Forum » Problemi človeštva » Primankljaj IT delavcev
Primankljaj IT delavcev
Mato989 ::
2 leti izkušenj in boš morda dobil kaj več, v Meku pač ne... tu je bistvena razlika
Poudarek na "morda" dobil.
Ne, saj verjetno boš res. Ampak boš izgubil enega časa in energije z iskanjem nove službe. Potem pa se tudi čudimo, ko vidimo ene in iste oglase delodajalcev.
Boljše izgubit časa in energije da morda dobiš, kot pa izgubit časa in energije in ziher ne boš dobil :)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
tony1 ::
Je pa hecno, da pri iskanju nove priložnosti naletim na kup lowballer firm... Sicer imaš res X let izkušenj z to tehnologijo , ampak ker ne poznaš našega frameworka se boš z začetka učil. Bi delal za 1250EUR?
To sem doživel tudi sam, v zelo "bogati" in eminentni firmi... Je pa zanimivo, niti z očesom niso trenili, ko sem predlagal 200% višji znesek... No, no nato so ga znižali za ene 10%... Toliko se po moje tudi da spogajati, če so vsaj na pol normalni... 3x več od njihove ponudbe pa seveda slo firma že iz inata ne bo dala...
Ps: je jype res steriliziral sina na švedskem?
O tem se je že govorilo tle gor (ne vem čemu sicer evfemizem, temu se reče sprememba spola), ampak pojma nimam, kaj je res. Lahko gre za dezinformacijo, poskus character assasinationa.
Glede na to, kako je cela leta jamral čez slovensko zakonodajo, ki omejuje vazektomijo na 35+ let, in tarnal, da mu ta manjša kakovost življenja - čez mejo v Avstriji pa je zakonska meja samo 18 let, se po eni strani zdi malo verjetno. Je pa seveda mogoče, da je - uradno najbolj razgledan človek v vesolju - v resnici visoko funkcionalen debil, in tega ni vedel. Se pa spozna na operacije za spremembe spola, ker brez tega znanja pa razgledan človek ne može da prođe u životu?
Obenem pa ne vem, čemu bi se pol foruma s tem ukvarjalo, človeka, ki je šel polnoleten v spremembno spola smo pred leti na forumu že imeli, izpadel je koherenten in pri sebi in bil/a je toliko fejst, da je potešil/a firbec celega foruma, kako to izgleda...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
ve kdo kak je it iz programiranja (10 let exp) v management (ne PM)?
Glede PM se strinjam z invictusom, da je definicija jebe - in ponižanje za programerja, ampak saj ne gre za to.
Glede managementa bi spomnil na jureta, ki je šel v penzijo in rekel, da je ponosen na to, da mu nikoli ni bilo treba biti šef.
Moje razumevanje je, da boš potem imel nekaj manj tehnične jebe, pa zato več jebe z ljudmi. Po mojem je količina stresa, če si šef, ki ni tam namesto fikusa, večja kot če bi ostal med tehničarji. Je pa morda to dobra ideja, če imaš tehnike dovolj. Če si rad v starem poslu in si samo izgorel ni nujno, da bo veliko pomagalo.
Še en razlog za biti šef je višja plača (še ena zabloda slo firm, kjer višje od nekega stropa kot nešef ne moreš)... Če je to razlog odpri s.p. in razmisli o tujini...
Eduardo ::
Če ti je stresno biti šef potem še nisi dorasel položaju. Nemci imajo foro v stilu tehnik s socialnimi kompetencami je idealen projektni vodja, če pa ima občutek za posel pa je strateški manager.
Vsaka stopnja naprej je nekaterim lažja drugim težja. To, da inteligentni razvojniki ne zmorejo level up je v bistvu idealna okoliščina za tiste na vrhu. Edino vprašanje je koliko bo stal.
Vsaka stopnja naprej je nekaterim lažja drugim težja. To, da inteligentni razvojniki ne zmorejo level up je v bistvu idealna okoliščina za tiste na vrhu. Edino vprašanje je koliko bo stal.
bm1973 ::
Če slo šefu poveš, da v Ameriki šefu daje veljavo, da komandira podrejene, ki so plačani bolje od njega, faše tilt od katerega ne pride skupaj cel teden :)
WizzardOfOZ ::
Če slo šefu poveš, da v Ameriki šefu daje veljavo, da komandira podrejene, ki so plačani bolje od njega, faše tilt od katerega ne pride skupaj cel teden :)
Jaz mu to vsak teden vsaj enkrat povem. Tako da ima mir pred njim. Se me izogiba.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
PrihajaNodi ::
Je pa hecno, da pri iskanju nove priložnosti naletim na kup lowballer firm... Sicer imaš res X let izkušenj z to tehnologijo , ampak ker ne poznaš našega frameworka se boš z začetka učil. Bi delal za 1250EUR?
To sem doživel tudi sam, v zelo "bogati" in eminentni firmi... Je pa zanimivo, niti z očesom niso trenili, ko sem predlagal 200% višji znesek... No, no nato so ga znižali za ene 10%... Toliko se po moje tudi da spogajati, če so vsaj na pol normalni... 3x več od njihove ponudbe pa seveda slo firma že iz inata ne bo dala...
Ps: je jype res steriliziral sina na švedskem?
O tem se je že govorilo tle gor (ne vem čemu sicer evfemizem, temu se reče sprememba spola), ampak pojma nimam, kaj je res. Lahko gre za dezinformacijo, poskus character assasinationa.
Glede na to, kako je cela leta jamral čez slovensko zakonodajo, ki omejuje vazektomijo na 35+ let, in tarnal, da mu ta manjša kakovost življenja - čez mejo v Avstriji pa je zakonska meja samo 18 let, se po eni strani zdi malo verjetno. Je pa seveda mogoče, da je - uradno najbolj razgledan človek v vesolju - v resnici visoko funkcionalen debil, in tega ni vedel. Se pa spozna na operacije za spremembe spola, ker brez tega znanja pa razgledan človek ne može da prođe u životu?
Obenem pa ne vem, čemu bi se pol foruma s tem ukvarjalo, človeka, ki je šel polnoleten v spremembno spola smo pred leti na forumu že imeli, izpadel je koherenten in pri sebi in bil/a je toliko fejst, da je potešil/a firbec celega foruma, kako to izgleda...
Je on sploh se ziv? Yype? To vemo da je multimiljonar sam da je pa steriziral sina….sam ja, to je pa ce ma clovk prevec casa in kesa.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
To pa je verjetno zelo redkost, posebej v tehniki. Si mislim, da je malo tehnikov, ki imajo plačo višjo kot lead.
Ajde sales zaradi provizij, ampak to nikogar ne preseneti.
Menda je ravno tudi v tehniki to nekaj mogočega - vodji tehničnih ljudi daje veljavo, da komandira "drage" podrejene, tudi take, ki imajo višjo plačo od njega.
Mogoče ja, samo bolj redko. Kjer pa je tako pa je jasno zakaj, praviloma neka ultra eksotična znanja. V Sloveniji si mislim, da ne bi bilo nič drugače in ne verjamem, da bi se kakšen nadrejen čudil v taki situaciji.
Tehnični kadri so redkost ampak še večja redkost pa je tehnični kader, ki ima tudi socialne sposobnosti in ni trmast bik.
Tehnični kadri so redkost ampak še večja redkost pa je tehnični kader, ki ima tudi socialne sposobnosti in ni trmast bik.
Tudi v Sloveniji je par takih firm, kjer ima lead manjšo plačo od njegovih podrejenih.
KAVINSKY ::
Zame to naredi visoke plače aktivnih na forumi še bolj verjetne. Da gredo še bolj na nož kot včasih in so bolj bmk je še en faktor.
In še vedno ni noben pokazal plačilnih list. No, saj verjetno je res, bolj kot trolajo, višjo plačo imajo.
Realno pogledaš oglase:
1. mojedelo... če mogoče na par oglasih najdeš objavljeno višino plače, oglasi kot so klistir za nosečnice
2. linkedin rekrutatorji... sem za hec šel do Herte na razgovor. Mi je bilo predaleč in še spogajati se nisem upal nič. Kolega je ravno tako šel, ji je v glavo zabil, da oni bolj iščejo sužnja (že 3 leta iščejo IT oddelek v eni osebi).
2.1. ponavljajoči oglasi... tudi tu gor se najdejo, ene in iste firme z istim oglasi. Me že res čudi zakaj Metronik ali Stocklin ne najde Java programerja ali Guardianis computer vision strokovnjaka
3. slo-tech oglasi. Mislim, da tak kader za 4 jurje + bi že imel svojo firmo
WizzardOfOZ je izjavil:
Tudi v Sloveniji je par takih firm, kjer ima lead manjšo plačo od njegovih podrejenih.
Ja sigurno, samo šefi tam verjetno niso v stilu tega komentarja od prej:
Si mislim, da jim je kristalno jasno zakaj je tako, ker so se zelo verjetno sami pogajali z njim in usklajevali s HR. To, da "faše tilt" so neke otročje zgodbice takih, ki še blizu ne pridejo.
V slo firmah je bilo vodenje vedno povezano s plačilom. Nek delavec je dobro delal in ker mu plače niso mogli dvignit, so ga postavili za šefa, da so mu plačo s tem dvignili. In ker se je potem zavedal, da če bo nekdo boljši od njega, ga bo ta nadomestil, je vse delavce slabo ocenjeval in jih tlačil navzdol samo zato, da ga nebi zamenjali.
In še vedno ni noben pokazal plačilnih list. No, saj verjetno je res, bolj kot trolajo, višjo plačo imajo.
Realno pogledaš oglase:
1. mojedelo... če mogoče na par oglasih najdeš objavljeno višino plače, oglasi kot so klistir za nosečnice
2. linkedin rekrutatorji... sem za hec šel do Herte na razgovor. Mi je bilo predaleč in še spogajati se nisem upal nič. Kolega je ravno tako šel, ji je v glavo zabil, da oni bolj iščejo sužnja (že 3 leta iščejo IT oddelek v eni osebi).
2.1. ponavljajoči oglasi... tudi tu gor se najdejo, ene in iste firme z istim oglasi. Me že res čudi zakaj Metronik ali Stocklin ne najde Java programerja ali Guardianis computer vision strokovnjaka
Ja valjda ne bodo kazali plačilcev?! Posebej ne tak, ki ima IQ za visoko plčo. V bistvu že na polovici potrebnega IQ upam, da ne delajo takih blunderjev.
Kar pa se tiče tega kar naštevaš pa nočeš razumeti kar ti pravim. Če naredim repost tega kar sem ti napisal je enako relevanten kljub dodanim podatkom. Drugače nič od naštetega ni pokazatelj, da slo-tech omenjene plače niso realne. Jaz si kar mislim, da so, ker imam občutek, da so tu ali težki trmasti biki, ki tako ali tako raje stradajo, kot pa, da se počutijo izkoriščene ali pa neki lisjaki, ki se retorično zabavajo. Obe sorti sta redkost in sta potencial za visoke plače.
WizzardOfOZ je izjavil:
V slo firmah je bilo vodenje vedno povezano s plačilom. Nek delavec je dobro delal in ker mu plače niso mogli dvignit, so ga postavili za šefa, da so mu plačo s tem dvignili. In ker se je potem zavedal, da če bo nekdo boljši od njega, ga bo ta nadomestil, je vse delavce slabo ocenjeval in jih tlačil navzdol samo zato, da ga nebi zamenjali.
Ne rečem, da ne obstaja, ampak to je kar lowlevel zadeva. Ajde kakšna proizvodnja še gre s tako logiko, samo tehnika pa bolj ne. Da lastnik tega ne bi opazil se mi zdi kar maloverjetno, posebej, ker bi se mu hitro dva ali trije naslikali na vrata.
Drugače poznam te basni, samo upam, da to ni realnost v IT fohu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()
Ne rečem, da ne obstaja, ampak to je kar lowlevel zadeva. Ajde kakšna proizvodnja še gre s tako logiko, samo tehnika pa bolj ne. Da lastnik tega ne bi opazil se mi zdi kar maloverjetno, posebej, ker bi se mu hitro dva ali trije naslikali na vrata.
Drugače poznam te basni, samo upam, da to ni realnost v IT fohu.
Na žalost v IT-ju.
WizzardOfOZ je izjavil:
Na žalost v IT-ju.
Ok, ne rečem, da ne verjamem ampak vseeno. Kako je možno, da se brihtni ljudje pustijo izigravati?
Čisto po kapitalistično je to šansa za konkurenčno podjetje z OK plačami, ki b.p. pobere kadre, ki so kaj vredni. Oziroma če gre taka logika predaleč te poje mednarodna konkurenca.
Kako se lahko realnost zbalansira nerealno nizko? Menda ja ne drži:
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
Še kako drži...
Teme kot so ta so pa zelo koristne, da se ljudem, ki iščejo delo, malo odpre oči...
Teme kot so ta so pa zelo koristne, da se ljudem, ki iščejo delo, malo odpre oči...
Če drži potem ne pomaga, če berejo. Nič slovenske punce, pojdite po tipa na Hrvaško, tam imaš ljudi kova: "Hrvat nikad ne puže!".
Ta tip je fix ločen. Ga nobene ne bo gledala, če nonstop dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Eduardo ()
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje! Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj, zato ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
Seveda drži.
Sam sem parim mojim bivšim sodelavcem skoraj zrihtal (samo oni bi mogli opravit razgovor) freelance službo, za eno leto, za tedensko tarifo enako njihovi bruto-bruto plači, pa so vsi raje sklonili hrbet in še naprej tlačanijo pri istem šefu...
Zdaj se tega ne grem več.
Kayzon ::
Zame to naredi visoke plače aktivnih na forumi še bolj verjetne. Da gredo še bolj na nož kot včasih in so bolj bmk je še en faktor.
Realno pogledaš oglase:
Kaksno placo pa imas ce ti je 4k bruto velik za ITjvca?
Sam sem parim mojim bivšim sodelavcem skoraj zrihtal (samo oni bi mogli opravit razgovor) freelance službo, za eno leto, za tedensko tarifo enako njihovi bruto-bruto plači, pa so vsi raje sklonili hrbet in še naprej tlačanijo pri istem šefu...
Radoveden... Kaj lahko poveš katero področje, kje je stranka in za koliko?
Kripto mesi ::
Radoveden... Kaj lahko poveš katero področje, kje je stranka in za koliko?
Moreš pa vedeti, da je to Invictus, ne vem sicer zakaj ima nov profil. Njegovo klobasanje se je že večkrat izkazalo za izmišljeno.
sbawe64 ::
Če drži potem ne pomaga, če berejo. Nič slovenske punce, pojdite po tipa na Hrvaško, tam imaš ljudi kova: "Hrvat nikad ne puže!".
Haha, oni se z enosmerno avtobusno karto na poti na jug Nemčije.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Jih ne potrebuješ dolgo. Sicer pa je itak klasika, Hrvat ga naredi, Slovenic ga preskrbi. Slovenka pa ima šanse, da froc ne bo za hlapca rojen.
bciciban_ ::
Tody ::
Nekdo ki je spisal 42.000 postov potem pa se od 25.9 za njim zgubila vsaka sled.
Vrjetno je mogu it v Njemačku se pokazat šefom.
Vrjetno je mogu it v Njemačku se pokazat šefom.
Jaz pa cist verjamem da je imel takno placo,se par drugoh osebkov je blo kle na forumu pred leti ki so imeli podobne place ter so se poznali med sabo.
Sam za tak denar je treba ven iz slovenije, vecina pa nima jajc za to.
Sam za tak denar je treba ven iz slovenije, vecina pa nima jajc za to.
redtech ::
Pregledoval sem oglase (analitik) in naletel na GEN-i
Po odhodu Goloba se je firmi povprečna plača prepolovila
Povprečna bruto plača na zaposlenega 6.826,26 4.214,50 3.897,91
Po odhodu Goloba se je firmi povprečna plača prepolovila
Povprečna bruto plača na zaposlenega 6.826,26 4.214,50 3.897,91
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
c3p0 ::
Vrhuuunski manager ima svojo ceno. Pa babe iz Monaka ne dobiš le na lepo frizuro in šarm filane paprike.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delo v Agiledrop.si? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 18397 (11763) | kffa |
» | Ali so v Sloveniji sploh še kakšni developerji? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 63032 (32629) | LeQuack |
» | Kvalitetna podjetja (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 15593 (11558) | Mavrik |