Forum » Loža » Smrad s sosednje kmetije
Smrad s sosednje kmetije
Temo vidijo: vsi
Quix ::
Vsedi se doma za mizo in preberi izvor.
Tezka bo. Lihkar sem jedel domace slovensko meso, tudi predvceraj sem. Pa se en kup suhe mesnine, slovenske me caka.
Tudi paprika, zelje, paradajs, korenje, vse domace slovensko. Zdaj pa se grozdje, hruske, jabolke...
Sicer nakaladaš, toliko, da kar smrdi (huje od gnojnice) ampak ja, to je ker si blizu kmetije. Zase že dobro poskrbite. Niste pa pač nekaj zaradi česar bi se vam dajalo subvencije, večina Slovenije preživi ob tujih izdelkih.
Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo Mesto, Koper, je zelo verjetno že večina Slovenije. In nima od kmetov nič, še vedno pa jim mora plačevati subvencije za nekaj od česar ne dobi ničesar nazaj. Pa jih sam subvencioniraj, tačas, ko se mastiš z makedonskimi paprikami, italianskim paradajzom, hrvaškim korenjem in madžarskimi mesninami, zraven pa sanjaš, da so Slovenske, ker si tako neumen, da misliš, da so te nekaj posebnega. Ne. Gnojnica povsod enako smrdi. Samo naša je dražja in neuporabna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Quix ()
m0LN4r ::
Ja ok, po tvojem nihce ne kupuje slovenskih izdelkov in se vse z kamioni vsipa v morje.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Ja ok, po tvojem nihce ne kupuje slovenskih izdelkov in se vse z kamioni vsipa v morje.
Vsega tega ni, nihče več ne goji zelenjave, ki si jo naštel (zelje morda), samo Lušt ima še paradajz, le naštej mi prosim, za svoje sranje zgoraj, kdo so proizvajalci. Imaš 10 minut (trivialno, če je res), sicer lažeš.
Zgodovina sprememb…
Občasno se dobi slovenska čebula, korenje ...
Je dosti boljša kvaliteta kot uvoženo.
Seveda, se. Saj se dobi tudi slovensko meso. Samo to je izjema in niti pod razno ni dovolj za vse davkoplačevalce, ki jim plačujemo subvencije.
Dajmo za ta denar raje znižati ceno italianski in španski zelenjavi, madžarskemu mesu v trgovinah. Saj to v večini jemo. Ne, da se m0LN4r in podobni mastijo na račun tega kar vsi plačujemo.
Zgodovina sprememb…
Kalibri ::
Ti si tiste sorte, ki bi ukinil tudi obrambo, saj nas itak ne bo nihče napadel. Razen wermachta.
Ti si tiste sorte, ki bi ukinil tudi obrambo, saj nas itak ne bo nihče napadel. Razen wermachta.
Ne, jaz sem tiste sorte, ki se mu zdi neumno plačevati za nekaj, kar potem izvažajo v tujino. In se ob tem počutim nategnjenega. Kaj pa ti, ti si tiste vrste, ki sname hlače in se ob tem namaže z vazelinom, da ne peče preveč?
Zgodovina sprememb…
Slovensko meso imas nonstop, samo prevec hodis v doskonte ala lidl. Sezonsko zelenjavo tudi. Krusne izdelke prakticno kupujemo samo slovenske, niti nevem kje bi kupil tuje. Hod mal vec v Spara, na veliko pise kaj je slovensko.
Zaenkrat pa pozimi prinas res ne rastejo banane, kot bi to rad prikazal.
Zaenkrat pa pozimi prinas res ne rastejo banane, kot bi to rad prikazal.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Saj ne gre v vesolje. Tudi computer si dobil iz tujine, pa se verjetno ne buniš preveč.
Ampak ga nisem subvencioniral in intel/amd/whatever, mi ni na tvju jokal kako je ubogi slovenski proizvajalec, ki se mu godijo same krivice.
Kaj pa ti, ti si tiste vrste, ki sname hlače in se ob tem namaže z vazelinom, da ne peče preveč?Pravi dec ne uporablja vazelina, ko nateguje ozkoglede.
Whatever, še vedno se spravljate name, očitno vam primanjkuje argumentov. Imam prav, a? Jeba, a? Bi vam vaša nategunska shema lahko začela propadati, če bi začeli ljudje razmišljati.
Zgodovina sprememb…
Saj ne gre v vesolje. Tudi computer si dobil iz tujine, pa se verjetno ne buniš preveč.
Ampak ga nisem subvencioniral in intel/amd/whatever, mi ni na tvju jokal kako je ubogi slovenski proizvajalec, ki se mu godijo same krivice.
Kaj pa ti, ti si tiste vrste, ki sname hlače in se ob tem namaže z vazelinom, da ne peče preveč?Pravi dec ne uporablja vazelina, ko nateguje ozkoglede.
Whatever, še vedno se spravljate name, očitno vam primanjkuje argumentov. Imam prav, a? Jeba, a?
Edini, ki tu joka si ti. Ocitno
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Dobra. Seveda ga nisi. Toliko si ga kot kmeta. Samo ime je drugačno. Sicer pa boste jokice še večje jokice, ko boste ostale brez kmetov. Iznenada bodo police prazne.
hamez66 ::
Quix, ne plačuješ subvencij slovenskemu kmetu, temveč evropskemu. Verjetno ješ samo hrano, pridelano izven Evrope?
Quix, ne plačuješ subvencij slovenskemu kmetu, temveč evropskemu. Verjetno ješ samo hrano, pridelano izven Evrope?
Evropskemu rade volje, slovenskemu pa bi rad čimprej nehal. Ker nimam nobene koristi od njega. Pribljižno toliko kot ti od pridelovalca duriana iz Azije. S tem, da mi njega ni treba plačevati, iz nekega bolanega razloga pa moram subvencionirat slovenskega, zato, da kmetijo napiše nase, celotno svojo razširjeno familijo pa javi za socialni problem, kjer dobi še socialno pomoč, po vzoru ciganov. Dejansko se je slovenski kmet veliko obnašanja naučil od ciganov, ki jih tako zviška gleda.
Dobra. Seveda ga nisi. Toliko si ga kot kmeta. Samo ime je drugačno. Sicer pa boste jokice še večje jokice, ko boste ostale brez kmetov. Iznenada bodo police prazne.
Ne bolj, ker so že zdaj prazne izdelkov s poreklom iz Slovenije, tiste izdelke, ki pa so na njih, pa ne kupiš, ker so nateg. Zadnjič kupil "kislo mleko iz bohinja", slab joke. Če v tem momentu izginete, ne bo čisto nič drugače.
Pač potrudili ste se, da ste za večino slovencev postali samo še breme, od katerega nimajo nič, čeprav sami nase gledate kot na velike face. Čakam, da splošna družba dojame, kako jih nategujete.
Zgodovina sprememb…
Imaš koristi od slovenskega kmeta, pa še plačuješ ga ne, ker plačuješ v skupno evropsko politiko in ne v posebne slovenske subvencije. Korist je pa, da ne živiš med medvedi, volkovi, kačami, .., pa da je okolje urejeno.
Imaš koristi od slovenskega kmeta, pa še plačuješ ga ne, ker plačuješ v skupno evropsko politiko in ne v posebne slovenske subvencije. Korist je pa, da ne živiš med medvedi, volkovi, kačami, .., pa da je okolje urejeno.
Le povej kakšno, prosim naštej mi izdelke, kjer prekaša italiane, madžare, poljake in špance. Z besedo na dan. Pa vzdrži se superlativov, ker če ti dam 10 korenčkov iz cele evrope, ne boš ugotovil kateri je slovenski. Enako ne za čebulo, česen, meso,...
Kislo zelje in repa?
Zgodovina sprememb…
???
Večji del sredstev za subvencije pride iz EU proračuna. Bo šlo? Skupna evropska kmetijska politika pa take fore???
Večji del sredstev za subvencije pride iz EU proračuna. Bo šlo? Skupna evropska kmetijska politika pa take fore???
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
A. Smith ::
Ne, jaz sem tiste sorte, ki se mu zdi neumno plačevati za nekaj, kar potem izvažajo v tujino. In se ob tem počutim nategnjenega. Kaj pa ti, ti si tiste vrste, ki sname hlače in se ob tem namaže z vazelinom, da ne peče preveč?
Ti si tiste sorte, da si hrom v glavo, ker ne razumeš, da z istega žakla kot mi, dobijo tudi Madžari subvencije, da potem ješ poceni madžarsko hrano.
Sicer je pa večina kmetov v Sloveniji brez problema za to, da se subvencije ukine, če se jih po celi EU.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
???
Jah, jaz sem razumel, da subvencije vplačujemo sami za slovenske izdelke. Ti vlečeš zadevo na celo EU?
Ti si tiste sorte, da si hrom v glavo, ker ne razumeš, da z istega žakla kot mi, dobijo tudi Madžari subvencije, da potem ješ poceni madžarsko hrano.
Sicer je pa večina kmetov v Sloveniji brez problema za to, da se subvencije ukine, če se jih po celi EU.
Ne, ukine se slovenskim. Ker nimamo nič od njih. Zakaj bi tistim, ki nam dejansko dobavljajo hrano (razen m0LN4rja, ki se mu teh 10 minut že hudo vleče, za preprosto vprašanje izvora njegovih slovenskih izdelkov. Na etiketi piše, mogoče pa je polpismen.)?
Saj, če svoje izdelke izvažajo v Italijo in Avstrijo, bojo pa oni subvencionirali slovenskega kmeta, nič narobe, samo ne vem zakaj bi ga mi. Če je za večino slovencev neuporaben.
Zgodovina sprememb…
Saj nas Avstrijci in Italjani tudi subvencionirajo, mi pa njih. Kot še pri marsičem.
Jaz ničesar nikamor ne vlečem, samo osnove so mi jasne, in sicer, da večji del subvencij pride iz EU proračuna in skupne EU politike.
EU proračun je malo drugačen kot proračuni posameznih držav in kmetijska politika je pomemben del EU proračuna.
???
Jah, jaz sem razumel, da subvencije vplačujemo sami za slovenske izdelke. Ti vlečeš zadevo na celo EU?
Jaz ničesar nikamor ne vlečem, samo osnove so mi jasne, in sicer, da večji del subvencij pride iz EU proračuna in skupne EU politike.
EU proračun je malo drugačen kot proračuni posameznih držav in kmetijska politika je pomemben del EU proračuna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
Saj nas Avstrijci in Italjani tudi subvencionirajo, mi pa njih. Kot še pri marsičem.
Ne vem, če se država strinja s tabo:
https://www.javnirazpisi.com/branch/nep...
Kmetijska zbornica ima tudi nekaj za povedati na to temo:
https://www.kgzs.si/zbornica-svetuje/ra...
Zgodovina sprememb…
Lol in kje tukaj piše, da se motim?
Lol in kje tukaj piše, da se motim?
Država subvencionira sredstva za razvoj kmetistva, ki ne koristi v ničemur državi.
Vmes grem pa normandijskega camamberta iz pečice z natrtim španskim česnom, deviškim istrskim (od kmeta direktno) oljčnim oljem in timijanom iz vrta (upam, da še ni preveč v kurcu), s francosko bageto iz lastne pečice (in italianske moke), s kozarcem bordojca potamanit.
m0LN4r, ti pa le svojo suho meso in makedonsko papriko žveči, pazi, da ti kakšne plombe ne potegne ven. Dober tek.
m0LN4r, ti pa le svojo suho meso in makedonsko papriko žveči, pazi, da ti kakšne plombe ne potegne ven. Dober tek.
Zgodovina sprememb…
https://www.europarl.europa.eu/news/sl/...
Kmetijstvo je pomembno za vse države EU in vse prejemajo evropska sredstva preko skupne kmetijske politike. Ta sredstva podpirajo kmete neposredno preko evropskega kmetijskega usmerjevalnega in jamstvenega sklada, podeželska območja, podnebne ukrepe in upravljanje naravnih virov pa preko evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Kmetijske subvencije EU po državah
Leta 2019 je bilo 38,2 milijarde evrov namenjenih neposrednim izplačilom kmetom, 13,8 milijarde pa razvoju podeželja. Še 2,4 milijarde so bile namenjene podpori trgu kmetijskih proizvodov.
**
Slovenski proračun je nekaj čez 10 miljard eur.
Kmetijstvo je pomembno za vse države EU in vse prejemajo evropska sredstva preko skupne kmetijske politike. Ta sredstva podpirajo kmete neposredno preko evropskega kmetijskega usmerjevalnega in jamstvenega sklada, podeželska območja, podnebne ukrepe in upravljanje naravnih virov pa preko evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja.
Kmetijske subvencije EU po državah
Leta 2019 je bilo 38,2 milijarde evrov namenjenih neposrednim izplačilom kmetom, 13,8 milijarde pa razvoju podeželja. Še 2,4 milijarde so bile namenjene podpori trgu kmetijskih proizvodov.
**
Slovenski proračun je nekaj čez 10 miljard eur.
Država pa dobi sredstva za subvencioniranje od kod?
Iz davkov slovenskih državljanov. Proračuna.
Kaj pa naredijo z denarjem, ki ga dobijo iz EU proračuna in je namenjen skupni kmetijski politiki?
Briga me za EU denar, mene zanima kam grejo moji davki.
Ja tvoji davki grejo malo v slovenski proračun, del tvojih davkov gre pa v skupni EU proračun. EU politika je pa taka, da kontrolira kmete v celi EU, ne v vsaki državi posamezno. Pravila so skupna.
Ja tvoji davki grejo malo v slovenski proračun, del tvojih davkov gre pa v skupni EU proračun. EU politika je pa taka, da kontrolira kmete v celi EU, ne v vsaki državi posamezno. Pravila so skupna.
Koliko procentov slovenskih davkov gre v proračun za slovensko kmetijstvo. Drži EU stran od vsega skupaj. Če gre nula, potem je vse vredu.
Zdaj moram pa iz pečke potegnit, ti pa vmes, le zvleči podatke na kup .
Zgodovina sprememb…
Včasih je bilo 0, potem so pa verjetno nekaj spremenili. Jajcaj se pri birokratih, ne pri kmetih.
hojnikb ::
Država pa dobi sredstva za subvencioniranje od kod?
Iz davkov slovenskih državljanov. Proračuna.
Kaj pa naredijo z denarjem, ki ga dobijo iz EU proračuna in je namenjen skupni kmetijski politiki?
Briga me za EU denar, mene zanima kam grejo moji davki.
Tvoji davki? Nisn vedu da sockarji tut plačujete davke.
#brezpodpisa
Daniel ::
P0Fi si ga spet meče na slovenske kmete. Nič novega, že neštetokrat videno na tem forumu. Je pa sedaj kar uspešen pri reciklaži vzdevkov na zalogo, zgleda so še admini izgubili zagon ob vseh 100 novih članih v eni osebi. Pa še zmeraj mu ni uspelo priti niti od osnov na vsaj naslednjo stopničko.
P0Fi, danes imaš priložnost, da postaneš novi kmetijski minister in končno narediš red. Ukiniti Slovenskega kmeta in subvencije, ker lahko vse dobimo iz tujine po ekstra ugodnih cenah. Še posebej zelenjavo in sadje, z dodatki FFS ampak ne bodimo malenkostni kar se tega tiče, važno, da imamo ekstra super duper supermarket v vsaki luknji, kaj je notri pa itak nima veze.
P0Fi, danes imaš priložnost, da postaneš novi kmetijski minister in končno narediš red. Ukiniti Slovenskega kmeta in subvencije, ker lahko vse dobimo iz tujine po ekstra ugodnih cenah. Še posebej zelenjavo in sadje, z dodatki FFS ampak ne bodimo malenkostni kar se tega tiče, važno, da imamo ekstra super duper supermarket v vsaki luknji, kaj je notri pa itak nima veze.
SambaShare ::
feryz ::
Tako je, če zidate bajte in bloke na njivah in ostalih kmetijskih površinah.
V našem selu je pozidava na ravnem prepovedana, posledično imamo skoraj vsi bajte na hribu, kjer se to ne poliva in smradu ni.
Zdaj bo pa itak še natura 2000 to razturala in bodo morali kmetje te zadeve sami pojesti in popiti. Vsaj tako si lahko razlagamo to birokratsko norost.
V našem selu je pozidava na ravnem prepovedana, posledično imamo skoraj vsi bajte na hribu, kjer se to ne poliva in smradu ni.
Zdaj bo pa itak še natura 2000 to razturala in bodo morali kmetje te zadeve sami pojesti in popiti. Vsaj tako si lahko razlagamo to birokratsko norost.
subvencionirat slovenskega, zato, da kmetijo napiše nase, celotno svojo razširjeno familijo pa javi za socialni problem, kjer dobi še socialno pomoč, po vzoru ciganov.
Nakladas, kot driska.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
zimurg ::
Sinclair ZX Spectrum, Zilog Z80A, 48kB, kasetofon, TV-OUT, Sinclair-Basic
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zimurg ()
stara mama ::
Ne, zadeva je bolj preprosta. Že 30 let nimam ničesar od slovenskega kmeta. Nula. Neuporaben je, veden toliko kot piksna, ki jo brcneš med hojo. Toliko kot državna birokracija. Fikusi v državni upravi.
Daj malo poglej izvor izdelkov, ko greš naslednjič v štacuno. Vsedi se doma za mizo in preberi izvor. Pa boš vedel, koliko je pa tebi vreden Slovenski kmet (izven romantičnih sanj o rožah na gankih ipd. sranje).
Točno to je tvoj problem, sam si ga lepo povedal.
Greš k veletrgovcu in kupiš predelano hrano iz veleproizvodnje, ki ti je že tako skisala možgane, da niti ne poznaš več alternativ.
Kot da bi nek avtomobilski koncern šel do vaškega usnjarja in mu ponudil odkup njegovega blaga in storitev. Malo morgen...
gruntfürmich je izjavil:
v gnojšnici je veliko preveč vode. sicer ne vem od kot pride,
Da ti povem nekaj še neslišanega: govedo poleg sranja tudi urinira! Brez heca!
Zdaj mogoče lahko tisti specialci, ki jim bo uspelo nagovorit govedo da manj serje in je, zraven če dopove, naj urinirajo v druge odtoke, da se bo lahko goveji urin odvedel in predelal drugje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Jebomir ::
Kranj, Ljubljana, Maribor, Novo Mesto, Koper, je zelo verjetno že večina Slovenije. In nima od kmetov nič, še vedno pa jim mora plačevati subvencije za nekaj od česar ne dobi ničesar nazaj. Pa jih sam subvencioniraj, tačas, ko se mastiš z makedonskimi paprikami, italianskim paradajzom, hrvaškim korenjem in madžarskimi mesninami, zraven pa sanjaš, da so Slovenske, ker si tako neumen, da misliš, da so te nekaj posebnega. Ne. Gnojnica povsod enako smrdi. Samo naša je dražja in neuporabna.
Js sem kr za to, da se DANES ukine subvencije!
Potem bo kmet končno dobil več svobode in bo sejal poljščine ki so tržno najbolj zanimive. Recimo oljno repico za proizvodnjo dizla!
Država mu ne bo več s korenčkom diktirala, kaj mora sadit :)
GupeM ::
Nazaj na temo.
Pa si se probal kaj pogovorit z njim? Gnojnico je pred polivanjem treba premešati, ker se gosti del gnojnice dvigne in plava na vrhu. To mešanje res zna ustvariti hud smrad in res ni prijetno. Zato ne vem, zakaj bi to počel dvakrat na dan. Nenazadnje tudi zanj verjetno ni prijetno.
samo v vednost, post ne leti na tisto razmetavanje gnojnice vsepovprek pred dežjem pa da pol fali dež, np se zgodi najboljšim, še vedno so procentualno bolj uspešni v poznavanju vremena kot vremenarji očitno, ampak bolj o temu da ima neko periodično (mislim da 2x dnevno) mešanje tega skupka (ne vem kje) in spiha?? (dont ask me kako se lahko razleze po taki okolici) ta smrad naokoli...
Pa si se probal kaj pogovorit z njim? Gnojnico je pred polivanjem treba premešati, ker se gosti del gnojnice dvigne in plava na vrhu. To mešanje res zna ustvariti hud smrad in res ni prijetno. Zato ne vem, zakaj bi to počel dvakrat na dan. Nenazadnje tudi zanj verjetno ni prijetno.
Zimonem ::
Najverjetneje ima sistem kanalov in jame, bazena. Preprosto mora vsak dan premešat sicer se zgoraj zaskorji. Kako zmanjšat smrad je pa druga reč.
Markoff ::
Seveda eni kreteni kurijo vse možno. Kam lahko pokličeš v tem primeru, da jih nekdo strezne? Eni bi res rabili malo vzgoje.
Gasilce. V moji bližini je en kreten vsakih nekaj tednov izključno ponoči kuril kdo ve kaj. Njegov sin je kradel kable, tako da si lahko samo mislimo, če ni kuril ravno teh. Anyway, enkrat je šel smrad tako predaleč, da se je v mesečini videl oblak dima, ki se je valil od njegovega dimnika po okolici. Poklical 112, ti gasilce, gasilec prišel, vendar je takrat že nehal kurit, se je pa še vedno močno vohal smrad. Rekel je, naj jih naslednjič direktno pokličem, da pridejo s cisterno in mu bodo "oprali streho in dimnik".
Na srečo je tega sedaj nekaj let, njegov sin je v zaporu, tako da do njegovega izpusta zaradi lepega vedenja ni težav s smradom. Bližnji kmet pa tudi ne pretirava z gnojenjem, tako da tistih 4-5x na leto že preživimo, saj smo konec koncev vedeli, kam smo se priselili.
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021
gruntfürmich ::
Pa pol miljona eur za vse kar si naštel.
jasno da to ni one-man-band zadeva (čeprav si malo večji kmetje to komodt privoščijo).
in ker gre trend v sloveniji v smer povečevanja površine kmetij (v sloveniji je povprečna kmetija pošastno majhna), si bo v prihodnosti takšen obrat za predelavo gnoja po mojem lahko skupaj privoščilo 5-10 večjih kmetov, ki bodo imeli tudi enega ki bo občasno skrbel za to.
bi znala tudi zelena evropa poskrbeti, da bo to nujno. s tem pa tudi razvoj te tehnologije za manjše obrate, cenejša izvedba in lažje obratovanje.
stara mama je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
v gnojšnici je veliko preveč vode. sicer ne vem od kot pride,Da ti povem nekaj še neslišanega: govedo poleg sranja tudi urinira! Brez heca!
eno je samo urin drugo pa je vsakodnevno spiranje hleva.
in z enim navadnim ciklonom bi se lahko ločili trdni delci od vode. ali pa z navadnim usedanjem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dva dni brez mesa ? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 28125 (21900) | 111111111111 |
» | Vremenske nevsecnosti in lastniki gozdov (in drugi) (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 39886 (34706) | louser |
» | Praznjenje greznic na vasi (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 19117 (15441) | noraguta |