» »

DVD snemalniki

DVD snemalniki

davey- ::

Potrebujem DVD snemalnik za video studio. Ali ima kdo kakšne izkušnje s tega področja? Kaj priporočate?

Postopek izdelave DVDja iz video posnetka, ki ga imam na računalniku, v osnovi poznam in tudi vem, da je za to "dober" praktično vsak DVD snemalnik, ne vem pa kako je z direktrnim (real-time) presnemavanjem posnetkov na DVD iz digitalne video kamere (preko FIreWire vmesnika).

Vesel bom vsakega priporočila oziroma komentarja!

David

boštjan ::

tole temo si kaj preletel0:)

Hvala za odgovor, ampak tam ni nič takega, kar bi mi koristilo.
:(
Lp, David

Zgodovina sprememb…

• spremenil: davey- ()

borchi ::

na tvojem mestu bi js mal raziskoval v smer možnosti uporabe "mount-rainer" (ne vem kk se ta tehnologija imenuje/bo imenovala pri DVDjih) pri snemalnikih DVD+RW. poglej, če je že kak proizvajalec naredu driver oz. poglej, če ma kak bodoči OS to v features.

da bi pa stream-al direktno na DVD+-R preko fw in preko kakega snemalnega programa brez vmesne uporabe disk pa dvomim da bi šlo.
l'jga

Hm ... žal tega "mount-raine-ja" ne poznam. Ali mi lahko prosim na kratko poveš za kaj gre?

Lp, David

hja, to je pa tk, če govoriš preden počakaš, da možgani premlejejo stvar (se opravičujem). ti bi zgleda rad nardil DVD, ki bi ga fliknu v dvd player in bi ti zarolal video.

no, to tut z mount-rainerjem ne bo šlo. le-ta je samo t.i. packet writing za CD-RW ali DVD+RW. bistvo je, da lahko spremeniš rewritable medij v eno veliko "disketo" - pišeš, brišeš, formatiraš itd. mal sem pogledal in ker uporabljam linux vidim, da je to že mogoče. v windows je verjetno treba met driver od proizvajalca DVD enote oz. kakega proizvajalca CD/DVD burn programov.

za direktni DVD authoring pa to ni. mogoče kdo ve kako majo to rešeno DVD "videorekorderji"?
l'jga

Zgodovina sprememb…

• spremenil: borchi ()

Hvala za pojasnilo, to pa poznam. :)

No, fora je v tem, da s t.i. DVD "videorekorderjem" se to da normalno rešit, sam da ta stvarca košta kar dosti dnarja pa še potem ne moreš snemat podatkovnih DVDjev. Zato bi rad dobil računalniško DVD komponento, ki bi mi to omogočala. Saj fora ne more bit neka "huda", saj real time prenos podatkov iz digitalne kamere na računalnik preko FireWire gre brez problema. Po mojem je "skrivnost" v softwareu, saj writer v končni fazi dobi podatke z računalnika, če pa so ti podatki v resnici "relayani" z digitalne kamere, mu je pa vseeno.

No, če ima še kdo kakšno idejo ali celo kaj VE :), SPEAK! :D

David

hmm, kolker vem to kar bi ti rad ni blo narjeno niti za CD-RW (pa je na sceni že kar nekaj časa), tako da se bojim, da tudi za DVD ne bo nič boljše.
l'jga

SasoS ::

WinDVD Recorder ti zna zajemat video iz analognega ali fw vhoda, ga skodirat in hkrati snemat na DVD ploščo. Problema pri taki obdelavi sta 2...prvič, ker gre za realtime softwaresko mpeg kompresijo je rezultat slabši kot če bi uporabljal za to namenski program in večkratno kodiranje. In drugič - navadnega DVD Video diska ne moreš posnet realtime (ker je preveč določena struktura), zato so se spomnili nov format DVD-VR (v DVD-VR snemajo tudi samostojne DVD "videorekorder" naprave) ki pa ni kompatibilen z večino današnjih DVD predvajalnikov!! (sem sprobal v Pioneerju DV-350 pa ne dela...DVD-VR zaenkrat berejo samo naprave ki ga tudi snemajo...)

ps...zgleda da so pri delanju + standarda upoštevali pomankljivost nekompatibilnosti, tako da je DVD+VR kompatibilen z DVD Video standardom. Preberi več na www.dvdplusrw.org

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

Caligula ::

Ko smo ze pr teh temah-a kdo ve-a kak DVD player bere WMV format? Windows media codec varianto, ki ga naredi Microsoftov Moviemaker 2?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako stare kasete digitalizirati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5316831 (10999) BorutK-73
»

[DVDR/divx] snemalnik in Divx predvajalnik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

36863464 (15954) Buffy
»

DVD snemalniki s trdim diskom in DVB-C (strani: 1 2 )

9523025 (10240) Yossarian
»

iz kamere na PC

Oddelek: Programska oprema
286246 (5211) Tomay
»

Iz kamere na dvd

Oddelek: Programska oprema
172194 (2074) CaqKa

Več podobnih tem