Forum » Problemi človeštva » Čemu ste se pripravljeni odpovedat, za čistejše okolje?
Čemu ste se pripravljeni odpovedat, za čistejše okolje?
Drookl_Mazz ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Ne vem, a vas definirajo drugi? Nimate lastne osebne identitete? Bo že "naslednji" sam presodil kam in kdaj in če bo letel. Bolj je pomembno, da si sam pred svojim pragom pometel.
Kje si pa ti pridobil (lastno) osebno identiteto!?? Kdo ti jo je identificiral in privzgojil!??
Morda starši in njihov način in razumevanje živlenja!?
Seveda, negativna selekcija skozi stoletja je naredila svoje, pri milenijcih (in kasneje) je se pridružila še permisivna vzgoja in zdaj imamo krdelo pobezljanih slovenceljnov, ki mislijo, da so center vesolja z mentaliteto predjamskega človeka. Identiteta identična staršem.
Mato989 ::
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Tu je glavni problem, ljudje bi VELIKO BOLJ voljno se odpovedovali marsičemu, če bi prvo politiki in bogataši se odrekli luksuzu, dokler se bogataš lahko vozi z jahto ki troši tone in tone goriva na uro, jaz pa se ne bi smel vozit z avtom 10km stran, to je pač ljudem nesprejemljivo
Velika večina se ne bo odpovedala ne glede na vse, tako, da je čisto vseeno. Na koncu se jih bo prisililo z visokimi cenami. Od avtomobilov naprej.
Razpoči se. Misliš, da bo kdo opazil razliko?
Razlika bo samo mentalna, tisti, ki bojo sami začeli, za dobro vseh bojo imeli topel mehak feeling, da so naredili nekaj dobrega, psihopatski kreteni, ki bojo trmarili do konca, bojo imeli do konca zivljenja feeling, da jih je nekdo na suho pojebal.
Rezultat bo pa enak.
Fora je v tem če bi recimo ministri, parlament itd... nehal nabijat potne in delal vse preko zooma kjer bi lahko vsi se prijavili in gledali mimogrede bi tudi ljudje lažje se večim zadevam odpovedali
Mato, postani minister in potem razmišljaj o tem. Si pa samo en prenapetež, z neurejenimi mislimi in iz neke nerelevantne vukojebine, kjer vas nihče ne gleda, niti, če ste živčni.
Razpoči se. Misliš, da bo kdo opazil?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drookl_Mazz ()
WizzardOfOZ ::
Naredte mašine, ki bodo čistile, saj plačamo dovolj davkov? Če je treba CO2 iz ozračja spravit, naj naredijo mašino, ki bo to počela.
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
To so take puhlice in totalen BS s strani debilov. Dejte se vi nečemu odpovedat, da bo vsem bolje!!! Jebite se! Zakaj bi se odpovedal čemu?
Naredte mašine, ki bodo čistile, saj plačamo dovolj davkov? Če je treba CO2 iz ozračja spravit, naj naredijo mašino, ki bo to počela.
Očitno preveč svinjaš (neposredno, rediš krave, voziš avto - in posredno, tlačiš fotopanele na streho, uporabljaš plastiko,...), da bi bilo to možno oz. ne plačaš dovolj davkov. Se pravi nekaj je treba narediti, ali boš plačeval več davkov ali pa boš svinjal manj.
Mimogrede, če bi se cel svet obnašal tako kot slovenceljni, bi rabili 3x večji planet.
Zgodovina sprememb…
Rezultat bo pa enak.
Če bo rezultat enak potem pač ni treba zganjat PR v prid varčevanju
FrRoSt ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Seveda, negativna selekcija skozi stoletja je naredila svoje, pri milenijcih (in kasneje) je se pridružila še permisivna vzgoja in zdaj imamo krdelo pobezljanih slovenceljnov, ki mislijo, da so center vesolja z mentaliteto predjamskega človeka. Identiteta identična staršem.
Da! Vendar to ni samo slovenski problem! Poglej Srbijo zadnje dni.... Verjetno gre tudi za kaj drugega, npr dobo socialnih omrežij in še marsičesa... Svet se vrti vedno hitreje, hkrati pa ima narava, obnovitev nje in planet omejene možnosti.
Edino, kar ne vem in ne razumem je Cukerberg!
Ali on misli, da ljudje potrebujejo novo meto in ali lahko sploh uspe, ker očitno imajo ljudje, še posebno milenijci, probleme z lastno meto!?
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Rezultat bo pa enak.
Seveda, da ne. Pa se ga, ker bojo bolj inteligentni ljudje imeli potem topel in mehak feeling, da so naredili nekaj dobrega.
Egoistične prasce bo pa tako ali tako treba prisilit. Je pa fino, da prvi vedo, kdo so egoistični prasci in jih zaničujejo, se ne razmnožujejo z njimi itd. Da se znebimo smeti iz genskega bazena.
Zgodovina sprememb…
Da! Vendar to ni samo slovenski problem! Poglej Srbijo zadnje dni.... Verjetno gre tudi za kaj drugega, npr dobo socialnih omrežij in še marsičesa... Svet se vrti vedno hitreje, hkrati pa ima narava, obnovitev nje in planet omejene možnosti.
Zanimivo, vsi se strinjamo s tem samo noben pa ne poveže da je potem treba prenehat SUBVENCIONIRAT RAZPLOD... ampak mi še skoz delimo olajšave za froce, gratis vrtce, gratis šole, doklade itd...
Le zakaj če ima planet omejene možnosti mi jih prej porabimo, bi pa vseeno subvencionirali nove porabnike?
Zanimivo, vsi se strinjamo s tem samo noben pa ne poveže da je potem treba prenehat SUBVENCIONIRAT RAZPLOD... ampak mi še skoz delimo olajšave za froce, gratis vrtce, gratis šole, doklade itd...
Le zakaj če ima planet omejene možnosti mi jih prej porabimo, bi pa vseeno subvencionirali nove porabnike?
Ker razplod ni problem. Problem je kdo se razplaja. Saj veš, uvod v Idiokracijo in podobno:
WizzardOfOZ je izjavil:
To so take puhlice in totalen BS s strani debilov. Dejte se vi nečemu odpovedat, da bo vsem bolje!!! Jebite se! Zakaj bi se odpovedal čemu?
Očitno ne razumeš dobro ENERGIJSKE BILANCE!
Reciklaža stane. Čiščenje tudi. Vse zahteva tudi čas, ne samo energije! Zdaj smo prišli že tako daleč, da bodo stali; beri: bodo finančno dragi tudi naravni habitati! Ker do sedaj jih je bilo najceneje uničiti in jih podrediti produkciji. Nove plantaže z bombažem, palmami za olje ipd.
Kaj misliš, da bodo kolesa v fitnes centrih predelali za izločanje CO2 in bo problem rešen!?? NE! ZA izločanje in razgradnjo CO2 ti danes porabiš toliko energije in CO2, kot ga dejansko izločiš in predelaš! To je korakanje na mestu!!
Drookl_Mazz je izjavil:
Rezultat bo pa enak.
Seveda, da ne. Pa se ga, ker bojo bolj inteligentni ljudje imeli potem topel in mehak feeling, da so naredili nekaj dobrega.
Egoistične prasce bo pa tako ali tako treba prisilit. Je pa fino, da prvi vedo, kdo so egoistični prasci in jih zaničujejo, se ne razmnožujejo z njimi itd. Da se znebimo smeti iz genskega bazena.
NE bo šlo! Nikakor!
Udarec po denarnici je edina realna možnost!!
komu zvoni; zvoni tebi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FrRoSt ()
stara mama ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Ne vem, a vas definirajo drugi? Nimate lastne osebne identitete? Bo že "naslednji" sam presodil kam in kdaj in če bo letel. Bolj je pomembno, da si sam pred svojim pragom pometel.
Sem pometel. Ampak po tistem pa ne prenesem še kar naprej stalnega obtoževanja, da sem kriv vsega možnega.
stara mama je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Sem pometel. Ampak po tistem pa ne prenesem še kar naprej stalnega obtoževanja, da sem kriv vsega možnega.
Očitno si slabo, pa imaš slabo vest, če tega ne, se pravi lahko še malo pometaš.
Recimo, meni se pri taki temi niti kocina v levi nosnici ne zamaje, ker vem, da ne govori o meni.
Zgodovina sprememb…
Magic1 ::
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Daniel ::
Drookl_Mazz je izjavil:
stara mama je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Očitno si slabo, pa imaš slabo vest, če tega ne, se pravi lahko še malo pometaš.
Recimo, meni se pri taki temi niti kocina v levi nosnici ne zamaje, ker vem, da ne govori o meni.
O P0fi, so zdravila spet popustila in je bilo treba spet nov nick? Lep dan tudi tebi, našemu SloTech brezmadežnemu uspešnežu, ki ti mi, plebs ne sežemo niti do gležnja :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
RedDrake ::
Drookl_Mazz je izjavil:
100% porabiš več kot bi moral pri 8 miljaradah ljudi.
Če želiš biti "sustainable" za tako količino ljudi, moraš:
- živeti v kolibi iz slame
- jesti večinoma neživalsko nepredelano hrano pridelano v tvoji okolici
- uporabljati tekstil do "konca"
- uporabljati tehniko do "konca"
- hoditi okoli peš / s kolesom
Mogoče odkljukaš eno od teh dveh stvari.
Tako da, miško, si kar tudi ti del problema.
Čeprav realno je problem v 8 miljaradah, ker če bi nas bilo samo 3 miljarde problema sploh ne bi bilo.
Še enkrat:
Drookl_Mazz je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Očitno preveč svinjaš (neposredno, rediš krave, voziš avto - in posredno, tlačiš fotopanele na streho, uporabljaš plastiko,...), da bi bilo to možno oz. ne plačaš dovolj davkov. Se pravi nekaj je treba narediti, ali boš plačeval več davkov ali pa boš svinjal manj.
Mimogrede, če bi se cel svet obnašal tako kot slovenceljni, bi rabili 3x večji planet.
Dobr so te nategnili. A je bilo z ali brez vazelina?
Drookl_Mazz je izjavil:
stara mama je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
O P0fi, so zdravila spet popustila in je bilo treba spet nov nick? Lep dan tudi tebi, našemu SloTech brezmadežnemu uspešnežu, ki ti mi, plebs ne sežemo niti do gležnja :)
U, pa še en, ki mu ne gre ugibanje, naslednji prosim? Ker problem ni onesnaževanje, problem je, če to kdo omeni in kdo ta oseba je, mar ne?
asdf_jklc ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Dobr so te nategnili. A je bilo z ali brez vazelina?
Ne bo potrebe, se pa bojim, da boš imel ti težave pri sedenju, ko boš preboleval srbortinost.
- pozimi od sadja samo jabolka in kompoti, od zelenjave "bore malo", tipično razne kisane stvari.
- odpiši razne pomaranče, lubenice, limone, neskončne količine riža, soje, čokolade, kave (!), in praktično vsega kar ne raste pri nas (kar je _VELIKA_ večina stvari ki jih marsikdo dnevno uživa)
- odpiši vse kar je "made in china", ker da spraviš 100g težek gadget, čez pol sveta pač ni sustainable.
Razen klošarjev in raznih "off-grid" fanatikov pri nas skoraj nihče ni sustainable. Realnost.
Svet je bil sustainable z "techom" izpred 100 let ali pa z modernim techom pri mnogo manj populacije.
Saj zato pa govorijo o max 500M ljudeh na zemlji. Ni to nobeno naključje. Zdaj nas samo pripravljajo na to, da bo to nujno, če želimo ohraniti planet ...
Drookl_Mazz je izjavil:
Popolnoma ničemur, dokler se bodo preseratorske bruseljske barabe kitile z našim delom.
Misliš s pretepanjem 3-4 letnikov? Ne skrbi, niti oni ne bi šli na tak nivo.
Pojmi pri tebi so zelo relativni, sploh kar se pretepanja tiče :) :) :)
Drookl_Mazz je izjavil:
Popolnoma ničemur, dokler se bodo preseratorske bruseljske barabe kitile z našim delom.
Ne, ti jih relativiziraš odvisno od tega, kakšno nebulozo si se odločil zagovarjati v tistem momentu.
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
stara mama je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
U, pa še en, ki mu ne gre ugibanje, naslednji prosim? Ker problem ni onesnaževanje, problem je, če to kdo omeni in kdo ta oseba je, mar ne?
Ni potrebno ugibanje. Statistično je enostavno možnost manj kot promil, da bi se 5+ oseb tako samovšečnih in s tako retoriko kot jo imaš ti (praktično do pikice enako) registriralo na forum v zadnjih 6 mesecih, prej pa 10+ let ne. Kot pravim, želim ti lep dan, da ne boš tako zategnjen.
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
stara mama je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Ni potrebno ugibanje. Statistično je enostavno možnost manj kot promil, da bi se 5+ oseb tako samovšečnih in s tako retoriko kot jo imaš ti (praktično do pikice enako) registriralo na forum v zadnjih 6 mesecih, prej pa 10+ let ne. Kot pravim, želim ti lep dan, da ne boš tako zategnjen.
Ah, projiciraš. Razumem, hotel si se pohvaliti s svojo govedorejsko statistiko. Bravo.
Unchancy ::
Bi bili pripravljeni jesti vegansko pleskavico, če bi imela enak okus kot prava? Bi jedli meso pridelano v laboratoriju?
Brez težav, z veseljem. Zanekrat je problem, ker jih prodajajo zmrznjene in jih je treba odtajat, kar traja.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Drookl_Mazz je izjavil:
Bi bili pripravljeni jesti vegansko pleskavico, če bi imela enak okus kot prava? Bi jedli meso pridelano v laboratoriju?
Brez težav, z veseljem. Zanekrat je problem, ker jih prodajajo zmrznjene in jih je treba odtajat, kar traja.
Sam si jo naredi
Iz lokalno pridelane nepredelane zelenjave?
Just asking for a friend ...
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Ne, ti jih relativiziraš odvisno od tega, kakšno nebulozo si se odločil zagovarjati v tistem momentu.
Mulca sem prpalil parkrat v lajfu okol kepe in še naprej jih bom, pa če se ti na trepalnice postavljaš. Eni pa furajte permisivno vzgojo in imejte egocentrične narcisoidne pamže.
Drookl_Mazz je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
Mulca sem prpalil parkrat v lajfu okol kepe in še naprej jih bom, pa če se ti na trepalnice postavljaš. Eni pa furajte permisivno vzgojo in imejte egocentrične narcisoidne pamže.
Ja, saj tisti v Beogradu jih je pa ene parkrat s kuglo...
Drookl_Mazz je izjavil:
Sam si jo naredi
? Imam en paket v zmrzovalniku že predolgo in jih bom lahko vrgel v kanto, ker kadarkoli se spravim kuhat in se spomnem nanje, se spomnim tudi, da bi jih moral dati odtajat nekaj ur prej. In tako so obležale v zmrzovalniku.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Unchancy ()
In dodatno še gigahekateri uničenih gozdov za iste "naravne" sestavine.
Zgodovina sprememb…
Ker sorry, če jem teletino od taščine krave je to po vsaki metriki mnogo mnogo bolj sustainable, kot če jem neko vegi pleskavico kjer so sestavine iz treh kontinentov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
Pa ne pozabit nafte za logistiko (transport, embalažo) ananasov, soje, mangov in svega živega čez pol sveta.
In dodatno še gigahekateri uničenih gozdov za iste "naravne" sestavine.
Meni je ok že to, če ne koljejo mladih živali za to, da se jaz najem. Že samo to mi je velik plus. Uničeni gozdovi so smešen argument, ker vse kemikalije iz gozdov dobijo iz odpakov predelave lesa pri proizvodnji papirja.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
blay44 ::
niti poizkusiti?
V eni drugi temi so pa takoj sodniki.
Jaz sem kar se hrane tiče neskončnokrat bolj sustainable kot naš lokalni troll, ki vsakič ko iz petih slojev plastike odvije nek vegan soy rice čudež naredi več škode kot jaz z mojimi tremi avtomobili s skupaj 12kkm letno.
trancer01 ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: trancer01 ()
Drookl_Mazz je izjavil:
No, skratka, ugotovili smo torej predvsem to, da imajo slo-techovci veliko izgovorov zakaj ne in zakaj so za vse to krivi drugi
Ne. Odkrili smo, da bi nekateri radi, da gremo vsi ostali, razen vas, nazaj v jame živet, da si boste kot peščica lahko potem več privoščili.
Lahko ti rečem le: ODJEBI!
Lahko pa začneš pri sebi. Izklopi internet kabel in potegni kabel za elektriko iz računalnika ter ostalih elektro zadev doma. Ne rabiš poročat, kok te je fotr potem zbil. Že vemo kakšen bo rezultat.
Jaz pa najraje vidim, da se kolje prav mlade živali za moje kosilo. Zelo rad tudi prdim, ker vem, da s tem prispevam k toplejšemu ozračju.
Saj se ni treba obnašat neumno. Vsi, ki jemo meso, vemo, da je teletina boljša od govedine in da ne ješ mesa nekaj let stare kokoši.
Meni bi bilo, če je okus enako dober, ljubše jesti vegansko ali umetno vzgojeno meso.
Če rad prdiš se pa zraven najej še fižola.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Unchancy ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Drookl_Mazz je izjavil:
No, skratka, ugotovili smo torej predvsem to, da imajo slo-techovci veliko izgovorov zakaj ne in zakaj so za vse to krivi drugi
Ne. Odkrili smo, da bi nekateri radi, da gremo vsi ostali, razen vas, nazaj v jame živet, da si boste kot peščica lahko potem več privoščili.
Lahko ti rečem le: ODJEBI!
Lahko pa začneš pri sebi. Izklopi internet kabel in potegni kabel za elektriko iz računalnika ter ostalih elektro zadev doma. Ne rabiš poročat, kok te je fotr potem zbil. Že vemo kakšen bo rezultat.
Srček prenapeti, kdo ti bo pa kravice futral, če se predčasno stegneš od infarkta? Si pogruntal, da bi bilo bolj future proof, če bi imel njivo z zeljem, pa te malo stiska, ne sekiraj se, saj bo socialna poskrbela zate.
Saj se ni treba obnašat neumno. Vsi, ki jemo meso, vemo, da je teletina boljša od govedine in da ne ješ mesa nekaj let stare kokoši.
To je tekstura, ne okus, v NY je okrog 20 let nazaj kuhar v neki ugledni restavraciji pripravil gostji viledo, užaljen, ker je dala zrezek psu. Pohvalila ga je.
Sploh piščanec je zanimiv, kjer lahko s saitanom dejansko posnemaš še teksturo, potem pa je samo še stvar začimb.
Zgodovina sprememb…
PacificBlue ::
Drookl_Mazz je izjavil:
Saj to je problem, ni osebne odgovornosti.
Vsak bi rad ohranil kar ima, noben ali pa zelo redki so pa zavedni in delujejo v smeri bolj ozavescene miselnosti in se odrekajo nepotrebnim stvarem, ki jih v zivljenju niti ne rabijo.
:3
Drookl_Mazz je izjavil:
To ni samo lastnost slo-tehovcem ampak širše splošno prepričanje in razmišljanje!!
VSI bi prvo začeli pri drugih!! Svojo rit bi šele kasneje vključili.
komu zvoni; zvoni tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Poli green salama (grahova) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 17368 (11194) | Daniel |
» | Veganska hrana v javnih ustanovah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 33452 (23425) | nejclp |
⊘ | Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 52025 (39650) | Aston_11 |
» | Rastlinsko-meso-US (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9484 (7817) | gushto |