» »

Slovenija pod vodo

Slovenija pod vodo

Temo vidijo: vsi
««
24 / 27
»»

Invictus ::

To je samo zato, ker prejšnjih posledic poplav niso odpravili.

Veliko odtokov je še vedno zamašenih, vodotoki spremenjeni in nasvinjani z odpadki, vejami, ipd.

Smola za tiste v bližini.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

gruntfürmich ::

že ime vse pove: 'grapa'. kaj tu ni jasno?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

starfotr ::

Saj tudi naziv naselja "mlaka, gozd, breg, grapa" itd. pove marsikaj. Vendar ljudje tega ne vedo. In nočejo vedet. Zato pozivi k betoniranju strug in podobni nesmisli.

Odneslo je nekaj mostov. Montažnih.

Ali je predrzno vprašanje, zakaj jih je (spet) odneslo? Kolikokrat mora osel iti na led? Kdaj se bodo naučili projektirat, da je treba most narediti visoko, tudi če je začasen.

In na koncu me kot davkoplačevalca in sobotnega delavca v te namene zanima zakaj se z mojim denarjem dela kot svinja z mehom?

T440 ::

Zakaj?
Trenutno se še vedno pleše.
Dokler bo igrala glasba, toliko časa bo ples, toliko časa boš ti plačeval vse več za vse manj.
Ampak hej, smo pa svobodni ne?

chucki ::

slobodni , ne svobodni
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

D3m ::

Ne razumem. Saj smo bili svobodni tudi pod Janšo.
|HP EliteBook|R5 6650U|

wcpapir ::

Jaz nisem bil brezpogojno svoboden. Moral sem imeti nagobčnik in test.

wcpapir je izjavil:

Nagobčnik, katerega ti počasi natika trenutna vlada pod imenom priporočil za preprečevanje sovražnega govora https://www.gov.si/assets/ministrstva/M... je precej hujša in bolj trdovratna oblika nagobčnika kot medicinske maske.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T440 ()

Niti približno. Prejšnjo vlado primerjajo s časi SS.

Dejansko stanje je tako, da slovenci vseh generacij še vedno slavijo zmago na volitvah in "plešejo". Vem, da se sliši plastično a po terenu se sliši samo da smo svobodni in samo, da se tak teror ne ponovi.

Gregor P ::

Glej, če smo s tem dosegli, da bolani ljudje, ki krehajo na vse strani, hodijo z masko v zdravstvene domove k zdravniku, smo že veliko dosegli.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

wcpapir je izjavil:

Dejansko stanje je tako, da slovenci vseh generacij še vedno slavijo zmago na volitvah in "plešejo". Vem, da se sliši plastično a po terenu se sliši samo da smo svobodni in samo, da se tak teror ne ponovi.

S tem se tolažite le tisti, katerim vam razmišljanje ni ravno močna stran.

PersonaRuda ::

wcpapir je izjavil:

+1

Ta vlada je ena najslabših. A ko pomisliš na SDS janšizem in njihov teror si rečeš boljše ta vlada še 100 let kot SDS samo 1 leto. Poznam ljudi, ki so leta in leta volili SDS pa ga sedaj več ne bodo. Sem vprašal razlog? Odgovor od vseh identičen: zapiranje šol in prepoved druženja med otroci se ne odpušča. SDS nikoli več.

Moram priznati, da me je takrat bilo malo strah, da bo SDS ubral proticepilsko noto; sem bil kar malo presenečen nad njimi.

mtosev ::

Saj nekateri ukrepi so bili okay. Tisto, da nisi mogel iti prek občin je bilo brezveze.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

wcpapir je izjavil:

V tujini je bilo dosti slabše.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

D3m je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Na Švedskem?

Daniel ::

PersonaRuda je izjavil:

wcpapir je izjavil:

+1

Ta vlada je ena najslabših. A ko pomisliš na SDS janšizem in njihov teror si rečeš boljše ta vlada še 100 let kot SDS samo 1 leto. Poznam ljudi, ki so leta in leta volili SDS pa ga sedaj več ne bodo. Sem vprašal razlog? Odgovor od vseh identičen: zapiranje šol in prepoved druženja med otroci se ne odpušča. SDS nikoli več.

Uboge vse vlade po svetu, ki so izvajale isto taktiko. Kaj šele vse tiste, ki so pazile, da ni kdo slučajno zapustil bloka, gotovo je z njimi. Res se nam je hudo godilo tukaj...

Daniel je izjavil:

Uboge vse vlade po svetu, ki so izvajale isto taktiko. Kaj šele vse tiste, ki so pazile, da ni kdo slučajno zapustil bloka, gotovo je z njimi. Res se nam je hudo godilo tukaj...

Samo za informacijo, tričert teh vlad je že padlo ostala četrtina pa še jih bo. Večina ljudi ne odpušča takšnih dejanj. Se pa najdejo tudi čudaki, ki vse to podpirajo in si ponovno želijo. ;)

PersonaRuda je izjavil:

D3m je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Na Švedskem?

Španiji.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Volilno telo na nesrečo vseh pozablja precej hitro. Naslednja vlada bo na žalost spet Sluzava Desna Stranka. Upam samo, da ne bo predčasnih, ker potem se bo še hitreje zavihtel na oblast.

mtosev ::

JJ bo spet sestavil vlado? I will believe it when I see it.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Spura ::

Koliko o teh, ki jih je zalilo, pa ima zavarovanje za poplave? Ker ce se poplacuje skoda nezavarovanim objektom, potem majo ubistvu zastonj zavarovanje. Niti ne moremo prisilit ljudi, da bi nehali na poplavnih obmocjih gradit, ker ce zavarovalnice nocejo proti poplavam zavarovat tm k je tvegano, bo pa pac drzava placala ko bo pizdarija. Ljudje se premijo prihranijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Zimonem ::

Vsaj malo preberi. Je napisanega kar nekaj na to temo.

Daniel ::

PersonaRuda je izjavil:

Daniel je izjavil:

Samo za informacijo, tričert teh vlad je že padlo ostala četrtina pa še jih bo. Večina ljudi ne odpušča takšnih dejanj. Se pa najdejo tudi čudaki, ki vse to podpirajo in si ponovno želijo. ;)

Ah da, ker to je pa nekaj res presenetljivega, sploh če sodimo po Sloveniji, kjer se vlade menjujejo kot gate in vsaka novejša ima večji madež na teh gatah... Če ni korona in zapiranje se pa z javnim denarjem dela tako, kot, da ga lahko natisnemo neomejeno in vsega razdelimo našim zvestim vojščakom. Samo, da so naši.

Spura je izjavil:

Koliko o teh, ki jih je zalilo, pa ima zavarovanje za poplave? Ker ce se poplacuje skoda nezavarovanim objektom, potem majo ubistvu zastonj zavarovanje. Niti ne moremo prisilit ljudi, da bi nehali na poplavnih obmocjih gradit, ker ce zavarovalnice nocejo proti poplavam zavarovat tm k je tvegano, bo pa pac drzava placala ko bo pizdarija. Ljudje se premijo prihranijo.

Zavarovat se da povsod, tudi v strugi reke, tako, da to da komu niso hoteli zavarovati je laž.

APPluk ::

Ja, samo premija je večja, ker je riziko večji, saj niso zavarovalnice nore, da bodo zavarovale hišo, kjer je verjetnost poplav skoraj 100%, imaš poplavne razrede glede na poplavno ogroženost.

Imaš imaš dva ali tri razrede, cena ni srastično večja v sredini struge kot v centru Maribora. Za hišo za 300k eur ni 100 eur razlike.

Ampak to ni point point je, da zavaruje se lahko povsod. Povsod. In jokanje na TV, da ni šlo zavarovati ali se ni dalo je laž.

Proti neumnosti pa nas še žal ne cepijo. Da gradiš ob strugi, kjer ti banka noče dati kredita in potem iščeš druge poti mimo hipoteke itd. Potem pa jokaš na TV to pa je absurd.

Verjetno je izvorni problem prej v tem, da ti tam (država/občina) sploh ne bi smeli pustiti graditi.

wcpapir je izjavil:

Ampak to ni point point je, da zavaruje se lahko povsod...

Point je, da tole ne drži.

Invictus ::

wcpapir je izjavil:

Ampak to ni point point je, da zavaruje se lahko povsod. Povsod. In jokanje na TV, da ni šlo zavarovati ali se ni dalo je laž.

Zavarovalnice imajo GIS, kjer jim za vsako parcelo označi nevarnost poplav.

Če je rdeče območje, ti zavarujejo bajto, ampak ne proti poplavam. Tega ni v ponudbi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

V njihovem sistemu so vse nevarnosti in izračun za verjetnost nekega škodnega primera.

Potres, poplava, požar, strela, možnost trčenja vozila ali strmoglavljenje letala itd.

V bistvu je zavarovalnica tu precejšnji premoči glede na stranko, saj stranka nima vseh teh podatkov in zavaruje ter plača tudi statistično manj verjetno nezgodo.

perci ::

Skoraj vsi imamo npr za polno zavrovalno vsoto zavarovan nalet letala. Le zakaj.

Seveda zato, ker jih to skoraj nič ne stane. Je pa velik riziko in tudi visoka premija za potres. Hm, le zakaj?

Tako, kot operaterja ne stane nič če ti da 1000, 2000 ali pa neskončno minut za klice ali druge storitve. Ne bodo pa dali npr. minut v tretji državi sveta.

T440 je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Ampak to ni point point je, da zavaruje se lahko povsod...

Point je, da tole ne drži.

Seveda drži. Daj mi hišno številko hiše, ki je ne morem zavarovat prosim.

Je ni v Sloveniji.

Invictus je izjavil:

wcpapir je izjavil:

Zavarovalnice imajo GIS, kjer jim za vsako parcelo označi nevarnost poplav.

Če je rdeče območje, ti zavarujejo bajto, ampak ne proti poplavam. Tega ni v ponudbi.

"Rdeče" območje in to, da karkoli ne gre zavarovat proti poplavam je bullshit, da ni večjega. Govorimo proti poplavam, proti visoki plimi je res kot govoriš, proti poplavam pa ni hišne št. ki je ne bi mogel zavarovat.

Lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: wcpapir ()

xseki ::

Nekatere reke so močno narasle, vodotoki se ponekod tudi že razlivajo
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Naj bo noč mirna...

sbawe64 ::

2020 is new 1984
Corona World order

TrumpDonald ::

Ravnokar na radio slovenija. Sprejet zakon, ukinja se solidarnostni prispevek.

nokken ::

Ja ti bestja no... je slucajno resno kdo mislil, da bo to ostalo?

Buggy ::

Ljudje iz "strug" in "grap" so ocitno pricakovali cudeze, ko so sli gradit tam bajte. Pred gradnjo teh zaselkov je zatajila prvo obcina potem drzava...zdej pa pac vsi placujemo za to.

Jaz sem tud v vukojebini, sam bajte si pri zdravi pameti nebi nikoli postavil v hudourniski soteski 3 metre stran od potoka, obdani s hribi..kaj pa je za pricakovat!

...zadeve ne zavaroval in se potem cudil in jokal...

Utopično je pričakovati, da se je/bo sprejemalo pametne odločitve. Glede na politično orientiranost županov in glede na vsesplošen mikro menedžment v občinah z nekaj 100 ali z nekaj 1000 prebivalci. Dokler se volitve dobi z golažom in kvadrati asfalta bo tako. In seveda z glasovanjem proti navadno za nove/stare obraze.

xseki ::

Kaj bo z zbranimi sredstvi za Sandija Zajca?
https://www.24ur.com/novice/slovenija/g...

Zgleda bodo največ dobili odvetniki!

Sredstva naj razdelijo tistim, ko to rabijo. Advokati ne rabijo tega denarja.

Sploh ne razumem, kako je njegova partnerka prišla v igro, če naj bi bila sredstva namenjena njemu?

harvey ::

Gregor P je izjavil:

Sploh ne razumem, kako je njegova partnerka prišla v igro, če naj bi bila sredstva namenjena njemu?

V kombinaciji preko njenih staršev, ki so lastniki nepremičnine. Sicer pa sredstva, ki so bila zbrana zanj naj počne z njimi kar ga je volja, pa čeprav za odvetnike za spore z bivšo. Je pa vse skupaj butasto, vendar tako je življenje, ni vse idealno
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Utk ::

Itak, naj delajo kar hočejo, tisti, ki so prispevali za ta cirkus, si pa tudi imajo pravico mislit svoje in drugič obdržat denar zase.
Sej tudi z državnim denarjem ne bo dost drugače. Nekdo je imel škodo, lastnik je pa lahko nekdo drug, kdo bo dobil povrnjeno...

harvey je izjavil:

Gregor P je izjavil:

V kombinaciji preko njenih staršev, ki so lastniki nepremičnine. Sicer pa sredstva, ki so bila zbrana zanj naj počne z njimi kar ga je volja, pa čeprav za odvetnike za spore z bivšo. Je pa vse skupaj butasto, vendar tako je življenje, ni vse idealno

… samo a to je potem bivša partnerka? Ker drugače ja ne bi smel biti problem.

P.S.: aha saj vidim, da si zapisal, da gre za bivšo; samo za kaj so potem zbirali za to hišo in ne za nagovo ... očitno že v štartu ni bilo vse pošteno predstavljeno javnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

perci ::

Zbiralo se je zato, ker je njemu (tako je bilo predstavljeno) zalilo hišo medtem ko je on reseval premozenje drugih. Če se s tem denarjem ne bo vlagalo v to hišo, je to potem nateg.

johnnyyy ::

Gregor P je izjavil:

Pač mediji so napihnili zgodbo o gasilcu z ljubečo ženo in njegovo hišo, ki jo je poplavilo. Na koncu se je izkazalo, da hiša sploh ni njegova, z ženo pa najbrž že prej nista imela dobrega odnosa, zato sedaj tudi ta škandal.

svecka ::

Gregor P je izjavil:

tukaj so ene hude mučke. Žena naj bi se z poveljnikom dol dajala, sedaj ko je v igri denar, pa se je še taisti poveljnik skoval načrt z ljubico - Sandijevo ženo (ex očitno, se ločujeta), kako bi do denarja prišli. Zato pa baje tudi ne dovoli vpogleda v zbrana sredstva Sandi Zajcu. Bomo resnico zvedeli verjetno kasneje, ker očitno se bo ta denar metal po sodiščih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()
««
24 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

bankrot zavarovalnic (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
697644 (4294) starfotr

Denar za prizadete v neurjih

493483 (2561) kuglvinkl
»

Čiščenje vodotokov - rešitev za poplave (strani: 1 2 3 )

14423085 (19355) dronyx
»

Etična banka (strani: 1 2 )

6512636 (11165) Okapi
»

Poplave (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Problemi človeštva
45980122 (58667) lexios

Več podobnih tem