» »

Vrtna kosilnica

Vrtna kosilnica

1
2
3

Vikking ::

moat: potem ima vgrajen kitajski motor. Če bi bil hondin pol bi prodajalec to tudi vedel povedati, pa oznako honda bi nosil.

Gre za celo serijo kitajski motorjev ki jih vgrajujejo vsi. Dobiš pač veliko bonbončkov okoli same kosilnice pa kjitajski motor da je cena sprejemljiv. Želiš še b&s motor bo cena poskočila.

Vsekakor pa preveč kompliciraš. Če te trava moti jo pograbiš, če kosiš na koš se itak ne sekiraš. Grabi pa večina ker se jim potem sprijema na šolne in nosijo pokošeno drobno travo vsepovsod.
AL-KO je SESTAVLJALEC, ponavljam SESTAVLJALEC ne proizvajalec. Tako kot MTD je isto.
In velika verjetnost je da boš na alko-tovi dobil isti pogon in isti kitajski motor kot na MTD-ju. Le plastika, izgled, in bonbončki bodo drugačni. Pogone izdeluje par podjetij v svetu in to je to.

In če vzameš alko-tovo ki te zanima bo cena precej višja če izbereš z B&S motorjem. Zato pa ostala sestavljalca z manj bonbončki in B&S mtorjem pride verjetno cena isto. Torej budget veš, kompromis morša naredit: rabiš bonbončke, ali malenkost bolj zanesljiv motor.

moat ::

Hvala OldSkul in Vikking. Ja, saj to me malce žre in me bo žrlo tudi po nakupu, prav glede motorja. Seveda, odločitev je itak moja, padla bo pač glede na budget, saj 500 € za vrtno kosilnico, da mi bo pokosila okoli 1000m2 ne mislim dajati. Bo kar verjetno AL-KO, ki ima dve leti garancije, lahko pa jo tudi podaljšam za kakšno leto z doplačilom. Še vedno pa googlam :).
LP, moat.

driver_x ::

Meni ena 10 let stara AL-KO še vedno deluje. Sicer malo težko vžge (če ravno prav ne napumpaš bencina), ampak ko pa enkrat štarta pa deluje. Zadevo mi je podaril prejšnji lastnik, ki razen dolivanja goriva ni servisiral ničesar. Jaz sem preveril samo to, če je v njej dovolj olja.

chucki ::

Pa olje menjaj, je 5 eur..
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

moat ::

Ali ima tale tvoja AL-KO sammy73 Briggsov motor?

driver_x ::

moat je izjavil:

Ali ima tale tvoja AL-KO sammy73 Briggsov motor?


Nisem siguren, ampak mislim da ne.

moat ::

OK, hvala sammy78. Torej, v primeru, da ne gre za B&S motor, so očitno tudi drugi motorji, če je bila vrtna kosilnica redno v uporabi, dovolj zmogljivi. Več kot 10 let pa itak ne mislim imeti kosilnice.

driver_x ::

BTW, zveza potrošnikov in revija VIP je v zadnji številki objavila test kosilnic. V tiskani izdaji so samo modeli, ki jih prodajajo pri nas, na spletu pa je vseh 56 modelov, ki so jih preizkusili.

abrezo ::

Lastniku teme priporočam briggs&stratton motor in seveda redno menjavanje olja (odnos dobrega lastnika). Moji starši imajo B&S motor pri kosilnici (kosilnica AL-KO) in lahko rečem da je zelo dober motor. Nekega dne sem preventivno hotel zamenjati olje (po nekaj letih) in ugotovil, da je v motorju bilo olja le še za kakšen deciliter. Ko sem vliv novo olje ga je šlo noter nekaj več kot pol litra. Skratka motor preživel, še naprej lepo teče. Teren košnje po katerem pa kosilnica kosi pa je "ravnina v breg naslonjena":)
Če boš imel košaro ti priporočam da vzami tako da bo cela iz trde plastike in ne tistih ki imajo spodnji in zgornji del iz nekakšne gumijaste plastike, vmes pa neko blago (problem pri teh košarah je, da je gumijasta plastika preobčutljiva, in če prideš parkrat na kakšen oster kamen ti sčasoma enostavno razpade...skratka vzdržljivost košare).
Največji problem navadnih kosilnic pa je pleh (školjka kosilnice), zato le poskrbi da jo po vsaki košnji opereš. NEkatere kosilnice imajo kar priključek za dovod vode, kosilnico prižgeš, odpreš vodo in se počisti. Vendar je problem, da je pri kakšni kitajski kosilnici (jaz imam garderline, greenline al neki takega) učinkovitost zelo slaba, zarad ostrih in skritih kotov v sami školjki kosilnice. Če hočeš imeti to funkcjo izberi kakšno boljšo znamko (jaz osebno vem samo za Husquarno in Hondo, vendar je cena le teh x2 glede na najcenejše modele ki imajo to opcijo. Poglej še AL-KO npr.)

moat ::

Hvala sammy73 in abrezo. Za ta test sem vedel ja, ker so ga kar na veliko reklamirali. Dobil sem tudi njihov mail. Tiste 3 oz. 4 € za nakup članka mi ni težko dati samo, da je članek dober in test kosilnic tudi dejansko iporaben. Mimogrede, ga je kdo že prebral?
In ja, saj pravim, da kvaliteta pač stane in za okoli 1000 m2 itak nisem pripravljen dati veliko več za vrtno kosilnico, kot bi bilo treba. Zato iščem nekaj srednjega in še vedno dobrega, budget največ 400€. Se pa strinjam, kot sem že sam v prejšnih postih povedal, da so Briggsovi motorji zelo dobri. Abrezo, sem se spraševal in to večkrat (zaradi budgeta in kompromisa), kaj je torej boljše ali vzeti nekega kitajskega olupinarja z B&S motorjem ali pa malo bolj znano znamko (npr. AL-KO) z neznanim (verjetno kitajskim) motorjem? Hja, rad bi torej neki približek dobre uporabnosti za solidno ceno.

abrezo ::

kolikor vem je imal AL-KO nekoč B&S motorje. Drugače pa:
- sam imam kosilnico GREEN CUT M510 / T375 ,stara eno leto ()
- košara je začela razpadati, saj ko je bila polna je že drsela po trati in imam 2 razpoki ki jih flikam z srebrnim tkaninastim trakom (potrebno dobit eno plastiko in jo privijačit, zraven pa še prilepit z neostikom)
- motor se je prvo leto vedno lepo v prvo prižgal, letos že imam probleme z vžigom
- čiščenje z vodo preko sistema čiščenja ne dela OK, nedostopni koti ipd
- moji starši imajo AL-KO kosilnico, ki sicer ni samohodna, ima pa dobro košaro, odličen B&S motor a žal sem moral po približno 12 letih dodobra sanirati prerjaven pleh.

Če bi jaz izbiral kosilnico, bi izbral eno v rangu 400-500EUR, kitajskim motorjem, ki so se pa zadnja leta tako razpasl bi se izogibal (sam sem izbral tako s kitajskim motorjem ker sem jo kupil za 180EUR (bile so pa okol 220EUR lani) in ker nisem hotel kupit kosilnice na kredit :) )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: abrezo ()

abrezo ::

evo še to dodam B&S motor
Samohodna motorna rotacijska kosilnica KS 461 VHY/BS500 cena 295EUR, AKVONIJ Šentjur
aja..popravek, ma ravno tako košaro ki ti jo ne priporočam :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: abrezo ()

driver_x ::

VIPov test sem samo preletel (kosilnice trenutno ne kupujem), iskal sem podatek o motorju pri posameznih modelih, a ga nisem našel (pogledal sem na hitro).

moat ::

Hvala obema. Bom prebral članek, pa bom videl, če je ta test za kaj. Sicer pa sem pogledal letak Akvonij trgovine in gre za kar solidno kosilnico. Vse tisto kar potrebujem, tudi B&S motor. Zdaj če dobro vidim košaro le-ta ni plastična, temveč iz trpežne tkanine. A takšno ti imaš na Green Cut-ovi kosilnici? Ker v Merkurju, kjer sem se pogovarjal s trgovcem, mi je ta dejal (gledal sem Wolf-ovo vrtno kosilnico, ki ima koš iz trpežnega gibljivega materiala), da ima plastična to slabost, da ti tudi v majhnem klancu udarja v plastičnim košem v tla, za razliko od te iz trpežne tkanine, ki je mehkejša. A ta pa se ti zaradi tega strga, ker se vlači po tleh?
Sicer je v trgovini Akvonij mogoč nakup tudi na obroke z mastercard NLB. Fino, samo koš praviš, da je problem.

abrezo ::

mislim da majo na obroke....drugače pa ja, to se je pri meni pokazalo kot slabost ti koši iz tkanine. Kolikor vidim ima npr kar veliko AL-KOtovih kosilnic popolnoma plastnične koše, kar se je v mojem primeru pokazalo kot najboljša rešitev (nobenih problemov nikol)...vidim pa da so kar drage ...seveda se zadeva da manual repair-at z raznimi metodami(kot sem napisal ojačaš še z eno plastiko, vijaki in neostikom, da maš dvojno plast), je pa zelo nerodno če ti kosilnica dela, koš pa razpade....

GTX970 ::

VIP test, kdor ima dostop naj napiše, kaj je bilo najbolje ocenjeno (prvih 5 ?).

driver_x ::

Od tistih, ki se prodajajo pri nas neki John Deere.

moat ::

Je kdo prebral članek o testu kosilnic Zveze potrošnikov Slovenije? Rad bi vedel samo, če se ga splača prebrati in ali morebiti olajša odločitev o nakupu vrtne kosilnice? Sem pred nakupom kosilnice in bi potreboval več informacij o tistih, ki se jih dobi na našem tržišču.
Hvala, moat.

noraguta ::

Eh saj jih ne testirajo 10let +. Po moje nima veze s kako realostjo. Pol so pa že itak novi modeli.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

windigo ::

Sam imam podobno vprašanje kot moat, za pokosit dobrih 1200m2 in rabim kosilnico. Kakšno rabim pa nimam prav preveč pojma, ker sem do sedaj kosil okrog 150m2, za kar mi je bil dovolj mali električni Boschev Rotak s košaro, zato sem tudi sam gledal kosilnice 4v1, da se lahko kasneje po nekaj izkušnjah odločim, katere 3 opcije so mi v glavnem odveč. Ker ne bi rad zapravil preveč, sem gledal tale 46cm MTD (dodatnih 5cm širine je vsaj 100€ več oz. je najcenejši ravno moatov al-ko).

Ja, ima en rahlo švoh B&S motor, to sem se po prebiranju te in podobnih tem že naučil, bolj pa me skrbi, da je stranski izmet narejen bolj kot marketinški feature check (je mogoč, ne pa tudi zares uporaben). Ima kdo kakšne izkušnje s tem oz. mi lahko kaj priporočite?

windigo ::

abrezo je izjavil:


Samohodna motorna rotacijska kosilnica KS 461 VHY/BS500 cena 295EUR, AKVONIJ Šentjur
aja..popravek, ma ravno tako košaro ki ti jo ne priporočam :)

No, pri tej mi stranski izmet vsaj ne zgleda kot aftertought, hvala za informacije.

moat ::

Jaz sem bil danes v Merkurju, ker so ravno reklamirali popuste, in sem kupil vrtno kosilnico AL-KO HIGHLINE 51.5 SP-A. Za nekaj malega več kot 20€ doplačila pa sem podaljšal garancijo iz dveh na pet let. In to je to. Vsaj pet let jo bom gonil v garancijskem roku, pol pa bomo videli :). Upam, da bo zdržala, kaj več. Hvala vsem za vaša mnenja. Lep dan želim še naprej.

moat.

moat ::

Torej, kot sem rekel sem v Merkurju kupil vrtno kosilnico AL-KO HIGHLINE 51.5 SP-A. Nekaj malega je za sestaviti, ker je pač zapakirana v škatli, navodila pa so itak (kot že pri toliko drugih stvari) "nikakva" in se nanašajo na vse kosilnice navedene znamke, tako da ti slike niso v veliko pomoč. No, sestavili smo, vžiga z lahkoto, kosi pa tudi lepo. Včeraj sem jo dejansko preizkusil, ko sem kosil okoli tri ure. Na ravnini super, malo manj pa tam, kjer so ovire (grmovnice, nekaj dreves), majhna strmina in neravnine. Tam pa je muka, res. Pogonska kolesa se večkrat zavrtijo v prazno, potisniti moraš ročno pomaga pa tudi, da jo malo privzdigneš, da kolesa zagrabijo, takrat pa se ti lahko sname plastičen koš za lovljenje trave. Sicer pa če ne bi bilo pogonskih koles bi se s košnjo približali "misiji nemogoče", saj ima skoraj 40 kg. Še sreča, da je takšnih neugodnih delov za kositi bolj malo, kljub temu pa priznam, da sem imel kar dober "fitnes". Malo je moteče tudi praznjenje koša, saj je le ta hitro poln, čeprav je velik, zlasti pa takrat, če je trava malce večja. Je pa košnja kljub temu lažja kot košnja z nitko, jasno. Upam, da me bo držala vsaj še nekaj malega izven garancijskega roka (podaljšana garancija na pet let).
Lep vikend želim, moat.

dzinks63 ::

Vrtnih kosilnic je vse več, izbira je ogromna, cene različne. Za košenje po ravnini je vsaka dobra, za neravne pa obvezno zadnji pogon ali celo 4wd katere so se pojavile v zadnjem času. Motor naj bo brigsov ali hondin, po možnosti 190ccm saj ima veliko navora in ga tudi večja trava ne zaustavi kar tako. Velika izbira je tudi v tujini, da se marsikaj privarčevati ob kakšni akciji, npr: Rasenmäher

chucki ::

Ti si dejansko nasedel s celotno kosilnico v travo, za to so se pa kolesa vrtela v prazno. Verjetno imaš nastavljivo višino, ker takrat bi jo moral malce dvigniti ;)
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Ganon ::

Kateri motorji so boljši, bolj vzdržljivi, kvalitetni? B&S ali Honda?

Doma imamo dve več kot 30 let stari TOMOS-ovi kosilnici in še vedno vžigata v prvo, nikoli nobenih težav. :))

GTX970 ::

dzinks63
Vrtnih kosilnic je vse več, izbira je ogromna, cene različne. Za košenje po ravnini je vsaka dobra, za neravne pa obvezno zadnji pogon ali celo 4wd katere so se pojavile v zadnjem času.

Saj zadnji pogon jih ima večina.Kosilnice na prvi pogon še nisem videl v uporabi.
Bolj so problem premajhna zadnja kolesa, zato gre težje v klanec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

chucki ::

Kosilnice s hondinim motorjem so dražje, zdaj če to pomeni, da so boljši je ?
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

GTX970 ::

Za hrib pride v poštev kaj takega 4wd:
http://www.husqvarna.com/si/products/la...
//Samo da bi dali večja kelisa, ni šans.
Pred 30 leti imeli tako, ki je imela 40 cm kolesa, (brez pogona), je šlo po ravnem zelo lepo, z manj truda.

Prvi pogon kot vidim imajo husqvarna malo mešano
http://www.husqvarna.com/si/products/la...
http://www.husqvarna.com/si/products/la...

http://www.husqvarna.com/si/products/la...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

chucki ::

Ta od husqvarne je zakon. Jo ima od brata sosed in gre res v klanec brez problema ;) Sam je pa dosti €€€
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

moat ::

chucki je izjavil:

Ti si dejansko nasedel s celotno kosilnico v travo, za to so se pa kolesa vrtela v prazno. Verjetno imaš nastavljivo višino, ker takrat bi jo moral malce dvigniti ;)


Saj je to tudi meni jasno, da sem nasedel in imam možnost nastavljanja višine košnje. Toda, če nasedem le na enem robu itak, da ne bom spreminjal višine, če je takoj zatem košnja spet normalna.

Hja tudi jaz bi imel kakšno Hodno, toda za tistih 1000 m2 in enkrat več everčkov ne pride v poštev, res.

LP, moat.

gregor ::

Mene pa zanima ali se še sploh da dobit dobro (kvalitetno) kosilnico, ki nima pogona na kolesa

ker ga ne rabim !!!, imam veliko preveč ovinkov, dreves, robnikov ipd, sem imel kosilnico z pogonom a sem jo zelo hitro prodal, neuporabna zadeva, brez pogona sem pokosil 30 do 40% hitreje

gledam po trgovinah in vsi modeli imajo pogon na kolesa :(

LP

Bellzmet ::

Pa sej verjetno se ga da pri vseh izključiti...

GTX970 ::

gregor
Najcenejši motorne so take, kjer piše "SAMOHODNA: NE".
prve štiri
http://www.merkur.si/catalogsearch/resu...

Tale ima 20 kg, ostale 29/32
http://www.merkur.si/vrt-in-okolica/vrt...

Bellzmet
Pa sej verjetno se ga da pri vseh izključiti...

Zakaj bi potiskal 40 kg, če lahko samo 20 (one brez motorja in pogona) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GTX970 ()

Bellzmet ::

Drugega argumenta razen "fitness" nimam :)

gregor ::

seveda, problem je teža, nesamohodna je precej lažja, ponavadi 46 cm širina reza

prve štiri iz merkur linka so nižji rang, kitajci ipd, zanima me kvalitetna varianta, b+s motor, priznan proizvajalec itd, očitno sanjam o kosilnici ki je ni :)

LP

Vikking ::

Priznan proizvajalec? husquarna, honda, viking (stihl). Delajo komplet sami, torej motor, ohišje, ter ostale sestavne dele.

Potem pa so sestavljalci. B&S dela motorje, sestavljalci takšni in drugačni pa vgrajujejo le te. Ohišja kar tako ne razapdejo, ponavadi se odvije kakšen vijak, slabši ležaji na kolesih, slabši pogon. Pač jih je celo morje, ki pa ponavadi vgrajujejo celo paleto različnih motorjev od kitajcev do proiznanih znamk, tudi hondine, subarujeve, kawasakijeve...

Če iščeš kej lahkega brez pogona, potem bodo najlažje s plastičnim ohišjem.
Viking in Honda imata opcijo s plastičnim ohišjem. In ja je izredno trpežno (kvalitetna plastika). Sem imel priložnost testirat rabljeno, popravljeno Hondo s plastičnim ohišjem leto izdelave 1990 s katero je nekdo priletel na kamen, je zvilo os in odtrgalo nož. Če ne pogledaš dobro se sploh ne opazi da bi bila plastika kej poškodovana. Plastika ni poknjena samo malo odrgnena na notranjem delu.
Kljub starosti, pa da je plastika doživela ornk udarec, je brez problema. Res da je bila slabo popravljena os, ampak to nima veze s plastiko. Je pa veliko ljudi s predsodki da bo plastika razpadla, kar ni res pri kvalitetnih proizvajalcih. Navadno barvano plehnato ohišje bo začelo gniti po 10 letih. Aluminjasta in prašno barvana so ena zaradi materiala, druga zaradi načina nanonsa barve pač bolj kvalitetna. Temu je cena primerna.

ivanuscha ::

Gregor, jaz sem ravno prejšnji teden gledal take brez pogona v Eurogarden trgovini na Brezovici. Za 160€ z B&S motorjem, je pa ohišje mislim da kitajske izdelave. Je pa široka 51cm, kar se redko dobi. Me je pa presenetilo, da nima nobena kosilnica več gasa, sploh se ne da nastavljati obratov motorja. To se mi ne zdi fajn, ker se potem najbrž precej vrti in ropota, tudi če ni potrebe, predvidevam...
Slišim včasih pri sosedih kako imajo glasne kosilnice. Mi imamo doma Mcculloch letnik 95, B&S motor 3,75ps, 51 širina, izjemno tiha tudi na full gasu. Motor je še vedno odličen, edino ohišje je že zelo zmatrano. Pokosi pa še vedno lepo.
In se strinjam, na pogon absolutno ni za po vrtu, če so drevesa in je treba manevrirati. Pogon je edino za večje površine brez dreves.

gregor ::

žal so vsi proizvajalci prešli na pogon, tudi pri poceni modelih, še pred 10+ leti je bilo na voljo veliko več modelov srednjega ranga ki niso imeli pogona

sem gledal viking kosilnice in morda bi bile primerne variante z plastičnim ohišjem, lažje ...

npr tale, žal samo 43 cm, (izbira modelov brez pogona spet zelo majhna):

http://www.viking-garden.com/VIKING-pro...

pa še v slo verjetni ni naprodaj

LP

Vikking ::

gregor je izjavil:

žal so vsi proizvajalci prešli na pogon, tudi pri poceni modelih, še pred 10+ leti je bilo na voljo veliko več modelov srednjega ranga ki niso imeli pogona

sem gledal viking kosilnice in morda bi bile primerne variante z plastičnim ohišjem, lažje ...

npr tale, žal samo 43 cm, (izbira modelov brez pogona spet zelo majhna):

http://www.viking-garden.com/VIKING-pro...

pa še v slo verjetni ni naprodaj

LP


Unicommerce je zastopnik za stihl, posledično viking kosilnice. Ni pa poceni MB 545V 762 €.

gregor ::

drago, je pa to model z V na koncu, mislim da ima ta pogon, mora biti brez črke na koncu
vse z črko na koncu so taki ali drugačni pogoni ...

LP

francek1 ::

moat je izjavil:

Torej, kot sem rekel sem v Merkurju kupil vrtno kosilnico AL-KO HIGHLINE 51.5 SP-A. Nekaj malega je za sestaviti, ker je pač zapakirana v škatli, navodila pa so itak (kot že pri toliko drugih stvari) "nikakva" in se nanašajo na vse kosilnice navedene znamke, tako da ti slike niso v veliko pomoč. No, sestavili smo, vžiga z lahkoto, kosi pa tudi lepo. Včeraj sem jo dejansko preizkusil, ko sem kosil okoli tri ure. Na ravnini super, malo manj pa tam, kjer so ovire (grmovnice, nekaj dreves), majhna strmina in neravnine. Tam pa je muka, res. Pogonska kolesa se večkrat zavrtijo v prazno, potisniti moraš ročno pomaga pa tudi, da jo malo privzdigneš, da kolesa zagrabijo, takrat pa se ti lahko sname plastičen koš za lovljenje trave. Sicer pa če ne bi bilo pogonskih koles bi se s košnjo približali "misiji nemogoče", saj ima skoraj 40 kg. Še sreča, da je takšnih neugodnih delov za kositi bolj malo, kljub temu pa priznam, da sem imel kar dober "fitnes". Malo je moteče tudi praznjenje koša, saj je le ta hitro poln, čeprav je velik, zlasti pa takrat, če je trava malce večja. Je pa košnja kljub temu lažja kot košnja z nitko, jasno. Upam, da me bo držala vsaj še nekaj malega izven garancijskega roka (podaljšana garancija na pet let).
Lep vikend želim, moat.

Daj vulkanizirat trak s profilom na obstoječa kolesa; s tem kosilnico malo dvigneš in občutno izboljšaš oprijem.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

sloxl8 ::

OK, tukaj je govora samo o bencinskih. Sam iščem klasično akumulatorsko (ne na nitko), ki jo rabim za košnjo ravne površine pribl. 50m2. Akumulatorsko, ker ne želim vleči kabla za seboj. Klasično, ker ne želim nosit tistega štila naokrog in bi rad imel lepo pokošeno trato. Najbrž bi bilo smiselno, da ima čim večjo avtonomijo, ampak bi potrpel tudi z enim polnjenjem za celo površino. Kakšni predlogi?

GTX970 ::

sloxl8 ::

GTX970 je izjavil:

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...


Ni več v ponudbi - piše tudi na tej povezavi.

GTX970 ::

Poklini v cetralo, mogoče jo še kje imajo.

sloxl8 ::

Nimajo, smo že spraševali.

mailer ::

Katero rotacijsko električno kosilnico kupiti izmed teh: Bosch, Gardena, Makita. Cena do 200€, lahko tudi iz tujine.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

radmannsdorf ::

ima mogoče kdo akumulatorsko kosilnico do 300€? to so najcenejše variante, mislim da se začnejo tam nekje pri 270€. ali je totalen šrot?:)

mailer ::

V Lidlu naslednji teden.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtne kosilnice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5118560 (3391) ssitcm
»

potisna kosilnica - katero kupit?

Oddelek: Loža
4212672 (4891) PrimozR
»

Nakup vrtne kosilnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7639785 (20865) forplan
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7847472 (18710) SkIDiver
»

katero motorno kosilnico?

Oddelek: Loža
2718842 (17675) kiFni

Več podobnih tem