» »

Ocena Win XP

Ocena Win XP

Koci ::

No tisti, ki imate nove Windowse napišite kaj o tem kaj je v njih novega, kako je s stabilnostjo, združljivostjo ipd...
  • spremenil: Koci ()

Eagle ::

DiVX-i ne delujejo tako ko bi morali !!!!!

andrej ::

hm, meni delajo. Namesto WMP raje uporabi kar stari Media player - mplay32.exe
Koci: tema je prevelika, da bi lahko nastel vse kaj je novega. Drugace pa so zlo stabilni, tezav z zdruzljivostjo pa nimam... veliko pa je blo ze tak povedanega v prejsnjih threadih...

Tr0n ::

Priporocam LiteStep shell, ker je Windowsev (bilo keri) prevec grd.

Koci ::

aja točno, a je not tista funkcija, ki so jo obljubljal pri Microsoftu, namreč, da se boš lahko od kjerkoli povezal na svoj računalnik, tko, da boš v bistvu na monitorju videl takšno sliko kot da doma sediš za svojim.

3LeR. ::

jst mam zdej beto 2 pa morm kar pohvalt
driverji so za vse zraven, dela dost hitr, rama fula mal kuri, ...
sam so seveda še težave s podporo programov, špilov, ...
splošen vtis: zelo obetavno

sam zdele še niso zreli za uporabo za vse

andrej ::

koci: da, temu se rece Remote Desktop.
Tron: je cisto stvar okusa. Jaz bi mel malo KDE-ja, pa malo Mac OS X-a:D

Hojne ::

Nova fasada, nove fore, združljivost je pa še vedno na psu. Asus modem ne dela (can't load driver?), potem na šihtu Novell Client for Win2000 4.8 (wrong OS?). Če so to polepšani Windowsi na osnovi 2000, potem res ne vem kje so se spomnl da so združljivi z vsemi sistemi nazaj.

Fuck Microsoft!!!

andrej ::

1. za zdruzljivost z driverji se znasaj na proizvajalcem opreme in ne MS! MS ne pise driverjev;((
2. za Novell Clienta je treba zagnjavit Novell-u. Res so vcasih spremembe pain in the ass, vendar v koncni fazi prinasajo nove, dobre lastnosti.
3. kdo je rekel, da so zdruzljivi za vse sisteme nazaj. Navadne aplikacije tipa word delajo, programi, ki pa delajo na zelo nizkem nivoju pa vecinoma ne. To je tudi dokaj logicno.

sasox ::

Hojne Ce ti dela modem pod win2k potem ti skor mora delat tud pod winXP!


Opazil pa sem, da mi po priblizno 1/2 ure crkne kablski internet. Nevem mogoče je kakšna tezava s kartico 3com3c509-tpo, sam pod win2k mi skoz lepo dela! Po restartu ali pa po takojšnem priklopu kabla na drug PC net na tistem računalu dela normalno. Tko da ni kriv ISP

Hojne ::

Andrej nekje sm vidu, da majo Winsi opcijo za program zberat, za kater OS je pisan in naj bi bil po tej plati združljiv za nazaj (sem že najdu "Compatibility mode"), pa med inštalacijo k tiste bedarije izpisuje kolk je to boljši OS od prejšnjih sm tud zasledu, da naj bi na XP-jih laufal več kot tisoč programov kot na Win2K samo, če je to res zakaj potem ne daljo osnovne stari? Vzrok sigurno ni beta verzija, ker mislim, da si celo ti rekel, da je to zadnja pred končno verzijo in, da vsebuje vse kar bo vsebovala končna verzija. Ne vem, platforma od Win2k, driverji od Win2K pa na XP ne delujejo. Kam nas M$ pelje???

borutzi ::

Kako se pa kaj obnese softversko predvajanje dvdjev ...zanima me tudi kaksna je podpora Creativeovem livewaru in nasploh več kanalom...kaj pa tv out?...sicer bom pa jutris sprobal 8-)

bzagozen ::

Hojne: Če hočeš uporabljati stare programe, ki niso delali na 2000, moraš posebaj določiti, da se morajo zaganjati v "Compatibility mode".
Ne moreš kar presnet program (dosovski) in ga zagnat. Moraš nastaviti kot kateri program ga boš zagnal (win 95, DOS, win 98...).
www.alkoma.si

sasox ::

Hojne kako da ne delajo driverjo od win2k v XP??? Meni dela! :))

andrej ::

Hojne: tisti compatibility mode je za navadne programe, ki obicajno preverjajo prisotnost dolocenaga OS-a. Recimo nekateri programi so napisani tako, da preveri ce spodaj tece recimo Windows 95/98. Ce ne potem se kar zakljucijo, ceprav bi program pravilno deloval tudi na w2k. S pomocjo tega compatibility moda dosezez ravno to. Izboljsana je bila tudi podpora za DOS igre, vendar cudezov ne smes pricakovat. Vse pa je odvisno od tega kako je bil program napisan. ce je bil recimo pisan tako, da izkorisca stvari, ki so tesno vezane na win9x in ki jih v NT sistemih ni, potem ti programi ne bodo delali...

To sicer ni cisto zadnja verzija pred koncno. Prej bomo dobili se 2 RC-ja.
Platforma je sicer w2k, vendar so dolocene razlike. Ce so driverji dobro pisani morajo delat tudi v XP. Ce pa nekdo napise slabe driverje, ki potem ne delajo pa je njegova stvar. Tukaj MS nima kaj dosti. Primer dobro pisanih driverjev so recimo driverji za Siemensovo TV kartico. Driverji so napisani leta 96 za NT 4, pa mi delajo v XP!!! Ravno nasproten primer je Creative, ki se ni izdal pametnih w2k driverjev!.

francelj: softversko DVD predvajanje dela OK, ceprav se mi zdi, da je v w2k delalo malenkost hitreje. To sem primerjav z enimi starejsimi buildi, tak da bi do koncne razlicice moglo bit stanje nekako izenaceno. TV out pa dela.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Operacijski sistemi
47028640 (12074) darkolord
»

WIN XP vs. WIN 2000

Oddelek: Operacijski sistemi
291687 (1222) Tomi
»

Igre in win 2000, xp

Oddelek: Operacijski sistemi
271489 (1196) Hux
»

Win XP[ za/proti ] (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
754828 (3630) CaqKa
»

WINDOWS XP

Oddelek: Programska oprema
221425 (987) EvilK|NG

Več podobnih tem