» »

Slovenija pod vodo

Slovenija pod vodo

Temo vidijo: vsi
««
13 / 27
»»

Pat_MaGroin ::

johnnyyy je izjavil:

Utk je izjavil:

Če ti zavarovalnica noče zavarovat, je to kar dober namig, da tam niti ne delaš bajte.

Nekaj tukaj ne štima. Če gre za poplavno območje, je dovoljena gradnja samo v primerih, če gre za območje kjer višina 100 letnih poplav ne presega 50cm. In da na takšnem območju sploh smeš graditi moraš zagotoviti omilitvene ukrepe (nasutje kjer stoji hiša, dvignjeno pritličje, dovolj prostora da se lahko voda razlije med hišami itd), ki jih predpiše DRSV. DRSV je eden izmed soglasodajalcev in brez njihovega žiga ne bi smel dobiti gradbenega dovoljenja!

Tole si poglej.

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

To je pljunek stran od vode, kjer je zdaj razturilo vse. Papirji stimajo :).

energetik ::

dronyx je izjavil:

Daniel je izjavil:

Glede na vse hvalospeve na omenjeni strani in dejstvo, da bojo hiše dejansko stale na kolih celih 50 cm nad višino stoletnh poplav bi rekel, da zna biti tam v prihodnosti kar precej zanimivo.

Te "stoletne poplave" so na barju vsakih 10 let. Pojem "stoletno" se napačno razume. Tudi te poplave sedaj so menda s povratno dobo 500 do 1000 let. To v praksi verjetno pomeni enkrat na sto let ali še prej. Toda vremenski ekstremi bodo čedalje hujši. Tega se ne bo dalo v kratkem času spremeniti. Leta 2022 je bil0 10 % Pakistana poplavljenega. Za 15 MRD USD škode. Mrtvih čez tisoč. Taka naselja graditi na znanem poplavnem območju, je neresno. Prava "stoletna poplava" na Ljubljanskem barju pomeni poplave leta 2010 plus 20%. To pomeni pa večino okolice Ljubljanskega barja poplavljene, tudi tam, kjer si še ne predstavljajo, da je lahko poplava. To verjetno čaka Ljubljansko barje v naslednjih nekaj desetletjih.

Se bodo pa po teh poplavah ljudje sigurno za nekaj časa prestrašili kupovat nepremičnine na nekih področjih. Potem bo pa zadeva pozabljena in bo promet stekel.
Je res, na Barju je včeraj bilo takole:

Idilično. Ampak tu nihče ne zida, ker je jasno da bo zalit. No, razen v Črni vasi, kjer Zoki nasuje 20cm šodra in gor postavlja bajte. Še celo dom za ostarele. Ampak povsod drugod po barju se točno ve, kje se ne zida.

Tudi ob Meži, če se pogleda kje so stale odnešene bajte, so na območju 100.letnih poplav. Kako hudiča so dobili gradbeno dovoljenje?
Ja, se strinjam, je potrebno poskrbeti za nastanitev teh revežev, ampak to v kak ~10 letni zastonj najem. Da država zgradi vsem kar nove bajte, je pa malce v posmeh vsem ostalim 1000-im družinam po SLO, ki komaj spraskajo za najemnino. Kjer je odneslo bajte, je potrebno za vedno prepovedati gradnjo. Občina naj plača tistim, ki jim je odneslo bajte, komunalca pa morda ceno parcele, saj je vendarle pred tem občina sprejela da je tam zazidljivo. Tiste, ki so to sprejeli, pa stisnit za jajca. Ampak imam občutek, da se bo odnesene parcele saniralo in spet zgradilo...do naslednje povodnji.

Ampak ne, Holob bo itak klical v Bruselj, naj ECB še malce naprinta, plačali bomo pa itak vsi.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

Ja, tole je krasen projekt:

PrihajaNodi ::

Kok je to enih bajt po cenah da te na rit fukne.

Vprašanje je kdaj se bo tale nepremičninski trg sesul.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Ja, odlično. Čez 10let jih bomo pa gledali, ko jamrajo naj jim pomagajo. Kako je investitor tam dobil dovoljenje?
vires in numeris

Jure14 ::

A je zdaj tam gradbišče?
Naj kdo poslika trenutno stanje vod na lokaciji in objavi.

LeQuack ::

Zakaj na barju ne gradijo tako kot so stari mostiščarji?
Quack !

Utk ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj na barju ne gradijo tako kot so stari mostiščarji?

Sej da. Stari mostiščarji so vsakih 10-15 let delali hišo na novo, tako da, ne vem kje je razlika?

bbbbbb2015 ::

svecka je izjavil:

Rajši si poglejte koliko sploh krijejo zavarovalnice zaradi poplav...nič, četudi imaš največ zavarovano. O kakih 300.000 za bajto kar sanjajte. Znesek se izplača max 15k.

Aahahh, pravi imaš:
https://siol.net/novice/slovenija/popla...

Da boste imeli občutek, pa vas nočem strašiti:
Imeli smo zavarovanje (še vedno ga imamo) za vdor vode (talna voda). Zaradi napake na eni črpalki za niveliranje podtalnice (črpalk je sicer 6) je izpadla elektrika. Imeli smo 22.000€ škode. Zavarovano na 44.000€. Izplačano? 7.000€

Da boste imeli občutek, kako izplačujejo zavarovalničarji. Zakaj ne 100% škode? Ker je cenilec (arbitrarno) ocenil, da je cena *NOVEGA* 22.000€, naše staro uničenmo pa je bilo še samo 35% vrednosti novega. No to, kar nam je uničilo, ni bilo novo. Zato 35% cene novega.

Tako da veste, kaj čakati od zavarovalničarjev.

johnnyyy ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Tole si poglej.

Spodnje Savinjske ne poznam toliko, da bi vedel, kje je to območje in kako je bilo med tem neurjem. Tako da, če je res razturalo vse kot praviš, mi je zanimivo kako je to sploh lahko zazidljivo in kako se lahko dobi GD za to?!

P.S. sem pogledal slike pa je tam toliko nezaraščenega proda, da bi se človek vprašal če je prod is slik naneslo 1990 ali 1998 :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: johnnyyy ()

OneYellow ::

Ne vidim problema. Stare boomer bajte so itak boljše od novih, tako pravijo, zato so na 120% cene novih. Izplačilo bo dobro. Če ne bo, bo pa nova hiša. Financirana s strani lene mladine, ki itak nič ne dela. Zato si pa ne more privoščit bajte.

Ne veš a bi se jokal, al odselil iz države.

acookook ::

bbbbbb2015 je izjavil:

svecka je izjavil:

Rajši si poglejte koliko sploh krijejo zavarovalnice zaradi poplav...nič, četudi imaš največ zavarovano. O kakih 300.000 za bajto kar sanjajte. Znesek se izplača max 15k.

Aahahh, pravi imaš:

Imeli smo zavarovanje (še vedno ga imamo) za vdor vode (talna voda). Zaradi napake na eni črpalki za niveliranje podtalnice (črpalk je sicer 6) je izpadla elektrika. Imeli smo 22.000€ škode. Zavarovano na 44.000€. Izplačano? 7.000€

Da boste imeli občutek, kako izplačujejo zavarovalničarji. Zakaj ne 100% škode? Ker je cenilec (arbitrarno) ocenil, da je cena *NOVEGA* 22.000€, naše staro uničenmo pa je bilo še samo 35% vrednosti novega. No to, kar nam je uničilo, ni bilo novo. Zato 35% cene novega.

Hahaha, ravno zvedel par dni pred poplavami, ko je fotr gledal ceno zavarovanja za rabljen avto. Cena je bila enakovredna ceni za NOVI avto.....lepi nateg so tile.
.

johnnyyy je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Tole si poglej.

Spodnje Savinjske ne poznam toliko, da bi vedel, kje je to območje in kako je bilo med tem neurjem. Tako da, če je res razturalo vse kot praviš, mi je zanimivo kako je to sploh lahko zazidljivo in kako se lahko dobi GD za to?!

P.S. sem pogledal slike pa je tam toliko nezaraščenega proda, da bi se človek vprašal če je prod is slik naneslo 1990 ali 1998 :D

Celotno tisto naselje okoli je imelo več kot 1,5m vode. Evakuacija z vodnimi čolni.

https://n1info.si/novice/slovenija/v-br...

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

Acoo..., kaže da ne poznaš avtomobilskega zavarovanja. Zavarovalničarji za osnovo jemljejo ceno novega in od tega placaš zavarovanje. Za stare avtomobile potem dajo še kakšne popuste.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

kriptobog ::

acookook je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

svecka je izjavil:

Aahahh, pravi imaš:

Hahaha, ravno zvedel par dni pred poplavami, ko je fotr gledal ceno zavarovanja za rabljen avto. Cena je bila enakovredna ceni za NOVI avto.....lepi nateg so tile.

Seveda. Premijo plačaš na ceno novega brez popustov. Ko je škoda pa cenijo po eurotaxu in odbijejo amortizacijo. Kriminal. Jaz premijo plačujem na ceno 78k, čeprav sem za nov avto dal 65k (prišel nov model, kupil iz zaloge, ki je šla v odprodajo). Zbil srno, 12k škode, od tega sem plačal500e zaamortizacijo za hlaidlnik in amortizerje :|

Jure14 je izjavil:

A je zdaj tam gradbišče?
Ja, gradbene jame so trenutno. Lahko poslikam ob priliki. Ampak trenutno ni na Barju p od poplav, taprave so takrat, ko malce zalije še državno cesto Notranje Gorice-Podpeč.
Ljubljanice se od tam ne vidi, je pa morda 3 metre nižje gladina (v normalnem stanju), vmes pa ravnina.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin je izjavil:

Celotno tisto naselje okoli je imelo več kot 1,5m vode. Evakuacija z vodnimi čolni.

Poplavne karte kažejo, da so parcele v Q500 (violična) metem ko je ostala okolica v Q100 (modra).

Glede na tvoje informacije o 1.5m vode in ravnini bi rekel, da je zalilo tudi območje hiši izven Q500?! Ali se motim.

Zanimivo bi bilo vedeti koliko so te karte stare in kakšne informacije dajejo novi podatki.

xseki ::

14. avgust bo dela prost dan

wcpapir ::

kriptobog je izjavil:

acookook je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

svecka je izjavil:

Aahahh, pravi imaš:

Seveda. Premijo plačaš na ceno novega brez popustov. Ko je škoda pa cenijo po eurotaxu in odbijejo amortizacijo. Kriminal. Jaz premijo plačujem na ceno 78k, čeprav sem za nov avto dal 65k (prišel nov model, kupil iz zaloge, ki je šla v odprodajo). Zbil srno, 12k škode, od tega sem plačal500e zaamortizacijo za hlaidlnik in amortizerje :|

Povsod je tako ne samo pri nas. Ker blatnik za nov avto in za star avto na servisu isto stane in ni popusta nanj takega kot je na nov avto :) Zavarovanje avtomobila ni obvezno, zato ne razumem zakaj se odločate za zavarovanje avtomobila. Obvezno je samo zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Če mi sladoled iz ene sladoledarne ni dober ga pač ne kupim, če mi sladoled ni dober ga pa sploh pri nobeni sladoledarni ne kupim, zakaj bi ga vzel potem pa govoril kako je zanič...in zakaj bi ga vzel znova in znova ?

starfotr ::

Folk hoče dobro spat, zato si plačuje zavarovanja.

Ne ve pa kaj plačuje. In da je večinoma brez veze in neprilagojeno njim.

Šele, ko pride do nekega škodnega primera in ne dobijo omembe vrednega izplačila se začnejo praskat po glavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: starfotr ()

kriptobog ::

wcpapir je izjavil:

kriptobog je izjavil:

acookook je izjavil:

bbbbbb2015 je izjavil:

svecka je izjavil:

Aahahh, pravi imaš:

Povsod je tako ne samo pri nas. Ker blatnik za nov avto in za star avto na servisu isto stane in ni popusta nanj takega kot je na nov avto :) Zavarovanje avtomobila ni obvezno, zato ne razumem zakaj se odločate za zavarovanje avtomobila. Obvezno je samo zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

Če mi sladoled iz ene sladoledarne ni dober ga pač ne kupim, če mi sladoled ni dober ga pa sploh pri nobeni sladoledarni ne kupim, zakaj bi ga vzel potem pa govoril kako je zanič...in zakaj bi ga vzel znova in znova ?

Ja blatnik stane isto, ko pride do škode pa odbijejo amortizacijo kjer se le da. Ampak ok. Ko so popralvjali so potem menjali vse kar je imelo prasko. Vrata so imela eno pikico, kot da bi priletelo zrno toče. So menjali komplet vrata, itd. je bila kar lepa faktura na zavarovalnico.
Skozi škode sem itak toliko že dobil, da plačujem kasko dokler bom imel avto pa še vedno ne bom plačal toliko kot sem koristil.

GregiB ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Tole je ali izmišljeno, ali protipravni nateg... Namreč, zavarovalnica je dolžna kriti nastalo škodo do višine najvišjega kritja.
V kolikor obstaja možnost saniranja škode z enakovrednim nadomestilom (pokvarjene rabljene črpalke z drugo, delujočo rabljeno črpalko) je to ok. Če je edina možnost saniranja nastale škode nakup nove črpalke, je to škodna vsota, ki jo mora zavarovalnica kriti.
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

kriptobog je izjavil:

Ja blatnik stane isto, ko pride do škode pa odbijejo amortizacijo kjer se le da. Ampak ok. Ko so popralvjali so potem menjali vse kar je imelo prasko. Vrata so imela eno pikico, kot da bi priletelo zrno toče. So menjali komplet vrata, itd. je bila kar lepa faktura na zavarovalnico.
Skozi škode sem itak toliko že dobil, da plačujem kasko dokler bom imel avto pa še vedno ne bom plačal toliko kot sem koristil.
Pri meni je obratno, kaska še nisem koristil, tistih 3 praskic res ne mislim popravljat. Tko da sem načeloma konkretno preplačal vso zadevo, če bi isto vsoto vsakoletno dajal v kak ETF, bi danes imel praktično za pokrit kakršnokoli škodo, razen totalke. Tukaj gre zgolj za računico. Za verjetnostni izračun s precej zamegljenimi vhodnimi podatki.
vires in numeris

dexterboy ::

V ponedeljek gremo solidarnostno pomagat ;)
Kdo bo največ plačal?
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

CiClon ::

dexterboy je izjavil:

V ponedeljek gremo solidarnostno pomagat ;)
Kdo bo največ plačal?

Favoriti so v liniji Umag-Rovinj. Pa Krk bi znal bit v borbi za vrh.

gaoZjQP ::

starfotr je izjavil:

Folk hoče dobro spat, zato si plačuje zavarovanja.

Ne ve pa kaj plačuje. In da je večinoma brez veze in neprilagojeno njim.

Šele, ko pride do nekega škodnega primera in ne dobijo omembe vrednega izplačila se začnejo praskat po glavi.

To pa se mi ni problem strinjati in tudi maks paketi imajo še drage dopolnitve.

GupeM ::

xseki je izjavil:

14. avgust bo dela prost dan

Odlično. Jaz sem tako ali tako nameraval imeti dopust. Zdaj ga bom pa lahko prišparal za kakšen drug dan.

johnnyyy je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Poplavne karte kažejo, da so parcele v Q500 (violična) metem ko je ostala okolica v Q100 (modra).

Glede na tvoje informacije o 1.5m vode in ravnini bi rekel, da je zalilo tudi območje hiši izven Q500?! Ali se motim.

Zanimivo bi bilo vedeti koliko so te karte stare in kakšne informacije dajejo novi podatki.

Informacije človeka iz prve roke, ki je tam okoli reševal ljudi z vodnim skuterjem, da je to bilo vse pod vodo.

Pa rondo "levo" od modre je bil tudi pod vodo.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

A lahko Braslovče sploh rešiš z nasipi ter razlivnimi polji?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Seveda.

Ampak so lani domačini zbrali 1500 podpisov proti zadrževalnikom vode na tem območju :).

alešhojs ::

energetik je izjavil:

Pat_MaGroin je izjavil:

Ja, odlično. Čez 10let jih bomo pa gledali, ko jamrajo naj jim pomagajo. Kako je investitor tam dobil dovoljenje?

Jure14 je izjavil:

A je zdaj tam gradbišče?

Na Barju ni bilo tokrat nič pretresljivega. Da Barje poplavi mora konkretno padat daljše obdobje, ker gre za ogromno površino s tlemi, ki so pač močvirska in prilagojena vodi.

To, da se v parih urah izlije kot iz škafa za Barje ni problem, ker vodo enostavno požira. Dobrih 10 let nazaj, ko je konkretno padalo cel teden skupaj, se pa spomnim, ko so se po barju fjakali z gumenjaki in kanuji :8)

dronyx ::

alešhojs je izjavil:

To, da se v parih urah izlije kot iz škafa za Barje ni problem, ker vodo enostavno požira. Dobrih 10 let nazaj, ko je konkretno padalo cel teden skupaj, se pa spomnim, ko so se po barju fjakali z gumenjaki in kanuji :8)

Večje poplave so bile na barju kakor se jaz spomnim 2010 (natančno 19.9.2010). Takrat je zalilo tudi dele Ljubljane, Črna vas je bila pod vodo, skratka huda poplava na barju. ni pa padalo cel teden. Prišla sta samo dva večja padavinska dogodka, ko je dlje časa lilo kot iz škafa. Verjetno je takrat padlo skupaj prek 300 litrov dežja na m2. Pri nas smo bili samo kakšnih 10 do 20 cm do tega, da lokalni potok zalije spodnji del doline, kar se ni menda zgodilo še nikoli oz. se nihče živ tega ne spomni. Zelo kritična situacija. Še nekaj ur dežja in bi bili zaliti. Od takrat vem, da je možno tudi to, kar vsi trdijo da ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Ja takrat je bila zalita Črna vas. Tam kjer zdaj Opankovič gradi.
Vsa stara naselja ob robu in na osamelcih (Bevke, Blatna Brezovica, Gorice) in železnica Trst-LJ je bilo lepo nad vodo. In bi bila še dolgo. Da za 1meter dvigneš gladino celotnega Barja, rabiš enormne količine padavin v zaledju.
vires in numeris

energetik je izjavil:

Pri meni je obratno, kaska še nisem koristil, tistih 3 praskic res ne mislim popravljat. Tko da sem načeloma konkretno preplačal vso zadevo, če bi isto vsoto vsakoletno dajal v kak ETF, bi danes imel praktično za pokrit kakršnokoli škodo, razen totalke. Tukaj gre zgolj za računico. Za verjetnostni izračun s precej zamegljenimi vhodnimi podatki.

Moja filozofija je, da moraš vedno imeti par k€ na strani za nepredvidene stroške, ki ti pridejo v življenju. Zato, tudi če pride to takšnega ali drugačnega neljubega dogodka, mi ni problema da plačam sam par 100€ oz. par k€. Tako, da zame bi bilo idealno, če bi obstajala zavarovalnica, ki bi mi dala nižjo premijo na račun višje odbitne franšize. :)

Pat_MaGroin je izjavil:

Informacije človeka iz prve roke, ki je tam okoli reševal ljudi z vodnim skuterjem, da je to bilo vse pod vodo.

Poplavna karta kaže da je voda prišla leta 1990 skoraj do ceste, zdaj pa celo čez. Torej v 33 letih so Malih Braslovčah 2x doživeli 500 letne poplave. :)

johnnyyy je izjavil:

energetik je izjavil:

Moja filozofija je, da moraš vedno imeti par k€ na strani za nepredvidene stroške, ki ti pridejo v življenju. Zato, tudi če pride to takšnega ali drugačnega neljubega dogodka, mi ni problema da plačam sam par 100€ oz. par k€. Tako, da zame bi bilo idealno, če bi obstajala zavarovalnica, ki bi mi dala nižjo premijo na račun višje odbitne franšize. :)

Pat_MaGroin je izjavil:

Poplavna karta kaže da je voda prišla leta 1990 skoraj do ceste, zdaj pa celo čez. Torej v 33 letih so Malih Braslovčah 2x doživeli 500 letne poplave. :)

It gets worse:

https://www.facebook.com/groups/1169549...

https://www.celje.info/aktualno/puntanj...

Slogan domačinov: "pustimo rekam naravno pot". You can't make this shit up.

Taisti ljudje bi zdej mel nove hise na racun davkoplačevalcev.

Zgodovina sprememb…

jernejl ::

bbbbbb2015 je izjavil:

Nekateri radi varčujejo tam, kjer ni treba, in zavarujejo stvari na dejansko vrednost namesto na novo. Zavarovati na novo ali dejansko vrednost – kaj izbrati kdaj?

kriptobog je izjavil:

Seveda. Premijo plačaš na ceno novega brez popustov. Ko je škoda pa cenijo po eurotaxu in odbijejo amortizacijo. Kriminal.
Zavarovalnice običajno ponujajo popust na kasko zavarovanje starejših vozil. Ko se tak avto poškoduje, pa stare dele vseeno zamenjajo z novimi. Kriminal.

LeQuack ::

jernejl je izjavil:

Zavarovalnice običajno ponujajo popust na kasko zavarovanje starejših vozil. Ko se tak avto poškoduje, pa stare dele vseeno zamenjajo z novimi. Kriminal.

Triglav nič ne ponuja popusta na staro vozilo, še celo ocenjeno vrednost novega višajo. Tako da kvečjemu se draži, ne pa da je ceneje.
Quack !

enemon ::

V Sloveniji je zavarovalništvo očitno zelo donosen posel. Pobiraš premije, ko pa nastane škoda, pa vskoči država. Podobno kot pri bankah pred točno desetletjem.

V Sloveniji se ne splača biti odgovoren. Gradiš na poplavnem in plazovitem območju, povrhu vsega, zakaj bi zavaroval hišo, saj država časti. Občine, ministrstvo za okolje in ARSO, ki so dovolili gradnjo na teh območjih, so zdaj, ko bi bilo treba prevzeti odgovornost, tiho kot rit.

Golob pa razmetava z denarjem like there is no tomorrow. Sve će to narod da pozlati. Če pa je kaj neustavno, bomo pa spremenili ustavo. Socializem za neodgovorne, kulturnike, ileghalce, marjance v javni upravi in trdi kapitalizem in nedelujoče javne storitve za jebene stranke v privat sektorju. Česar ti ne pobere kapitalist, ti bo pa država. To je Slovenija.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enemon ()

Kalibri ::

GregiB je izjavil:

RookY je izjavil:

Ravno gledam izračun za zavarovanje hiše od svojega agenta.

Tudi jaz sem šel gledat in sem se prav zgrozil... Hišo imam zavarovano do 650.000€ (vredna je pa precej, precej manj, a vendar, tak je "paket") V primeru poplave imam krito.... 6.000€ za škodo na hiši, 13.000€ za škodo na premičninah v hiši in kritje stroškov nujnega čiščenja do 12.000€... Se pravi, če mi hišo odnese, imam za ene lepe počitnice...

Če ti hišo odnese, nimaš poplave v hiši. Ne dobiš nič.

matobeli ::

enemon je izjavil:

To je Slovenija.

Skrajni čas da gremo. Snežinke in ladies first.

crniangeo ::

v mojem okolišu se prodaja tole: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro... , in ravno zdaj so imeli poplavo..
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

enemon ::

crniangeo je izjavil:

v mojem okolišu se prodaja tole: https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro... , in ravno zdaj so imeli poplavo..

Super, če je poplavljeno, zbiješ ceno in kupiš, potem pa počakaš na novo hišo od države.

IL_DIAVOLO ::

Namesto da mecejo denar in energijo v luknjo brez dna, naj raje poiščejo ljudem, kje bodo lahko v bodoce ziveli varno in brez skrbi, da jim edino kar imajo, odpihne vreme.

V teh karpatih nimajo vec kaj pocet, razen se it kmetijstvo in turizem.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Enemom, ce ceno dovolj zbijes se splaca reskirati.
Recimo da si star 40 let, poplave so stoletne.
Mogoce prides skozi, ce pa ne pa drzava da.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

blink ::

crniangeo je izjavil:

Idealno za povodnega moza. 10 metrov stran pa hudournik.

IL_DIAVOLO ::

Itak bi bli doma, vsaj ne bo treba dopusta dat.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

redtech ::

Verjetno ga bodo že drugo leto ukinili.

Je pa to super za delavce v privat sektorju, ki težko pridejo čez 25 dni dopusta.

Baja ::

jaz tale 14. razumem kot enkratno zadevo. tak da pomoje ja, drugo leto ne bo nič.

janezvalva_9 ::

dela prost dan ali dan žalovanja?

aja, dan solidarnosti.

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Dan solidarnosti. Vsi tisti ki ne mislijo pucat in pomagat nej bodo pa tih pa spizdijo na morje.
««
13 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

bankrot zavarovalnic (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
697497 (4147) starfotr

Denar za prizadete v neurjih

493385 (2463) kuglvinkl
»

Čiščenje vodotokov - rešitev za poplave (strani: 1 2 3 )

14422786 (19056) dronyx
»

Etična banka (strani: 1 2 )

6512493 (11022) Okapi
»

Poplave (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
45979618 (58163) lexios

Več podobnih tem