» »

Avto kot identiteta posameznika, je z ljudmi res tako enostavno manipulirati?

Avto kot identiteta posameznika, je z ljudmi res tako enostavno manipulirati?

««
4 / 10
»»

KsilaHo2 ::

Evo nekaj podobnega omenja tudi gospod Mazzini v Sobotni prilogi, citiram: "Da o dobrodelnosti ne govorimo: časopisna nabiralna akcija za reveže, ki so živeli ob kruhu in vodi, nezaposleni, nakar je oče dobil službo! Da! Za prvo plačo so vplačali kredit za avto, očeta je kap, druge plače ni več bilo. Prosijo za pomoč za hrano, da preživijo ob avtu.".
Link do originalnega članka: http://web.archive.org/web/200807071531...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: KsilaHo2 ()

feryz ::

Ti pa res, vsaj izgleda tako, vse verjameš.
Itak da nimajo za kruh, zunaj pa jim stoji avto.
Kaj pa če si ga je tastari kupil, da bi lahko v službo hodil, nato so ga pa brcnili ven? Plus tega, ne piše, da je to novi audi, ampak avto. Mogoče je vzel jurja kredita za clio I in ima s tem vračilom zdaj probleme.

Ti pa res, vsaj izgleda tako, vse verjameš.
Itak da nimajo za kruh, zunaj pa jim stoji avto.

Sem dostikrat že videl tudi na lastne oči, tako da ja, verjamem kar Mazzini piše, ker sem se tudi na lastne oči prepričal da je tako. Marsikdo ne zna z denarjem in ga sfrčka na lizingu za avto pa še kakšna naumnost, nato pa za osnovne potrebščine kot je hrana nima. Imam znanca ki najprej kupuje stvari, recimo zvočnike za 500 € je kupil takoj ko je plačo dobil, že 2 tedna kasneje jih je prodajal za pol cene novih! In to ni osamljen primer, večina ljudi ne zna z denarjem racionalno ravnat.

Plus tega, ne piše, da je to novi audi, ampak avto. Mogoče je vzel jurja kredita za clio I in ima s tem vračilom zdaj probleme.

Ne govorimo o istem primeru. Mazzini piše o časopisni zbiralni akciji, jaz pa ti govorim da je bila zbiralna akcija za družino iz oddaje Tednik, ter še en primer v oddaji Ambienti: prenova.

Evo o zelo podobni stvari govori tudi tale Slotech tema! Kdo si to lahko privošči?

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

recimo zvočnike za 500 € je kupil takoj ko je plačo dobil, že 2 tedna kasneje jih je prodajal za pol cene novih!
Ja normalno, moral bi kupit taksne za 2000€ pa bi bil zadovoljen. Tisti zw 500€ so cisti nateg.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Citiram: "Na slovenskih cestah opazujem, kako se nekateri slovenci odpravljajo na dopust...
Mlada 3- ali 4-članska družina. Tipično ljubljanska registrska tablica. Avto višjega cenovnega razreda, zadaj prikolica s čolnom in nekje na avtu še dva cestna kolesa, ki tudi nista videti poceni.
Ponavadi imajo taki nekje ob morju še svojo nepremičnino ali pa se odločijo za dopustovanje pri naših sosedih, kjer cene letijo v nebo.

Sprašujem se, kakšen sloj ljudi si to lahko privošči. Se pravi drag avto, prikolica, čoln, malo dražje kolo, (nepremičnina na morju).
Kaj mora biti po poklicu on in kaj ona, da si to lahko privoščita? Upam si tudi trdit, da taki ne stanujejo v najemu, ker bi sicer varčevali za lastno nepremičnino."

Tema na Slotechu, link zgoraj.

m0LN4r je izjavil:

recimo zvočnike za 500 EUR je kupil takoj ko je plačo dobil, že 2 tedna kasneje jih je prodajal za pol cene novih!
Ja normalno, moral bi kupit taksne za 2000EUR pa bi bil zadovoljen. Tisti zw 500EUR so cisti nateg.

Prodajal jih je ker mu je sredi meseca zmanjkalo denarja, ne zato ker bi bili slabi. IN to se mu neprestano dogaja. Da najprej kupi takoj ko dobi plačo svega in svašta, nato pa sredi meseca prodaja za 2 krat nižjo ceno. Pač ne zna z denarjem in večina ljudi je takih da ne zna z denarjem. Zato pa tudi kupujejo nove BMWje, Audije in Mercedeze.

Zgodovina sprememb…

Aja pa vsi so taksni, to ne more biti slucajno izjema. Tako je.
Ce na TVju tako pravjo, pa Mazzini, potem je to sveta istina. Amen.
Trade Republic 38MVDVXM

Malo se ozri okrog sebe. Seveda niso vsi takšni, niti nikjer nisem trdil da so. Je pa res da imajo Slovenci ne kaj dosti slabše avte od Švicarjev, s tem da je povprečna plača v Švici 5x večja.

Zato pa v Sloveniji ne vidis nobenga Cliota pa Polota, vecina avtov so vsi novi ala Arteon s ladjo na kluki.

Castna.
Trade Republic 38MVDVXM

Seveda vidiš tudi Polote in Cliote. A je neproporcionalno velik delež premium znamk. Je res 30 % ljudi bogatašev v Sloveniji? Nikakor ne. AMpak ene 30 % je premium znamk avtov. Zakaj si torej nekdo ki ni bogataš kupuje Audije, BMWje in Mercedeze? Zato da se kurči. Nato pa je zelje.

Zgodovina sprememb…

sonar1 ::

Ksila, avto je krneki... Jaz sem ven iz tega... Bom šel verjetno na megane za 200€. Prav me ne brigajo več, mislim da maš prav glede teme.

KsilaHo2 je izjavil:

Malo se ozri okrog sebe. Seveda niso vsi takšni, niti nikjer nisem trdil da so. Je pa res da imajo Slovenci ne kaj dosti slabše avte od Švicarjev, s tem da je povprečna plača v Švici 5x večja.

Tako tako, zadnjic pri Merkator centru so bli sami Porscheji, potem pa nekaj drobiza razni poceni Megani pa taki.
Pa vse glanc novo.
Trade Republic 38MVDVXM

Ti kar trolej. AMpak dejstvo pa je da je delež premium znamk v Slovenskem voznem parku proporcionalno zelo velik glede na razporeditev plač v Sloveniji.

KsilaHo2 je izjavil:

Seveda vidiš tudi Polote in Cliote. A je neproporcionalno velik delež premium znamk. Je res 30 % ljudi bogatašev v Sloveniji? Nikakor ne. AMpak ene 30 % je premium znamk avtov. Zakaj si torej nekdo ki ni bogataš kupuje Audije, BMWje in Mercedeze? Zato da se kurči. Nato pa je zelje.

Ja pri Bauhausu sem opazil isto, vec kot 50% avtov je blo po eurotaxu vrednih 50.000€
Ocitno smo druga svica.
Trade Republic 38MVDVXM

Nad 2500 EUR neto na mesec zasluži samo nekaj procentov ljudi. Ampak premium dragih avtov je pa precej več kot samo nekaj procentov.

Zgodovina sprememb…

KsilaHo2 je izjavil:

Ti kar trolej. AMpak dejstvo pa je da je delež premium znamk v Slovenskem voznem parku proporcionalno zelo velik glede na razporeditev plač v Sloveniji.

Premium znamke? lol... 5 let star bmw al audi nista premium...

KsilaHo2 je izjavil:

Nad 2500 EUR neto na mesec zasluži samo nekaj procentov ljudi. Ampak premium dragih avtov je pa precej več kot samo nekaj procentov.

Ja in? Saj pravim, pred Bauhausom je blo 50% avtov vsaj ranga novi Audi S3
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Evo to zgoraj so BRUTO plače!

Za imet 2500 € neto rabiš cca 4100 € bruto plače! https://www.optius.com/iskalci/karierna...

Zdej pa odčitek koliko ljudi v Sloveniji ima prek 4100 € bruto plače?

Vse skupaj dosti pod 1 %. Dragih avtov na cestah je pa MNOGO MNOGO VEČ kot 1 %!! Torej?

Zgodovina sprememb…

Kaj mene briga placa. Pred merkator centrom stojijo vecinoma samo novi avti za 50k. A je tko ane.
Trade Republic 38MVDVXM

Ja in? Saj pravim, pred Bauhausom je blo 50% avtov vsaj ranga novi Audi S3

To je trolanje. Ne rabi bit preko 50 % avtov Audi S3 da velja "da je delež premium znamk v Slovenskem voznem parku proporcionalno zelo velik glede na razporeditev plač v Sloveniji."

Kaj mene briga placa. Pred merkator centrom stojijo vecinoma samo novi avti za 50k. A je tko ane.

Nehaj trolat.

Zgodovina sprememb…

Ja lej, samo novi in samo premium:

Samo novo, samo premium :))

Ujebemti, hujs kot v svici. Sami novi Porscheji.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

To so cherry picked slike. Če se sprehodiš po Ljubljanskem BTC bo premium avtov precej več.Že samo dejstvo da si dal slike izpred Bauhausa ti da vedeti da imaš opravka z "DIY osebami" te pa so po navadi bolj racionalne kot splošna populacija.
Premium avtov je precej več kot 1 %, ranga 10 %, medtem ko je premium plač nad 2500 EUR neto manj kot 1 %. Delež premium avtov je NEPROPORCIONALNO visok glede na plače.

Zgodovina sprememb…

1. Pics or it didnt happen.

2. Koliko je 300KM+ avtov na avto.net mlajsih od 3 let?
Trade Republic 38MVDVXM

Evo eno random parkirišče (vpiši v Googla parkirišče in daj pod slike):

WizzardOfOZ ::

KsilaHo2 je izjavil:

Ohoho to pa si 100 let za cajtom. Seveda si jih, ravno mali človek ima potrebo da se ven meče, resnični bogataš svoj bogastvo skriva in ga ne kaže. V osnovni šoli od mulca ima tri četrt razreda cunje od znamk. Se mi je neumno zdelo za ene kavbojke fuknit 200 EUR, ampak sošolci so začeli socialno izključevat tiste ki niso imeli hlače od znamk. Zato sem mu jih kupil, pa čeprav se mi je neumno zdelo dat 200 EUR. IN RAVNO O TEM TI GOVORIM! Da tista večina ovc sili vse ostale da tudi oni kupujejo precenjene stvari ki jih ne potrebujejo, drugače jih pa socialno izključujo, zafrkavajo, jih maltretirajo in tako naprej. Sploh ne veš kaj se dogaja dandanes po osnovnih šolah, mi je sin vse povedal..In kumot si privoščim 200 EUR za kavbojke, denar tu ni problem in sem mu jih tudi kupil, gre za to da se mi je neumno zdelo dajat tak denar, če pa enako dobre dobiš za 50 EUR. Večina opranih ovc ostale dobesedno SILI da še oni kupujejo bedarije in precenjene izdelke, povsod je tako, od cunj do avtov in dalje.

Temu se reče biti ovca, ki se podreja ostalim. Slabo ti gre to. Moj otrok gre v šolov obleki, ki ji paše, ne ki mu jo predpišejo sošolci. In tisti, ki mu proba ka jvsilit, je tepen, pa imamo mir.

Drugače pa ja, imaš prav kar se tiče malega človeka. Hoče obleke bogatašev in avte bogatašev ter luksuz, ne dojame pa da tisti s ferariji in dragimi oblekami v včjih hišah, so samo korak naprej od reveža. Tapravi bogati so daleč nad tem in jih pripomočki za biti ovca (drage cunje in dragi avti) ne zanimajo.

KsilaHo2 je izjavil:

To kupujejo predvsem tisti, ki mislijo, da jih bodo ti dragi avti in lepe obleke ponesle v svet med ljudi, ki imajo denar. Bogati tega ne rabijo, da se počutijo bogate.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Temu se reče biti ovca, ki se podreja ostalim.

Ni res, za razliko od večine nisem ovca. Včasih pač moraš vedeti kje ne smeš narediti po svoje, ker so sankcije pač prehude. Ovca je tisti ki se odloča NERACIONALNO, jaz pa se odločam RACIONALNO.

Moj otrok gre v šolov obleki, ki ji paše, ne ki mu jo predpišejo sošolci. I

Ja ker ste iz kraja/šole ki nima probleme z bullyingom. Imate pač srečo, bodi hvaležen za to in nikakor ne misli da je povsod tako.

In tisti, ki mu proba ka jvsilit, je tepen, pa imamo mir.

Torej je tvoj sin del problema. Zadev se ne rešuje z pestmi. To je način neandertalcev, ne pa ljudi z možgani.

Tapravi bogati so daleč nad tem in jih pripomočki za biti ovca (drage cunje in dragi avti) ne zanimajo.

Točno tako, to sem tudi jaz že prej povedal. Da reveži se ven mečejo z Iphoni in dobrimi oblekami, pravi bogataši pa bogastvo skrivajo.

To kupujejo predvsem tisti, ki mislijo, da jih bodo ti dragi avti in lepe obleke ponesle v svet med ljudi, ki imajo denar. Bogati tega ne rabijo, da se počutijo bogate.

Res je. Pač ZMOTNO mislijo, to je dejstvo.

Zgodovina sprememb…

KsilaHo2 je izjavil:

medtem ko je premium plač nad 2500 EUR neto manj kot 1 %.

Ne drži, tam okoli 11% je.

Ni res. To zgoraj so BRUTO plače!

Za imet 2500 EUR neto rabiš cca 4100 EUR bruto plače! https://www.optius.com/iskalci/karierna...

Zdej pa odčitej koliko ljudi v Sloveniji ima preko 4100 EUR bruto plače?

Ti si zamešal bruto in neto plače..

Nad 2500 EUR NETO ima samo okrog 1 % ljudi v Sloveniji. 2500 EUR neto je 4100 EUR bruto. Torej na grafu rabiš gledat kdo ma več kot 4100 EUR bruto.

Zakaj nisi prebral tega že prej, ta graf je na tej zadnji strani teme bil z moje strani že dan, veš? Torej sploh ne bereš. Kaj ima smisel da komentiraš tisto kar sploh ne prebereš?

Zgodovina sprememb…

KsilaHo2 je izjavil:

Temu se reče biti ovca, ki se podreja ostalim.

Ni res, za razliko od večine nisem ovca. Včasih pač moraš vedeti kje ne smeš narediti po svoje, ker so sankcije pač prehude. Ovca je tisti ki se odloča NERACIONALNO, jaz pa se odločam RACIONALNO.

Moj otrok gre v šolov obleki, ki ji paše, ne ki mu jo predpišejo sošolci. I

Ja ker ste iz kraja/šole ki nima probleme z bullyingom. Imate pač srečo, bodi hvaležen za to in nikakor ne misli da je povsod tako.

In tisti, ki mu proba ka jvsilit, je tepen, pa imamo mir.

Torej je tvoj sin del problema. Zadev se ne rešuje z pestmi. To je način neandertalcev, ne pa ljudi z možgani.

Tapravi bogati so daleč nad tem in jih pripomočki za biti ovca (drage cunje in dragi avti) ne zanimajo.

Točno tako, to sem tudi jaz že prej povedal. Da reveži se ven mečejo z Iphoni in dobrimi oblekami, pravi bogataši pa bogastvo skrivajo.

Res je. Pač ZMOTNO mislijo, to je dejstvo.

Smo že imel take probleme, smo jih tudi že rešili. In na koncu so bulija starši prestavili v drugo šolo.

m0LN4r je izjavil:

Premium znamke? lol... 5 let star bmw al audi nista premium...

Zdej pa mene neki zanima. Kupiš premium audija in po kliko letih neha biti premium znamka?

Zgodovina sprememb…

KsilaHo2 je izjavil:

Ni res. To zgoraj so BRUTO plače!

Za imet 2500 EUR neto rabiš cca 4100 EUR bruto plače! https://www.optius.com/iskalci/karierna...

Zdej pa odčitej koliko ljudi v Sloveniji ima preko 4100 EUR bruto plače?

Ti si zamešal bruto in neto plače..

Nad 2500 EUR NETO ima samo okrog 1 % ljudi v Sloveniji. 2500 EUR neto je 4100 EUR bruto. Torej na grafu rabiš gledat kdo ma več kot 4100 EUR bruto.

Zakaj nisi prebral tega že prej, ta graf je na tej zadnji strani teme bil z moje strani že dan, veš? Torej sploh ne bereš. Kaj ima smisel da komentiraš tisto kar sploh ne prebereš?

Daj dobro poglej ta graf še enkrat. Ker se graf po 50€ dviga, meni zgleda kot 0,25% pri 4139, pa potem spet 0,25% pri 4189 in tako naprej do nekje 6000€, kjer pade že dost nizko. Ampak v osnovi več kot 1 %, dost več.

nevone ::

tako da ja, verjamem kar Mazzini piše

Ja, pa Mazzini od tega živi, da tebi pere možgane, in se ne pritožuje, da ne more premagati multinacionalk. Tudi ti bi lahko komu pral možgane - z dobrim namenom seveda - samo imaš problem, da hočeš naenkrat rešiti preveč.

Ali imaš res takšno smolo, da v razredu tvojega otroka vsi nosijo kavbojke za 200 eur in nikomur drugemu razen tebi ne gre na jetra to, da se vršijo takšni pritiski? Najdi somišljenike in vam bo takoj vsem skupaj lažje.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

kajtimara ::

Tale graf je zanimiv.
Zadnji, čisto zadnja skupina se zopet dvigne število prejemnikov.

Baumax.
je hendi trgovina. In deci so bolj praktični na tem področju. Zato so se v baumax pripeljalo oni. Z drugim, družinskim avtomobilom.
Pojdite na socialno ali vrtec, tam ko gredo gospe. Tam so šele avtomobili!

Mene boli k.. za avte. Vas čisto nič ne briga, če vsako leto grem na dopust za 3 tedne v exsotiko.
Vsak ima svoj veselje. Sam jaz ne hodim pol fehtat na okoli za denar ali socialno pomoč, adaptacijo hiše, preskakujem servise, sam menjam olje ....

Utk ::

To da nekateri ne znajo z denarjem sigurno ni neka skrivnost. Sem slišal celo, da nekateri kupujejo otroške cunje po 200 evrov samo zato, ker jih je kupil nekdo drug v razredu. Zakaj bi bilo pri odraslih kaj drugače.

kajtimara je izjavil:

Baumax. je hendi trgovina. In deci so bolj praktični na tem področju. Zato so se v baumax pripeljalo oni. Z drugim, družinskim avtomobilom.

Pridejo se pokazat, da se vidi kakšen pleh imajo. Če greš pa zraven avtopralnice parkirat pa se tam sprehodiš na kak sončen dan, se pa že vprašaš, če ljudje samo še avte pucajo.

kajtimara je izjavil:

Pojdite na socialno ali vrtec, tam ko gredo gospe. Tam so šele avtomobili!

V vrtec je poleg moje ena mama na socialni s panamero vozila otroka.

Miki N ::

Ja samo očitno je wagen dober trol, če toliko tuhtate o tem.

Oziroma saj praktičen - parkiraš in trola sam. :))

sirotka ::

Scaramouche3 je izjavil:

Tebe bolj moti,da je nekdo uspel, sploh, ki ne deluje da je zelo sposoben, pač introverte moti,da nekdo lahko z gobcem dobi keš, ki ga nekdo z fakulteto ne more, poleg tega, da ni avtohton.
Sprijazni se!

Daleč od tega, gre samo za zelo nadležnega tipa.

KsilaHo2 je izjavil:

Evo eno random parkirišče (vpiši v Googla parkirišče in daj pod slike):

Ja in kaj je zdaj tu razen nekih osnovnih modelov?
Kje so tile dvoji dragi avti, ki si jih ne morejo privoscit?

Rabljen bmw za 10k bi naj bil problem na sliki?
Trade Republic 38MVDVXM

Ni tolk problem v tem, da dajo ljudje preveč za avte, bolj je problem, da dajo preveč za slabe avte.

CiClon ::

To je zato, ker je avto v Sloveniji statusni simbol. Ena redkih stvari s katerimi lahko signaliziraš, da imaš keš in status. Itak imajo (so imeli) vsi lastniška stanovanja in bajte, nakupujejo tudi vsi v istih trgovinah, pijejo kavice v istih bifejih. Pri avtu se pa pokaže kdo je baja. Zato je prva stvar, ko se mulc zaposli, da skešira za hud avto.

Utk je izjavil:

Ni tolk problem v tem, da dajo ljudje preveč za avte, bolj je problem, da dajo preveč za slabe avte.

Američan bi ti rekel, da si totalni idiot, če plačaš en celoletni neto dohodek za avto. V Sloveniji je povprečje enih 20.000. Pa poglej kolk folka daje tolk za avto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CiClon ()

nakupujejo tudi vsi v istih trgovinah
Pa ja vecinoma so iste trgovine ja.
pijejo kavice v istih bifejih.
To tudi drzi, mamo tri bifeje, vsi so tam. Nihce ne hodi na drugi konec Slovenije v bife.
da skešira za hud avto.
Tole: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta...
al?
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

To tudi drzi, mamo tri bifeje, vsi so tam. Nihce ne hodi na drugi konec Slovenije v bife.
da skešira za hud avto.
al?

A pol tisti z nadpovprečnimi plačami ne hodijo v Lidle, Hoferje, Spare?

CiClon je izjavil:

Utk je izjavil:

Američan bi ti rekel, da si totalni idiot, če plačaš en celoletni neto dohodek za avto. V Sloveniji je povprečje enih 20.000. Pa poglej kolk folka daje tolk za avto.

Njihov neto in naš neto ni glih ista stvar. Če Američan plača vsa zavarovanja, pa da na stran za pokojnino, itd., mora tudi kar lepo cel letni neto dat, da si kupi nek normalen avto.

Sosed je rekel "WTF? A zdaj bom dal pa že cel let socialne za avto?!" To je Slovenija!!

OutOfTheBox ::

Sicer tale tip mi ne sede ravno, in ga zelo težko gledam sem pa vesel da je uspel. Spodnji komentar, kar lepo povzame vse potrebno

Scaramouche3 je izjavil:

sploh, ki ne deluje da je zelo sposoben, pač introverte moti,da nekdo lahko z gobcem dobi keš, ki ga nekdo z fakulteto ne more

Njegova "skrivnost" do uspeha je to da se nenavadno obnaša, kar pritegne ljudi in somišljenike. Ljudje so pa seveda tisti, ki ti dajo denar (donacije, sponozorji, reklame, ipd).

Da dosežeš tak nivo uspeha se pač moraš metat ven in v dobi interneta je to postalo enostavno. Bolj si kontroverzen in nenavaden, več keša boš imel. Zato smo pa dolgoročno pečeni, ker bo folk raje delal to in ne kopal jarkov zunaj na 40 stopinj za novo avtocesto al neki :)

CiClon je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

da skešira za hud avto.
al?

A pol tisti z nadpovprečnimi plačami ne hodijo v Lidle, Hoferje, Spare?

Tiste katere jaz definiram, kot nadpovprecne, hodijo ven jest, doma ne kuhajo, imajo prazen hladilnik, vse ostalo narocijo.
Ampak to je po mojem odvisno od zivljenjskega sloga.

Jaz jem vsak dan kaviar, zagonim 3-4 jurje za "pocitnice, potovanja" - ampak vozim se pa v 10 let stari Skodi Fabiji.
Trade Republic 38MVDVXM

Netrunner ::

Žal je dost ljudji ki išče oz. kupujejo določene zadeve samo zaradi "statusnega simbolo". Mene to ne moti ker taki se družijo skupaj in se ločijo od nas :) tako da si nismo v konfliktu. Vsako naj ima svoje veselje. Jaz sem si par let nazaj privoščil avto druge roke za malo več kot 15k in še danes se tepem po glavi zakaj nisem vzel kaj cenejšega :)

No, vsakdo mora kupiti par neumnosti v življenju. Važno je da prideš k pameti čimprej :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Jaz bil dal se vec, kake 100-150+ konjev vec pa stirikolesni pogon bi bilo optimalno.
Trade Republic 38MVDVXM

sreda ::

2008 ko je izbruhnila kriza sem se odjavil od RTV-ja in časnika Finance in prodal televizijo.
2016 ko je izbruhnil škandal na Facbook z Cambridge Analytico sem zaprl še ta account.
Ostal mi je le še Reddit. S časom sem spoznaval, da me določene teme pomirjajo, druge razburjajo.
Tako da v glavnem spremljam bolj lahke teme kot so zero waste, minimalizem, visible mending in podobno. S časom sem izgubil željo po materialnem in željo po kupovanju nove robe. Fokus posvečam izobraževanju in življenju v trenutku - priporočam.

sreda je izjavil:

2008 ko je izbruhnila kriza sem se odjavil od RTV-ja in časnika Finance in prodal televizijo.
2016 ko je izbruhnil škandal na Facbook z Cambridge Analytico sem zaprl še ta account.
Ostal mi je le še Reddit. S časom sem spoznaval, da me določene teme pomirjajo, druge razburjajo.

Jebemti, da zdajle Nodi zajebe s kako svojo napovedjo boš moral skenslati še Slotech!! 8-O

sreda je izjavil:

Tako da v glavnem spremljam bolj lahke teme kot so zero waste, minimalizem, visible mending in podobno. S časom sem izgubil željo po materialnem in željo po kupovanju nove robe. Fokus posvečam izobraževanju in življenju v trenutku - priporočam.

Se strinjam, minimalizem je dobra stvar. Jaz to zreduciram na dolocenih podrocjih, ne pa na vseh.
Plus minus. Ce me uporaba necesa veseli, je vsak evro vredno.
Zivljenje v trenutku je super, lahko je pa precej drag sport xD
Trade Republic 38MVDVXM

sreda ::

Najraje hodim v Hofer, ker imajo normalno velik parkplac - dovolj široke boxe. Kadar parkiram v Mercatorju, zelo težko ven zlezm, ker je parkiranje tako na tesno. Pa nisem debel.
««
4 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pretirana uporaba avtomobila (kako pretirana uporaba avtomobila uničuje posameznika i (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
51271891 (4326) m0LN4r
»

Cene Avtomobilov (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Na cesti
1146108484 (41777) Boštjan_Q
»

Koliko bo štromar vreden čez 10 let? (strani: 1 2 3 445 46 47 48 )

Oddelek: Na cesti
2352200344 (136976) Mato989

Več podobnih tem