» »

OK Boomer/boomerji/boomeraj/boomerstvo

OK Boomer/boomerji/boomeraj/boomerstvo

««
3 / 10
»»

Mato989 ::

Phantomeye je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

Utk je izjavil:

In kaj čmo zdaj? Tudi če ti nekdo šenka parcelo, očitno še zmeraj rabiš 300 jurjev, da postaviš tako hišo. In nihče ti jih ni dolžen financirat. Tolk stane material in delo, tudi papirji.

Moj point je bil, da tudi hiše, ki so ble glih da ne narejene iz blata in slame 60 let nazaj, da imajo danes vrednosti, ki so bile nepredstavljive 60 let nazaj in so nepredstavljive za marsikoga danes.

Če boš VSE razen to kar NUJNO morš met zunanje nardil sam, bo tudi bajte pol cenejša ;) Samo to ti ne bi kajne?

Ne verjetno bom kupil stanovanje, samo starše moram nekako prepričat, da kej zraven prispevajo, kakšnih 10k ali 50k.

Kupi ga in nehaj jamrat ;)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

kriptobog ::

BCSman je izjavil:

Vsi problemi so umetni.
Drage hiše-> miljon dovoljenj, regulacij, arhitekturnih preseravanj, zlatarskih mojstrov. A rabiš samo beton, cegle, par tramov, strešnike, nekaj žice in cevi za vodovod.
Dragi avti in njihovo vzdrževanje -> miljon regulacij, standardov, nepotrebne kompleksne tehnologije in vedno več davščin
Visoki stroški za otroke-> dragi vrtci, kjer morajo vzgojiteljice imet magisterij, čeprav bi tam lahko skoraj kdorkoli bil vzgojitelj. Preseravanje žensk, ker nočejo živeti s taščo, ki bi lahko varovala vnuke zastonj.
Draga stanovanja in njih pomanjkanje->debilen folk, ki jim je cilj hedonistično življenje v žabariji v bloku brez obveznosti tudi v odrasli dobi, kjer jim glovo pred nos prinese hrano medtem ko bulijo v netflix.

PRoblem tasc in mam je, ker se niso v penziji. ;)

GregiB ::

V soseščini so zgradili večstanovanjski blok... Vse enote so bile razprodane preden so zasadili prvo lopato... V bloku ni enega boomerja ali milenijca... razen gostov, ko pridejo pogledat, kako je s "ta mladimi". Zdaj ob teh blokih gradijo dva nova... vse enote prodane, pa še zagradili niso gradbišča... Verjetn bodo noter sami penziči, ne?
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

GregiB je izjavil:

V soseščini so zgradili večstanovanjski blok... Vse enote so bile razprodane preden so zasadili prvo lopato... V bloku ni enega boomerja ali milenijca... razen gostov, ko pridejo pogledat, kako je s "ta mladimi". Zdaj ob teh blokih gradijo dva nova... vse enote prodane, pa še zagradili niso gradbišča... Verjetn bodo noter sami penziči, ne?

In ti penzici niso prodali ali dali svojih yugo bajtur :D

matobeli ::

Eh, prodaš dvosobno za 150k, tamlad vzame za 150k kredita in gre po novo trosobno.

Tko da niti bajture ne rabiš prodat ;)

FrRoSt ::

A. Smith je izjavil:

trololololo je izjavil:

Pred 1955-60+- so po drugi svetovni vojni marsikje živeli v veliki revščini kot posledica druge svetovne vojne, skratka ni bil cel lajf posut z rožicam. Otroštvo je bilo pogosto slabo. Starost bo razmeroma dobra. Življenje je bilo lažje, ker je vse šlo na boljše. Imeli so prihodnost.

Generaciji po 1980 +- pa je bilo otroštvo razmeroma dobro, vendar pa dejansko nimajo prihodnosti oziroma bo ta za večinoma zelo slaba ali veliko slabša kot od večine.

Potem pa pridemo do najbolj parazitske generacije med 1955-60(+-) do 1980 (+-). To je zmagovalna generacija. Ti si imeli solidno otroštvo, dobro življenje (živijo na veliki nogi, vse možnosti itd.) in bodo imeli tudi verjetno solidno starost (do konca spraznili pokojninsko blagajno).

Mislim, da je tole dokaj točna ocena.

Starejše generacije bodo kot bolj številčne politično izsilile, da bo pokojninski sistem zanje še veljal. Ko bo gen 1980+ na vrsti, sredstev ne bo nikjer več.

:)):)):|

Bodo, bodo sredstva!! Bo Mesec zrihtal!! :)):)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Utk ::

matobeli je izjavil:

Eh, prodaš dvosobno za 150k, tamlad vzame za 150k kredita in gre po novo trosobno.

Stari bi dost "dali" že če bi dali hipoteko na svoje stanovanje, da bi mladim ostal denar, ki bi drugače dali za polog. Ali pa če ga itak sploh nimajo.

Utk je izjavil:

matobeli je izjavil:

Stari bi dost "dali" že če bi dali hipoteko na svoje stanovanje, da bi mladim ostal denar, ki bi drugače dali za polog. Ali pa če ga itak sploh nimajo.

Saj hipoteko das na kupljeno stanovanje ali hiso. Jaz sem takrat imel rastoco hipoteko. Res ne znate nic naredit brez starih?

FrRoSt ::

GregiB je izjavil:

:))

Ob teh "novih dveh blokih" je parcela, ki sploh še ni prodana, vse enote so pa tudi že prodane!?? ;)

Samu neki jamrači na tem forumu! :)
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

GregiB ::

Utk je izjavil:

Verjemi, poznam nebroj zgodb, kjer so takele zgodbe zavile v zelo napačno smer... So se ta mladi ločil, pa je blo sranje... Še hujše so zgodbe o poroštvih... poznam primer, kjer GenX-jevec plačuje za kredit za stanovanje, kjer živi njegova bivša snaha z novo gimnastično štango...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Utk ::

kriptobog je izjavil:

Saj hipoteko das na kupljeno stanovanje ali hiso.

Ja, 70%, kaj pa še 30?

GregiB je izjavil:

Utk je izjavil:

Verjemi, poznam nebroj zgodb, kjer so takele zgodbe zavile v zelo napačno smer... So se ta mladi ločil, pa je blo sranje... Še hujše so zgodbe o poroštvih... poznam primer, kjer GenX-jevec plačuje za kredit za stanovanje, kjer živi njegova bivša snaha z novo gimnastično štango...

Ja, če si bedak, boš v življenju najebal, tako ali drugače.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ja, 70%, kaj pa še 30?

GregiB je izjavil:

Utk je izjavil:

Ce nimas za polog pac nisi kupec ane. A je kaksno pravilo, da mora vsak revez imeti lastno nepremicnino? Ce ne more napraskati za polog, kaj bo sele z vzdrzevanjem. Potem pa imamo razpadajoca stanovanja in hise in delovno akcijo na pop tv.

c23po ::

"...se mi zelo zdi, da se slovenski boomerji (v primerjavi z njihovimi starši) iz pozicij niso hoteli umakniti. Sebe, svoje dosežke so videli kot bolj pomembne od dosežkov njihovih staršev (naših starih staršev). Pa recimo v Sloveniji zelo v oči bode dejstvo, da so boomerji nekako poskrbeli, da smo ceno krize 2008 realno najbolj plačali milenijci in delno Z-jevci."

Bi mogoče imelo smisel, če bi generacije živele ločeno. Pa ne. Interesi so široki in globoko preplateni, zato ne moremo trditi, da je samo ta in ne ona generacija kriva ali zaslužna za karkoli. Sploh ta "boomerji nekeko poskrbeli" je za lase privlečena. Kako? So brali bodočnost v kristalni krogli? So slovenski boomerji krivi za krizo 2008? So tako pretkani, da so (če so) načrtno to prevalili na milenijce...?

Malidelničar ::

user4683 je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Torej ali ima Slovenija z našimi boomerji (še) večjo "smolo" kot Zahod? ;););)

Pa poglejmo. Očitno lahko Jazbinška črtamo iz vzrokov za rast cen nepremičnin. Ali pa se mu lahko zahvalimo, ker je rast pri nas še relativno nizka. Tudi boomerji so očitno prizanesljivejši kot v tujini.

znupy: ja to lahko SLO boomerjem dejansko potemtakem štejemo v plus. Ta argument je prepričljiv in sem ga sam velikokrat slišal, da so realno najemnine glede na stanje na Zahodu, pri nas zmerne.

Postavlja se pa podvprašanje: ali pa je odgovornost boomerjev, da so sprejeli preveč omejujočo prostorsko in nekritično zakonodajo (glede Nature2000) kar je zbilo ponudbo na trgu in pomagalo zvišati cene?

c23po: to sem mislil bolj v službenem smislu, da je bilo pogosto tako, da mladi (tudi že prej v deetdesetih, pa do krize 2008) niso tako napredovali v službah, ker so si pozicije in vpliv izborili večinoma pripadniki boomerske generacije. Recimo to se zelo vidi v slabem tretmaju številnih mlajših generacij STEM kadra po SLO firmah - dejansko že X generacije, pa tudi prvih milenijcev - ki so jih boomerji v takratnih časih prikovali za nizke plače in pozicije (opomba: do danes se je seveda to zelo popravilo).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

user4683 ::

25-30+ letniki, ki so najbolj najebali (po njihovih besedah) imajo že 7-12+ let volilno pravico, pa se na vsakih volitvah vidi kako apatično (ne)volijo. Boomerji tudi niso tipični predstavnik "zelenih" političnih strank, ki sploh zadnjih 10 let vse bolj pritiskajo za strožje ekološke in gradbene omejitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

Mr.B ::

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ja, 70%, kaj pa še 30?

GregiB je izjavil:

Utk je izjavil:

Ce nimas za polog pac nisi kupec ane. A je kaksno pravilo, da mora vsak revez imeti lastno nepremicnino? Ce ne more napraskati za polog, kaj bo sele z vzdrzevanjem. Potem pa imamo razpadajoca stanovanja in hise in delovno akcijo na pop tv.

France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Ja, ko je bilo 25% ljudi brez sluzbe si je tistih 75% verjetno res lazje privoscilo nepremicnine katerim cena je strmoglavila za skoraj 40%, da so tisti brez sluzb prisli do vsaj nekaj denarja in preziveli.

user4683 je izjavil:

"zelenih" političnih strank, ki sploh zadnjih 10 let vse bolj pritiskajo za strožje ekološke in gradbene omejitve.

Sem bila pa prepričan da so za manj zazidljive zemlje krivi kartelni dogovori boomerskih županov in ostalih veljakov z večjimi ribami.

Silly me, jasno da so krivi umazani hipiji.

Ker da smo si na jasnem, manjko zazidljivih parcel ki niso 100k+ je ločnica med tem ali si nekdo s povprečno plačo še lahko privošči dovolj visok kredit ali ne. Gradnja je pač draga toliko kot je, gradbincev ne morjo načarat kot to počnejo z spremembo namembnosti.

Mr.B je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Utk je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Ja, 70%, kaj pa še 30?

GregiB je izjavil:

Utk je izjavil:

In 25% brezposelnost , trenutno pa pod 4%... Tisti, ki jamrajo da je drago itak nikoli ne bodo kupili. Tisti, ki so hoteli kupit so pa kupili ko so bili poceni krediti, pa tudi zdaj kdor rabi pac kupi. Kaj bos cakal, ce rabis. Ce si ne mores kupit si pa pac zbij z glave, da lastna nepremicnina ni pravica, ki ti kar pripada. Je se vedno luksuz in vedno bolj bo.

matobeli je izjavil:

user4683 je izjavil:

"zelenih" političnih strank, ki sploh zadnjih 10 let vse bolj pritiskajo za strožje ekološke in gradbene omejitve.

Sem bila pa prepričan da so za manj zazidljive zemlje krivi kartelni dogovori boomerskih županov in ostalih veljakov z večjimi ribami.

Silly me, jasno da so krivi umazani hipiji.

Ker da smo si na jasnem, manjko zazidljivih parcel ki niso 100k+ je ločnica med tem ali si nekdo s povprečno plačo še lahko privošči dovolj visok kredit ali ne. Gradnja je pač draga toliko kot je, gradbincev ne morjo načarat kot to počnejo z spremembo namembnosti.

30 letniki ki tukaj jamrajo imajo ze 12 let volilno pravico.

blay44 ::

Tko, malo za hec:D
Na podlagi tele teme sem jih danes malo opazoval.
Xsarji držijo en "rešpekt" do boomerjev. Ti pa jim takoj
prenašajo potrebne informacije. Po mojem imajo xsarji boljšo
izobrazbo (vsaj v praktični smeri) kot mi ostali.
Boomerji pa izkušnje. Organizirani so tako, da je v skupini
vedno en stručko nekje na obrobju. Tako, da če drugi kaj zajebejo,
ta na hitro stvar sanira. Tko se vsi brez straha učijo.
Vsak nekaj zna in se rešujejo med sabo. Enkrat delajo servis avta, drugič
previjejo motor za sto let ali popravijo elektoniko, zreskajo adapter....
Ni jim škoda časa za svojo skupino.
Milenijici se hočemo uveljaviti, ne znamo še vsega, xsarji pa
pregnano držijo položaje. Če jim ne pokažeš "rešpekta" te izločijo.
Zjci pa so na začetku. Delajo, dovolj so razgledani , da se sprašujejo
"zakaj pa jaz ne dobim svojega deleža?". Jaz delam un boomer pa na zapečku?
Tko, da se mi zdi, da naši dve generaciji nismo razvili hierarhijo sodelovanja.
Mogoče uno industrijsko izobraževanje ni bilo tako slabo?

Miki N ::

Mikidamus prerokba - današnji zumer je bodoči bumer. Samo malo bolj gej.

blay44: Ali je boomerje reševalo vseeno tudi neko tehnično znanje, ki pa ga (namenoma?) niso predali naprej milenijcem in Z-jevcem?
Jaz sem vedno opažal en pokroviteljski odnos boomerjev (in X-arjev prilepljenih na boomerje) do nas milenijcev, skoraj kot da so nas hoteli načrtno nategnit z zavajanjem, faksi, napačnimi prioritetami? Mi pa smo jim v dobri veri (iz spoštovanja starejše generacije - ker dedke in babice smo tudi spoštovali!) verjeli in mislili, da nam hočejo dobro.

fulk ::

karafeka je izjavil:

Ni mi najbolj jasno zakaj obtožujete prejšnje generacije.
Kriv je sistem v katerem živimo.
1. Najprej so tu tako zbirokritizarne države in javni sektor, da vse traja leta in imaš občutek, da te uradniki v glavo jeb..
Teh neskončnih pravil včasih ni bilo in je bilo vse enostavnejše. Mislim, danes moraš še kazen plačat če komu kaj brezplačno pomagaš.
2. Zakaj so nepremičnine vse dražje? Kapitalizem je ustvaril elito, ki ima v lasti praktično neskončno veliko sredstev, 1% ima toliko premoženja kot vsi ostali. Oni določajo cene in jih s tem višajo, ker imajo s tem vedno več premoženja. V Sloveniji so pač elita postali, tudi kriptaši in normiji, ki prav tako dvigajo cene, ker si pač to lahko privoščijo, predvsem pa mafijaši ala Jankovič & co, ki si še zakonodajo v svojo korist pišejo. Pa sej v drugih državah je podobno, samo lestvica je višja in taki nam krojijo življenja in ga delajo dragega.
Trenutni nepravični sistem je kriv, pohlep po denarju, moči in kontroli. Kaj je alternativa? Bogve.

Krivo je marsikaj.
Ste pa vsi tako zelo previdni, da ne omenite specifične elite.

Ampak pač neka elita. Jah, delno že, ampak temelj je globlji.

To težko rečem. Jaz sem to čisto iz heca opazoval na
mikro ravni. Sem pa naravoslovec, tko da moje podlage
za sodbe niso ravno strokovno "podtemeljene".
V naši skupini, z prenosom ni bilo težav.
Zdi se mi, da boomerji nimajo toliko teoretične izobrazbe.
V kakih večfaznih sistemih in kazalčnih diagramih se hitro
izgubijo. Jim pa xksarji takoj pokrijejo hrbet. In pri
izkušnjah "tole so že probal, pa ne bo šlo", jih pokrijejo
obratno. Neka simbioza je.

blay44 je izjavil:

Tko, malo za hec:D
Na podlagi tele teme sem jih danes malo opazoval.
Xsarji držijo en "rešpekt" do boomerjev. Ti pa jim takoj
prenašajo potrebne informacije. Po mojem imajo xsarji boljšo
izobrazbo (vsaj v praktični smeri) kot mi ostali.
Boomerji pa izkušnje. Organizirani so tako, da je v skupini
vedno en stručko nekje na obrobju. Tako, da če drugi kaj zajebejo,
ta na hitro stvar sanira. Tko se vsi brez straha učijo.
Vsak nekaj zna in se rešujejo med sabo. Enkrat delajo servis avta, drugič
previjejo motor za sto let ali popravijo elektoniko, zreskajo adapter....
Ni jim škoda časa za svojo skupino.
Milenijici se hočemo uveljaviti, ne znamo še vsega, xsarji pa
pregnano držijo položaje. Če jim ne pokažeš "rešpekta" te izločijo.
Zjci pa so na začetku. Delajo, dovolj so razgledani , da se sprašujejo
"zakaj pa jaz ne dobim svojega deleža?". Jaz delam un boomer pa na zapečku?
Tko, da se mi zdi, da naši dve generaciji nismo razvili hierarhijo sodelovanja.
Mogoče uno industrijsko izobraževanje ni bilo tako slabo?

Točne vzorce ne morem potrdit, se pa strinjam, da včasih so bile generacije bolj povezane in je respekt starešin bolj veljal.
Ta moderne dekadentne generacije so vse to zavrgle. Tko, da ja. Nekaj je resnice tudi v spisanem.

Utk je izjavil:

Ja, še dobrih 20 let nazaj se ni nihče kar tako vsakodnevno šetal za brez veze, kolesaril, ne vem kaj vse. Pa daleč od tega da je kaj narobe s tem, seveda ni, ampak ljudje so "prosti čas" preživljali drugače.
Niti jaz v teh časih ne bi k nekomu hodil pol leta delat za golaž, komot priznam. Pred 40 leti pa najbrž kaj bolj pametnega ne bi imel za delat, in najbrž bi. Ker nekaj pa moraš delat, oz. počet.

Točno to sem želel povedati.
Včasih je bilo sramotno se šetat nekam samo zato, da se šetaš. Še danes, če greš v kako zakotno vas te čudno gledajo, če laufaš in ne sadiš krompir.
Kar je tudi prav tako.

Namesto, da bi energijo vlagali v reprodukcijo osnovnih sredstev okolice, družbe, naroda, civilizacije, jo vlagamo v preseravanje, zato pa je poterbno vlačit neke prišleke gor, da nam brišejo rit.

IMO, moje vodilo, če gledaš več kot 2-3 uri na teden Netflix ali podoben šrot, si kar se mene tiče luzer, pa lahko imaš miljon na računu.
Začnimo raje delat, trošit čas produktivno za svoje dobro in TUDI za dobro teh okoli nas.
Težko je začet, in težko je vztrajat, ampak to loči moža od soyboja.

simonchelo ::

Hejla, evo milenijec tukaj. In ja sem bil tudi sam še ne tako dolgo časa nazaj zelo "nestrpno" nastrojen proti boomer generaciji. Češ da so za vse krivi in da imamo vse težave pretežno zaradi njih. potem pa zadnje čase ugotavljam, da nismo ne mi, ne generacije za nami nič kaj boljši, s to razliko da smo še veliko bolj egoistični in izolirani. Čisto vsi, ki jih poznam ko oz. če pridejo do denarja smo še večji assholi in še bolj nesramni do tistih ki ga nimajo. še več imamo občutka, da nam vse pripada. Govorimo o raznih dediščinah in kaj komu pripada, za časa staršev se že familije kregajo.

Jest že od kar sem vstopil na trg dela živim po principu, da mi nič ne pripada in da naj si vse ustvarim sam. Če pa slučajno nekoč nekaj dobim pa super, ne bom pa svojega življenja baziral na predpostavki, da nekoč nekje morda nekaj podedujem.
ciao

Stari ej, to je vprašanje prostega časa!
Ta pa je gibalo napredka družbe in tehnike.
Generacije so se borile za njega.
Od kje si ti? Iz kakšne kamene dobe?
Mogoče si na polju sladkornega trsa z mačeto v roki?

Malidelničar je izjavil:

blay44: Ali je boomerje reševalo vseeno tudi neko tehnično znanje, ki pa ga (namenoma?) niso predali naprej milenijcem in Z-jevcem?
Jaz sem vedno opažal en pokroviteljski odnos boomerjev (in X-arjev prilepljenih na boomerje) do nas milenijcev, skoraj kot da so nas hoteli načrtno nategnit z zavajanjem, faksi, napačnimi prioritetami? Mi pa smo jim v dobri veri (iz spoštovanja starejše generacije - ker dedke in babice smo tudi spoštovali!) verjeli in mislili, da nam hočejo dobro.

Kaksno znanje? Vse kar znajo je 100 let za leseno zlico in vecina nima pojma, ker jih je povozil cas. S tem ko so nas posiljali v sole in fakse so nam zeleli dobro. Vcasih je v najboljsem primru sel en iz familije studirat, vec si niso mogli privoscit. Zato so nas posiljevlai, studirat pejte. Kaj ti naredis s studijem in koliko izkoristis studij in kar pride zraven je pa drugo. Vecina naredi tocno nic, potem pa mas diplomirance v meku za pulto.

simonchelo je izjavil:

Hejla, evo milenijec tukaj. In ja sem bil tudi sam še ne tako dolgo časa nazaj zelo "nestrpno" nastrojen proti boomer generaciji. Češ da so za vse krivi in da imamo vse težave pretežno zaradi njih. potem pa zadnje čase ugotavljam, da nismo ne mi, ne generacije za nami nič kaj boljši, s to razliko da smo še veliko bolj egoistični in izolirani. Čisto vsi, ki jih poznam ko oz. če pridejo do denarja smo še večji assholi in še bolj nesramni do tistih ki ga nimajo. še več imamo občutka, da nam vse pripada. Govorimo o raznih dediščinah in kaj komu pripada, za časa staršev se že familije kregajo.

Jest že od kar sem vstopil na trg dela živim po principu, da mi nič ne pripada in da naj si vse ustvarim sam. Če pa slučajno nekoč nekaj dobim pa super, ne bom pa svojega življenja baziral na predpostavki, da nekoč nekje morda nekaj podedujem.

No vidiš, to je napaka.
Zato pa so judi tam kjer so.
Ker oni nimajo te individualistične mentalitete, da vsak naj zase poskrbi.
Tudi mi 100+ let nazaj nismo imeli, ampak si je vsa razširjena družina medseboj pomagala, si rihtala deale itd.
Izgubili smo to kolektivno zavest, da tvoje življenje je odvisno od drugih in vice versa.

A. Smith ::

fulk je izjavil:

Točno to sem želel povedati.
Včasih je bilo sramotno se šetat nekam samo zato, da se šetaš. Še danes, če greš v kako zakotno vas te čudno gledajo, če laufaš in ne sadiš krompir.
Kar je tudi prav tako.

Ja, zdaj pa še povejmo, kako je bilo včasih zares. Na šihtu ste fušali, bluzili in pili. Ne glede na to, nikogar niso odpustili. Doma pa seveda fuš, ker se leta 1980 na šihtu nihče ni utrudil. Poznam kopico primerov, ko so med delom na fuš naredili prikolice, varilne aparate, vse sorte izdelkov in jih potem doma prodali. Ampak to je bilo ok, ker je bilo včasih vse "naše".

No, 40 let je od tega in če delaš na črno, te kaznujejo. Saj tudi sam kaj na fuš popravim, ampak se zavedam, da če bodo zadeve zrasle po prometu, bom dobil obiske.

Dosti bolj enostavno je namesto tega dobiti dobro plačano službo, v kateri je potrebno dejansko delati, vendar pa te to izčrpa. In se potem regeneriraš z rekreacijo. Ker zadnje, kar rabiš je to, da te fršlok useka pri 45tih, ker se ti je zamalo zdelo sesti na kolo.

fulk je izjavil:

Namesto, da bi energijo vlagali v reprodukcijo osnovnih sredstev okolice, družbe, naroda, civilizacije, jo vlagamo v preseravanje, zato pa je poterbno vlačit neke prišleke gor, da nam brišejo rit.

To, da je premalo zdravstvenih sester, je napaka države, ki je pobrala pooblastila tehnikom. Tvoje blodnje s tem nimajo nobene zveze.

fulk je izjavil:

IMO, moje vodilo, če gledaš več kot 2-3 uri na teden Netflix ali podoben šrot, si kar se mene tiče luzer, pa lahko imaš miljon na računu.
Tvoja vodila, vsa kar jih je, niso vredna pol pi*de tople vode, ker si mentalno še v letu 1975 in ker ti je verska blaznost naredila trajno škodo na možganih.

fulk je izjavil:

Začnimo raje delat, trošit čas produktivno za svoje dobro in TUDI za dobro teh okoli nas.
Ne, začnimo raje brati. Preberimo si Živalsko farmo in se spomnimo, kaj se je zgodilo z Boksačem, ki je imel na vse odgovor "Še bolj bom delal". Delajte pa s pametjo in ne preveč, ker je zdravje samo eno.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

nejc_nejc ::

Ali je boomerje reševalo vseeno tudi neko tehnično znanje, ki pa ga (namenoma?) niso predali naprej milenijcem in Z-jevcem?

Zakaj, nebi predajal znanja, saj se mi ne ljubi vec delat, naj drugi namesto mene, samostojno oziroma da vsaj nekaj odtehtajo.

Razen če si "politkomisar" in pojma nimas ter se na račun staza in funkcije drzis kot pjanec plota. To tadnje velja za vse in nima veze generacija.

janezvalva_5 ::

boomerji vedo, da je voda mokra, pa da je zrak za dihat.
za milenijce in z-jevce pa nisem čisto prepričan, da vedo.
zabiti do obisti, prilepljeni na telefone med hojo, slušalke gor medtem.

dexterboy ::

V slogi je moč, pravijo. Nekaj, kar primanjkuje in kar pogrešam pri današnji mladini. To, da mora vsak gledati na svojo rit in da se mora pobrigati samo za sebe... na dolgi rok je to pot v pogubo. Žal, ker vas lahko sprehajajo kot OWCE, vam pa to ne bo nikoli potegnilo, ker ste prilepljeni na ekrane! Včasih se je fušalo med službo? No shit, Sherlock, moja praksa za tekočim trakom v bivši Jugi ni bila temu podobna. Pa smo vsi jedli hrano iz teh konzerv...
Moj mentor na sedanji poziciji je že v penziji. Če sem ga hotel kaj vprašati, sem prišel do njega in se vsedel na stol za njegovo mizo. 5, 10, 15, 20 minut je delal svoje delo, potem se pa posvetil meni. Ja, ni bilo zvoka, samo slika. Ampak me je naučil več, kot so me na faksu, pivo je vedno plačal on in bil pripravljen pomagati, če je bilo treba, tako z nasveti kot z delom. Nelogično z mojim čakanjem? Lahko bi rekli temu tako, ampak, to je bila njegova pravica, on je bil nad menoj po poziciji in... bog je nad vsemi, vsi mu nastavljajo ritko, pa se noben ne buni ;)
... se nadaljuje

janezvalva_5 je izjavil:

boomerji vedo, da je voda mokra, pa da je zrak za dihat.
za milenijce in z-jevce pa nisem čisto prepričan, da vedo.
zabiti do obisti, prilepljeni na telefone med hojo, slušalke gor medtem.

... kmalu se bo obrnila že 4-ta stran te teme. Po prebranih postih bi si (če bi bil "omladinac") odprl pivo in naredil nasmeh od ušes do ušes. Ker, koliko UPORABNIH nasvetov za življenje zveš na enem kupu od "starih modrecev", jih zveš malo kje ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

nejc_nejc ::

..... Če sem ga hotel kaj vprašati, sem prišel do njega in se vsedel na stol za njegovo mizo. 5, 10, 15, 20 minut je delal svoje delo, potem se pa posvetil meni. Ja, ni bilo zvoka, samo slika. Ampak me je naučil več, kot so me na faksu, pivo je vedno plačal on in bil pripravljen pomagati, če je bilo treba, tako z nasveti kot z delom.....

Glej čudo, pri meni čisto drugi foh, pa enaka izkušnja. Enako postopam jaz z logiko, da bom zadnjih par let lahko nogo cingal oziroma da bo firma naprej gurala.

Res je, da tega s "politkomisarji" ne boš dozivel.
Kdo je politkomisar? Odsluzen nesposoben kader, ki je po "zaslugah" postavljen na neko funkcijo oziroma kaksen "sinek", ki je kot povratna usluga...na nekem delovnem mestu. Kar nima veze z generacijo.

Je pa teška z "mulci", ki mu je gikanje po mobiju glavna skrb.

dexterboy ::

Ja, "politkomsarji" so dobri... ma kaj jaz vem, vojska je takim dala v roke metlo ali pa nož za lupljenje krompirja. Sem imel ene par srečanj z njimi, ampak se je že po dveh minutah in 9-ih sekundah ugotovilo, da so dvocelična možganska ameba... balast družbe, če si dovolim takšen izraz. Moč pa ogromno, to je tisto, kar je bolelo, ne njihov prepih med ušesi...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Nikec3 ::

Če je današnji mladini hudo... ne, ne želim biti nesramen do nikogar, lahko samo odpišem, da ne veste, kako je, ko ti je hudo... Sem pa odprt za vse "napade" in poste ;)

Mah, jaz mislim, da je debata "kako je bilo kateri generaciji hudo" povsem brezpredmetna.

Ljudje smo taka čudna bitja, ne glede na to kaj nam uspe, bomo vedno iskali več in nam bo spet nekaj manjkalo. Če si v vojni v jarku, si želiš samo, da bi preživel. Če pa imaš mir in spiš s seksi bejbo, pa potem sanjaš o Kendall Jenner.

Meni je bil daleč najbolj stresen del mojega življenja faks. Ko sem prišel v službo mi je vso breme padlo iz ramen. Če sem naredil nekaj dobro - super, če sem zajebal - so me še bolj potrebovali, da rešim situacijo. Win-win situacija. Itak bi se mi vsak, ki je preživel vojno ali lakoto smejal. Vsak ima probleme, ki se njemu zdijo hujši od problemov ostalih. Ampak na koncu nas to žene naprej. Zato ne vidim smisla v primerjanju, kateri generaciji je bilo huje.

Spreminjajo se prioritete, strugle pa je prioriteta.

Strgle pa je *konstanta sem mislil. :))
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

V končni fazi, zgodovine ni moč spremeniti. Spremenimo lahko samo prihodnost.
Treba se odločit v katero smer želimo. Hiperindividualistično globohomo goyslop kulturo ali nekaj bolj wholsome.

Take kot ste jih vzgojili, taki so.
Prepozno za jamrat, prej bi mislili na vse skupaj.

matobeli je izjavil:

Če te pravilno razumem, je tu krivda boomerjev, ki so vzgojili milenijce/Z-jevce?

A. Smith ::

fulk je izjavil:

V končni fazi, zgodovine ni moč spremeniti. Spremenimo lahko samo prihodnost.
Treba se odločit v katero smer želimo. Hiperindividualistično globohomo goyslop kulturo ali nekaj bolj wholsome.

Hecno, da so se spravili te zadeve zabremzat ravno na levici, kjer naj bi se zavzemali za "družbeno kohezijo", pa te zadeve.

Sicer jim takrat ni uspelo, ampak gradnje hiše se nekdo ne more lotiti več sam. Najeti je treba privatnika.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Malidelničar je izjavil:

matobeli je izjavil:

Če te pravilno razumem, je tu krivda boomerjev, ki so vzgojili milenijce/Z-jevce?

Vse te tri generacije je boljše, da zgodovina pozabi. GenZ smo sicer tudi okužili z degeneriranim nigger-judovstvom.

Zato poleg porn parent filtra morate nujno vklopit še nigger filter, ker vam garantiram, če bo otrok to ponotranjil v mladosti vam bo žal na starost.
Se opravičujem za morebiten razisem...
...kurac...se ne
ta nigger scena danes je 10x bolj prizadeta od svojih predhodnikov v 80'.

Kdo so založniške hiše, ki to distribuirajo pa lahko sami ugibate.

Jaz tega res ne štekam. Zakaj so niggerji povsot neodvisno razvili najbolj prizadeto primitivistično kulturo.
V ZDA imaš zgornje sranje.
V UK imaš drill rap:

Še za avtohtono afriko, kjer sem upal, bo prevladala domača folk glasba se je uvozil rap in prevzel družbo.
Vsem je skupno, da najprej izgubijo sposobnost obvladanja angleškega jezika. Je to namerno ali enostavno niso sposobni v povprečju.

Še moderen irski punk ni tako prizadet

No, res upam, da obvarujete otroke pred vsem tem sranjem oz. jih ustrezno dozirate z kontekstom, drugače bomo dobili neo-milenijce.

:D
Fulk, a te to žene notranje prepričanje ali deal?

Malidelničar je izjavil:

matobeli je izjavil:

Ja čigava pa, vzgojil so jih bumerji v svet ki ga vodijo bumerji. A je težko razumet da so za čisto vse kar se danes dogaja na svetu odgovorni bumerji, naj bo dobro ali slabo. Čez 30let bodo pa za vse odgovorni milenijci.

Sej vem da bi blo najlažje vse preložit na 8 letnike, a jebiga, ne gre tko.

Mr.B ::

user4683 je izjavil:

Ja, ko je bilo 25% ljudi brez sluzbe si je tistih 75% verjetno res lazje privoscilo nepremicnine katerim cena je strmoglavila za skoraj 40%, da so tisti brez sluzb prisli do vsaj nekaj denarja in preziveli.

Da bo v kontextu razumevanja
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

johnnyyy ::

Malidelničar je izjavil:

Opala, kar naenkrat je tema eksplodirala po številu komentarjev, sem mislil, da jih bo samo enih 7 :))8-)

Nikec3: zelo zanimivo razmišljanje in mislim, da imaš kar point. Ker samokritike je dejansko pri mlajših premalo.

johnnyyy: Ali lahko iz tega potegnemo zaključek, da gre pri "problematiki" boomerjev na Zahodu in v Sloveniji za različne poudarke?
1. Recimo pri nas se je pri boomerjih morda vedno čutila večja gospodovalnost nad mlajšimi, kar se kaže tako, da smo imeli v Sloveniji vedno višji delež mladih, ki je ostajal pri starših v primerjavi z Zahodom in Skandinavijo. Ta gospodobalnost se recimo velikokrat kaže na slovenskih kmetijskih gospodarstvih, kjer bi sploh pričakovali zdrave medgeneracijske odnose, pa velikokrat gre zaradi tega kmetija zugrund (česar v Avstriji, Švici recimo ni).
2. Potem če kot del milenijske izgubljene slovenske generacije gledam določene zadeve na trgu dela tudi v še predkriznih letih pred 2008 in takoj po krizi se zelo čuti, da se v Sloveniji ni dalo priložnosti mlajši generaciji, ko je bil za to čas in je prišla iz faksa in so po firmah boomerji zelo držali svoje pozicije, medtem ko so milenijcem rekli, da 'morajo čakati', 'nimajo dovolj izkušenj', 'ne znajo', 'morajo začeti nizko' itd.
3. Recimo kar se tiče nasvetov in usmerjanja boomerjev svojim potomcem se v Sloveniji zelo čuti, da so v devetdesetih cele generacije mladih povsem zavestno nategnili s faksi ("Študiraj, da ti ne bo treba delat"), ker jim je bilo v interesu ohranjanje socialnega miru in statusa-quo. V tujini smo morda bili temu najbližje v ameriškem primeru spodbujanja bednih plačljivih faksov za katerimi nikoli ni bilo finančne kalkulacije. Ali lahko recimo trdimo, da so v tujini boomerji vseeno pustili prostor za kritično, pluralno razpravo o medgeneracijskih odnosih, medtem ko je bila le-ta v Sloveniji v devetdesetih in do krize relativno zatrta in se o številnih vidikih plač, osamosvajanja mladih, kariernih poteh mladih, služb za mlade - ni govorilo (oz. je to prišlo v medije, šele ko je drek priletel v ventilator?)?
4. Pa navsezadnje recimo v tujini, če gledamo kot različne kejse ZDA ali pa eno Francijo/Italijo, je tam državna administrativna/nepremičninska ureditev veliko bolj prijazna in se mlad Američan/Francoz/Italijan lahko kot alternativo preseli na podeželje in si tam relativno poceni in kvalitetno oganizira lajf, medtem ko pri nas s centralizacijo ubijamo te možnosti pri mladih?

Torej ali ima Slovenija z našimi boomerji (še) večjo "smolo" kot Zahod? ;););)

Sam bi ugibal, da gre za različne poudarke. Ugibal bi zato, ker osebno ne poznam veliko ljudi, ki bi bili nastrojeni proti starejšim generacijam - še posebej ne pri zahodnjakih. Je pa res da ne poznam ogromno ljudi (od milijard duš, poznam cca 1k ljudi), tako da težko rečem kakšno je mnenje splošne populacije še posebej če se omejimo na države. Glede na to da se takšne skupine pojavljajo večinoma na internetu, se lahko zgodi da gre za maloštevilčno populacijo, ki je glasna, nekega vpliva pa nima.

Vsaka država ima neko svojo kulturo in primerjava Slovenije s Skandinavijo ni povsem na mestu. Slovenci smo kulturno bolj familijarno grupirani, kjer je precej pomembno sorodstvo in "čigav si", medtem ko v Skandinavskih državah tega načeloma ni oz. je zelo malo. Bolj kot greš proti evropskemu jugu, bolj se ta familijarna grupacija opazi npr.: Albanija ali jug Italije. Tudi kar se tiče medgeneracijske pomoči je tako, da če je v familiji ne dobiš lahko od drugih le-to sanjaš.

Potrebno se je zavedati, da so se pri nas stvari bolj spremenile kot na zahodu. Npr.: v USA imaš valuto/državo/kapitalizem že preko 100 let, pri nas pa so že milenijci menjali državo/valuto/sistem itd. Načeloma starši vedno najbolje želijo svojim otrokom, a pri takšnih spremembah so nasveti starejše genracije lahko zelo neuporabni, saj to kar je veljalo včasih, sedaj ni nujno da še drži.

Gledati tujino in podeželje pri velikosti Slovenije nima ravno smisla. V tujini ni vukojebina, ko imaš do centra glavnega mesta 2h vožnje z avtom - pri nas je.

Iz tega vidika ne bi rekel, da ima Slovenija pri naših Boomerjih smolo in da je tukaj tako zelo težko živeti. Pojdite na zahod, pa boste v večini primerov spoznali še bolj "hard core" situacijo.

gruntfürmich ::

fulk je izjavil:

:)):)):))

kot bi poslušal srednjeveškega hlapčevskega slovenčka, ki mu je graščak vbil v glavo da je delo njegov edini smisel življenja.
ali pa za časa socializma ko so spodbujali stakhanovstvo...:))

kot retardek ki ima telo samo zato da gauničuje, glave pa ne zna uporabljat...

bravo, elite so ti hvaležne!!

direkt zate, služabnik:
...Leonardo da Vinci: "Zamisliti se je delo gospodarja, izvesti pa služabnika."

https://siol.net/siol-plus/kolumne/miha...
https://siol.net/siol-plus/kolumne/slov...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

fujmoderator ::

Moram reči, da tole mi je pa eden najbolj srčkanih bedarij na to temo, pa ne leti na avtorja direktno, samo kot primer, ker take populistične nebuloze, si marsikateri milenijec+ rade volje privošči:

Ja imaš prav, oni so si lažje zgradili hišo, s krediti k so propadli in kasneje tudi kupli sekundarno hišo zaradi jazbinška, jaz pa lahko izbiram med 5 različnimi kofeti in grem lahko z avionom na dopust na tajsko. Win/win.

Ja, saj to lahko naredi vsakdo od vas. Vzemite kredite, ki si jih ne morete privoščiti, saj bojo tako ali tako propadli in prišel bo Neimenovani (ne moremo še vedeti njegovega imena, ker gre za prihodnost), da si boste lahko kupili sekundarno hišo.

Po bitki je lahko vsak osel general...

Zgodovina sprememb…

««
3 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Varčevanje vs potrošništvo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35432104 (13572) Miki N
»

USTVARJANJE SVOJEGA PREBIVALIŠČA (strani: 1 2 3 4 )

19521437 (13027) zobnik

Milenijci in njihove navade (strani: 1 2 )

5710923 (8410) BigWhale
»

Milenijci niso tako drugačni, le revnejši so (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17743815 (36128) jype

Več podobnih tem