Forum » Loža » Kosilnica - rezervni deli
Kosilnica - rezervni deli
Excavator ::
Ali je s strani Zveze potrošnikov določen kak obvezen rok zagotavljanja rezervnih delov za vrtne stroje?
Nabavil sem podoben model kot to v Jagru, ročno pred enim letom.
Včeraj mi je nekako uspelo zvit nož - se zgodi - Jager pa trdi, da ne morejo oz. ne potrebujejo zagotoviti rezervnega dela (proti plačilu ali v sklopu garancije).
Kaj mi preostane?
Ostali servisi v MB in okolici pravijo, da je menjava noža obvezna (kosilnico trese, reže neenakomerno).
Nabavil sem podoben model kot to v Jagru, ročno pred enim letom.
Včeraj mi je nekako uspelo zvit nož - se zgodi - Jager pa trdi, da ne morejo oz. ne potrebujejo zagotoviti rezervnega dela (proti plačilu ali v sklopu garancije).
Kaj mi preostane?
Ostali servisi v MB in okolici pravijo, da je menjava noža obvezna (kosilnico trese, reže neenakomerno).
Excavator ::
starfotr ::
Obrni se na zakonodajalca za odgovor na tvoje vprašanje.
Imajo uradne ure in odgovarjajo na vprašanja državljanov.
https://www.gov.si/drzavni-organi/organ...
Imajo uradne ure in odgovarjajo na vprašanja državljanov.
https://www.gov.si/drzavni-organi/organ...
scythe ::
Poglej kakšen nož je in pejt na spletno stran met.si, tukaj sem sam naročeval nože. Si samo nož zvil ali tudi gred? Nekateri zvijejo gred in gre kosilnica v smeti....
X670F | 7700X | 2x16Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|
Ribicija ::
Mislim, da je obvezno zagotavljanje delov v obdobju 7 let od prodaje. Ne vem pa ali to velja za prodajalca ali samo servis. Si preveril sploh kdo je serviser te kosilnice in če ja, zakaj ne kupiš tam?
sbawe64 ::
Nekaj si zadel z rezilom (korenina, štor...) in kot kaže zvil 'akso' (os).
Pogon je ponavadi gnan preko jermena.
Se zgodi.
Te poceni hobby program kosilnice imajo os povezano direktno v motor, tako da ga je potrebno odmontirati, razstaviti ter poravnati os (1) in/ali rezilo zbalansirati oz. zamenjati (2).
To naj bi znal popraviti vsak resen servis za kosilnice, cena za (1) je bila cca tri leta nazaj v mojih koncih nekje 50 EUR, rezilo je bilo ok.
Pogon je ponavadi gnan preko jermena.
Se zgodi.
Te poceni hobby program kosilnice imajo os povezano direktno v motor, tako da ga je potrebno odmontirati, razstaviti ter poravnati os (1) in/ali rezilo zbalansirati oz. zamenjati (2).
To naj bi znal popraviti vsak resen servis za kosilnice, cena za (1) je bila cca tri leta nazaj v mojih koncih nekje 50 EUR, rezilo je bilo ok.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
celje ::
mogoce bi se dodal, da jager ima neko cudno politiko glede garancije.
stroj kupljen pri njih. cez tri dni prvic prizgan. takoj zacne spuscati bencin. grem v najblizji jager, recem kupil v drugi poslovalnici. dobim odgovor, da naj grem tja kjer sem kupil. klicem v to drugo poslovalnico, stroj sestavljen je malce prevelik za v avto (plus spuscanje goriva). ne dobim nikogar na telefon dva dneva. potem poiscem drugo stevilko, ta oseba mi ta stevilko od xy zaposlenega, ta od xz zaposlenega. nazadnje mi recejo, da so vsi, ki smo kupili to napravo dobili pokvarjeno in da mi bodo po posti poslali nadomestni del. saj da ga je enostavno zmontirati.
v glavnem, never again jager.
stroj kupljen pri njih. cez tri dni prvic prizgan. takoj zacne spuscati bencin. grem v najblizji jager, recem kupil v drugi poslovalnici. dobim odgovor, da naj grem tja kjer sem kupil. klicem v to drugo poslovalnico, stroj sestavljen je malce prevelik za v avto (plus spuscanje goriva). ne dobim nikogar na telefon dva dneva. potem poiscem drugo stevilko, ta oseba mi ta stevilko od xy zaposlenega, ta od xz zaposlenega. nazadnje mi recejo, da so vsi, ki smo kupili to napravo dobili pokvarjeno in da mi bodo po posti poslali nadomestni del. saj da ga je enostavno zmontirati.
v glavnem, never again jager.
darkolord ::
Kot je napisano, rok za zagotavljanje rezervnih delov je vsaj 3 leta po poteku garancije.
Ne se jim pustiti, treba jim je težiti.
Večinoma se jim ne da ukvarjati s teboj - očitno bi raje popravljali drage aparate - in se ti mimogrede zlažejo, da kosi niso dobavljivi (češ da je stroj prepoceni), da popravilo ni predvideno ipd. Po urgiranju na "višjo" instanco (dobavitelj, proizvajalec) zanimivo magično ta del kar naenkrat lahko dobavijo po normalni ceni.
Ne se jim pustiti, treba jim je težiti.
Večinoma se jim ne da ukvarjati s teboj - očitno bi raje popravljali drage aparate - in se ti mimogrede zlažejo, da kosi niso dobavljivi (češ da je stroj prepoceni), da popravilo ni predvideno ipd. Po urgiranju na "višjo" instanco (dobavitelj, proizvajalec) zanimivo magično ta del kar naenkrat lahko dobavijo po normalni ceni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
kloko ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40488 (17866) | urosh |
» | Zagotavljanje nadomestnih delovOddelek: Pomoč in nasveti | 4553 (3819) | Yossarian |
» | Garancija in pravna oseba kot kupecOddelek: Pomoč in nasveti | 5502 (4785) | SeMiNeSanja |
» | garancijsko zamenjani izdelek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9599 (7464) | medenko |
» | Mimovrste garancija (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9685 (8082) | St235 |