» »

Domača nadzorna kamera

Domača nadzorna kamera

Mergim ::

Želim postaviti nadzorno kamero, ki bo gledala sprednjo stran privatne hiše. Moje hiše. Predvsem me zanimajo vhodna vrata. Če prav razumem, smem snemati na svojem in ni mi treba o tem nikogar obveščati. Je res? V dvomih sem pa glede snemanja vhodnih vrat, oziroma poti do njih, saj bi se na posnetkih našli vsi obiskovalci, dostavljalci, poštarji .... Kako je s tem? Hvala za odgovore.

celje ::

snemas lahko na svoji posesti. ne glede kdo se gor sprehaja. ne smes snemati javnih cest,... ceprav vsak, ki se mu sprdne, lahko snema z telefonom

Na kameri imam možnost zatemnit vse kar tja ne spada. Vhod pa je malo bolj "javna reč". In ravno ta me najbolj zanima.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mergim ()

Likalnik ::

svoje dvorišče, okolico, hišo, vrata lahko snemaš....lahko pa nalimaš nalepko v bližino, da je objekt pod video nazdorom...tako nalepko dobiš praktično pri vsaki kameri.

Lahko, mene zanima, če moram. Oziroma, če smem posneti nekoga, ki pozvoni pri vratih.

cronos1234 ::

Na svoji lastnini lahko za potrebe varovanja svojega premoženja in ljudi snemaš in tudi hraniš posnetke. Seveda to vključuje vsakega si se sprehaja po tvoji parceli, saj je ravno to smisel snemanja - če nikoli nihče ne stopi na lastnino je tudi snemanje čisto odveč :)
Ne smeš pa snemati in hraniti posnetkov javnih površin.

Zgodovina sprememb…

Bere se logično in nočem bit tečen ali nehvaležen, ampak neka smiselna razlika je, če je nekdo posnet na vrtu ali pred vrati. Te damo v "javno uporabo". (sori za terminologijo, ne gre mi bolje)

Likalnik ::

Mergim je izjavil:

Lahko, mene zanima, če moram. Oziroma, če smem posneti nekoga, ki pozvoni pri vratih.

lahko snemaš tako kot ti je bilo rečeno ampak baje, da pa mora biti tudi nalepka z obvestilom na vidnem mestu

velikBrokoli ::

Likalnik je izjavil:

Mergim je izjavil:

lahko snemaš tako kot ti je bilo rečeno ampak baje, da pa mora biti tudi nalepka z obvestilom na vidnem mestu

To ne velja za fizične osebe. Pred svojo bajto brez problema snemaš brez tega obvestila.

Več tu: https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-po...

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Iz: https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-po...

videonadzor za izključno osebno uporabo, družinsko življenje ali druge domače potrebe ob upoštevanju 3. člena ZVOP-2 ni podvržen določilom ZVOP-2 o videonadzoru. Kljub temu posameznik, ki bi snemal npr. sosedovo parcelo ali druge posameznike, tvega odškodninsko tožbo ali uvedbo kazenskega postopka.

Sam sicer snemam tudi cesto in del sosedove parcele, ker drugače ni možno učinkovito pokriti lastne parcele (neposredna bližina ceste). Tudi policiji sem ze posredoval posnetke, ko so jih rabili za preverbo nekega primera, nobenih težav, je pa res, da če bi se našel kak posebnež bi lahko zapadel pod zgoraj omenjene možnosti.

Sicer glede na količino vsesplošnega javnega nadzora (DRSC ima kup kamer) nekih težav ne pričakujem.

raceboy ::

mislim, da snemanje javne ceste ni panike dokler posnetki ostanejo pri tebi in ne na internetu.

Gambino ::

Če imaš lasten server, kjer se začasno shranjujejo posnetki posnetih oseb je nekaj, kot pa posnetki shranjeni na serverjih raznih ponudnikov, kjer je že sama varnost le teh pod vprašajem. Sedaj si pa zamisli, da te nekdo posname in to pride na omrežje. Mislim, da te bo dotična oseba stožila do gat!
Kamere ne smejo biti usmerjene na del dvorišča, kjer se gibljejo tudi drugi oziroma po katerem ima služnost za prevoz sosed. Prav tako ne smejo snemati sosednjih zemljišč, naj bodo javna ali zasebna. Če to počenete brez privoljenja in vednosti sosedov, ste lahko za svoja dejanja tudi kazensko odgovorni.
Brezžične kamere so igrače, tega se za resen nadzor ne kupuje! Napajanje pa je potrebno priskrbeti preko UPSov!

Invictus ::

Vsak normalen software ima vgrajen filter, kjer lahko izrežeš sosedovo parcelo, oz. določen del slike...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Vsak normalen software ima vgrajen filter, kjer lahko izrežeš sosedovo parcelo, oz. določen del slike...

Snema se v celoti, kako se potem obdeluje je nepomembno!

jb_j ::

nadzor ki je zaseben, ni problematičen, tudi če snemaš soseda ....

če te posnetke objavljaš javno, potem si predmet kazenske obravnave ....
(če objavljaš posnetke (video ali audio), brez ustnega privoljenja soseda)

in tukaj ne potrebuješ nobenih filtrov in podobno
(le sosed mora vsakič, pred objavo posnetkov (video ali audio),
vsakič ustno privoliti, oz. tako da je sam seznanjen,
kateri posnetki (audio ali video) se objavijo)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

ravno zaradi tega (tudi google street view)
zamegli vse napise, ki so (vključno z registrskimi tablicami)

da se izogne vsem tožbam
(in to počnejo tudi vse oddaje, v večini primerov)

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

Gambino je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ne, vsebino zamaskira večinoma že kamera, v vsakem primeru pa pred shranjevanjem.

zaradi tega, je že preventivno prepovedano snemanje klicev, Google, Apple
(ker se želijo preventivno, izogniti tožbam)

če bi jih posamezniki objavljali javno
(in tukaj ni problem podjetij, ampak bi moral vsak posameznik Sam,
kazensko odgovarjati, če objavlja posnetke, brez privoljenja Oseb, ki so vpletene,
oz. Avdio ali Video Posnetkov njih samih)

darkolord je izjavil:

Gambino je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ne, vsebino zamaskira večinoma že kamera, v vsakem primeru pa pred shranjevanjem.

NI RES, vsak uporabnik, je kriv (po delujoči kazenski zakonodaji), za objavljanje posnetkov,
brez osebnega izrecnega privoljenja
(ali Avdio, ali Video posnetkov)
tretjih oseb

Zgodovina sprememb…

Gambino je izjavil:

Če imaš lasten server, kjer se začasno shranjujejo posnetki posnetih oseb je nekaj, kot pa posnetki shranjeni na serverjih raznih ponudnikov, kjer je že sama varnost le teh pod vprašajem. Sedaj si pa zamisli, da te nekdo posname in to pride na omrežje. Mislim, da te bo dotična oseba stožila do gat!
Kamere ne smejo biti usmerjene na del dvorišča, kjer se gibljejo tudi drugi oziroma po katerem ima služnost za prevoz sosed. Prav tako ne smejo snemati sosednjih zemljišč, naj bodo javna ali zasebna. Če to počenete brez privoljenja in vednosti sosedov, ste lahko za svoja dejanja tudi kazensko odgovorni.
Brezžične kamere so igrače, tega se za resen nadzor ne kupuje! Napajanje pa je potrebno priskrbeti preko UPSov!

sem pozabil seveda povedat. privat nvr za privat nadzor. nic na internetu, razen privat dostop do nvr-ja za pregled.

CrniPanter ::

Jaz mam kamere ki pokrivajo 360 stopinj vse okoli hiše, seveda logično tudi sem notri pade en kup javne ceste, kup sosednjih parcel itd.

Pa naj joka kdor hoče.

darkolord ::

Logično na kameri nastaviš, da sosedov in javnih površin ne snema

dokler slikas in snemas za privat zadeve. in ne gre drugi osebi oz. sploh na internet je ok. ok lahko, se kdo vpici nate in se pol po sodiscu preganjas. kolko slik imate na telefonu, ki niso privat in so se ostali ljudje na javnih povrsinah zravn in ste dali na fb, instagram itd ?

Poldy ::

Ja, notranjost svoje hiše in svojo parcelo lahko snemaš in objavljaš brez opozoril in dovoljenj oseb, ki se še najdejo zraven.
Ampak za sodišče so pa baje v redu le tisti posnetki, ki jih shrani namenski snemalnik. Spletna kamera priklopljena na PC ni ok. Ve kdo kaj več o tem?

za sodisce mora bit nekdo, ki lahko uradno upravlja z kamerami in posnetki. uradna varnost itd... vse ostalo ne velja na sodiscu.

mogoce, ce imas kamero v avtu pa se policaji mal orentirajo po tistem posnetku. vsekakpor pa ga ne morejo uporabit kot dokaz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: raceboy ()

Če mislite, da vam kamere kaj koristijo pri preprečitvi vloma se motite. Vsak malo bolj pametni ropar, si bo nadel kapuco, pa nataknil očala!
In tisti, ki bo načrtoval rop, bo točno vedel v kolikšnem času se mora spokati!

Imeti v bajti vredne stvari, kot so zlate palice, denar in podbne dragocenosti je neumnost. Za to so sefi v bankah!
Večina sefov nima doma, tisti, ki pa ga imajo, se odprejo v minuti brez problema!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gambino ()

Poldy ::

Če mislite, da vam kamere kaj koristijo pri preprečitvi vloma se motite. Vsak malo bolj pametni ropar, si bo nadel kapuco, pa nataknil očala!
In tisti, ki bo načrtoval rop, bo točno vedel v kolikšnem času se mora spokati!

Ja to že, ampak te kamere so bolj zato, da najdeš priložnostnega tatu. Ki zaide v ulico in butne v vrata. Ta se ne bo našemil. Sosedu so iz lope mulci odnesli orodje. Vse so našli.
Če bo karkoli organiziranega, se verjetno ne bodo lotili naših podrtij.

Netrunner ::

Primarna funkcija kamere danes ni več da snema ampak služi kot senzor in sicer ko zazna osebo tam kjer ne bi smela le to sporoči lastniku in mogoče vklopi zvočni alarm z upanjem da prestraši nepovabljenega gosta. Mimogrede pa še vse to posname.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Snemanje osebe in objava na internetu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5312702 (4926) simnov
»

Zakonodaja videonadzora (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Informacijska varnost
10835924 (16102) St235
»

Dronom ugasnili kamere? (strani: 1 2 3 )

11429269 (23204) vostok_1
»

Kamera za snemanje okoli avta (strani: 1 2 )

7924517 (16795) Karen
»

Kamere po avstrijskih gozdovih .. (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
11834847 (29054) FrizzleFry

Več podobnih tem