Forum » Na cesti » nakup vozila v tujini za mamo
nakup vozila v tujini za mamo
5tra ::
Za mamo bi kupila vozilo v Nemčiji, a bi se sama odpravila tja. Ali lahko naredim nakup sama? bo dovolj, če mama napiše izjavo da pooblašča mene, da naredim nakup avta na njeno ime? bom lahko naredila začasne tablice, zavarovanje v nemciji za teden dni. ko pripeljem avto v SLo pa ona uredi registracijo in zavarovanje.
Prosim za resne nasvete. Ali če je ceneje, da najamem tovornjak, da avto pripelje v Slovenijo? kje, kako, koliko dražje pride?
hvala za pomoč in nasvete. Moram pa se odpraviti v nemcijo da si avto ogledam, da vidim da je OK, vse detajle, da so sedeži lepi itd....male podrobnosti, kar prodajalci običajno niso pozorni). Če le nekemu prodajalcu naročim vprašanje če bo vse ok, mam je pozorna na podorbnosti, da se ona vozi v nemcijo vem bi bilo najbolje. a recimo da zaenkrat ta opcija odpade. Če nekomu naročim da pripelje bo vozilo precej drazje.
hvala za nasvete
Petra
Prosim za resne nasvete. Ali če je ceneje, da najamem tovornjak, da avto pripelje v Slovenijo? kje, kako, koliko dražje pride?
hvala za pomoč in nasvete. Moram pa se odpraviti v nemcijo da si avto ogledam, da vidim da je OK, vse detajle, da so sedeži lepi itd....male podrobnosti, kar prodajalci običajno niso pozorni). Če le nekemu prodajalcu naročim vprašanje če bo vse ok, mam je pozorna na podorbnosti, da se ona vozi v nemcijo vem bi bilo najbolje. a recimo da zaenkrat ta opcija odpade. Če nekomu naročim da pripelje bo vozilo precej drazje.
hvala za nasvete
Petra
A. Smith ::
Sedeži so še najmanj, kar mora biti pri avtomobilu v redu. Glede na tvoj zapis bi rekel, da se na avtomobile ne spoznaš toliko, da bi znala ugotoviti, ali avto pije olje, ali so zavore zanič, če so ti podtaknili avto s predrtim tesnilom na glavi motorja in bo kmalu zaribal, itd.
Ali vzameš s seboj na ogled nekoga, ki te zadeve pozna in bo avto ZARES pregledal, kar ti itak podraži investicijo, ali pa je bolje, da ti svetovanje, ogled in prevoz vozila opravi podjetje, ki se točno s tem ukvarja. Recimo, o teh tipih slišim dobre stvari, sigurno bodo pa tudi ostali koga priporočili.
Ali vzameš s seboj na ogled nekoga, ki te zadeve pozna in bo avto ZARES pregledal, kar ti itak podraži investicijo, ali pa je bolje, da ti svetovanje, ogled in prevoz vozila opravi podjetje, ki se točno s tem ukvarja. Recimo, o teh tipih slišim dobre stvari, sigurno bodo pa tudi ostali koga priporočili.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
karafeka ::
Saj pa lahko kupiš avto na sebe, dobiš izvozne tablice, ki že vključujejo zavarovanje in se pripelješ v Slovenijo, kjer se potem naredi darilna pogodba in se avto podari mami, ki lahko potem avto homologira in registrira.
Ne pa si mislit, da so švaboti poštenjaki in po resnic vse povejo. V večjih mestih so pa itak turkečine v večini. Tam je šele veselica. Vsaj kak tester za lak mej zraven, če se tega na svojo roko lotevaš. Bo pa cenej kot pa kaka šlep služba, še posebej ker pride mesečna karta za vlak po celi nemčiji 50€.
Ne pa si mislit, da so švaboti poštenjaki in po resnic vse povejo. V večjih mestih so pa itak turkečine v večini. Tam je šele veselica. Vsaj kak tester za lak mej zraven, če se tega na svojo roko lotevaš. Bo pa cenej kot pa kaka šlep služba, še posebej ker pride mesečna karta za vlak po celi nemčiji 50€.
feryz ::
A da bo ceneje kot pri prodajalcu?
Baba, ki ocenjuje rabljen avto na podlagi barve zicev, je mana iz neba za vsakega avto dilerja. Če se bo s kanto pripeljala do prvega križišča preden crkne, bo čudež.
Naj ji vsaj nekdo pove, da rabljenih avtov, vrednih nakupa, trenutno ni. Samo govno se svaljka sem ter tja. Vsak malo kilometrov odvzame in imaš dober nakup.
Drugače domači dilerji sploh niso tako požrtni. Kakega jurja pribijejo in to je to. Ko bo odisejada zaključena, bo lahko vzela kalkulator v roke in izračunala dobiček. Ob ogromnem riziku, jasno. Če bo delal ok, če ne pa šmrk. Nazaj v Nemčijo ga ne bodo vzeli.
Baba, ki ocenjuje rabljen avto na podlagi barve zicev, je mana iz neba za vsakega avto dilerja. Če se bo s kanto pripeljala do prvega križišča preden crkne, bo čudež.
Naj ji vsaj nekdo pove, da rabljenih avtov, vrednih nakupa, trenutno ni. Samo govno se svaljka sem ter tja. Vsak malo kilometrov odvzame in imaš dober nakup.
Drugače domači dilerji sploh niso tako požrtni. Kakega jurja pribijejo in to je to. Ko bo odisejada zaključena, bo lahko vzela kalkulator v roke in izračunala dobiček. Ob ogromnem riziku, jasno. Če bo delal ok, če ne pa šmrk. Nazaj v Nemčijo ga ne bodo vzeli.
Ne, ceneje bo če gre sama gor, kot pa da najame koga. Upoštevajoč samo direktne stroške prevoza, ne pa potencialne okvare. Dilerji, ki uvažajo pa potem pri nas prodajajo, pa tudi vemo kaki so (verjetno celo pot sam rikverc vozijo ;)) . Pa jurja za prevoz, v teh časih? Mnja, ne vem, verjetno so "uskladili" cene.
Sicer pa, čutim na vodi, da ona govori o kakmu 50k€ vrednemu avtu ali še dražjem. V takem primeru ima dovolj denarja, da ji to kdo drug zrihta.
Sicer pa, čutim na vodi, da ona govori o kakmu 50k€ vrednemu avtu ali še dražjem. V takem primeru ima dovolj denarja, da ji to kdo drug zrihta.
starfotr ::
Odvisno je od cene želenega avta.
Če te pride uvoz preko kake firme npr. 1000-1500 eur, potem se izplača uvozit samo avte višjega cenovnega razreda in ne kakih z nižjo ceno.
Če res ne gre za neko specialno vozilo z ogromnim prihrankom, potem bolje da kupiš v Sloveniji avto s slovenskim poreklom in zgodovino, najbolje od prvega lastnika. In morda je bolje najeti firmo, kot prej zgoraj omenjeno, če je res treba uvažat.
Recimo nekaj nasvetov, kje in kaj kupiti v Sloveniji:
https://www.doberavto.si/
https://www.mtl.si/sl/svetovanje/svetov...
S temi zadevami si na bistveno bolj varni strani pri nakupu rabljenega vozila.
Če te pride uvoz preko kake firme npr. 1000-1500 eur, potem se izplača uvozit samo avte višjega cenovnega razreda in ne kakih z nižjo ceno.
Če res ne gre za neko specialno vozilo z ogromnim prihrankom, potem bolje da kupiš v Sloveniji avto s slovenskim poreklom in zgodovino, najbolje od prvega lastnika. In morda je bolje najeti firmo, kot prej zgoraj omenjeno, če je res treba uvažat.
Recimo nekaj nasvetov, kje in kaj kupiti v Sloveniji:
https://www.doberavto.si/
https://www.mtl.si/sl/svetovanje/svetov...
S temi zadevami si na bistveno bolj varni strani pri nakupu rabljenega vozila.
@Karafeka, hvala, ni nobene ovire ali naredim darilno pogodbo na mamo, ali na brata? kolikor sem slišala, to velja le iz brata na sestro ali iz mame na hčero, neka taka pravila naj bi obstajala, da je le v eno smer oz. le v točno določeno sorodstveno smer.
ja so me že vsi opozarjali, da so turki težki pogajalci....bom pozorna. najlepša ti hvala za te uporabne nasvete :)
avto bi kupila do 30k, star leto ali dve...
hvala tudi ostalim @starfotr, in Smithu , Feryz za predlagano podjetje, bi poskusila v lastni režiji, tudi jurja ni malo denarja....bom vprašala prodajalce če imajo testerje za lak da dokažejo da ni poškodovan. Ima še kdo kak dober nasvet na kaj biti pozorna, poleg obrabljenih sedežev :) rečem da mi pokažejo servisno knjigo, mogoče še kak nasvet? hvala :)
ja so me že vsi opozarjali, da so turki težki pogajalci....bom pozorna. najlepša ti hvala za te uporabne nasvete :)
avto bi kupila do 30k, star leto ali dve...
hvala tudi ostalim @starfotr, in Smithu , Feryz za predlagano podjetje, bi poskusila v lastni režiji, tudi jurja ni malo denarja....bom vprašala prodajalce če imajo testerje za lak da dokažejo da ni poškodovan. Ima še kdo kak dober nasvet na kaj biti pozorna, poleg obrabljenih sedežev :) rečem da mi pokažejo servisno knjigo, mogoče še kak nasvet? hvala :)
Utk ::
.bom vprašala prodajalce če imajo testerje za lak da dokažejo da ni poškodovan.
Pametno. Ma kaj pametno, genialno.
Pobiram stave kako bo naslov naslednje teme, ki jo bo odprla petra...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
feryz ::
Jaz pravim, da rajši prišparaj živce in se odpravi do nekoga, ki se s tem ukvarja.
Recimo, tale je fajn možakar. Čeprav verjamem, da se je kdo tudi pri njemu opekel. Če njega nategnejo, tudi on nategne ljudi naprej.
Ampak njega bistveno težje.
Drugače imaš teh firm kot blata. In če je z avtom kaj narobe, se vsaj lahko obrneš na njih.
https://www.ace-avto.si/#Zaloga
Recimo, tale je fajn možakar. Čeprav verjamem, da se je kdo tudi pri njemu opekel. Če njega nategnejo, tudi on nategne ljudi naprej.
Ampak njega bistveno težje.
Drugače imaš teh firm kot blata. In če je z avtom kaj narobe, se vsaj lahko obrneš na njih.
https://www.ace-avto.si/#Zaloga
@Karafeka, hvala, ni nobene ovire ali naredim darilno pogodbo na mamo, ali na brata? kolikor sem slišala, to velja le iz brata na sestro ali iz mame na hčero, neka taka pravila naj bi obstajala, da je le v eno smer oz. le v točno določeno sorodstveno smer.
Sorry, sem te zavajal. Sem šel zdaj zakon brat. Darilo je oproščeno davka samo takrat, če jo prejme dedič prvega reda (se pravi, če bi mama tebi podarila avto). Če pa je ravno obratno (ti podariš staršem, ali pa bratu, sestri) je pa to 2 dedni red, kjer se pa stvar že obdavči in sicer v primeru 30.000€ plačaš 1.700€.
http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa... , glej 8 in 9 člen.
delavec44 ::
Zakaj komplicirati z nekimi darilnimi pogodbami, če pri kupoprodajni (v Sloveniji) ni davkov?
Pithlit ::
https://www.rabljenovozilo.com/
Tile se ukvarjajo z uvozom rabljenih vozil iz Nemčije. Poveš kaj hočeš, oni ti ga poiščejo in uvozijo. Kolikor poznam imajo kar nekaj zelo zadovoljnih strank. Vozila baje pred nakupom (v original državi) pregledajo tako da naj bi štimalo vse. Koliko je to res pa jaz ne vem, ne poznam pa nikogar ki bi se pritoževal.
Tile se ukvarjajo z uvozom rabljenih vozil iz Nemčije. Poveš kaj hočeš, oni ti ga poiščejo in uvozijo. Kolikor poznam imajo kar nekaj zelo zadovoljnih strank. Vozila baje pred nakupom (v original državi) pregledajo tako da naj bi štimalo vse. Koliko je to res pa jaz ne vem, ne poznam pa nikogar ki bi se pritoževal.
Life is as complicated as we make it...
@delavec, pa je dovolj le kupoprodajna pogodba? nimam nobenih dodatnih stroškov? kaksni davki zaradi prodaje "sorodniku"? kako pa je z davkom? plačam ga na svoje ime, ali na ime mame?ali vse jaz plačam, pa le na koncu kupoprodajno pogodbo naredim na mamo?
Blinder ::
Če je nakup preko slo dilerjev 1000 € dražji, no v takem primeru se s 1000 € da že nekaj stvari na avtu popravit.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
delavec44 ::
@delavec, pa je dovolj le kupoprodajna pogodba? nimam nobenih dodatnih stroškov? kaksni davki zaradi prodaje "sorodniku"? kako pa je z davkom? plačam ga na svoje ime, ali na ime mame?ali vse jaz plačam, pa le na koncu kupoprodajno pogodbo naredim na mamo?
Ti plačaš vse uvozne dajatve (DMV) na svoje ime in potem, ko je avto že registriran v SLO, s kupoprodajno pogodbo prodaš svoji mami, tako kot bi katerikoli drugi osebi. Ob prepisu dobiš cestnino in zavarovanje povrnjeno, tako da po moje je to najceneje.
Vem da preprodajalce lovijo zaradi opravljanja dejavnosti, če imajo več kot 3 prepise (nakup na svoje ime in prodaja) v letu. Če pa ti to enkrat narediš, pa nima kdo kaj reči.
Ales ::
... Vem da preprodajalce lovijo zaradi opravljanja dejavnosti, če imajo več kot 3 prepise (nakup na svoje ime in prodaja) v letu. Če pa ti to enkrat narediš, pa nima kdo kaj reči.
Če kot 4. prepis v letu avto prodaš svoji mami, te bodo lovili kot preprodajalca? Ta bi bila dobra!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | uvoz avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 31970 (2398) | Gogo |
» | Prepis stanovanja na otroka + davek?Oddelek: Loža | 5809 (3016) | eventyrer |
» | Registracija / prepis vozila s pooblastilom? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26270 (10285) | johanblond |
» | Prepis hiše (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16189 (13878) | GregiB |
» | darilna pogodbaOddelek: Loža | 3520 (2788) | PrihajaNodi |