» »

Milenijci in njihove navade

Milenijci in njihove navade

1
2
»

meho7 ::

facepalm je izjavil:

Kako sploh lahko mecemo tako razlicne generacije ("82 in "00) v isti kos (generacijo)?
Prvi so se digitalizirali pri 20+ letih, drugi pa ze v otrostvu.
Prvi so zdej ze v poznih 30ih letih, drugi v zgodnjih 20ih. Vsi pa na telefonih, pravite?;))

Meni je to tudi cudno. Rojen 87 ter imam vec skupnega s tistimi, ki so se rodili v zacetku 80h kot pa s tistimi iz zacetka 90h.
Commodore 64, 80s sitcoms, irc, prvo predplacniski mobilni paketi,... Vcasih me kar znervira ko mi nekdo, ki je 10 let mlajsi rece, da spada v isto generacijo.

njyngs ::

meho7 je izjavil:

Vcasih me kar znervira ko mi nekdo, ki je 10 let mlajsi rece, da spada v isto generacijo.

To je ponavadi reakcija pri ljudeh z nizko samopodobo, da. Vsi govorijo, da so milenijci občutljive snežinke, potem pa se kot snežinka obnaša nekdo, ki se hoče izločat iz kroga milenijcev.

facepalm ::

Bistvo je, da smo tisti, rojeni v 80ih, odrascali v popolnoma drugacnem okolju kakor tisti iz konca 90ih.
Tukaj pa se govori, kot da vsak 39 letnik, cele dneve gleda v telefon in uziva v svojem crapuccinotu in guacamole toastu.
Hkrati je nesposoben manual labora in je snezinkica, ki si sama, brez pomoci starsev ne more nic privosciti:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

l0g1t3ch ::

To so pač stereotipi.

WizzardOfOZ ::

njyngs je izjavil:

Rečejo boomerji, ki so se jim brisali krediti

Sem genX, pa tega nisem doživel, da bi komu kredite brisali. Lahko malo več poveš o tem?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

A110 ::

Hmm sam sem letnik 94 in niti nevem točno v katero skupino spadamo. Vem pa, da je zgoraj napisano ogromno bullshita. Kot vsak normalen sem študiral, vmes veliko bluzil, užival res v vsakem dnevu študijskega življenja ker zakaj pa ne, samo enkrat si mlad, doštudiral, se par let nazaj zaposlil. Prva plača povprečna + drobiz, čez 6 mesecev skoraj 2x povprečna. Priložnosti je ogromno le pograbiti jih je treba. Je pa res da zaplankanih šefov ki mislijo da so boga za jajca prijeli samo zato ker so stari in ker 20 let nazaj ni bilo kaj dosti konkurence nihče ne mara. In takih je očitno tudi tu na slotechu dosti. Sama sreča da je v trenutni firmi drugače in da sem pri manj 27 letih v položaju kjer lahko marsikaj sam izbiram glede službe.

Navade dvomim da so kaj drugačne kot 20 let nazaj le da takrat ni bilo dosti konkurence in je že vsak z 2 letno višjo šolo zelo izstopal. Danes pa si v marsikateri branži brez 2.bol stopnje praktično nič.

WizzardOfOZ je izjavil:

njyngs je izjavil:

Rečejo boomerji, ki so se jim brisali krediti

Sem genX, pa tega nisem doživel, da bi komu kredite brisali. Lahko malo več poveš o tem?

Mojim starim staršem je inflacija pojedla kredit. In so dobili 300m^2 hišo skoraj zastonj. In takih primerov je bilo ogromno. Fotrova generacija pa je na veliko izkoriščala jazbinska (seveda tisti ki so takrat po naključju to lahko izkoristili).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: A110 ()

Sparkxl ::

Meni je vedno zanimivo kako milenijci in mlečnozobeki za njimi v vsakem svojem dreku, ki ga pustijo na internetu, not dajo besedo boomer. Poglejte si samo to temo, vsaj 10x.
Kaj dejansko to pomeni in katero generacijo točno to označuje, opažam da pojma nimajo. Za njih je to vse kar je 5 let starejše od njih. Pač se jim zdi ful moderna in pametna beseda in jo vtaknejo vsepovsod, brez repa in glave, čisto random.
Daj jim v resnici gen x kroji usodo, se jim niti ne sanja.

BigWhale ::

Tole geriatricno jamranje bomo zaprli.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Spletna trgovina Proteini.si razkrila svoje stranke (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7925520 (16561) BlaY0
»

Milenijci niso tako drugačni, le revnejši so (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17743849 (36162) jype
»

Tudi Amazonovi zaposleni trkajo na vest uprave (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5415654 (13531) xmetallic

Več podobnih tem