Forum » Loža » Avto kot identiteta posameznika, je z ljudmi res tako enostavno manipulirati?
Avto kot identiteta posameznika, je z ljudmi res tako enostavno manipulirati?
KsilaHo2 ::
Motiš se. Teh kapljic se lahko nabere za celo vedro. L
Se ne. Nabere se jih za celo vedro ja, ampak multinacionalke imajo pa na voljo cel ocean vode. Če bi pa vsi takole začeli izboraževati ljudi da ne rabijo precenjenega sranja, no potem pa bi dejansko imelo nek signifikanten efekt. :) AMpak na žalost temu ni tako. Ljudje kar nasedajo, proti temu pa se bori le malokdo.
Če prideš s pravo idejo, tudi ti lahko premikaš gore.
Drži. Ampak tu se nas na fronti mora boriti več. Če se borim sam ne bom zmagal vojne proti multinacionalkam, ker sem samo en človek z samo 24 urami na dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KsilaHo2 ()
nejc_nejc ::
Zakaj zaboga bi hotel sin, ali ti, se družit s tistimi, ki se nočejo družit z njim zarad kavbojk?
Ne razumeš. Imaš kakega froca v osnovni šoli? In kje? Ponekod so neke finoče in razred se spravi maltretirat tisto manjšino ki kakorkoli izstopa. Tudi tako izstopa da nimajo cunj od znamk. V osnovnih šolah je že najmanjši razlog lahko dovolj za bullying.
tudi mi smo dali take in podobne nebuloze skozi, in tukaj te razumem. Posebej pri par let starem mulcu, smrklji. Kasneje ni več panike, ko dojame.
za opravilno sposoben folk,pa ne vidim panike, če se neracionalno obnaša, slejko prej se mu pobliska.
problem lahko, nastane, ko ga bo država na recimo "naš" račun futrala....
m0LN4r ::
Jebemu boga, od kod vam te kavbojke no
https://www2.hm.com/de_de/productpage.1...
Bom sel jutr v h&m vprasat, ce se majo kake za 200€+ ali so vse razprodane
https://www2.hm.com/de_de/productpage.1...
Bom sel jutr v h&m vprasat, ce se majo kake za 200€+ ali so vse razprodane
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Zakaj zaboga bi hotel sin, ali ti, se družit s tistimi, ki se nočejo družit z njim zarad kavbojk?
Ne razumeš. Imaš kakega froca v osnovni šoli? In kje? Ponekod so neke finoče in razred se spravi maltretirat tisto manjšino ki kakorkoli izstopa. Tudi tako izstopa da nimajo cunj od znamk. V osnovnih šolah je že najmanjši razlog lahko dovolj za bullying.
Imam, ampak mojga to sploh ne zanima. Sej je še majhen, in še telefona nima, niti želje po njem, čeprav ga imajo vsi drugi. Ko se drugi pogovarjajo o playstationu, gre on pač drugam. Realno, bolj so ljudje revni, več krame morajo imet. Staršem je pa tudi lažje kupit playstation kot pa jih peljat nekam.
Ko ga bojo začeli maltretirati, mu skrivati torbo, skrivati puščico, metati torbo v WC, ga pretepati, mu podstavljati mokro gobo na stol ter ga zasmehovati in ko bo ostal brez vseh prijateljev se javi. Takrat boš drugače mislil. Naredil boš vse da bo tvoj otrok sprejet, četudi to pomeni da mu boš kupit precenjenega Iphona. In ravno to je problem celotne družbe o katerem govorim. Neumna oprana večina sili v NERACIONALNE nakupe racionalno manjšino!
Zgodovina sprememb…
nevone ::
Nabere se jih za celo vedro ja, ampak multinacionalke imajo pa na voljo cel ocean vode.
Delaš podobno napako kot tisti, ki jih izpostavljaš. Želiš si celega oceana, čeprav že vedro kapljic naredi nek premik. Ne potrebuješ celega oceana. Če enemu človeku odpreš oči, si že naredil veliko. Pa jih zagotovo lahko odpereš precej večim.
Sicer se jaz ne zavzemam za to, da je treba vse kar je veliko razsuti, se pa strinjam, da so potrebne korekcije, predvsem v percepciji ljudi.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Če enemu človeku odpreš oči, si že naredil veliko. Pa jih zagotovo lahko odpereš precej večim.
Seveda. Vendar problema da ljudje v Sloveniji kupujejo mnogo predrage avtomobile, ki si jih ne morejo privoščiti glede na svoje plače ne bom rešil. Tega problema ne bom rešil, tudi če odprem oči 100 ali celo 1000 ljudem. Neumna oprana večina sili v NERACIONALNE nakupe racionalno manjšino in točno to je problem!
Sicer se jaz ne zavzemam za to, da je treba vse kar je veliko razsuti
Tega ne pravim. Pravim to da večini družbe manjka racionalnosti.
Zgodovina sprememb…
Imam, ampak mojga to sploh ne zanima. Sej je še majhen, in še telefona nima, niti želje po njem, čeprav ga imajo vsi drugi. Ko se drugi pogovarjajo o playstationu, gre on pač drugam. Realno, bolj so ljudje revni, več krame morajo imet. Staršem je pa tudi lažje kupit playstation kot pa jih peljat nekam.
Ko ga bojo začeli maltretirati, mu skrivati torbo, skrivati puščico, metati torbo v WC, ga pretepati, mu podstavljati mokro gobo na stol ter ga zasmehovati se javi. Takrat boš drugače mislil. Naredil boš vse da bo tvoj otrok sprejet, četudi to pomeni da mu boš kupit precenjenega Iphona. In ravno to je problem celotne družbe o katerem govorim. Neumna oprana večina sili v NERACIONALNE nakupe racionalno manjšino!
To smo mi delal ze tut 30 let nazaj, pa smo mel poerbane luknjaste kavbojke.
Ne samo mi, tudi vseh 8 razredov pred in po tem.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
feryz ::
Kaj to pomeni, da si kupujejo avte, ki si jih ne morejo privoščiti?
Jih potemtakem večini zaplenijo?
Ker če jih ne, si jih lahko privoščijo.
Jih potemtakem večini zaplenijo?
Ker če jih ne, si jih lahko privoščijo.
To pomeni tole. Pa beri za nazaj, ker ne mislim več kopirati. Preberi cel ta sestavek in boš razumel. TO je približno tako kot ona zgodba ki jo opisuje Mazzini v sobotni prilogi. Tip si je kupil nov avto na kredit in nato v Lidlu kolebal ali bi vzel klobaso za pse za 3 EUR ker več ni imel za hrano. Nato je prišel ven iz Lidla in v svojem novem avtu pasjo klobaso tudi pojedel! MIslim nisem preveč čustven, ampak se ti kar solze naberejo v očeh! Preberi si tukaj:
https://www.bmwslo.com/topic/39968-m-ma...
Objavljeno v Sobotni prilogi, 3. maja 2008
Slovenska posebnost
Zgoraj napisano velja na splošno, a Slovenci imamo neko posebnost in ta je vir zadrege za prometne strokovnjake. Zaznavajo jo nezavedno, saj so del naroda, a razumsko ubesediti je ne morejo. Tudi jaz je nisem, dokler ...
... se enkrat lani nisem ustavil v enem tistih nizkocenovnih tujih diskontov, ki so zrasli v naših predmestjih. Sprehajal sem se med robo, zloženo na paletah in doživel sem občutek ponavljanja: da sem nekoč že šel skozi to, da ... spomnil sem se! Ko sem se v Ameriki vozil od kraja do kraja, sem v predmestnih marketih nakupil popotnico in nekajkrat sem prišel tudi v trgovine, kjer nakupujejo najbolj revni. ZDA so namreč svoj socialni mir ohranile tako, da obstajajo cele verige, namenjene siromakom. Če v središču Seattla plačate 7 dolarjev za sendvič, se lahko v predmestju za isti znesek prenažirate v "vse-kar-lahko-poješ" restavraciji. Pogledal sem po naši trgovini in res: ista govorica telesa, cenena oblačila, preračunavanje cen. Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno.
Zunaj me je prešinilo, da je nekaj hudo narobe. To, kjer sem sedaj, se začenja razlikovati od mojega ameriškega spomina. Ustavil sem se in mozgal. Trajalo je, preden sem doumel: odklepam najcenejši avto na celem parkirišču! V Ameriki ni bilo tako: ne zato, ker bi vozil dragocen izposojen avto, marveč ker so tamkajšnji reveži sedali v take podrtije, da jih v Evropi ne vidiš. Pri nas pa sploh ne.
Osuplo sem gledal po vrstah parkiranih vozil. Čakaj, čakaj, je to mogoče?
Sklenil sem počakati človeka, ki je travmatiziral nad pasjo radostjo. Prišel je in sedel v novega audija.
Ne vem, če je kupil salamo ali ne.
Slovenski avti
Ko so nekaj mesecev kasneje odpirali še eno od nizkocenovnih veleblagovnic in so se kupci zbrali nekaj ur prej, se stepli za robo, prihranili nekaj evrov, je TV posnetek zaokrožil tudi po internetu. Nek prijatelj mi ga je poslal s pripisom, glej te idiote. Pogledal sem in mu odpisal: ti pa glej avte, ki so parkirani za njimi. Njegovo začudenje je preseglo okvire e-pošte in moral me je poklicati: Miha, to je neverjetno, saj so za prerivajočo množico parkirani za tak obup daleč predobri avtomobili!
V Sloveniji obstaja previsoka kritična masa ljudi, ki si je privoščila predrag avto glede na svoje finančne sposobnosti. Taki posamezniki obstajajo povsod, le pri nas pa jih je toliko, da vplivajo na celotno populacijo. Tak človek si je kupil avto na kredit (ali lizing) in MORA vsak mesec zbrati točno določeno količino denarja za odplačilo. Kar postane njegova môra. Ponavadi ne gre za strategijo posameznika, marveč za obsedenost družin, zato pišem v množini: ne privoščijo si počitnic, varčujejo na vseh koncih, tudi pri hrani, drug drugemu gledajo pod prste, očitajo si, se prepirajo in neprestano kalkulirajo, kako bodo zbrali za mesečni obrok. Hkrati pa že hrepenijo po novem avtu, novem kreditu!
Kako bo mirno in zadovoljno peljal voznik, ki je pred vožnjo 10 minut okleval, preračunaval in sline cedil ob najslabši možni klobasi? Če jo je kupil, ima občutke krivde, kako bo pa sedaj odplačal kredit? Uničil je družinski proračun! Če je ni, podzavestno sovraži avto okoli sebe, za katerega se še hrani odreka! Nakar tak človek v takem razpoloženju pred seboj zagleda nekoga, ki vozi počasneje kot on! Kako bo trobil! Stiskal bo hupo in mislil, da gre za pravičniški bes odličnega voznika, v resnici pa gre le za človeka, ki bi raje stiskal pasjo radost kot volan.
Ker smo ljudje s svojimi zrcalnimi nevroni narejeni za posnemanje, bodo taki kreditni zagrenjenci, če jih je zadosti veliko, diktirali obnašanje na cesti vsem ostalim (tudi turistom, dodajam za one, ki se sprašujejo, kako se tujci tako hitro navadijo lokalnih običajev).
Slovenska nevroza
Po psihiatru in nevrologu Erwinu Ringlu, ki je raziskoval lastnosti narodov nekdanje avstroogrske, sta koroška in slovenska duša nevrotična. Pritrdil mu je tudi dr. Trstenjak, ki govori o strašnem občutku krivde, ki je za Slovence značilen.
Kaj, če ta dva učenjaka malce posodobimo? Občutek krivde in nevroza, če sta nezdravljena, morata najti svoje opredmetenje. Predrag avto je idealna oblika! Če bi si privoščili vozilo, ki ga kupijo brez težke vesti, in ki ga lahko zamenjajo z drugim brez joka, če ga razbijejo, kje bi bil potem prostor za nevrozo in krivdo? Predrag avto je sodobna rešitev za podaljševanje prislovičnega nevrotizma - en sam nakup omogoči, da nadaljujete tradicijo svojih prednikov.
In ste, kot je zapisal Ringl: občutljivi, zamerljivi in prepirljivi, tako "polni zavisti, da bi drug drugemu izpraskali oči".
Slovenec ne nabavi predragega avta zaradi užitka, marveč zaradi trpljenja, ki ga povzroča sebi in drugim.
In njene posledice
Kolikim pasjim radostim se je moral odreči človek, ki je zbil punčko na prehodu za pešce, izstopil, videl majhno poškodbo na odbijaču svojega avta, šel do na tleh ležečega telesca in ga obrcal? Resničen slovenski primer. Ali pa, in tole sem videl na lastne oči, avto zadane srno, potniki tečejo ven in gledajo odbijač, nihče pa še pogleda ne za živaljo, ki se opoteka v gozd.
Ekstremni primeri?
Kot med ljudstvom, tudi na estradi: Kaj pa slovenski pevec, ki v prvem intervjuju po prvi (in edini) uspešnici prostodušno izjavi, da je dobil prvi denar in z njim napolnil hladilnik lačne družine. V drugem intervjuju pa že pove, da je na kredit kupil drag avto.
Da o dobrodelnosti ne govorimo: časopisna nabiralna akcija za reveže, ki so živeli ob kruhu in vodi, nezaposleni, nakar je oče dobil službo! Da! Za prvo plačo so vplačali kredit za avto, očeta je kap, druge plače ni več bilo. Prosijo za pomoč za hrano, da preživijo ob avtu.
Nazadnje
Ne vidim nobene realne možnosti za hitro spremembo slovenske avtomobilske nevrotičnosti: prodaja avtomobilov je cvetoča veja gospodarstva in moram reči, da sem v tem primeru nasprotnik kakršnegakoli omejevanja s strani oblasti - če nekdo hoče svoj denar zapraviti za avto namesto za hrano, pa naj. Problem je le v tem, da je avto lahko tudi (samo)morilsko orožje. Ker gre za nevrotično željo, nakup seveda ne razreši ničesar; bistvo je kredit, trpljenje in odrekanje, krivda, ki ga prinaša. In tako od avta do avta, od kredita do kredita, nakar telo, razjedeno od pritiskov, naveličano začaranega nevrotičnega kroga, naglo obrne volan. V kroniki lahko preberemo, da je nenadoma zavil na sosednji vozni pas, ubil sebe in še koga.
Vzrok neznan.
https://www.bmwslo.com/topic/39968-m-ma...
Objavljeno v Sobotni prilogi, 3. maja 2008
Slovenska posebnost
Zgoraj napisano velja na splošno, a Slovenci imamo neko posebnost in ta je vir zadrege za prometne strokovnjake. Zaznavajo jo nezavedno, saj so del naroda, a razumsko ubesediti je ne morejo. Tudi jaz je nisem, dokler ...
... se enkrat lani nisem ustavil v enem tistih nizkocenovnih tujih diskontov, ki so zrasli v naših predmestjih. Sprehajal sem se med robo, zloženo na paletah in doživel sem občutek ponavljanja: da sem nekoč že šel skozi to, da ... spomnil sem se! Ko sem se v Ameriki vozil od kraja do kraja, sem v predmestnih marketih nakupil popotnico in nekajkrat sem prišel tudi v trgovine, kjer nakupujejo najbolj revni. ZDA so namreč svoj socialni mir ohranile tako, da obstajajo cele verige, namenjene siromakom. Če v središču Seattla plačate 7 dolarjev za sendvič, se lahko v predmestju za isti znesek prenažirate v "vse-kar-lahko-poješ" restavraciji. Pogledal sem po naši trgovini in res: ista govorica telesa, cenena oblačila, preračunavanje cen. Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno.
Zunaj me je prešinilo, da je nekaj hudo narobe. To, kjer sem sedaj, se začenja razlikovati od mojega ameriškega spomina. Ustavil sem se in mozgal. Trajalo je, preden sem doumel: odklepam najcenejši avto na celem parkirišču! V Ameriki ni bilo tako: ne zato, ker bi vozil dragocen izposojen avto, marveč ker so tamkajšnji reveži sedali v take podrtije, da jih v Evropi ne vidiš. Pri nas pa sploh ne.
Osuplo sem gledal po vrstah parkiranih vozil. Čakaj, čakaj, je to mogoče?
Sklenil sem počakati človeka, ki je travmatiziral nad pasjo radostjo. Prišel je in sedel v novega audija.
Ne vem, če je kupil salamo ali ne.
Slovenski avti
Ko so nekaj mesecev kasneje odpirali še eno od nizkocenovnih veleblagovnic in so se kupci zbrali nekaj ur prej, se stepli za robo, prihranili nekaj evrov, je TV posnetek zaokrožil tudi po internetu. Nek prijatelj mi ga je poslal s pripisom, glej te idiote. Pogledal sem in mu odpisal: ti pa glej avte, ki so parkirani za njimi. Njegovo začudenje je preseglo okvire e-pošte in moral me je poklicati: Miha, to je neverjetno, saj so za prerivajočo množico parkirani za tak obup daleč predobri avtomobili!
V Sloveniji obstaja previsoka kritična masa ljudi, ki si je privoščila predrag avto glede na svoje finančne sposobnosti. Taki posamezniki obstajajo povsod, le pri nas pa jih je toliko, da vplivajo na celotno populacijo. Tak človek si je kupil avto na kredit (ali lizing) in MORA vsak mesec zbrati točno določeno količino denarja za odplačilo. Kar postane njegova môra. Ponavadi ne gre za strategijo posameznika, marveč za obsedenost družin, zato pišem v množini: ne privoščijo si počitnic, varčujejo na vseh koncih, tudi pri hrani, drug drugemu gledajo pod prste, očitajo si, se prepirajo in neprestano kalkulirajo, kako bodo zbrali za mesečni obrok. Hkrati pa že hrepenijo po novem avtu, novem kreditu!
Kako bo mirno in zadovoljno peljal voznik, ki je pred vožnjo 10 minut okleval, preračunaval in sline cedil ob najslabši možni klobasi? Če jo je kupil, ima občutke krivde, kako bo pa sedaj odplačal kredit? Uničil je družinski proračun! Če je ni, podzavestno sovraži avto okoli sebe, za katerega se še hrani odreka! Nakar tak človek v takem razpoloženju pred seboj zagleda nekoga, ki vozi počasneje kot on! Kako bo trobil! Stiskal bo hupo in mislil, da gre za pravičniški bes odličnega voznika, v resnici pa gre le za človeka, ki bi raje stiskal pasjo radost kot volan.
Ker smo ljudje s svojimi zrcalnimi nevroni narejeni za posnemanje, bodo taki kreditni zagrenjenci, če jih je zadosti veliko, diktirali obnašanje na cesti vsem ostalim (tudi turistom, dodajam za one, ki se sprašujejo, kako se tujci tako hitro navadijo lokalnih običajev).
Slovenska nevroza
Po psihiatru in nevrologu Erwinu Ringlu, ki je raziskoval lastnosti narodov nekdanje avstroogrske, sta koroška in slovenska duša nevrotična. Pritrdil mu je tudi dr. Trstenjak, ki govori o strašnem občutku krivde, ki je za Slovence značilen.
Kaj, če ta dva učenjaka malce posodobimo? Občutek krivde in nevroza, če sta nezdravljena, morata najti svoje opredmetenje. Predrag avto je idealna oblika! Če bi si privoščili vozilo, ki ga kupijo brez težke vesti, in ki ga lahko zamenjajo z drugim brez joka, če ga razbijejo, kje bi bil potem prostor za nevrozo in krivdo? Predrag avto je sodobna rešitev za podaljševanje prislovičnega nevrotizma - en sam nakup omogoči, da nadaljujete tradicijo svojih prednikov.
In ste, kot je zapisal Ringl: občutljivi, zamerljivi in prepirljivi, tako "polni zavisti, da bi drug drugemu izpraskali oči".
Slovenec ne nabavi predragega avta zaradi užitka, marveč zaradi trpljenja, ki ga povzroča sebi in drugim.
In njene posledice
Kolikim pasjim radostim se je moral odreči človek, ki je zbil punčko na prehodu za pešce, izstopil, videl majhno poškodbo na odbijaču svojega avta, šel do na tleh ležečega telesca in ga obrcal? Resničen slovenski primer. Ali pa, in tole sem videl na lastne oči, avto zadane srno, potniki tečejo ven in gledajo odbijač, nihče pa še pogleda ne za živaljo, ki se opoteka v gozd.
Ekstremni primeri?
Kot med ljudstvom, tudi na estradi: Kaj pa slovenski pevec, ki v prvem intervjuju po prvi (in edini) uspešnici prostodušno izjavi, da je dobil prvi denar in z njim napolnil hladilnik lačne družine. V drugem intervjuju pa že pove, da je na kredit kupil drag avto.
Da o dobrodelnosti ne govorimo: časopisna nabiralna akcija za reveže, ki so živeli ob kruhu in vodi, nezaposleni, nakar je oče dobil službo! Da! Za prvo plačo so vplačali kredit za avto, očeta je kap, druge plače ni več bilo. Prosijo za pomoč za hrano, da preživijo ob avtu.
Nazadnje
Ne vidim nobene realne možnosti za hitro spremembo slovenske avtomobilske nevrotičnosti: prodaja avtomobilov je cvetoča veja gospodarstva in moram reči, da sem v tem primeru nasprotnik kakršnegakoli omejevanja s strani oblasti - če nekdo hoče svoj denar zapraviti za avto namesto za hrano, pa naj. Problem je le v tem, da je avto lahko tudi (samo)morilsko orožje. Ker gre za nevrotično željo, nakup seveda ne razreši ničesar; bistvo je kredit, trpljenje in odrekanje, krivda, ki ga prinaša. In tako od avta do avta, od kredita do kredita, nakar telo, razjedeno od pritiskov, naveličano začaranega nevrotičnega kroga, naglo obrne volan. V kroniki lahko preberemo, da je nenadoma zavil na sosednji vozni pas, ubil sebe in še koga.
Vzrok neznan.
Zgodovina sprememb…
Utk ::
Ko ga bojo začeli maltretirati, mu skrivati torbo, skrivati puščico, metati torbo v WC, ga pretepati, mu podstavljati mokro gobo na stol ter ga zasmehovati in ko bo ostal brez vseh prijateljev se javi. Takrat boš drugače mislil. Naredil boš vse da bo tvoj otrok sprejet, četudi to pomeni da mu boš kupit precenjenega Iphona. In ravno to je problem celotne družbe o katerem govorim. Neumna oprana večina sili v NERACIONALNE nakupe racionalno manjšino!
Kje živite, da imate takšne kretene okoli sebe? Ja, otroci to delajo, ampak ne zarad tega, ker nekdo nima kavbojk za 200 evrov. Če bi mojemu to naredili, jih bi pač nalomil. On, ne jaz. On bi jih nalomil najbrž tudi če bi komu drugemu to naredili. Pa zaenkrat ni še nobenga. Ker ima normalne sošolce.
Jaz to tudi ne razumem, kako dobi nekdo lizing, ce ni kreditno sposoben.
Njega moti to, da folk ne je kaviarja, ker se vozi v Meganu z malo vec opreme in konji.
Njega moti to, da folk ne je kaviarja, ker se vozi v Meganu z malo vec opreme in konji.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Kdo je Miha Manzzini, da bo drugim govoril kaj morajo jesti in kaj morajo obleči?
Če ima nekdo rad audija in pasjo radost, ima pač to rad. Drugi ima raje kaviar, kavbojke za 200 evrov in međunožno brcalo. Z nobenim od teh dveh ni nič narobe.
Razen v očeh forumskih čistunov, ki mislijo da je edina prava resnica, njihova resnica.
Če ima nekdo rad audija in pasjo radost, ima pač to rad. Drugi ima raje kaviar, kavbojke za 200 evrov in međunožno brcalo. Z nobenim od teh dveh ni nič narobe.
Razen v očeh forumskih čistunov, ki mislijo da je edina prava resnica, njihova resnica.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Kje živite, da imate takšne kretene okoli sebe?
Raje ne bi o kraju. Je pa to vsesplošni pojav povsod po svetu. Poglej si tale videospod glasbene uspešnice Marshmellota:
Bodi podzoren na videospot, boš razumel, se prepričan da boš.
nevone ::
Če se borim sam ne bom zmagal vojne proti multinacionalkam,
Ni treba zmagati nobene vojne proti multinacionalkam. Treba je reševati ljudi, ki so v stiski zato, ker jih okolica sili v nekaj česar ne zmorejo. Saj tiste drage avtomobile lahko kupujejo tisti, ki to zmorejo, zakaj pa ne. Dejansko potem oni vlečejo kolo razvoja naprej in si tudi tisti, ki si lahko privoščijo manj, s časom privoščijo več, relativno seveda.
Ampak ostanimo raje pri poanti, da se ljudi ozavešča, da jim ni treba za vsako ceno slediti vsem najnovejšim modnim trendom. Problem je, ker so oni ne znajo povezati, ker ne znajo iz tega primeža. Ti jih lahko povežeš. Najprej morda smo 2, ampak vsak naslednji je lažji.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: nevone ()
Ja pač dobi. Avtohiša Korenita in podobne pizdarije, cel youtube oglasni prostor jih je poln. Pa ne samo oni.
In potem prilima videospot kapitalisticne glasbene industrije...Marshmello managed to earn $21 million in the 12 months prior to June 2017, which attracted a huge amount of attention, including that from the ...
To tak ne deluje. Nevem, ce si kdaj delal pogodbe za financiranje.
Ja pač dobi. Avtohiša Korenita in podobne pizdarije, cel youtube oglasni prostor jih je poln. Pa ne samo oni.
To tak ne deluje. Nevem, ce si kdaj delal pogodbe za financiranje.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Njega moti da folk še za jest nima in koleba ali bi kupil pasjo radost za 3 EUR ali ne, zato ker mora odplačat lizing za novega Audija. Njega moti da voznik zbije par letno punćko na prehodu za pešče, se ustavi izstopi iz avta, vidi prasko in ZBRCA negibno ležeče telesce na cesti! RESNIČNA ZGODBA, to se je res zgodilo! In tako dalje.
Zgodovina sprememb…
A neka mečka za 40 jurjev je modni trend, ki mu je treba slediti? Folk raje kupuje passate in podobno za 50 jurjev. Je več koristi od njih.
Za novega audija moras met nadpovprecno placo, da dobis lizing.
Daj zresni se.
Daj zresni se.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Če ima nekdo rad audija in pasjo radost, ima pač to rad.
Ne. NIsi prebral. Ker če bi, potem bi razumel.
CITIRAM: "Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno."
Torej ni problem da ima rad pasjo radost. Problem je da si zaradi lizinga tudi tega ne more privoščiti. Še za jest nima, to je problem.
Ne drži. Problem je drugje. Dejansko je problem če folk zaradi lizinga še za hrano in za plačilo položnic nima. Še več, na Tedniku je bil pred leti primer ene družine ki prosi za denar ker nimajo za plačilo elektrike, vode in tako naprej. A pazi to! Na dvorišču novi Audi, verjetno na lizing!
Zgodovina sprememb…
Seveda sem prebral. Senzacionalistične blodnje novinarja, ki bi rad izpadel poduhovljen in razsvetljen.
Mogoče pa zna brati misli, xmen generacija.
Mogoče pa zna brati misli, xmen generacija.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Ne, nisi prebral. Prebral si šele zdele ko sem ti še enkrat skopiral posebej kje to piše. In niso nobene blodnje, kar poglej malo naokoli sebe, nimajo vsi toliko denarja kot ti veš. A avte imajo pa zelo dobre glede na slovenske MEZDE.
Zgodovina sprememb…
Z jurja place in 600€ najemnine, si lahko vzames na lizing Cliota.
Vse drugo, banka zavrne.
Vse drugo, banka zavrne.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Raje ne bi o kraju. Je pa to vsesplošni pojav povsod po svetu.
Lahko da je povsod po svetu, ni pa vsesplošni, ker tam, kjer ljudje to ustavijo, tega pač ni. Lahko je v enem razredu, pa že v sosednjem ni. Ti tega tudi nisi ustavil, skupaj z drugimi starši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Jaz tudi pridem v štacuno z desetimi jurji v žepu in študiram ali bi kupil izdelek za 10 evrov. Nazadnje se mi zdi brezveze in ga dam nazaj na polico. Koji če mi ku..? Brezvezna šara.
Ti bi me imel za reveža, ki niti evra nima, pride pa z zafiro.
Na Tedniku je bil pred leti primer ene družine ki prosi za denar ker nimajo za plačilo elektrike, vode in tako naprej. A pazi to! Na dvorišču novi Audi, verjetno na lizing! Če boste gledali zgodovino oddaj boste našli.
Zgodovina sprememb…
Itak.
Jaz pa imam z 1500€ place lizing za novega Porscheja, verjetno.
Jaz pa imam z 1500€ place lizing za novega Porscheja, verjetno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
ker tam, kjer ljudje to ustavijo, tega pač ni.
Ravno to je problem, učitelji NISO USPOSOBLJENI kako tak bullying ustaviti. Včasih jim uspe zadevo ustaviti, dostikrat pa tudi ne..Poledice pa tak maltretiran človek nosi vse življenje.
Lahko je v enem razredu, pa že v sosednjem ni. Ti tega tudi nisi ustavil, skupaj z drugimi starši.
Ne gre za moj primer, ampak primer prijatelja. Sem pa sinu kupil cunje od znamk, ne super drage, samo toliko da je, da se slučajno tudi njemu ne bi to zgodilo, ker se je že začelo v tej smeri!
Zgodovina sprememb…
UTK: bullying v osnovnih šolah je IZREDNO izrazit pojav in velik problem povsod po svetu, malo pogooglaj študije in podatke na to temo.
Daj mi Kontakt do avtohise, ki mi da lizing za 75% dohodka ob 30% najemnine.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Sem pa sinu kupil cunje od znamk, ne super drage, samo toliko da je, da se slučajno tudi njemu ne bi to zgodilo, ker se je že začelo v tej smeri!
Super, ti si naredil vse kar si lahko, da bo zares šlo v to smer. Še tvoj sin bo pomagal pri tem. Bojo že našli nekoga, ki ne bo se tega šel. Ker ko bo cel razred imel kavbojke za 200 evrov, bojo pa začeli nabavljat jakne za jurja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Al pa kavbojke za 300, infinjite loop
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
Super, ti si naredil vse kar si lahko, da bo zares šlo v to smer. Še tvoj sin bo pomagal pri tem.
Ne. Je vzgojen ustrezno za razliko od 90 % današnje mularije. Sem pa s tem preprećil da bi on postal žrtev.
Zgodovina sprememb…
Ostat ti mora minimalc. Recimo imaš 2k neto, lahko se teoretično zapufaš za jurja, čeprav si zadnjih 5 let s to plačo trošil 1950 brez tega kredita in nič ne kaže, da boš kje zmanjšal porabo. Par let in z 2 jurja plače nimaš več niti za pašteto.
Novi audi, kavbojke za 200, novi ajfoni.
Matematika pravi, da imajo tudi za jest.
Minimalc, audi, 200e kavbojke in ajfon. Jaz bi tudi imel čarobni klobuk.
Minimalc, audi, 200e kavbojke in ajfon. Jaz bi tudi imel čarobni klobuk.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jaz tudi pridem v štacuno z desetimi jurji v žepu in študiram ali bi kupil izdelek za 10 evrov. Nazadnje se mi zdi brezveze in ga dam nazaj na polico. Koji če mi ku..? Brezvezna šara.
Ja prav pogledaš izdelek in ga daš nazaj na polico. AMpak ne narediš tega 5x zapored in ne goltaš sline vmes. " Posebej mi je v oči padel človek, ki se je sklanjal nad hladilnikom in okleval nad vakumsko pakiranim kosom najcenejše salame, v moji mladosti imenovane pasja radost. Vzel jo je, gledal, obračal, videl ceno, vrnil, že stopil korak proč, pa spet vzel v roke in znova okleval. Adamovo jabolko se je trdo premikalo, goltal je slino. Moram reči, da se mi je vse skupaj zdelo tako žalostno, da sem odkorakal na blagajno."
Super, ti si naredil vse kar si lahko, da bo zares šlo v to smer. Še tvoj sin bo pomagal pri tem.
Ne. Je vzgojen ustrezno za razliko od 90 % današnje mularije. Sem pa s tem preprećil da bi on postal žrtev.
Ne, nisi. Morda je ustrezno vzgojen, njega ne poznamo, ampak glede na to kar ti praviš, je to bolj kljub tebi kot zarad tebe.
Jejo repo in kislo zelje ja. Za servis računalnika pa nimajo in to skoraj celo leto nimajo! Šele po 1 letu sem dobil tistih 100 EUR za servis. Ni res gospod Utk, ne provocirajte za brezveze. Pa ne sam da jejo "repo in kislo zelje", tudi na počitnice ne grejo. Nič si ne privoščijo, nobenega izleta, nič. Apak važno da ima Macbooka pro in Iphona za jurja lol. Opranci.
Zgodovina sprememb…
Ostat ti mora minimalc. Recimo imaš 2k neto, lahko se teoretično zapufaš za jurja, čeprav si zadnjih 5 let s to plačo trošil 1950 brez tega kredita in nič ne kaže, da boš kje zmanjšal porabo. Par let in z 2 jurja plače nimaš več niti za pašteto.
Sem delal taksne pogodbe in ti pac povem, da ti banka ne bo dala puf za jurja, ce zivis v najemnini in imas se narocnino za tv, net ipd. Tudi pri 2k place. No zadnjih 5 let sigurno ne.
Ce pa ne mores placat, pa niti avta vec ne bo na dvoriscu, tudi to ti garantiram, po treh mescih.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Jejo repo in kislo zelje ja. Za servis računalnika pa nimajo in to skoraj celo leto nimajo! Šele po 1 letu sem dobil tistih 100 EUR za servis. Ni res gospod Utk, ne provocirajte za brezveze. Pa ne sam da jejo "repo in kislo zelje", tudi na počitnice ne grejo. Nič si ne privoščijo, nobenega izleta, nič. Apak važno da ima Macbooka pro in Iphona za jurja lol. Opranci.
Mogoce ne hodijo radi na pocitnice. Tebe so pa sigurno nategnili. Dnar majo, samo tebi ga niso hotli dat, hahahaha.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Mogoce ne hodijo radi na pocitnice.
Mogoče. Ampak precej bolj verjetno je da za počitnice pač nimajo, saj je šlo vse za avto in Macbooka pro.
Nič ne provociram, ne razumem kako ne vidiš, da si ti del tega problema. Ga še povečuješ.
Tega si nisem zmislil jaz. Če bi bilo po moje, potem bi vsi imeli cunje za 10 € in je to to. Pa žal ni po moje.
10€? A si ti nor? V new yorkerju so mel razprodajo za majce po 2,90€ na komad. To je TRIKRAT ceneje od tvojega preseravanja.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Tebe so pa sigurno nategnili. Dnar majo, samo tebi ga niso hotli dat, hahahaha
Jaz sem svoj denar dobil, le da skoraj z 1 letno zamudo in z neprestanim "teženjem" vsak mesec.
10EUR? A si ti nor? V new yorkerju so mel razprodajo za majce po 2,90EUR na komad. To je TRIKRAT ceneje od tvojega preseravanja.
lol. Kero trolanje. No pa 2,9 EUR na komad. ALi 1 EUR na komad iz Kika, saj je vseeno.
Zgodovina sprememb…
Jaz sem svoj denar dobil, le da skoraj z 1 letno zamudo in z neprestanim "teženjem" vsak mesec.Ja saj, haha
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Res je bilo pred leti na oddaji Tednik v rubriki "pomagajmo" družina ki je fehtala za denar, ker nimajo za položnice za elektriko, vodo in za hrano. Sin je jamral kako gre lačen spat, da dostikrat še kosila ni. Jaz pa ker imam dobre oči sem opazil da je bil na njihovem dvorišču avto premium znamke novejšega letnika! Če bom našel v naslednjih dneh ta prispevek, ga bom prilepil sem. Še celo na Medovernet vem da je nekdo odprl forum prav na to temo te družine.
Podobna fora je bila ko je bila ena oddaja ko izberejo eno družino kjer so bolj revni in jim totalka prenovijo hišo da je kot nova. POzabil kako se oddaja točno imenuje, ampak je bila na slovenski televiziji. In vem da je vodstvo te oddaje se celo opravičilo da je izbralo družino ki jim je prikrila da denar imajo (nov avto novejšega letnika).
Podobna fora je bila ko je bila ena oddaja ko izberejo eno družino kjer so bolj revni in jim totalka prenovijo hišo da je kot nova. POzabil kako se oddaja točno imenuje, ampak je bila na slovenski televiziji. In vem da je vodstvo te oddaje se celo opravičilo da je izbralo družino ki jim je prikrila da denar imajo (nov avto novejšega letnika).
Zgodovina sprememb…
Ja ti mas tako dobre oci, da tocno ves kaj se je zgodilo in cigav je ta avdi, zdaj pa so kr vsi taki, kot tisti v tedniku.
Si ti po rodu gorenjc?
Si ti po rodu gorenjc?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Oddaja mislim da je bila tv ambienti:Prenova, druga oddaja pa je bila Tednik, rubrika Pomagajmo.
V oddaji je bilo še celo rečeno da morajo vsakomesečno plačevati tudi lizing za avto toliko in toliko. Pač tisto je bil njihov avto.
V oddaji je bilo še celo rečeno da morajo vsakomesečno plačevati tudi lizing za avto toliko in toliko. Pač tisto je bil njihov avto.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pretirana uporaba avtomobila (kako pretirana uporaba avtomobila uničuje posameznika i (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Loža | 72282 (4717) | m0LN4r |
» | Cene Avtomobilov (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Na cesti | 109846 (43139) | Boštjan_Q |
» | Koliko bo štromar vreden čez 10 let? (strani: 1 2 3 4 … 45 46 47 48 )Oddelek: Na cesti | 203476 (140108) | Mato989 |