Forum » Loža » Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati
Zakon bo določal s čim se smemo ogrevati
svecka ::
treba upoštevat, da če ti zagori dimnik in nimaš letnega pregleda dimnikarja, lahko pozabiš na zavarovalnino.Zakaj bi mi pa zagorel dimnik?
Pri nas kurimo v kaminu, ne v dimniku.
Plus, dimnik lahko gori kolikor hoče. Valjda ste tako naredili bajte, da vam jo dimnik ne zažge, če zagori. Vsaj človek bi to pričakoval.
Vsakoletni požari, ko zagorijo saje v dimniku pričajo drugače. Tudi iz kamina lahko potegne ogenj zaradi podpiha 1-2 meter v dimnik. Videl na lastne oči. Rocket stove.
To se dogaja v starih hišah. Nove imajo take dimnike in tuljave, da praktično ni možnosti, da pride do požara. Sploh, če upoštevaš, da se kuri v kaminu sem in tja, praviloma (zaradi čistejšega stekla) suha drva. V starih neizoliranih hišah se pa 24/7 kuri vse živo. Tam pa lahko (in tudi) pride do vžiga.
Da ne boš širil neresnice okrog. Dimnik treba čistiti, tudi tuljave redno, ker dimnik na koncu rata rocket stove zaradi saj, če se vžge. Sploh kaka smola je tud problem, ko folk kar podkurjavo dela z smreko.
Saje, ki v dimniku intenzivno gorijo, lahko dosežejo temperaturo do 1300°C, to pa je temperatura, pri kateri že razpadajo in pokajo opeka ali dimne tuljave, zaradi česar lahko pride do razširitve požara.
https://pgdsevnica.si/helpie_faq/dimnis...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
nekikr ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Do vžiga lahko pride v vsakem dimniku.
Seveda lahko. Tudi na lotu lahko zadene čisto vsak. Je pa neko nenapisano statistično pravilo, da tisti, ki ne vplačujejo, težje zadenejo.
feryz ::
Seveda se vname dimnik. Vprašanje je, zakaj bi se zraven tudi hiša.
Ker na forumu tako pravijo?
Mi smo, prej ko sem bil mulc, redno opazovali plamene iz dimnika. Počakali smo da ugasne in to je to.
Danes se drugače kuri, zato so tudi požari veliko bolj redki.
Drugače pa greste lahko na gasilske forume in podobno.
Tam vam razložijo, da se glavnina dimniških požarov zgodi ravno po čiščenju dimnika.
Ker prej homogeno, neštetokrat pregreto površino razdrmaš in spraviš na površje gorljive stvari.
Ker na forumu tako pravijo?
Mi smo, prej ko sem bil mulc, redno opazovali plamene iz dimnika. Počakali smo da ugasne in to je to.
Danes se drugače kuri, zato so tudi požari veliko bolj redki.
Drugače pa greste lahko na gasilske forume in podobno.
Tam vam razložijo, da se glavnina dimniških požarov zgodi ravno po čiščenju dimnika.
Ker prej homogeno, neštetokrat pregreto površino razdrmaš in spraviš na površje gorljive stvari.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
fujtajksel ::
Seveda lahko. Tudi na lotu lahko zadene čisto vsak. Je pa neko nenapisano statistično pravilo, da tisti, ki ne vplačujejo, težje zadenejo.
Zelo spolzka teza za z njo karkoli argumentirat. Tisti ki na lotu ne vplačujejo res težje zadanejo, po drugi strani pa v povprečju za loto zagonijo manj denarja, saj je vsota dobitkov seveda mnogo manjša od vsote vplačil :)
nekikr ::
Če pa originalne ni dojel. Tisti, ki kuri nekajkrat v sezoni s suhimi bukovimi drvmi kamin ima pač skoraj nične možnosti, da se dimnik vžge, sploh v primerjavi z nekom, ki 24/7 v neizolirani hiši kuri plastiko, gume in mokro iverko (praviloma samo pri takih pride do vžiga). Na ST je pač vedno tako, da se nekdo zapiči v neko vejico in potem to izpostavi in izpade strašno pameten, potem je treba pa s prispodobami spisati basen, da ve, za kaj se sploh gre. Pa še takrat se v nekaj nepomembnega zapiči.
Zdaj bo najbrž spet nekdo napisal, da tudi s kurjenjem v kaminu lahko povrzočiš požar v dimniku!!enaena. Ja, lahko. In tudi satelit mi lahko zdajle pade na glavo.
Zdaj bo najbrž spet nekdo napisal, da tudi s kurjenjem v kaminu lahko povrzočiš požar v dimniku!!enaena. Ja, lahko. In tudi satelit mi lahko zdajle pade na glavo.
111111111111 ::
Zakaj bi zavrnil meritev in plačal 200 evrov, če pa teh meritev v resnici itak ne delajo? :)
Če obstaja zakon, obstaja tudi nek inšpektor ali nekdo, ki lahko to preveri. Recimo da te sosed prijavi, da ti kuriš ne vem kaj, mokra drva, menda ne boš potem ti klical "svojega" dimnikarja in z njim dokazal, da jih ne.
Čeprav, kolk je vse neumno, ni nemogoče tudi to.
Brez sodnega naloga ne more preverjat po tvoji parceli in hiši.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
WizzardOfOZ ::
Sodni nalog? Saj se da veliko lepše brez tega.
Dimnikar pride in bi moral narediti meritev. Ti mu prepoveš opravljanje meritev, on to napiše v zapisnik in gre. Popoldne ta zapisnik posreduje zavarovalnici, ki ti v primeru požara, ki bi izhajal iz dimnika, ne povrne zavarovalnine.
Dimnikar pride in bi moral narediti meritev. Ti mu prepoveš opravljanje meritev, on to napiše v zapisnik in gre. Popoldne ta zapisnik posreduje zavarovalnici, ki ti v primeru požara, ki bi izhajal iz dimnika, ne povrne zavarovalnine.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Gambino ::
111111111111 je izjavil:
Zakaj bi zavrnil meritev in plačal 200 evrov, če pa teh meritev v resnici itak ne delajo? :)
Če obstaja zakon, obstaja tudi nek inšpektor ali nekdo, ki lahko to preveri. Recimo da te sosed prijavi, da ti kuriš ne vem kaj, mokra drva, menda ne boš potem ti klical "svojega" dimnikarja in z njim dokazal, da jih ne.
Čeprav, kolk je vse neumno, ni nemogoče tudi to.
Brez sodnega naloga ne more preverjat po tvoji parceli in hiši.
(pooblastila inšpektorja)
Pri opravljanju nalog inšpekcijskega nadzora ima inšpektor pri fizični ali pravni osebi, pri kateri opravlja inšpekcijski nadzor, pravico:
– pregledati prostore, objekte, postroje, naprave, delovna sredstva, napeljave, predmete, blago, snovi, poslovne knjige, pogodbe, listine in druge dokumente ter poslovanje in dokumentacijo državnih organov, gospodarskih družb, zavodov, drugih organizacij in skupnosti ter zasebnikov,
– vstopiti na parcele in zemljišča fizičnih in pravnih oseb,
– pregledati poslovne knjige, pogodbe, listine in druge dokumente ter poslovanje in dokumentacijo, kadar se vodijo in hranijo na elektronskem mediju ter zahtevati izdelavo njihove pisne oblike, ki mora verodostojno potrjevati elektronsko obliko,
– zaslišati stranke in priče v upravnem postopku,
– pregledati listine, s katerimi lahko ugotovi istovetnost oseb,
– brezplačno pridobiti in uporabljati osebne in druge podatke iz uradnih evidenc in drugih zbirk podatkov, ki so potrebni za izvedbo inšpekcijskega nadzora,
– brezplačno vzeti vzorce blaga in opraviti preiskave vzetih vzorcev,
– brezplačno vzeti vzorce materialov in opreme za potrebe preiskav,
– fotografirati ali posneti na drug nosilec vizualnih podatkov osebe, prostore, objekte, postroje, napeljave in druge predmete iz prve alinee,
– reproducirati listine, avdiovizualne zapise in druge dokumente,
– zaseči predmete, dokumente in vzorce v zavarovanje dokazov,
– opraviti navidezni nakup na način, da se po opravljenem nakupu izkaže s službeno izkaznico, če se na ta način lahko ugotovijo znaki prekrška oziroma podatki o kršitelju,
– opraviti druga dejanja, ki so v skladu z namenom inšpekcijskega nadzora. Pravne in fizične osebe, zoper katere se ne vodi inšpekcijski postopek, in ki razpolagajo z domnevnimi dokazi oziroma drugimi, tudi osebnimi podatki, potrebnimi za izvedbo inšpekcijskega nadzora, morajo na zahtev o inšpektorja posredovati dokaze in druge, tudi osebne podatke, oziroma morajo omogočiti zaslišanje prič za pridobitev teh dokazov ali drugih, tudi osebnih podatkov, najkasneje v treh dneh od prejema njegove zahteve.
Pri opravljanju nalog inšpekcijskega nadzora lahko inšpektor za največ 15 dni odvzame dokumentacijo, ki jo potrebuje za obravnavanje dejanskega stanja v obravnavani zadevi, če meni, da obstaja utemeljen sum kršitev zakonov ali drugih predpisov, in če s tem ne ovira dejavnosti fizične ali pravne osebe. O odvzemu dokumentacije izda inšpektor potrdilo. Dokumentacije državnih organov, ki je določena kot tajna, inšpektor ne sme odvzeti.
WizzardOfOZ je izjavil:
Aha, a napiše v zapisnik, da mi je drugi dimnikar čistil dimnik. prosim ne govori neumnosti. Sploh ne veš kako sistem funkcionira.
(pooblastila inšpektorja)
Bo treba še 20 člen prebrat, da boš sploh vedel kaj so tvoje pravice.
20. člen
(vstop v prostore, objekte in k napravam zavezanca)
Inšpektor ima pravico brez predhodnega obvestila ter brez dovoljenja zavezanca oziroma njegove odgovorne osebe, ne glede na delovni čas, vstopiti v prostore in objekte, na zemljišča in parcele ter k opremi in napravam iz prejšnjega člena, če z zakonom ni drugače določeno.
Zavezanec lahko inšpektorju, ki nima odločbe pristojnega sodišča, odkloni vstop v stanovanjske prostore.
Če zavezanec brez upravičenih razlogov ne dovoli vstopa v prostore ali objekte, kjer se dejavnost opravlja, ima inšpektor pravico vstopiti v prostor mimo volje zavezanca ob pomoči policije. Stroške vstopa in morebitno škodo, ki pri tem neizogibno nastane, nosi zavezanec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 111111111111 ()
Jnou ::
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Pop tv nadaljuje z propagando vlade. Saj tele neumnosti prav razumem, da bodo veljale le za novogradnje? Vsaj zaenkrat.
Pop tv nadaljuje z propagando vlade. Saj tele neumnosti prav razumem, da bodo veljale le za novogradnje? Vsaj zaenkrat.
111111111111 je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Aha, a napiše v zapisnik, da mi je drugi dimnikar čistil dimnik. prosim ne govori neumnosti. Sploh ne veš kako sistem funkcionira.
Brez meritev ti ne bo smel dati računa in potrdila.
WizzardOfOZ je izjavil:
Brez meritev ti ne bo smel dati računa in potrdila.
Trdil si, da dimnikar poroča zavarovalnici, kar je neumnost. Dokazila zavarovalnica zbira ob nastanku škode, prej jo pa ne zanima ali imaš ti raufenk spucan ali ne.
dimnikar mora po zakonu opravljati meritve.
in zavarovalnica bo v primeru požara zaradi dimnika prvo preverila če si imel vse po reglcih.
in zavarovalnica bo v primeru požara zaradi dimnika prvo preverila če si imel vse po reglcih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Prej si drugače pisal.
Telbanc ::
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Itak da velja sam za novogradnje. Ko vidim kva teli počnejo, se vrnitev "temnega princa noči" ne zdi več tako neverjetna. Smo ena najbolj pogozdenih držav evrope in zaj se bomo odpovedali peletkom. Čista neumnost. In plinu. Kozlarija isto. Ko bo konec vojne bo plin spet na voljo, po bogatelnih cenah. Slovenija je prešpikana z plinsko instalacijo. Se sploh zavedamo kaka škoda bo to.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Itak da velja sam za novogradnje. Ko vidim kva teli počnejo, se vrnitev "temnega princa noči" ne zdi več tako neverjetna. Smo ena najbolj pogozdenih držav evrope in zaj se bomo odpovedali peletkom. Čista neumnost. In plinu. Kozlarija isto. Ko bo konec vojne bo plin spet na voljo, po bogatelnih cenah. Slovenija je prešpikana z plinsko instalacijo. Se sploh zavedamo kaka škoda bo to.
Najboljš da sedaj spet pride Janša na oblast, sam še tega nam manjka. Jebote in smo spet v začaranem krogu. Upam da bo dec obupal in odšel v zaslužen pokoj, da ta klinčeva svobodna levica razpade in da dobimo spet neke normalne državnike.
Kalibri ::
Jaz še nisem imel dimnikarja v hiši, dimniška tuljava pa je od vedno čista. Na šamotu se skozi leta do sedaj ni nabralo popolnoma nič. Ko podledam z ogladalom od iz kleti gor, je videti spoje šamotnih tuljav. Tako da to ne bo gorelo, tudi če podkurimo s smrekovimi drvmi. Če je bukev suha, pa zadostuje papir.
Je pa res, v primeru požara bo zavarovalnica težila, čeprav agent ne omenja ničesar na to temo.
Je pa res, v primeru požara bo zavarovalnica težila, čeprav agent ne omenja ničesar na to temo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kalibri ()
energetik ::
Jaz še nisem imel dimnikarja v hiši, dimniška tuljava pa je od vedno čista. Na šamotu se skozi leta do sedaj ni nabralo popolnoma nič. Ko podledam z ogladalom od iz kleti gor, je videti spoje šamotnih tuljav.Tudi pri meni, 2 dimnika. Ker v 8 letih še nismo zakurili.
Sicer pa ogrevati itak skoraj ne bo več treba. Zime ni več, kmalu se bo še jesen spremenila v indijansko poletje.
vires in numeris
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
DamijanD ::
Hja saj verjetno večina Slovenije preneha z ogrevanjem nekje v maju in začne konec septembra oz. v oktobru - torej 4, max 5 mesecev brez ogrevanja
(nekateri so letos celo avgusta malo pogreli, takrat, ko je bila konkretna ohladitev)
(nekateri so letos celo avgusta malo pogreli, takrat, ko je bila konkretna ohladitev)
FireSnake ::
Zakon bo določal tudi koliko se bomo greli
https://siol.net/posel-danes/novice/gos...
Pa je raji všeč ali ne.
https://siol.net/posel-danes/novice/gos...
Pa je raji všeč ali ne.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
mailer ::
Najbolje, da omejimo najvišjo dovoljeno temperaturo v stanovanjih na 18 stopinj in vse kršitelje kazensko zapremo iz prostorov čez noč. Tudi debile v parlamentu.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mailer ()
cortez ::
Zeleni prehod, to bo to...
L. 2000 je bil plin še zelen, zdej je samo še ruska nevarnost.
S toplotnimi črpalkami pa smo na točki preloma, z naslednjim letom in novo kalkulacijo omrežnine ne bo več tko fino met TČ, el. panele ali el. avto.
L. 2000 je bil plin še zelen, zdej je samo še ruska nevarnost.
S toplotnimi črpalkami pa smo na točki preloma, z naslednjim letom in novo kalkulacijo omrežnine ne bo več tko fino met TČ, el. panele ali el. avto.
delavec44 ::
Brez panelov bodo TČ samo z omrežnino na boljšem kot so sedaj. Problem bo cena energije v prihodnosti.
starfotr ::
Noben problem ne bo cena energije. Če bodo šle cene elektrike v višave, bodo tudi cene drv šle gor.
In višja cena energije, višja cena izdelkov. Ali pa zaprtje obratov. Pač problema ni.
In višja cena energije, višja cena izdelkov. Ali pa zaprtje obratov. Pač problema ni.
c3p0 ::
Zato se splača imet svoja drva/gozd. Za sekanje in obdelavo ne gre toliko energije, da bi se znatno poznalo na ceni (če si delaš sam).
nejc_nejc ::
Podobno so pred leeeeeeti srali z velikostjo sadežev ter z "nehigijeno" peči na drva za pice. NE BO JIM USPELO.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
viper66 ::
kdo bo meni diktirou kako se grejem...kdo..EU..ma nabijem jih na k....grel se bom s tistim kar bom sploh lahko plačal pri teh plačah in teh cenah, EU z von zlajnano mi ga lahko pa samo povl....
mi ne bo zavarovalnica hotela zavarovat hiše, tud ok, bomo našli pač tujo zavarovalnico ki se bo to šla.....
mi ne bo zavarovalnica hotela zavarovat hiše, tud ok, bomo našli pač tujo zavarovalnico ki se bo to šla.....
NuMaN ::
Ne biti tako črnogled, vsak, ki se upira Zelenemu prehodu, je dobrodošel ...
Ampak zdi se mi, da imaš prav.
Ne biti tako črnogled, vsak, ki se upira Zelenemu prehodu, je dobrodošel ...
pa kakšen zeleni prehod, EU so idioti od idiotov...kakšen zeleni prehod...a Indija, pa China pa ostali bodo pa kaj, kuril vse kar pride pod roke...ma EU naj razpade pa bo mir...ker tole kar je zadnjih 10 let EU, je bz...
EU bo mela brezogljično sranje itd...Indija, China in ostali drekači bodo pa kuril od premoga naprej vse...
a dej no....
AgJ1 ::
Najbolje, da omejimo najvišjo dovoljeno temperaturo v stanovanjih na 18 stopinj in vse kršitelje kazensko zapremo iz prostorov čez noč. Tudi debile v parlamentu.
To smo že imeli v SFRJ. Trenutna vlada rdečih kmerov itak restavrira prejšnji idiotski režim in zakaj bi se pri ogrevanju ustavili?
Ne gre za to. Gre za to, da se Evropa popolnoma zjebe.
In komu je Evropa glavna konkurenca - odgovor je praktično na dlani.
Zaradi načina življenja ke glavna konkurenca državam "petih očes".
Problem je dosti širši. Evropa drvi v večjo blaznost, kot je bil bivši jugo režim.
Kaj pa lahko pričakuješ od zveze držav, ki ti ne omogoča, da odviješ plastični zamašek s plastenke.
In komu je Evropa glavna konkurenca - odgovor je praktično na dlani.
Zaradi načina življenja ke glavna konkurenca državam "petih očes".
To smo že imeli v SFRJ. Trenutna vlada rdečih kmerov itak restavrira prejšnji idiotski režim in zakaj bi se pri ogrevanju ustavili?
Problem je dosti širši. Evropa drvi v večjo blaznost, kot je bil bivši jugo režim.
Kaj pa lahko pričakuješ od zveze držav, ki ti ne omogoča, da odviješ plastični zamašek s plastenke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NuMaN ()
AgJ1 ::
To z zamaški je nekje na nivoju predpisane ukrivljenosti banan. Nabijem na k. tistega kretena, ki se je tega spomnil.
Sam seveda odtrgam jebeni zamašek dol, ker mi gre na jetra, da visi na flaši, ko pijem.
Sam seveda odtrgam jebeni zamašek dol, ker mi gre na jetra, da visi na flaši, ko pijem.
nejc_nejc ::
To z zamaški je nekje na nivoju predpisane ukrivljenosti banan. Nabijem na k. tistega kretena, ki se je tega spomnil.
Ja, pa še takoj ne gre, posebej na mleku je zanimivo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
V takih malenkostih se vidi, da so odločevalci popolnoma zblazneli.
Upam, da EU čimprej propade. Računam na Francoze ... Mogoče bom še doživel.
Upam, da EU čimprej propade. Računam na Francoze ... Mogoče bom še doživel.
Miki N ::
Na nek način je še večji dafuk.. zdi se še kot včeraj kako so razlagali, da bi idealno soritirali vse vrste plastike posebej, ker zamašek je druga kot ostali del ... nakar ti jih zvežejo skupaj.
Eh ja. Evrokrat je posebna žival.
Itak gredo plastenke v Malezijo ali pa v morje. Če je gor pokrovček ali pa ne, je vseeno.
Ne bi smelo biti. Plastika zamaškov je dražja in se reciklira posebej.
Pred leti so se zbirali zamaški v knjižnicah, vrtcih, blokih - predvsem za operacije in rehabilitacije otrok.
Pred leti so se zbirali zamaški v knjižnicah, vrtcih, blokih - predvsem za operacije in rehabilitacije otrok.
Pesek v oči. Propaganda plastičarjev in trgovcev.
Vse skupaj ni vredno nič kaj dosti. Drugače bi že cigani zbirali zamaške. Pa jih nihče ne zbira.
Vse skupaj ni vredno nič kaj dosti. Drugače bi že cigani zbirali zamaške. Pa jih nihče ne zbira.
Miki N ::
Ne bi smelo biti. Plastika zamaškov je dražja in se reciklira posebej.
Ej ... to mi diši po enem drugem "poslovnem modelu", po mojem so se ti zamaški odkupili na take ali drugačne indirektne davkoplačevalske cekinčke, nakar so končali v "Maleziji" - in je bi to samo čustven obvod. Ali kaka tretja finta, ki si je ne znam predstavljati.
Vem, cinično - samo dandanes so taki "defaulti" da je smiselno pomisliti najprej na te hece.
Ker - to mi je pred leti razlagal nekdo ki je "iz reciklažnega foha" ... recikliranje plastike je samo korak stran od čistokrvnega natega. Pogosto. Odvisno od vrste ipd, samo .. veliko več kot si mislimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
ravno zarad drže Orbana in Putin ter Xi-ja, so mi EU brezjajčniki en drek vredni....Orban reče ko vas j....Putin itak vemo, da pove Bidnu v fris, go back old man, tuki nimaš kej praskat....enako Xi...
v EU maš pa kaj? Stolz ne ve kaj bi sploh zinu pred kamero, da se ne bo blamirou, Zlajnani je važn da se fotka, pa okol fura, in kje smo pol....mali Napoleonček ma svoje račune, pa svoje probleme z "imigranti", Britanci so rekli, fuck this shit...in kaj ostane...Španci še nekak dihajo, kaj je bilo z Grčijo vemo vsi, Italijani imajo pa tud take razlike med severom in jugom da te srat...od velikih trgov ti ostane kaj še...
mi imamo pa na eni strani še jodlarje, k nonstop zapirajo meje...na nas gledajo kot na neke vesoljsko raso...zapret meje z Avstijo, pa nas se jodlarji sami jebejo...
v EU maš pa kaj? Stolz ne ve kaj bi sploh zinu pred kamero, da se ne bo blamirou, Zlajnani je važn da se fotka, pa okol fura, in kje smo pol....mali Napoleonček ma svoje račune, pa svoje probleme z "imigranti", Britanci so rekli, fuck this shit...in kaj ostane...Španci še nekak dihajo, kaj je bilo z Grčijo vemo vsi, Italijani imajo pa tud take razlike med severom in jugom da te srat...od velikih trgov ti ostane kaj še...
mi imamo pa na eni strani še jodlarje, k nonstop zapirajo meje...na nas gledajo kot na neke vesoljsko raso...zapret meje z Avstijo, pa nas se jodlarji sami jebejo...
Pred nekaj leti je bila cena 26 centov na kg.
https://old.delo.si/novice/okolje/po-de...
Kaka nebuloza so te zamaški. Pesek za neumno rajo.
https://old.delo.si/novice/okolje/po-de...
Kaka nebuloza so te zamaški. Pesek za neumno rajo.
Ok. Zamaški so brezveze.
Zgleda, da je brezveze tudi ločevanje opadkov. Zbrana plastika se tu pa tam samovžiga, položnice za komunalo so zaradi ločevanja dražje.
Bo pa Janković naredil sežigalnico in bodo baje položnice nižje, tako je rekel.
Sicer sam pridno že od zaćetka ločujem odpadke.
Mogoče obstaja posmrtno življenje in bom živel v manj kaotičnem vesolju.
Zgleda, da je brezveze tudi ločevanje opadkov. Zbrana plastika se tu pa tam samovžiga, položnice za komunalo so zaradi ločevanja dražje.
Bo pa Janković naredil sežigalnico in bodo baje položnice nižje, tako je rekel.
Sicer sam pridno že od zaćetka ločujem odpadke.
Mogoče obstaja posmrtno življenje in bom živel v manj kaotičnem vesolju.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eko sklad - ogrevanje? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14216 (3824) | c3p0 |
» | Katero ogrevanje za hiso (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42018 (18658) | fikus_ |
» | Centralna peč predelava drva-peleti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 44862 (19098) | feryz |
» | Ogrevanje v neizolirani hiši (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 46754 (3889) | kixs |
» | Strošek drv (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 34536 (29720) | stara mama |