» »

Legalizacija marihuane

Legalizacija marihuane

Temo vidijo: vsi
1 2 3
4
»

c3p0 ::

fur80 je izjavil:

Proti so predvsem doktorski in lekarniški ceh, zakaj? Ker bo njihova kemija v zatonu in neuporabna.

Lahko si izborijo prodajo v lekarnah. Ker so že zdaj 1000%+ marže premalo (aspirin sem videl v NL v supermarketu v akciji za 69c/škatlica).

FireSnake ::

Ales78 je izjavil:

Mimogrede, če ste opazili v medijih nekega mladeniča, z mamo, ki je kupil cookie in naivno bil zadet.

Zadeva je laž, smrkavec pa je SDSov nakladač. Trgovina v kateri naj bi cookie kupil, teh sploh ne prodaja.

Ne, nihče ni opazil.
Ker tale tvoja izmišljotina ne obstaja. Ker sproti blodiš in te možganske izbljuvke objavljal tukaj na forumu.

Ales78 je izjavil:

Mimogrede, proti legalizaciji so tako ali tako samo primitivni konzervativci

Vir za tole laž?
Si zopet potegnil iz riti, ane?

Med tem je v realnem svetu malo drugače.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

sealcradle ::

FireSnake je izjavil:

sealcradle je izjavil:

Namig: zdravniki, ki niso zapohani so, po tvoje, avtomatično ne kredibilni za podajanje mnenj. :))

Ja, popolnoma nekredibilni so glede tega kako bo posameznik živel svoje življenje.

Kredibilnost na enem področju ne spremeni dejstva, da so se ljudje odločili kot so se, kljub temu, da razumejo pomen strokovnih dognanj.

Izpadeš smešen, ko ne razumeš, da se stvari sprejemajo glede na voljo ljudstva.

Ljudje bi radi tudi vozili 220km/h po avtocesti.
Ljudje tudi ne bi delali in imeli denar. Pa bi šli v banko s pištolo in vzeli.
Ljudje bi še marsikaj. Imajo želje.

To pomeni, da ukinemo vse zakone in vsak dela kaj ga je volja?

In ti govoriš, da jaz izpadem smešno? Si sploh prebral, kaj pišeš? Tebi osnovni pojmi niso jasni. Koliko si star? 8? 9?

Glede končanja življenja je pa tako posebej zgodba: zdravniki so proti temu.
Pa ne zato (preden začneš), ker nimajo izkušenj, ker še nikoli niso umrli, ampak (tudi) zaradi prisege.

To vse so samo tvoje izmišljotine in verjetno projekcije samega sebe na populacijo. Ljudje namreč nočemo voziti 220kmh, hočemo zaslužiti svoj denar in ne želimo ropati bank s pištolo. Posledično ni nevarnosti, da bi to kdaj izglasovali.

Glede končanja življenja velja enako: ni važno kaj misli zdravnik, če ne gre za njegovo življenje. Če opletaš s tem zato, ker naj bi ravno zdravniki izvajali evtanazijo, naj te pomirim: če bo folk hotel evtanazijo in je zdravniki ne bojo hoteli izvajati, jo bo pač nekdo drug.

Niti toliko intelekta ne premoreš, da bi razumel kaj sem želel povedati.
Nalašč pa odgovarjaš selektivo, le zakaj?

Hkrati pa natrosiš še kup neumnosti. Ja, kar vse povprek se bo špikalo in končalo življenja.
Zato, ker ti tako praviš, ne? Potem bo že tako! :P

FireSnake, smešno, da pravzaprav zagovarjaš strokokracijo. Torej ljudje demokratično izrazijo svojo voljo, ki pa jo stroka strokovno presodi in bodisi potrdi ali zavrže. Pač bedak.

Če bi ti razumel demokracijo, potem bi vedel da si pomešal vrstni red: ko se ljudstvo odloča, takrat je čas da stroka poda svoje mnenje in tako izobrazi ljudstvo ravno takrat, ko je zanimanje za temo največje. Ko je enkrat ljudstvo odločeno, je vse samo še jokanje prepoznih.

Zgodovina sprememb…

sealcradle je izjavil:

FireSnake, smešno, da pravzaprav zagovarjaš strokokracijo. Torej ljudje demokratično izrazijo svojo voljo, ki pa jo stroka strokovno presodi in bodisi potrdi ali zavrže. Pač bedak.

Če bi ti razumel demokracijo, potem bi vedel da si pomešal vrstni red: ko se ljudstvo odloča, takrat je čas da stroka poda svoje mnenje in tako izobrazi ljudstvo ravno takrat, ko je zanimanje za temo največje. Ko je enkrat ljudstvo odločeno, je vse samo še jokanje prepoznih.

Kaj pa je drugega stroka naredila, kot podala mnenje?
Pa si ves penav zaradi tega.

Si sposodim tvoje besede:

sealcradle je izjavil:

Pač bedak.

In to ni po moje! To pravi stroka. Ki verjetno ve malo več od parih zapohanvec tukaj gori.
In še enkrat: stroka tako pravi! Čeprav tebi ni všeč.

Ker mi pa želiš beseda vtikati v usta, ti bom pa jaz povedal, kako bi bilo po moje:
- črtamo miselnost, da so droge družben problem. Ker niso in ne bi smele biti!
- Ukinemo komune.
- Za odvisnost ne gre niti cent iz državnega proračuna.
- Država časti vse vrste drog, vsak vzame koliko lahko zaužije. In, če želi zaužiti.
- Ko začneš jemati, žri do konca, vsaka doza mora biti večja od prejšnje.
- Nobene pomoči od nikogar, taki naj se stegnejo pod mostom.
- Pobrati, zakopati, in gremo naprej!

In tako bi se vse uredilo samo od sebe.
Vsak se sam odloči, kaj bo naredil s svojim življenjem. To je demokracija, ki jo ti tako goreče zagovarjaš!

Zato ne mi TI govoriti, kako bi bilo po moje, ker pojma nimaš!

Zgodovina sprememb…

Ales78 ::

FireSnake je izjavil:

nazadnjaški bla bla bla

Zeh.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

FireSnake je izjavil:

sealcradle je izjavil:

sealcradle je izjavil:

Pač bedak.

In to ni po moje! To pravi stroka. Ki verjetno ve malo več od parih zapohanvec tukaj gori.

Ker mi pa želiš beseda vtikati v usta, ti bom pa jaz povedal, kako bi bilo po moje:
- Ukinemo komune.
- Država časti vse vrste drog, vsak vzame koliko lahko zaužije. In, če želi zaužiti.

Vsak se sam odloči, kaj bo naredil s svojim življenjem. To je demokracija, ki jo ti tako goreče zagovarjaš!

Penast si ti, če si to mislil s "penav". Mene ne moti, če kdorkoli poda mnenje. Samo opažam, da je irelevantno, če je folk svoje povedal. Mogoče je stroka mnenje povedala tudi prej, pred referendumom - ne vem, nisem spremljal - in jih je dovolj ljudi pač ignoriralo, kljub razumevanju problematike. Tudi to je OK.

Normalen človek bi v luči volje ljudstva predlagal normalno rešitev, ti pa seveda moraš v ekstremizem, ki vsakega, ki bi poskusil vzeti drogo spodbudi, da gre pri tem do konca. Če je to tvoja rešitev, potem ne vem kaj naj ti rečem.

fur80 ::

FireSnake je izjavil:

sealcradle je izjavil:

sealcradle je izjavil:

Pač bedak.

- Ukinemo komune.

Tale tvoja stroka ima direkteno koristi od tega, da se ta zakon NE sprejme! V tem je problem. Stranke gor, dol imam svoje mnenje, samo pri tem zakonu je tako, da ga izpodbijajo tisti, kateri bi izgubili znaten zaslužek zaradi legalne prodaje kemije v lekarnah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: fur80 ()

sealcradle je izjavil:

Samo opažam, da je irelevantno, če je folk svoje povedal. Mogoče je stroka mnenje povedala tudi prej, pred referendumom - ne vem, nisem spremljal - in jih je dovolj ljudi pač ignoriralo, kljub razumevanju problematike. Tudi to je OK.

En posvetovalni referendum je, torej, zate sveta resnica ™. In potemtakem stroka nima več kaj govoriti?
Tudi prav.

matobeli ::

Najbolš da še Neostick prepovemo ker "stroka" pravi da je škodljiv pri vdihavanju.

Ali pa, pazi to, olje čajevca (teatree), uporablja se za svašta, celo hlape lahko dihaš, ampak kot kapljevina pa boženedaj da pride pljuča. Na embalaži so trije opozorilni znaki. Gorljivo, jedko in splošna nevarnost.

Stroka bodo v tem primeru farmacevti, kemiki, biologi, do neke mere tudi zdravniki... ki bodo ugotovili pod kakšnimi pogoji je zadeva neškodljiva, škodljiva in strupena in kako jo je možno uporabljati na neškodljiv način in oni bodo tudi izdali zahteve za oznake na embalaži omejitev prodaje in tako naprej.

Zdravniki nimajo pojma o tem oni vidijo samo še eno stvar ki lahko škodje ljudem. Pa to je isto butast kot da bi se avtomehaniki spravli prepovedat vožnjo po makedamu ker uničuje avto.

Dejmo še tale bebav prispevek iz 24ur pokomentirat.

"Zdravstvena stroka predlaga umik predloga zakona o konoplji za omejeno osebno rabo, ki je v parlamentarni proceduri. Opozarjajo, da bi imela legalizacija konoplje negativne posledice za celotno družbo, predvsem za otroke in mladostnike. Razvrednotila bi njene škodljive učinke in povečala tveganja za prometne nesreče in nesreče na delovnem mestu."

Kdo upa rečt da bo trava pa res zdej ratala kul ker jo bodo prodajal v trafik zraven križank.
Pa sej ne rabmo spustit regulacije iz rok pa dovolit corpotom da ponovijo uspešnico z vejpi.
Pa če kdo misli da bo firesnack vsak dan zapohan sam zato ker bo legalno... no, ne bo.

Saj zato, ker "stroka" bo promovirala tole in potem imaš take članke. Naj gre kdo k svojemu zdravniku in naj reče, da ima slabše počutje in bo v trenu oka dobil tole.

Antidepresivi zmanjšajo depresivno razpoloženje in tesnobo. Antidepresivi ne pričnejo učinkovati takoj, ampak se učinek njihovega delovanja pojavi šele po treh oziroma štirih tednih. Antidepresivi ne odstranijo vzroka depresije. Vplivajo na kemične procese v možganih, tako da je človek "bolj korajžen" in zato pomagajo depresijo premagati.
ANTIDEPRESIVI SODIJO MED NAJBOLJ VARNA ZDRAVILA

Raziskave so glede varnosti uporabe antidepresivov enotne - to so varna zdravila (VELIKO varnejša od uspaval in pomirjeval!), ki pa niso brez neželenih učinkov.
Antidepresivi ne povzročajo zasvojenosti. Ob nagli prekinitvi jemanja nekaterih antidepresivov je možen pojav prekinitvenih (ne odtegnitvenih!) simptomov

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in drugih virov:
Escitalopram je že več let najpogosteje predpisani antidepresiv.
Sertralin je po escitalopramu drugi po številu receptov.
Med ostalimi pogostimi so duloksetin, mirtazapin, venlafaksin, trazodon in bupropion.

Povprečna cena posamezne škatlice zdravila z antidepresivom je bila po enem viru približno 17,80 evra.

Duševno zdravje v Sloveniji: letno skoraj 3 milijone in pol izdanih receptov za zdravila

https://maribor24.si/slovenija/dusevno-...

Kje so šele uspavalne tablete, kremice, pomirjevala, tablete za pritisk,.... Vedno stroka, stroka, stroka, ki nas fila z legalno kemijo. Pa ne rečem, da je vse slabo, ampak tale "stroka" nam bo sedaj odsvetovala marihuano? :D Tale stroka, ki živi na račun tablet in kemije?!

Zgodovina sprememb…

Takole gremo naprej, sem malo spustil chata skozi, da preveri, da nam bo malo jasno, katera stroka ne želi, da bi se marihuana v Sloveniji uporablajala. Tole stroka z lahkoto predpisuje recepte za nespečnost, paniko,.. . To je 4 miljone receptov na leto!!! To pomeni 2 recepta na osebo na leto!

To so vsa zdravila s katerimi se lahko normalno usedeš v avto in odpelješ v trgovino, šole,...

Koliko ljudi/kolikšna je uporaba (Slovenija, 2024 -- NIJZ)
Po poročilu NIJZ: Poraba zdravil, predpisanih na recept v Sloveniji v letu 2024 je bila skupna predpisanost zdravil z delovanjem na živčevje (ATC skupina N) velika: 4.092.218 receptov v letu 2024.
Nijz
Anksiolitike (N05B) je v letu 2024 prejemalo približno 6,5 % prebivalcev, antidepresive (N06A) 8,1 % in opioide (N02A) 5,5 % prebivalcev. (To so deleži ljudi, ki so prejeli vsaj en recept iz teh podskupin.)
Nijz
Pri konkretnih uspavalnih zdravilih: zolpidem (ATC koda N05CF02) je bil med najbolj predpisanimi učinkovinami v skupini N -- 155.725 predpisov v letu 2024, število DDD je 5.812.150, DID (DDD/1000 preb./dan) za zolpidem je 7,5. To kaže, da je zolpidem eno izmed najpogosteje uporabljenih hipnotikov v Sloveniji.
Nijz

Katere uspavalne tablete se najpogosteje uporabljajo

Najbolj izstopa zolpidem (pogosto predpisan kot generik, npr. Zolpidem Vitabalans ipd.).
Nijz+1
Poleg zolpidema se za kratkotrajno zdravljenje nespečnosti uporabljajo tudi zopiclon (imena kot Imovane/Zimovane v drugih državah) in včasih benzodiazepini (temazepam, diazepam, alprazolam) -- ti pa so bolj pogosto predpisani kot anksiolitiki ali za druge indikacije. (Zopiclon sicer ni bil v prvih vrsticah tabele 35, kar pomeni, da je v Sloveniji v 2024 morda manj pogost kot zolpidem glede števila predpisov v tej top-listi.)
Nijz+1

Cena (približno / opombe)
Cene v Sloveniji niso vedno javno objavljene na enotnem mestu za vsa pakiranja; za nekatere pripravke (generiki) v spletnih bazah cene niso izpisane. Na JAZMP/CBZ najdeš informacije o registriranih pripravkih in pakiranjih (npr. Zolpidem Vitabalans pakiranja 10, 20, 30 ... tablet), vendar pogosto brez neposredne maloprodajne cene.
CBZ+1
Za orientacijo: v ZDA in na drugih trgih so generični zolpidem pakiranja (10-30 tablet) pogosto v razponu približno 5-20 USD/EUR (odvisno od količine in blagovne znamke). To niso slovenske cene -- pomenijo le orientacijo, ker sem za Slovenijo konkretne javne cene za določeno pakiranje pri večini pripravkov v iskanju ni našel. Vir za cenovne primerjave: Drugs.com / GoodRx (ZDA) -- uporaben za okvirno predstavo.

Zgodovina sprememb…

Kje so potem še protibolečinske tablete, hrbet, glava,....

To je miljardni posel in seveda bo stroka proti, če jim bo par % neslo doma pridelano zdravilo zastonj, ker baje ni varno za promet? :D Pa leksaurin je pa varen za promet? :D haha

Verjetno se bo počasi oglasila tudi Herta iz Biostila! ;)

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox ::

Dejte nehat s pravljicami da je marihuana čudežno zdravilo in zdravi vse. Ima blagodejne učinke na določena stanja, ampak da bo pa zdej odžirala MILIJARDE farmaciji, tole je pa iz trte zvito.

In še dodatno - farmacija se temu brez problema lahko prilagodi. Če marihuana res dokazano zdravi določena stanja bo farmacija to zagrabla in začela sama prodajat zdravila iz konoplje.

Najbolj bose so tiste ko vidiš da tisti ki redno kadijo upravičujejo uporabo na račun zdravilnosti. Zadnjič sem hmal krepal od smeha, ko mi je kolega ki ga je hrbet zagrabil in je bil več dni na bolovanju zaradi tega (ker je dvigoval težko, nepravilno na delu), povedal da je skadil par špinelov in je bil zdrav.

Naslednjič bo invalid povedal da je shodil, ker je bil zapohan cel teden.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Dejte nehat s pravljicami da je marihuana čudežno zdravilo in zdravi vse. Ima blagodejne učinke na določena stanja, ampak da bo pa zdej odžirala MILIJARDE farmaciji, tole je pa iz trte zvito.

In še dodatno - farmacija se temu brez problema lahko prilagodi. Če marihuana res dokazano zdravi določena stanja bo farmacija to zagrabla in začela sama prodajat zdravila iz konoplje.

Najbolj bose so tiste ko vidiš da tisti ki redno kadijo upravičujejo uporabo na račun zdravilnosti. Zadnjič sem hmal krepal od smeha, ko mi je kolega ki ga je hrbet zagrabil in je bil več dni na bolovanju zaradi tega (ker je dvigoval težko, nepravilno na delu), povedal da je skadil par špinelov in je bil zdrav.

Se razume, da ni čudežno zdravilo. Ne podcenjuj pa učinkovitosti placeba :)

OutOfTheBox je izjavil:

Kaj je s tabo? Se delaš neumnega? Govoriš nekaj na pamet? Si kdaj delal fizično, te je zagrabil križ, si nisi mogel zavezati vezalk? Če ja beri dalje, če te še ni in nisi kdaj delal fizično pozabi in pojdi kaj drugega brati. Ko se ti to zgodi, kaj ti da zdravnik, najprej protibolečinske tablete, zakaj, da mišico razgibaš in nisi zapet, če se ti to redno dogaja boš jedel te tablete kot bombončke! In kaj naredi marihuana, isto, ti sprosti mišice, da zapeto mišico razgibaš in neha boleti! In ja s tvojim prijateljem si ti izpidel bedak, samo to še ne veš ali nikoli ne boš vedel! Kolega ni ozdravel z marihuano, samo sprostil je mišico in jo razgibal, ter je nehalo boleti, podoben učinek je z rednimi protibolečinskimi tabletami, ki jih plačaš tudi ti preko zdravstva in to mastno.
Veš koliko ljudi ima problem z križem v kakih bagerjih ko kopljejo ves dan in ruka in ja tem trava prekelto pomaga!

Zgodovina sprememb…

Kot rečeno, travo se da dobiti na vsakem vogalu, zato je prohibicija nepotrebna in nima smisla. Ni tukaj nobenih čudežev, nobenih pravljic o zdravju itd., trava sicer pomaga pri določenih zadevah je pa pač namenjena zadevanju in velik del naše družbe jo uporablja, pa naj si bo zdrava ali nezdrava. Kar pa lahko naredimo je, da ukinemo prohibicijo, ker bomo s tem uničili ali vsaj zmanjšali črni trg, sprostili policijo sizifovega dela in jo preusmerili na bolj koristna opravila in tistim, ki se že tako ali tako zakajajo, dala možnost, da uporablja lastne pridelke, ki so preverjeno čisti raznih primesi. Kdor hoče biti zadet, je lahko že danes, prohibicija tega v ničemer ne spremeni ali rešuje, dela pa nepotrebne stroške državi. Skratka je neokoristna in se jo lahko gladko odpravi.

Zakaj pa SDSovci nekaj nabijajo proti temu, pa ne vem. Verjetno, kot običajno, iz hudoželjnosti.

Zgodovina sprememb…

fur80 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Kaj je s tabo? Se delaš neumnega? Govoriš nekaj na pamet? Si kdaj delal fizično, te je zagrabil križ, si nisi mogel zavezati vezalk? Če ja beri dalje, če te še ni in nisi kdaj delal fizično pozabi in pojdi kaj drugega brati. Ko se ti to zgodi, kaj ti da zdravnik, najprej protibolečinske tablete, zakaj, da mišico razgibaš in nisi zapet, če se ti to redno dogaja boš jedel te tablete kot bombončke! In kaj naredi marihuana, isto, ti sprosti mišice, da zapeto mišico razgibaš in neha boleti! In ja s tvojim prijateljem si ti izpidel bedak, samo to še ne veš ali nikoli ne boš vedel! Kolega ni ozdravel z marihuano, samo sprostil je mišico in jo razgibal, ter je nehalo boleti, podoben učinek je z rednimi protibolečinskimi tabletami, ki jih plačaš tudi ti preko zdravstva in to mastno.
Veš koliko ljudi ima problem z križem v kakih bagerjih ko kopljejo ves dan in ruka in ja tem trava prekelto pomaga!

Kar vem je to, da je mel več mesecev bolovanja (s presledki), ker ga je zvijalo v križu. Ima pač zjebanega že dlje časa, ampak takrat je bilo bolj hudo. Taisti je tudi povedal da ko je imel covid je skadil 3 špinele in je ozdravel naslednji dan.

Ne vem no. ;((

Sam sicer izkušenj z prebolevanjem težav z marihuano nimam, ker hvala bogu mi še nič ni bilo. Imam pa izkušnje z uporabo marihuane v rekreativne namene, katero sem opustil, ker sem opazil upad kognitivnih sposobnosti. Pa konzumirat sem prvič začel ko so bili možgani že polno razviti, torej po 25 letu.

Če maš službo ki je potreba delat z možgani je to opazit, drugače pa ne.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Kot rečeno, travo se da dobiti na vsakem vogalu, zato je prohibicija nepotrebna in nima smisla. Ni tukaj nobenih čudežev, nobenih pravljic o zdravju itd., trava sicer pomaga pri določenih zadevah je pa pač namenjena zadevanju in velik del naše družbe jo uporablja, pa naj si bo zdrava ali nezdrava. Kar pa lahko naredimo je, da ukinemo prohibicijo, ker bomo s tem uničili ali vsaj zmanjšali črni trg, sprostili policijo sizifovega dela in jo preusmerili na bolj koristna opravila in tistim, ki se že tako ali tako zakajajo, dala možnost, da uporablja lastne pridelke, ki so preverjeno čisti raznih primesi. Kdor hoče biti zadet, je lahko že danes, prohibicija tega v ničemer ne spremeni ali rešuje, dela pa nepotrebne stroške državi. Skratka je neokoristna in se jo lahko gladko odpravi.

Zakaj pa SDSovci nekaj nabijajo proti temu, pa ne vem. Verjetno, kot običajno, iz hudoželjnosti.

Še tole:

Kaj tukaj pravijo zravniki je nerelevantno, ker ne rešujemo nobenega problema povezanega z zdravjem, vse na kar opozarjajo je problem že sedaj. Gre samo za čisto preprost ukrep ukinitve nepotrebnega dela zakonodaje, ki ne deluje

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

fur80 je izjavil:

Horzen je izjavil:

Se strijam. Problem ne-legalizacije je vprašljiva kvaliteta in izvor.

Zato pa hočem da je to legalizirano, oziroma da je vsaj doktor nekje v Slo ki bo predpisal brez da te gleda kot srna v dolge luči.

To da smo tisti ki bi želeli se zdraviti (in nimamo lih fucking raka, crknili pa bomo lih tako en dan) ali rekreativno kaditi vrženi v isti čoln z kriminalci je samo po sebi kriminalno.

Tako je, sam imam luskavico, preden, da uporabim biološka zdravila, ki pomagajo, samo sam nekoliko oklevam pri tem, bi rad poizkusli še z konopljino smolo, samo tisto taparavo iz vrhunskega skunka. Ostala "spcialne" maže na recept v slo zdravstvu so kar nekaj. Za mojo površino, da se mažem kak mesec me lahko sedaj pride tudi do par 1000EUR na črnem trgu. :D Po tem zakonu, mislim da bodo cene bistveno padle, pa tudi sam doma si boš lako pripravil smolo,vendar pazlivo pri tem ljudje! :D

Ce zelis, ti dam naravni ekstrakt, ki glede na studije pomaga.

OutOfTheBox je izjavil:

fur80 je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Kar vem je to, da je mel več mesecev bolovanja (s presledki), ker ga je zvijalo v križu. Ima pač zjebanega že dlje časa, ampak takrat je bilo bolj hudo. Taisti je tudi povedal da ko je imel covid je skadil 3 špinele in je ozdravel naslednji dan.

Ne vem no. ;((

Sam sicer izkušenj z prebolevanjem težav z marihuano nimam, ker hvala bogu mi še nič ni bilo. Imam pa izkušnje z uporabo marihuane v rekreativne namene, katero sem opustil, ker sem opazil upad kognitivnih sposobnosti. Pa konzumirat sem prvič začel ko so bili možgani že polno razviti, torej po 25 letu.

Pa zaradi protibolečinskih tablet hodijo ljudje na odvajanja, sploh vprašaj kako žensko, ko je po operaciji križa pojedla teh tablet malo morje in se je potem bilo treba tega odvadit in so problemi. In ja trava pri tem pomaga pri bolečinah in ne zasvoji. ;)

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Imam pa izkušnje z uporabo marihuane v rekreativne namene, katero sem opustil, ker sem opazil upad kognitivnih sposobnosti. Pa konzumirat sem prvič začel ko so bili možgani že polno razviti, torej po 25 letu.

Ja in tipično zato ljudje uporabo opustijo. Ne glede na prohibicijo. In s cigareti sem imel neskončno več problemov, travo sem preprosto nehal kaditi in to je bilo to. Nobenih abstinenčnih kriz, nobenih posebnih težav z odvajanjem, nobenih piganj, da bi še enega skadil, preprosto samo ne uporabljaš več.

fur80 je izjavil:

Pa zaradi protibolečinskih tablet hodijo ljudje na odvajanja, sploh vprašaj kako žensko, ko je po operaciji križa pojedla teh tablet malo morje in se je potem bilo treba tega odvadit in so problemi. In ja trava pri tem pomaga pri bolečinah in ne zasvoji. ;)

Sploh ne govori, 5% Slovenije je na opiatih, v obliki tablet.

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox je izjavil:

Od kje pa to da ljudje ki rabijo spočite možgane za na šiht zjutri na tešče enega pohnejo? Sej treh šnopsev pred malco tud ne naložijo, pa to ni nič takega kar ne bi videli v službah kjer delaš bolj fizično zahtevna dela.

skratka, eni pohajo, eni pijejo, od enih ima vsaj država nekaj in plača kakšno zdravljenje, od drugih imajo pa sam avtohise ki ponujajo avte višjega srednjega razreda nekaj koristi.

skumpl ::

Jaz mislim marihuano probat ko bo legal:D

skumpl je izjavil:

Jaz mislim marihuano probat ko bo legal:D

Če jo še nisi, si 20% populacije. Torej, uporaba za več kot 20% ne more narasti.

Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::

Scaramouche3 je izjavil:

Zanimiv pogled
https://www.youtube.com/shorts/6xIc0Fxb...

Neumno dramatiziranje, saj, če bi bil eden od 20% ljudi, ki v Sloveniji trave še niso poizkusili, bi temu nakladanju verjel, tako, pa 80% ljudi ve, da tip samo naklada.

In obstaja velika možnost, 80%, da veš tudi ti.

Zgodovina sprememb…

Ne, tip nič ne naklada. Nekateri ljudje se ne premaknejo v svojem lajfu, imajo nek dead end job za minimalca in tko do penzije.

Zdej a zraven še pohajo ali pijejo niti nima nekega resnega vpliva.

Lahko pa Scaramouche pove kako zelo se je njegovo življenje premaknilo naprej v zadnjih 10letih, lahko tudi 15 ali 20 zarad mene.

matobeli je izjavil:

Ne, tip nič ne naklada. Nekateri ljudje se ne premaknejo v svojem lajfu, imajo nek dead end job za minimalca in tko do penzije.

Hm, nisem gledal iz te strani. Imaš prav.

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

OutOfTheBox je izjavil:

Od kje pa to da ljudje ki rabijo spočite možgane za na šiht zjutri na tešče enega pohnejo?

Od kje tebi da sem jaz trdil da se gre za pohanje pred delom? Jaz sem konzumiral samo ob vikendih in je bila v glavi megla še cel teden po tem. Trava ni ravno dobra, če hočeš pomagat sinapsam da čim hitreje poiščejo nevron ki ga rabijo za priklic informacije.

Na ene ljudi to lahko vpliva bolj, na druge manj (ex. genetika), je pa v splošnem dokazano da trava dolgoročno uničuje možgane (spomin, učenje, odločanje).

Čeprav je bilo pohanje ok za sprostitev, pri meni posledice niso odtehtale tega da s tem nadaljujem.

Zgodovina sprememb…

Dej pol razloži dve zadevi:
1. Zakaj hudirja je trava še vedno za vsakim vogalom
2. Kako je možno da se ga pol žlampa čist za vsako prilko če so pa efekti praktično enaki kot pri travi

Pa še bonus vprašanje; kljub temu da je sedaj že kar nekaj generacij, ki so imele dostop do alkohola in pohice, odraslo, se je današnjim mulcem uspelo navlečt na tiktok in paro z vonjem po štrudlu bistveno bolj kot pa na alkohol in pohico.

What gives? Danes bi po vseh pravilih morali govorit o epidemiji pohic med osnovnošolci tko pa prepovedujemo telefone v šolah in plastične frulice z vonjem po štrudlu.

WizzardOfOZ ::

V mojih časih smo se v osnovni šoli (proti koncu 7 in 8 razred) že znali dobro napit alkota. Tile danes komaj da znajo sami domov prit iz šole, pa so trezni, alkota pa niti ne upajo probat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Unilseptij ::

Ales78 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Še tole:

Kaj tukaj pravijo zravniki je nerelevantno, ker ne rešujemo nobenega problema povezanega z zdravjem, vse na kar opozarjajo je problem že sedaj. Gre samo za čisto preprost ukrep ukinitve nepotrebnega dela zakonodaje, ki ne deluje

To je bistvo tukaj in zato zdravniki (v resnici je to samo zdravniška zbornica in druge institucije pod vplivom SDS, veliko zdravnikov nima nič proti travi kot taki) tukaj nimajo kaj dosti besede. Ali je nekaj zdravju škodljivo ali ne oziroma ali naj bo prepovedano ali ne sta dve čisto različni stvari. Po vseh možnih (tudi medicinskih, socialnih, itd.) kriterijih je trava manj škodljiva kot alkohol, pa ne vidim veliko zdravnikov, ki bi zagovarjali prepoved alkohola.

Scaramouche3 ::

Mogoče pa je nekaj o prohibiciji, seveda bi bilo veliko bootlegging,samo bi pa zaradi tega večina bila ob redno konzumiranje alkohola.
Če se trava legalizira, bo povsod, že tako smrdi..

Morali bi ga najstrožje prepovedati.

Unilseptij je izjavil:

Po vseh možnih (tudi medicinskih, socialnih, itd.) kriterijih je trava manj škodljiva kot alkohol, pa ne vidim veliko zdravnikov, ki bi zagovarjali prepoved alkohola.

Saj to pa razumljivo, tudi proti legalizaciji so večinoma taki:

PluribusUnum ::

Najprej so mogli uojgn pogruntat, pol šele je bil stone edge.

mtosev ::

Jaz sem za legalizacijo. Sam pa še v življenju nisem poskusil marihuane.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 424 25 26 27 )

Oddelek: Problemi človeštva
1321121460 (1403) Horzen
»

Kanabis/konoplja/marihuana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21440446 (35482) Uizi
»

Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

904168143 (80966) gushto
»

Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )

21751222 (39491) jype

Več podobnih tem