Forum » Znanost in tehnologija » Jupiter in delni Lunin mrk
Jupiter in delni Lunin mrk
Okapi ::
Se splača pogledati v nebo - lepo jasno vreme, poln Mesec in v njegovi bliži zelo velik in lepo viden Jupiter. Z navadnim daljnogledom se lepo vidijo tudi njegove štiri največje, Galilejev lune. In to še ni vse Ravnokar namreč poteka tudi delni Lunin mrk.
gruntfürmich ::
včiraj videl poleg jupiterjevih lis tudi saturn. zelo lepo se je videl obroč; vse rumeno osvetljeno. verjetno bo danes enako.
ne vem pa kako so lahko v starih civilizacijah vse te planete videli; jaz si brez spektiva na 60× povečavi ne znam nič predstavljat... vsaka jim čast!
ne vem pa kako so lahko v starih civilizacijah vse te planete videli; jaz si brez spektiva na 60× povečavi ne znam nič predstavljat... vsaka jim čast!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Okapi ::
Jupiter in Saturn vidiš s prostim očesom brez problema. Jupitrovih lun in Saturnovega obroča pa pred Galileom ni videl nihče.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Danes ponoči vrhunec meteorskega roja perzeidovOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4896 (3870) | Alexius Heristalski |
» | TeleskopOddelek: Pomoč in nasveti | 3050 (1987) | krneki |
» | Se vidi s teleskopom Mars?Oddelek: Znanost in tehnologija | 3902 (2902) | Zero0ne |
» | Saturn nova? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 19242 (14167) | Invictus |
» | Deček z MARSA - BoriskaOddelek: Loža | 4903 (3790) | Ziga Dolhar |