» »

Strateški svet za prehrano.

Strateški svet za prehrano.

NuMaN ::

Solata tudi.

Ostane samo pranojedstvo.

111111111111 ::

Moe_Lester je izjavil:

Saj je meso tudi predelano. Razen, če ti kravo direkt za bedro ugrizneš. Ne bluzi.

Očitno ne veš kaj pomeni predelano, zato se v debato pač ne vtikaj ali pa si poglej izrazoslovje.

nejclp je izjavil:

Ne, ne opazim. Tip me je obtožil, da najedam, četudi nisem prav nič najedal. Napisal sem, zakaj ta tema, saj je jasno, odgovoril sem energetiku, mu povedadal da sem vegan, fikus pa je uletel in me obtožil, da najedam. A mi pokažeš, na kateri točki sem začel najedati, preden me je fikus obtožil?

Sprijazni se v vsaki temi se trigeriraš, ker se ljudje ne strinjajo s teboj in potem začneš najedati o tem da ne najedaš. :D

nejclp je izjavil:


Je pa lepo, če drugega totalno brez veze obtožiš, da najeda? A mi poveš, kje sem najedal vsejedcem?

https://slo-tech.com/forum/t814399/p788...

Mislim, da sedaj najedaš tudi vegetarijancem, vegani pa so raje tiho, da ne bi padli v isti koš kot ti. :D Kako je Nejči se ti odpove tudi ena specializirana skupina.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

c3p0 ::

NuMaN je izjavil:

Solata tudi.

Ostane samo pranojedstvo.


No, sadež nima neke prihodnosti.

NuMaN ::

Nisem mislil sadež.

Hraniš se s sončnimi žarki ob vzhodu in zahodu, tako da jih gledaš.

Poleg tega lahko piješ vodo.

feryz ::

c3p0 je izjavil:

NuMaN je izjavil:

Solata tudi.

Ostane samo pranojedstvo.


No, sadež nima neke prihodnosti.
A ti jo pa imaš?
Katero merilo za prihodnost pa uporabljaš? Jutrišnji dan? To ti zna ratati, ja.

k4vz0024 ::

Ne pozabijo naj košar hrano, meni brez svinjine, za Kitajčke pa še pasje zrezke....

cesnja ::

111111111111 je izjavil:

[
No pa da vidimo, kaj bi jedli, tako da je pridelano v Sloveniji in da ne rabimo uvoza? Kaj točno lokalno pridelanega bi otroci jedli med zimo? Kaj svežega? Moka je predelana, ovseno mleko je predelano, ta živila odštejte, pa da vas vidim kako bi se zdravo prehranjevali. :D

Predelano je tu predvsem misljeno kot nasprotje polnovrednega oziroma polnozrnatega zivila. Recimo bela moka je iz jedrca zitnega semena, sicer ima ogromno kalorij in razmeroma veliko beljakovin, a v primerjavi s polnovredno izvedbo polnozrnate moke, ki vsebuje se lupino in kalcek, ima precej manj hranil.

Zdaj ce umetno omejujes uvoz (kar sploh ni fer, ker kravce na tvojem krozniku jedo sojo iz Brazilije), bi lahko pozimi jedli zitarice, strocnice, gomoljnice, semena in orescke, od listnate zelenjave pa endivijo, radic, karkoli sorodnega zelju, cebulo, cesen, por. Drugo je pa res iz spajze ali zamrzovalne skrinje ali uvozeno. Ampak sveze paprike iz Spanije definitivno ne uvazajo zaradi nekih 1% veganov.

nejclp ::

111111111111 je izjavil:

Moe_Lester je izjavil:

Saj je meso tudi predelano. Razen, če ti kravo direkt za bedro ugrizneš. Ne bluzi.

Sprijazni se v vsaki temi se trigeriraš, ker se ljudje ne strinjajo s teboj in potem začneš najedati o tem da ne najedaš. :D

Pajade, še tega se mi manjka, da bi se tukaj kdo strinjal z mano. valjda da najedam, ampak šele potem, ko najedate meni.

c3p0 ::

NuMaN je izjavil:

Nisem mislil sadež.

Hraniš se s sončnimi žarki ob vzhodu in zahodu, tako da jih gledaš.

Poleg tega lahko piješ vodo.


Že že, ti si omenjal kaj nam še preostane, če pa je še solata živa. Če sadež pustiš, ne bo iz njega nikoli nič. Torej je po tej logiki "moralno čisto" jest sadje, ne le prane.

nekikr ::

Unchancy je izjavil:

nekikr je izjavil:

Da se ne boš razpočil. Slovensko ne pomeni nujno boljše. Pomeni, da je dražje, to je 100%, da je boljše pa nikakor ne. Kot drugo: veliko se naroča lokalno, ogromno. Vem, ker ima moja čez prehrano v OŠ.

Meni povejo, da jim na primer vsiljujejo tiste zapakirane ogabne perutninske hrenovke, ki so seveda pol cenejše od lokalno proizvedenih telečjih in jim pri tem razlagajo, da so bolj kvalitetne in dražje in da naj jih le pojejo. Tega še pes ne bi jedel.
Saj ne kritizirajo vsega, dosti stvari imajo kar radi. Tudi McDonalds, mimogrede, tako da očitno za otroke prepričat kvaliteta niti pod razno ni pogoj.

Ne, ne vsiljujejo jim. Problem je, da imajo zelo omejen budget, točno določen znesek, ki je precej majhen. Moja je želela otrokom v OŠ dati za malico nojeva jajca (in bili so navdušeni, praktično nihče jih še ni jedel) ampak ker so toliko dražja, je morala ta znesek dobiti notri pri drugih dneh. Če bi lahko vsakič vzela telečje hrenovke, ki so 4x dražje, bi jih, ampak to avtomatično pomeni, da imajo potem 3 dni nekaj čisto preprostega. Z večjim budgetom bi bila tudi prehrana boljša (pa že zdaj sploh ni slaba).

nejclp ::

111111111111 je izjavil:


Mislim, da sedaj najedaš tudi vegetarijancem, vegani pa so raje tiho, da ne bi padli v isti koš kot ti. :D Kako je Nejči se ti odpove tudi ena specializirana skupina.

Vegani so tiho, ker so svoje že povedali. Ne vidim, da bi tukaj kakšen vegan postavil temo in potem začel najedati o veganizmu, praviloma jih postavljate mesojedci, kjer lahko jokcate, kako vas vegani ogrožajo, kjer lahko stresate apologije jedenju mesa, od tega, da je solata tudi živo bitje, do tega, da klanje živalim v bistvu prija in da je veganstvo škodljivo, ker B12. Vsakič isto. Nobenega argumenta ni, da bi jedel meso, razen tega, da je meso dobrega okusa.

Glugy ::

Dons se da biti zdrav ko dren pa jest vegeterijansko ( ne vegansko ; pa velik folka še zdej meša to dvoje ) hrano. Imamo vse potrebne prehranske dodatke da se to da v izi nardit. Kot da niste še slišal za B12 pa železo v obliki prehranskih dopolnil. Te old school pediatri pa tud. Otroci so občutljiva bitja, oni si s tem ko zagovarjajo mesno hrano samo krijejo hrbet. Ker drgač bi mogl bit pa odgovorni če bi bilo kakorkoli kej narobe. Zakaj bi se izpostavljal če ni treba? Še posebej ker bi jih mesoljubi starši popolnoma zasuli z grožnjami. Sej se vedno oglasjo mesoljubi ko se karkol o vegeterjanstvu govori. Prizadane jih da se normalizira drugačna prehrana kot so jo sami vajeni. Pa čeprav jim nihče ne jemlje njihove želje po mesu. Samo lajša se izbira zdrave nemesne alternative.

Je pa neki res, otroci ki so vegeterjanci in uporabljajo dodatke bi mogl to koordinirat z tistimi redki voljnimi pediatri ki bi bili pripravljeni pomagat pa redno bi mogl dajat preverjat kri na vsake pol leta najmanj da vidjo če res dobijo dost železa in b12 in tako naprej.

Glej dal bi se. Bi se blo treba pa bolj potrudit kot pa pri vsejedih otrocih.


Vedno je zaviralo napredka človek ki govori da se nekaj ne da samo zato ker ni tolk simpl kot je bilo včasih. Vedno je tako bilo in vedno tako bo. Največje udobje je ostajat pri tistem kar smo se naučili tekom življenja in kar je dobro služilo nam. Ampak če bi bili vsi taki ne bi nikol nikamor prišli. Prav je da so zanamci drugačni kot mi. Edino pravilno. Naj se učijo iz SVOJIH napak. Naj se jim da pa vse kar je na voljo da delajo stvari PO SVOJE.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

Utk ::

Pa ti si genij. Bedna hrana in dodatki v obliki tablet, to bo to, za otroke. Pa pregled krvi na pol leta.

link_up ::

Danes je Velika sobota, v kosarice pa se pakira vecinoma meso. Strpnost je danes biti tiho.
In and Out

kajtimara ::

Kako naročate hrano 'vegani'? S tem mislim ljudje, ki nadpovprečno gledajo pri hrani kaj in kako.
Tam v restavraciji je vsaka hrana pripravljena posebej! Torej jo dobiti ni problem. Pa še bolj izbirate lokacijo, saj vašim željam ni možno povsod ustreči.
Če pride avtobus, bodo tisti izven običajne kar čakali. Pas tisti z običajno hrano tudi - da vsi iz avtobusa pojedo in pridejo na avtobus.
Kdo ima korajžo odpreti tale link in prebrati ponudbo? Ha, ha, ha!
https://www.spar.si/online/bio-in-druga...

Nas čako kaj takega?

https://www.dnevnik.si/1042992763

Zgodovina sprememb…

asdf_jklc ::

Hrane se že zdej fukne stran po šolah ogromno - ker otroci tistih smeti, ki jih kuhajo v šolah nočejo žret. Če je kdo jedel kdaj tiste smeti od hrane, več o čem govoriš. Al ješ višnjevo torto, juho al pa perutničke ima vse isti okus. S tem ko bodo začel še napol užitno travo dodajat in podobno, pa itak več kot pol otrok nebo ničesar žrl. Taka pač je realnost.

Moja otroka recimo ne jesta v šoli, niti nimata malice v šoli, ker jima tiste šolske smeti ne pašejo. Tako si za malico pripravita doma (od jabolka do kakšnega sendviča), kosilo pa skuhata doma. Jemo različne stvari.

Če hočejo da bodo otroci jedli, je treba najprej užitno znat stvari skuhat, pravilno skuhat, spečt in tudi ustrezno začinit. Ampak seveda, ker imaš potem enga k ne sme A, drug ne sme B, tret ne sme C, četrt ne sme D, pet so starši prepovedal, šest ... imaš potem vsak teden neužitne razkuhane špagete npr.. Pa me ni zdej začet o kaki razvajenosti ampak tastu so spremenil delavnik in je prišel tko domov, da mu je blo treba skuhat, kosila v času delavnika pač ni. Mu je tašča začela nosit vrtčevsko hrano domov - par mescov je to trpel, pol je pa enkrat razpičkan pršu domov in je tašča te smeti dobila v glavo. Od takrat naprej kuha in ne nosi več teh smeti domov. To da bi si pri nas pogledali, kako pripravljajo hrano ponekod v tujini, k že zgleda tako, da te matra pojest, pa itak škoda. Ne pri nas ti fukne zidarsko žlico v tiste odvratne kovinske posode, s katere še pes noče jest.

Glugy ::

Utk je izjavil:

Pa ti si genij. Bedna hrana in dodatki v obliki tablet, to bo to, za otroke. Pa pregled krvi na pol leta.


Ti pa še bolj. Vse kar ni meso = bedna hrana. Kje ti je logika?

kajtimara ::

asdf_jklc je izjavil:

Hrane se že zdej fukne stran po šolah ogromno - ker otroci tistih smeti, ki jih kuhajo v šolah nočejo žret.

Noben na svetu ne osporava te trditve. By: jamie oliver

https://www.google.com/search?q=jimie+o...

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Glugy je izjavil:

Dons se da biti zdrav ko dren pa jest vegeterijansko ( ne vegansko ; pa velik folka še zdej meša to dvoje ) hrano. Imamo vse potrebne prehranske dodatke da se to da v izi nardit. Kot da niste še slišal za B12 pa železo v obliki prehranskih dopolnil. Te old school pediatri pa tud. Otroci so občutljiva bitja, oni si s tem ko zagovarjajo mesno hrano samo krijejo hrbet. Ker drgač bi mogl bit pa odgovorni če bi bilo kakorkoli kej narobe. Zakaj bi se izpostavljal če ni treba? Še posebej ker bi jih mesoljubi starši popolnoma zasuli z grožnjami. Sej se vedno oglasjo mesoljubi ko se karkol o vegeterjanstvu govori. Prizadane jih da se normalizira drugačna prehrana kot so jo sami vajeni. Pa čeprav jim nihče ne jemlje njihove želje po mesu. Samo lajša se izbira zdrave nemesne alternative.

Je pa neki res, otroci ki so vegeterjanci in uporabljajo dodatke bi mogl to koordinirat z tistimi redki voljnimi pediatri ki bi bili pripravljeni pomagat pa redno bi mogl dajat preverjat kri na vsake pol leta najmanj da vidjo če res dobijo dost železa in b12 in tako naprej.

Glej dal bi se. Bi se blo treba pa bolj potrudit kot pa pri vsejedih otrocih.


Vedno je zaviralo napredka človek ki govori da se nekaj ne da samo zato ker ni tolk simpl kot je bilo včasih. Vedno je tako bilo in vedno tako bo. Največje udobje je ostajat pri tistem kar smo se naučili tekom življenja in kar je dobro služilo nam. Ampak če bi bili vsi taki ne bi nikol nikamor prišli. Prav je da so zanamci drugačni kot mi. Edino pravilno. Naj se učijo iz SVOJIH napak. Naj se jim da pa vse kar je na voljo da delajo stvari PO SVOJE.


Tako ja. Dajmo otroke filati z dodatki. Bog ne daj, da bi se izogibali prevec procesirani hrani, dajmo jim se tablete, da bo za ziher. aja sori, lahko jim damo prsilo haha :))

Zgodovina sprememb…

asdf_jklc ::

Tablete otrokom? A jih nebi ker v šol prklopl med poukom na vrečko, pa dobijo kr infuzijo v kri pa problem rešen. Mislim res, da fuck no. Začnite kuhat doma in kupovat hrano od kmeta, sadje sezonsko in podobne stvari. Prihranki že pri hrani bodo enormni, za zdravje bote pa tut ogromno nardil.

Glugy ::

kriptobog je izjavil:


Tako ja. Dajmo otroke filati z dodatki. Bog ne daj, da bi se izogibali prevec procesirani hrani, dajmo jim se tablete, da bo za ziher. aja sori, lahko jim damo prsilo haha :))


Ja pol pa dejmo ukint farmacijo pa tablete če so tak oh in spljoh. Bo velik folka imel slabš lajf in pocrkal. To je pa ful oh in spljoh boljš. Aja pa to da ne gledaš na svoje zdravje pa na vitamine pa da te to po glavi tepe ko si starejši ( nič ni zastonj vse pregreške se prej al slej prek zdravja plača ) je pa ful boljš k pa eno tableto pojest. Boh ne dej to je tok skari. Kemija pa to. Aja ups sej je vse okol nas. Kaj pa mikro plastika ki zahaja v našo hrano. Ja dejmo še to ukint pa se še tega bat. Mislm. kakšne mate ej.

Že zdej nekateri otroci ne bi preživel al pa imel kolikor toliko znosnega življenja če jih ne bi filal s tableti pa to tagrdo farmacijo pa kemijo.

Vegeterjanstvo je izbira. Nobene prisile. To je tist tipičen mesoljubi propagandistični mit da bo prisila in to obnašanje kot da bi vam kaj vzel.

Ne morem verjet da moram kot mesojed človek tok zagovarjat vegeterjance ker so nekateri mesoljubi tok neobzirni do drugačnih od sebe. Živi in pusti živeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

s1m0n ::

Vegeterjanstvo je izbira. Nobene prisile...

Pa si prepričan, da bo/bi otrok to izbiral sam?

Gospod ::

To je zdravo in dobro za vse:
Lp.

kriptobog ::

Glugy je izjavil:

kriptobog je izjavil:


Tako ja. Dajmo otroke filati z dodatki. Bog ne daj, da bi se izogibali prevec procesirani hrani, dajmo jim se tablete, da bo za ziher. aja sori, lahko jim damo prsilo haha :))


Ja pol pa dejmo ukint farmacijo pa tablete če so tak oh in spljoh. Bo velik folka imel slabš lajf in pocrkal. To je pa ful oh in spljoh boljš. Aja pa to da ne gledaš na svoje zdravje pa na vitamine pa da te to po glavi tepe ko si starejši ( nič ni zastonj vse pregreške se prej al slej prek zdravja plača ) je pa ful boljš k pa eno tableto pojest. Boh ne dej to je tok skari. Kemija pa to. Aja ups sej je vse okol nas. Kaj pa mikro plastika ki zahaja v našo hrano. Ja dejmo še to ukint pa se še tega bat. Mislm. kakšne mate ej.

Že zdej nekateri otroci ne bi preživel al pa imel kolikor toliko znosnega življenja če jih ne bi filal s tableti pa to tagrdo farmacijo pa kemijo.

Vegeterjanstvo je izbira. Nobene prisile. To je tist tipičen mesoljubi propagandistični mit da bo prisila in to obnašanje kot da bi vam kaj vzel.

Ne morem verjet da moram kot mesojed človek tok zagovarjat vegeterjance ker so nekateri mesoljubi tok neobzirni do drugačnih od sebe. Živi in pusti živeti.


Ja dajmo potem kar zdrave ljudi in otroke filati s tabletami. Kam smo prisli. Zdravila so zadnja stvar, ki se jo vzame. Ce lahko vse potrebne snovi pridobis s prehrano, zakaj bi potem vsiljeval prehranska dopolnila?

tikitoki ::

s1m0n je izjavil:

Za večino šol se, da jedilnik pogledat na spletu... Na naši šoli je različno od 2-3x na teden je kakšno meso... Torej kak teden več kak teden manj ostalo pa so kosila brez mesa. Tak, da kak teden ima 2x meso, 3x brez in obratno... Jaz ne vidim tukaj nič narobe! Solata je na voljo skoraj vsak dan, a kaj ko jo otroki ne jejo :)


Domnevam, da je solata zanic.

Tweezzizi ::

Glugy je izjavil:

Ne morem verjet da moram kot mesojed človek tok zagovarjat vegeterjance ker so nekateri mesoljubi tok neobzirni do drugačnih od sebe. Živi in pusti živeti.


Mislim, da ne razumes smisla celotne teme in nabijanja v njej.

Zacel jo je kmet, ki prodaja meso, potem so se nanj navlekli se ostali kmetici iz foruma.

Ne gre samo za neobzirnost ampak sirijo FUD, ker jim gre za zasluzek, ce bos pogledal ostale teme na racun vegetarianstva itd. bos videl, da se ves cas pojavljajo iste osebe, ker pa so hkrati tudi SDSovi propagandisti, jim se toliko bolj pase, da se siri neumnosti po internetu ob vsakem vladnem predlogu/ukrepu.

Tudi sicer, glede strateskega sveta, to je bila spet stvar sprovocirana s strani pridelovalcev mesa, ker se pocutijo ogrozeni, da se zelenjavo rine v ospredje, za njeno pridelavo pa potrebujes njivo, ki jo je treba obdelovati, kar za njih - v kolikor se seveda mentalita ljudi spremeni - pomeni vec dela kot nafutrati zivino in skidati gnoj.

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Mato989 je izjavil:

Spet debilizem par excellence, 2 menija v šolah, zakaj ne kar 3? Ali 4, pa 16 sladic? Pol pa jamranje ker ne bodo dobili kuharjev ker nihče ne bo hotel kuhat razvajeni mladini. Faking kruh in vodo frocom pa gris vsak petek pa konec.

To pot si pa zadel glavico na žebljico, Mato, brawo! Ti je mogoče najdražja svetovala? ;)
Žalostno, da kreteni vladajo na visokih položajih in da zakonodaja prepoveduje vnos svinca v telo po hitrem postopku… ker potem bi svet bil veliko,lepši ;)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Glugy ::

kriptobog je izjavil:

Ja dajmo potem kar zdrave ljudi in otroke filati s tabletami. Kam smo prisli. Zdravila so zadnja stvar, ki se jo vzame.


Ne štekam kako lahko mešaš zdravila z prehranskimi dodatki. Če ti osnove niso jasne pol ti pa res ne morm pomagat pri razumevanju.

kriptobog je izjavil:

Ce lahko vse potrebne snovi pridobis s prehrano, zakaj bi potem vsiljeval prehranska dopolnila?


Če človek lahko že sam po sebi zdravo živi zakaj vsiljevat telovadbo v šole? Zakaj protikadilski zakon ? Zakaj prepoved nakupa mamil? Sej lahko vsak že sam po seb izbere da ne bo šel kupovat mamil cigaret in ostalega. Kakšna logika je to?

Še enkrat ne gre za prisilo. Prisila bi bila če bi silil otroke oz. kogarkoli da so vegeterjanci pa jih ne. Če komu ne pašejo prehranski dodatki naj pa je meso. V vsakem primeru morš dobit vase železo in b12. Moramo pomagat tistim ki želijo živeti drugače od nas. In če obstaja rešitev za te zakaj bi jim to preprečevali? Zakaj bi se zmrdovali nad njimi. Sej ne bo to nas nč prizadelo. Vmešavat se v zasebna življenja ljudi je neumnost. Kdor noče mesa naj ima alternativo zakaj pa ne. Če pa noče alternative bo moral pa meso jest.

Pač tko k sm reku. To je stvar izbire. Sploh pa ti je gotovo kot mesojedcu jasno da več mesa ko se poje večja bo cena tega mesa.
Edini ki profitira v tej debati mesoljubiteljstva je tisti ki prodaja to meso. Noben drug. Tako da me resno zanima motiv tako populističnega pripovedovanja o tem kako je meso predpogoj zdravja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Glugy ()

trancer01 ::

Veganstvo za mladoletne bi morali prepovedati, staršem, ki svoje otroke silijo v to, pa bi morali otroke odvzeti!>:D

nejclp ::

Zato je smiselno, da se opravljajo kontrolni zdravniški pregledi, saj itak se. Idiote imaš tudi med vegani, četudi je delež nižji, kot med vsejedimi. Če si vegan zaradi etike, ali kakršnih koli drugih razlogov, se moraš seznaniti s priporočili in vsaj zmerno izobraziti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

lynxslo5 ::

Golob in Tina Gaber naj se nehata vtikati v naša življenja. Homosapiens je že vsejeda žival in temu imamo prilagojena prebavila in zobovje, da jemo tudi meso. Če ne bi jedli mesa, se naši možgani ne bi razvili skozi tisočletja. Znanost pa je dokazala, da je veganstvo škodljivo. Še posebej za otroke. Če bo ta Golobov svet za prehrano veganstvo vsiljeval ototrokom v šolah, ga je treba kazensko ovaditi.

nejclp ::

Ja, na vrhu prehranjevalne verige si. Greš k mesarju in junaško rečeš, pol kile flama pa če mate mozgovo kost za župo. Ful ti možgani potem delajo, ko se nažreš mesa. Taprav človek narave, ni razlike med tabo in kromanjoncem. Taprav dec. Nihče ti ne preprečuje, da ješ meso. Nekateri ga pač ne.

111111111111 ::

cesnja je izjavil:



Zdaj ce umetno omejujes uvoz (kar sploh ni fer, ker kravce na tvojem krozniku jedo sojo iz Brazilije), bi lahko pozimi jedli zitarice, strocnice, gomoljnice, semena in orescke, od listnate zelenjave pa endivijo, radic, karkoli sorodnega zelju, cebulo, cesen, por. Drugo je pa res iz spajze ali zamrzovalne skrinje ali uvozeno. Ampak sveze paprike iz Spanije definitivno ne uvazajo zaradi nekih 1% veganov.

Če bi umetno omejevali uvoz, bi bilo meso dražje in bolj kvalitetno. :)

Meso na mojem krožniku se prehranjuje s travo in šrotom, ki zraste tukaj. :) Edino zdravila so pa res iz uvoza.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 ::

nejclp je izjavil:

Vegani so tiho, ker so svoje že povedali. Ne vidim, da bi tukaj kakšen vegan postavil temo in potem začel najedati o veganizmu, praviloma jih postavljate mesojedci, kjer lahko jokcate, kako vas vegani ogrožajo, kjer lahko stresate apologije jedenju mesa, od tega, da je solata tudi živo bitje, do tega, da klanje živalim v bistvu prija in da je veganstvo škodljivo, ker B12. Vsakič isto. Nobenega argumenta ni, da bi jedel meso, razen tega, da je meso dobrega okusa.

Saj veš kako najdeš med 200 ljudi vegana? SAm ti pove. :D

Temo sem postavil zato, ker se nepreverjene agende širijo v šolo in lahko naredijo več škode kot koristi. Z Golobovo izjavo: "Pojejmo manj mesa.", se 100% strinjam. Slovenci požremo preveč predelane mesne prehrane. Raje nepredelano meso manjkrat na teden in takrat kvalitetno.

Jesti samo RASTLINSKO, je pa dejansko SVINJSKO drago, če se seveda hočeš pravilno prehranjevati in da si ne delaš škode.

Seveda je argument za meso. Za fizično delo potrebuješ od nekje jemati energijo, ne moreš si privoščiti 5 obrokov na dan, veganstvo tega enostavno ne pokrije. Vegane se lahko gredo tisti, ki ne delajo fizično vsakodnevno. Na nobenem gradbišču še nisem srečal veganov niti presno jedcev, tu pa tam je kakšen vegetarijanec.

Glugy je izjavil:

Dons se da biti zdrav ko dren pa jest vegeterijansko ( ne vegansko ; pa velik folka še zdej meša to dvoje ) hrano. Imamo vse potrebne prehranske dodatke da se to da v izi nardit. Kot da niste še slišal za B12 pa železo v obliki prehranskih dopolnil. Te old school pediatri pa tud. Otroci so občutljiva bitja, oni si s tem ko zagovarjajo mesno hrano samo krijejo hrbet. Ker drgač bi mogl bit pa odgovorni če bi bilo kakorkoli kej narobe. Zakaj bi se izpostavljal če ni treba? Še posebej ker bi jih mesoljubi starši popolnoma zasuli z grožnjami. Sej se vedno oglasjo mesoljubi ko se karkol o vegeterjanstvu govori. Prizadane jih da se normalizira drugačna prehrana kot so jo sami vajeni. Pa čeprav jim nihče ne jemlje njihove želje po mesu. Samo lajša se izbira zdrave nemesne alternative.

Je pa neki res, otroci ki so vegeterjanci in uporabljajo dodatke bi mogl to koordinirat z tistimi redki voljnimi pediatri ki bi bili pripravljeni pomagat pa redno bi mogl dajat preverjat kri na vsake pol leta najmanj da vidjo če res dobijo dost železa in b12 in tako naprej.

Glej dal bi se. Bi se blo treba pa bolj potrudit kot pa pri vsejedih otrocih.


Vedno je zaviralo napredka človek ki govori da se nekaj ne da samo zato ker ni tolk simpl kot je bilo včasih. Vedno je tako bilo in vedno tako bo. Največje udobje je ostajat pri tistem kar smo se naučili tekom življenja in kar je dobro služilo nam. Ampak če bi bili vsi taki ne bi nikol nikamor prišli. Prav je da so zanamci drugačni kot mi. Edino pravilno. Naj se učijo iz SVOJIH napak. Naj se jim da pa vse kar je na voljo da delajo stvari PO SVOJE.

Otroci naj delajo po SVOJE? Se nismo pri permisivni vzgoji nič naučili? Otroka je treba vzgajat in usmerjat. To da mu damo na izbiro v OŠ, kaj bi rad jedel si bomo zabili nož v hrbet.

Trenutno se jezimo nad izključno rastlinskem jedilniku, kar je VEGANSTVO, vegetarijanstvo, je bistveno bolj primerno za otroke, kar pa v šolah že imajo 1-2x na teden.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

kajtimara je izjavil:

Nas čako kaj takega?

https://www.dnevnik.si/1042992763

Upam, da prepovejo poimenovanja. Vegetarijanci naj imajo svoja poimenovanja. :)
Burger: Kruh s travnato ploščico
Klobasa: zeleni tulec
Čvapčiči: travnati svaljki. :D

Glugy je izjavil:

Ne morem verjet da moram kot mesojed človek tok zagovarjat vegeterjance ker so nekateri mesoljubi tok neobzirni do drugačnih od sebe. Živi in pusti živeti.

Naj svoje agende ne rinejo v osnovno šolo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Tweezzizi je izjavil:


Mislim, da ne razumes smisla celotne teme in nabijanja v njej.

Zacel jo je kmet, ki prodaja meso, potem so se nanj navlekli se ostali kmetici iz foruma.

Ne gre samo za neobzirnost ampak sirijo FUD, ker jim gre za zasluzek, ce bos pogledal ostale teme na racun vegetarianstva itd. bos videl, da se ves cas pojavljajo iste osebe, ker pa so hkrati tudi SDSovi propagandisti, jim se toliko bolj pase, da se siri neumnosti po internetu ob vsakem vladnem predlogu/ukrepu.

Tudi sicer, glede strateskega sveta, to je bila spet stvar sprovocirana s strani pridelovalcev mesa, ker se pocutijo ogrozeni, da se zelenjavo rine v ospredje, za njeno pridelavo pa potrebujes njivo, ki jo je treba obdelovati, kar za njih - v kolikor se seveda mentalita ljudi spremeni - pomeni vec dela kot nafutrati zivino in skidati gnoj.

Heh, sploh nimam živali, ampak gozd. Statusa kmeta pa sploh ne. :D

ZAnimivo, v vsaki temi sem SDS-ovc, ker se ne strinjam s temami te vlade. :D

Za pridelavo zelenjave že dolgo ne rabiš njivo, samo zarukani Slovenski kmetje jo še prodajajo iz njive. Tujina to goji že pod šotori, brez sončne svetlobe. Tole boste žrli pametnjakoviči, takoj ko uničite Slovensko kmetijstvo. Kreteni. Evo, tole lahko gojiš v domači kleti:


Glugy je izjavil:

Še enkrat ne gre za prisilo. Prisila bi bila če bi silil otroke oz. kogarkoli da so vegeterjanci pa jih ne. Če komu ne pašejo prehranski dodatki naj pa je meso. V vsakem primeru morš dobit vase železo in b12. Moramo pomagat tistim ki želijo živeti drugače od nas. In če obstaja rešitev za te zakaj bi jim to preprečevali? Zakaj bi se zmrdovali nad njimi. Sej ne bo to nas nč prizadelo. Vmešavat se v zasebna življenja ljudi je neumnost. Kdor noče mesa naj ima alternativo zakaj pa ne. Če pa noče alternative bo moral pa meso jest.

Pač tko k sm reku. To je stvar izbire. Sploh pa ti je gotovo kot mesojedcu jasno da več mesa ko se poje večja bo cena tega mesa.
Edini ki profitira v tej debati mesoljubiteljstva je tisti ki prodaja to meso. Noben drug. Tako da me resno zanima motiv tako populističnega pripovedovanja o tem kako je meso predpogoj zdravja.

Meso lahko zavrnejo že sedaj pri kosilu.

Meso v zmernih količinah je predpogoj zdravja, da ješ čimbolj raznoliko hrano. Problem je prekomerno uživanje predelanega mesa.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

asdf_jklc ::

Osebno bi vegane in zelene razglasil za teroristično organizacijo. Kaj je pa to en posiljen, tečen, nadležen folk. Kot revež z iPhonom, vedno izveš da ga ima.

cesnja ::

111111111111 je izjavil:


Jesti samo RASTLINSKO, je pa dejansko SVINJSKO drago, če se seveda hočeš pravilno prehranjevati in da si ne delaš škode.

Seveda je argument za meso. Za fizično delo potrebuješ od nekje jemati energijo, ne moreš si privoščiti 5 obrokov na dan, veganstvo tega enostavno ne pokrije. Vegane se lahko gredo tisti, ki ne delajo fizično vsakodnevno. Na nobenem gradbišču še nisem srečal veganov niti presno jedcev, tu pa tam je kakšen vegetarijanec.

Ne seri. Energijo najlazje dobis iz ogljikovih hidratov. Najbolj zdravo iz kompleksnih. Sem ze prej pisal - zitarice (in kvazi zitarice), strocnice, gomoljnice, semena in orescki, pa nekaj zelenega perja zraven. Brez problema naberes 3500 kcal.

nejclp ::

111111111111 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Vegani so tiho, ker so svoje že povedali. Ne vidim, da bi tukaj kakšen vegan postavil temo in potem začel najedati o veganizmu, praviloma jih postavljate mesojedci, kjer lahko jokcate, kako vas vegani ogrožajo, kjer lahko stresate apologije jedenju mesa, od tega, da je solata tudi živo bitje, do tega, da klanje živalim v bistvu prija in da je veganstvo škodljivo, ker B12. Vsakič isto. Nobenega argumenta ni, da bi jedel meso, razen tega, da je meso dobrega okusa.


Saj veš kako najdeš med 200 ljudi vegana? SAm ti pove. :D

Hahahaha, prvič sem slišal to šalo, resno, hahahah, neverjetno originalno.


111111111111 je izjavil:


Temo sem postavil zato, ker se nepreverjene agende širijo v šolo in lahko naredijo več škode kot koristi. Z Golobovo izjavo: "Pojejmo manj mesa.", se 100% strinjam. Slovenci požremo preveč predelane mesne prehrane. Raje nepredelano meso manjkrat na teden in takrat kvalitetno.

Jesti samo RASTLINSKO, je pa dejansko SVINJSKO drago, če se seveda hočeš pravilno prehranjevati in da si ne delaš škode.

Seveda je argument za meso. Za fizično delo potrebuješ od nekje jemati energijo, ne moreš si privoščiti 5 obrokov na dan, veganstvo tega enostavno ne pokrije. Vegane se lahko gredo tisti, ki ne delajo fizično vsakodnevno. Na nobenem gradbišču še nisem srečal veganov niti presno jedcev, tu pa tam je kakšen vegetarijanec.


Strateški svet za prehrano trenutno sestavlja 19 članov različnih strok in sektorjev. Ker jih je samo 19, bi bilo res fino, da se jim pridružiš in razsvetliš s svojim znanjem ignorante, ki ga sestavljajo

dr. Nataša Fidler Mis: Pediatrična klinika UKC LJ, Klinični oddelek za gastroenterologijo, hepatologijo in nutricionistiko, ter predavateljica na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani (UL),

Veronika Cukrov: Odvetniška družba Cukrov, kjer se primarno ukvarja z vprašanji energetskega prava, ki je močno povezano z okoljskimi vidiki prehrane,

dr. Boštjan Jakše: Boštjan Jakše, s. p., s področja prehrane je doktoriral na Biotehniški fakulteti UL,

dr. Tanja Kamin: Fakulteta za družbene vede UL, profesorica in vodja raziskovalnega centra za socialno psihologijo,

dr. Samo Kreft: Fakulteta za farmacijo UL, Katedra za farmacevtsko biologijo,

Nika Tavčar: Umanotera, Slovenska fundacija za trajnostni razvoj,

dr. Andreja Vezovnik: Fakulteta za družbene vede UL, Katedra za medijske in komunikacijske študije,

dr. Ivan Eržen, zdravnik, specialist epidemiologije, strokovni direktor NIJZ,

dr. Jakob Leskovec, raziskovalec na Biotehniški fakulteti UL,

dr. Aleš Kuhar, agrarni ekonomist, predavatelj na Biotehniški fakulteti UL.

dr. Zlatko Fras, zdravnik, specialist kardiologije na UKC LJ,

Mojca Dolinar, klimatologinja, direktorica Urada za meteorologijo, hidrologijo in oceanografijo Agencije Republike Slovenije za okolje,

Lilijana Mahne, promotorka lokalne samooskrbe, kmetija Mahne,

Dan Juvan, državni sekretar na ministrstvu, pristojnem za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti,

dr. Darjo Felda, državni sekretar na ministrstvu, pristojnem za izobraževanje,

Tatjana Buzeti, državna sekretarka na ministrstvu, pristojnem za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano,

Uroš Vajgl, državni sekretar na ministrstvu, pristojnem za okolje,

Azra Herceg, državna sekretarka na ministrstvu, pristojnem za zdravje,

dr. Aida Kamišalić Latifić, državna sekretarka v Službi Vlade Republike Slovenije za digitalno preobrazbo,

111111111111, strokovnjak za prehrano, forum slo-tech, veliko hodi po gradbiščih in na nobenem še ni srečal veganov niti presno jedcev, tu pa tam je kakšen vegetarijanec.


111111111111 je izjavil:


Za pridelavo zelenjave že dolgo ne rabiš njivo, samo zarukani Slovenski kmetje jo še prodajajo iz njive. Tujina to goji že pod šotori, brez sončne svetlobe. Tole boste žrli pametnjakoviči, takoj ko uničite Slovensko kmetijstvo. Kreteni. Evo, tole lahko gojiš v domači kleti:

Kako bo uvajanje veganskega obroka v šole uničilo slovensko kmetijstvo?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nejclp ()

111111111111 ::

nejclp je izjavil:


Strateški svet za prehrano trenutno sestavlja 19 članov različnih strok in sektorjev. Ker jih je samo 19, bi bilo res fino, da se jim pridružiš in razsvetliš s svojim znanjem ignorante, ki ga sestavljajo

Sami teoretiki brez terenskih izkušenj. Po moje bi jim jaz res prav prišel, da bi jih postavil malo na realna tla. :D
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

nejclp ::

Ja, po gradbiščih pa res ne hodijo, bi rekel.

trancer01 ::

To so sami aktivisti, isto predsednica tega bedastega sveta za zapravljanje denarja in zastrupljanje otrok.:))

111111111111 ::

nejclp je izjavil:

Ja, po gradbiščih pa res ne hodijo, bi rekel.

Ne hodijo, za to so previsoki.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

nejclp ::

111111111111 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Ja, po gradbiščih pa res ne hodijo, bi rekel.

Ne hodijo, za to so previsoki.

Ja, pa v strateškem svetu za prehrano so. Ne razumejo, da je del njihovih nalog hoja po gradbiščih.

111111111111 ::

nejclp je izjavil:


Ja, pa v strateškem svetu za prehrano so. Ne razumejo, da je del njihovih nalog hoja po gradbiščih.

No vidiš. Saj počasi prihajaš k pameti.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

kriptobog ::

Saj najvecji problem je procesirano sranje iz mesa in ker bi folk jedel samo pusto meso, zrezke in konec. Mukce futrajo z raznimi salamami, hrenovkami in industrijskimi pastetami. To sranje je dalec od zdravega. Jaz tega sranja sploh ne jem. Prav tako zagovarjam, da se porabi vse, od glave do repa. Ce bi se vsi drzali tega bi potrebovali vsaj pol manj zivine, kot se jo danes vzreja. Krava ima skoraj milijon kalorij. Z eno kravo nafutras enega cloveka za celo leto. Oz. se vec, ker ne jes samo mesa za vsak obrok. Dejansko lahko porabis vse, ampak folk bi pac rad samo puste zrezke. Jaz se vodo od sunke porabim. Danes sem kuhal velikonocno sunko ina na koncu sem vodo v kateri se je kuhala zakuhal v tako super juho da adijo. Dobil 4l odlicne juhe. Itd.
Ali pa recimo, moja je podlegla influencerski promociji za kolagen. Ma kaki praski neki. Goveja kostna juha, to ti je pravi kolagen, pa tisto zelatino, ki jo dobis ven lahko porabis kjerkoli zelis, od juh, sladic, rizot, smutijev, itd.

lambda ::

nejclp je izjavil:


Strateški svet za prehrano trenutno sestavlja 19 članov različnih strok in sektorjev.

Prešteti je treba število veganov na njem in kako so med sabo povezani, pa je dokaj jasno kaj je ta svet in kakšen je njegov namen.

Predsednica sveta:
Osebno menim, da bi bilo za izboljšanje prehrane prebivalcev Slovenije pomembno, da bi bila zdrava hrana cenovno bolj dostopna, torej subvencionirana. Nujni so tudi komplementarni ukrepi, na primer subvencije in denarna nadomestila za skupine, ki jih zvišanje cen najbolj prizadene, in kampanje za spodbujanje potrošnje zdravju in podnebju prijaznejše hrane. Šele tako postane obdavčitev zelo učinkovito orodje.

dope1337 ::

Zanimivo dejstvo je, da vecino mesojedcevi z lahkoto tolerira vegetarjance ter mukoma prenasa vegane.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: dope1337 ()

WizzardOfOZ ::

Jaz nimam problemov ne z vegetarjanci in ne z vegani, dokler mi ne težijo in silijo jest njihovo hrano.
Vsak naj je kar mu paše in naj tega ne vsiljuje drugim. Če hočejo imet 2 obroka naj jih imajo. Ampak predvsem morajo biti ti obroki zdravi in polni hranil, ne da bodo otroci morali potem prehranska dopolnila jest, ker s hrano ne dobijo dovolj vsega.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

dope1337 ::

Sem podobnega mnenja, ampak da bomo omogocili 2 obroka bodo potrebne subvencije in temu nisem naklonjen. Sedaj bo vecina naroda financno prispevala za subvencioniranje zejam manjsine. Koristi te subvencije so samo zadovoljiti ideologijo te manjsine in nic drugega. Nobenih blagodejnih zdravstvenih doprinosov ni tukaj.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Veganska usmeritev v vrtce šole, da ali ne?

Oddelek: Loža
191530 (1230) tomlin
»

Veganska hrana v javnih ustanovah (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
30329457 (19430) nejclp

Ali je vsak lahko vegan? Zakaj nekateri uspejo in nekateri ne (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50045687 (33312) Aston_11
»

Prehrana (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20649002 (45336) Matev

Več podobnih tem