznih, ki ste se cepili s covid zvarki? Taki ste res pametni, da vam ven tuče ta pamet, ko požerete vse kar vam MSM servira s podkupljeno znanostjo. ;)

Da. Ker je bilo statistično dokazano, da jih je manj pristalo na intezivi, kot če se ne bi cepili.

Utk je izjavil:

Sej točno tako je. Fejk znanost nam servirajo kot znanost in potem rečejo, da ne verjamemo znanosti. Ni res, samo fejk znanosti ne verjamemo. Makaronom pač ne verjamemo, da so zrezki, in točno tako, zarad tega nismo proti zrezkom, ampak proti "chefom", ki ne ločijo makaronov od zrezka.

Pravi znanosti po definiciji ne moreš ne verjet, ker je dokazano, da je res kar je res. Kar ni čist ziher, da je res, pa nekdo ne more trdit za zihr, da je res, in v to pač lahko dvomiš.
Problem je, ker gledate, kdo je "chef" in ne kaj je skuhal.

Pri znanosti pa nikoli ni važno KDO, ampak KAJ. Nikoli in res nikoli v znanosti ni važno, ali je nekaj napisal plačanec tega ali onega ali nobelovec ali klošar ali janšist ali levak.

Zgodovina sprememb…

No to ni res. Ravno obratno. Vi pravite, da je On to reku, zato mora bit to res.

Nope. Prav vseeno je kdo pravi, ampak na kakšen način.

Problem vseh tistih kritikov in nasprotnikov "uradne znanosti" je v tem, da ne govorijo v znanstvenem jeziku, ampak žlobudrajo nekaj v prazno, potem se pa delajo "utišane", ker jih nihče ne posluša.

otago ::

Sem preskočil 2 strani komentarjev. Morda pa je samo nejevera, pazljivost pred novostmi.

Vprašanje je, ali je zadržanost dobra za posameznika in/ali/hkrati podjetja, družbo, državo.

Imeli smo čudežni neškodljivi teflon od DuPont. Izdelki se po manjšem zatišju ponovno v porastu. Izplačane so bile masovne odškodnine.

Imeli smo Boeing 747 Max. Proizvajalec, FAA, ekvivalent FAA v Evropi, so ocenili, daje 1 senzor dovolj, da prekvalifikacija pilotov ni potrebna. Samo 2 večji nesreči in mantra 1 senzor=dovolj, ne zadostuje.

Aspartam... Enega leta 20xx bodo ugotovili, da "je nevaren in ne sme biti v uporabi". Vse je bilo ok, odobreno z strani regulatorjev. Sem prepričan, da se da najti raziskave znanosti o aspartamu, ki zagovarjajo, da je 1- povsem neškodljiv, 2- povsem škodljiv, 3- nekaj vmes.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

jest10 ::

otago je izjavil:

Aspartam... Enega leta 20xx bodo ugotovili, da "je nevaren in ne sme biti v uporabi".

Aha, a kar da bodo. Prima. Ti kar že vse to veš.
Daj, pospeši postopek>:D

Vinski Kamen ::

otago je izjavil:

Sem preskočil 2 strani komentarjev. Morda pa je samo nejevera, pazljivost pred novostmi.

Vprašanje je, ali je zadržanost dobra za posameznika in/ali/hkrati podjetja, družbo, državo.

Imeli smo čudežni neškodljivi teflon od DuPont. Izdelki se po manjšem zatišju ponovno v porastu. Izplačane so bile masovne odškodnine.

Imeli smo Boeing 747 Max. Proizvajalec, FAA, ekvivalent FAA v Evropi, so ocenili, daje 1 senzor dovolj, da prekvalifikacija pilotov ni potrebna. Samo 2 večji nesreči in mantra 1 senzor=dovolj, ne zadostuje.

Aspartam... Enega leta 20xx bodo ugotovili, da "je nevaren in ne sme biti v uporabi". Vse je bilo ok, odobreno z strani regulatorjev. Sem prepričan, da se da najti raziskave znanosti o aspartamu, ki zagovarjajo, da je 1- povsem neškodljiv, 2- povsem škodljiv, 3- nekaj vmes.

Pozabil si še marsikaj. Na primer svinec v bencinu, azbest, cigarete, aluminij, živo srebro, glifosat...

Glede zadnjega cepljenja so nekateri že malo pred ostalim svetom.

mirator ::

Znanost, pomeni raziskovanje neznanega, kar pomeni ogromno takšnih in drugačnih meritev, takšnih in drugačnih opazovanj, takšnih in drugačnih primerjav in ne nazadnje takšnih in drugačnih poizkusov itd. In znanost se povsem zaveda, da so lahko skozi čas, stvari drugačne, zato so ponavadi prvi rezultati raziskav pogojni. Običajno dobi prve informacije stroka. Zavedati se moramo, da v stroki niso znanstveniki ampak na osnovi izobrazbe, strokovnjaki (znanstvenik ni enako strokovnjak, čeprav je lahko v določenih pogojih enako). Preden pa vse skupaj pride do javnosti je vmesni filter politika v tesni povezavi z lobiji. Potem pa sledijo PR strokovnjaki (to nikakor ni stroka), ki filtrirane znastvene dosežke posredujejo javnosti oz. javnost nagovarjajo, da je edino to sprejemljivo.
Če se nič ne zalomi, se po prsih točejo politiki, če gre kaj narobe, so krivi znastveniki.
Brez znastvenikov bi še vedno bili nekje v srednjem veku, bodo pa na žalost, preko zgoraj omenjih filtrov, krivi tudi za propad človeštva.

Mato989 je izjavil:

In to vsakemu normalnemu vrže slabo luč na smiselnost tudi ostalih ukrepov, ker če neka "znanost" bi naj bila neka avtoriteta na takem področju bi od nje pripčakoval smiselne logične in racionalne ukrepe, ne pa panično birokratsko iracionalnih...

Sploh pa bi od znanosti pričakoval javno izpostavitev debilnih ukrepov vlade, pa v celem Covidu nisem 1x slišal da bi en kao znanstvenik rekel da je pa tak ukrep vlade popolnoma NEUMEN in v nasprotju z znanostjo in predvsem logiko... (maske v gozdu????)

To je zato ker razmišljaš omejeno, kar zate ni nič novega. Če rečeš, da so maske obvezne povsod ko si zunaj lastne hiše, so obvezne povsod. ČE pa rečeš v hosti jih pa ni treba, moraš definirat kaj hosta pravzaprav je. Že v osnovi so ljudje iskali neke izjeme in nekaj jih tudi ni upoštevalo, ampak večina pa je. To je smiselnost takih ukrepov. TAko kot cepljenja, da se precepi dovolj populacije da ustaviš širjenje virusa.

PersonaRuda je izjavil:

Kdo je torej tu idiot? :D

Tisti ki laufate.

Zgodovina sprememb…

NuMaN ::

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

In to vsakemu normalnemu vrže slabo luč na smiselnost tudi ostalih ukrepov, ker če neka "znanost" bi naj bila neka avtoriteta na takem področju bi od nje pripčakoval smiselne logične in racionalne ukrepe, ne pa panično birokratsko iracionalnih...

Sploh pa bi od znanosti pričakoval javno izpostavitev debilnih ukrepov vlade, pa v celem Covidu nisem 1x slišal da bi en kao znanstvenik rekel da je pa tak ukrep vlade popolnoma NEUMEN in v nasprotju z znanostjo in predvsem logiko... (maske v gozdu????)

To je zato ker razmišljaš omejeno, kar zate ni nič novega. Če rečeš, da so maske obvezne povsod ko si zunaj lastne hiše, so obvezne povsod. ČE pa rečeš v hosti jih pa ni treba, moraš definirat kaj hosta pravzaprav je. Že v osnovi so ljudje iskali neke izjeme in nekaj jih tudi ni upoštevalo, ampak večina pa je. To je smiselnost takih ukrepov. TAko kot cepljenja, da se precepi dovolj populacije da ustaviš širjenje virusa.

PersonaRuda je izjavil:

Tisti ki laufate.

Pa ne mi reč da je v luči odebeljenega aerosolčkov ukrep celo pogojno smiseln?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NuMaN ()

111111111111 je izjavil:

TAko kot cepljenja, da se precepi dovolj populacije da ustaviš širjenje virusa.

S cepljenjem smo preprečili širjenje virusa? Ti to resno? Torej sedaj, ko smo precepljeni se virus več ne širi?

111111111111 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Tisti ki laufate.

Zato normalen sklene da niso obvezne nikjer ker je debilno silit folk v maske ampak naj se folk ki je rizicen zapre stran od druzbe

gozdar1 ::

otago je izjavil:

Nasprotniki znanosti se ponavadi držijo dogem in če realnost ne ustreza tem dogmam je nekaj narobe z realnostjo. Primeri , ki jih naštevaš so nasprotje tega, saj so nova spoznanja prinesla spremembe.

matobeli ::

Mato989 je izjavil:

Zato normalen sklene da niso obvezne nikjer ker je debilno silit folk v maske ampak naj se folk ki je rizicen zapre stran od druzbe

Ne, to sklenete egoisti ki niste v skupini ki jo je treba stran zapret.

In seveda kontra, ko ste v tej skupini ki jo zapremo stran, naredite vse da se spet drugi prilagodijo vam.

Niso bili vsi ukrepi slabi, veliko pa in to da smo npr. zapiral šole je bilo zaradi egoistov na tisti strani ki bi jo ti zaprl.

matobeli je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne, to sklenete egoisti ki niste v skupini ki jo je treba stran zapret.

In seveda kontra, ko ste v tej skupini ki jo zapremo stran, naredite vse da se spet drugi prilagodijo vam.

Niso bili vsi ukrepi slabi, veliko pa in to da smo npr. zapiral šole je bilo zaradi egoistov na tisti strani ki bi jo ti zaprl.

Vsak ukrep ki je slab in nelogičen meče slabo luč na vse ostale ukrepe ker se ljudje sprašujemo če niso vsi podobno debilni... tu je problem

c23po ::

Mato989 je izjavil:

Vsak ukrep ki je slab in nelogičen meče slabo luč na vse ostale ukrepe ker se ljudje sprašujemo če niso vsi podobno debilni... tu je problem

Drži! In ravno to je prekleto narobe. Sklepanje na osnovi unarne logike "ne razumem/razumemnočem sprejeti".
Računalniki nimajo spominov.

PersonaRuda je izjavil:

111111111111 je izjavil:

TAko kot cepljenja, da se precepi dovolj populacije da ustaviš širjenje virusa.

S cepljenjem smo preprečili širjenje virusa? Ti to resno? Torej sedaj, ko smo precepljeni se virus več ne širi?

A smo res precepljeni? Sploh veš koliko % rabiš za precepljenost? Are u trolling or u just plain stupid?

Mato989 je izjavil:

Pojem množic in mase se ti še vedno izmika.

Mato989 je izjavil:

Govorijo kavčarji. Tisti, ki so delali po bolnicah z bolniki, točno vedo kakšna panika je bila na začetku, ko se ni vedelo o virusu praktično nič in se je sprejel marsikateri prekomeren ukrep.

Debilni pa ste predvsem teoretiki.

Zgodovina sprememb…

energetik ::

otago je izjavil:

Kaj imajo ti primeri z znanostjo? Gre za izdelke podjetij, ki obstajajo, da delajo profit in s tem ni nič narobe. Narobe je kvečjemu z nadzorom izdelkov. Še vedno pa - kaj ima to veze z znanostjo? Gre za inženiring, proizvodnjo in prodajo.

Znanost je če se naredi študija z znanstveno metodo, kako aspartam vpliva na človeka.
vires in numeris

Utk je izjavil:

To ni problem znanosti, pac pa tebe, ki nisi sposoben razumeti kaj je znanost in kaj ti nekdo x po kaksnem cudnem kanalu servira. In ker nisi sposoben razumeti tega, se obrnes za 100% in zacnes verjati FB "doktorjem", prave znanstvenike pa posljes v 3pm zato ker ti je nekdo pri dnevniku serviral eno rumeno novico. Dnevnik, FB ali ST ni znanost niti ni vir, kjer bi dobil znanstvene stvari. To so viri, kjer dobis bolj ali manj populisticne "novice" ne pa znanstvene stvari. Ampak ljudje vzamejo to kot znanost potem pa imas probleme ker je "ena Tina" nekaj rekla in to vzamejo/vzamete kot sveto in znanost za taksne ne obstaja vec.

Ne, ravno obratno, to si ti domišljaš v svoji zblojeni glavi, da je tako.
Jaz, ali pa mi, ne jemljemo Dnevnika kot znanost, v nasprotju s papagaji, ki nas potem zmerjajo, da ker ne verjamemo Dnevniku, ne verjamemo v znanost.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ne, ravno obratno, to si ti domišljaš v svoji zblojeni glavi, da je tako.
Jaz, ali pa mi, ne jemljemo Dnevnika kot znanost, v nasprotju s papagaji, ki nas potem zmerjajo, da ker ne verjamemo Dnevniku, ne verjamemo v znanost.

Ja ok se strinjam, vi jemljete modele na YT, ki nimajo dokoncane niti osnovne sole, kot merodajne informacije in s tem potem prides do tega, da ti nekdo servira fejk znanost kot znanost. No ja, saj kar drzi to kar si v startu napisal :))
1 2 3
4
5

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znanost in javnost (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
17817042 (12303) nirburu
»

Večina stranskih učinkov po cepljenju proti covidu-19 je plod uma (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
40040505 (31118) PrihajaNodi
»

Nature: V naslednjem desetletju bodo na Facebooku prevladali proticepilci (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10421864 (12460) zmaugy
»

Facebook ne bo dovoljeval proticepilskih reklam (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10521754 (17825) imagodei

Več podobnih tem