» »

Neplačilo cestnine v Avstriji

Neplačilo cestnine v Avstriji

ajfon ::

Lep pozdrav,

pred cca 1 mesecem sem potoval po Avstriji, za kar sem v Šentilju kupil vinjeto!

Sedaj po 1 mescu dobim kazen, da vinjete nisem imel! (120€ kazni)

me zanima a je imel že kdo podobno situacijo, ter kako najbolje pristopiti?

Vinjete in računa več nimam.. Imam pa bančni izpisek, kjer se vidi strošek nakupa vinjete v šentilju (9,9€)..
Mogoče lahko pridobim še kopijo računa (če bo prodajalec lahko priskrbel).

Se sploh splača dokazovati, da sem vinjeto dejansko imel, ali je bolje plačati kazen in pozabiti?

Hvala!
Lp

fikus_ ::

Lahko da si se zmotil pri datumu ali registrski. Če nimaš računa/vinjete, boš bolj težko dokazoval.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

bastadu ::

Brez vinjte in računa boš težko dokazoval ... Tudi če to imaš, ni nujno da nedvoumno dokazuje, da si v tistem trenutku imel veljavno vinjeto, saj avstrijsko vinjeto lahko kupiš tudi za druge datume veljavnosti, ne samo z začetkom na dan nakupa in to se tudi iz računa ne bo videlo ... Si siguren da nisi pozabil nalepiti kupljene vinjete? Najverjetneje so te dobili na neko kamero, kjer se vidi da nimaš vinjete, zahtevaj posnetek!

fikus_ je izjavil:

Lahko da si se zmotil pri datumu ali registrski. Če nimaš računa/vinjete, boš bolj težko dokazoval.

Saj pri Avstrijskih vinjetah ne vnašaš registerske, ampak so navadne nalepke z preluknjanim datumom začetka veljavnosti ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

feryz ::

Če je prevedeno, plačaj in se ne ubadaj s tem. 120 € na žalost presega mejo za izterjavo in dejansko lahko dajo naprej.
Če je zgolj v jodlarski šprahi, vrzi v koš.

Invictus ::

bastadu je izjavil:

Saj pri Avstrijskih vinjetah ne vnašaš registerske, ampak so navadne nalepke z preluknjanim datumom začetka veljavnosti ...

Seveda imaš tablico.

Lepijo nalepke samo še jamski ljudje.

Greš na Asfinag stran, se registriraš kot podjetje, da ti ni treba kupovati vinjete 14 dni prej, vneseš registrsko avta in basta.

No Problemo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Jajks, če to narediš elektronsko, te nadzirajo. Gotof si.
Nalepka in pika.

Ampak dobro da si povedal, da greš lahko na Asfinag. Kdor ne zna sam tega najti, bo tudi Asfinag stran težko našel. Tvoja navodila gor ali dol.
Btw, strani kjer lahko kupiš avstrijsko vinjeto je še kar nekaj. Za siromake tudi z obročnim plačilom. Ali s takojšnjo veljavnostjo.

Invictus je izjavil:

bastadu je izjavil:

Seveda imaš tablico.

Lepijo nalepke samo še jamski ljudje.

Greš na Asfinag stran, se registriraš kot podjetje, da ti ni treba kupovati vinjete 14 dni prej, vneseš registrsko avta in basta.

No Problemo...

Pa res, vidim da imajo tudi elektronske vinjete ... Ampak OP več kot očitno ni kupil elektronske vinjete ...

PersonaRuda ::

OP je kupil vinjeto v Šentilju. Torej fizično. Lahko, da je izdajatelj namesto današnji dan preluknjal dan od jutri in v tem primeru je isto kot da nimaš vinjete. Sam vedno preverim datum, kateri preluknja preden nalepim vinjeto na šipo.

OP tebi pa predlagam, da če več nimaš fizično vinjete, kjer se vidi kateri datum je preluknjan, da plačaš kazen in se izogneš morebitnim kasnejšim problemom. Eden od teh je, da recimo čez 5 let delajo kontrolo prometa in ugotovijo, da imaš neplačano kazen v Avstriji. Poberejo ti dokumente in jih dobiš šele ko poravnaš kazen in še morebitne ostale stroške, ki so nastali v tem času...

Ampak glede na to da OP-a očitno niso ustavili, ampak so ga očitno slikali, tudi če bi imel preluknjan napačen datum, dvomim da bi se to videlo na sliki ...

bastadu je izjavil:

Ampak glede na to da OP-a očitno niso ustavili, ampak so ga očitno slikali, tudi če bi imel preluknjan napačen datum, dvomim da bi se to videlo na sliki ...

Če se to ne vidi potem lahko kupiš 10-dnevno vinjeto leta 2023 in se voziš celo leto. Valda, da se vidi. Kako pa misliš, da preverjajo veljavnost 10-dnevne vinjete in že 11. dan dobiš kazen, če se pelješ po avtocesti?

PersonaRuda je izjavil:

Eden od teh je, da recimo čez 5 let delajo kontrolo prometa in ugotovijo, da imaš neplačano kazen v Avstriji. Poberejo ti dokumente in jih dobiš šele ko poravnaš kazen in še morebitne ostale stroške, ki so nastali v tem času...
To pa menda veš, da ne gre. Vsaj moral bi vedeti, glede na to, da živiš v "civiliziranem" svetu.

feryz je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Eden od teh je, da recimo čez 5 let delajo kontrolo prometa in ugotovijo, da imaš neplačano kazen v Avstriji. Poberejo ti dokumente in jih dobiš šele ko poravnaš kazen in še morebitne ostale stroške, ki so nastali v tem času...
To pa menda veš, da ne gre. Vsaj moral bi vedeti, glede na to, da živiš v "civiliziranem" svetu.

Lahko malo podučiš, če sem dal napačne informacije glede tega.

Sam sem naletel na radar v Avstriji, dobil dopis v nemškem jeziku in sem se hotel narediti butla, da nič ne razumem, čeprav sem vse razumel in sem točno takrat ob tisti uri peljal na tistem mestu. Po posvetu mi je bilo rečeno, da se kazen špara 10-let in če te v tem času ustavijo sledi to kar sem opisal. Lahko pa me ti sedaj na novo podučiš. Lahko, da sem res dobil takrat napačne informacije.

In še moja kazen: ko sem zavil iz avtoceste v Grazu proti turbo rondoju je bila omejitev zmanjšana na 50 km/h kakšnih 200-300 metrov pred rondojem (torej cesta izven naselja brez pešcev, kolesarjev in 2 pasa v eno smer). Jaz sem peljal 62 km/h in dobil kazen 65 EUR (slikali so me). Na koncu plačal.

Zgodovina sprememb…

Itak da te lahko. S kakšno pravico ima policaj vpogled v tvojo relacijo s privat podjetjem?
Bo treba par sodnih odločb sprovesti prej, priporočenih pošt in podobno.
A piše na papirju, da imajo tudi številko čevljev tvoje mamice?

Če se že hvališ, leta 2016 sem dal kakih 3000 eur za kazni v Avstriji. Potem sem se počasi navadil na katerem mostu, v katerem križišču pavijani ponavadi visijo.
Zdaj jim že leta nisem dal nič. Dve provide v zadnjih treh letih in to je to.

Nič se ne hvalim. Opisal sem svoj primer in da sem po posvetu na koncu plačal kazen. Še vedno pa iz tvojega zgornjega komentarja ne razberem, če ti ne odvzamejo dokumente v primeru, da "slučajno ob kontroli prometa ugotovijo" (možnosti za kaj takega so zelo male, so pa), da si storil prekršek v Avstriji kot fizična oseba in ga še nisi plačal, ter dobiš dokumente nazaj takoj ko poravnaš kazen. Če nimaš denarja pri sebi, ga pojdi dvignit ali plačaj preko POS na licu mesta.

Prosim za odgovor, če to drži ali ne drži brez ostalih floskul. Hvala.

OK, še enkrat.
Policaji brez pravnomočnih sodnih odločb nimajo pravice vpogleda v take oslarije.
Pot do tja je pa precej dolga. In boš o tem obveščen.

A ti bi kar avto zaplenil, praviš? Ker je gospod avto naredil prometni prekršek in je on kriv?

Nikjer nisem rekel, da ti avto zaplenijo. Zaplenijo ti osebni dokument. Pustijo pa avto in vozniško dovoljenje da lahko nadaljuješ pot do bankomata in ko plačaš kazen, takrat ti vrnejo osebni dokument. Sem napisal, da so male možnosti za to. Zdaj, če pa ne drži, pa tudi prav. Potem takem sem dobil napačne informacije.

Dvomim da ti lahko kar tako zaplenijo osebni dokument, saj je nošenje osebnega dokumenta obvezno oz. lahko spet fašeš kazen, če ga nimaš, sploh pa v tujini ...

svecka ::

V Avstriji in Italiji mal drgač te zadeve lavfajo. Dokler ne plačaš kazni (tud za nazaj), preprosto ne dobiš dokumenta, ko te ustavijo zaradi kontrole. Sedaj pa se pejt preprirat z policajem v tujini. Boš hitro na slabše odnesel. Vsaj tak so moje izkušnje izpred nekaj let.

Invictus ::

Ne filozofirajte preveč, je že preveč Slovencev v Avstriji mrzlično iskalo denar, in ga našlo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bastadu je izjavil:

Dvomim da ti lahko kar tako zaplenijo osebni dokument, saj je nošenje osebnega dokumenta obvezno oz. lahko spet fašeš kazen, če ga nimaš, sploh pa v tujini ...

Točno to je namen. Zaplenijo ti ga v Avstriji in če nadaljuješ pot v Nemčijo ali Italijo, ter te tam ustavijo dobiš kazen, ker nimaš osebnega dokumenta. Če te pa v Avstriji ustavijo v tem času isti dan, pa ti ne bodo dali nove kazni, ko bo policaj izvedel zakaj nimaš dokumenta potem, ko bo to tudi preveril. Sam se nikoli nisem znašel v tej situaciji, niti ne poznam nikogar, so pa mi drugi svetovali, da naj poravnam kazen, ker v primeru da je ne, se mi lahko to zgodi (spet male možnosti).

V Avstrijo se občasno vozim že 10+ let in v tem času so mi samo enkrat pregledovali vse dokumente od potnikov v avtu (peljem se po avtocesti proti Grazu in sem moral zapeljati takoj za mejo na tisto prvo počivališče, kjer je policija vzela dokumente od vseh potnikov, jih odnesla v kombi, preverjala par minut in sem jih dobil nazaj, vse skupaj je trajalo 4-5 minut, kaj vse so pa takrat lahko preverjali pa nimam pojma, če bi imel kakšno neplačano kazen v Avstriji, bi to sigurno zaznali ob tistem dolgem pregledu), bilo je kakšnih 10+ patrulj in čisto vse avte so preverjali. 2x ali 3x pa sem se se moral peljati skozi to isto počivališče, nazadnje pred kakimi 5+ leti, kjer so samo vinjete preverjali in so samo zamahnili z roko za nadaljevanje vožnje, ko so videli, da je veljavna vinjeta (nobenih dokumentov niso gledali).

Invictus je izjavil:

Ne filozofirajte preveč, je že preveč Slovencev v Avstriji mrzlično iskalo denar, in ga našlo...
Ko ga je policaj ustavil in zraven stal, ja.
Ne pa ko je nekdo z avtom, ki ga voziš, mesece ali leta nazaj naredil prekršek.

Piz.., a ko kupite rabljen avto, se še par let ne upate z njim čez mejo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

feryz je izjavil:

Piz.., a ko kupite rabljen avto, se še par let ne upate z njim čez mejo?

Ker ko kupiš rabljeni avto na avtohiši dobiš tablice od prejšnjega lastnika. ;((

V svojem življenju kupil/probal parkrat in vedno sem tablice pri prodaji deponiral in pri nakupu rabljenega dobil nove tablice.

Ne mi rečt, da ne veš, da tablice lahko ostanejo?

feryz je izjavil:

Seveda lahko. Vendar zelo malo ljudi to prakticira. Ne mi rečt, da neveš, da če obdržiš tablice in te ustavijo v Avstriji ter ugotovijo da te tablice nosijo kazen izpred 7. let, da potem ko ti dokažeš, da si lastnik šele 2 leti, da potem ne dobiš kazni, ker policaj preveri in vidi, da je kazen leta 2016 dobil Joža Gulikoža, da pa je tebi ime Janez Novak.

Bom na tem mestu odnehal. Jaz sem napisal nekaj, kar sem izvedel, dva sta to potrdila, ampak kot kaže ima feryz prav. Pa naj bo tako. Ne da se mi več izgubljati časa s tem. Še samo to. Moja kazen v Avstriji je bila poslana na moj naslov, navedeno je bilo moje ime in priimek, vozilo z mojimi tablicami in če bi prodal avto s tablicami Franceju, kateri ne živi na mojem naslov niti nima istega priimka, potem ob neplačani moji kazni, ne bi bilo potrebno njemu plačati to kazen, ker bi policaj videl, da sicer je isti avto, ista tablica, ni pa isti voznik, kateri je naredil prekršek. Pametnemu dovolj! Feryz ti pa še dalje pametuj...

Se umikam iz te teme.

Imam nekaj prakse, ja. Celo zelo veliko.
Dobil sem parkrat tudi obvestilo, naj javim ime voznika, ker je šlo za hujši prekršek. Zagrožena kazen, če to ne storim, je v Avstriji 5.000 eur.
Itak da nisem javil, bi raje plačal 5 jurjev, ampak nikoli ni bilo nič od tega. In tudi na kraj pameti mi ni prišlo, da bi se zaradi tega nehal voziti skozi Avstrijo. Tudi ustavili in prečekirali so me od takrat ničkolikokrat, ne zgolj enkrat.
Ampak ja, ga ni čez življenje v strahu. Pa čeprav v strahu pred namišljenimi problemi.

Mato989 ::

PersonaRuda je izjavil:

feryz je izjavil:

Seveda lahko. Vendar zelo malo ljudi to prakticira. Ne mi rečt, da neveš, da če obdržiš tablice in te ustavijo v Avstriji ter ugotovijo da te tablice nosijo kazen izpred 7. let, da potem ko ti dokažeš, da si lastnik šele 2 leti, da potem ne dobiš kazni, ker policaj preveri in vidi, da je kazen leta 2016 dobil Joža Gulikoža, da pa je tebi ime Janez Novak.

Bom na tem mestu odnehal. Jaz sem napisal nekaj, kar sem izvedel, dva sta to potrdila, ampak kot kaže ima feryz prav. Pa naj bo tako. Ne da se mi več izgubljati časa s tem. Še samo to. Moja kazen v Avstriji je bila poslana na moj naslov, navedeno je bilo moje ime in priimek, vozilo z mojimi tablicami in če bi prodal avto s tablicami Franceju, kateri ne živi na mojem naslov niti nima istega priimka, potem ob neplačani moji kazni, ne bi bilo potrebno njemu plačati to kazen, ker bi policaj videl, da sicer je isti avto, ista tablica, ni pa isti voznik, kateri je naredil prekršek. Pametnemu dovolj! Feryz ti pa še dalje pametuj...

Se umikam iz te teme.

Večina rabljenih avtov grejo tablice zraven...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

No ja, tabogati kot je kamikaza, rajši vedno kupijo glanc nove.
Če je že avto starina, naj bodo vsaj tablice nove.

GregiB ::

Malo drugačno vprašanje... poslali kakršenkoli dokaz (sliko npr?). Ko sem jaz dobil kazen za prehitro vožnjo iz Nemčije, sin pa zaradi vožnje po površini, kjer vožnja z avtom ni dovoljena, sva oba dobila tako lepo slikico, na kateri je bilo zelo lepo čitljiva registerska in nanjine prelepe face...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

fikus_ ::

Lani dobil datum, uro in kje, brez slike.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Jaz pri moji kazni nisem dobil slike. Sem dobil opis kje so me dobili in zraven dopisan datum s časom. Vse se je ujemalo. Kazen plačal, da sem lahko naprej mirno spal...

undertacker ::

Kot vem Avstrija nikoli ne pošilja kazen s sliko.

janezvalva_5 ::

poskusi reklamirat. reci, da so ceste slabe in da te boli hrbet od vožnje po avstrijskih škrbinah, pa da zahtevaš popust.

AngelOfDeath ::

Nečesa pri vsej stvari ne razumem.

Kako uspe Avstrijski policiji najti slovenca v sloveniji.

V avstriji pa niso sposobni najti niti pristojnega tožilca ko prijaviš mučenje in poizkus umora. Ma verjetno nekaj veze s tem da je Avstrijska policija vpletena.

Mal po diskriminaciji diši.
edit: Slovnica

MIHAc27 ::

Račun verjetno lahko dobiš. Jaz sem ga, ker sem ga rabil, da sem lahko reklamiral vračilo vinjete.

Če je to dovolj pa ne vem za kako reklamacijo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dars in vnos registerskih številk za vinjete (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
828109491 (6486) Gregor P
»

kazni iz tujine? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7017776 (2539) BadgerSkin
»

Tehnične težave eVinjet (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11120273 (14176) Groot
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22351870 (35467) Mare2

Več podobnih tem