» »

Slovenija pod vodo

Slovenija pod vodo

Temo vidijo: vsi
««
7 / 27
»»

PacificBlue ::

Most Otiski Vrh

Most Otiski Vrh

par kilometrov prej

I’m out.
:3

darksamurai ::

Vlada bi lahko 123 uvedla obvezno nacionalno gostovanje mobilnih omrežij za čas naravnih nesreč in X časa po nesreči, da se zagotovi obnova. Veliko ljudi po "nepotrebnem" kliče 112 ker prijateljev, svojcev ne morejo poklicati, ker imajo telefon pri "napačnem" operaterju.

Primer, starejša gospa ki živo na odročnem mestu potrebuje vodo. Ne more poklicati prijateljev da ji prinesejo, lahko pa dobi samo gasilce. Gasilci imajo dodatno delo.

RedDrake ::

darksamurai je izjavil:

Not sure if stupid or trolling. -> poglej se v ogledalo.

Ob/"skozi" Mengeš gre Pšata, ki teče naprej do Trzina. Od Pšate do centra Mengša je kar dolga pot. Če se boš z avtom peljal je ne boš nikjer videl. Pšata je poleti en mali presušeni potoček.

Meh, zaupam napačnim kartam.
Pšata gre skozi Trzin, je pa še umetni kanal ki gre od Mengša direktno proti Kamniški Bistrici, ki je tudi Pšata.
Kakorkoli, nič od tega ni daleč od centra Mengša. In glavni podatek - vse tam je _popolnoma_ ravno.
Kraje poznam, ker tam non-stop kolesarim. Moja priljubljena trasa je recimo iz LJ proti Lazam, nato v Dol, Ihan, skozi Vir do Radomelj, potem na Mengeš in od tam ali domov skozi Trzin in Črnuče, ali pa podaljšam proti Vodicam čez Koseze in nato čez Tacen domov. Res, vozim se tam vsaj 20x letno. Malce "poznam" kako izgledajo tisti potočki, ja.

In za bonus, porečje Pšate je pod Krvavcem, vsaj 50 km2. Ko torej tam pade 100 l/m2 v eni uri, se bo s Pšato zgodilo kaj?

Ne buni se zdaj, če te je zalilo. Jebi ga, 100 letne vode.

Za v naprej bo pa pri nakupu potrebno pogledati reliefno karto na geopediji, pa če lokacije od bližnje reke/potoka ne loči vsaj ena ali dve vidni "stopnici", potem pač ni varna, ker je tista voda v preteklosti tam že šla (lahko sicer pred tisoči let ali celo pred zadnjo ledeno dobo, ampak nekoč je tam že šla).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RedDrake ()

starfotr ::

Saj so tudi v času žleda ljudje bili brez signala, ker so bili pri "napačnem" operaterju.

Ampak to ni problem operaterjev. To je problem ljudi, ki pač nočejo plačat za kakovostne storitve. Za svoj denar dobiš to, kar plačaš.

Zakaj bi imeli nacionalni roaming za take primere? Morda je primeren čas za menjavo operaterja, da bo drugič bolj zanesljivo, če je potreba po teh storitvah v času naravnih nesreč. Saj če ti je kaj hudega in si ogrožen, klic na 112 gre skozi, za to je vzpostavljen sistem. Če nisi pa pač počakaš na boljše čase.

ales85 ::

starfotr je izjavil:

Ampak to ni problem operaterjev. To je problem ljudi, ki pač nočejo plačat za kakovostne storitve. Za svoj denar dobiš to, kar plačaš.

Ti pa nečesa ne razumeš, še enkrat razmisli.

feryz ::

redtech je izjavil:

Vlada za prizadeta območja namenila 10 milijonov pomoči. Trgovine bodo odprte tudi v nedeljo.

We are broke ;((
Beri, vlada je vrgla skozi okno 10 milijonov evrov, ki se jih bo delilo kar tako, čez prst, po sistemu vez in poznanstev. Delilo se jih bo po tem, ko bodo najprej najbližji svoje pocuzali ven. Če bo še kaj ostalo.

ales85 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Folk je pri operaterjih, ki nimajo optike do baznih postaj, ki nimajo UPSov in ki nimajo agregatov. Ter nenazadnje tudi ne ekipe, ki bi to urejala.

Jaz sem imel v času žleda stalno mobilni signal. Sosed je pa samo nekaj ur po tem, ko je vse mrknilo ostal brez.

On plačuje (govorim na pamet) 10 eur na mesec manj, kot jaz.

In še vedno je imel možnost klica na 112, klub temu da ni uporabljal svojega domačega omrežja.

gaoZjQP ::

Ni reklama (v bistvu bi predlagal konkurenco, če bi poznal!) in ne vem, če bo tole prav veliko(krat) pomagalo ampak nekaj pa zna... Ne vem, če imajo kakšno rešitev za naknadno hidroizolacijo. Pri nas sicer nekaj je nalilo ampak nič, česar ne bi 'moker' sesalec rešil, reševal.

PrihajaNodi ::

darksamurai je izjavil:

Vlada bi lahko 123 uvedla obvezno nacionalno gostovanje mobilnih omrežij za čas naravnih nesreč in X časa po nesreči, da se zagotovi obnova. Veliko ljudi po "nepotrebnem" kliče 112 ker prijateljev, svojcev ne morejo poklicati, ker imajo telefon pri "napačnem" operaterju.

Primer, starejša gospa ki živo na odročnem mestu potrebuje vodo. Ne more poklicati prijateljev da ji prinesejo, lahko pa dobi samo gasilce. Gasilci imajo dodatno delo.

Ne sprasuj se kaj lahko vlada naredi zate, vprasaj se kaj lahko naredis ti za vlado
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Pithlit ::

starfotr je izjavil:

ales85 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Folk je pri operaterjih, ki nimajo optike do baznih postaj, ki nimajo UPSov in ki nimajo agregatov. Ter nenazadnje tudi ne ekipe, ki bi to urejala.

Jaz sem imel v času žleda stalno mobilni signal. Sosed je pa samo nekaj ur po tem, ko je vse mrknilo ostal brez.

In še vedno je imel možnost klica na 112, klub temu da ni uporabljal svojega domačega omrežja.

Povej mi katerega operaterja uporabljaš in te peljem v vsaj eno luknjo kjer ta operater že v povsem normalnih pogojih nima signala.

Ti precej govoriš na pamet.
Life is as complicated as we make it...

wcpapir ::

A je mozno respiratorje bilokako predelati v izsusevalce ali crpalke vode?

Vsak ve za svoje področje kje se giba in kaj mu ustreza, kakovostno in cenovno.

Noben ni idealen. So pa lahko velike razlike, ki so pomembne v ključnih trenutkih.

Pač to zahtevanje sedaj, da bi kar vsi imeli nacionalni roaming za časa poplav je neumnost.

Naj potem še zavarovalnicam pošljejo befel, da vsem izplačajo škodo, ki so utrpeli škodo zaradi poplav, tudi če niso zavarovani. Ljudje to rabijo, bogi so.

Bla bla. Vse se začne in konča pri denarju. Tudi, če je naravna nesreča in tudi če je vojna.

nejc_nejc ::

gaoZjQP je izjavil:

Ni reklama (v bistvu bi predlagal konkurenco, če bi poznal!) in ne vem, če bo tole prav veliko(krat) pomagalo ampak nekaj pa zna... Ne vem, če imajo kakšno rešitev za naknadno hidroizolacijo. Pri nas sicer nekaj je nalilo ampak nič, česar ne bi 'moker' sesalec rešil, reševal.

Tole z HI nima veze.

nejc_nejc je izjavil:

gaoZjQP je izjavil:

Tole z HI nima veze.

Nima direktne zveze ampak mogoče so razvili kakšno podobno reč že, ne vem, zato pravim. Mislim pa, da tam, kjer injektirajo za stabilizacijo (kar tudi ni odveč v teh časih), dejansko pride do boljšega tesnenja, ker pena se pomika izpod temeljev in ob temeljih, opaženo na terenu, kjer vse stene malo prepuščajo, edino najdaljša z injektatom pa ne, izgleda kot nekakšna namenska purpena... Ni enakovredno standardizirani hidroizolaciji, nikakor. Pred odločitvijo preverite - pa ne pri prodajalcu!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gaoZjQP ()

Ta "pena" ti dvigne konstrukcijo, tako, da ti zapolni votline. Kapilarni dvig gre pa po obstoječem materijalu.

Zimonem ::

darksamurai je izjavil:

RedDrake je izjavil:

darksamurai je izjavil:

Tebe še flat eartherji ne bi vzeli, ker so tvoje izjave še za njihove pojme next level.

Takoj ko bo mogoče se zapelji skozi Mengeš in mi pošlji sliko reke! Še potočka ne boš našel. Vse okoli pa sama ravnina in polja. Potem pa pojasni kako je v trenutku deroča voda zalila celotno naselje. Enako ti lahko rečem za Trzin. Mogoče boš tam ob gozdu videl eno presušeno strugo ultra mini potočka, ki bo mogoče imel pretok kot voda iz pipe ali pa še to ne. V trenutku je zalilo Trzin.

Savinjska dolina... poplavila ni samo savinja ampak vsi potoki. Poplavilo je tudi tam, ko ni reke ali potoka, ampak je dobesedno po cesti pritekla reka. Popolnoma enaka zgodba je na Koroškem. Če bi pri tebi bilo toliko dežja, bi te odneslo v črno morje.

Not sure if stupid or trolling.
Čez Mengeš teče reka Reka. Ki v običajnih razmerah ne izgleda zelo visoko ali veliko, ampak ima konkretno porečje in lahko solidno naraste. Zato ima tudi precej veliko strugo.
Čez Trzin gre Pšata, kjer spet, je tipično potoček, ampak struga je pa kar solidna. Ne brez razloga.
Jasno, padavine so bile rekordne in vsi ti potočki so prestopili struge in je vse šlo adijo.

Not sure if stupid or trolling. -> poglej se v ogledalo.

Ob/"skozi" Mengeš gre Pšata, ki teče naprej do Trzina. Od Pšate do centra Mengša je kar dolga pot. Če se boš z avtom peljal je ne boš nikjer videl. Pšata je poleti en mali presušeni potoček.

Pšata teče direkt za občino. Oz med občino in šolo. Pritok je pa potok Reka(nikakor reka Reka). Tolk v razjasnitev.

nejc_nejc je izjavil:

Ta "pena" ti dvigne konstrukcijo, tako, da ti zapolni votline. Kapilarni dvig gre pa po obstoječem materijalu.

Če dvigne konstrukcijo za več kot 1 mm, ti menda statiko poruši, načeloma mora konstrukcijo stabilizirati na mestu kot je, sicer bi lahko zavarovalnice to dale filat pod vse nagnjene hiše in prihranile milijone.

MadMen ::

Pithlit je izjavil:

starfotr je izjavil:

ales85 je izjavil:

starfotr je izjavil:

Povej mi katerega operaterja uporabljaš in te peljem v vsaj eno luknjo kjer ta operater že v povsem normalnih pogojih nima signala.

Ti precej govoriš na pamet.

Starfotr govori "iz riti", kakšen šok. S tem da dokazano noben operater nima optične povezave prav do vsake bazne postaje, ampak se uporblja Microwave link...

1mm se uporablja v strojništvu.

Seveda ni do vsake bazne postaje optike in niso vse bazne na agregatih.

Je pa bistven podatek o to, da to obstaja. Ker nekateri operaterji sploh nimajo take infrastrukture in se zanašajo na DSL linke in elektriko iz omrežja.

nejc_nejc je izjavil:

1mm se uporablja v strojništvu.

Razumem, nisem strokovnjak in ne morem komentirati (niti nočem delati reklame!) ampak kot sem rekel, pred odločitvijo se posvetujte s strokovnjakom. Sam sem videl to rešitev in mi je bilo tako razloženo, da je pač za stabilizacijo temeljev/dvig posedlih tal, ne pa tudi za dvig posedlih temeljev ali plošče za več cm, tam piše in se z njimi pogovorite in preverite in debunkajte njihovo ponudbo, tule bo samo večji kaos.

Zgodovina sprememb…

Pravilno, ni za v to temo.

m0LN4r ::

Dobro zavarovanje pa nimas nobenih problemov.

PacificBlue je izjavil:

Most Otiski Vrh

Most Otiski Vrh

par kilometrov prej

Beta test, naslednjic bodo ovinek tudi z zunanje strani zascitili z armiranim betonom.
Al pa cez 50-100 let ponovi vajo.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Utk ::

Ja, če imaš dobro zavarovanje, in ti odnese hišo, se namestiš v prvi 4* hotel in čakaš da se vseliš v novo hišo. Nobenih problemov, stroškov, dela, samo čakaš na kavču. Kje ti živiš, da te ne ukradejo.

Nekako tako ja.
Trade Republic 38MVDVXM

Utk je izjavil:

Ja, če imaš dobro zavarovanje, in ti odnese hišo, se namestiš v prvi 4* hotel in čakaš da se vseliš v novo hišo. Nobenih problemov, stroškov, dela, samo čakaš na kavču. Kje ti živiš, da te ne ukradejo.

Če ti bajto odnese / nagne / zasvinja z blatom, seveda imaš probleme, četudi ti zavarovalnica povrne večino stroškov (ali še več, na novo vrednost) - mojstri ne pridejo takoj, nove hiše se ne postavi takoj, hotela s prostimi sobami ni v bližini, itn. Verjetno se naše dojemanje 'nobenosti problemov' razlikuje.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

m0LN4r je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Most Otiski Vrh

Most Otiski Vrh

par kilometrov prej

Beta test, naslednjic bodo ovinek tudi z zunanje strani zascitili z armiranim betonom.
Al pa cez 50-100 let ponovi vajo.

Je nastalo kar nekaj novih meandrov zaradi velike kolicine vode. V zgornjem toku je enmu kmetu odneslo velik del travnika.
I’m out.
:3

Utk je izjavil:

V izogib temu je treba izbrat pred gradnjo drugo lokacijo, kjer ni teh nevarnosti in ni potrebe po zavarovanju pred npr. poplavo.

In to je najboljša zavarovalna polica.

gaoZjQP je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Če dvigne konstrukcijo za več kot 1 mm, ti menda statiko poruši, načeloma mora konstrukcijo stabilizirati na mestu kot je, sicer bi lahko zavarovalnice to dale filat pod vse nagnjene hiše in prihranile milijone.

Zavarovalnice? Cemu oprema je unicena bo placana, stavba pa ima ponavadi 1000-3500€ zv na 1.riziko...ne bo panike za zavarovalnice

starfotr je izjavil:

Utk je izjavil:

V izogib temu je treba izbrat pred gradnjo drugo lokacijo, kjer ni teh nevarnosti in ni potrebe po zavarovanju pred npr. poplavo.

In to je najboljša zavarovalna polica.

Obstajajo primeri, da je občina (koruptivno ali ne) dovolila gradnjo na (dejansko neprimernem) terenu in je morala sanirati na svoje stroške. Definicija zavarovalne police je sicer jasna in nobena forumska pametovanja tega ne spremenijo. kar vi, forumski bogataši, očitno rešujete z levo roko. Čeprav mi vlada ni všeč (že zaradi dviganja davkov, če se kaj drugega ne bi našlo), vsaj takšnih neumnosti se uspešno vzdržuje.

Vsi ki se zanasate police npr. Triglav paket ki ga ima vecina zavarovancev:

tlaloc ::

Kakšne zavarovalnice, kaj bluzite. Večina hiš v Sloveniji se ne da zavarovati, ker se ob pregledu dokumentacije hitro opazi, da ni računa za vodovodarja, za zidarja, za električarja. Ker je bilo delo opravljeno na črno.

Oz. lahko zavaruješ, ko bo pa prišel čas, da zavarovalnica škodo povrne, pa bojo veselo povedali, da je škoda posledica nestrokovne gradnje itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tlaloc ()

tlaloc je izjavil:

Kakšne zavarovalnice, kaj bluzite. Večina hiš v Sloveniji se ne da zavarovati, ker se ob pregledu dokumentacije hitro opazi, da ni računa za vodovodarja, za zidarja, za električarja. Ker je bilo delo opravljeno na črno.

Oz. lahko zavaruješ, ko bo pa prišel čas, da zavarovalnica škodo povrne, pa bojo veselo povedali, da je škoda posledica nestrokovne grandje itd.

To ni res. Nevem kaj imas od tega da lazes nikoli te nihce ne vprasa za racun pred zavarovanjem niti ob obveljavljanu skode za star racun in novenega ne zanima kdo je kaj delal ali privatnik ali si delal sam.

wcpapir je izjavil:

Zavarovalnice? Cemu oprema je unicena bo placana, stavba pa ima ponavadi 1000-3500EUR zv na 1.riziko...ne bo panike za zavarovalnice

Glej, ne vem, meni je zavarovalniški cenilec dejal enkrat, ker sem predlagal neko takšno rešitev, ker se je neka hiša v širši okolici nagnila onkraj uporabnosti, dejal, da bom dobil denarno nagrado iz prihranka, če se bo izkazal moj predlog za izvedljivega - se pravi za izravnavo nagnjene hiše. Nagrade zaenkrat še nisem dobil, torej.

Zgodovina sprememb…

wcpapir je izjavil:

tlaloc je izjavil:

Oz. lahko zavaruješ, ko bo pa prišel čas, da zavarovalnica škodo povrne, pa bojo veselo povedali, da je škoda posledica nestrokovne grandje itd.

To ni res. Nevem kaj imas od tega da lazes nikoli te nihce ne vprasa za racun pred zavarovanjem niti ob obveljavljanu skode za star racun in novenega ne zanima kdo je kaj delal ali privatnik ali si delal sam.

Seveda te ne vpraša, kaj misliš, da se bojo tvojega denarja branili, s tem, da vedo, da jim zelo verjetno ne bo treba nikoli poplačati škode? Tista zavarovalna polica, ki jo podpišeš ima zadaj konkreten telefonskih imenik pogojev.

Zgodovina sprememb…

gaoZjQP je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Zavarovalnice? Cemu oprema je unicena bo placana, stavba pa ima ponavadi 1000-3500EUR zv na 1.riziko...ne bo panike za zavarovalnice

Glej, ne vem, meni je zavarovalniški cenilec dejal enkrat, ker sem predlagal neko takšno rešitev, ker se je neka hiša v širši okolici nagnila onkraj uporabnosti, dejal, da bom dobil denarno nagrado iz prihranka, če se bo izkazal moj predlog za izvedljivega - se pravi za izravnavo nagnjene hiše. Nagrade zaenkrat še nisem dobil, torej.

Ne vem zakaj nisi resil z njimi tu ne bos.

Seveda te ne vpraša, kaj misliš, da se bojo tvojega denarja branili, s tem, da vedo, da jim zelo verjetno ne bo treba nikoli poplačati škode? Tista zavarovalna polica, ki jo podpišeš ima zadaj konkreten telefonskih imenik pogojev.

Citiraj te bedarije ki jih nikjer ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

wcpapir je izjavil:

Hotel sem reči, da je bil znesek velikooooo večji od teh tvojih spodnjih zneskov. In ja, kot rečeno, tiste geotehnične raztezne smole ne moreš uporabiti za izravnavanje nagnjenih stavb, ker on je klical tja. Meni pač ni problem reči in sem rekel, da pričakujem polovico prihranka :-)

wcpapir je izjavil:

Zgodovina sprememb…

wcpapir je izjavil:

gaoZjQP je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Citiraj te bedarije ki jih nikjer ni.

Ne ne bom, ti si sklepal zavarovanje, tvoja dolžnost je, da preveriš kaj si sklenil. Preberi pogodbo in vse dokumente, ki jih pogodba REFERENCIRA, ti jih pa ni noben zavarovalniški agent niti omenil. Kaj misliš, da boš zgradil hišo sredi Save, potem jo boš pa preko zavarovalnice vsako poplavo zgradil na novo?

Recimo samo v splošnih pogojih boš našel, da mora biti objekt vzdrževan. Si videl kakšno takšno hišo med pokazanimi med poplavami?

Zgodovina sprememb…

wcpapir je izjavil:

Vsi ki se zanasate police npr. Triglav paket ki ga ima vecina zavarovancev:

Ob porecju oz. blizu reke imas avtomatsko komfort in dvignes premije cim bolj oz. vrednost objekta.
Oz. dodas se potreben paket.
Ce imas bajto v vrednosti 500k se to splaca. Ce pa je to ocenjeno na 50k pa je res za premislit, ce ni boljse varcevat.
Trade Republic 38MVDVXM

tlaloc je izjavil:

Recimo samo v splošnih pogojih boš našel, da mora biti objekt vzdrževan. Si videl kakšno takšno hišo med pokazanimi med poplavami?

Kolikor vem, wcpapir dela v/za zavarovalniški industriji... Gradbenega dovoljenja ne boš dobil za gradnjo sredi Save. Stvari lahko (ceneje) zavaruješ na amortizirano vrednost in (dražje, najbolj smiselno) na novo vrednost. Je res, da nekateri pogoji morajo biti izpolnjeni pred vložkom zavarovalnice, to se ugotavlja pri podpisu in kasneje na terenu s strani strokovnjaka.

Zgodovina sprememb…

sbawe64 ::

kriptobog je izjavil:

Zanimivo, da mediji ne porocajo kako kaoticno je trenutno v Crni in okolici. Trenutna poteka evakuvacija v porecju Meze zaradi morebitnega plazu v Crni. Meza se kar narasca. V Pristavi je obcasno na voljo tudi mobilni signal. Zjutraj se pricne evakuvacija s helikopterjem iz Crne. Nic ne bo s spancem danes.

Dravograd, novinarji jutarnjeg so prišli
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/...
2020 is new 1984
Corona World order

Zavarovalnice imajo tudi pravico ne sklenit zavarovanja, če to ni v njihovem poslovnem interesu - je prevelik rizik za njih.

Zavarovalnice niso dobrodelne ustanove.

Živijo od razlike v ceni med vplačili in izplačili. Čim več zahtevkov zavrnejo, manj imajo izplačil, večji je profit.

Mimogrede, ce elektricni avto stoji v vodi 1-2 dni namocen do volana. Se to pol splaca rabljeno kupit ali bo to vse oksidiralo in crknilo kmalu po tistem?
Trade Republic 38MVDVXM

gaoZjQP je izjavil:

tlaloc je izjavil:

Kolikor vem, wcpapir dela v/za zavarovalniški industriji... Gradbenega dovoljenja ne boš dobil za gradnjo sredi Save. Stvari lahko (ceneje) zavaruješ na amortizirano vrednost in (dražje, najbolj smiselno) na novo vrednost. Je res, da nekateri pogoji morajo biti izpolnjeni pred vložkom zavarovalnice, to se ugotavlja pri podpisu in kasneje na terenu s strani strokovnjaka.

Seveda, saj zato pa naklada, ker ve, da imam prav, mu pa posel odžiram.

Na, splošni pogoji:

Zavarovanje ne krije škode, ki nastane:
3) zaradi posedanja tal kot posledice poplave;
4) zaradi vdora vode skozi odprtine na zgradbi (zunanja okna in vrata), ki bi morale biti ustrezno zaprte;
5) zaradi neustrezno projektiranih, dimenzioniranih, vzdrževanih in čiščenih odvodov meteornih voda.

Sploh 4. točka je zabavna, se pravi krije zavarovanje proti poplavam škodo na vrtu (aja tudi ne, pridelki niso ok)... namočeno fasado? Blato na dovozu?

Seveda pa boš na prvi strani Zavarovalnice Triglav lahko prebral:

Le najboljša kritja za vaš dom - Poplava in meteorna voda -
Krita je škoda na zavarovanih stvareh, ki nastane med poplavo oziroma vdorom vode ali neposredno potem, ko je voda odtekla.

Skratka zavarujejo vse, razen, če voda pride skozi odprtine na zgradbi. Torej skozi kaj pride? Skozi stene?

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Mimogrede, ce elektricni avto stoji v vodi 1-2 dni namocen do volana. Se to pol splaca rabljeno kupit ali bo to vse oksidiralo in crknilo kmalu po tistem?

Ne vem, če je vsa elektronika neprodušno zaprta.

starfotr je izjavil:

Zavarovalnice imajo tudi pravico ne sklenit zavarovanja, če to ni v njihovem poslovnem interesu - je prevelik rizik za njih.

Zavarovalnice niso dobrodelne ustanove.

Živijo od razlike v ceni med vplačili in izplačili. Čim več zahtevkov zavrnejo, manj imajo izplačil, večji je profit.

Logicno, ampak treba je tudi priznat, da ljudje sparajo tudi pri zavarovanjih, potem pa jokajo.

Tocno vem, ker sem bil parkrat zravn kot recejo, eh to pa to ne rabm, ze 20 let se mi ni nic zgodilo.
Pol pa ta isti jamra, ce bi lahko kaj izplacali.

Klasicno pri avtih, clovek nima nic zavarovano, samo osnovno. Pol se pa zaleti pa se on je kriv, klasika.
Trade Republic 38MVDVXM

sbawe64 ::

m0LN4r je izjavil:

Blatna sladka voda, odpad.
Isto kot pri morski vodi.
2020 is new 1984
Corona World order

sbawe64 je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Blatna sladka voda, odpad.
Isto kot pri morski vodi.

Znanka se je pozanimala pri čistilnem servisu in servisu, ker je imela zalit avto do roba: povedali so ji, da ji avto očistijo v nulo, da ji pa priporočajo, da ga čimprej proda, saj se lahko začnejo težave z njim.

Samo, toliko, da ne boste preveč kupovali second hand avtomobilov čez kakšen mesec, predvidevam, da bo veliko "skoraj nič rabljenih" avtomobilov na trgu.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

Logicno, ampak treba je tudi priznat, da ljudje sparajo tudi pri zavarovanjih, potem pa jokajo.

Tocno vem, ker sem bil parkrat zravn kot recejo, eh to pa to ne rabm, ze 20 let se mi ni nic zgodilo.
Pol pa ta isti jamra, ce bi lahko kaj izplacali.

Ne vem, letno zavarovanje morda ni več tako strašno poceni za večino v času dirjajoče inflacije na pragu recesije; letos je norišnica s temi 100-letnimi poplavami, ni potrebno, da so bolj pogoste.

Saj se bodo ljudje prilagodili, zavarovalnice pa bodo podražile - če pogledaš na polico in je zp:zv razmerje ene postavke nižje od drugje, so pač aktuarji ugotovili manjšo verjetnost in če izkazuje majhno verjetnost, pač skromen človek ne zavaruje, sploh, če je srečen zaradi visokih davkov.

Ne razumem te dobro, če obstaja verjetnost izpolnitve in še vlada namerava vplivati na to, da kaj izplačajo, ti ne jamral? Domnevam, da bi si zraven namislil še neobstoječo škodo...

delavec44 ::

tlaloc je izjavil:

Na, splošni pogoji:

Zavarovanje ne krije škode, ki nastane:
3) zaradi posedanja tal kot posledice poplave;
4) zaradi vdora vode skozi odprtine na zgradbi (zunanja okna in vrata), ki bi morale biti ustrezno zaprte;
5) zaradi neustrezno projektiranih, dimenzioniranih, vzdrževanih in čiščenih odvodov meteornih voda.

Sploh 4. točka je zabavna, se pravi krije zavarovanje proti poplavam škodo na vrtu (aja tudi ne, pridelki niso ok)... namočeno fasado? Blato na dovozu?

Pogoj, da moraš imeti okna in vrata zaprta (logično) ti razumeš, da ti potem ne rabijo kriti škode? Kaj po tvoje ti val, pritisk vode, drevo itd. ne more odpreti ali razbiti vrat/okna, ki si jih ti prej ustrezno zaprl?
In ja, voda lahko teče v hišo tudi čez zaprta vrata. Smo že imeli debato v tej temi kako so vhodna vrata narejena.
««
7 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

bankrot zavarovalnic (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
697497 (4147) starfotr

Denar za prizadete v neurjih

493385 (2463) kuglvinkl
»

Čiščenje vodotokov - rešitev za poplave (strani: 1 2 3 )

14422786 (19056) dronyx
»

Etična banka (strani: 1 2 )

6512493 (11022) Okapi
»

Poplave (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
45979619 (58164) lexios

Več podobnih tem