» »

Smrad s sosednje kmetije

Smrad s sosednje kmetije

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
»

detroit ::

GupeM je izjavil:

Nazaj na temo.

detroit je izjavil:

samo v vednost, post ne leti na tisto razmetavanje gnojnice vsepovprek pred dežjem pa da pol fali dež, np se zgodi najboljšim, še vedno so procentualno bolj uspešni v poznavanju vremena kot vremenarji očitno, ampak bolj o temu da ima neko periodično (mislim da 2x dnevno) mešanje tega skupka (ne vem kje) in spiha?? (dont ask me kako se lahko razleze po taki okolici) ta smrad naokoli...

Pa si se probal kaj pogovorit z njim? Gnojnico je pred polivanjem treba premešati, ker se gosti del gnojnice dvigne in plava na vrhu. To mešanje res zna ustvariti hud smrad in res ni prijetno. Zato ne vem, zakaj bi to počel dvakrat na dan. Nenazadnje tudi zanj verjetno ni prijetno.

Moram ga srečat prvič pa vprašat, sicer pa prvič mora res biti kakšen pogovor vmes, ampak sem iz previdnosti vprašat (preventiva) če so kakšni zakonski vzvodi ipd.
Vsem hvala
Skero

Quix ::

stara mama je izjavil:

Quix je izjavil:

Ne, zadeva je bolj preprosta. Že 30 let nimam ničesar od slovenskega kmeta. Nula. Neuporaben je, veden toliko kot piksna, ki jo brcneš med hojo. Toliko kot državna birokracija. Fikusi v državni upravi.

Daj malo poglej izvor izdelkov, ko greš naslednjič v štacuno. Vsedi se doma za mizo in preberi izvor. Pa boš vedel, koliko je pa tebi vreden Slovenski kmet (izven romantičnih sanj o rožah na gankih ipd. sranje).

Točno to je tvoj problem, sam si ga lepo povedal.
Greš k veletrgovcu in kupiš predelano hrano iz veleproizvodnje, ki ti je že tako skisala možgane, da niti ne poznaš več alternativ.
Kot da bi nek avtomobilski koncern šel do vaškega usnjarja in mu ponudil odkup njegovega blaga in storitev. Malo morgen...

Ja, eni nismo brezposelni, oz. je nas čas preveš vreden, da bi lahko po celi Sloveniji lovili kmeta, ki goji kaj več kot koruzo.

Na tržnicah dobiš v večini zelenjavo iz grosistične tržnice v Trstu (gajbice poglej in napise v italianščini).

Predelane hrane praktično ne kupujem, naj ti povem skrivnost, ki jo vedo vsi, ki so že kdaj bili pri veletrgovcu: imajo tudi zelenjavo in ni samo zelje in solata. Samo slovenske je pa običajno samo za vzorec.

m0LN4r je izjavil:

subvencionirat slovenskega, zato, da kmetijo napiše nase, celotno svojo razširjeno familijo pa javi za socialni problem, kjer dobi še socialno pomoč, po vzoru ciganov.

Nakladas, kot driska.

Ti poslovni model uničujem, a? Osebno vem za točno ta primer, pa po pogovori s kolegi sem jih še nekaj znanih naštel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Quix ()

GupeM ::

Ne vem no ... Ko sem jaz še živel na kmetiji, nas je doma vse motilo, kadar je bilo treba z mešalcem za gnojevko mešati. Ker zadeva takrat res smrdi, tako da se je to probalo čim bolj minimizirat, kolikor se je le dalo. Samo polivanje ni tako problematično. Tako da mi res ni jasno, zakaj bi to počel 2x na dan. Še posebej, ker pri njemu verjetno še bolj smrdi, kot prinese do vas.

fikus_ ::

Lahko da ima "avtomatsko" mešanje zaradi preprečevanja zaskorjenja, ali prezračevanje gnojevke, ali ....
Zagotovo pa ne, da bi s tem nagajal sosedom.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

GupeM ::

To sigurno ne, ker dvomim da sam uživa v tem smradu. Vseeno se mi 2x na dan zdi odločno preveč.

stara mama ::

Quix je izjavil:

Ja, eni nismo brezposelni, oz. je nas čas preveš vreden, da bi lahko po celi Sloveniji lovili kmeta, ki goji kaj več kot koruzo.

Na tržnicah dobiš v večini zelenjavo iz grosistične tržnice v Trstu (gajbice poglej in napise v italianščini).

Predelane hrane praktično ne kupujem, naj ti povem skrivnost, ki jo vedo vsi, ki so že kdaj bili pri veletrgovcu: imajo tudi zelenjavo in ni samo zelje in solata. Samo slovenske je pa običajno samo za vzorec.

Sej pravim, degradirani skisani možgani, da ne zmoreš prek te mentalitete.
Zadeva lavfa čist simpl: Najdeš dobrega lokalnega kmeta s pridelavo/predelavo mesa. Ko bo zaloga ti sporoči na SMS, prevzameš par kil in doma shraniš na zalogo.
Če nisi zadovoljen z njim, najdeš drugega.
Ampak ne, nekateri komplicirate tam kjer ni treba, ne znate se pa organizirat. To mora za vas naredit trgovec, da je na komot! (on pa zasluži).
Ne mi rečt, da greš tud v trgovino samo enkrat na mesec, ker nimaš časa za večkrat....

Aja, trgovec ti garantira, da njegova hrana ni predelana?
Dober vic :))
Tako kot vsi "slovenski" izdelki s surovinami izven EU.
Dobro te farbajo...

Kvatebrigic ::

Sori, ampak Quix ima kar dober point. Mogoče ne glede subvencij, ampak če gledamo koliko pridelane robe od kmeta konča na policah trgovin, je zadeva smešna. Ja, saj vem, lahko grem do lokalnega kmeta in tam kupim mleko pa jogurt, pa kakšna jajca, pa recimo da me ne moti 2x višja cena kot v trgovini, so le domača. Ampak meni to pomeni precej ene dodatne poti, časa, ni praktično, sorry. Potem naj grem še k naslednjemu po meso, pa k naslednjemu po zelenjavo...

Dejstvo je, da očitno večina živinorejcev proda izdelke v tujino, ker se bolj splača. govoril sem z dvema večjima, ki imata po 50 glav v okolici Kranja in oba prodajata mleko v Italijo, ker je tam za par centov višja odkupna cena, enako velja za meso, ki gre večinoma na sever - Avstrija, Nemčija.
Kar rabi za lastno uporabo in nekaj žlahte, znancev pa zadrži zase.

Zdaj kdo je tu kriv da je tako - kmet, trgovci ali država? Ne vem, povejte.

Daniel ::

Vprašanje na tem mestu je, zakaj je kila npr. mesa iz bolje plačane živali pripeljane iz Slovenije v Avstriji na polici cenejša kot v Sloveniji, čeprav imajo vsi vmes v verigi krepko večje plače? Kam čudežno izgine razlika?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

detroit ::

fikus_ je izjavil:

Lahko da ima "avtomatsko" mešanje zaradi preprečevanja zaskorjenja, ali prezračevanje gnojevke, ali ....
Zagotovo pa ne, da bi s tem nagajal sosedom.

this, avtomatsko, ne pa za trollanje:)
Skero

Utk ::

Daniel je izjavil:

Vprašanje na tem mestu je, zakaj je kila npr. mesa iz bolje plačane živali pripeljane iz Slovenije v Avstriji na polici cenejša kot v Sloveniji, čeprav imajo vsi vmes v verigi krepko večje plače? Kam čudežno izgine razlika?

To je davek, ki se mu reče SDNJ.

m0LN4r ::

Madzarsko, poljsko meso, zelenjavo imas tocno tako v avstriji, nemciji, kot prinas.
Nevem kaj bluzite. Jaz slovenskega mesa tu v trgovinah se videl nisem.
Se pasteta pa ajvar v "regionalni" trgovini vse iz srbije, bosne...
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

stara mama ::

Kvatebrigic je izjavil:

Dejstvo je, da očitno večina živinorejcev proda izdelke v tujino, ker se bolj splača. govoril sem z dvema večjima, ki imata po 50 glav v okolici Kranja in oba prodajata mleko v Italijo, ker je tam za par centov višja odkupna cena, enako velja za meso, ki gre večinoma na sever - Avstrija, Nemčija.
Kar rabi za lastno uporabo in nekaj žlahte, znancev pa zadrži zase.

Zdaj kdo je tu kriv da je tako - kmet, trgovci ali država? Ne vem, povejte.

Kmet nima ne kapacitet, ne časa niti ne znanja, da se gre marketing in trgovino na drobno.
Proda vse v kompletu najboljšemu ponudniku in se z distribucijo ne ukvarja.
Tu je manjkajoči člen, ki ga trgovci zelo dobro izkoriščajo, tako dobro, da so že ljudi dobro navadili da se dobi vse na enem mestu - od kruha in mesa, do kuhinjskih aparatov, celo gradbenega materiala zraven fasnge.
Pol pa vidiš (v mestnih središčih) ljudi ki grejo vsaj 1x, velikokrat celo 2x dnevno v trgovino. Da je v nedeljo zaprta je cel pogrom.
In pol bo tak reku, da nima časa letat okrog kmetov?

Zgodovina sprememb…

stara mama je izjavil:

In pol bo tak reku, da nima časa letat okrog kmetov?

Ne nimamo. Za razliko od tebe, smo nekateri zaposleni v službah, kjer svoj prosti čas ceniš, niti v trgovine več ne hodim in naročim iz Špara enkrat na teden, ker mi je škoda tiste ure v trgovini.

harvey ::

m0LN4r je izjavil:

Madzarsko, poljsko meso, zelenjavo imas tocno tako v avstriji, nemciji, kot prinas.
Nevem kaj bluzite. Jaz slovenskega mesa tu v trgovinah se videl nisem.
Se pasteta pa ajvar v "regionalni" trgovini vse iz srbije, bosne...

Slovenska prireja mesa ni samooskrbna, tako da niti domačih potreb ne pokrije, kaj šele, da bi kaj šlo v izvoz. Skoraj vsi mesni izdelki v slo so porekla mesa EU.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

m0LN4r ::

Ja ampak, baje (pravijo eni tu) da vse kar proizvedeno prodamo Avstrijcem in zato kupujemo madzarsko in poljsko, ter ukrajinsko robo.
Pa v nasih trgovinah ni nic slovenskega za dobit.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Ja ampak, baje (pravijo eni tu) da vse kar proizvedeno prodamo Avstrijcem in zato kupujemo madzarsko in poljsko, ter ukrajinsko robo.

Ja, saj to drži. Če se vse domače izdelke proda v tujino (ajde, da se ne delamo fine, MESO, drugega kmetje tako ali tako ne gojijo), potem ni Slovenskih izdelkov v trgovinah. Kaj je tukaj čudnega.

Čudno je nekaj drugega, da moramo iz davkov financirati kmete, zato, da bolje zalagajo tuji trg.

V tem pa res ne vidim nobene logike.

Zgodovina sprememb…

A bejž no bejž. Bo treba malo pogledat kakšen je vir financiranja subvencij gledano procentualno med EU in Slovenijo.

To, da ti nisi sposoben najti slovenskega izdelka na polici ni merodajno.

hamez66 ::

harvey je izjavil:

Slovenska prireja mesa ni samooskrbna, tako da niti domačih potreb ne pokrije, kaj šele, da bi kaj šlo v izvoz. Skoraj vsi mesni izdelki v slo so porekla mesa EU.

Ne vem, kaj si ti želel povedati, veliko slovenskega mesa se proda v tujino. Isto mleka, isto lesa,..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hamez66 ()

Daniel je izjavil:

A bejž no bejž. Bo treba malo pogledat kakšen je vir financiranja subvencij gledano procentualno med EU in Slovenijo.

To, da ti nisi sposoben najti slovenskega izdelka na polici ni merodajno.

Zakaj bi koga zanimalo, koliko dobite od EU?

Slovenskega državljana zanima koliko vam plača iz svojega žepa in koliko dobi od vas nazaj.

In glede, na to, da skoraj vse prodate v tujino, dobimo Slovenci od vas zelo malo.

Slovenske subvencije se da na nulo, EU pa naj vas kar subvencionira, saj imajo sami korist od tega.

Zgodovina sprememb…

Ravno zaradi tega, da ne boš takih klamfal. Po tvoji logiki torej v Sloveniji ne ostane popolnoma nič in se vse izvozi, uvozimo pa iz Poljske, Srbije in kjer je pač ceneje.

Ali pa če zahtevaš izhod iz EU, ker pač težko prenašaš enotni trg z sicer različnimi pravili.

Ker očitno veš podajati samo pavšalne trditve brez dejanske preverbe stanja.

Zgodovina sprememb…

Bud_Bundy ::

Quix je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Ja, saj to drži. Če se vse domače izdelke proda v tujino (ajde, da se ne delamo fine, MESO, drugega kmetje tako ali tako ne gojijo), potem ni Slovenskih izdelkov v trgovinah. Kaj je tukaj čudnega.

Čudno je nekaj drugega, da moramo iz davkov financirati kmete, zato, da bolje zalagajo tuji trg.

EU ni tuji trg.....konec debate. Prav je, da se izvozi slovenske proizvode(v EU), saj nimamo kupne moči, da bi jedli izdelke višje kvalitete, oziroma so prioritete ljudi drugje. Imaš pa domačih izdelkov dovolj v kmetijskih zadrugah, sploh jogurtov in sirov.
Ne vem kaj te moti ta izvoz, pač ceneno je težko proizvajat v Sloveniji, ker ni toliko suženjske sile kot v Španiji in Italiji, solate se potem pač proizvede toliko kolikor se je lahko proda na tržnici. Če proizvajamo vsaj nekaj hrane, nismo v nekem podrejenem položaju, ko uvažamo kar nam manjka, saj je vedno opcija, da pojemo kar imamo, čeprav je to zgolj meso in mleko. Kakšni Saudijci morajo najbrž vedno plačati premium ceno, ker so v puščavi.

Bud_Bundy je izjavil:

Quix je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

EU ni tuji trg.....konec debate. Prav je, da se izvozi slovenske proizvode(v EU), saj nimamo kupne moči, da bi jedli izdelke višje kvalitete, oziroma so prioritete ljudi drugje. Imaš pa domačih izdelkov dovolj v kmetijskih zadrugah, sploh jogurtov in sirov.
Ne vem kaj te moti ta izvoz, pač ceneno je težko proizvajat v Sloveniji, ker ni toliko suženjske sile kot v Španiji in Italiji, solate se potem pač proizvede toliko kolikor se je lahko proda na tržnici. Če proizvajamo vsaj nekaj hrane, nismo v nekem podrejenem položaju, ko uvažamo kar nam manjka, saj je vedno opcija, da pojemo kar imamo, čeprav je to zgolj meso in mleko. Kakšni Saudijci morajo najbrž vedno plačati premium ceno, ker so v puščavi.

Ne nakladaj, me zanima kaj so za slovenceljskega kmeta sploh izdelki višje kvalitete? Silaža in koruza? No niti te ni v trgovinah.

In zagotovo imamo dovolj kupne moči (ne mi o Mariboru govorit in ostalih eksteremih), da lahko pokupimo vse kar kvalitetnega izdelate (razen koruze in silaže), samo to kar imate vi za "višjo kvaliteto" in sanjate o cenah kobe beefa za en konkreten, na debelo zamaščen zrezek, pač ni višja kvaliteta. Je samo vaša nerazgledanost.

Imate pa ideje, da boste prodajali telečje meso iz kletne reje za isto ceno. O ja. In potem vlečete rilec, ko nihče po taki ceni ne kupi, ampak greste pa prodati Avstrijcu za pol te cene.

Ko bo v trgovini, pri mesarju, dejansko nekaj višje kvalitete, bo v Ljubljani letelo iz polic. Dokler pa bo na nivoju poljske masovne proizvodnje po petkratni ceni, je pa vseeeno, če tudi od poljakov dirkalne konje kupujemo.

Solata na tržnici je v večini iz Trsta, uvažajo pa jo kmetje in prodajajo kot svojo.

Edina zadeva, kjer ne morem kaj dosti kurcati je kisla repa in zelje, kje se na tržnici dejansko prodaja domača (ker je nihče drug ne goji) in je bistveno bolj kvalitetna od trgovinske.

Zgodovina sprememb…

Samo pripomba, to da ima zrezek zraven maščobo in slovenceljski kmet reče: "saj ima pajčevino maščobe, za prst debelo" pač ni "visoka kvaliteta".

Pa še ena: kupil sem "Bohinjsko kislo mleko", za foro, ker imam rad kislo mleko. No ja, bolši naziv bi bilo skisano posneto mleko.

Zgodovina sprememb…

Tile ki ti prodajo robo iz trsta so ravno taki kmetje kot oni, ko se na prodajo zemlje prijavi čez pol države samo da izsiljuje druge...

Sicer pa o kvaliteti imaš ti pač svoje mnenje, Avstrijci in Italjani pa svoje in to svoje mnenje so tudi pripravljeni plačati bolje kot domači odkupovalci (cena na polici pa je potem v tujini ista ali nižja kot v Sloveniji).

Glede na to, da se kmetov izogibaš si pač kupil pri trgovcu od predelovalca, zmeni se z njim. Bojda tudi alpsko mleko ne pride vso izpod Triglava.

Zgodovina sprememb…

Daniel je izjavil:

Tile ki ti prodajo robo iz trsta so ravno taki kmetje kot oni, ko se na prodajo zemlje prijavi čez pol države samo da izsiljuje druge...

Sicer pa o kvaliteti imaš ti pač svoje mnenje, Avstrijci in Italjani pa svoje in to svoje mnenje so tudi pripravljeni plačati bolje kot domači odkupovalci (cena na polici pa je potem v tujini ista ali nižja kot v Sloveniji).

Plačajo manj. Ker njim prodajate, nam pa nočete. Tipična zajedalska fora "bečkog konjušara", ki se mu bolje zdi, če prodaja poceni čez mejo kot doma. Sem videl cene slovenskega mesa v Avstriji.

Nič ne plačajo manj. Ne vem kaj si ti videl ali sanjal, jaz pač govorim iz prakse.

Daniel je izjavil:

Nič ne plačajo manj. Ne vem kaj si ti videl ali sanjal, jaz pač govorim iz prakse.

Le povej, kje si lahko ta fenomen v realnosti ogledam. Naslov prosim. Sem dovolj na poti v Nemčijo, da si lahko privoščim en izlet, samo, da vidim ali je fatamorgana ali ne.

In konec koncev niti s tem nimam nobenega problema, zanima me samo zakaj moram vas, državne zajedavce, plačevati iz lastnega davka, če nimam nič od vas?

EU naj vas kar plačuje, ker očitno ostali imajo korist. Ampak zakaj Slovenci? Zakaj moramo plačevati subvencije za meso, ki ga v Sloveniji ne prodajate, zelenjavo, ki je ne gojite, zato, da na koncu jemo poljsko meso in španske/italiansko zelenjavo?

Plačujmo subvencije poljakom/italianom/špancem, ki si jih zaslužijo. Ker nam gojijo hrano.

Zgodovina sprememb…

A ti greš v Nemčijo gledat koliko dobi Slovenski kmet od živali prodane v Avstrijo ali Italijo? Tudi prav.

Glej, če te to tako boli, se še zmeraj lahko izseliš na recimo bližnji vzhod, nekam kjer je več peska in tam razvijaš svoj potencial, tam te kmetje ne bojo motili, še manj, da bi ti država od plače odtegovala za subvencije kmetom.

Daniel je izjavil:

A ti greš v Nemčijo gledat koliko dobi Slovenski kmet od živali prodane v Avstrijo ali Italijo? Tudi prav.

Glej, če te to tako boli, se še zmeraj lahko izseliš na recimo bližnji vzhod, nekam kjer je več peska in tam razvijaš svoj potencial, tam te kmetje ne bojo motili, še manj, da bi ti država od plače odtegovala za subvencije kmetom.

Ne, ne bom se izselil na bližnji vzhod. Raje bom odprl vprašanje, zakaj plačujemo za nekaj od česar Slovenci nimamo nič. Ker gre za goljufijo, plačujemo za nekaj, kar dobijo drugi.

Saj se da hitro urediti, subvencijo dobite, če prodate 90% pridelanega na slovenskem trgu - z računom. Sicer pojdite po subvencijo v Avstrijo.

Pa še eno točko bi dodal zakonodaji, da mora lokalno lokalen proizvajalec prodajati izdelke po nižji ceni kot je najnižja cena v tujini.

Zgodovina sprememb…

Predlagam, da pišeš Ursuli ali pa Tini, bo zrihtala. Jaz pa moram vmes poiskati nek apartma v Dalmaciji in nek športni voz, da skurim te subvencije drugo leto. Zakaj bi vlagali v mašinerijo in podpirali gospodarstvo, če lahko vžgem za luksuz.

Daniel je izjavil:

Predlagam, da pišeš Ursuli ali pa Tini, bo zrihtala. Jaz pa moram vmes poiskati nek apartma v Dalmaciji in nek športni voz, da skurim te subvencije drugo leto. Zakaj bi vlagali v mašinerijo in podpirali gospodarstvo, če lahko vžgem za luksuz.

Ja, saj točno to je kar govorim. Prasci izkoriščate, že tako obubožano Slovenijo, zato, da se mastite na previsokih davkih na delo v njej. In ste taki gnoji, da se s tem še hvalite.

Ne bom Ursuli pisal, bom kar Golobu, pa citiral te bom. Hm, čeprav, Ursula... bi bil zanimiv eksperiment, bom pisal tudi njej, da vidimo, kaj bo odgovor. Samo za foro...

Zgodovina sprememb…

Kakšna tableta za živčke pa ti bo takoj bolje.

Če lahko jaz žvečim Brufen, da zdržim cel dan na traktorju boš pa še ti kaj vzel, da te ne bo pobralo od razburjenja.

Kateri kraj na obali predlagaš?

Zgodovina sprememb…

Daniel je izjavil:

Kakšna tableta za živčke pa ti bo takoj bolje.

Ce lahko jaz žvečim Brufen, da zdržim cel dan na traktorju boš pa še ti kaj vzel, da te ne bo pobralo od razburjenja.

Nič skrbeti za moje živce, so zelo nežno podprti z več denarja (v celoti pravilno obdavčenega) kot ga boš ti kadarkoli videl. Si pa vzamem čas za jebanje v glavo razne skupine nategunov, ki si zaslužijo dvojno dozo Brufena za svojo pokvarjenost in rade volje jim dam povod za to. Ne skrbi, z malo sreče bo Brufen tvoj najmanjši problem. Trenutno še nimam dovolj časa, da se vam polno posvetim in čakam na IPO, ampak ne skrbi, si bom vzel čas v ravno pravem trenutku, ko bo denarja preveč, da bi ga lahko zapravil in mi bo omogočal plačati odvetnika, ki si bo vzel čas za vas.

Vsem ostalim pa, ki imate dovolj teh lokalnih nategunov, začnite se pritoževati. Iz nič ni nič in točno na to se šlepajo kmetavzi tipa Daniel.

Zgodovina sprememb…

Hja no, če bi 20 let dajal na kup in nič investiral, bi pa najbrž res bilo za kakšen apartmajček ja.

No, to, da si ti ultra sposoben biznismen smo že parkrat slišali pod različnimi vzdevki, tako, da se res ne rabiš še enkrat hvaliti s tem. Že včeraj sem ti predlagal, da te naj nastavijo za kmetijskega ministra, ti boš to vse levom rukom rešil. Ali pa jezikom, kar bo prej.

Nismo več najmlajši, pa je treba včasih tudi dvojna doza ja. Pol pa kar gre.

Daniel je izjavil:

Hja no, če bi 20 let dajal na kup in nič investiral, bi pa najbrž res bilo za kakšen apartmajček ja.

No, to, da si ti ultra sposoben biznismen smo že parkrat slišali pod različnimi vzdevki, tako, da se res ne rabiš še enkrat hvaliti s tem. Že včeraj sem ti predlagal, da te naj nastavijo za kmetijskega ministra, ti boš to vse levom rukom rešil. Ali pa jezikom, kar bo prej.

Lol, me zanima kje je tvoj apartmajček, v Halozah. No jaz imam pa vikend v najbolj zaželeni turistični destinaciji v Sloveniji in ga ne oddajam.

To bi ti moralo povedati vse. Nemaren nakladač. Jih boš fasal po gobcu, pa sploh povezal ne boš...

Zgodovina sprememb…

Mogoče bi moral malo razmisliti ali si edini, ki ima čas za "jebanje v glavo". Vem, da je to ob občutku superiornosti sicer kar težko.

Daniel je izjavil:

Mogoče bi moral malo razmisliti ali si edini, ki ima čas za "jebanje v glavo". Vem, da je to ob občutku superiornosti sicer kar težko.

Bova kar odnehala in ti bom na PM poslal, ali že kaj švicaš, ko bo moment pravi. Ne bom se prerekal s kmetavzarskimi primitivci, si pač pod mojim zaslužkom, skratka izguba časa.

Mimogrede, bom poslal tudi nežno sporočilo kmečki zbornici, da si za probleme, ki jih imajo kriv ti. Samo kot plemenito gesto.

Lepo se imej, primitivec.

Zgodovina sprememb…

Ah daj no, raje potem kar javno objavi, ne muči se z ZS. Lani si napovedal uničenje mesne pridelave v državi, ker bojda izjemno uničujemo okolje, letos bo pa najbrž vsekala atomska bomba in vsi tvoji življenjski problemi, ki ti ne pustijo spati in se zato moraš besno registrirati na Slo-Tech bojo izginili. O primitivizmu pa lahko kakšno rečemo po ogledu zgodovine objav obeh, menda bo kar zgovorna.

Taki ste najbolj zanimivi, neki bullyi na spletu, če kaj ni po vaše poskušate s takšnimi in drugačnimi grožnjami, v realnosti pa je bolj zalostno vse skupaj.

Zgodovina sprememb…

Daniel je izjavil:

Ah daj no, raje potem kar javno objavi, ne muči se z ZS. Lani si napovedal uničenje mesne pridelave v državi, ker bojda izjemno uničujemo okolje, letos bo pa najbrž vsekala atomska bomba in vsi tvoji življenjski problemi, ki ti ne pustijo spati in se zato moraš besno registrirati na Slo-Tech bojo izginili. O primitivizmu pa lahko kakšno rečemo po ogledu zgodovine objav obeh, menda bo kar zgovorna

Ja, razumem, da si mentalno moten, haluciniraš, pa verjetno jemlješ droge. Še enkrat, si nevreden mojega časa.

Le vzami dvojno dozo Brufena in se ne sekiraj preveč. Boš imel še dovolj časa za samomor (oz. te bojo primitivci tvojega kova prefukali), zaradi svojega gobca, kasneje.

Zgodovina sprememb…

Quix je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ah daj no, raje potem kar javno objavi, ne muči se z ZS. Lani si napovedal uničenje mesne pridelave v državi, ker bojda izjemno uničujemo okolje, letos bo pa najbrž vsekala atomska bomba in vsi tvoji življenjski problemi, ki ti ne pustijo spati in se zato moraš besno registrirati na Slo-Tech bojo izginili. O primitivizmu pa lahko kakšno rečemo po ogledu zgodovine objav obeh, menda bo kar zgovorna

Ja, razumem, da si mentalno moten, haluciniraš, pa verjetno jemlješ droge. Še enkrat, si nevreden mojega časa.

Le vzami dvojno dozo Brufena in se ne sekiraj preveč. Boš imel še dovolj časa za samomor (oz. te bojo primitivci tvojega kova prefukali), zaradi svojega gobca, kasneje.

Kot sem zapisal, bully na tipkovnici.

Ampak ok, dokler ti ta metoda prinaša odlične rezultate, kar naprej, počasi bo treba registrirati novih 10 nickov.

Nekateri pač ne veste reševati zadev drugače, kot s silo, ker vas mama ni naučila in vam oče ni primazal kake okoli kepe, ko bi bilo potrebno. Ampak saj razumemo, ker moramo delovati inkluzivno.

Quix je izjavil:

Daniel je izjavil:

Lol, me zanima kje je tvoj apartmajček, v Halozah. No jaz imam pa vikend v najbolj zaželeni turistični destinaciji v Sloveniji in ga ne oddajam.

To bi ti moralo povedati vse. Nemaren nakladač. Jih boš fasal po gobcu, pa sploh povezal ne boš...

A to pomeni, da smo ze prešli na fizične grožnje, ker ne ubogamo gospodarjev, nismo pokorni in si drznemo izpostaviti lastno mnenje? Zanimivo, res, najbrž povezano s "svobodo" ljudi.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Dejte preseliti kmetijsko politiko v svojo temo. Detroit ima konkreten problem in vprašanje kako ga rešit. Za 9be stranke na najbolj neboleč način.

Quix je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ja, saj točno to je kar govorim. Prasci izkoriščate, že tako obubožano Slovenijo, zato, da se mastite na previsokih davkih na delo v njej. In ste taki gnoji, da se s tem še hvalite.

Ne bom Ursuli pisal, bom kar Golobu, pa citiral te bom. Hm, čeprav, Ursula... bi bil zanimiv eksperiment, bom pisal tudi njej, da vidimo, kaj bo odgovor. Samo za foro...

Malo si poglej evropski proračun in ne delaj na prazno. Ni Slovenija tokaj nič uržah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Ne moreš tega rešiti, ker se med mešanjem vonj širi skozi rešetke ven. Ne vem sicer zakaj nekateri zorijo gnojevko tako, so pa v uporabi zagotovo potopna mešala.

Tukaj razen kompletne predelave hleva in eventuelno bioplinarne (kar je oboje finančno trenutno večini neizvedljiv zalogaj) ne moreš storiti skoraj nič. Gnojevka pa se, če jo ne mešaš zaskorji po tam nekje 1 do 2 dneh, dlje čakaš, težje jo je zmešati. Nekatere občine sicer sofinancirajo nakupe sredstev za obdelavo gnojevke, ker so sicer izjemno draga (vsaj tista, ki so efektivna).

Daniel je izjavil:

...

Poglej komediant. Imam dobro možnost, da mi kmalu ne bo treba več delati, za po vrhu bom še loaded, do nivoja o katerem večina slovenceljnov ne more niti sanjati. In za dodaten hobi si bom vzel, da ti uničim življenje oz. bolj precizno, da uničim življenje vsem slovenceljskim nategunom, ki izkoriščajo delavne ljudi za svoj profit.

Saj ni nič posebnega, mogoče ne bo nič iz tega, mogoče mi bo v tistem mometu zapasalo kaj drugega, ampak morda mi pa ne bo. In, če se bom v tistem mometu še spomnil nateguna, ki se baha, kako goljufa celotno družbo, si bom seveda dal na stran dovolj, da mi ne bo hudega, karkoli se izcimi, ampak bom pa s preostankom investiral, da gnoji tvojega tipa propadete.

Saj je dovolj vzvodov, umik subvencij, subvencije omejene na količino prodanih izdelkov v sloveniastani. Mogoče ne bo nič ampak, če pa bo, boš preklel dan, ko si se s svojo pokvarjenostjo prijavil na slo-tech.

Do takrat pa le uživaj in bodi čimbolj pameten, da kar se da veliko ljudi vidi v slovenceljskih kmetih njihov pravi potencial in, da se jim zagabi, kot se je meni.

Veš, nekateri ljudje smo hudo čudni. Medtem, ko bi večina kupila BMW, nam več pomeni, da se iztrebi zajedalce, ki imajo BMW brez razloga in hudo blesav si, da se zaganjaš ravno v take. Ampak le, bo lepo, ko nas bo vedno več. Lep hobi. In družbi koristen, za razliko od tebe.

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Če si ta denar zaslužil z kmetijstvom, si kvalificiran , da se oglašaš. Sicer dvomim. Ker sedenje z debelo ritko za kompjutrom in nategovanje stank z it foro. Je pedersko.
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva dni brez mesa ? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27128122 (21897) 111111111111
»

Vremenske nevsecnosti in lastniki gozdov (in drugi) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28339886 (34706) louser
»

Praznjenje greznic na vasi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12719115 (15439) noraguta

Več podobnih tem